- Εξέλιξη εναντίον Δημιουργίας - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
quote:Η ενστασή μου είναι στην ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ μερικών ερευνητών ως προς τον τρόπο που διεξάγουν την έρευνα. Δεν μπορεί κάτι θα έχεις υπόψιν σου, δεν μπορεί να λέω μλκίες έτσι, κάτι ξέρω και γω που δεν έχω διδακτορικό
Απο τη στιγμή που έχω πτυχίο φυσικής και διδακτορικό, και μου δίνει και δουλεια ένα πανεπιστήμιο, το πιο πιθανό είναι η δουλειά που έχω δημοσιέυσει να έχει γίνει σωστά ως προς τις αρχές και αν υπάρχει κάποιο σφάλμα, αυτό να είναι στις λεπτομέρειες. Ακόμα και αυτό είναι σχετικά σπάνιο, καθώς πριν τη δημοσίευση την κοίτάξανε ανώνυμοι κριτές απο το περιοδικό που τη δημοσίευσε.
quote:Δυστυχώς συνεχίζω να είμαι
Φαινόσουν παρα πολύ σίγουρος για την ανικανότητα της πλειοψηφίας των επιστημόνων στην επιστημονική έρευνα. Οπως βλέπεις, οταν έρχεσαι απευθείας αντιμέτωπος με μια συγκεκριμένη επιστημονική δουλειά είναι πάρα πολύ δύσκολο να αξιολογήσεις αν έχει γίνει σωστά ή λάθος. Και αν υπάρχει λάθος ΠΟΥ είναι το λάθος.
quote:Σου έχω εξηγήσει που το βασίζω. Δεν μπορεί να αποδειχθεί μια θεωρία αλλά να καταρριφθεί. Οι Θεωρίες δεν αποδεικνύονται είναι προσεγγίσεις και τίποτα περισσότερο. Ένα ΠΕΙΡΑΜΑ (και όχι μια εικασία στυλ εξέλιξης) μπορεί να ανατρέψει μια θεωρία. Χίλια πειράματα να γίνουν αν ένα δεν συμφωνεί, η θεωρία δεν ισχύει. Εδώ τουλάχιστον συμφωνείς;;;
Οπότε νομίζω οτι η στάση σου απέναντι στις "θεωρίες" είναι λιγο αβάσιμη.
quote:Εναλλακτικές θεωρίες υπάρχουν αλλά είναι βελτιώσεις της θεωρίας της εξέλιξης και όχι αυτόνομες θεωρίες.
Και απο τη στιγμή που ΔΕΝ εχει κανείς να προτείνει καποια εναλλακτική επιστημονική θεωρία τη δεχόμαστε ώς ορθη.
quote:Λίγους έχεις δεί να "σφάζονται" για το αν μια δημοσίευση είναι σωστή ή όχι;; (η δική σου μπορεί να είναι σωστή αλλά απάντα μου την ερώτηση). Ξέρεις πολύ καλά ότι πέφτει τρελή αμφισβήτηση μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας σε ορισμένα θέματα και "κόντρες" μεταξύ καθηγητών, δεν μπορεί να ήρθα από το διάστημα, κάπου τα ξέρω (και δυστυχώς δεν θέλω να ονομάσω)....
Ακόμα και αυτό είναι σχετικά σπάνιο, καθώς πριν τη δημοσίευση την κοίτάξανε ανώνυμοι κριτές απο το περιοδικό που τη δημοσίευσε.
Peace
τὰ δὲ πάντα οἰακίζει Κεραυνός - Ηράκλειτος
Έχεις ένα δίκιο σ' αυτά που λες, με την έννοια ότι είναι συχνές οι περιπτώσεις έρευνας κατευθυνόμενης από συμφέροντα, εμπλοκής των πάσης φύσεως προσωπικών φιλοδοξιών στο επιστημονικό έργο κλπ κλπ. Κανείς δεν τα αρνείται αυτά και μακάρι να ζούσαμε σ' έναν κόσμο που η έρευνα θα είχε μόνον "αγνά κίνητρα".
