ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΔΙΛΗΜΜΑ (Σχετικά με το ενδεχόμενο εμφύτευσης τσιπ ή χαράγματος) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΔΙΛΗΜΜΑ (Σχετικά με το ενδεχόμενο εμφύτευσης τσιπ ή χαράγματος) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Beba60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
17/08/2005, 17:20:17
Άτυπα νομίζω οτι γινόταν αβέρτα για να ελέγξουν όποιον ήθελαν.
Τώρα το νομιμοποιούν κιόλας για να το κάνουν ελεύθερα...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

skepticΜέλος
17/08/2005, 18:23:48
Και όταν αντιμετωπίζουν προβληματάκια με την νομιμοποίηση τότε όλως τυχαίως γίνεται ένα ακόμα "τρομοκρατικό" χτήπημα για να σπρώξει λίγο τα επιθυμητά σχέδια.
Πάει δεν το γλιτώνουμε το 1984...........

"The only way of discovering the limits of the possible is to venture a little way past them … into the impossible." -- A.Clarke’s Second Law

νιντζαΜέλος
17/08/2005, 18:53:10
βασικα θεωρω οτι ενοχλουμαστε μονο αν μας θιξουν τις απαιτησεις μας.αν μας κοψουν το χαρτζιλικι η το μεροκαματο θυμωνουμε.αν κανουν κατι αλλο δεν μας ενδιαφερει.αν πχ φυγει το πανεπιστημιο απο την πατρα θα διαμαρτυρηθουν μονο οσοι ζουν αμεσα η εμμεσα απο αυτο.αν ομως κοψουν οι πελατες σου επειδη χασανε το νοικι απο την γκαρσονιερα τοτε θα μιλησεις και εσυ και μονο τοτε.
stratis79Μέλος
18/08/2005, 09:18:40
σωστός! Δυστυχώς σήμερα όλοι παρτάκηδες είναι. Π.χ. ασφαλιστικό δε τους νοιάζει να επιβιώσει το σύστημα, δε βλέπουν που μείναμε μια χούφτα άνθρωποι και δε γεννάμε αλλά αυτοί εκεί να μη χάσουμε τα κεκτημένα. Καλύτερα να χάσω ένα κεκτημένο παρά τα πάντα. Αλλά επικρατεί η λογική του ωχ αδερφέ άσε να βγάλουν οι επόμενοι το φίδι από την τρύπα.

Σχετικά με την παρακολούθηση των τηλεφώνων κι εγώ πιστεύω πως όποτε να θέλησαν να κάνουν κάτι τέτοιο το έκαναν απλά τώρα το νομοθετούν κιόλας!

18/08/2005, 09:58:37
quote:
σωστός! Δυστυχώς σήμερα όλοι παρτάκηδες είναι. Π.χ. ασφαλιστικό δε τους νοιάζει να επιβιώσει το σύστημα, δε βλέπουν που μείναμε μια χούφτα άνθρωποι και δε γεννάμε αλλά αυτοί εκεί να μη χάσουμε τα κεκτημένα. Καλύτερα να χάσω ένα κεκτημένο παρά τα πάντα. Αλλά επικρατεί η λογική του ωχ αδερφέ άσε να βγάλουν οι επόμενοι το φίδι από την τρύπα.

Για αυτό πάμε κατά διαόλου!
Ο καθένας φωνάζει μόνο όταν έχει πρόβλημα αλλά όταν κάτι δεν τον ενδιαφέρει άμεσα ή βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον κάνει την πάπια.
Να δώ πότε θα αλλάξουμε νοοτροπία γιατί αλλιώς δε μας βλέπω καλά...

stratis79Μέλος
18/08/2005, 10:32:54
Θα σας δώσω κι ένα άλλο παράδειγμα και τελειώνω. Θυμάστε τη φωτιά στη Ραφήνα; Κάηκαν λέει σπίτια,περιουσίες κλπ, δε μας είπαν όμως οι καμμένοι, το σπιτάκι στο δάσος πως το έκτισαν;νόμιμα; Έτσι σιγά σιγά καίγεται το δάσος που χιλιάδες χρόνια μας έδινε οξυγόνο όπως καίγεται και περιορίζεται αυτή η ελευθερία μας ήσυχα, πονηρά και μεθοδικά.

Πάντως ειλικρινά χαίρομαι που διαπιστώνω ότι υπάρχουν άνθρωποι -έστω και από διαφορετική αιτία παρακινούμενος ο καθένας- που δεν τους αρέσει η σημερινή κατάσταση. Είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να έχουμε έστω μια ελπίδα πως τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν

s_telios86Νέο Μέλος
18/08/2005, 12:19:28
Αρχικά θέλω να πω οτι παρακολουθούμαστε όπως και να είναι! Αυτό είναι σίγουρο!! Προσωπικά θα σκιαζόμουναν αν έβλεπα τον αριθμό χαραγμένο στο χέρι, απλά το τσιπακι είναι πιο "όμορφο"!
Οσο για τον αν θα έρθει ο αντιχρηστος δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάποια πράγματα από την αποκάλυψη του Ιωάννη έχουν ήδη γίνει( βλ. Τσερνομπιλ).
Δεν είναι τυχαίο όσο πλησιάζουμε στο 2012( σημαντική χρονία σύμφωνα με όλες τισ προφητίες του κόσμου από την εκκλησία έως και τον μάγια) οι όλο και περισσότερες ατομικές ελευθερίες χάνονται (αν υπάρχουν δηλαδή)!
Πραγματικά κάποτε δεν με αφορούσε το θέμα ... Αλλά μόλις είδα στην τηλεόραση για τα τσιπάκια το μυαλό μου πήγε αμέσως στην αποκάλυψη

Για να γνωρίσετε καλύτερα τους άλλους, γνωρίστε πρώτα τον εαυτό σας

stratis79Μέλος
18/08/2005, 12:34:49
κι όχι άδικα
TyaneasΜέλος
18/08/2005, 12:48:26
quote:
Φίλε Tyaneas εμένα δε με ρώτησαν όταν με βάφτισαν 3 μηνών, όμως αν ήθελα μπορούσα να φύγω από τη θρησκεία όποτε ήθελα.

Για πηγαινε σε εναν ανθρωπο 45-50 ετων και πες του διαφορες αποψεις για τον Ιησου,για τον Μ.Κωσταντινο που ειχε σφαξει ολη την οικογενοια του κτλ και να δουμε τι απαντησεις θα παρεις.

