- ΑΠΑΓΩΓΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ??? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Και εγω ετυχε να την δω και μαλιστα δυο φορες.
Τωρα αν την πιστευω η οχι δεν ξερω.
Ηταν συγκλονιστικη παντως ![]()
H zωη ειναι ενα συντομο σχολειο...
Thanx

-=Rabigh , D4 lost C1ty in Da D3sert o Ar4bia=-
quote:
Ξέρετε πως μπορώ να ανεβάσω ένα βίντεο εδώ; αν ναι ας μου πει κάποιος να το ανεβάσω για να το δείτε...
basika prepei na to anebaseis se kapoion server kai na baleis edo to link gia na pame na to doume emeis
katef8eian edo den nomizo na mporei na anebei
an katalaba kala den to exeis 3anakanei auto opote rota kapoion pou exei pira gia na sou pei, einai sxetika makra diadikasia
I Stand Alone

τα παντα για την αληθεια
ΣΤΟ search ΕΠΕΛΕΞΕ mininova ