Eλλαδα, δανεια και το παραδοξο αυτων
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από OANNHSEA
Ας την αντιστρέψουμε την ερώτηση...
η θρησκεια ειναι δημιουργία των Ελλήνων... η γραφη είναι των Ελλήνων... η ναυσιπλοια των Ελλήνων... η γεωμετρια των Ελλήνων... η αστρονομια των Ελλήνων... η ιατρικη απο τους Ελλήνων... Όλοι οι σπουδαίοι άντρες είναι Έλληνες (ακόμα και ο Κολόμβος )Γενικά οι Έλληνες δημιούργησαν τα πάντα... Τότε πως είναι δυνατόν αυτοί οι "υπεράνθρωποι" όχι μόνο να υπέκυψαν στους Ρωμαίους, να είναι τουλάχιστον υπό 400 χρόνια σκλαβιά και σήμερα να είναι μέσα στα σκατά;;;;;; |
Απο το τίποτα μέχρι το όλα υπάρχει μεγάλη διαφορά...το ότι αμφισβητείται ο πολιτισμός και η ιστορία της ελλάδας απο τα απόβλητα του πλανήτη που θέλουν να μας σβήσουν απ το χάρτη για πολιτικούς/οικονομικούς λόγους είναι γεγονός.
Σου φαίνεται ποιό λογικό οι τέχνες,θρησκεία και επιστήμες να προέρχονται απο λαούς που παρόλο που τις διμιούργησαν δέν τις ανέπτυξαν στο βαθμό των ελλήνων, και εξαφανίστηκαν στο χρόνο, παρά το να προέρχονται απο τους έλληνες που άφησαν πίσω τους χείμαρο αποδείξεων,έργων και εξέλιξης μέχρι σήμερα...
Ο Κολόμβος πιθανολογείται οτι γεννήθηκε στη Χίο και αργότερα μεγάλωσε στη Γένοβα. Η Χίος εκείνη την εποχή ήταν υπό Γενοβέζικη κατοχή και μάλιστα ήταν χτισμένη σε γενοβέζικα πρότυπα. Τα κτήρια που διασώθηκαν απο τους καταστροφικούς σεισμούς και την καταστροφή απο τους Τούρκους είναι μέχρι σήμερα μάρτυρες της αρχιτεκτονικής ιστορίας του νησιού.
Είναι γνωστό ότι η Χίος πάντα είχε σημαντική ναυτοπλοική δύναμη και εξέλιξη, και αποτελούσε κέντρο γνώσης για τους σημαντικότερους Έλληνες και ξένους καπετάνιους,εξερευνητές κτλ.
Είναι επίσης γνωστό ότι ο Κολόμβος επισκεφτόταν τη Χίο συχνά, και το επίθετο Κολόμβος διασώζεται ακόμα και σήμερα σε οικογένειες στο Πυργί της Χίου.
Το ότι δέν έχει ανακυρηχθεί επίσημα η ελληνική καταγωγή του Κολόμβου είναι καθαρά προιόν πολιτικής/οικονομικής τακτικής, τόσο απο την Ιταλική κυβέρνηση, όσο και απο την (ανθ)Ελληνική. Μπορεί εμείς να δώσαμε το όνομα της Μακεδονίας για πλάκα, αλλά οι Ιταλοί δέν δίνουν το χρυσορυχείο-όνομα του Κολόμβου τόσο εύκολα.
Και ποιός σου είπε οτι οι Έλληνες υπέκυψαν στους Ρωμαίους? Μήπως θές να μας βγάλεις και το βυζάντιο ρωμαική αυτοκρατορία? Τα 400 χρόνια σκλαβιάς είναι μιά μεγάλη κουβέντα που καλύπτεται σε άλλα θέματα, και πώς να μήν είμαστε σήμερα μες στα σκατά όταν έχουμε ""Έλληνες"" σάν εσένα που προσκυνάνε όποια θεωρία επιχειρεί να εξαφανίσει τον ελληνισμό και αμφισβητούν την ελληνική ιστορία,πολιτισμό,εξέλιξη? Τέτοιοι ""έλληνες"" δρούσαν και στα 400 χρόνια και κρατούσαν το ελληνικό πνέυμα αποχαυνωμένο και αποπροσανατολισμένο...η ίδια τακτική που ακολουθείται και σήμερα...και είσαι το κλασσικό παράδειγμα...