Θα σου πω όμως και πάλι ότι αυτό δεν αποτελεί λόγο για να φτάνουμε στο άλλο άκρο της καθολικής απόρριψης κάθε θεωρίας--πόσο μάλλον μιας θεωρίας που την αποδέχεται το σύνολο σχεδόν του επιστημονικού κόσμου. Προσωπικά, είμαι σίγουρος πως αν νέα δεδομένα προκύψουν, αν γίνει επιτέλους αυτό το "πείραμα" το οποίο λες που θα την απορρίψει, το σύνολο του επιστημονικού κόσμου θα επανεξετάσει τις απόψεις του σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, χωρίς φυσικά να αποκλείω ότι θα υπάρξουν και φωνές που θα επιμένουν στον δογματισμό τους, όπως πάντα υπήρξαν! Το "πείραμα" αυτό όμως δεν έχει γίνει...

quote:
Walkerquote:
Επιστημονικά ερείσματα για τον Θεό δεν μου χρειάστηκαν και δεν θα μου χρειαστούν για έναν απλό λόγο: δεν επιθυμώ να πείσω κανέναν για τον Θεό.Συμφωνώ 100%, και δεν θα σε βάλω να κάνεις το δικηγόρο για την απολογητική
κάποιων αλλων.Μακάρι όλοι οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ώς πιστοί να είχαν την ίδια θέση.
Η ιστορία της ανθρωπότητας θα ήταν σαφώς λιγότερο αιματηρή.Νομίζω τείνουμε στο οτι απο φιλοσοφική, επιστημονική και θρησκευτική σκοπιά, δεν τίθεται "διαμαχη" μεταξύ επιστήμης και θρησκείας.
Οι "διαμάχες" που εμφανίζονται εχουν κατα τη γνώμη μου πολιτικο χαρακτήρα στοχεύοντας στην εκμετάλευση του θρησκευτικού αντανακλαστικού ωστέ να αποκτήσουν κάποιοι "εξυπνοι" επιρροή. Αλλα ΚΑΙ αυτό είναι αλλο θέμα.
Hehehe, σε αστροφυσικό εκ των Πατρών. ![]()
![]()
Και γω από κει μεριά είμαι, αλλά όχι φυσικός (ΗΥ είμαι).
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.
Υποστήριζε ότι οι βασικοί δομικοί λίθοι της ζωής στην Γή εντοπίστηκαν απο τους αστρονόμους σε ουράνια σώματα όπως πχ οι δορυφόροι του Κρόνου, Ιαπετός, Μίμας αλλά και νεφελώματα κλπ. Πρότεινε λοιπόν τη θεωρία ότι αυτά τα υλικά με κάποιο τρόπο έπεσαν στην αρχέγονη Γη και συντέλεσαν έτσι στην ανάπτυξη των πρώτων μονοκύτταρων οργανισμών.
Ο βιολόγος που ήταν καλεσμένος περιέργως ήταν έξαλος με αυτά που άκουγε από τον αστροφυσικό και έλεγε ότι θα σχίσει τα πτυχία του!
Άγγελε ξέρεις κάτι περισσότερο για το θέμα;
"All that is necessary for evil to triumph is for good men to do nothing" -- Εdmund Burke
quote:
μιλούσε για μια νέα εξωτική παραλλαγή της θεωρίας της εξέλιξης και αναφέρονταν στην θεωρία της σποράς από το διάστημα και στην αστροβιολογία.
Όντως υπάρχει αυτή η θεωρία που λες, skeptic, και είναι μια αρκετά γοητευτική προσέγγιση στο θέμα της προέλευσης της ζωής, αλλά φοβάμαι ότι ακόμη δεν υπάρχουν και πολλά στοιχεία.
quote:
Ο βιολόγος που ήταν καλεσμένος περιέργως ήταν έξαλος με αυτά που άκουγε από τον αστροφυσικό και έλεγε ότι θα σχίσει τα πτυχία του!
