- ύψος βουνών και λεξάριθμοι - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Ο τρόπος που εξάγεται η σχέση είναι δοσμένος και δεν υπάρχουν αυθαίρετες προσθήκες. Αυτό που πρέπει αν γίνει από τους ειδικούς είναι να ελεγχθεί ο ορθός τρόπος γραφής της κάθε λέξης σε κάθε διάλεκτο/κλίση/πόλη κράτους/αλφάβητο/εποχή κλπ κατά την αρχαιότητα από την εποχή που δημιουργήθηκε η κάθε λέξη - όνομα βουνού και μετέπειτα.
α ναι?τοτε γιατι προσθετεις την λεξη ει,την λεξη ορος και αλλες λεξεις και φρασεις αυθαιρετα για να σου βγει η εξισωση?γιατι χρησιμοποιεις διαφορετικες κλισεις του ονοματος του βουνου με ή χωρις την προηγουμενη προσθαφαιρεση λεξεων κατα βουληση για να σου βγει η εξισωση?Γιατι ψευδως ισχυριζεσαι οτι οι αρχαιοι χρησιμοποιουσαν το μετρο που ειναι προσφατο δημιουργημα και ΔΕΝ αντιστοιχει στις αρχαιες μοναδες μετρησης?
Γιατι η αριθμολογια ειναι κοπτοραπτικη ΚΑΙ ΟΧΙ επιστημη.
Η θεωρια σου ειναι η εξης:
"Η μονάδα μέτρησης του μέτρου ήταν γνωστή στους Ολύμπιους, και λέξεις όπως όρος και ύψος έχουν σχεδιαστεί ώστε να εξάγονται λεξαριθμητικές σχέσεις του ύψους των ελληνικών βουνών και ιδιαίτερα των ψηλών σε μέτρα. Η προβλεπτικότητα της Ελληνικής γλώσσας μας βοηθάει ώστε να έχουμε συσχετίσεις και με σύγχρονες ονομασίες βουνών. Θα βρείτε μία λίστα με συσχετίσεις εδώ:"
Αλλα εσυ γνωριζεις εκ των υστερων το υψος και προσθετεις κατα βουληση λεξεις,χρησιμοποιεις επισης αυθαιρετα διαφορες πτωσεις,κακοποιεις την ελληνικη γραμματικη κτλ για να σου βγει η εξισωση.
Εαν η θεωρια σου ισχυε θα επρεπε ΣΚΕΤΟ το ονομα να δινει το ακριβες υψος.
Επισης δεν χρειαζεται να περιμενω την Nasa να μου δωσει το ακριβες υψος του Ολυμπου του Αρη για να δω εαν εχει προβλεπτικοτητα η θεωρια σου.Την εφαρμοζω και στα βουνα της γης και δη της Ελληνικης ανευ κοπτοραπτικης και βλεπω οτι ΔΕΝ δινει το υψος των βουνων!!!!!!Ουτε καν σε μετρα!
Υπαρχει βεβαια και αλλο προβλημα με την θεωρια σου:το υψος των βουνων δεν παραμενει σταθερο αλλα αλλαζει καθως υποκειται σε γεωλογικες και κλιματικες επιδρασεις (η Αιτνα και αλλα ηφαιστεια πχ αυξομειωνονται απο την λαβα που αναβλυζει και απο κοματια που ανατιναζονται κατα τις εκρηξεις,σε αλλα βουνα η διαδικασια ειναι πολυ πιο αργη κερδιζουν υψος απο την ανοδο των υποκειμενων συγκρουσεων μεταξυ των πλακων του φλοιου και χανουν υψος απο την διαβρωση απο την βροχη,το χιονι,τον ανεμο κτλ).
Και απο που και ως που οι Ολυμπιοι (εννοεις οι Θεοι?) γνωριζαν το μετρο(αν υποθεσουμε οτι ηταν υπαρκτα προσωπα,υπεςρφυσικα οντα ή εξωγηινοι ή δεν ξερω εγω τι)?Γιατι η εξισωση δεν αναφερεται σε ποδια,σταδια ή πηχεις?
Γιατι εκτος των αλλων εκανες και την εξτρα πατατιά να προσπαθησεις να βγαλεις την "εξισωση" σε ΜΕΤΡΑ.lol!
quote:
ο καημένος ο PaNo που δεν πειράζει ούτε κουνούπι- το τέρας που ασκεί ψυχολογική βία πάνω σε ένα άτομο με ειδικές ανάγκες;
O Panos μπορει να μην εχει προθεση να πειραξει κουνουπι,να εχει καλες προθεσεις αλλα οι ιδεες του ειναι επικινδυνες αν τις ασπαστει κανεις.
Οσο για την εκμεταλευση ο ιδιος ο Panos ομολογησε οτι ξοδεψε πολλες χιλιαδες δολλαρια για να γινει κοινωνος της ΨΕΥΔΟΕΠΙΣΤΗΜΗΣ του 12κλωνου DNA και της μεγαλης απατης με το Indigo.
(700-800 δολλαρια για σεμιναρια,30 δολλαρια το cd για "να συντονισετε τον εγκεφαλο σας στα 4 hrz και να ενεργοποιησετε τους εξτρα κλωνους DNA σας",20 δολλαρια και πανω το καθε βιβλιο με τις οδηγιες διαφωτισης" ktl ktl)
Πολλα παιδια με ειδικες αναγκες ΕΧΟΥΝ πεσει θυμα των New Age οπαδων της θεωριας περι Indigo οπως αναφερα στο θεμα 12κλωνο DNA.
Για να απολαυσετε το ζητημα διαβαστε το θεμα "12κλωνο DNA " και δειτε ΠΟΙΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ τον αφελη κοσμακη.
Και μαλιστα βρηκε την ευκαιρια και ο φρενοβλαβης οπαδος της θεωριας περι Δρακονιων και Ανδρομεδιων απο τις αποψεις του panos περι matrix και αρχισε να διασπειρει τις επισης επικινδυνες ιδεες του.Αυτος δεν θελει λεφτα αλλα οπαδους στην φρενοβλαβεια του.(ακομα και τον χαμο του Αλεξ στην Βεροια συνεδεσε ο τρελαρας με τους Δρακονιους).