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από Litsa
υγ Και πρέπει να δούμε γιατί αυτή η πολιτισμική πορεία διακόπηκε βίαια και παραμορφώθηκε Και να μην ακούω ότι φταίνε οι κακοί Οβραίοι και οι υπερόπτες Ρωμαίοι. Της αιτίες θα τις βρούμε μέσα στον ελληνισμό |
Μετά τον Θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου το χάος! Όλοι ξαναέπεσαν με τα μούτρα στην διχόνοια και αδελφός σκότωνε αδελφό. Τους έμπασαν (τους Ρωμαίους) μέσα και οι Αγρινιώτες και να τα αποτέλεσμα. Ευτυχώς που πολλά χρονιά αργότερα ενωθήκαν οι πολιτισμοί Ρώμης- Ελλάδας και είχαμε και ένα Βυζάντιο που και αυτό σε σχέση με την κλασική εποχή λίγο ήταν.
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από Spiral Architect
Απο το τίποτα μέχρι το όλα υπάρχει μεγάλη διαφορά... ... Τέτοιοι ""έλληνες"" δρούσαν και στα 400 χρόνια και κρατούσαν το ελληνικό πνέυμα αποχαυνωμένο και αποπροσανατολισμένο...η ίδια τακτική που ακολουθείται και σήμερα...και είσαι το κλασσικό παράδειγμα...
|
Φίλε Αρχιτέκτονα, γιατί δεν σου περνά από το μυαλό ότι οι παρόντες αντίθετοι προς κάθε φωνή που υποστηρίζει ελληνικές θέσεις είναι πιθανό να μην είναι Έλληνες;
Τουλάχιστον ΕΝΑ πρόσωπο σλαβικής καταγωγής και εξυπηρέτησης αλλοτρίων συμφερόντων, έχει εντοπισθεί.
Αποκλείεις την περίπτωση, κάτω από την ανωνυμία να υπάρχουν και άλλοι;
Όρα το νήμα "Συνέπειες της ανεξαρτητοποίησης του Κοσσόβου".
Παράθεση:
| Τα 400 χρόνια σκλαβιάς είναι μιά μεγάλη κουβέντα που καλύπτεται σε άλλα θέματα, και πώς να μήν είμαστε σήμερα μες στα σκατά όταν έχουμε ""Έλληνες"" σάν εσένα που προσκυνάνε όποια θεωρία επιχειρεί να εξαφανίσει τον ελληνισμό και αμφισβητούν την ελληνική ιστορία,πολιτισμό,εξέλιξη? Τέτοιοι ""Έλληνες"" δρούσαν και στα 400 χρόνια και κρατούσαν το ελληνικό πνέυμα αποχαυνωμένο και αποπροσανατολισμένο...η ίδια τακτική που ακολουθείται και σήμερα...και είσαι το κλασσικό παράδειγμα... |
Αντιθέτως, ΔΕΝ είμαι κορόιδο για να πιστεύω τις φαντασιώσεις του κάθε ψυχοπαθούς, δεν έχω κόμπλεξ κατωτερότητας για να χρειάζεται να το υποθάλπω με ιδέες του τύπου "ανωτερότητα των Ελλήνων", ούτε φυσικά έχω καταπιεσμένη εθνική συνήδειση για να πιστεύω όλους τους φαντασμένους που γράφουν στα ελληνοκεντρικά σκουπίδια τα παραμύθια τους και να ελπίζω ότι σύντομα θα "κυβερνήσουμε τον κόσμο"....
Τόσα χρόνια δεν έχει βρεθεί ούτε ένας από "αυτούς" με αποδείξεις ανά χείρας για να τον πιστέψω. Αντιθέτως κάθε χρόνο η παράνοια αυτών των ανθρώπων που φυτεύουν ψέματα και παραμύθια φτάνει σε καινούρια επίπεδα και φυσικά σε λίγα χρόνια θα χρειάζονται ειδικές ψυχιατρικές κλινικές για την πάρτη τους...
