ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, 4ο μέρος, επίσημη έκδοση - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, 4ο μέρος, επίσημη έκδοση - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

zip60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
18/09/2009, 19:17:21
quote:
zip
Στην wikipedia δεν νομίζω πως υπάρχει. Αλλά επειδή δέχτηκα εγώ έναν ορισμό από την wikipedia, δέξου κι εσύ έναν ορισμό (από κάποιον άλλον, από κάπου αλλού, δεν ξέρω) που νομίζεις πως σε αντιπροσωπεύει ρε παιδί μου, για να κάνουμε μια σύγκριση. Να δούμε αν σχετίζεται το ένα με το άλλο. Έχεις κανέναν τέτοιον ορισμό για τον οραματισμό ; Ξέρεις δηλ; Πάρε ένα βιβλίο από την βιβλιοθήκη σου ρε παιδί μου, ένα βιβλίο εσωτερισμού, δεν έχεις κανένα που να λέει τι είναι ο οραματισμός και να συμφωνείς με αυτόν τον ορισμό ; Έτσι, για να κάνουμε μια πρώτη σύγκριση.

Λόγω της φτωχής βιβλιοθήκης μου,βρήκα αυτό στο net: "Δημιουργικός Οραματισμός είναι η τεχνική, όπου χρησιμοποιώντας την φαντασία μας μπορούμε να δημιουργήσουμε όλα όσα επιθυμούμε στην ζωή.

Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την τεχνική για να ασκήσουμε κάποιου είδους « έλεγχο» πάνω στην θέληση των ανθρώπων .

Οτιδήποτε δημιουργούμε επιστρέφει πίσω σε εμάς, είτε αυτό αναφέρεται σε συναισθήματα αγάπης, βοήθειας, συμπόνιας, είτε αρνητικά συναισθήματα."

Είναι αρκτά ελιπής ο ορισμός αλλά έχει τα βασικά.Ξέρω οτι υπάρχουν πολλά που παίζουν ρόλο σε αυτό.Δέν είναι μόνο αυτό που δείχνουν.Υπάρχουν απο πίσω πράγματα που για να καταλάβει κάποιος πρέπει να έχει κάνει κάποια ερεύνα.

18/09/2009, 19:28:17
quote:
DareD

Φιλε "zip" παρεξηγησες..........
Απλα εννοουσα οτι το τοπικ εχει χασει τον λογο υπαρξης....
Ολα αυτα δεν μπορουν να εξηγηθουν επιστημονικα και ειναι λαθος αυτος ο τροπος προσεγγισης....Ο καθενας μπορει να λεει παπαριες βεβαια γι'αυτο πρεπει να υπαρχει και ο αντιλογος,Οκ!!
Αλλα η ολη ιστορια ειναι τελειως προσωπικη και οι αποριες πρεπει να ειναι σχετικες με "τεχνικα" προβληματα......
Εαν καποιος λεει "παπαριες" αργα η γρηγορα θα παρει και αυτος αυτο που αξιζει...Και οσο αφορα το Σαμαελ..αυτος ειναι εκεινος που εκανε "γνωστο" το ολο θεμα...εαν καποιος θελησει να ασχοληθει με αυτα τα θεματα,δεν πρεπει να εχει διαβασει ενα βιβλιο του ??
Αυτο εννοω..απο εκει και επειτα εαν καταλαβει δεν καταλαβει δικο του θεμα....και τελειωνει εκει...ποσες παπαριες διαβαζουμε καθε τοσο...σιγα το πραγμα.....Το ολο θεμα ειναι εσωτερικο...Αυτα !!

Έτσι όπως το θέτεις τώρα, no problem. Αυτό λέω κι εγώ στον ΥΠΗΡΕΤΗ. Δεν μπορεί ρε παιδί μου να λες για την "αστρική προβολή" μέσω επιστημονικών όρων της Φυσικής. Δεν γίνεται. Γιατί αργά ή γρήγορα θα βρεθεί ένας Φυσικός απέναντί σου και θα σε κάνει να φας τα μούτρα σου. Εγώ του είπα, ας πει χίλιες φορές αυτά που λέει ο Σαμαέλ, χίλιες φορές καλύτερα. Αλλά όχι να μας λέει παραδείγματα για επίπεδα, για φαινόμενα χρόνου και χώρου, για φιλμ, για φαινόμενα οπτικής που έχουν ερμηνευθεί επαρκώς, ολοκληρωμένα, έχουν τεκμηριωθεί με πειράματα, μετρήσεις, παρατηρήσεις και έχουν μελετηθεί επιστημονικώς εδώ και αρκετές δεκαετίες. Έλεος δηλ. Ας πει αυτά που λέει ο Σαμαέλ. Χίλιες φορές καλύτερα απ' αυτές τις ανοησίες που λέει ο ίδιος. Μπορεί να έχει καλή πρόθεση, δεν αντιλέγω. Αλλά, διαβάζουν παιδιά όπως είδες. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό ; Αν πάει ένα παιδί αύριο στο σχολείο του και πει "το ίχνος που αφήνει και το στερεό μαζί είναι ένα τετραδιαστατο σώμα.", τι θα γίνει ; Μπορείς εσύ, εγώ, ο ΥΠΗΡΕΤΗΣ, να γνωρίζει τις συνέπειες των λόγων μας ; Ας προσέχουμε τι λέμε. Αυτό λέω. Πρωτού πούμε κάτι, ας είμαστε σίγουροι γι' αυτό που θα πούμε και ας είμαστε όσο τον δυνατόν ακριβολόγοι σ' αυτό που θα πούμε.

