ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Η ανατομία του διάσημου εξωγήινου του Ρόσγουελ

Η ανατομία του διάσημου εξωγήινου του Ρόσγουελ

Diotima28 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
2006-04-19 13:18
Αρκετά χρήματα έβγαλαν κάποιοι απ' αυτήν την ιστορία...

Ε, καιρός είναι να βγάλουν κι άλλα λέγοντας ... την αλήθεια.

Στις 6 Απριλίου ο Άγγλος παραγωγός Ray Santilli φέρεται να εμφανίστηκε σε ντοκυμανταίρ του Βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού SKY, όπου δήλωσε απερίφραστα ότι το φιλμ το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα το 1995 και παρουσίαζε την "επέμβαση ανατομίας" σε εξωγήινο ο οποίος εμφανίστηκε στην περιοχή Roswell των ΗΠΑ, ήταν φτιαχτό.

Δικαιολογήθηκε απλά, ότι δεν είχε πει τελείως ψέμματα, καθώς είχε δει (λέει) το πραγματικό φιλμ, το οποίο όμως ήταν σχεδόν κατεστραμμένο και γι' αυτό αποφάσισε να γυρίσει ένα πανομοιότυπο.
2006-04-19 14:33
!
Πολυ ενδιαφερουσα η ειδηση Διοτιμα! Μηπως μπορεις να μας δωσεις καποιο λινκ απο ξενο ειδησεογραφικο πρακτορειο;
2006-04-20 01:48
http://en.wikipedia.org/wiki/Ray_Santilli

Αναφορά σε αυτό γίνεται και στο wikipedia.

Το wikipedia είναι μία online πηγή ενημέρωσης που ανανεώνεται συνεχώς. Κάτι σαν online εγκυκλοπαίδεια γνώσεων.
2006-04-20 02:33
Δυστυχώς, όσο κι αν έψαξα, δεν βρήκα ακόμη στοιχεία στο διαδίκτυο πέρα από την αναφορά της wikipedia που έβαλε η αγαπητή freya και την ευχαριστώ.

Βέβαια, για τη wikipedia, επειδή είναι πολύ πρόσφατη πληροφορία και δεδομένης της φύσης της εγκυκλοπαίδειας (τα λήμματα προστίθενται από διάφορους χρήστες και χρειάζονται επιβεβαίωση) το άρθρο θεωρείται ανεπίσημο.

Όμως, προσωπικά την πληροφορία την πήρα από φίλο δημοσιογράφο και τη θεωρώ έγκυρη.
Θα τον ρωτήσω αν κάποιο δημοσιογραφικό πρακτορείο την έχει δημοσιεύσει και επιφυλάσσομαι...
2006-04-20 03:58
εγώ απλά το είδα στις ειδήσεις χθες το μεσημέρι. έδειξε τους εφευρέτες του φιλμ, μίλησαν είπε και σε πιο κανάλι το έδειξαν αλλά δεν θυμάμαι. είπε ότι γυρίστηκε σε διαμέρισμα στο λονδίνο και ότι ο εξωγήινος ήταν δική τους κατασκευή. δεν άκουσα να αναφέρουν ποτέ ότι το είχαν δει και αποφάσισαν να γυρίσουν το ερασιτεχνικό φιλμ. αυτά για τον "εξωγήινο" που κατα πάσα πιθανότητα εαν μιλούσε μάλλον θα βέλαζε αφού είπαν ότι τον είχαν γεμίσει με εντόσθια πτηνών και πουλερικών και μυαλά κατσικιών. αυτά.
2006-04-20 11:16
Ενημέρωση σχετικά με το ντοκυμανταίρ:

http://www.virtuallystrange.net/ufo...r/m05-006.shtml

Και περισσότερα στο blog:

http://redstarfilms.blogspot.com/20...ms_archive.html

Διαβάστε το άρθρο με ημερομηνία: Friday, April 07, 2006.

Επίσης:
(κάνετε scroll down για να βρείτε το άρθρο με τίτλο)
Eammon Investigates The Alien Autopsy
2006-04-20 12:53
να δω τι θα πουν οι ανα τον κοσμο "υποστηρικτες" του φιλμ που φωναζαν για την αυθεντικοτητα του και που πυροβολουσαν ως "εγκαθετο" οποιονδηποτε τολμουσε να την αμφισβητησει

αλλα ας μην ανησυχουμε.....κατι θα βρουν να πουν...παλι
2006-04-20 15:38
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Voel
να δω τι θα πουν οι ανα τον κοσμο "υποστηρικτες" του φιλμ που φωναζαν για την αυθεντικοτητα του και που πυροβολουσαν ως "εγκαθετο" οποιονδηποτε τολμουσε να την αμφισβητησει

Εγω πάλι αναρωτιέμαι...μήπως είναι ψέμα ... το ψέμα;
Κατ' αρχας ας μη βιαζομαστε να βγαλουμε συμπερασματα.. Διαβασατε καλα το δημοσιευμα που παρεθεσε η Διοτιμα;

The show starts of with Santilli still claiming that he
saw real film of aliens and that he purchased it from a former
US military cameraman. However, there is now a change in the
story. Santilli & his colleague Gary Shoefield claim that it
took 2 years to buy the film & that when it finally arrived in
London 95% of it had 'oxidised' and the remaining 5% was in very
poor condition. They therefore decided to 'reconstruct' it based
on Santilli's recollection and a few frames that were left.