Το είχα διαβάσει πολύ καιρό πριν: Το ψέμα του κάθε ανθρώπου είναι ένα στοιχείο από τον ίδιο του τον ευατό - όσο λιγότερα κομμάτια του εαυτού του κατέχει, τόσα περισσότερα ψέματα χρειάζεται για να τα αναπληρώσει...
Καλημέρα φίλοι μου... εγω θα ήθελα επίσης να προσθέσω ότι... πρώτον ο μεγας Αλέξανδρος ήταν Σλαύος, ο Όμηρος ήταν Τούρκος, η καταγωγή μας είναι κάπου απο τα βάθη της Αφρικής και μάλιστα η Αφροδίτη ήταν μαύρη και ένα άλλο κομμάτι ήρθε κάπου απο την Ινδία.... τι να πούμε αγαπητοί μου; Το κόμπλεξ των Εβραίων (όχι του εβραικού λαού αλλά των σιωνιστών) είναι τόσο μεγάλο με τον ελληνικό πολιτισμό, που επιστρατεύουν όποιους και απο όπου βρουν για να χτυπήσουν την Ελλάδα. Αλλά όταν τα λες αυτά σε λένε ρατσιστή, συνομοσιολόγο αντισημίτη και δεν ξέρω τι άλλο... Ρε παιδιά τα είπε όλα πολύ πολύ ωραία ο Μίκης Θεοδωράκης στην ανοιχτή επιστολή που συνέταξε τελευταία και εκεί είναι όλη η αλήθεια... επιτρέψτε μου να παραθέσω ένα κομμάτι...
"Έτσι γυρίζοντας σε εμάς τους Έλληνες θα πρέπει να δούμε ότι η κατάσταση όντως εξελίσσεται όπως εξελίσσεται και είναι παραπάνω από τραγική δεδομένου ότι οι Αμερικανοί (και για μένα πίσω απο αυτούς το εβραικό λόμπι) δεν πείθονται, όσες υποκλίσεις και αν κάνουν απέναντί τους οι ποικιλόμορφες αμερικανόφιλες ηγεσίες, και αυτό γιατί φοβούνται, μισούν τον λαό μας, για τον οποίο είναι βέβαιοι ότι στη μεγάλη του πλειοψηφία απορρίπτει τα φιλοπόλεμα σχέδιά τους, για αυτό θέλει να μας τιμωρήσει με κάθε τρόπο εκτός και αν αποφασίσουμε όλοι μαζί να γονατίσουμε και να φιλήσουμε τα πόδια τους κάνοντας όρκους ότι από δω και στο εξής θάμασε καλά παιδιά και πειθήνια όργανα στην όποια πολιτική τους.
Όμως αφού το παιχνίδι είναι για μας έτσι και αλλιώς χαμένο, τότε ας πέσουμε με το κεφάλι ψηλά. Ας μην περιμένουμε βοήθεια από πουθενά. Ούτε έχουμε συμμάχους, είμαστε εμείς και εμείς, ας φροντίσουμε λοιπόν να είμαστε τουλάχιστον ωραίοι, περήφανοι και γιατί όχι χαρούμενοι, αφού θα έχουμε πάρει τη μεγάλη απόφαση να γίνουμε όλοι μαζί μια γροθιά ενωμένοι μπροστά στην προδοσία και την ασχήμια που χτυπάει την πόρτα μας."
Σε δυο παραγράφους του μεγάλου Μίκη εξηγούνται όλα. Και θα σας θυμίσω ότι ο Μίκης είχε μιλήσει κάποια στιγμή για τους σιωνιστές και έπεσαν να τον φάνε...
Φιλικά...
"Έτσι γυρίζοντας σε εμάς τους Έλληνες θα πρέπει να δούμε ότι η κατάσταση όντως εξελίσσεται όπως εξελίσσεται και είναι παραπάνω από τραγική δεδομένου ότι οι Αμερικανοί (και για μένα πίσω απο αυτούς το εβραικό λόμπι) δεν πείθονται, όσες υποκλίσεις και αν κάνουν απέναντί τους οι ποικιλόμορφες αμερικανόφιλες ηγεσίες, και αυτό γιατί φοβούνται, μισούν τον λαό μας, για τον οποίο είναι βέβαιοι ότι στη μεγάλη του πλειοψηφία απορρίπτει τα φιλοπόλεμα σχέδιά τους, για αυτό θέλει να μας τιμωρήσει με κάθε τρόπο εκτός και αν αποφασίσουμε όλοι μαζί να γονατίσουμε και να φιλήσουμε τα πόδια τους κάνοντας όρκους ότι από δω και στο εξής θάμασε καλά παιδιά και πειθήνια όργανα στην όποια πολιτική τους.