Πριν 15 ετη δεν μπορουσες να διανοηθεις να αμφισβητησεις την κυριαρχια της Εκκλησιας.

quote:

Άλλο το Βυζάντιο και άλλο η υπόλοιπη Ευρώπη, όπου υπάρχουν άλλα δόγματα από το δικό μας. Εκεί υπήρξαν τα συγχωροχάρτια και το κάψιμο στην πυρά.

Μαλλον δεν εχεις διαβασει την ιστορια της Υπατιας και
τις σφαγες των Εθνικων στο Βυζαντιο επειδη ανηκαν σε αλλο δογμα.

«όταν μας είπαν πως θα εχουμε ενάντιους τους ανέμους εμείς μάθαμε να ταξιδεύουμε με όλους τους καιρούς»Φ.Νιτσε

18/08/2005, 13:48:49
Σωστά, φίλτατε!
Την Υπατεία την έκαναν κομμάτια οι Χριστιανοί και την έκαψαν μετά.
Τραγικό!

athakandrΜέλος
26/07/2004, 23:48:11
Αγαπητό γιουσουφάκι, αν οι άριστοι μαθητές είναι σαν του λόγου σου, τότε θα πρέπει να αρχίσουμε να ανησυχούμε. Γιατί αν ήσουν κακός μαθητής τότε θα είχες ένα ελαφρυντικό στο να μην κατανοείς την πραγματικότητα, τώρα όμως που λες πως ήσουν άριστος ο προβληματισμός για την εκπαίδευση (κ για σένα)παραμένει ..

Γνωρίζω βέβαια πολύ καλά το επίπεδο των 'αρίστων παπαγάλων' σαν και του λόγου σου ..

Εγώ όμως δεν είμαι ούτε γιουσουφάκι σαν εσένα, ούτε κανένας τσαρλατάνος του συναφιού σου, γιαυτό να ζυγίζεις τι λες..

Ματαιοπονείς αν νομίζεις ότι με φαιδρότητες, αντιφάσεις, ασάφεις και φαντασιοπληξίες θα πείσεις κανέναν. Ούτε τον εαυτό σου δεν πείθεις..

Οι δε ειρωνίες σου περί επιστήμης και οι χαρακτηρισμοί σου για αγένεια και ρατσισμό όχι μόνο σε χαρακτηρίζουν αλλά σε συνδυασμό με τον ψευδεπίγραφο ψευτοελληνισμό που πλασσάρεις και τον κατάφωρο φανατισμό σου νομίζεις πως λειτουργούν ως 'φύλλο συκής' για να μην φαίνεται από που προέρχεσαι και να καλύπτεις τις πραγματικές σου επιδιώξεις αλλά και τη γύμνια των επιχειρημάτων σου.

Είναι όμως τόσο χοντροκομμένα τα όσα λες, είναι τόσο φανερός ο φανατισμός σου και οι επιδιώξεις σου που δεν κοροϊδεύεις κανέναν πια, ούτε και ασχολείται κανείς στα σοβαρά μαζί σου, όπως φαίνεται και από τα ψευτοδιλλήματα που θέτεις αλλού περί πολιτισμού και θρησκείας.

Τα μέλη του φόρουμ έχουν καταλάβει τα καλαμπούρια σου και δεν ασχολούνται μαζί σου και με τις φαντασιώσεις σου.

Αν νομίζεις ότι έχεις το ειδικό βάρος που υποστηρίζεις από τα αριστεία σου, τότε για να σε δούμε στα δύσκολα νερά της επιστήμης τι ψάρια πιάνεις. Πως η επιστήμη ερμηνεύει την θρησκεία και αν τελικά μπορεί να οδηγηθεί κανείς στην ερμηνεία της πραγματικότητας δίχως την ύπαρξη κάποιου Θεού. Όλα τ'αλλα και οι θεολογικές θεωρίες -όπου και η κυρά κατίνα μπορεί να έχει την δική της θεωρία-είναι λόγια του αέρα. Επιχειρήματα υπάρχουν εκατέρωθεν και όλα αυτά εγώ τ'ακούω βερεσέ.

Όλοι οι μεγάλοι φιλόσοφοι αγαπητό γιουσουφάκι, οι αληθινά μεγάλοι και όχι εκείνοι που εκ' των υστέρων αντέγραφαν με κακό τρόπο τους παλαιοτέρους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν οδηγηθεί στο συμπέρασμα της ύπαρξης Θεού.

Και εν' πάσει περιπτώσει η Κ.Δ. αυτά λέει, η παράδοσή μας είναι εδώ, ο ελλ. λαός είναι επίσης εδώ, η ιστορία είναι παρούσα .. τώρα το να αχολούμαστε με τις ανιστόρητες, αντιεπιστημονικές και βαρβαρικές σου απόψεις είναι νομίζω περιττό. Ανήκεις στον μεσαίωνα του πνεύματος και επιστημονικά και πνευματικά. Είσαι πολύ λίγος και πολύ μικρός για να κρίνεις το μεγαλείο του Χριστιανισμού και του Ελληνισμού.

Γιατί είναι βέβαιο πια, πως όχι μόνο χριστιανός δεν είσαι αλλά ούτε και έλληνας. Τι είσαι λοιπόν;;; Τίποτα παραπάνω από μια ωχρή απομίμηση του χειρότερου νεοπαγανισμού.. Μακάρι να 'ξερες και συ τι εισαι..

Όσο για την κούνια .. για κουνήσου λίγο μπας και ξυπνήσεις.

ath.

BokkenΜέλος
27/07/2004, 01:04:05
>>Δεν είναι και κάτι που συμβαίνει κάθε μέρα βέβαια ε; Δεν το καταλαβαίνω και εγώ ακριβώς. Κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, αλλά δε σημαίνει ότι επειδή δεν καταλαβαίνω ακριβώς πως γίνεται κάτι είναι και ψεύτικο.<<

Φίλε μου όταν κάτι είναι παράλογο και δεν υπάρχει και πείραμα στην μέση και δεν κολλάει πουθενά και υπάρχουν ενδείξεις υπέρ του αντιθέτου,αυτό λέγεται μπαρούφα.

>>Βοkken,
μια απο τα ίδια. Νομίζεις ότι οι εκφράσεις που χρησιμοποιείς πρέπουν σε ένα σοβαρό συνομιλητή;<<

Να κοιτάς τα επιχειρήματα φίλε μου.Εγώ χρησιμοιποιώ την λογική,όχι τα γνωστά τσιτάτα των πιστών.

