ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Δε μας τα λέει καλά η Περιστέρη - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Δε μας τα λέει καλά η Περιστέρη - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Διονύσιος Σκυλόσοφος60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
08/04/2015, 00:00:48
Πολύ καλλίτερα έτσι, Κόμη.

Το ζωτικό μας ψεύδος συνεχίζει να έχει την χρυσή του εφεδρεία.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

08/04/2015, 08:44:39
quote:

Τελικά ένα εξάμηνο κράτησε το σόου με την Περιστέρα....

τώρα γιοκ παρά,
γιοκ σαματά....

κι ο Μεγαλέκος όνειρα γλυκά....

Και όλα αυτά κυρίως επειδή γιόκ Σαμαρά!

06/10/2015, 20:05:56
Για να μην αδικούμε την κυρα-Περιστέρα,

....τελικά το όνομα αυτού: Ηφαιστίων

Νταξ'
κάτι είναι κι αυτό.

(αλλά ήταν παραγγελιά από τον Αλέκο, ΟΚ ? )

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

07/10/2015, 00:15:29
PY8AGORA σήμερα ομως αντιδρά μεγάλη μερίδα αρχαιολόγων
λέγοντας οτι το συμπέρασμα είναι αυθαίρετο
και τίποτα δεν υποδηλώνει οτι ο τύμβος προοριζόταν για τον Ηφαιστίωνα
07/10/2015, 11:34:24
quote:
PY8AGORA σήμερα ομως αντιδρά μεγάλη μερίδα αρχαιολόγων
λέγοντας οτι το συμπέρασμα είναι αυθαίρετο
και τίποτα δεν υποδηλώνει οτι ο τύμβος προοριζόταν για τον Ηφαιστίωνα

Αρα έπεται και συνέχεια στο σήριαλ...

Κοίταξε να δεις Αιθέρα,
είναι γνωστό ότι στης αυτής εμβέλειας ανακαλύψεις
πάντα ακολουθεί ένας κυκεώνας γνωμών και μελετών
αναλόγως των ευσεβών ή μη πόθων του κάθε "ειδικού" και "μελετητή" και "επιστήμονα".

Εδώ ακόμα και για τους τάφους του Ανδρόνικου στη Βεργίνα,
μετά από δεκαετίες, ακούμε τα μυρια όσα
(για κουτσό βασιλιά, κουτσή Αμαζόνα, κουτσή γκόμενα και ό,τι γουστάρει ο καθένας...)

Η Περιστέρη υποτίθεται ότι βρήκε στοιχεία, γράμματα, επιγραφές κλπ
που να αποδεικνύουν αυτό που ισχυρίζεται.

Μέχρι νεοτέρας, και μέχρι να βρεθούν άλλα, ή να ερμηνευτούν αλλιώς -και πειστικότερα- τα υπάρχοντα,
έχουμε ψωμί και δρόμο ακόμα.

Προφανώς το κεφάλαιο Αμφίπολη δεν έκλεισε,
και ούτε αναμένεται να κλείσει σύντομα

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

ΧρυσήΜέλος
08/10/2015, 01:51:53
quote:
Όσο για τις ανθρωποθυσίες στην αρχαία Ελλάδα, ναι γινόντουσαν και από Έλληνες, στα πλαίσια κυρίως των πολεμικών συγκρούσεων και των αντίστοιχων εξευμενισμων, δεν είναι όμως και τόσες πολλές οι πηγές όσο αναφέρεις.