Όμως αφού το παιχνίδι είναι για μας έτσι και αλλιώς χαμένο, τότε ας πέσουμε με το κεφάλι ψηλά. Ας μην περιμένουμε βοήθεια από πουθενά. Ούτε έχουμε συμμάχους, είμαστε εμείς και εμείς, ας φροντίσουμε λοιπόν να είμαστε τουλάχιστον ωραίοι, περήφανοι και γιατί όχι χαρούμενοι, αφού θα έχουμε πάρει τη μεγάλη απόφαση να γίνουμε όλοι μαζί μια γροθιά ενωμένοι μπροστά στην προδοσία και την ασχήμια που χτυπάει την πόρτα μας."
Σε δυο παραγράφους του μεγάλου Μίκη εξηγούνται όλα. Και θα σας θυμίσω ότι ο Μίκης είχε μιλήσει κάποια στιγμή για τους σιωνιστές και έπεσαν να τον φάνε...
Φιλικά...
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από Απέριττος
Καλημέρα φίλοι μου... εγω θα ήθελα επίσης να προσθέσω ότι... πρώτον ο μεγας Αλέξανδρος ήταν Σλαύος, ο Όμηρος ήταν Τούρκος, η καταγωγή μας είναι κάπου απο τα βάθη της Αφρικής και μάλιστα η Αφροδίτη ήταν μαύρη και ένα άλλο κομμάτι ήρθε κάπου απο την Ινδία.... τι να πούμε αγαπητοί μου; Το κόμπλεξ των Εβραίων (όχι του εβραικού λαού αλλά των σιωνιστών) είναι τόσο μεγάλο με τον ελληνικό πολιτισμό, που επιστρατεύουν όποιους και απο όπου βρουν για να χτυπήσουν την Ελλάδα. Αλλά όταν τα λες αυτά σε λένε ρατσιστή, συνομοσιολόγο αντισημίτη και δεν ξέρω τι άλλο... Ρε παιδιά τα είπε όλα πολύ πολύ ωραία ο Μίκης Θεοδωράκης στην ανοιχτή επιστολή που συνέταξε τελευταία και εκεί είναι όλη η αλήθεια... επιτρέψτε μου να παραθέσω ένα κομμάτι...
"Έτσι γυρίζοντας σε εμάς τους Έλληνες θα πρέπει να δούμε ότι η κατάσταση όντως εξελίσσεται όπως εξελίσσεται και είναι παραπάνω από τραγική δεδομένου ότι οι Αμερικανοί (και για μένα πίσω απο αυτούς το εβραικό λόμπι) δεν πείθονται, όσες υποκλίσεις και αν κάνουν απέναντί τους οι ποικιλόμορφες αμερικανόφιλες ηγεσίες, και αυτό γιατί φοβούνται, μισούν τον λαό μας, για τον οποίο είναι βέβαιοι ότι στη μεγάλη του πλειοψηφία απορρίπτει τα φιλοπόλεμα σχέδιά τους, για αυτό θέλει να μας τιμωρήσει με κάθε τρόπο εκτός και αν αποφασίσουμε όλοι μαζί να γονατίσουμε και να φιλήσουμε τα πόδια τους κάνοντας όρκους ότι από δω και στο εξής θάμασε καλά παιδιά και πειθήνια όργανα στην όποια πολιτική τους. Όμως αφού το παιχνίδι είναι για μας έτσι και αλλιώς χαμένο, τότε ας πέσουμε με το κεφάλι ψηλά. Ας μην περιμένουμε βοήθεια από πουθενά. Σε δυο παραγράφους του μεγάλου Μίκη εξηγούνται όλα. Και θα σας θυμίσω ότι ο Μίκης είχε μιλήσει κάποια στιγμή για τους σιωνιστές και έπεσαν να τον φάνε... Φιλικά... |
Σωστός φίλε μου! Κάνουν πράξη την περίφημη φράση του Κίσινγκερ. Δεν φταίνε αυτοί όμως, καθώς εμείς επιτρέψαμε την κατάσταση αυτή. Δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι για την έκβαση ενός πολέμου η κύρια ευθύνη πέφτει στον αμυνόμενο.Εν προκειμένω χάσαμε μάχες χωρίς καν να πολεμήσουμε (μεταφορικά ομιλώ, μην παρεξηγηθώ...). Από 'δω και πέρα δεν υπάρχει κανένα περιθώριο υποχωρήσεως. Η Κύπρος του Παπαδόπουλου που τα έβαλε με Θεούς και δαίμονες ας είναι το αγωνιστικό παράδειγμά μας....