>>Σας παρακαλώ αν θέλετε να συζητήσετε σωστά...<<

Φίλε μου πάνω σε ΤΙ να συζητήσουμε σωστά δηλαδή;Όταν μας λέτε ότι θα κληρονομήσετε "κάτι" αιώνιο που δεν ξέρετε ακριβώς τι,αλλά το θέλετε όσο τίποτα άλλο...Δεν μας δίνεις και τίποτε συγκεκριμένο.Αυτά είναι αοριστίες,δεν μπορούμε να μιλάμε σοβαρά για αοριστίες.Ας πάμε σε ΣΥΖΗΤΗΣΙΜΑ ζητήματα και τότε να το πεις αυτό.

>>Μπορείς να λές ότι θες για καζάνια και γιαγιάδες(καλό και αυτό)<<

Κάνεις ένα μικρό λαθάκι...Πριν τα πω,τα ΑΚΟΥΣΑ από κάποιους...

>>Να ρωτήσω και κατι άσχετο. Πως εξηγείτε το γεγονός ότι έχουν υπάρξει άνθρωποι συνειδητοί αρνητές και χλευαστές και εχθροί του ευαγγελίου οι οποίοι στη συνέχεια το ασπάστηκαν και έγιναν χριστιανοί παραδεχόμενοι ότι έσφαλαν;<<

Τι παιδιάστικο επιχείρημα πράγματι...
Ας θεωρήσουμε την σύγκριση μεταξύ επιστήμης και θρησκείας.Και τα δύο καλύπτουν μια απίστευτα μεγάλη κοινή έκταση.Βέβαια οι θεολόγοι διαφωνούν,περιορίζοντας ολοένα και περισσότερο το πεδίο τους,προσπαθώντας να γλιτώσουν τον εξευτελισμό.Αλλά ας είναι.Το επικροτώ.

Συχνά-πυκνά ακούμε θρησκευόμενα άτομα να ψελλίζουν αυτό που λες φίλε μου Φώτη.Το νόημα είναι απλό,είναι σαν λένε "Να,ακόμα και δικοί σας μετά γίνονται δικοί μας.Άρα δεν μπορείτε έτσι να μας απορρίπτεται ελαφρά την καρδία"

Μέχρις εδώ όλα καλά,μόνο που κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να αναλογιστεί γιατί άραγε και η άλλη πλευρά δεν χρησιμοποιεί το ίδιο επιχείρημα.Τόσοι και τόσοι εγκαταλείπουν την πίστη τους καθημερινά.Ή πχ τόσοι και τόσοι φεύγουν από την Ορθοδοξία για να γίνουν κάτι άλλο.Ή όσο περισσότερο μορφώνεται κανείς τόσο πιο δύσπιστος γίνεται απέναντι στις θρησκείες.Δεν βγαίνει άκρη...

Η επιστήμη ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να καταφύγει σε τόσο φτηνά επιχειρήματα.Σου λέει:"ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ.Εμείς έχουμε πειράματα,αποδείξεις,ΣΥΖΗΤΗΣΙΜΑ ΔΟΓΜΑΤΑ,ενθαρρύνουμε τις αμφιβολίες,δεν χρησιμοποιούμε πειθαναγκασμό ή υποσχέσεις,χρησιμοποιούμε ΑΠΛΗ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΓΛΩΣΣΑ,προσφέρουμε τιμιότητα και διαφάνεια..."
Έχει τόση μεγάλη υπεροπλία πειστικών επιχειρημάτων που δεν καταδέχεται καν να γίνει τόσο φτηνιάρικη για να αποκτήσει οπαδούς...

Και για να τελειώνει αυτή η παρλαπίπα μια για πάντα.Ακούω και εγώ να μου λένε συχνά:"Τόσοι μορφωμένοι άνθρωποι είναι θρησκευόμενοι!"
Ε λοιπόν είναι τόσο θρησκευόμενοι όσο και ο Hawking πχ που χρησιμοποιεί την λέξη Θεός (και τόοοοσοι άλλοι).Αλλά δεν νομίζω να πιστεύουν στα απερίγραπτα δόγματα των θρησκειών.Και αν το κάνουν σε μικρό βαθμό δεν θα τους δεις ποτέ να πάνε να σέρνονται σαν τους τρελούς στη Τήνο για να περάσει το παιδί τους στο Πανεπιστημίο...
Μάγκες,πάρτε το χαμπαρι:ο κανόνας είναι ότι οι ομοιότητες τελειώνουν απελπιστικά γρήγορα...

Ας σταματήσουν οι "πιστοί" να φαντασιώνονται... Επειδή κατοικείς στον ίδιο πλανήτη με τον Μπιλ Γκαίητς δεν σε κάνει να μοιράζεσαι τα πλούτη του.Ας αναλογιστούν τώρα τι άραγε είναι αυτό που μοιράζονται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ με τους δικούς τους "Μπιλ Γκαίητς"...

27/07/2004, 14:49:54
Ταυροαββάς (athakandr):
«Αγαπητό γιουσουφάκι, αν οι άριστοι μαθητές είναι σαν του λόγου σου, τότε θα πρέπει να αρχίσουμε να ανησυχούμε.»

Πολύ καλά κάνεις φίλτατε νεκρολάγνε και ανησυχείς. Πολύ καλά!

Ταυροαββάς:
«Εγώ όμως δεν είμαι ούτε γιουσουφάκι σαν εσένα, ούτε κανένας τσαρλατάνος του συναφιού σου, γιαυτό να ζυγίζεις τι λες..»

Είσαι απλά ένας ακόμα εκπρόσωπος του Rum orthodox Think Tank που προσπαθεί να σφετεριστεί πανανθρώπινες αξίες και μηνύματα που απορρέουν από την Ελληνική σοφία. ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!

Επιπλέον, αν και δεν γνωρίζω τι είδους επαγγελματικής αναγνώρισης τυγχάνεις, την όποια «επιστημοσύνη» σου είχαμε την ευκαιρία να την απολαύσουμε εδώ μέσα. Με κάτι «φωτεινά μυαλά» σαν και του λόγου σου φτάσαμε στο σημείο να έχουμε π.χ. ένα Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο και να κολλάμε στα μούτρα του κόσμου…….ιουδαιοχριστιανικά λατρευτικά σύμβολα!