ΑΝ γίνονταν ανθρωποθυσίες στήν αρχαία Ελλάδα θά γίνονταν σέ πάρα πολύ παλιές εποχές γιατί δέν έχει βρεθεί κανένα εύρημα πού νά αποδεικνύει τήν συγκεκριμένη πρακτική.Η θυσία τής Ιφιγένειας αναφέρεται στήν Ιλιάδα δηλαδή σέ ένα επικό ποίημα τό οποίο βέβαια δέν είναι ιστορικό αλλά λογοτεχνικό κείμενο.Η θυσία τής Πολυξένης είναι γέννημα τής φαντασίας τού Ευριπίδη καί αναφέρεται μόνο στήν τραγωδία του Εκάβη καί πουθενά αλλού.Στό Λύκαιον όρος πού ο Παυσανίας μάς λέει ότι τελούνταν ανθρωποθυσίες βρέθηκαν από τούς αρχαιολόγους μόνο οστά ζώων.Τό θύμα τής περίφημης "ανθρωποθυσίας" στήν Κρήτη καί οι "ιερείς" πού εκτέλεσαν τήν "θυσία",όπως αποδείχθηκε δέν είναι τίποτε άλλο από ανθρώπους πού δολοφονήθηκαν από επιδρομείς ή ληστές.Όπως καί η αναφορά γιά τήν θυσία τών τριών Περσών από τόν Θεμιστοκλή αποδείχθηκε ότι βασίστηκε στό έργο ενός ερασιτέχνη "ιστορικού" πού υπηρετούσε στήν αυλή τού Αρταξέρξη ως προσωπικός του γιατρός καί στερείται αξιοπιστίας.Μέ άλλα λόγια δέν υπάρχει κανένα στοιχείο πού νά αποδεικνύει τήν τέλεση ανθρωποθυσιών στήν αρχαία Ελλάδα καί ειλικρινά απορώ από πού κι ως πού μίλησε αυτή η κυρία γιά "υπολείμματα θυσιών".Έχει άραγε στήν διάρκεια τής καριέρας της ως αρχαιολόγου βρεθεί αντιμέτωπη πολλές φορές μέ θύματα ανθρωποθυσιών;Καί τό πιό περίεργο είναι ότι κανένας από τό ΥΠΠΟ δέν τής ζήτησε εξηγήσεις γι αυτά πού δήλωσε.

08/10/2015, 02:13:13

Χρυσή, η θυσία της Ιφιγένειας δεν αναφέρεται πουθενά στην Ιλιάδα. Αντιθέτως αναφέρεται η εν ζωή κόρη του Αγαμέμνονα στο Άργος, η Ιφιάνασσα, την οποία αρκετοί μελετητές ταυτίζουν με την Ιφιγένεια. Την Ιφιάνασσα έταξε ο Αγαμέμνων για γυναίκα του Αχιλλέα μαζί με πολλά άλλα δώρα στα πλαίσια της συγγνώμης που τού ζήτησε -μέσω πρεσβείας- για την προσβολή που τού έκανε.

Οι ανθρωποθυσίες που αναφέρει ο Όμηρος είναι οι οι 12 Τρώες που θυσίασε ο Αχιλλέας στο νεκρικό βωμό του Πατρόκλου, προς τιμήν δηλαδή του σκοτωμένου φίλου του.

Επίσης από τον Πλούταρχο μαθαίνουμε ότι ήρθε προτροπή από το μαντείο του Άμμωνα Δία να τιμούν και να θυσιάζουν στον Ηφαιστίωνα σαν ήρωα. Και έπειτα ο Αλέξανδρος περιγράφεται να βγαίνει παγανιά κυνηγώντας το έθνος των Κοσσαίων και θυσιάζοντάς τους προς τιμήν του Ηφαιστίωνα ("τούτο εναγισμός καλείτο").

Και πάλι βέβαια οι αναφορές σε ανθρωποθυσίες στην αρχαία Ελλάδα είναι συνολικά λίγες, αλλά όχι και ανύπαρκτες όπως λες...

08/10/2015, 02:38:16
Ανθρωποθυσίες? Ανέκαθεν. Παντού και παντοιοτρόπως. Εχθές, σήμερον, μετ' επιφυλάξεως ισχνής, εις την αύριον. Η θρησκεία της ιδέας και των θυμών επαρκεί και πρυτανεύει πάντων των ανθρώπων, παντού και πάντα.