Οι "τυποι που ειρωνευονται" εχουν φαει την λασπη με το κουταλι στα σπηλαια ενω οι δηθεν ερευνητες του μυστηριου κανουν την ερευνα τους για την "κουφια γη" απο τον καναπε και εντυπωσιαζουν τα πληθη των προβατων με αρχαιολατρικες θεωριες περι συνδεσεως της Πεντελης με τους Δελφους με υπογειες στοες που κανεις δεν εχει εντοπισει,θησαυριζουν δε απο την πωληση των βιβλιων τους στα προβατακια.
Aπό εδω και μπρός θα με βρίσκετε εδώ:
(για παιδάκια άνω των δεκαοκτώ παρακαλώ...)
http://www.greekbdsmcommunity.com/forums/
A ρε ατιμούλη gentleman... Πως με κατάλαβες...
Δημήτρης
______
Κούκλοι δεν είμαστε όλοι μας;
Gentleman έφη (το ότι είναι σηκοφάντης και λασπολόγος, το αφήνουμε προς το παρών)
quote:
Σεμιραμις, αν θέλεις να εξερευνήσεις βουνά, υπάρχουν ομάδες με αυτό το σκοπό. Αν δεν βρεις τίποτα στο google, να βοηθήσω εγώ, κάτι έχει στη λίστα της forthnet.gr νομίζω.Από το σαδιστικό υπόκοσμο που έχει γεμίσει τα forums Εσωτερισμού με διαφημίσεις για τις ορειβατικές εκδρομές του, μακρυά.
Το ανέκδοτο (και συνάμα και αυτογκόλ) του αυτόκλητου κυρίου που θέλει να βάλει τα πράγματα στη "θέση" τους, αναστηλώνοντας "εγώ" του με λοιδωρίες κατά άλλων, προτείνει ... εκδρομές σε βουνά σε φόρουμ Εσωτερισμού, αλλά ταυτόχρονα κατηγορεί άλλους ! ![]()
Βζούν τριαλαριλαρό.... ![]()
Εγώ ξαναπροτείνω σε όποιον ή όποιαν "εσωτερίστρια" θέλει, να ακολουθήσει τις μικρές ή μεγάλες αποστολές των δύο Σπηλαιολογικών Συλλόγων (πρόσωπα νομικού δικαίου) που συμμετέχω. Δεν έχουν καμία σχέση με κάτι "ομάδες" και κάτι "εξερυνητές" που θα βρείς στα φόρουμ του "εσωτερισμού" ή της "αναζήτησης".
Όποιος έχει τα κότσια, ακολουθεί. Και πέρα από τον ατομικό του εξοπλισμό δεν έχει κουβαλήσει κάτι κανείς.
*Εκτώς από μένα, που πέρα του βαρύ εξοπλισμού μου, κουβαλάω πολλές φορές και το γιό μου. Ρωτήστε τον Τάσο-Νταβέλη166, τον ΤζώνηΜπηΓκούντ ή ακόμα και την Μπράι-Μπόυ, που της έδωσα το σάκο μου να δεί το βάρος και την πήρε κάτω...
Σηκοφάντες και λασπολόγοι...
Μιλάτε για πράγματα, που επειδή δε τα φτάνει η αλεπού τα κάνει ... κρεμασταρια.
Άνοιξες το στοματάκι σου και βγήκε το αληθινό "εγώ" σου και μίλησε. Στο χωριό μου φωνάζουμε για την εκκαθάριση ανάλογου περιεχομένου του δικού σου τον "Αχόρταγο".
Το Τέρας της Σπηλιάς της Πεντέλης
Edited by - Βρίλ on 18/08/2006 15:08:15
Το έχω ήδη εξηγήσει.
>>γιατι χρησιμοποιεις διαφορετικες κλισεις του ονοματος του βουνου με ή χωρις την προηγουμενη προσθαφαιρεση λεξεων κατα βουληση για να σου βγει η εξισωση?<<
Το έχω ήδη εξηγήσει.
>>Γιατι ψευδως ισχυριζεσαι οτι οι αρχαιοι χρησιμοποιουσαν το μετρο που ειναι προσφατο δημιουργημα και ΔΕΝ αντιστοιχει στις αρχαιες μοναδες μετρησης?<<
Φειδώνειος τρίπους
>>Αλλα εσυ γνωριζεις εκ των υστερων το υψος και προσθετεις κατα βουληση λεξεις,χρησιμοποιεις επισης αυθαιρετα διαφορες πτωσεις,κακοποιεις την ελληνικη γραμματικη κτλ για να σου βγει η εξισωση.
Εαν η θεωρια σου ισχυε θα επρεπε ΣΚΕΤΟ το ονομα να δινει το ακριβες υψος.<<
Το έχω ήδη εξηγήσει.
>>Την εφαρμοζω και στα βουνα της γης και δη της Ελληνικης ανευ κοπτοραπτικης και βλεπω οτι ΔΕΝ δινει το υψος των βουνων!!!!!!Ουτε καν σε μετρα!<<
Άρα η δική σου μέθοδος δεν δουλεύει.
>>Υπαρχει βεβαια και αλλο προβλημα με την θεωρια σου:το υψος των βουνων δεν παραμενει σταθερο αλλα αλλαζει καθως υποκειται σε γεωλογικες και κλιματικες επιδρασεις (η Αιτνα και αλλα ηφαιστεια πχ αυξομειωνονται απο την λαβα που αναβλυζει και απο κοματια που ανατιναζονται κατα τις εκρηξεις,σε αλλα βουνα η διαδικασια ειναι πολυ πιο αργη κερδιζουν υψος απο την ανοδο των υποκειμενων συγκρουσεων μεταξυ των πλακων του φλοιου και χανουν υψος απο την διαβρωση απο την βροχη,το χιονι,τον ανεμο κτλ).<<
Τα ηφαίστεια είναι ειδικές περιπτώσεις και στην Ελλάδα δεν έχουμε τέτοιες. Εκεί που έχουμε μπορούμε να βασιστούμε στην συγκεκριμένη μέθοδο γιά να μας δώσει στοιχεία τα οποία η επιστήμη πολλές φορές δεν μπορεί να μας δώσει. Όσο γιά τα άλλα βουνά όπως έχω δείξει δεν μεταβάλλονται αισθητά από την στιγμή που κωδικοποιήθηκαν έως τα σήμερα.