Αν θυμάμαι καλά--να μη σας πάρω και στο λαιμό μου δηλαδή--ο συγκεκριμένος βιολόγος είπε ότι "θα σκίσει τα πτυχία του" επειδή ο αστροφυσικός, έχοντας άγνοια προφανώς από βασική βιολογία, υποστήριξε ότι ο homo sapiens έχει "διαφορετικό DNA" από τα προγενέστερα ανθρωποειδή (νεάντερνταλ κλπ)...![]()

quote:
Νομίζω καταλαβαίνεις κι εσύ ότι προσπαθούμε να κινούμαστε πάνω στις γραμμές αυτές, όσο κι αν κάποιες φορές δεν διακρίνονται ευκρινώς.
![]()
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
Υποστήριζε ότι οι βασικοί δομικοί λίθοι της ζωής στην Γή εντοπίστηκαν απο τους αστρονόμους σε ουράνια σώματα όπως πχ οι δορυφόροι του Κρόνου, Ιαπετός, Μίμας αλλά και νεφελώματα κλπ. Πρότεινε λοιπόν τη θεωρία ότι αυτά τα υλικά με κάποιο τρόπο έπεσαν στην αρχέγονη Γη και συντέλεσαν έτσι στην ανάπτυξη των πρώτων μονοκύτταρων οργανισμών.
Άγγελε ξέρεις κάτι περισσότερο για το θέμα;
Αν και ίσως ο αστροφυσικός να μίλαγε σοβαρά, η θεωρία του ότι "μας σπείρανε οι εξωγήινοι" όπως θα το εκλάβει η πλέμπα μέσα στην ημιμάθειά της και τον ενθουσιασμό, πολύ φοβάμαι πως θα προκαλέσει τον γέλωτα.
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.
Ο βασικός (συχρονος) θιασώτης της πανσπερμίας ειναι ο Sir Fred Hoyle.
Ακόμα και αν ισχύει αυτό που λέει, δεν αλλάζει το γεγονος οτι
Οι ζωντανοί οργανισμοί εξελίσονται οπως περιγράφει η εξελικτική
βιολογία.
Αγγελος
Υ.Γ. Δεν θυμάται κανείς το ονομα του αστροφυσικού ?
Edited by - Angelos on 29/11/2005 10:18:39
quote:
Υ.Γ. Δεν θυμάται κανείς το ονομα του αστροφυσικού ?
Νομίζω πως ήταν ο Γουδης (κατα την άποψή μου, από τους λίγους θαμώνες των συναφών εκπομπών που τιμουν τα πτυχία και τους τίτλους τους - ίσως είναι και θέμα IQ ...)
Λοιπόν, δεν νομίζω οτι ο Γούδης ισχυρίζεται οτι το ανθρώπινο DNA έχει κατι το ιδιέταιρα διαφορετικό σε σχέση με το DNA των υπολοίπων οργανισμών που κατοικούν στον πλανήτη μας.
Επιπλέον, ο Γούδης ΔΕΝ είναι υποστηρικης της πανσπερμίας. Αν την ανέφερε την ανέφερε σαν μια απο τις πιθανές θεωρίες για την προέλευση της ζωής. Το οτι ΔΕΝ ειναι υποστηρικης προκύπτει απο τα επιστημονικά άρθρα που έχει δημοσιευσει. Κανένα απο τα άρθρα αυτά δεν σχετίζεται με την προέλευση της ζωής.
Link στο Astronomy Data System με τα άρθρα του Γουδη.
http://adsabs.harvard.edu/abstract_service.html (βαλτε Goudis εκει που λεει Αuthor)
Το γιατί τσακώθηκε με το βιολόγο δεν μπορώ να το ξέρω διοτί δεν είδα την εκπομπή.
Αγγλος
Edited by - Angelos on 29/11/2005 15:18:58
quote:
Νομίζω πως ήταν ο Γουδης
Φίλοι μου, όχι...Αν και αυτός ήταν παρών στη συγκεκριμένη εκπομπή, άλλος το πέταξε το "μαργαριτάρι", αλλά δυστυχώς δεν θυμάμαι το όνομά του...![]()
Και θα συμφωνήσω μαζί σου, Άγγελε στο ότι :
quote:
δεν νομίζω οτι ο Γούδης ισχυρίζεται οτι το ανθρώπινο DNA έχει κατι το ιδιέταιρα διαφορετικό σε σχέση με το DNA των υπολοίπων οργανισμών που κατοικούν στον πλανήτη μας.