Ειδικώς επί των επιχειρήσεων εις την γη των φιλοσόφων, αίμα αφιερώνουμε διαχρονικώς, ως έθνος, επιθυμία και δίκαιον:

Γεώργιος Χατζηανέστης, Δημήτριος Γούναρης, Νικόλαος Στράτος, Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης, Γεώργιος Μπαλτατζής, Νικόλαος Θεοτόκης.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

09/10/2015, 00:37:31

ε ναι αν το πάμε στο ευρύτερο και τώρα που μιλάμε σε εκατομμύρια γωνιές του κόσμου θυσιάζονται άνθρωποι, σε διαφορετικό πλαίσιο η καθεμιά...σκατόκοσμος με λίγα λόγια...ειδική περίπτωση το εικοσιδυό, μετά την τραγωδία το χάος, όχι ότι ήταν αθώες ιφιγένειες αλλά είχαν σκληρό τέλος...τουλάχιστον τότε μετά από τις μεγάλες ήττες πέφτανε κεφάλια για να το δούμε και λίγο ανάποδα...ενώ τώρα έρχεται το κάθε παχύδερμο, τρώει ό,τι βρει και λογαριασμό δε δίνει
ΧρυσήΜέλος
09/10/2015, 03:02:54
Έχεις δίκιο Kost γιά τήν Ιφιγένεια,δέν αναφέρεται στήν Ιλιάδα,παρασύρθηκα από τήν συνήθεια νά συνδέονται όλα αυτά μέ τόν Τρωϊκό πόλεμο.Πάντως μήν ξεχνάμε ότι η Ιλιάδα όπου αναφέρεται καί η θυσία τών 12 Τρώων δέν είναι ιστορικό κείμενο αλλά επικό ποίημα.
Όσον αφορά τήν θυσία πρός τιμήν τού Ηφαιστίωνα ο Πλούταρχος μάς λέει ότι "τούτο ουδενί λογισμώ τό πάθος Αλέξανδρος ήνεγκεν,αλλ'ευθύς μέν ίππους τα κείραι πάντας επί πένθει καί ημιόνους εκέλευσε καί τών πέριξ πόλεων αφείλε τάς επάλξεις τόν δε άθλιον ιατρόν ανεσταύρωσεν...έως εξ Άμμωνος ήλθε μαντεία τιμάν Ηφαιστίωνα καί θύειν ως ηρώϊ παρακελεύουσα.Τού δέ πένθους παρηγορία τώ πολέμω χρώμενος,ώσπερ επί θήραν καί κυνηγέσιον ανθρώπων εξήλθε καί τό Κροσσαίων έθνος κατεστρέφετο,πάντας ηβηδόν αποσφάττων.Τούτο δε Ηφαιστίωνος εναγισμός εκαλείτο" Μάς λέει δηλαδή ότι ο Αλέξανδρος παραφρόνησε μέ τόν θάνατο τού Ηφαιστίωνα καί αφού διέταξε νά κουρέψουν τήν χαίτη από τά άλογα καί τά μουλάρια,γκρέμισε τά τείχη από τίς γύρω πόλεις απαγόρευσε τήν μουσική καί σταύρωσε τόν καημένο τόν γιατρό-πού δέν έφταιγε κιόλας ο φουκαράς-μέχρι πού ηρθε η μαντεία νά τιμούν καί νά θυσιάζουν στόν Ηφαιστίωνα σάν ήρωα.Πουθενά δέν λέει νά θυσιάζουν ανθρώπους.Δέν νομίζω ότι συνήθιζαν νά θυσιάζουν ανθρώπους στούς ήρωες.Καί παρακάτω μάς λέει ότι χρησιμοποιώντας τόν πόλεμο σάν παρηγοριά βγήκε καί όπως σέ κυνήγι καί κατέστρεψε τό έθνος τών Κροσσαίων κλπ.Καί αυτό λεγόταν,εκαλείτο,εναγισμός.Δηλαδή ήταν κάτι σάν προσφορά στόν νεκρό.Πιό πολύ μιλάει γιά τήν παραφροσύνη πού κατέλαβε τόν Αλέξανδρο παρά γιά πρακτική ανθρωποθυσιών.Άλλωστε θυσία στόν νεκρό θά έπρεπε νά γίνει επάνω στόν τάφο του.