18/09/2009, 19:34:32
quote:
alex22

Λόγω της φτωχής βιβλιοθήκης μου,βρήκα αυτό στο net: "Δημιουργικός Οραματισμός είναι η τεχνική, όπου χρησιμοποιώντας την φαντασία μας μπορούμε να δημιουργήσουμε όλα όσα επιθυμούμε στην ζωή. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την τεχνική για να ασκήσουμε κάποιου είδους « έλεγχο» πάνω στην θέληση των ανθρώπων. Οτιδήποτε δημιουργούμε επιστρέφει πίσω σε εμάς, είτε αυτό αναφέρεται σε συναισθήματα αγάπης, βοήθειας, συμπόνιας, είτε αρνητικά συναισθήματα."

Ωραία. Εσύ τον δέχεσαι αυτόν τον ορισμό ; [Παρ' ότι λες πως είναι ελλιπής ] Τον δέχεσαι ;

18/09/2009, 19:39:34
Ναι τον δέχομαι.
18/09/2009, 23:06:24
Φίλε ζιρ η λασπολογία σου δεν έχει όρια . Δεν λέω για την αστρική προβολή μέσω επιστημονικών όρων. Μίλησα στον αλεξ για την τέταρτη διάσταση. Άλλο αστρική προβολή και άλλο η τέταρτη διάσταση.

Έχεις πάρει μια πρόταση και την έχεις κάνει σήριαλ. Έδωσα ακριβός τον ορισμό για το τι είναι το «ίχνος» Αν θες στο παράδειγμα που είχες πει ότι αν δώσουμε σε ένα επίπεδο βαρύτητα τότε θα έχουμε ένα στερεό.

Τότε αυτή η καινούρια κατεύθυνση που προέκυψε στο επίπεδο είναι το «ίχνος» έτσι ενώ πρώτα ήταν ένα επίπεδο τώρα το επίπεδο και το «ιχνος» που είναι μια νέα κατεύθυνση κάνουν ένα στερεό.

Και το είπα ίχνος επειδή, αν σε ένα σημείο δώσουμε μια κατεύθυνση θα αφήσει ένα ίχνος το οποίο είναι μια γραμμή. Και δεν νομίζω ότι δεν καταλαβαίνεις τι λέω, απλά μισείς τις ετικέτες που δεν γράφουν επάνω «επιστήμη» Αυτό πολεμάς με ότι μέσα διαθέτεις .

Τέλος πάντων αν αυτά που λέω κάνουν κακό στην νεολαία αλλά και στα μυαλά τον άλλων σταματώ εδώ. Δεν έχω πρόθεση να κάνω κακό σε κανέναν.

Συνεχίστε το θέμα σας .

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

19/09/2009, 08:28:38

http://www.physics4u.gr/news/2006/scnews2479.html

http://www.metaphysics.gr/metaforum/viewtopic.php?p=419&sid=465eb2548a7046a7dabe0c339e239709

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 19/09/2009 08:32:58

john131Μέλος
19/09/2009, 09:04:38
γινετε να εχει καποιις συνηδηση στο ονειρο οταν κοιματε αλλα δεν θα ξερει οτι κοιμαται απλα θα ελεγχει το σωμα του εκει

Let the Object
of Objection
Become but
a Dream
As I Cause
the Seen
To Be Unseen

19/09/2009, 13:03:27
quote:
]john131: γινεται να εχει καποιος συνείδηση στο ονειρο οταν κοιμαται αλλα δεν θα ξερει οτι κοιμαται απλα θα ελεγχει το σωμα του εκει

Αν απαντήσουμε με μια απατηλή απλότητα σ’αυτό το ερώτημα , θα λέγαμε ότι :

Συνείδηση είναι αυτό που μας εγκαταλείπει κάθε βράδυ όταν μας παίρνει ο ύπνος και που επανεμφανίζεται το επόμενο πρωί όταν ξυπνάμε .