Δεν ξέρω αν έχει γραφτεί αλλά διάβασα μόνο την αρχή, η γνώση δεν κλέβεται μεταδίδεται, δηλαδή ο Αινστάιν έκλεψε τον Αριστοτέλη? Όχι βέβαια έμαθε και εξέλιξε τη γνώση, οι αρχαίοι Έλληνες έμαθαν και δίδαξαν πράγματα, το αν έμαθαν τις πρωτογενείς μορφές ας πούμε της γραφής από κάποιον άλλο δε λέει τίποτα δηλαδή και ο ντα βίντσι είχε κάποιο δάσκαλο ο δάσκαλός του ζωγράφιζε όπως ο Ντα βίντσι? Δε νομίζω. Έχει μπεί το θέμα σε λάθος βάση νομίζω. Οι Αρχαίοι Έλληνες έκαναν την πρωτογενή γνώση δική τους την εξέλιξαν και ταυτόχρονα εφηύραν νέα πράγματα. Δηλαδή, για να μάθεις γεωμετρία πρέπει να μάθεις να φτιάχνεις τρίγωνα αλλά για να γίνεις ευκλείδης πρέπει να ανακαλύψεις πράγματα. Σε αυτό οι πρόγονοί μας ήυαν τέλειοι.
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από ΛΥΚΑΙΟΣ 1981
Σωστός φίλε μου! Κάνουν πράξη την περίφημη φράση του Κίσινγκερ. ....
|
Παιδιά, δεν έχει πει ποτέ ο Κισινγκερ τέτοια φράση που λέτε.
Είναι ένας ακόμα αστικός μύθος. (Μιλάω για την περίφημη
φράση ότι πρέπει να χτυπήσουν την γλώσσα και κάτι τέτοια.)
Στην κακομοιριά μας ψάχνουμε να βρούμε αιτίες εκτός των
τοιχών μας και να εξηγήσουμε την κατάντια μας.
Ένας εχθρός "συσπειρώνει" το λαό και αναπτερώνει τα
εθνικιστικά φυλετικά συναισθήματά του... με έναν εχθρό
μπορεί ένας λαός να χειραγωγηθεί ευκολότερα ...
αν δεν υπάρχει τέτοιος εχθρός τότε οι εθνικιστές
δημαγωγοί λαικιστές φροντίζουν να τον κατασκευάσουν.
Κάπως έτσι προέκυψε και η περίφημη φράση του Κίσσινγκερ.
Αυτό είπα και στην αρχή, ο έλληνας πρέπει να χαρακτηρίζεται
από ορθολογισμό λογική να δέχεται αποδείξεις και όχι να
πέφτει θύμα συναισθηματισμών και παράλογων πραγμάτων.
Κάντε την αρχή.
Ψάξτε να βρείτε πότε είπε τέτοιο πράγμα ο Κίσσινγκερ
πως διέρευσε, ποιος ανακύκλωσε τέτοια πληροφορία και
αν βρείτε κάτι ελάτε να μου το δείξετε.
Εγώ έψαξα, δεν βρήκα τίποτα και είναι αδύνατο ένας
πολιτικός διπλωμάτης να έλεγε κάτι τέτοιο.