Τό πιό πιθανόν,κατά τήν γνώμη μου,είναι πώς ο Πλούταρχος θεώρησε ότι η εκστρατεία αυτή έγινε λόγω τού θανάτου τού Ηφαιστίωνα,όμως ο Πολύαινος αναφέρει ότι ο Ηφαιστίων πέθανε ενώ ο Αλέξανδρος επιχειρούσε εναντίον τών Κοσσαίων.Ο Αρριανός επίσης δέν συμφωνεί μέ τόν Πλούταρχο,γράφει μάλιστα ότι"ένθα δή καί άλλοι άλλα ανέγραψαν υπέρ τού πένθους τού Αλεξάνδρου.μέγα μέν γενέσθαι αυτώ τό πένθος,πάντες τούτο ανέγραψαν,τά δέ πραχθέντα επ'αυτώ άλλοι άλλα.."δηλαδή ότι ο κάθε ένας έγραψε διαφορετικά πράγματα γιά τό πένθος τού Αλέξανδρου καί ενώ όλοι συμφωνούν ότι ήταν μεγάλο γιά ότι έπραξε εξ αιτίας αυτού γράφουν ο καθένας άλλα,ανάλογα μέ τήν διάθεσή τους πρός τόν νεκρό καί τόν Αλέξανδρο.Γράφει επίσης ότι όταν ήρθε η απάντηση από τούς ιερείς τού Άμμωνα οι οποίοι είπαν ότι"ως ηρώϊ θύειν θέμις ο Άμμων λέγει.ο δε έχαιρέ τε τή μαντεία καί από τούδε ως ήρωα εγέραιρε".δηλαδή απλώς χάρηκε μέ τήν μαντεία καί από τότε τόν τιμούσε ως ήρωα.Όσο γιά τήν εκστρατεία εναντίον τών Κοσσαίων ο Αρριανός δέν τήν συγχέει καθόλου μέ τό πένθος τού Αλέξανδρου αντιθέτως γράφει ότι "πέρασε αρκετός χρόνος καί ο Αλέξανδρος συνερχόταν από τό πένθος μέ τήν βοήθεια τών φίλων καί εταίρων "χρόνος τε ήν συχνός τώ πένθει καί αυτός τε αυτόν ήδη μετεκάλει απ'αυτού.."καί τότε αποφάσισε νά εκστρατεύσει εναντίον τών Κοσσαίων "Ένθα δή εξέλασιν ποιείται επί Κοσσαίους,έθνος πολεμικόν.."ούτε αναφέρει τίποτε περί σφαγής κλπ.
Εκτός από αυτά βλέπουμε επίσης,ότι ο Πλούταρχος είναι εκείνος πού αναφέρει τά περί τής θυσίας τών τριών Περσών στην ναυμαχία τής Σαλαμίνας πράγμα πού όπως αποδεικνύεται δέν συνέβη.Γενικά επειδή δέν είναι Ιστορικός αλλά βιογράφος-άλλωστε ξεκινώντας νά γράφει τόν βίο τού Αλεξάνδρου λέει "Ούτε γάρ ιστορίας γράφομεν αλλά βίους"-γράφει αρκετά πράγματα χωρίς νά αξιολογησει τίς πηγές του.
Συγγνώμη γιά τό μακροσκελές τής απάντησης αλλά νομίζω ότι τό θέμα είναι αρκετά σοβαρό-άν καί άσχετο μέ τό θέμα τής ανάρτησης-καί δέν πρέπει νά τό προσπεράσουμε χωρίς έστω νά τό ψάξουμε λίγο.

