- Προφητείες Κοσμά Αιτωλού. Μήπως βρισκόμαστε μπροστά σε άλλη μια πλαστογραφία? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
ειπαμε την αρχειακη ερευνα την εκανε ο Σωτηροπουλος, αυτος θα εχει και τις απαντησεις...
Καλά, άσε τι έχει αυτός. Εσύ τι έχεις;
quote:
εχω την εντυπωση ομως πως κυκλοφορει σε καποιο απο τα πολλα βιβλια για τον Κοσμα και η τελικη λιστα των προφητειων με αναφορα ξεχωριστη σε καθε προφητεια
Μάλιστα. Άρα εσύ που έχεις διαβάσει και αναφορές στις προφητείες του Κοσμά πριν τις ανακαλύψει ο Καντιώτης θα μπορείς να μας τις φέρεις να τις δούμε...
Γιατί αν δεν έχεις διαβάσει, σημαίνει πως επικαλείσαι στοιχεία που δεν έχεις ιδέα αν υπάρχουν και τι λένε. Και συ δεν κάνεις τέτοια πράματα, ε;
Φέρε μας λοιπόν τις πρωτογενείς αναφορές στις προφητείες (τονίζω το "πρωτογενείς") και το θέμα θεωρείται "λήξας" (που θα έλεγε και κάποιος).
Αν δεν μπορείς, ζήτα τη βοήθεια του Ψηλού. Πές τον να ψάξει κάτω αριστερά από το ράφι που είναι τα έδικτα των διωγμών κατά των Χριστιανών. Εκεί τα είχε βάλει την προηγούμενη φορά.

macedon
quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
εχω την εντυπωση ομως πως κυκλοφορει σε καποιο απο τα πολλα βιβλια για τον Κοσμα και η τελικη λιστα των προφητειων με αναφορα ξεχωριστη σε καθε προφητεια (που πρωτοδημοσιευθηκε, αν ηταν σε παλια εφημεριδα και ποιας εποχης η απο το αλβανικο χειρογραφο η απο το αρχειο Σωτηροπουλου η απο το αρχειο του Τζωγα, καποιες εντοπισθηκαν σε περισσοτερες απο μια πηγες)...
Αυτά που γράφεις τώρα φίλε ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΩΝ3 , τα θεωρείς τεκμηριωμένες απαντήσεις , που επιβεβαιώνουν τα όσα έχεις γράψει στο πρώτο μήνυμά σου ??? Σε χαρτορίχτρα να πήγαινα θα μου έδινε πιο συγκεκριμένες πληροφορίες .
*
quote:
εχω την εντυπωση ομως πως κυκλοφορει σε καποιο απο τα πολλα βιβλια για τον Κοσμα και η τελικη λιστα των προφητειων με αναφορα ξεχωριστη σε καθε προφητεια (που πρωτοδημοσιευθηκε, αν ηταν σε παλια εφημεριδα και ποιας εποχης η απο το αλβανικο χειρογραφο η απο το αρχειο Σωτηροπουλου η απο το αρχειο του Τζωγα, καποιες εντοπισθηκαν σε περισσοτερες απο μια πηγες)...
Τσ τσ τσ...
Που είναι το ενδεδειγμένο σεντόνι απάντηση?
Αυτό δεν είναι καν σεμεδάκι..![]()
Μετα απο χρόνια που είχα να περάσω απο εδώ σε βρίσκω τελικά πολύ πεσμένο Aρίστο... ![]()
![]()
![]()
Ούκ ήμην, εγέγονα, ούκ είμι ου μέλει μοι
quote:quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Αυτά που γράφεις τώρα φίλε ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΩΝ3 , τα θεωρείς τεκμηριωμένες απαντήσεις , που επιβεβαιώνουν τα όσα έχεις γράψει στο πρώτο μήνυμά σου ??? Σε χαρτορίχτρα να πήγαινα θα μου έδινε πιο συγκεκριμένες πληροφορίες .*
οχι δεν τα θεωρω τεκμηριωμενες απαντησεις, ειπα την εκδοχη για παλιοτερες δημοσιευσεις που προκυπτουν και απο την εργασια του Σωτηροπουλου, μενει ομως αυτο να τεκμηριωθει με στοιχεια...
κι επειδη τα στοιχεια δεν βρισκονται στη βιβλιοθηκη μου θα τα αναζητησω καποια στιγμη στην Εθνικη Βιβλιοθηκη (εχω να παω ρε πστ καπου 20 χρονια).
Edited by - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3 on 21/09/2010 02:02:40
quote:
macedon:
Μπα, σήμερα τους γνώρισα.
Kαι τι κωλοφαρδία να πιάσεις κουβέντα για μένα και με ξέρουν κιόλας!....
quote:
macedon:
Μ'αρέσουν οι χαρούμενοι άνθρωποι
Εμένα μέχρι ενός σημείου....