>>Και απο που και ως που οι Ολυμπιοι (εννοεις οι Θεοι?) γνωριζαν το μετρο(αν υποθεσουμε οτι ηταν υπαρκτα προσωπα,υπεςρφυσικα οντα ή εξωγηινοι ή δεν ξερω εγω τι)?Γιατι η εξισωση δεν αναφερεται σε ποδια,σταδια ή πηχεις?<<
Έχει να κάνει με την κατάλληλη επιλογή μονάδας(Φειδώνειος τρίπους) ώστε να επιτευχθεί η κωδικοποίηση.

quote:
Έχει να κάνει με την κατάλληλη επιλογή μονάδας(Φειδώνειος τρίπους) ώστε να επιτευχθεί η κωδικοποίηση.
Όχι. Εχει να κάνει με την κατάλληλη επιλογή μαγειρικής συνταγής.
Ωγυγέ, άμα δε σου "βγαίνει" ο αριθμός, τρίψε και βάλε και λίγη ... παρμεζάνα.
Να κοίτα "ΗΥΠΣΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΟΥΛΥΜΠΟΣ ΣΥΝ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΕΙ" = 8834 σε Αιγινίτικα Φυστίκια.
Βγαίνει !
Και κατα το δοκούν, αφού 8834 σε Αιγινίτικα Φυστίκια είναι ΙΣΟ με το ύψος των Υμαλαϊων σε μέτρα, αποδικνύεται ότι η ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ είναι ο ΟΛΥΜΠΟΣ.
Καλά μπάνια.... ![]()
quote:
Οι "τυποι που ειρωνευονται" εχουν φαει την λασπη με το κουταλι στα σπηλαια ενω οι δηθεν ερευνητες του μυστηριου κανουν την ερευνα τους για την "κουφια γη" απο τον καναπε και εντυπωσιαζουν τα πληθη των προβατων με αρχαιολατρικες θεωριες περι συνδεσεως της Πεντελης με τους Δελφους με υπογειες στοες που κανεις δεν εχει εντοπισει,θησαυριζουν δε απο την πωληση των βιβλιων τους στα προβατακια.
Η διαφορά μας είναι, ότι η λάσπη των σπηλαίων είναι πραγματική και ... μοσχοβολάει περιπέτεια, μυστήριο και εξερεύνηση.
Η λάσπη κάποιων τυπάκων βρωμάει, όπως βρωμάνε και ολόκληροι σαπίλα και εκμετάλλευση. Είναι αυτό που είπε ο Dim.Kar "πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλλες". Δεν έχουμε καμία σχέση με αυτούς.
(μια που είσαι από Χίο, ενημερωτικά είχμε και μια αποστολή κατά κεί. Αν ήμουν μαζί ή την είχα οργανώσει εγώ, θα ψάχναμε και λίγο τα "ιχνη" της βιασμένης "αγίας" και τα "αίματα" που έχουν προσκυνάνε εκεί. Ε, ρε γέλια που θα ρίχναμε... Να, γι αυτό δεν με αφήνουν
και με έχουν δεμένο με σπηλαιολογικό σχοινί. Αντοχή: 1,8 ώς 2,2 τόνοι.)
quote:
>>α ναι?τοτε γιατι προσθετεις την λεξη ει,την λεξη ορος και αλλες λεξεις και φρασεις αυθαιρετα για να σου βγει η εξισωση?<<Το έχω ήδη εξηγήσει.
Aπο την "εξηγηση" ειναι ηλιου φαεινοτερον οτι κοβεις και ραβεις αυθαιρετα.
quote:
>>Γιατι ψευδως ισχυριζεσαι οτι οι αρχαιοι χρησιμοποιουσαν το μετρο που ειναι προσφατο δημιουργημα και ΔΕΝ αντιστοιχει στις αρχαιες μοναδες μετρησης?<<Φειδώνειος τρίπους
Μετρο των 100 cm που καμια σχεση δεν εχει ουτε με τον ορισμο του(ειναι το ds που διανυει το φως σε συγκεκριμενο dt),ουτε με την αριθμητικη του τιμη,ουτε χρονολογικα με τον τριπου!!!!!!
Και εδω μαγειρευεις!!!!!!
quote:
>>Αλλα εσυ γνωριζεις εκ των υστερων το υψος και προσθετεις κατα βουληση λεξεις,χρησιμοποιεις επισης αυθαιρετα διαφορες πτωσεις,κακοποιεις την ελληνικη γραμματικη κτλ για να σου βγει η εξισωση.
Εαν η θεωρια σου ισχυε θα επρεπε ΣΚΕΤΟ το ονομα να δινει το ακριβες υψος.<<Το έχω ήδη εξηγήσει.
Και παλι η "εξηγηση" γινεται με μπολικη κοπτοραπτικη και αυθαιρεσια.Μονο στον εαυτο σου το εχεις εξηγησει.
quote:
>>Την εφαρμοζω και στα βουνα της γης και δη της Ελληνικης ανευ κοπτοραπτικης και βλεπω οτι ΔΕΝ δινει το υψος των βουνων!!!!!!Ουτε καν σε μετρα!<<Άρα η δική σου μέθοδος δεν δουλεύει.
Για την ακριβεια δειχνει η ΔΙΚΗ σου μεθοδος ΑΝΕΥ μαγειρεματος ΔΕΝ δουλευει.