Ταυροαββάς:
«Οι δε ειρωνίες σου περί επιστήμης και οι χαρακτηρισμοί σου για αγένεια και ρατσισμό όχι μόνο σε χαρακτηρίζουν…..»

Κάνε ένα flashback νέο-απολογητή για να δεις ΠΟΙΟΣ έχει εισπράξει φάπες για την συμπεριφορά του εδώ μέσα. Κάνε ένα flashback για να δεις και εσύ ο ίδιος σου το ιουδαϊκό σου προσωπείο κάτω από την μάσκα που φαντάζεσαι πως σε κρύβει. Αν έχεις τα κότσια…..

Ταυροαββάς:
«..ούτε και ασχολείται κανείς στα σοβαρά μαζί σου, όπως φαίνεται και από τα ψευτοδιλλήματα που θέτεις αλλού περί πολιτισμού και θρησκείας.»

Άσχετε και ανιστόρητε σκοταδιστή (τίτλος τιμής τελικά για σένα…) εάν φαντάζεσαι πως τα clicks και οι αριθμοί είναι ο αυτοσκοπός τότε απλά αποκαλύπτεις τον τρόπο που σκέφτεσαι αλλά και ενεργείς.
Εξάλλου, και για να μαθαίνεις, εάν ρίξεις μια ματιά στα διάφορα θέματα που κατά καιρούς άνοιξα θα δεις είτε εκατοντάδες επισκέψεις και συζητήσεις είτε απλά λιγότερη κινητικότητα.

Μου αρκεί που στα εκατοντάδες μηνύματα που ανταλλάχθηκαν στα topic μου συμμετείχαν ΟΛΑ τα παλαιότερα μέλη του esoterica, δεν «αρπάχθηκα» με κανέναν, πράγμα που είναι τιμή μου, κάτι που για σένα αποτελεί απαγορευμένο καρπό……

Και ο νοών νοείτω!

Ταυροαββάς:
«Όλοι οι μεγάλοι φιλόσοφοι αγαπητό γιουσουφάκι, οι αληθινά μεγάλοι και όχι εκείνοι που εκ' των υστέρων αντέγραφαν με κακό τρόπο τους παλαιοτέρους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν οδηγηθεί στο συμπέρασμα της ύπαρξης Θεού.»

Μόνο που, ΑΣΧΕΤΕ ΜΕΣΣΙΑΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΛΑΓΝΕ, η έννοια του «θεού», ή έννοια που αποδίδουνε οι περισσότεροι φωτισμένοι άνθρωποι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ «ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ» ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΕΚΡΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΟΚΑΣ!

Διάβασε λίγο π.χ. τον Spinosa, η τους de Vries, J.Jellers, J. Staalkopf, Edelmann, J. Goethe, Jacobi, Schelling, Schleiermacher, η για παράδειγμα έναν Freud, έναν Feuerbach, η έναν V. Hugo, και ψάξε να βρεις τα αίσχη και τους παραλογισμούς που σέρνεσαι γονυπετής για να λάβεις!

Διάβασε έναν Ηράκλειτο, έναν Αναξαγόρα, έναν Επίκουρο, και ψάξε να βρεις τους φαρισαϊσμούς και τις μεταθανάτιες ανταλλαγές που σας υπόσχεται ο προπαγανδιστής Σαούλ. Ψάξε την έννοια που αποδίδει ένας Αριστοτέλης στο ΑΓΝΩΣΤΟ ΘΕΙΟΝ για να βρεις τις εντολές του προπάτορα σας Μωυσή και τις αηδίες που διαβάζετε από την «Αποκάλυψη» σας!

Ταυροαββάς:
«Και εν' πάσει περιπτώσει η Κ.Δ. αυτά λέει, η παράδοσή μας είναι εδώ, ο ελλ. λαός είναι επίσης εδώ, η ιστορία είναι παρούσα .. τώρα το να αχολούμαστε με τις ανιστόρητες, αντιεπιστημονικές και βαρβαρικές σου απόψεις είναι νομίζω περιττό.»

Πολύ θα το’θελες φίλτατε! Η ιστορία είναι όμως όντως παρούσα. Είναι παρούσα και ΞΕΒΡΑΖΕΙ την έμφυτη ανθελληνικότητα σας, τις σφαγές των Ελλήνων, τις προδοσίες, την προσπάθεια κατακρεούργησης του Ελληνικού πνεύματος από την ιουδαϊκή σας μήτρα.

Διάβασε λίγα από τα θεάρεστα έργα σας, διάβασε λίγα από τα όσα κάνατε για να «διαφυλάξετε» τον ελληνισμό!

« Αιτήσαι δει τους θρησκευτικωτάτους Βασιλείς, ώστε τα εγκαταλείματα των ειδώλων τα κατά πάσαν την Αφρικήν, κελεύσαι παντελώς ανακοπήναι. Και γαρ εν πολλοίς τόποις παραθαλασσίοις και διάφοροις κτήσεσιν ακμάζει έτι της πλάνης η αδικία, ίνα παραγγελθώσι και αυτά απαληφθείναι και οι ναοί αυτών οι εν τοις αγροίς και εν αποκεκρυμμένοις τόποις, χωρίς τινός ευκοσμίας καθεστώτες, παντί τρόπω κελευσθώσι καταστραφήναι!» (Πηδάλιο, σελ 497, Καρθαγ.Κανών 67)

Αν θέλεις μπορούμε να απολαύσουμε και άλλα πολλά. Τι λές?

Σας πονάει λοιπόν η αλήθεια φίλτατε Ταυροαββά. Όλα τα ψέματα έχουνε ένα τέλος, και από ότι αντιλαμβάνεσαι και η δική σας η αίρεση έχει αρχίσει να εκφυλίζεται εδώ και καιρό.

Με το τέλος της σοφιστικής περιόδου στην ιερή γη των ελλήνων και την εγκατάσταση σας ως ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ από το χέρι του κατακτητή ρωμαίου, αλλάζει οριστικά και η καλαισθησία του λόγου, και ενόψει ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΕΚ ΑΣΙΑΣ ΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΝΑΖΩΡΙΑΝΩΝ ακμάζει πλέον η….ρητορική ΤΟΥ ΑΜΒΩΝΑ που εξυπηρετεί αποκλείστηκα και μόνο ΤΟΝ ΑΔΗΦΑΓΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟ.