Και αν το έλεγε θα έπρεπε η ελληνική κυβέρνηση να έκανε
διάβημα και να ζητούσε το δίκιο της και την αποπομπή του.
Τίποτα από αυτά δεν έγιναν.
Νομίζω ότι πολύ συχνά και σε πολλά θέματα αναμασάτε τα ίδια πράγματα.
Για μένα δεν έχει σημασία εάν οι Έλληνες ήταν που ανακάλυψαν πρώτοι την γραφή, εάν ήταν οι πρώτοι που είδαν τα άστρα κ.ο.κ. Τι σημασία έχει εάν ο λαός σου ήταν πρώτος πριν από 2000 χρόνια; Σημαίνει ότι πριν από 2000 χρόνια υπήρχαν κάποιοι έξυπνοι ή παρατηρητικοί. Το θέμα είναι τι κάνεις μετά από εκεί και πέρα.
Ο πολιτισμός και οι επιστήμες δεν είναι κάτι το οποίο ξαφνικά μια μέρα φύτρωσε και μέχρι το μεσημέρι είχε γίνει δέντρο. Υπάρχει μια μετάλλαξη, ένας σπόρος, οι κατάλληλες συνθήκες, το πότισμα, το φύτρωμα, το μεγάλωμα και τελικά έχουμε ένα δέντρο που βγάζει καρπούς. Πήραμε στοιχεία από άλλους λαούς; Σαφώς. Το θέμα είναι τι τα κάναμε όλα αυτά. Δανειστήκαμε; Δεν μου αρέσει η λέξη, αλλά έστω ότι είναι αυτή η σωστή, αυτό δεν σημαίνει κάτι. Δανείζομαι ένα εργαλείο το οποίο ποτέ δεν είχα φανταστεί να φτιάξω και το οποίο το χρησιμοποιούσαν για να σκαλίζουν πέτρες. Και με αυτό το εργαλείο φτιάχνω ένα άγαλμα που όμοιο του δεν υπήρξε ποτέ. Το γεγονός ότι δεν βρήκα εγώ το εργαλείο δεν μειώνει την αξία αυτού που έφτιαξα. Το γεγονός δηλαδή ότι ο πρώτος πίθηκος που χρησιμοποίησε εργαλείο δεν ήταν Ελληνικός, δεν σημαίνει ότι αυτό ακυρώνει όλα τα άλλα. Οι πολιτισμοί, οι επιστήμες, η τέχνη, όλα παίρνουν, δανείζονται και εξελίσσονται. Ο Πάμπλο Πικάσο θεωρείται ο πιο σπουδαίος ζωγράφος ίσως όλων των εποχών, αλλά έκανε εργασίες πάνω στον Θεοτοκόπουλο, που έκανε εργασίες πάνω σε κάποιον άλλο κτλ.
Εγώ λέω ότι όλα όσα αναφέρατε τα βρήκαν Έλληνες, τα ανακάλυψαν Έλληνες και τα έκαναν τεράστια οι Έλληνες. Και; Τι σημασία έχει εάν τα βρήκαν οι Έλληνες πριν 2000 χρόνια όταν την ίδια στιγμή στο τώρα δεν κάνουμε τίποτα με όλα αυτά?
Για μένα δεν έχει σημασία εάν οι Έλληνες ήταν που ανακάλυψαν πρώτοι την γραφή, εάν ήταν οι πρώτοι που είδαν τα άστρα κ.ο.κ. Τι σημασία έχει εάν ο λαός σου ήταν πρώτος πριν από 2000 χρόνια; Σημαίνει ότι πριν από 2000 χρόνια υπήρχαν κάποιοι έξυπνοι ή παρατηρητικοί. Το θέμα είναι τι κάνεις μετά από εκεί και πέρα.