Αντιθετα μπορουν να κατασκευαστουν εξισωσεις με βαση γεωλογικα και κλιματικα στοιχεια που να μας δινουν την μεταβολη του υψους ενος ορους με την παροδο του χρονου.
quote:
>>Υπαρχει βεβαια και αλλο προβλημα με την θεωρια σου:το υψος των βουνων δεν παραμενει σταθερο αλλα αλλαζει καθως υποκειται σε γεωλογικες και κλιματικες επιδρασεις (η Αιτνα και αλλα ηφαιστεια πχ αυξομειωνονται απο την λαβα που αναβλυζει και απο κοματια που ανατιναζονται κατα τις εκρηξεις,σε αλλα βουνα η διαδικασια ειναι πολυ πιο αργη κερδιζουν υψος απο την ανοδο των υποκειμενων συγκρουσεων μεταξυ των πλακων του φλοιου και χανουν υψος απο την διαβρωση απο την βροχη,το χιονι,τον ανεμο κτλ).<<Τα ηφαίστεια είναι ειδικές περιπτώσεις και στην Ελλάδα δεν έχουμε τέτοιες. Εκεί που έχουμε μπορούμε να βασιστούμε στην συγκεκριμένη μέθοδο γιά να μας δώσει στοιχεία τα οποία η επιστήμη πολλές φορές δεν μπορεί να μας δώσει. Όσο γιά τα άλλα βουνά όπως έχω δείξει δεν μεταβάλλονται αισθητά από την στιγμή που κωδικοποιήθηκαν έως τα σήμερα.
1.Εχουμε ηφαιστεια στην Ελλαδα και μαλιστα ενεργα!
2.Τα υπολοιπα βουνα μεταβαλονται αισθητα με την παροδο του χρονου.Εδωσαν οι ολυμπιοι χρονικο οριζοντα στην προβλεπτικοτητα?Μας δινει η θεωρια σου την μεταβολη του υψους σε χ χρονικο διαστημα?Οχι αν δεν κοψεις και ραψεις γνωριζοντας ΕΚ των υστερων το υψος σε δεδομενη χρονικη στιγμη!!!Ξερεις εκ των υστερων το υψος του βουνου και δη σε μετρα και μετα κοβεις και ραβεις για να σου βγει η εξισωση.Αρα δεν εχεις προβλεπτικοτητα αλλα κοπτοραπτικοτητα!!!!!!!1
quote:
>>Και απο που και ως που οι Ολυμπιοι (εννοεις οι Θεοι?) γνωριζαν το μετρο(αν υποθεσουμε οτι ηταν υπαρκτα προσωπα,υπεςρφυσικα οντα ή εξωγηινοι ή δεν ξερω εγω τι)?Γιατι η εξισωση δεν αναφερεται σε ποδια,σταδια ή πηχεις?<<Έχει να κάνει με την κατάλληλη επιλογή μονάδας(Φειδώνειος τρίπους) ώστε να επιτευχθεί η κωδικοποίηση.
non sequitir ή ελληνιστι αρες μαρες κουκουναρες.
quote:
Όχι. Εχει να κάνει με την κατάλληλη επιλογή μαγειρικής συνταγής.Ωγυγέ, άμα δε σου "βγαίνει" ο αριθμός, τρίψε και βάλε και λίγη ... παρμεζάνα.
Να κοίτα "ΗΥΠΣΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΟΥΛΥΜΠΟΣ ΣΥΝ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΕΙ" = 8834 σε Αιγινίτικα Φυστίκια.
Βγαίνει !
lol!!!!!!!!!!
Άποψή σου.
>>Μετρο των 100 cm που καμια σχεση δεν εχει ουτε με τον ορισμο του(ειναι το ds που διανυει το φως σε συγκεκριμενο dt),ουτε με την αριθμητικη του τιμη,ουτε χρονολογικα με τον τριπου!!!!!!
Και εδω μαγειρευεις!!!!!!<<
Φειδόνειο πόδι = 0,333 μέτρα =>
0,3325 μέτρα < 1 Φειδώειο πόδι < 0,3335 μέτρα =>
0,9975 μέτρα < 3 Φειδωνεια πόδια < 1,0005 μέτρα =>
0,9975 μέτρα < 1 Φειδώνειος τρίπους < 1,0005 μέτρα
Άρα το σημερινό μέτρο σαν μήκος βρίσκεται εντός των παραπάνω τιμών. Με λίγα λόγια επιτρέπεται να πούμε ότι 1 Φειδώνειος τρίπους = 1 μέτρο.
>>Και παλι η "εξηγηση" γινεται με μπολικη κοπτοραπτικη και αυθαιρεσια.Μονο στον εαυτο σου το εχεις εξηγησει.<<
Μάλλον μόνο εσύ δεν το κατάλαβες.
>>Αντιθετα μπορουν να κατασκευαστουν εξισωσεις με βαση γεωλογικα και κλιματικα στοιχεια που να μας δινουν την μεταβολη του υψους ενος ορους με την παροδο του χρονου.<<
Επομένως με τις εξισώσεις αυτές μπορεί να ελεγθεί η ακρίβεια της μεθόδος μου. Άρα τι φοβάσαι;
>>2.Τα υπολοιπα βουνα μεταβαλονται αισθητα με την παροδο του χρονου.Εδωσαν οι ολυμπιοι χρονικο οριζοντα στην προβλεπτικοτητα?Μας δινει η θεωρια σου την μεταβολη του υψους σε χ χρονικο διαστημα?Οχι αν δεν κοψεις και ραψεις γνωριζοντας ΕΚ των υστερων το υψος σε δεδομενη χρονικη στιγμη!!!<<
Τι εννοείς με την λέξη αισθητά, πόσο τις εκατόν του ύψους; Όσο για τον χρονικό ορίζοντα, φάσκεις και αντιφάσκεις. Εσύ πιό πάνω δεν είπες ότι "μπορούν να κατασκευαστούν εξισώσεις με βάση γεωλογικά και κλιματικά στοιχεία που να μας δίνουν την μεταβολή του ύψους ενός όρους με την πάροδο του χρόνου". Άρα δεν χρειάζεται χρονικός ορίζοντας. Η κωδικοποίηση έγινε με το ύψος το αρχικό h0. Το βάζεις αυτό στην εξίσωση και εξάγεις το ύψος σήμερα. Το αποτέλεσμα το συγκρίνεις με το λεξαριθμητικό ύψος.

quote:
XD:Tο Φειδώνιο μέτρο οφείλει την ονομασία του στον βασιλεία του Άργους Φείδων τον Β’ ο οποίος καθόρισε νέα μέτρα και σταθμά[...]