Είναι "γάτα" αυτός...![]()
![]()

Το περί πανσπερμίας ούτε κι εγώ θυμάμαι ποιός το είπε.
Για την άποψη του Γούδη επί του θέματος πάντως, δεν μπορούμε να ξέρουμε, δεδομένου ότι οι ακαδημαϊκοί γενικώς αποφεύγουν να τοποθετούνται δημοσίως για επιστημονικά θέματα που δεν άπτονται του εντελώς συγκεκριμένου πεδίου της δραστηριότητάς τους (φοβούνται το κράξιμο από τους πιό "ειδικούς")
Δεν ξέρω αν υποστηρίζει ή όχι την θεωρία της πανσπερμίας πάντως ήταν κατηγορηματικός στο ότι οι αστρονόμοι εντόπισαν πράγματι τους αρχέγονους δομικούς λίθους της ζωής στο διάστημα(!)...
"All that is necessary for evil to triumph is for good men to do nothing" -- Εdmund Burke
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
Δεν ξέρω αν υποστηρίζει ή όχι την θεωρία της πανσπερμίας πάντως ήταν κατηγορηματικός στο ότι οι αστρονόμοι εντόπισαν πράγματι τους αρχέγονους δομικούς λίθους της ζωής στο διάστημα(!)...
1) Ο Γούδης δεν την υποστηρίζει. Την δέχεται σαν πιθανότητα. Αν δεν με πιστέυεις, ρώτα τον.
2) Οι αρχέγονοι δομικοι λιθοι της ζωής οντως έχουν εντοπιστεί στο διαστημα.
Δειτε ενα αρθρο απο τον Fred Hoyle που υποστηριζει μια ενδιαφέρουσα θεωρία.
http://www.springerlink.com/media/m35eac0uxh2vwvd5tw5w/contributions/r/l/8/5/rl85553870n42500.pdf
(το προσθεσα και στα linkls μου).
Ostria
Αν ειναι ελληνας αστροφυσικός τοτε κατα 99% θα τον βρεις εδώ.
http://www.astro.auth.gr/elaset/
Υπάρχει ένας Δημοπουλος, αλλα εργάζεται στο εξωτερικό και δε νομίζω να ταξίδεψε
απο την Αγγλια για να παει στο χαρδαβέλα
Αγγελος
Edited by - Angelos on 30/11/2005 09:45:03
To link με το άρθρο του Fred Hoyle δυστυχώς δεν δουλεύει, μου βγάζει 404...
Μάνος Δανέζης.
http://www.cc.uoa.gr/fasma/E_Danezis/
Ας το επιβεβαιώσει κάποιος που είδε την εκπομπή. Από την φωτό νομίζω ότι αυτός ήταν.
-Arthur C. Clarke-
Τώρα μπορείς να κατεβάσεις το άρθρο. Το αποθήκευσα locally.
http://users.physics.uoc.gr/~angmis/files/Hoyle_Whickramasinghe_2003.pdf
Οστρια, μια καλή ιδέα για να αξιολογείς αστροφυσικούς είναι να ψάξεις
το ADS http://adsabs.harvard.edu/abstract_service.html
για τις δημοσιευσεις τους. υπάρχουν πολλοι που δεν διαφημίζουν
τη φάτσα τους στα κανάλια αλλα είναι επιστήμονες αστέρια.
Μακαρι να υπήρχε το ADS οταν ήμουν στο πανεπιστήμιο. Θα ειχαμε
πολλά να κουτσομπολέυουμε με τους συμφοιτητες μου.
Αγγελος
Καταρχήν συγνώμμη που άργησα να σου απαντήσω, αλλά έλειπα σε δύο διαδοχικά ταξίδια.
quote:
Τώρα που ηρέμησαν λίγο τα πνεύματα θα απαντήσω και σε λίγα ερωτήματα.
Cosmos 2001: γεωπόνος είμαι και έχω κάνει μαθήματα για την οικολογία που συμπεριλάμβαναν την θεωρία της εξέλιξης. Αλλά έχει τύχει να διαβάσω και βιβλία και άρθρα σε περιοδικά internet κτλ. Την ερώτηση δεν στην είχα κάνει για να πώ τίποτα υποτιμητικό για το επάγγελμά σου, ήθελα μόνο να διαπιστώσω την σχέση σου με το αντικείμενο.