Θα διαπιστώσουμε , όμως , ότι πράγματι είναι απατηλός σε απλότητα αυτός ο ορισμός αν κάνομε τον εξής συλλογισμό :

Οι σκέψεις , ο εσωτερικός λόγος και οι ενσυνείδητες νοητικές παραστάσεις , αν και λιγότερο ζωηρές και πλούσιες σε λεπτομέρεια από τις αισθητηριακές αντιλήψεις , μας υπενθυμίζουν ότι μια ενσυνείδητη εικόνα είναι δυνατόν να δημιουργηθεί ακόμη και απουσία εξωτερικών ερεθισμάτων .

Τα όνειρα είναι η πιο εντυπωσιακή κατάδειξη αυτού του γεγονότος . Αν και παρουσιάζουν ορισμένες ιδιαιτερότητες , όπως είναι η ευπιστία εκείνου που ονειρεύεται , η απόλυτη προσήλωσή του σε ένα πράγμα και η απώλεια της ικανότητας για στοχασμό , η κατάσταση του ονείρου και της εγρήγορσης μοιάζουν εξαιρετικά μεταξύ τους σαν ενσυνείδητες εμπειρίες : τα οπτικά αντικείμενα και οι σκηνές είναι συνήθως αναγνωρίσιμα , η γλώσσα είναι κατανοητή , ακόμη και οι ιστορίες που εκτυλίσσονται στα όνειρα χαρακτηρίζονται από μεγάλη συνοχή και , καμιά φορά , προσλαμβάνονται σαν αληθινές .

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά

19/09/2009, 13:08:25
Φίλεjohn131
quote:
γινεται να εχει καποιος συνειδηση στο ονειρο οταν κοιμαται αλλα δεν θα ξερει οτι κοιμαται απλα θα ελεγχει το σωμα του εκει

Αν έχει συνείδηση ξέρει και οτι το σώμα του κοιμάται αλλιώς δεν πρόκειται για συνειδητό "όνειρο".

"..The Matrix can't tell you who you are"
Όταν ο άνθρωπος είναι σίγουρος για τον θεό ο θεός αμφιβάλλει για τον άνθρωπο..
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με τη σκέψη και το συναίσθημα

helios2012Μέλος
19/09/2009, 16:37:26
Αγαπητέ zip, απουσίαζα αρκετό καιρό και διεξήχθησαν πολλές συζητήσεις στο μεσοδιάστημα.
Κατάφερα να διαβάσω, επί τροχάδην, τα θέματα και κάπου έπεσε το μάτι μου σε μια συζήτηση που είχες με τον υπηρέτη περί φυτών.
Φίλε μου, εδώ "πάτησες" στα δικά μου "χωράφια".
Και επειδή ήσουν κομματάκι απόλυτος, όσον αφορά το φυτικό βασίλειο, χωρίς να έχεις κάνει συστηματική έρευνα σ'αυτό το πεδίο, θα σου πρότεινα να είσαι περισσότερο φειδωλός ως πρός τις απαντήσεις σου, γιατί η απολυτότητα και δή, σε τομείς που δεν έχεις μελετήσει, δημιουργούν την αίσθηση ενός άκαμπτου και αδιάλλακτου ανθρώπου.
Και μιας και ανέφερα τη λέξη "εικόνα", ορίστε και μια εικόνα πρός τέρψιν των οφθαλμών σου...

Btw, συγχαρητήρια για την προαγωγή σου σε Μέλος Forums Esoterica!

Συγχωρέστε με, οι υπόλοιποι συνφορουμίτες, για το αναχρονιστικό του παρόντος μηνύματος, αλλά όφειλα μιαν απάντηση στον, κατά τ'άλλα, αγαπητό zip, μιας και μου πάτησε τον κάλο...

19/06/2008, 01:00:23
quote:
Stelaras:
Για παράδειγμα,από την μία προσεύχεσαι στον χριστό(ειρηνόφιλος) για να σε βοηθήσει να επιζήσεις ώστε να σκοτώσεις περισσότερους εχθρούς.
Επειδή ξέρω πως θα σχολιάσεις το παράδειγμα και όχι αυτό που θέλω να σου πω,για να προλάβω τυχόν παρεξηγήσεις.Δεν έχω πρόβλημα με τους σκοτωμούς,η υποκρισία είναι κάτι που με εκνευρίζει απίστευτα.

Για αυτό σου λέω να διαβάσεις για να μην εκτίθεσαι. Ο Χριστός μιλάει για την επουράνια και όχι για την επίγεια βασιλεία. Για αυτό είπε να αποδοθούν στον Καίσαρα τα δικά του και στο Θεό τα δικά του.
Μάλλον μας μπέρδεψες με τους Γιαχωβάδες.
quote:
γιαπετ!
Ας δούμε τι γράφουν οι ευαγγελιστές (ο καθένας χωριστά) για την περίπτωση.