Τα Φειδώνια μέτρα και σταθμά χρησιμοποιήθηκαν για καιρό μετά τον θάνατο του Φείδων στην Πελοπόννησο ενώ στην Αθήνα εγκαταλείφθηκαν ύστερα από την μεταρρύθμιση του Σόλωνα.
Ευχαριστώ πολύ XD.
Ο εν λόγω βασιλιάς έζησε περί το 700 π.Χ. Αν δεχτούμε ότι υπήρχε Φειδώνιο πόδι και κυρίως Φειδώνιος τρίπους (που πολύ αμφιβάλλω) και ακόμη ότι χρησιμοποιήθηκε ευρέως, ποιά είναι τα συμπεράσματά μας;
α) Ο Ώγυγος χρησιμοποιεί ένα μέτρο το οποίο εφαρμόστηκε το 700 π.Χ. Μέχρι τότε όλα τα βουνά του ελλαδικού χώρου ήταν ανώνυμα; Μήπως είχαν άλλα ονόματα, τα οποία μετά την μεταρρύθμιση του Φείδωνος, αντικατέστησαν οι "Ολύμπιοι" έτσι, ώστε να ταιριάζουν με το καινούριο "μέτρο" της εποχής;
β) Και αν έγινε αυτό, δεν είναι μεγάλη ξεφτίλα για σοφούς ανθρώπους (τί λέω; Θεούς!), το "μέτρο" τους να χρησιμοποποιείται για μόλις 100 χρόνια και στην συνέχεια να εξαφανίζεται από προσώπου γης;
γ) Με βάση την απάντηση του θεματοθέτη προς την φίλη (μου επιτρέπεις να σε αποκαλώ έτσι) Medtech: Γιατί άραγε οι σοφοί αυτοί "Ολύμπιοι" χρησιμοποιούσαν άλλοτε το Ψ και άλλοτε το νησιώτικο "ΠΣ" για να ονομάσουν βουνά που υπήρχαν στην ηπειρωτική Ελλάδα; Γιατί άραγε χρησιμοποίησαν τόσο περίπλοκη μέθοδο ονοματολογίας ώστε να χρειάζονται τα κάθε λογής "ύπσος", "ει" και δεν συμμαζεύεται και δεν χρησιμοποίησαν κάτι πιο λιτό, που θα ταίριαζε και με τον τρόπο σκέψης και ζωής των Ελλήνων; Μήπως γιατί τα ονόματα των βουνών δεν είχαν σχέση με το ύψος αλλά με άλλους παράγοντες (εδώ περιμένουμε μία απάντηση και από τον φίλο OANNHSEA σχετικά με την ονομασία "Όλυμπος");
Φίλε Ώγυγε. Καλοί οι λεξάριθμοι, αλλά μάλλον θα πρέπει να σκεφτείς κάποια άλλη πιθανή χρησιμότητά τους. Σημαντική η προσπάθειά σου να αποδείξεις πράγματα που δεν αποδεικνύονται, αλλά νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο να διοχετεύσεις το πνέυμα σου κάπου αλλού, όπου θα μπορείς πραγματικά να βγάλεις συμπεράσματα αποδεκτά.
Αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσύ, αν δεν καούμε όλοι, πώς θα βγει απ'τα σκοτάδια φως;
Ξεχνάς ότι εκείνη την εποχή περίπου δημιουργήθηκε το αλφάβητο ή καλύτερα τα αρχαιότερα ευρεθέντα Ελληνικά αλφαβητικά κείμενα είναι του 720 π.Χ. περίπου Μπρούμε λοιπόν να θεωρήσουμε ότι είχαν λάβει υπ' όψιν τους τις κωδικοποιήσεις αυτές όταν σχεδίαζαν το Ελληνικό αλφάβητο. Και υπάρχουν στοιχεία που μας οδηγούν στο συμπέρασμα αυτό. Άρα η αρχική ονομασία των βουνών σε γραμμικές γραφές ήταν ένα προστάδιο - προϋπολογισμένο γιά να οδηγηθούμε όταν ερχόταν η ώρα στις κατάλληλες λεξαριθμητικές σχέσεις σε ένα σοφά σχεδιασμένο αλφάβητο πρώιμο στην αρχή και πιό ολοκληρωμένου αργότερα. Μιλάμε λοιπόν γιά Ολύμπεια διαχρονική πρόνοια.
>>β) Και αν έγινε αυτό, δεν είναι μεγάλη ξεφτίλα για σοφούς ανθρώπους (τί λέω; Θεούς!), το "μέτρο" τους να χρησιμοποποιείται για μόλις 100 χρόνια και στην συνέχεια να εξαφανίζεται από προσώπου γης;<<
Ποια 100 χρόνια; Πρώτο-χρησιμοποιήθηκε το 3200 π.Χ. στην Σουμερία. Πέρασε στην Ελλάδα την Μυκηναϊκή εποχή(αν όχι νωρίτερα) και έπειτα με την μορφή του Φειδώνιου τρίποδα και του Φειδώνιου ποδός στην Ελλάδα του 670 π.Χ. έγινε standard. Έπειτα διατηρήθηκε με την ονομασία Φιλαιτέριο πόδι(εποχή Πτολεμαίων), και κατέληξε στο Drusian ή Καρλομάγνιο πόδι ή στο πόδι της Γαλατικής φυλής Tungri (στο Βέλγιο, το μήκος πάλι ήταν 0,333 μέτρα).