02/07/2010, 10:27:16
Διάγουμεν, σιέστα, ΠΣΚ,φιλε μου Εαρινέ..
Ξέρεις, εδώ στον κάμπο, το Σαββατοκύριακο, ξεκινάει απο την
.....Πέμπτη το βράδυ.....
Συμφωνώ, απολυτα, με όσα αναφέρεις, ο καθείς, τον εαυτό του πρέπει να προσέχει τι κάνει και με την έννοια, ο άνθρωπος, μπορεί να είναι οριστικός σε πράγματα και πρέπει να μην ελέγχει την κατάσταση,ώστε να ποαφεύγει υπευθυνότητα, ή υποατιότητα, αλλά, να συμμετέχει, με εμπιστοσύνη σε ότι διαδραματίζεται....
Έχουμε, ένα σώμα, μυαλό, που μπορούν να κάνουν καλό και κακό....
Ας εκτιμήσουμε τι έχουμε και τι πιστευουμε, με απόδειξη την ιδια ζωή μας, τις πράξεις κι ότι μπορούμε να ζήσουμε, όχι να υποστηριξουμε...
Καλή σου μέρα, φίλε....
02/07/2010, 12:03:02
trexagireve:
«Νόμιζα, ότι μια μειονότητα, που γινεται γραφική με ασπίδες και ρολόγια κουάρτζ,σε φωτογραφία ή βίντεο, δνε είναι για να τον κάνεις κουβέντα...»

Το ζητούμενο δεν είναι η όποια γραφικότητα, διότι γραφικοί υπάρχουνε παντού, και φυσικά και στον χριστιανισμό.

Το ζητούμενο είναι η ανάδειξη ιστορικών και θεολογικών μυθοπλασιών, η ανάδειξη του μύθου και της πραγματικότητας, η ανάδειξη της πραγματικής εξέλιξης των πραγμάτων που οδηγούν στο σήμερα.

trexagireve:
«Τότε φίλε μου,όμως, έχεις προβλημα με το μεγαλυτερο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμου..»

Πρόβλημα υφίσταται μονάχα με κολλημένους και θρησκόληπτους, οι οποίοι είναι μια μειοψηφία. Οι περισσότεροι είναι απλά τυπολάτρες απο συνήθεια, συνεπώς κανένα πρόβλημα δεν υφίσταται στη συζήτηση και τον ανοιχτό διάλογο.

Τα πράγματα δεν είναι τόσο «σκληρά» όσο φαίνονται....

02/07/2010, 12:07:36
Το ξέρω ρε φίλε οτι δεν ειναι τόσο σοβαρα τα πράγματα,μην ανησυχείς, αλλα, με ενδιαφερει,πολύ τι ζούμε, η αποδοχή του κόσμου, στο τι συμβαινει και στο τι του περνάνε και τι αντιλαμβάνεται...
Με την αλήθεια μόνο οδηγό, φίλε μου Σβάμπε....
Τη μόνη αθάνατη υπόσταση...
02/07/2010, 14:30:35
quote:
trexagireve

Ναι Εαρινέ μου κι εγώ, όταν κοίταζα μέσα μου, έβλεπα ένα αδηφάγο ζώο, που δεν χόρταινε με τίποτε.

Τότε ... αυτό είσαι : ένα αδηφάγο ζώο που δεν χορταίνει με τίποτε.

Το βλέπουμε κι εμείς άλλωστε αυτό σε σένα. Καθημερινά ...