Εδω ο Σαντιλι μας πληροφορει οτι υπαρχει αυθεντικο βιντεο που προμηθευτηκε απο τον αμερικανικο στρατο. Επειδη ομως το 95% του βιντεο αυτου ηταν κακης ποιοτητος (μιλαει για την εικονα), αποφασισε να το ανακασκευασει στηριζομενος σε ορισμενα πραγματικα "φρεϊμς".
Οπως παρατηρειτε ουτε η υπαρξη ενος πραγματικου βιντεο αμφισβητειται, αλλα φυσικα ουτε και το γεγονος του Ιουλιου του 47' στο Ροσγουελ του Νιου Μεξικο, οταν και δεκαδες ανθρωποι βιωσαν κατι το πραγματικα συγκλονιστικο.

Περιμενω παντως κι αλλες εξελιξεις για το εν λογω θεμα.
Εντοπισα επισης και την πρωτη αντιδραση απο Fortean Times μερια : http://www.forteantimes.com/review/autopsy.shtml
2006-04-20 17:03
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από beetlejuice
Εδω ο Σαντιλι μας πληροφορει οτι υπαρχει αυθεντικο βιντεο που προμηθευτηκε απο τον αμερικανικο στρατο.

Αγαπητέ beetlejuice, το θέμα είναι ...

πόσο αξιόπιστος μπορεί να είναι κάποιος που παραδέχεται ότι έχει εξαπατήσει τον κόσμο ολόκληρο για πάνω από μία δεκαετία ?
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Voel

Πολύ σωστά φίλε Voel!
Και εγώ αυτό σκέφτηκα με την μία όταν διάβασα την είδηση αυτήν!

Πάντως περιμένω με αγωνία εξελίξεις από το θέμα αυτό, που θυμάμαι με προβλημάτισε πολύ όταν ήμουν μικρότερος όταν και ασχολήθηκα συστηματικά με το θέμα των U.F.O's γενικότερα
2006-04-21 03:22
πριν μερικά χρόνια είχαν βγει 2 τύποι σε μια ζωντανή εκπομπή στην τηλεόραση και παραδέχονταν ότι αυτοί ήταν υπεύθυνοι για τα αγρογλυφικά στην αμερική. ότι όλα τα έχουν κάνει αυτοί οι 2, γυρνούν από πόλη σε πόλη και με μια τεχνική που έχουν βρει τα φτιάχνουν. ενώ λοιπόν εκείνο το βράδυ όλοι ήταν έτοιμοι να πειστούν για το ποιος κατασκευάζει τα αγρογλυφικά, την ώρα που η εκπομπή ήταν στον αέρα αναφέρθηκε ένα νέο αγρογλυφικό που μόλις είχε δημιουργηθεί και για το οποίο οι 2 καλεσμένοι δήλωσαν πλήρη άγνοια...
2006-04-21 14:51
Αγαπητέ XaMiNi,

δε νομίζω ότι οι δύο περιπτώσεις μοιάζουν για τον εξής απλό λόγο:

οι άνθρωποι που αναφέρεις εμφανίστηκαν απ' το πουθενά και προσπάθησαν να κερδίσουν δημοσιότητα.
Στην περίπτωση της ταινίας με τον εξωγήινο όμως, η διάψευση έρχεται δια του στόματος των ίδιων των ανθρώπων που την έδωσαν αρχικά στη δημοσιότητα και κέρδιζαν χρηματάκια από αυτήν.
Είναι λίγο παράδοξο να "βάζεις τα χεράκια σου και να βγάζεις τα ματάκια σου" ...

Ας μην ξεχνάμε ότι το ρεπορτάζ έγινε με αφορμή σχετική ταινία που άρχισε να προβάλλεται στους κινηματογράφους στην Αγγλία και ακούστηκε ότι ο Santilli θα κυκλοφορήσει (ίσως να 'ναι ήδη έτοιμο) και βιβλίο για το πώς γύρισε το βίντεο τελικά.

Great business!!!
Δεν ξέρω, αλλά τείνω να συμφωνήσω με το φίλο vagkri που διερωτάται "μήπως λένε ψέματα ότι ήταν ψέματα;". Θέλω να πω πως σε τέτοιες περιπτώσεις ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το τι είδους παιχνίδια παίζονται κάτω απ' τη μύτη μας. Αμφιβάλω αν θα τα μάθουμε ποτέ.