>>Γιατί άραγε οι σοφοί αυτοί "Ολύμπιοι" χρησιμοποιούσαν άλλοτε το Ψ και άλλοτε το νησιώτικο "ΠΣ" για να ονομάσουν βουνά που υπήρχαν στην ηπειρωτική Ελλάδα; Γιατί άραγε χρησιμοποίησαν τόσο περίπλοκη μέθοδο ονοματολογίας ώστε να χρειάζονται τα κάθε λογής "ύπσος", "ει" και δεν συμμαζεύεται και δεν χρησιμοποίησαν κάτι πιο λιτό, που θα ταίριαζε και με τον τρόπο σκέψης και ζωής των Ελλήνων;<<
Καλό το λιτό αλλά όπως είπαμε δεν θα ήταν δυνατόν να τους βοηθήσει να κωδικοποιήσουν το ύψος των βουνών και αυτό λόγω μεγέθους των βουνών. Άρα θα έπρεπε να καταφύγουν στην φράση "το ύψος του βουνού είναι" στα αρχαία Ελληνικά και σε συμπυκνωμένη μορφή(χωρίς το "το" και το "του"). Όσο για το Ψ, το θέμα έχει να κάνει με την εξέλιξη της γλώσσας. Έτσι σημασία έχει στο συγκεκριμένο αλφάβητο πότε εισήγαγαν το Ψ σαν γράμμα. Μαζί με το Χ, και Φ ή μετά; Αν έγινε μετά τότε αναγκαστικά γιά κάποιο διάστημα χρησιμοποιούσαν το ΦΣ ή το ΠΣ για να σημειώσουν το Ψ. Αν τώρα έγινε μαζί, τότε πάλι πριν εισαχθούν τα Φ, Χ, Ψ είχαμε ένα αλφάβητο όπου το τελευταίο γράμμα είναι το Υ. Άρα το Ψ θα μπορούσε να γραφτεί τότε μόνο ΠΣ. Η αλλαγή του ΠΣ σε ΦΣ και συνεπακόλουθα σε Ψ έχει επίπτωση στην αριθμητική αξία των λέξεων ΥΨΟΣ και ΥΠΣΟΣ αλλά αυτό είναι ένα πολύπλοκο θέμα και δεν μπορώ να το αναπτύξω εδώ.
>>Φίλε Ώγυγε. Καλοί οι λεξάριθμοι, αλλά μάλλον θα πρέπει να σκεφτείς κάποια άλλη πιθανή χρησιμότητά τους. Σημαντική η προσπάθειά σου να αποδείξεις πράγματα που δεν αποδεικνύονται, αλλά νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο να διοχετεύσεις το πνέυμα σου κάπου αλλού, όπου θα μπορείς πραγματικά να βγάλεις συμπεράσματα αποδεκτά.<<
Η κωδικοποίση των υψών των βουνών και δη των Ελληνικών είναι το προστάδιο που μας εισάγει στο "ζουμί" των αχραίων - παγκόσμιων κωδικοποιήσεων.

Πιστεύω ότι η Καινή διαθήκη (και ο λόγος του Ιησού) είναι επίσης ρατσιστική.
Ο Ιησούς δεν μιλά παρά μόνον σε Εβραίους και σε συναγωγές. Αρνήται να ομιλήσει σε εθνικούς.
Αποδέχεται σαφώς την ιστορία του περιούσιου λαού.
Μόνον στο τέλος του κατά Ματθαίον ΕΥαγγελίου καταγράφεται, προφανώς ως μεταγενέστερη προσθήκη για να μπαλωθούν οι τρύπες του ρατσισμού, "Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη".
Κάτι που αντιφάσκει με την φιλοσοφία των Ευαγγελίων. Ο Ιησούς αρνήται ακόμη και να γιατρέψει τον υιό μιας ταλαίπωρης "Ελληνίδας" με το αιτιολογητκό ότι είναι "εθνική" !!
Βασίλης
Βλέπαμε τον ήλιο να έρχεται και να φεύγει, τις σκιές, τη νύχτα και ενώ όλα αυτά συμβαίνανε, εμείς αγνοούσαμε την πραγματική τους φύση.
Σιγά, σιγά ξεχωρίσαμε το ηλιοστάση, γνωρίσαμε τις διαφορές του φωτός στη διάρκεια των εποχών, θέσαμε τα ανώτερα και τα κατώτερα όρια του. Θεοποιήσαμε και λατρεύσαμε το φως μέσα στην άγνοιά μας.
Τα χρόνια και οι εποχές περνάνε γρήγορα, και οι άνθρωποι σιγά-σιγά γνωρίζουν, αναλύουν, αποκωδικοποιούνε τα μυστικά του. Θέτουν το ηλιοκεντρικό σύστημα, ανατρέπουν δοξασίες και πεποιθήσεις, ανατρέπουν ολόκληρες θρησκείες.
Στην αρχή όλα συμβαίνανε σε ένα επίπεδο, σε δύο διαστάσεις, γη-ουρανός. Ύστερα μπήκε το ενδιάμεσο διάστημα. Ανέβηκαν οι διαστάσεις και κάθε νέα διάσταση περιλάμβανε και κάθε τι παλιότερο θέτωντάς την οπτική σε άλλη βάση. Σε νέο επίπεδο κατανόησης, το φως όμως σαν ουσία παράμεινε το ίδιο. Οι άνθρωποι αλλάζανε στην πορεία του χρόνου, οι αντιλήψεις, οι γνώσεις τους, το φως το ίδιο ήταν πριν, το ίδιο και τώρα, το ίδιο και στο μέλλον. Μόνο ο άνθρωπος μέσα από την εξέλιξη διαφοροποιούνταν.
Ύστερα το φως από άυλη οντότητα έγινε σωματίδιο, έγινε κύμα, έγινε κβαντικό φαινόμενο, το θεικά άγνωστο έγινε προσιτό, κατανοήσιμο ακόμα και στα παιδιά του σχολείου. Άλλαξε το φως; Όχι βέβαια, οι άνθρωποι αλλάξαν. Το απρόσιτο απλώς έγινε προσιτό.
Μπήκαν πολλαπλές διάστάσεις, χωροχρονικές σταθερές, κτλ, κτλ, κτλ,.