ΞΥΛΟΥΡΗΣ - ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
Δεν πιστεύω Άγιοι άνθρωποι σαν τον Καντιώτη να έκαναν μαϊουδιές;
Γιατί δεν λέει ξεκάθαρα ο ......προφήτης ορισμένα στοιχεία- πληροφορίες , όπως αυτό με τα κόκκινα φέσια ; Ή το άλλο με το "ξανθό γένος" , το οποίο έχει γίνει καραμέλλα από πολλούς παλαιούς και νέους "προφήτες" και "αναλυτές" ;
Άγγλοι και Ρώσοι υπήρχαν και τότε . Όμως αυτός εκεί.....μανία με τσ' γρίφ' , έτσι για να παιδεύονται οι νεότεροι......
vasiliscm
quote:
Δεν πιστεύω Άγιοι άνθρωποι σαν τον Καντιώτη να έκαναν μαϊουδιές
Α πα πα πα........
τότε, οι Ρώσοι, οι Άγγλοι και γι αυtό μπερδεύεσαι, βρε D.P.J.10...
Ειχαν δικές τους λέξεις αργκό,τότε....Για, ψάξε στον Σουρή....
quote:
Ειχαν δικές τους λέξεις αργκό,τότε.
Δηλαδή ο Κοσμάς έγραφε σε αργκό τις προφητείες του;
Γιο μαν!

macedon
Γιο μέν!!!!( αμερικανιστί, όπως και λέγεται,αφού εκεί βγήκε και γιο μάν, δεν ακούστηκε ακόμη στην γηραιά Αλβιώνα...)
Για δες εκεί στη βιβλιοθήκη σου ... ΟΧΙ ΕΚΕΙ ΒΡΕ! Εκεί είναι το ντουλάπι για τα πιάτα. Στο άλλο δωμάτιο πήγαινε... Α, μάλιστα. Εκεί. Για δες λοιπόν, μπας κι έχεις τις αποδείξεις για τις προφητείες, μπας και γλυτώσει κι ο Αριστοτέλης το ταξίδι στην Αθήνα και την επίσκεψη στην Εθνική Βιβλιοθήκη...

macedon
Επίκαιρο χειρόγραφο του θρυλικού Στρατηγού της Ελληνικής Επανάστασης Ιωάννη Μακρυγιάννη (1797-1864), περί πατριωτισμού, Ορθοδοξίας, Κληρικών και άλλων
.....
.........
Ένας δικός μου αγωνιστής μου έφερε και μου διάβασεν ένα παλαιόν χαρτί, που έγραψεν ο κοντομερίτης μου Άγιος παπάς, ο Κοσμάς ο Αιτωλός. Τον εκρέμασαν εις ένα δέντρον Τούρκοι και Εβραίοι, διότι έτρεχεν ο ευλογημένος παντού και εδίδασκεν Ελλάδα, Ορθοδοξία και Γράμματα.
Έγραφεν ο μακάριος εκείνος ότι: «Ένας άνθρωπος να με υβρίσει, να φονεύσει τον πατέρα μου, την μητέρα μου, τον αδελφόν μου και ύστερα το μάτι να μου βγάλει, έχω χρέος σαν χριστιανός να τον συγχωρήσω. Το να υβρίσει τον Χριστόν μου και την Παναγία μου, δεν θέλω να τον βλέπω».
...........
*και που είσαι macedon; όταν μου φέρεις εκείνα εκεί τα «έδικτα» που σου ζήτησα, τα οποία είναι πολύ πιο φρέσκα από εκείνα που μου ζητάς εσύ, και υποθέτω πως είναι πιο εύκολο να τα βρεις, τότε σου υπόσχομαι να σου φέρω και εγώ εκείνα που ζητάς εσύ, αν και ο Αριστοτέλης σου έδωσε μια αρκετά τεκμηριωμένη απάντηση αλλά, ...... όπως είπαμε "στου κουφού την πόρτα ..."
***Επεισόδιο 2: να δούμε τι άλλο ακροβατικό θα σκαρφιστεί τώρα η τρελοπαρέα. Εκτός κι αν ψάξει και άλλο ο Sesostris στο Διαδίκτυο, όλο και κάτι θα βρει. ![]()