1 Ὀψὲ δὲ σαββάτων, τῇ ἐπιφωσκούσῃ εἰς μίαν σαββάτων, ἦλθε Μαρία ἡ Μαγδαληνὴ καὶ ἡ ἄλλη Μαρία θεωρῆσαι τὸν τάφον. 2 καὶ ἰδοὺ σεισμὸς ἐγένετο μέγας· ἄγγελος γὰρ Κυρίου καταβὰς ἐξ οὐρανοῦ προσελθὼν ἀπεκύλισε τὸν λίθον ἀπὸ τῆς θύρας καὶ ἐκάθητο ἐπάνω αὐτοῦ Ματθαίος Κεφ.28

1 Καὶ διαγενομένου τοῦ σαββάτου Μαρία ἡ Μαγδαληνὴ καὶ Μαρία ἡ τοῦ Ἰακώβου καὶ Σαλώμη ἠγόρασαν ἀρώματα ἵνα ἐλθοῦσαι ἀλείψωσιν αὐτόν. 2 καὶ λίαν πρωῒ τς μιᾶς σαββάτων ἔρχονται ἐπὶ τὸ μνημεῖον, ἀνατείλαντος τοῦ ἡλίου. 3 καὶ ἔλεγον πρὸς ἑαυτάς· Τίς ἀποκυλίσει ἡμῖν τὸν λίθον ἐκ τῆς θύρας τοῦ μνημείου; 4 καὶ ἀναβλέψασαι θεωροῦσιν ὅτι ἀποκεκύλισται ὁ λίθος· ἦν γὰρ μέγας σφόδρα. 5 καὶ εἰσελθοῦσαι εἰς τὸ μνημεῖον εἶδον νεανίσκον καθήμενον ἐν τοῖς δεξιοῖς, περιβεβλημένον στολὴν λευκήν, καὶ ἐξεθαμβήθησαν. Μάρκος Κεφ. 16

1 Τῇ δὲ μιᾷ τῶν σαββάτων ὄρθρου βαθέως ἦλθον ἐπὶ τὸ μνῆμα φέρουσαι ἃ ἡτοίμασαν ἀρώματα, καὶ τινες σὺν αὐταῖς. 2 εὗρον δὲ τὸν λίθον ἀποκεκυλισμένον ἀπὸ τοῦ μνημείου, 3 καὶ εἰσελθοῦσαι οὐχ εὗρον τὸ σῶμα τοῦ Κυρίου Ἰησοῦ. 4 καὶ ἐγένετο ἐν τῷ διαπορεῖσθαι αὐτὰς περὶ τούτου καὶ ἰδοὺ ἄνδρες δύο ἐπέστησαν αὐταῖς ἐν ἐσθήτεσιν ἀστραπτούσαις. Λουκάς Κεφ. 24

1 Τῇ δὲ μιᾷ τῶν σαββάτων Μαρία ἡ Μαγδαληνὴ ἔρχεται πρωῒ σκοτίας ἔτι οὔσης εἰς τὸ μνημεῖον, καὶ βλέπει τὸν λίθον ἠρμένον ἐκ τοῦ μνημείου. 2 τρέχει οὖν καὶ ἔρχεται πρὸς Σίμωνα Πέτρον καὶ πρὸς τὸν ἄλλον μαθητὴν ὃν ἐφίλει ὁ Ἰησοῦς, καὶ λέγει αὐτοῖς· ...
προέδραμε τάχιον τοῦ Πέτρου καὶ ἦλθε πρῶτος εἰς τὸ μνημεῖον, 5 καὶ παρακύψας βλέπει κείμενα τὰ ὀθόνια, οὐ μέντοι εἰσῆλθεν. 6 ἔρχεται οὖν Σίμων Πέτρος ἀκολουθῶν αὐτῷ, καὶ εἰσῆλθεν εἰς τὸ μνημεῖον καὶ θεωρεῖ τὰ ὀθόνια κείμενα, 7 καὶ τὸ σουδάριον, ὃ ἦν ἐπὶ τῆς κεφαλῆς αὐτοῦ, οὐ μετὰ τῶν ὀθονίων κείμενον, ἀλλὰ χωρὶς ἐντετυλιγμένον εἰς ἕνα τόπον. Ιωάννης Κεφ. 20

Ποιός απ' τους τέσσερεις να πέτυχε την "αλήθεια" άραγε;

Και οι 4. Θα μου επιτρέψεις όμως να αποσυρθώ δια προσευχής εις τον Κύριον να σε καληνυχτίσω και να αφήσω έτσι τον Sesostris! να πιστεύει ότι θα αναμένω οδηγίες.
quote:
γιαπετ:
Έτσι για να γελάσει ο ευρωπαίος, λιγάκι.
Τόχει ανάγκη κι ας απαγορεύεται το γέλιο απ' τη θρησκεία του...

Ότι γελάω γελάω αυτό είναι σίγουρο. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως συνέχεια λέτε τα ίδια και τα ίδια τα οποία έχουν πάλι απαντηθεί. ....... Το έχω παρατηρήσει έχετε όλοι εσείς που αμφισβητείτε τον Χριστιανισμό έλλειψη μνήμης!....Μυστήριο....αλλά γεγονός.
Εν πάση περπτώση σε καληνυχτίζω και αύριο θα βρω την απάντηση που είχα δώσει πριν 2 νομίζω μήνες και θα την ξαναγράψω............