Το φως άλλαξε σε τίποτα; Όλα τα παλιά δεν περιλαμβάνονταν μέσα και στα καινούρια;
Σε όλα τα επίπεδα κατανοήσεων, σε όλα τα επίπεδα των ανθρώπινων αντιδράσεων απέναντι στο φως, το φως δεν εκτελούσε επακριβώς το σκοπό του;
Πώς βλέπουμε τις αντιδράσεις των προγόνων μας για το φως, μπορούμε να τους κατηγορίσουμε για κάτι; Ή μήπως πολλοί από εμάς εκθιάζουμε τη σοφία που είχαν να λατρεύουν κάτι το οποίο ανεξάρτητα των ανθρωπίνων εξελίξεων, στάσεων, κτλ, αυτό συνέχιζε να εκτελεί επακριβώς την αποστολή του; Να χαρίζει δηλαδή τη ζωή σε όλα τα έμβια όντα του πλανήτη;
Την ιστορική συνέχεια δε την αντιλαμβανόμαστε μέσα από την ανθρώπινη εξέλιξη; Δεν είναι απαραίτητη η εξέλιξη, η διδασκαλία μέσα από την εμπειρία; Η δοκιμή δεν είναι απαραίτητη, το βίωμα δεν είναι απαραίτητο για την εξέλιξη της κατανόησης; Το παλιό δε περιλαμβάνεται μέσα στο καινούριο; Μπορείς να το αποσπάσεις, να το κρύψεις, να το πετάξεις; Δεν ενσωματώνεται, δεν γίνεται κληρονομιά όλων μας;
Ο καθένας μας στέκεται εκεί που μπορεί να δει. Δεν στέκεται σε αυτά που αγνοεί. Καμιά φορά στεκόμαστε και σε αυτά που μας συμφέρουν. Αρκεί βέβαια να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι εκεί που στεκόμαστε είναι για το ανώτερο καλό μας.
Αφού στην ιστορική διαδρομή πολλές φορές αποδείχτηκε ότι αυτό που νομίζονταν ως θέση συμφέρουσα, αποδείχτηκε θέση μειονεκτική. Θέση που αντί να σου προσθέσει, σου αφαιρεί.
Όπως είπα και πριν όλα σχετικά είναι, όλα εξαρτώνται από τη θέση του παρατηρητή. Και εκεί δεν υπάρχει, δε μπορεί να υπάρξει αντίλογος, υπάρχει μόνο το βίωμα. Και η κατανόηση που αυτό φέρει.
Ανάλογη πάντα της θέσης και της στάσης.
Είναι φυσικό να διαφέρουν οι απόψεις μας.
Εσύ ισχυρίζεσαι ότι η αντικειμενική πραγματικότητα εξαρτάται από τον δέκτη - άνθρωπο:
quote:
Το σύμπαν κατανοείται μέσα από την αμφίδρομη σχέση του λογικού όντος με αυτό. Η πληροφορία που προσλαμβάνουμε από αυτό είναι αντικειμενική, αυτό που δεν είναι αντικειμενικό είναι ο δέκτης μας.
Άποψη "ιδεαλιστική" με την έννοια ότι τα αντικείμενα είναι αιώνιες ιδέες όπως έλεγε και ο Πλάτων.
Μια τέτοια άποψη είναι αναχρονιστική και άκρως θρησκευτική.
Οι φυσικές επιστήμες έχουν αποδείξει ότι η αντικειμενική πραγματικότητα υπάρχει ανεξάρτητα από τον "δέκτη" μας. Ο δέκτης μας είναι αντικειμενικός. Οι απόψεις που αναπτύσουμε μετά είναι αντικειμενικές στον βαθμό που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Ένας αντικειμενικός δέκτης (Tryfield) μπορεί να παραλάβει κάποιες πληροφορίες από το περιβάλλον (π.χ. σφαγές αμάχων στην Βαγδάτη ) και να δια μορφώσει την άποψη ότι ορθώς παρενέβησαν οι Αμερικάνοι στο Ιράκ.
Όμως η άποψη αυτή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα διότι απλούστατα οι Αμερικάνοι ήταν αυτοί που προκάλεσαν σε τελευταία ανάλυση την γενική ταραχή που έφερε τις σφαγές.
Η Θρησκεία και δη ο Χριστιανισμός έχουν ανάγκη το υποκειμενικό και το φανταστικό. Χωρίς αυτά δεν μπορούν να σπεκουλάρουν. Τι θα πει ο Παπάς στον πιστό όταν όλα εξηγούνται επιστημονικά; Τι θα πει ο Tryfield στον Βασίλη αν αφαιρέσουμε τον "ιδεαλισμό" ; Τι θα μείνει ;
Θα μείνει η γύμνια του Χριστιανισμού απέναντι στις επιστήμες.
Οι φυσικές επιστήμες και η τεχνολογική εξέλιξη αφαιρούν από την θρησκεία σας και τα τελευταία ερίσματα. Εξηγούν νομοτελειακά όλα τα φαινόμενα.
Χωρίς φαντασία και υποκειμενικότητα δεν υπάρχει θρησκεία!
Βασίλης
Λες:
quote:
την αρχή υπήρχε η πλήρης άγνοια π.χ. για το φως.Βλέπαμε τον ήλιο να έρχεται και να φεύγει, τις σκιές, τη νύχτα και ενώ όλα αυτά συμβαίνανε, εμείς αγνοούσαμε την πραγματική τους φύση.
Σιγά, σιγά ξεχωρίσαμε το ηλιοστάση, γνωρίσαμε τις διαφορές του φωτός στη διάρκεια των εποχών, θέσαμε τα ανώτερα και τα κατώτερα όρια του. Θεοποιήσαμε και λατρεύσαμε το φως μέσα στην άγνοιά μας.
Συμφωνώ και συνεχίζω :
Όταν καταλάβαμε ο Θεός Ήλιος δεν υπήρχε τον καταργήσαμε. Εκεί μας οδήγησε η επιστήμη και η τεχνολογική εξέλιξη που ερμήνευσαν το φαινόμενο του φωτός αλλά και την φύση του Ήλιου μας.
Σήμερα καταλάβαμε ότι ο ΘΕΟΣ της Παλαιάς διαθήκης ήταν ένα δημιούργημα του Εβραικόύ ιερατείου για τον έλεγχο των αφελών Εβραίων.
Δεν μας είναι απαραίτητος για την ερμηνεία του κόσμου μας. Γι'αυτό τον καταργήσαμε. Όχι εμείς αλλά η επιστήμες και η εξέλιξη της τεχνολογίας.
Επιστήμες που έχουν απάντηση για κάθε απορία του ανθρώπου.