Δε σε ρώτησα ποτέ το τι είσαι. Σε ρώτησα από που έχεις ενημερωθεί γιά ατην εξέλιξη. Διαβάζοντας όλα τα μηνύματα που έστειλες τις τελευταίες εβδομάδες, εμμένω ακόμα πιό πολύ στην άποψή μου: Δεν ξέρεις τι λέει η θεωρία της εξέλιξης, και όσα νομίζεις ότι ξέρεις τα έχεις μάθει από πολέμιούς της.
Συγνώμμη που γίνομαι κακός αλλά δε φταίω εγώ που χρησιμοποιείς συγκεκριμένα (λάθος) παραδείγματα.
Αν πιστεύεις ότι έχω λάθος, ανάφερέ μου ένα (1) βιβλίο μόνο από το οποίο έχει ενημερωθεί.
Φιλικά
ΒΚ
ΥΓ: Σταμάτησα να είμαι μπετατζής, τώρα είμαι μοδίστρα.
quote:Ράβεις και συνολάκια τώρα;;; Άντε και !$@%$!%@$% δεν ντρέπεσαι να λές ψέματα για την ιδιότητά σου, όταν σε ρώτησα αν είσαι φυσικός. Φυσικά δεν ξέρεις γρι από βιοχημεία και βιολογία γενικότερα. Εγώ σου είπα τί είμαι εσύ γιατί κρύβεσαι;; (παίζει να είσαι και βιολόγος αλλά αυτή η ανωνυμία είναι πάλι απαράδεκτη γιατί βάλθηκες δηλαδή να με ξεφτιλίσεις σου έχω κάνει τίποτα ή μήπως σου πείραξα την θεωρία της εξέλιξης πάνω στην οποία εσύ προσωπικά βασίζεις τα άθεα πιστεύω σου.
ΥΓ: Σταμάτησα να είμαι μπετατζής, τώρα είμαι μοδίστρα.
Το φιλικά γιατί το γράφεις ενώ με προσβάλλεις;;
quote:Είναι τρόπος αυτός;; Αφού ξέρεις περισσότερα να τα λες αγόρι μου. Και να αναφέρεις την ιδιότητά σου. Τί πράγματα είναι αυτά. Είναι εντελώς ανέντιμο να περιμένεις να πώ καμμιά βλακεία για να φανείς μετά σπουδαίος. Χώρια που στις ερωτήσεις μου οι απαντήσεις σου είναι υποθετικές (ίσως, μάλλον, έτσι πρέπει να έγινε κτλ.)
Διαβάζοντας όλα τα μηνύματα που έστειλες τις τελευταίες εβδομάδες, εμμένω ακόμα πιό πολύ στην άποψή μου: Δεν ξέρεις τι λέει η θεωρία της εξέλιξης, και όσα νομίζεις ότι ξέρεις τα έχεις μάθει από πολέμιούς της.
ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ τι διάολο έγινε ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ αν δεν ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ την εξέλιξη εξ' ολοκλήρου και όχι μεμονωμένα κατ' είδος Το οποίο είναι ανέφικτο και πρακτικά ανεφάρμοστο.
Θα σου θέσω το εξής ερώτημα τί θα γίνει άν ανακαλυφθεί απολίθωμα ανθρώπου (όχι ανθρωποειδούς) που έχει ηλικία 7-8 εκατομμυρίων ετών;;
Απάντησε μου ειλικρινά και ΜΕΤΑ θα απαντήσω. Η ερώτηση είναι υποθετική αλλα θα βγούν πολλά συμπεράσματα αφού την απαντήσεις.
Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με κανένα σου pοst αν δεν μου απαντήσεις αυτήν την ερώτηση.
ΥΓ. Έχω κάτι σώβρακα για μπάλωμα μοδιστρούλα μας.
Φιλικά πάντα![]()
τὰ δὲ πάντα οἰακίζει Κεραυνός - Ηράκλειτος
Edited by - Peronosporos on 02/12/2005 15:37:04