"ἐγὼ ὅσους ἐὰν φιλῶ, ἐλέγχω καὶ παιδεύω"
02/07/2010, 14:58:56
Κι εγώ σ αγαπάω, καλέ μου zip...Απλά, όχι τόσο αδηφάγα....
02/07/2010, 15:42:19
Εμ ... 11,000 μηνύματα ρε άνθρωπέ μου δηλ. 11,000!!! από την 5/2/2008 όπως είδα δηλ που είσαι μέλος. Δηλ. περίπου 15 posts/μέρα στέλνεις, 15!!! Δεν χορταίνεις δηλ ;;; Άλλος είναι μέλος 6 χρόνια στο forum και τόσα μηνύματα δεν έχει. Και να πει κανείς πως γράφεις και κάτι ουσιώδες ; To 99,9% των μηνυμάτων σου - για να μην σε αδικώ δηλ. αφήνω κι ένα 0,1% αβάντα - δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια απελπισμένη προσπάθεια να βρεις έναν άνθρωπο να ανταλλάξεις μια κουβέντα, ότι να 'ναι, όπως να 'ναι. Έστω και με αυτόν τον τρόπο, έστω και μέσα από ένα forum. Σε λυπάμαι ρε φίλε, ειλικρινά. Αλήθεια ρε φίλε, εσύ άλλη δουλειά δεν έχεις να κάνεις ; Άνεργος είσαι ; Δεν έχεις οικογένεια ; Δεν έχεις σπίτι, γυναίκα, παιδιά, υποχρεώσεις ; Όλη την μέρα δηλ. μπρος σε μια οθόνη ; Τι να πω ρε γμτ ... τι να πω !;

"ἐγὼ ὅσους ἐὰν φιλῶ, ἐλέγχω καὶ παιδεύω"

Edited by - zip on 02/07/2010 15:54:22

02/07/2010, 17:45:19
Εσύ πάντως αγαπητέ μου zip, σίγουρα δεν κάνεις τίποτε, για να προλαβαίνεις να σκέφτεσαι τόσο βαρεμένα...
Διότι, ούτε έλεγχο για το πόσα μηνύματα γράφεις, πρόλαβα να σκεφτώ,ούτε γιατί, δεν με προπσερνάς, με ανωτερότητα και πρ΄πειε να μας καταδειξεις, ότι διαφωνείς μαζί μου, σαν άτομο...
Αγόρι μου, αν συμωνούσες, θα παρεξηγιόμουνα εγώ....
Τώρα, όσο για εμένα,ξέρω θα σε στενοχωρέσω, είμαι συνέχεια
πανω απο υπολογιστη και ιντερνέτ, γι αυτό και μπαίνω τακτικά...
Εσένα, όμως,όπως κι άλλους, πως σας πιάνει αυτο το ενδιαφέρον για μένα, την οικογένεια μου, την δουλειά μου;
Να ασχοληθω κι εγώ λές;...
Και ρε φιλε, τόσο κόμπλεξ;Φόρουμ ανοιχτό για όλους είναι....
Κριμα να το ξεχνάς συνέχεια...
Τι έγινε;...Σου κάνα καμιά χαλάστρα;...
strangerz2Μέλος
02/07/2010, 19:03:44
quote:
Εμ ... 11,000 μηνύματα ρε άνθρωπέ μου δηλ. 11,000!!! από την 5/2/2008 όπως είδα δηλ που είσαι μέλος. Δηλ. περίπου 15 posts/μέρα στέλνεις, 15!!! Δεν χορταίνεις δηλ ;;; Άλλος είναι μέλος 6 χρόνια στο forum και τόσα μηνύματα δεν έχει. Και να πει κανείς πως γράφεις και κάτι ουσιώδες ; To 99,9% των μηνυμάτων σου - για να μην σε αδικώ δηλ. αφήνω κι ένα 0,1% αβάντα - δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια απελπισμένη προσπάθεια να βρεις έναν άνθρωπο να ανταλλάξεις μια κουβέντα, ότι να 'ναι, όπως να 'ναι. Έστω και με αυτόν τον τρόπο, έστω και μέσα από ένα forum. Σε λυπάμαι ρε φίλε, ειλικρινά. Αλήθεια ρε φίλε, εσύ άλλη δουλειά δεν έχεις να κάνεις ; Άνεργος είσαι ; Δεν έχεις οικογένεια ; Δεν έχεις σπίτι, γυναίκα, παιδιά, υποχρεώσεις ; Όλη την μέρα δηλ. μπρος σε μια οθόνη ; Τι να πω ρε γμτ ... τι να πω !;