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

19/06/2008, 01:18:14
europaios2

quote:
Και οι 4. Θα μου επιτρέψεις όμως να αποσυρθώ δια προσευχής εις τον Κύριον να σε καληνυχτίσω και να αφήσω έτσι τον Sesostris! να πιστεύει ότι θα αναμένω οδηγίες.

Και οι... 4, ε;
Ενδιαφέρον!!!!

Να ρωτήσεις τους απολογητές, να σου πούν τελικά τι είδαν αυτοί που πήγαν να ... αρωματίσουν (;!) ένα πτώμα;

Έναν άγγελο απ' έξω, ένα νεαρό μέσα, δύο νέους μέσα ή τίποτε παρά μόνο τα σεντόνια χωρίς... περιεχόμενο;

Υ.Γ. Εάν ξαναγυρίζεις την συζήτηση σε θέματα που έχουν επισημανθεί στο παρελθόν, με την ελπίδα ότι οι καινούριοι συνομιλητές δεν τα έχουν υπ' όψιν τους και έτσι θα κερδίσεις εντυπώσεις, θα πρέπει να επαναλαμβάνονται κάποια πράγματα.
Δεν φταίω εγώ γι' αυτό, ούτε αναφέρθηκα σε παλαιότερα θέματα.
Εσύ το έκανες...

Α... με την ευκαιρία ρώτα τους και πώς πέθανε ο Ιούδας...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Aggelos91Μέλος
19/06/2008, 01:35:24
Παιδιά παρατηρώ ότι οι περισσότεροι στα φόρουμ δεν ασπάζεστε την Ορθόδοξοι Χριστιανική πίστη. Σκέφτομαι λοιπόν να ανοίξω ένα τόπικ στο οποίο κάθε ένας θα λέει που πιστεύει, τι πιστεύει, αν πιστεύει ποια θρησκεία ασπάζεται και αν τα πιστεύω του όσον αφορά το Θεό εννοείται δεν είναι ξεκάθαρα (δηλαδή δεν ασπάζεται κάποια γνωστή φιλοσοφία ή θρησκεία) να μας πει και τι πιστεύει ότι συμβαίνει μετά τον θάνατο. Το λέω αυτό γιατί όσοι ασπάζονται τον Χριστιανισμό είναι σχεδόν σαν ανοιχτά χαρτιά γιατί ξέρουμε. Οι άλλοι? Για αυτό το λέω. Για πείτε μου τι λέτε?

Μήπως ότι θαρρούμε βασίλεμα γλυκοχάραμα αυγής είναι πέρα Κι αντι να'ρθει μια νύχτα αξημέρωτη ξημερώνει μια αβράδυαστη μέρα!
Μήπως είν' ηαλήθεια στο θάνατο κιη ζωή μήπως κρύβει την πλάνη
ότιλέμε πωςζει μήπως πέθανε κιείναι αθάνατο ότι έχει πεθάνει

19/06/2008, 01:51:46
quote:

Παιδιά παρατηρώ ότι οι περισσότεροι στα φόρουμ δεν ασπάζεστε την Ορθόδοξοι Χριστιανική πίστη. Σκέφτομαι λοιπόν να ανοίξω ένα τόπικ στο οποίο κάθε ένας θα λέει που πιστεύει, τι πιστεύει, αν πιστεύει ποια θρησκεία ασπάζεται και αν τα πιστεύω του όσον αφορά το Θεό εννοείται δεν είναι ξεκάθαρα (δηλαδή δεν ασπάζεται κάποια γνωστή φιλοσοφία ή θρησκεία) να μας πει και τι πιστεύει ότι συμβαίνει μετά τον θάνατο. Το λέω αυτό γιατί όσοι ασπάζονται τον Χριστιανισμό είναι σχεδόν σαν ανοιχτά χαρτιά γιατί ξέρουμε. Οι άλλοι? Για αυτό το λέω. Για πείτε μου τι λέτε?

Μήπως ότι θαρρούμε βασίλεμα γλυκοχάραμα αυγής είναι πέρα Κι αντι να'ρθει μια νύχτα αξημέρωτη ξημερώνει μια αβράδυαστη μέρα!
Μήπως είν' ηαλήθεια στο θάνατο κιη ζωή μήπως κρύβει την πλάνη
ότιλέμε πωςζει μήπως πέθανε κιείναι αθάνατο ότι έχει πεθάνει

Σιγά μη σου πουν!!!!