Ευχαριστώ για το ωραίο παράδειγμά σου
Φιλικά Βασίλης
Που ήταν λοιπόν η εκκλησία σε σχέση με την ανθρώπινη εξέλιξη; Υπήρξε ενθάρρυνση της έρευνας ή μήπως αποτροπή; Υπήρξε τάση για ορθολογική ερμηνεία των φαινομένων ή τάση για δαιμονοποίηση των πάντων;
Κι εν τέλει, τι εξέλιξη θα είχε ο κόσμος μας αν τότε, στα χρόνια του μεσαίωνα που πολύ σωστά ονομάστηκαν dark ages (και ξέρεις γιατί), δεν υπήρχε εκείνη η ομάδα, ονόματι "Invisible College" (και αργότερα "Royal Society") αποτελούμενη από τους καλύτερους "αιρετικούς" επιστήμονες της εποχής εκείνης; Μήπως θυμάσαι ποιοί κυνήγησαν εκείνα τα φωτισμένα μυαλά ως συνεργάτες του σατανά;

Lux e tenebris
Edited by - Chastity on 02/07/2006 22:03:12
quote:
Tryfield
Η απόκτηση της αρετής στον άνθρωπο έχει ένα και μόνο σκοπό: Να τον φέρει σε επαφή με την ΠΙΣΤΗ. Για ποια αρετή μιλάς, αν αυτήν δε συνοδεύεται από την πίστη; Μήπως οι αρχαίοι Έλληνες καλλιεργούσαν την αρετή στην ψυχή τους για την αρετή; Για το εσωτερικό κάλλος;
Η Πιστη αυτη πηγαζε απο την λογικη και δεν ηταν τυφλη πιστη μισαλλοδοξων δογματων. Ηταν η πιστη οτι η ψυχη ηταν πολυ σημαντικοτερη απο το σωμα και οτι πρεπει να φροντιζουμε για την πνευματικη καλλιεργεια και οχι για το πως θα ικανοποιησουμε τις επιθυμιες τις σχετικες με το σωμα. Και ναι καλλιεργουσαν την αρετη ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ. Αυτη ειναι πολυ σημαντικη αρχη που αναφερουν ολοι οι φιλοσοφοι. Το πραγματικα καλο το πραττει καποιος για το ιδιο και οχι για κατι αλλο. Αυτο ειναι ο σκοπος και οχι απλα ενα μεσον.
Οσο για την πιστη των θρησκειων
Γιατι πρεπει καποιος "σωζεται" με την πιστη του σε καποιο μισαλλοδοξο δογμα και οχι απλα με την ποιοτητα του χαρακτηρα του;;; Γιατι ο εκαστοτε θεος νοιαζεται να εχει φανατικους οπαδους και οχι για το καλο της ανθρωποτητας;;;

ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ
Λες:
quote:
Αγαπητέ Vasiliscm, μήπως κρίνεις κάπως βιαστικά κάποια πράγματα?
Ο Χριστιανισμός είναι μια θρησκεία η οποία έχει ισχύσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο εδώ και 2000 χρόνια.
Σίγουρα έχουν γίνει πολλά λάθη σε αυτό το χρονικό διάστημα κι ίσως πολλές από τις αρχικές παραδοχές του Ιησού να έχουν μεταλλαχθεί στο πέρασμα των χρόνων.Θα μπορούσαμε όμως να δεχθούμε τα στοιχεία εκείνα τα οποία θα μας έκαναν καλύτερους ανθρώπους από την θρησκεία αυτή, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα οτι την ενστερνιζόμαστε?
Και φυσικά δε μιλάω μόνο για τον Χριστιανισμό αλλά και για άλλα δόγματα.Γιατί πχ να μην προσπαθήσουμε να δεχθούμε τα τμήματα εκείνα από τις διδασκαλίες διαφόρων θρησκειών τα οποία πραγματικά θα μας βοηθήσουν εμάς ως ανθρώπους να εξελιχθούμε σαν άνθρωποι και να φτάσουμε σε ένα επίπεδο λίγο ψηλότερο?
Τα όποια θετικά της θρησκείας του Χριστιανισμού τα δέχομαι. Είναι λίγο δύσκολο να τα ανακαλύψει κανείς κάτω από την υποκρισία των Θεολόγων και των Παπάδων, αλλά τα δέχομαι.
Η διδασκαλία του Ιησού με βρίσκει αντίθετο. Είναι κυρίως ρατσιστική (βλ. περιούσιος λαός, ομιλία μόνο σε Εβραίους και συναγωγές, άρνηση γιατριάς σε "εθνικούς" κλπ.) και υποκριτική. Έχει βέβαια αλλοιωθεί από το παπαδαριό και έχει ευνουχιστεί κατά το δοκούν.
Οι θρησκείες και ειδικότερα ο Χριστιανισμός δεν βοήθησαν την ανθρωπότητα να πάει μπροστά. Ίσα-ίσα έφεραν τον μεσαίωνα στην ιστορία μας.
Έξω από θρησκείες, δογματισμούς και αγκιλώσεις θα βρεί ο άνθρωπος το πραγματικό νόημα της ζωής του: "Να ζει και να δημιουργεί με σεβασμό στους συνανθρώπους του και στο φυσικό περιβάλλον"
Βασίλης
quote:
Οι θρησκείες και ειδικότερα ο Χριστιανισμός δεν βοήθησαν την ανθρωπότητα να πάει μπροστά. Ίσα-ίσα έφεραν τον μεσαίωνα στην ιστορία μας.
Ούτε εμένα μου αρέσει ο μεσαίωνας.
Προτιμώ τους μογγόλους που μιας και δεν γνώρισαν ποτέ χριστιανισμό βγήκαν στο φεγγάρι απ'το 400 μΧ. ![]()
![]()
![]()
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είσαι υποχρεωμένος να διαβάσεις τους διαλόγους απ'την αρχή πριν καταθέσεις τα άτυχα και άσχετα σχόλιά σου.
Βασίλης
Αν νιώθεις ότι κάποιος σου έχει υποχρέωση ψάξε για κοπέλα ![]()
![]()
![]()
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.