Ασε τον άνθρωπο να κάνει ό,τι θέλει στη ζωή του,δέν έχεις δικαίωμα να κρίνεις τόσο σκληρά.Το λέω αυτό γιατί ξέρω οτι ο σκοπός σου δέν είναι να βοηθήσεις,αλλά να ικανοποιήσεις τον εγωισμό σου.Αν ήθελες να βοηθήσεις,να τον κάνεις να αλλάξει στάση ζωής επειδή ξέρεις οτι κάνει λάθος,θα το έκανες με την απαραίτητη ένδειξη ενδιαφέροντος πρός τον άλλον.Εξάλου κανείς δέν μπορεί να υποδείξει σε κάποιον τί να μήν κάνει και τί να κάνει.Το ξέρεις ομως αυτό έτσι?

02/07/2010, 19:58:36
Γι αυτο και το κάνει αγαπητέ strangerz2...
Βλέπεις, η απαξίωση των άλλων, φυσικά σε ατομικό και προσωπικό επίπεδο, αποτελεί το ψωμοτύρι του οπλοστασίου τους..Πρόκειται
για τακτική, όχι για γνήσιες αντιδράσεις....Πολλά παραδείγματα,ξέρουν οι παλιοί..
Το χάιδεμα, στα "θεία" βρέφη του φόρουμ...Και παλι, δεν με χαλάει...Να είναι συνεπείς μόνο και να μην πράττουν, αντίθετα....
Δεν μπορεί να τον πειράζει πως τη βλέπω εγώ στη ζωή μου..Ειναι προσωπικό, ρε φίλε!!!!Αλλά κι αυτός;; Τι παριστάνει, με ότι
κάνει;
Τι δείχνει τώρα και τι αλλού;
Άλλως,γιατί έγραφε τα ποιήματα που έγραφε, πιο κάτω, με τόσο ρομαντισμό...
Ας διαλέξει χαρακτήρα και ας τοποθετηθεί,με τις θέσεις που έχει,
αντι να περιμένει να αντιδράσει, όπως κι άλλοι, σε κάποιου τη
θέση, με σκέτη χολή...
Δεν δικαιούνται, αφού δεν συζητάνε,δεν υπερασπιζονται θέσεις, αλλά, ....καημούς...
Αλλά, πέραν αυτού, επιτέλους, ένας διάλογος, δεν γἰνεται, χωρίς κάποιον σπασίκλα,να το αποπροσανατολίζει;...
Και τι όφελος υπάρχει;...
02/07/2010, 20:09:31
...Και λίγο επι της ουσίας, φιλε μου ζίπ...Ποτέ, δεν παρακάλεσα, ή ζήτησα απο κανέναν ,να μου μιλήσει....Σε όλη μου τη ζωή....
Λες να το άρχιζα εδώ;Μιλάω, με όποιον τοποθετείται στις θέσεις μου, απαντάει, σχολιάζει...
Να είμαι τιμωρία,λες, δεν δικαιούμαι να απαντάω κάν;
Με ποια έννοια διαλόγου;....
Αλλά και για το ζήτημα του ποσα και τι γράφω, μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι κάνω...Επικοινωνω,ένα ανθρώπινο δικαίωμα, που κανείς δεν μπορεί να μου το αφαιρέσει..Όσο και να ζηλεύει....
Πάντως, εγώ, ρε φιλαράκι, βλέπω το αντίθετο, μιας και το θέτεις...
Όπου μπεις ΕΣΥ, τα κανεις θάλασσα..Αλλά, δεν είπα τίποτε...Αντιθέτως, περιμενα να κουλάρεις και να λές τιποτε, γιατι, σε κόβει ,δεν είσαι χαζός...
Λες να φταίρει το άρωμα που φοράς;..