Θα αρχίσουν πάλι με τις γνωστές μπούρδες περί του ότι αυτοί είναι ελεύθεροι και τρίχες κατσαρές ανακατωμένες με λίγη σάλτσα "αρχαίου ελληνικού πολιτισμού" και τα συναφή, και έτσι θα το παίζουν άνετοι, ρίχνοντας τα ζάρια "εκ του ασφαλούς" ή τουλάχιστον έτσι θα νομίζουν οι ίδιοι!

MarteΜέλος
19/06/2008, 02:35:30
quote:
ο λέω αυτό γιατί όσοι ασπάζονται τον Χριστιανισμό είναι σχεδόν σαν ανοιχτά χαρτιά γιατί ξέρουμε.

Μην ορκίζεσαι. Όσοι οι χριστιανοί τόσα και τα δόγματα του χριστιανισμού. Εδώ εαν ρωτήσεις το 90% των ορθ. χριστ. στην Ελλάδα θα σου απαντήσουν άλλος ότι ο Χριστός πήγε στις Ινδίες, άλλοι ότι δεν υπήρξε, άλλοι ότι ήταν ο Βούδας, άλλοι ότι παντρεύτηκε στο Παρίσι, άλλοι ότι τον σταύρωσαν επειδή ήτανε τρομοκράτης, αλλά αν τους ρωτήσεις γιατί βαπτίζουν τα παιδιά τους θα σου απαντήσουν: ε μα χωρίς όνομα να το αφήσω?
Έλεος πια σε τούτο τον τόπο.

Edited by - Marte on 19/06/2008 02:41:03

19/06/2008, 04:05:22
Καλώς ή κακώς βρήκαμε οι νεότερες γενιές στον τόπο μας κάποια θρησκευτικά δόγματα που ανάγονται στο μακρινό παρελθόν των Βυζαντινών αιώνων. Τα βρήκαμε έτοιμα από τους παλιότερους και είναι λογικό όταν μ'αυτά γαλουχήθηκαν για αιώνες οι πρόγονοι μας μεταδίδοντάς τα στους απογόνους τους να αποτελούν ακόμα την κύρια επιφανειακή θρησκευτική προσέγγιση του μέσου Ελληνα. Και λέω επιφανειακή γιατί μόνο σαν ανέκδοτο μπορώ να εκλάβω ότι οι περισσότεροι Ελληνες που δηλώνουν Χ.Ο. έχουν διαβάσει την Αγία Γραφή ή ακολουθούν κατά γράμμα τις προτροπές και τα μηνύματά της.

Είναι κατ'εμέ δύσκολο να απαγκιστρωθεί σύντομα η μάζα των Ελλήνων από δόγματα που γαλούχησαν για πολλές δεκαετίες ολόκληρες γενιές. Ωστόσο με την ελευθερία έκφρασης, την ραγδαία ανάπτυξη του διαδικτύου, τα ποικίλα βιβλία και την δημοκρατία (έστω αυτήν που έχουμε με τα όποια στραβά της) που συναντάμε σήμερα σε πολύ πιο αυξημένο βαθμό απ'ότι στο παρελθόν, ολοένα και περισσότεροι αμφισβητούν -ο καθένας σε διαφορετικό βαθμό- τις παλιές αντιλήψεις και τα παραδοσιακά δόγματα. Σήμερα ο νέος μπορεί να διαβάσει Ritchard Dawkins και Michel Onfray, να έχει πρόσβαση σε υλικό που κάποτε θα ήταν απαγορευμένο ή τουλάχιστον δυσεύρετο, να δηλώσει άθεος, αλλόθρησκος και οτιδήποτε τον καλύπτει με περισσότερη άνεση συγκριτικά με το παρελθόν.

Αν παλιά διάβαζες βιβλία αθεϊστών ή δήλωνες άθεος αυτόματα σε θεωρούσαν και...κομουνιστή, μαύρο πρόβατο δηλαδή και μπορεί να κατέληγες και στην Ασφάλεια για αξέχαστες διανυκτερεύσεις....

Η πορεία δείχνει ότι όσο πιο ελεύθερη πρόσβαση έχει ο άνθρωπος σε πληροφορίες και επικοινωνιακούς χώρους, τόσο περισσότερο ευρύνει τους γνωστικούς ορίζοντές του και αυξάνονται οι πιθανότητες για αμφισβήτηση των πατροπαράδοτων θεωρήσεων, των κατεστημένων δογμάτων και αγκυλώσεων.

Απόδειξη αυτό εδώ το φόρουμ και τόσα άλλα στα οποία οι συζητήσεις περί θησκειών με παράλληλη αμφισβήτηση ανθούν. Πριν μερικές δεκαετίες οι διάλογοι που κάνουμε εδώ περί αμφισβήτησης του παραδοσιακού δόγματος, θα ακούγονταν σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας (στα χρόνια π.χ. του Μεταξά)....