Ο πολιτισμός και οι επιστήμες δεν είναι κάτι το οποίο ξαφνικά μια μέρα φύτρωσε και μέχρι το μεσημέρι είχε γίνει δέντρο. Υπάρχει μια μετάλλαξη, ένας σπόρος, οι κατάλληλες συνθήκες, το πότισμα, το φύτρωμα, το μεγάλωμα και τελικά έχουμε ένα δέντρο που βγάζει καρπούς. Πήραμε στοιχεία από άλλους λαούς; Σαφώς. Το θέμα είναι τι τα κάναμε όλα αυτά. Δανειστήκαμε; Δεν μου αρέσει η λέξη, αλλά έστω ότι είναι αυτή η σωστή, αυτό δεν σημαίνει κάτι. Δανείζομαι ένα εργαλείο το οποίο ποτέ δεν είχα φανταστεί να φτιάξω και το οποίο το χρησιμοποιούσαν για να σκαλίζουν πέτρες. Και με αυτό το εργαλείο φτιάχνω ένα άγαλμα που όμοιο του δεν υπήρξε ποτέ. Το γεγονός ότι δεν βρήκα εγώ το εργαλείο δεν μειώνει την αξία αυτού που έφτιαξα. Το γεγονός δηλαδή ότι ο πρώτος πίθηκος που χρησιμοποίησε εργαλείο δεν ήταν Ελληνικός, δεν σημαίνει ότι αυτό ακυρώνει όλα τα άλλα. Οι πολιτισμοί, οι επιστήμες, η τέχνη, όλα παίρνουν, δανείζονται και εξελίσσονται. Ο Πάμπλο Πικάσο θεωρείται ο πιο σπουδαίος ζωγράφος ίσως όλων των εποχών, αλλά έκανε εργασίες πάνω στον Θεοτοκόπουλο, που έκανε εργασίες πάνω σε κάποιον άλλο κτλ.
Εγώ λέω ότι όλα όσα αναφέρατε τα βρήκαν Έλληνες, τα ανακάλυψαν Έλληνες και τα έκαναν τεράστια οι Έλληνες. Και; Τι σημασία έχει εάν τα βρήκαν οι Έλληνες πριν 2000 χρόνια όταν την ίδια στιγμή στο τώρα δεν κάνουμε τίποτα με όλα αυτά?
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από OANNHSEA
Αντιθέτως, ΔΕΝ είμαι κορόιδο για να πιστεύω τις φαντασιώσεις του κάθε ψυχοπαθούς, δεν έχω κόμπλεξ κατωτερότητας για να χρειάζεται να το υποθάλπω με ιδέες του τύπου "ανωτερότητα των Ελλήνων", ούτε φυσικά έχω καταπιεσμένη εθνική συνήδειση για να πιστεύω όλους τους φαντασμένους που γράφουν στα ελληνοκεντρικά σκουπίδια τα παραμύθια τους και να ελπίζω ότι σύντομα θα "κυβερνήσουμε τον κόσμο"....
Τόσα χρόνια δεν έχει βρεθεί ούτε ένας από "αυτούς" με αποδείξεις ανά χείρας για να τον πιστέψω. Αντιθέτως κάθε χρόνο η παράνοια αυτών των ανθρώπων που φυτεύουν ψέματα και παραμύθια φτάνει σε καινούρια επίπεδα και φυσικά σε λίγα χρόνια θα χρειάζονται ειδικές ψυχιατρικές κλινικές για την πάρτη τους... Το είχα διαβάσει πολύ καιρό πριν: Το ψέμα του κάθε ανθρώπου είναι ένα στοιχείο από τον ίδιο του τον ευατό - όσο λιγότερα κομμάτια του εαυτού του κατέχει, τόσα περισσότερα ψέματα χρειάζεται για να τα αναπληρώσει... |
Χαχαχαααα Ποιος ειπε οτι θελουμε να "κυβερνισουμε τον κοσμο"?
ΕΛΕΟΣ παιδια ελεος ομως. Κοιταμε τα γεγονοτα. Προσωπικα πιστευω στην υπαρξη αυτων που προσπαθουν να μας αποπροσανατολησουν απο την αρχαια σοφια των προγονων μας και την καταδηξη αυτων ως gay, αντιγραφεων κτλ. το θεμα ειναι να μην πεσεις στην παγιδα.Αυτο ειναι και το μεγαλυτερο τους οπλο. η Αμφιβολια, και η αισθηση του οποιος λεει κατι καλο για την Αρχαια ελλαδα να καταδεικνιετε ως τρελλος-μυθομανης-αλλοπαρμενος-και εθνικοπληκτος. ελεος....
)