Θέλουν να το σκεφτούν λίγο, τα παιδιά...
Αφου ξέρεις, ώς συνήθως,...αυτοσχεδιάζουν....
quote:
ε πείσμα όσων, γνωστών και μη εξαιρετέων, επιμένουν πως ο Άγιος Κοσμάς δεν άφησε "συγγραφικό έργο", έρχεται ένας άλλος Άγιος άνθρωπος να τους διαψεύσει:
Για λέγε...
quote:
Έγραφεν ο μακάριος εκείνος ότι: «Ένας άνθρωπος να με υβρίσει, να φονεύσει τον πατέρα μου, την μητέρα μου, τον αδελφόν μου και ύστερα το μάτι να μου βγάλει, έχω χρέος σαν χριστιανός να τον συγχωρήσω. Το να υβρίσει τον Χριστόν μου και την Παναγία μου, δεν θέλω να τον βλέπω».
Είσαι σίγουρος πως αυτό το έγραφε ο Κοσμάς ή απλά είπαν στον Μακρυγιάννη ότι το έγραψε αυτός (αν όντως συνέβηκε έτσι και δεν αποτελεί εφεύρημα του Μακρυγιάννη);
Σε ρωτάω γιατί το παραπάνω γραφτό δεν περιλαμβάνεται στις διδαχές του Κοσμά του Αιτωλού.
Επίσης το παραπάνω ΔΕΝ είναι προφητεία του Κοσμά, θέμα με το οποίο ασχολείται το παρόν topic.
Δεν κατάλαβες, δεν πειράζει![]()

macedon
Αν σου πω,τώρα, ότι κι αυτός έχει προφητείες,δικές του, με αναφορές, σε προσωπα της ιστορίας, που θα ξαναζήσουν, στα έσχατα, χρόνια,που έχουν άλλη υφή, απο του Πατροκοσμά, καθώς, ήταν αποκαλύψεις, φαντάζομαι τι θα γίνει....
quote:
Δηλαδή, Κώστα ΜΟΥ, θα βγάλεις και τον ...Μακρυγιάννη ψεύτη, για να στηρίξεις, τον αντιχριστιανισμό σου;...
Απλά ρώτησα γιατί το υποτιθέμενο γραπτό του Κοσμά στο οποίο αναφέρεται ο Μακρυγιάννης δεν περιλαμβάνεται στα γραπτά κείμενα που αποδίδονται στον Κοσμά.
quote:
Αν σου πω,τώρα, ότι κι αυτός έχει προφητείες,δικές του
Εσύ μπορείς να πεις οτιδήποτε αλλά ποιος σε παίρνει στα σοβαρά είναι το θέμα...

macedon
Εσύ είσαι το ..ταλέντο στον αυτοσχεδιασμό...
Μην ντρέπεσαι...
Ήταν ο Κοσμάς εθνομάρτυρας ή όχι;
Δεν λέω ιερομάρτυρας γιατί απευθύνομαι γενικά και όχι σε χριστιανούς , μουσουλμάνους της θράκης, παγανιστές κλπ.