Η καλαίσθητη ρητορική που δίδαξαν οι ΕΛΛΗΝΕΣ θα ξεπέσει πλέον στο επίπεδο μιας τεχνικής διδασκαλίας του «Πατερικού λόγου», μιας αέναης παπαγαλίας ιουδαϊκών άθλων, ενός λόγου που και ο ίδιος σου προσπαθείς να διαφημίσεις. Ενός «λόγου» που σκοπός του είναι η συστηματική αποχαύνωση και οι διδαχές των Ιουδαϊκών μυθικών προσώπων, κάνοντας πάντοτε επιλεκτική χρήση της ελληνικής σοφίας.

Και για να τελειώνουμε φίλτατε «επιστήμονα»: εάν έχεις ΣΤΟΙΧΕΙΑ, εάν έχεις ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ για τα παραμύθια που αμολάς, τότε ευχαρίστως να τα δούμε.

Ειδάλλως……ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΛΕΜΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

Shalom.

27/07/2004, 16:23:29
« Αιτήσαι δει τους θρησκευτικωτάτους Βασιλείς, ώστε τα εγκαταλείματα των ειδώλων τα κατά πάσαν την Αφρικήν, κελεύσαι παντελώς ανακοπήναι. Και γαρ εν πολλοίς τόποις παραθαλασσίοις και διάφοροις κτήσεσιν ακμάζει έτι της πλάνης η αδικία, ίνα παραγγελθώσι και αυτά απαληφθείναι και οι ναοί αυτών οι εν τοις αγροίς και εν αποκεκρυμμένοις τόποις, χωρίς τινός ευκοσμίας καθεστώτες, παντί τρόπω κελευσθώσι καταστραφήναι!» (Πηδάλιο, σελ 497, Καρθαγ.Κανών 67)

Μια και τόφερε η κουβέντα! Οι περιβόητες χριστιανικές κατακόμβες δεν ήταν χριστιανικά κατασκευάσματα εξ αρχής. Δεν κατέφευγαν εκεί οι χριστιανοί για να γλυτώσουν τους τάχα διωγμούς.
Ήταν καταφύγια διαφόρων "ειδωλολατρών" που καταδιώκονταν από την πολιτική εξουσία, μετά από απαίτηση του χριστιανικού πλέον κατεστημένου. Απόδειξη είναι η πληθώρα εντολών που διέσωσε η ιστορία όπως το πιο πάνω που παρέθεσε ο schwabe. Αργότερα βέβαια, αφού ανευρέθησαν και λεηλατήθηκαν τα καταφύγια αυτά, το χριστιανικό ποίμνιο θεώρησε καλό να τα μετατρέψει σε χριστιανικούς χώρους για να ξορκίσει το "κακό". Και βέβαια το πανέξυπνο και δολοπλόκο χριστιανικό ιερατείο θεώρησε την τελική εμφάνιση των κατακόμβων αυτών, που είχαν γεμίσει πια με χριστιανικά μαντηλάκια και άλλα τάματα, σπουδαία ευκαιρία για να διαστρεβλώσει την ιστορία και να την παρουσιάσει όπως την ξέρουμε. Και νάσου το ποίμνιο μέχρι σήμερα να μυξοκλαίει, ενθυμούμενο τους διωγμούς τάχα που υπέστησαν οι τότε χριστιανοί και τις κακουχίες που πέρασαν στην προάσπιση της "αληθούς" πίστεως.
Παραμύθια! Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο. Η ιστορία βοά! Υπάρχουν γραπτές αποδείξεις όπως η πιο πάνω.
Οι χριστιανικές τάχα κατακόμβες δεν είναι τίποτε άλλο από βεβηλωμένοι ιεροί χώροι των τελευταίων κυνηγημένων από τους χριστιανούς πιστών άλλων θρησκειών. Εκεί μέσα σφάκτηκαν αλλόδοξοι ελέω "χριστιανικής αγάπης".
Ναι! Προτρέπω να επισκεπτόμαστε τις κατακόμβες! Με ένα τριαντάφυλλο στο χέρι, όπως ακριβώς όταν επισκεπτόμαστε άλλους χώρους μέσα στους οποίους διαπράχθηκαν στον παρελθόν θηριωδίες και μαζικοί φόνοι.
Είναι μνημεία ανάμνησης αποτρόπαιων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητος.

Ελεύθερος

Να ο δρόμος προς το φως: Τί, γιατί και πώς; Και πότε, πού, και ποιός;

Edited by - Ελεύθερος on 27/07/2004 16:30:52

VIKINGΜέλος
27/07/2004, 16:30:14
quote:

το μονο που θελει ο χριστος ειναι να λεμε οτι αυτος μας εδιξε το καλο απο το κακο αρα και δεκα φονους να κανω και μετα να μετανιωσω και να ζητησω συγχωρεση απο τον χριστο θα με συγχωρεσει
αλλα αν δεν κανω κανενα φονο και πω πως δεν εχω αναγκη την συγχωρεση του γιατι δεν εκανα τιποτα κακο τοτε θα παω στην κολαση γιατι δεν πιστευεις στο Ευαγγελιο.

Φιλε μου Gigeni μην προσπαθεις να βγαλεις ακρη με τις θρησκειες και τα ιερατεια.
Ο ΣΑΒΒΑΣ ΞΗΡΟΣ που εχει σκοτωσει καμια τριανταρια ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕ(ΑΝ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ) και εσυ φιλε μου θα πεθανεις για παντα διοτι δεν αναγνωριζεις το Ευαγγελιο.

Και κατι αλλο μην εισαι βεβαιος οτι ο Χριστος υιοθετει διαφορες τετοιες αποψεις.Δεν αποκλειεται καποιοι να διαστρεβλωσαν τα λογια του.

Εδω σου παραθετω την αποψη καποιου Ιερεα που ειναι και η αποψη γενικοτερα της Εκκλησιας και βγαλε τα συμπερασματα σου:

"Δεν θα σωθείτε επειδή ζείτε μια δίκαιη ζωή αλλά ζείτε μια δίκαιη ζωή επειδή έχετε ήδη σωθεί, έχετε αναγνωρίσει τη συγγένειά σας με το Θεό σαν δώρο του Θεού και την υπηρεσία στη βασιλεία σαν την ύψιστη απόλαυση της ζωής στη γη. Όταν οι άνθρωποι πιστεύουν στο ευαγγέλιο, που αποτελεί αποκάλυψη της καλοσύνης του Θεού, θα οδηγηθούν εθελοντικά στη μετάνοια κάθε γνωστής αμαρτίας. Η αναγνώριση της συγγένειας με το Θεό είναι ασυμβίβαστη με την επιθυμία για αμαρτία. Οι πιστεύοντες στη βασιλεία πεινάνε για δικαιοσύνη και διψάνε για θεϊκή τελειότητα»."