Lost in Necropolis

La ville de la mort

19/06/2008, 06:02:18
quote:
Πριν μερικές δεκαετίες οι διάλογοι που κάνουμε εδώ περί αμφισβήτησης του παραδοσιακού δόγματος, θα ακούγονταν σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας (στα χρόνια π.χ. του Μεταξά)....

Agnostic μην το λες αυτό...τώρα με το ίντερνετ βέβαια έχει δωθεί η δυνατότητα στον κάθε πικραμένο να πει το μακρύ και κοντό του. Γιαυτό και συζητήσεις παντός είδους και περιεχομένου ανθούν. Από την άλλα η αμφισβήτηση κάθε θρησκείας και ιδεολογίας είναι φαινόμενο που υπάρχει από τα αρχαία χρόνια (ειδικά στον τόπο μας όπου ευδοκίμησε το ελεύθερο πνεύμα) ακόμα και στα χρόνια του Μεταξά.

Ασ μην ξεχνάμε πως -για παράδειγμα- πως το κίνημα του αναρχισμού καθώς και η ιδεολογική αθεία έχει ρίζες στην Ελλάδα από τις αρχές του 20 αιώνα.

Τώρα βλέπω πως αναφέρεσαι όμως στην μάζα (κοινώς το ανθρώπινο κοπάδι)...αλλά και πάλι πιστεύεις ότι η μάζα κάποτε θα αλλάξει;

Μακάρι, αλλά και τότε τι είδους μάζα θα είναι;

19/06/2008, 11:43:04
quote:
Agnostic:
Απόδειξη αυτό εδώ το φόρουμ και τόσα άλλα στα οποία οι συζητήσεις περί θησκειών με παράλληλη αμφισβήτηση ανθούν

Ότι ανθούν ανθούν, το θέμα είναι σε ποια κλάρα βγαίνουν τα άνθη! Γιατί άμα είναι στα "λαίμαργα" και εάν ο κλαδευτής δεν την προσέξει για να τη βγάλει, ή θα πετάξει από μόνη της τα άνθη, ή θα κρατήσει περίπου το 1/4 αυτών. Και στις 2 περιπτώσεις θα αναγκαστεί ο κλαδευτής την επόμενη χρονιά του κλάδου και προκειμένου να μη χαλάσει το δέντρο, να κόψει άρον άρον το λαίμαργο! έστω και με τον κίνδυνο του καλοκαιριού ο καυτός ήλιος να δημιουργήσει πρόβλημα στο κέντρο του δέντρου..... Γιατί εάν δεν το κάνει το δέντρο σε χρόνο ρεκόρ θα μεταβληθεί σε θάμνο και εν συνεχεία θα πεθάνει.

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

Edited by - europaios2 on 19/06/2008 11:45:55

satyrosΜέλος
19/06/2008, 11:52:34
Μήπως έχουμε λίγο ξεφύγει από το κυρίως θέμα μας; Την κατήχηση και ότο αυτό συνεπάγεται;

Ποια άραγε η ομοιότητα μεταξύ μερικών κατηχητικών και άποιων cults και καταστροφικών λατρειών;

Η ειρωνία της τύχης είναι οτι υπάρχει και "διαλεξη" στο κατηχητικό περι καταστροφικών λατρειών.

Δυστυχώς είδα λαμπρά πνεύματα να κατακρεουργούνται, και προς μεγάλη μου στεναχώρια όχι μόνο από "σκοτεινές φυσιογνωμίες" αλλά και από πρώην λαμπρά πνεύματα.

Εγώ πάλι, διακατεχόμενος από τότε από μια φιλοσοφία guerilla και αντίδρασης, βρέθηκα με συνοπτικές διαδικασίες στην απέξω και μακριά από τους φίλους μου (που για αυτούς είχα μπει - παρείστικα), διότι τόλμησα να υπακούω στην συνείδησή μου και όχι σους νόμους τους.

Νέα Σμύρνη, 1997 AD

ΣΑΤΥΡΟΣ ΜΕΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ
http://periplanisis.blogspot.com/

19/06/2008, 14:09:12
europaios2:
«Schwabe! Όπως πάντα μια τρύπα στο νερό!»

Πολύ θα το θελες φίλτατε!!!

europaios2:
«Όταν μιλάμε για αντιθέσεις στα Ευαγγέλια λέμε...: στοίχος τάδε κεφάλαιο τάδε κατα...»

Η αντίθεση φίλτατε, έγκειται στο γεγονός ότι.............ΑΛΛΟ ΛΕΕΙ Ο ΕΝΑΣ «ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟΣ» ΚΑΙ ΑΛΛΟ Ο ΑΛΛΟΣ!!!

Ενώ δηλαδή και τάχα εκ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΙΑΣ λένε τα όσα λένε, και συνεπώς ΣΕ ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία, βλέπουμε ότι.....υπάρχει απόλυτη ΑΣΥΜΦΩΝΙΑ!!!