Θυμάμαι μια ταινία (Harrison Bergeron-υπάρχει θέμα στο χώρο των τεχνών) όπου ο ήρωας, αφού ανακαλύπτει τι κρύβεται πίσω απ' όλα και δείχνει στον κόσμο την αλήθεια, στο τέλος ξαναεμφανίζεται και λέει πως όλα ήταν σκηνοθετημένα. Η αυτοκτονία του όμως, δεν ήταν...
Πολλές φορές, η φαντασία αγγίζει την πραγματικότητα και η πραγματικότητα επηρεάζεται από τη φαντασία. Όλα είναι πιθανά, αφού εμείς ποτέ δε θα μπορέσουμε να μάθουμε τι γίνεται στην άλλη άκρη του κόσμου με κάθε λεπτομέρεια. Ίσως τα πιο τρελά σενάρια επιστημονικής φαντασίας να μην είναι μόνο για διασκέδαση, αλλά και για αφύπνιση. Το βλέπει όμως κανείς;
2006-04-22 11:51
Μπορεί να είναι έτσι, αλλά υπάρχει και η αντίθετη περίπτωση:

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχετε δει την ταινία των Monty Python's "Η ζωή του Μπράιαν"...

Το σενάριο (με απίστευτο χιούμορ) σατιρίζει την εποχή του Χριστού με αφετηρία τη ζωή του Μπράιαν, ο οποίος φέρεται να ζει παράλληλα γεγονότα με εκείνα του Ιησού.

Σε μία σκηνή λοιπόν, κόσμος πολύς ακολουθεί τον Μπράιαν σε μία εξοχή και επιμένουν να τον αποκαλούν Μεσσία και να του ζητούν να τους θεραπεύσει, ενώ εκείνος τους φωνάζει ότι δεν έχει καμμία σχέση με όσα του λένε και να τον αφήσουν ήσυχο. Παρακολουθείστε το διάλογο:

Μπράιαν: "Δεν είμαι Μεσσίας".
Μία Ιουδαία: "Ω, μα κανένας Μεσσίας δε λέει ότι είναι, διότι είναι ταπεινός".
Μπράιαν: "Πολύ ωραία λοιπόν, είμαι Μεσσίας. Αφήστε με ήσυχο τώρα".
Ένας Ιουδαίος: "Βλέπεις...; Μόνος σου τα λες... Σώσε μεεεε...."

Τι να θέλει να πει ο ποιητής άραγε;

Καλή Ανάσταση σε όλους!
2006-04-22 20:04
νομίζω πως όλοι έχετε δίκιο σε όσα έχετε δημοσιεύσει. δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι "θεαματικό" (ίσως όχι τόσο όσο ένα βίντεο με νεκροτομή ενός εξωγήινου αλλά θεαματικό έτσι κι αλλιώς) προκαλεί σάλο με τη δημοσίευσή του, ξεκινούν ατέλειωτες συζητήσεις και διαφωνίες, μέχρι που βγαίνει ο δημιουργός του και ανακοινώνει ότι ήταν φάρσα και απάτη.
η ανακοίνωση εκ μέρους του δημιουργού του, λοιπόν, ούτε εντύπωση μου προκαλεί, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αλλά ούτε και είναι ικανή να με κάνει να πιστέψω πως δεν δέχτηκε πιέσεις ή πως δεν είναι μέρος ενός τροποποιημένου πια σχεδίου. φυσικά, δεν μπορώ να είμαι καν σίγουρος για το πραγματικό της ιστορίας, οπότε κάθε φορά που κάτι τέτοιο "σκάει μύτη" δεν βιάζομαι να ενθουσιαστώ, να το αποδεχτώ ή να το απορρίψω. το αποθηκεύω στα υπόψην και περιμένω...
2006-05-29 09:56
Παράθεση:

Αχεμ......τι λεγαμε; Και να, πριν αλλεκτωρ φωνησει κατι βγηκανε και ειπαν. Το τραγελαφικο ειναι οτι ατομα μεσα απο το χωρο βγηκαν να τους δωσουν δικιο.
2006-05-31 12:09
Ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα στην ιστορία αυτή, έχει το τελευταίο τεύχος του Strange.
Έχεις δίκιο Puck, πρόκειται για ένα εκτενέστατο και κατατοπιστικότατο αφιέρωμα, από το οποίο, εκτός των άλλων, έχει σημασία να κρατήσουμε αυτό που λέει, ότι παρά την απίστευτη γελοιοποίηση που υπέστη το θέμα των εξωγήινων από το συγκεκριμένο βιντεάκι, η ύπαρξη εξωγήινης ζωής είναι ένα μεγάλο και πολύπλευρο ζήτημα, το οποίο χρειάζεται σφαιρική μελέτη και δεν καταρρίπτεται από τις ηλιθιότητες ενός ύποπτου προσώπου, όπως είναι ο Σαντίλι.
Δεν αποκλείεται ολόκληρη η φασαρία να δημιουργήθηκε ακριβώς για να γελειοποιηθούν οι πολλοί και σοβαροί ερευνητές του φαινομένου. Για αυτό, χρειάζεται κάθε φορά που κάτι τέτοιο "σκάει μύτη", να είμαστε υπομονετικοί και να μην παρασυρόμαστε.