Δηλαδη φιλε Γηγενη για αυτους τους θρησκοληπτους ανθρωπους(τα ιδια λενε και αρκετοι Μουσουλμανοι και αλλων θρησκειων) ενας Βουδιστης π.χ δεν "πειναει" για δικαιοσυνη.Ειναι για να γελας φιλε Γηγενη,μην προσπαθεις να βγαλεις ακρη.

"Η δική μου θρησκεία θέλει να κατέβει ο παράδεισος εδώ στη γη, ώστε να μπορούν να τον απολαύσουν όλοι"

27/07/2004, 19:38:32
athakandr λες

quote:
1. Είναι ή δεν είναι ιστορικά αποδεδειγμένα τα περισσότερα γεγονότα της Κ.Δ. από την γέννηση μέχρι και η ανάσταση; Είμαι όμως βέβαιος ότι ακόμα και αυτό το σημείο-κλειδί (ανάσταση) της Κ.Δ. το γιουσουφάκι κάτι θα βρεί να το αμφισβητήσει. Μην αναρωτιέται λοιπόν κανείς γιατί μιλώ για σέχτες και για σολιψιστές..

διαβασε και πες μου
ο λουκας παρουσιαζει τον χριστο ως απογονο του ναθαν υιου του δαβιδ και ο ματθαιος απο τον αλλο γιο του σολομωντα ροβοαμ

που βρεθικαν 14000 νηπια αρσενικα που εσφαξε ο ηρωδης,σε μια περιοχη με 50000 κατοικους? αλλα τοσα νηπια περιπου πρεπει να ηταν κοριτσια

ο ματθαιος λεει οτι ο χριστος γενηθικε την εποχη του ηρωδη (ο ηρωδης πεθανε το 4 πρ.χρ.)ο λουκας γραφει οτι γενηθικε επι απογραφης κουιρινιου που εγινε το 7 μ.χρ.

ο αννας ηταν αρχιερεας το 6-15μ.χ. και ο καιαφας το 18-36 μ.χ.

ο νομος για την απελεφθεροση κρατουμενου την εορτη του πασχα θεσπιστικε το 500 μ.χ.

αυτα τα λιγα σου γραφω για αρχη μονη της η αγια σας γραφη ανεριτε

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

27/07/2004, 19:48:00
bokken διατηπωσες πολυ σωστα την απορια μου για την σχεση γιαχβε διαβολου

φωτη λες

quote:
κληρονομιά του Ιησού είναι όλη η αιωνιότητα και γενικά τα πάντα. Επειδή δε ξέρω τι ακριβώς σημαίνει τα πάντα μετα το θάνατο λέω δε ξέρω. Και μόνο η επικοινωνία με το Θεό συνιστά τον παράδεισό μου και την απόλυτη ευτυχία. Καθόλου δε με ενδιαφέρει αν θα μπορώ να φτιάξω άλλους κόσμους, όπως ανέφερες προηγουμένως.
νομίζω ότι το έριξες αρκετά το επίπεδο του διαλόγου με τα μπράβο κ.τ.λ.. Αν θες να μιλήσεις σωστά εντάξει, αλλιώς σταματάμε εδώ.

το επιπεδο δεν το εριξα εγω αλλα εσυ με τις απαντησεις που δινεις την μια μας λες για αγαπη χωρις ανταλαγμα και την αλλη μας λες για καποια κληρονομια που δεν ξερεις τι ακριβως ειναι
μου θυμηζεις τους συγκενεις του πλουσιου γερου που του κανουν ολα τα χατηρια προκημενου να τους γραψει κατι,οτιδηποτε

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

Edited by - gigenis on 27/07/2004 19:52:53

athakandrΜέλος
27/07/2004, 22:53:09
quote:

Γιουσουφάκι ...

μπλα μπλα μπλαα ... φαιδρότητες,
μπλα μλπα μλπαα ... ανοησίες, που περνιούνται για εξυπνάδες,
μπλα μπλα μπλαα ... παπαγαλία,
μπλα μπλα μπλαα ... αντιφάσεις, επιλογές, διαστρεβλώσεις, παραποιήσεις
μπλα μπλα μπλαα ... μεσαίωνας

κλπ κλπ

Κατ' αρχήν γιουσουφάκι το φαιδρό ύφος του καθηγητίσκου που χρησιμοποιείς, πέρα από το ότι δεν σου ταιριάζει, να το χρησιμοποιείς αλλού και κυρίως όχι σε μένα. Ειλικρινά δεν μπορώ να σε ακολουθήσω στον κατήφορο της σκέψης σου. Τα πιο μελανά χρώματα δεν είναι αρκετά για να αποδώσουν τον φανατισμό και τον παραλογισμό που σε διακρίνει. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν, ότι οι φούσκες που μας τσαμπουνάς ως ορθολογικές θεωρίες δεν είναι τίποτα παραπάνω παρά μια ΑΚΟΜΑ θρησκεία!

Μήπως νομίζεις γιουσουφάκι ότι οι αρλούμπες, που μας αραδιάζεις βασίζονται στον Ορθολογισμό και τον Αρχαίο Ελληνισμό;; Αν νομίζεις κάτι τέτοιο πλανάσαι πλάνην οικτράν..

Στο βαθμό που τίποτα δεν μπορεί να αποδειχθεί η ΑΘΡΗΣΚΕΙΑ ή δεν ξέρω και 'γω τι ασπάζεσαι δεν διαφέρει σε τίποτα από την πίστη στην ύπαρξη Θεού ή στον Χριστιανισμό.

Αλλά τουλάχιστον στον Χριστιανισμό υπάρχουν κείμενα, υπάρχουν γεγονότα, υπάρχει παράδοση, υπάρχει ιστορία, υπάρχουν αλήθειες αναμφισβήτητες, υπάρχουν μιλιούνια κόσμου που ασπάζονται τον Χριστιανισμό.