Ένα απλό παράδειγμα:

Σύμφωνα με την επιστολή του Παύλου προς Γαλάτας «ειδότες δε ότι ου δικαιούται ανθρωπος εξ εργων νόμου εάν μη διά πίστεως Χριστού Ιησού, και ημείς εις Χριστόν Ιησούν επιστεύσαμεν, ίνα δικαιωθώμεν εκ πίστεως Χριστού και ου εξ εργων νόμου»

Όμως ο άλλος «Ευαγγελιστής» (οι εκπρόσωποι δηλαδή άλλων ομάδων προσηλυτισμού..) γνωστός ως «Ιάκωβος», ΜΑΣ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ!

«ούτως και η πίστις, εάν μη εχη εργα, νεκρά εστιν καθ’εαυτήν. Αλλ’έρει τις: συ πίστην έχεις, καγώ έργα έχω. Δείξον μοι την πίστιν σου χωρίς των εργων, καγω σοι δείξω εκ των εργων μου την πίστην. Συ πιστεύεις ότι έστιν ο θεός? Καλως ποιείς. Και τα δαιμόνια πιστεύουσιν..» «ώσπερ γαρ το σώμα χωρίς πνεύματος νεκρόν εστιν, ούτως και η πίστις χωρίς εργων νεκρά έστιν» (ΙΙ 26)

Το πιάνεις τι εστί αντίφαση?

europaios2:
«Εσύ λοιπόν γράφεις για αντιθέσεις και φαγωμάρες! τι να πω?...»

Ας πάμε λοιπόν να δούμε τις χαοτικές διαφορές μεταξύ ΙΗΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ.

Είναι τα όσα μας μεταφέρει ο Φαρισαίος Σαούλ όντως τα λόγια του Ιησού? Μίλησε εκείνος ο φουκαράς επαναστάτης για την σταδιακή μετεξέλιξη των ανθρώπων ΣΕ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ «ΘΕΟΥ»?

Η μήπως τελικά αυτή την βολική για την άρχουσα τάξη «καινοτομία» την εισάγει ο ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ (γιατί??) ΠΑΥΛΟΣ?

Είπε λοιπόν δια στόματος του Παύλου ο Ιησούς «όσοι έχουν χριστιανούς γι’αφεντικά θα γίνουν ακόμη εργατικότεροι, γιατί θα δουλεύουν για αδελφούς….να δουλεύετε με καλή διάθεση σαν να πρόκειται για τον Κύριο κι όχι για ανθρώπους…Γνωρίζοντας ότι από τον Κύριο θα πάρετε την ανταπόδοση…Γιατί δουλεύετε για τον Κύριο Χριστό…είτε δούλος είσαι είτε ελεύθερος» ? (Τιμόθ.ΣΤ’ 1-2, Κολοσ Γ’, 22-24, Έφες ΣΤ’ 8)

Μίλησε εκείνος ο Ραβίνος για τους «καημένους τους αφεντάδες» που ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΠΙΑ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ? Καθαγίασε λοιπόν ο Ιησούς το ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ λέγοντας «Έλευθερωθέντες δε από την αμαρτία, γίνατε δούλοι είς την δικαιοσύνη…έτσι τώρα να προσφέρετε τα μέλη σας δούλα…γιατί τώρα ελευθερωθέντες από τις αμαρτίες σας υποδουλωθήκατε στο Θεό..» ? (Ρωμ. ΣΤ’ 18-22)

Η μήπως διακήρυττε διαμετρικά αντίθετα πράγματα?

«εσείς είστε φίλοι μου, εάν κάνετε ότι σας παραγγέλω’ δεν σας αποκαλώ πια δούλους, διότι ο δούλος δε γνωρίζει τι κάνει ο κύριος του’ εσάς δε, αποκάλεσα φίλους μου, γιατί σας γνωστοποίησα όλα όσα άκουσα από τον Πατέρα μου» (Κατά Ίωάννη ΙΕ’, 14-15)

Αντ’αυτού ο ΝΟΘΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ του Φαρισαίου προπαγανδιστή: «και συνεπώς δεν ανήκετε στον εαυτό σας, γιατί αγορασθήκατε με τίμημα»!!!!! (Κορ. ΣΤ’ 19-20).

Και μία συμβουλή: διάβασε τα κείμενα όπως έχουνε παραδοθεί από την πηγή τους ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΛΟΙΩΔΕΙΣ «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ» ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΠΛΕΥΡΑΣ! Αυτό το οφείλεις στον εαυτό σου.

Καιρός φίλτατε να αντιληφθεί ο αναγνώστης την έκταση αυτού του ανεπανάληπτου ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΕΥΡΗΜΑΤΟΣ που καλύφθηκε από τον φόβο του Μονοθεϊσμού, και βαφτίστηκε «χριστιανισμός» επάνω στον μύθο ενός Μεσσία-Σωτήρα.

Και μετά αναρωτιέσαι........που είναι οι αντιφάσεις έ??