Στην Αθρησκεία πέρα από το ότι δεν τεκμηριώνεται με τον δήθεν ορθολογισμό, που τελείως πλαστά επικαλείσαι, δεν υπάρχει τίποτα που να την υποστηρίζει επιστημονικά. Γιαυτό άλλωστε, αν παρατηρήσει κανείς τα λόγια σου θα διαπιστώσει ότι κανένα θετικό επιχείρημα υπέρ των θεσεών σου δεν υπάρχει, παρά μόνο μία κακώς εννοούμενη κριτική στον Χριστιανισμό.

Αν ήσουν αγνωστικιστής τότε θα μπορούσαμε να μιλήσουμε σε άλλη βάση, τότε η αμφισβήτησή σου θα ήταν μάλλον γνήσια και όχι αυτές οι σαπουνόφουσκες, που μας πλασσάρεις ως ελληνικές και ορθολογικές θεωρίες.

Έλληνες είμαστε όλοι (ελπίζω κι εσύ) και το ότι υπάρχουν διαφορές σε θέματα πίστης δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ακολουθούμαι την τακτική του 'διαίρει και βασίλευε' που εφαρμόζεις --με αποτυχία δυστυχώς για εσένα-- εδώ.

Και για να διαφυλλάξουμε και τα ιμάτιά σου, η κριτική μου στο διχαστικό θέμα, που άνοιξες και δεν προχωράει έχει μεγάλη σημασία. Όλα έχουν σημασία γιουσουφάκι, για όσους δεν εθελοτυφλούν και δεν νομίζουν ότι η αλήθεια τελειώνει στο κατώφλι του μυαλού τους ή στα σύνορα της ιδεολογίας τους.

Ελπίζω οι αναγνώστες να μπορούν να διακρίνουν την βασιμότητα των όσων ισχυρίζομαι παραπάνω.

Όσο για τις μομφές σου σχετικά με την επαγγελματική μου αναγνώριση δεν νομίζω ότι έχει ιδιαίτερη σημασία στην παρούσα φάση. Επειδή όμως πιπιλάς συνέχεια με ειρωνικό τρόπο την λέξη 'επιστήμονας' δεν ξέρω τι να απαντήσω άλλο παρά από το γεγονός ότι επιστήμονας είναι εκείνος, που γνωρίζει να διαχειριστεί την επιστήμη, πέρα από τους τίτλους, που έχουν και αυτοί σημασία, αλλά δεν είναι το μέρος κατάλληλο. Κάτι τέτοιο βέβαια --η επιστημονική αναγνωρισιμότητα-- δεν είναι υποκειμενική, αλλά αντικειμενική. Με άλλα λόγια δεν περίμενα εσένα να μου αναγνωρίσεις την επιστημονική μου ικανότητα. Υπάρχουν περιοδικά, υπάρχουν άρθρα, υπάρχουν βιβλία, υπάρχουν γενικώς τα βήματα εκείνα, όπου όποιος έχει κάτι σοβαρό να πει μπορεί να το εκφράσει με τρόπο αμιγώς επιστημονικό..

Όσο για την τελευταία σου φράση, επειδή η καταγωγή μου είναι ανατολικότερα της όμορφης Θεσσαλονικής και γνωρίζω πολύ καλά τι συμβαίνει εκεί, αφού σε ευχαριστήσω, που μας μεταφέρεις με τόσο ανάγλυφο τρόπο την φρασεολογία του λιμανιού της πόλης, άντε να κάνεις και καμιά βολτίτσα στον Αγ. Δημήτριο τον πολιούχο της Θεσσαλονίκης, να μάθεις και την ιστορία του και να μπείς και στην εκκλησία, αν θες..

ath.

Edited by - athakandr on 27/07/2004 23:01:04

28/07/2004, 01:33:42
athakadr:
«Κατ' αρχήν γιουσουφάκι το φαιδρό ύφος του καθηγητίσκου που χρησιμοποιείς, πέρα από το ότι δεν σου ταιριάζει, να το χρησιμοποιείς αλλού και κυρίως όχι σε μένα.»

Φίλτατε Ταυροαββά πρώτον ηρέμησε γιατί θα μας πάθεις και τίποτα τώρα με τις ζέστες, και δεύτερον………σιγά γιατί θα σκίσεις κανένα καλτσόν!

athakandr:
«οι φούσκες που μας τσαμπουνάς ως ορθολογικές θεωρίες δεν είναι τίποτα παραπάνω παρά μια ΑΚΟΜΑ θρησκεία!»

ΑΣΧΕΤΕ, στο έχω πει πολλές φορές και δεν λες να το εννοήσεις: η ίδια η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ είναι μια βαθύτατη θρησκεία. Απλά το ιουδαϊκό μόρφωμα που χαριεντίζεσαι έχει αλλοιώσει ακόμα και αυτή την έννοια της θρησκευτικότητας!

athakandr:
«Μήπως νομίζεις γιουσουφάκι ότι οι αρλούμπες, που μας αραδιάζεις βασίζονται στον Ορθολογισμό και τον Αρχαίο Ελληνισμό;;»

Εάν υπάρχει έστω και το απειροελάχιστο στοιχείο ελληνικής σοφίας σε κάποια από τα όσα γράφονται, ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΙΟΥΔΑΪΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ. Άσε καλύτερα λοιπόν να κρίνουνε άλλοι τα όσα γράφονται, και εσύ φρόντισε να διαβάζεις δίχως τον μεγεθυντικό φακό της έσχατης κρίσης και της προσδοκίας του θανάτου.

athakandr:
«Αλλά τουλάχιστον στον Χριστιανισμό υπάρχουν κείμενα, υπάρχουν γεγονότα, υπάρχει παράδοση, υπάρχει ιστορία, υπάρχουν αλήθειες αναμφισβήτητες, υπάρχουν μιλιούνια κόσμου που ασπάζονται τον Χριστιανισμό.»

Υπάρχουνε θέλεις να πεις μιλιούνια εκχριστιανισμένων που φέρουνε τυπικά τον τίτλο του Χριστιανού. Υπάρχουνε θέλεις να πεις μιλιούνια που υποτάσσονται στην κρατικοδίαιτη εξουσία που φέρει τον θρησκευτικό μανδύα της ιουδαϊκής αίρεσης!

Αυτό ναι, ΑΚΟΜΑ υπάρχει. Φαντάζομαι να είσαι και περήφανος……

Κατά τα άλλα φίλτατε Ταυροαββά, υπάρχει ο άκρατος παραλογισμός σας, η νεκρολαγνεία σας, ο πόθος του θανάτου για την συνάντηση με τον «Κύριο» σας. Επίσης, υπάρχει και η σταύρωση της λογικής! Και αυτό επειδή στον Γολγοθά δεν σταυρώθηκε κάποιος θεός, αλλά η Λογική: "Ο Ένας και Μοναδικός Θεός (πατέρας) που έστειλε τον Ένα και Μοναδικό Θεό (υιό) να σταυρωθεί για ηθική αυτουργία του Ενός και Μοναδικού Θεού (πατεροϋιού) στην διάπραξη αμαρτημάτων"!

athakandr:
«Έλληνες είμαστε όλοι (ελπίζω κι εσύ) και το ότι υπάρχουν διαφορές σε θέματα πίστης δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ακολουθούμαι την τακτική του 'διαίρει και βασίλευε' που εφαρμόζεις --με αποτυχία δυστυχώς για εσένα-- εδώ.»

Έλληνες, σαν και την «πάστα» που εννοείς του λόγου σου, ήταν και τα καθάρματα οι Κομνηνοί, οι προδότες Μοναχοί που παρέδωσαν τον Ε. Παπά στους Τούρκους, ο καλόγερος Κερδερίνης που πρόδωσε τον αδελφό του Γέρου του Μοριά στους Τούρκους, ο Μέγας ανθέλληνας Γεννάδιος Σχολάριος, καθώς και άλλοι πολλοί.

ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!

Άσε επομένως τα δακρύβρεχτα σενάρια για κανένα προσκύνημα σου του δεκαπενταύγουστου, και με μένα θα μιλάς σταράτα και ξεκάθαρα.

athakandr:
«Ελπίζω οι αναγνώστες να μπορούν να διακρίνουν την βασιμότητα των όσων ισχυρίζομαι παραπάνω.»

Οι αναγνώστες είχαν (ευτυχώς!) την ευκαιρία να απολαύσουν την «επιχειρηματολογία» σου αλλά και το γενικότερο «ήθος» που σε διακρίνει. Επομένως, τα λόγια απλά περιττεύουν…….

athakandr:
«…που μας μεταφέρεις με τόσο ανάγλυφο τρόπο την φρασεολογία του λιμανιού της πόλης,»

Αλήθεια, εάν ρίξουμε μια ματιά στις βρισιές που έως τώρα έχεις αμολήσει κατά διαφόρων μελών (βλέπεις, δεν είμαι ο μόνος..), τότε ΤΙ έρχεται μετά το λιμάνι?? Άντε, πέτα το να τελειώνουμε γιατί……μπουμπουκάκι μας βγαίνεις τελικά!

athakandr:
«άντε να κάνεις και καμιά βολτίτσα στον Αγ. Δημήτριο τον πολιούχο της Θεσσαλονίκης, να μάθεις και την ιστορία του και να μπείς και στην εκκλησία..»

Αχ, βρε athakandr τι τα θες και καταπιάνεσαι με πράγματα που δεν γνωρίζεις? Δεν φτάνει που απλά παπαγαλίζεις τα όσα ΣΟΥ ΜΑΘΑΝΕ, αλλά από πάνω…..πας να βγεις και λάδι! (Τρομάρα σου για...επιστήμονα!)

Τι λοιπόν έχεις ΕΣΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ να μας καταθέσεις για το παραμύθι του «υπατικιανού τεξεώτη άγιου Δημήτριου» που κόπτεσαι? ΤΙ να σε ακούσουμε παρακαλώ!

Μήπως τάχα γνωρίζεις τι παίχτηκε με τον σύμπλεγμα των δυο μυθικών Ελλήνων καβαλάρηδων, τον δίδυμο Κάβειρο Δημογιώργη, και τον Πατριάρχη Σέργιο την πρωία της 27ης Ιουλίου του 626?

Μήπως τάχα γνωρίζεις ΠΩΣ και υπό ΠΟΙΕΣ συνθήκες αγιοποίησε το Πατριαρχείο τους Κάβειρους στα πρόσωπα των στρατηγών Γεωργίου από την Διόπολη της μικρής Αρμενίας και του Δημήτριου από το Σίρμιο της θεσσαλονίκης?

Μήπως τάχα γνωρίζεις εάν οι δυο προαναφερόμενοι ΣΦΑΓΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ (ευσεβείς χριστιανοί όμως…) γνώριζαν τίποτα για τις…..μετά θάνατον δάφνες?

Μήπως τάχα γνωρίζεις τον λόγο που τελικά ο Πατριάρχης (Σέργιος) ο οποίος και προχώρησε στην αγιοποίηση των Ελλήνων ηρώων Καβείρων, κρίθηκε ύποπτος από την εκκλησία με την κατηγορία του Μονοθελητισμού και τελικά ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΤΗΚΕ αλλά και ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΙΑ?

Μήπως λοιπόν γνωρίζεις??

Εφόσον ΕΙΣΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ και τύφλα απο την δογματική ομίχλη που περπατάς, κάνε μου την χάρη και…ΤΟΥΜΠΕΚΙ! Εάν έχεις ΓΝΩΣΕΙΣ, και όχι αμπελοφιλοσοφίες και λάσπη βυζαντινή, τότε άιντε να σε δούμε Αβρααμικό τέκνον.

Άιντε λοιπόν!

athakandrΜέλος
28/07/2004, 02:39:26
Αστείο και φαιδρό ταρτουφάκι (για να αλλάζουμε και λίγο), παλιά σου τέχνη κόσκινο από 'τι βλέπω. Αν νομίζεις βέβαια ότι θα με παρασύρεις στις ανόητες διχαστικές συζητήσεις σου κάνεις μέγα λάθος.

Ούτε η επιστήμη, ούτε η Θρησκεία δεν μπορεί να συζητήσει με τα χαλκεία και την υποκρισία. Επικαλούμενος την Ελλάδα προσπαθείς να περάσεις τα ανθελληνικά σου συνθήματα και τον νεοπαγανισμό. Τύφλα να ΄χει ο Ταρτούφος του Μολιέρου, αγαπητέ Ταρτούφο! Και για να παραφράσουμε και τον Μολιέρο, η κωμωδία σου αγαπητέ Ταρτούφο, μπορεί να μην μας πείθει, ούτε να μας διορθώνει, αλλά τουλάχιστον μας διασκεδάζει..

ath.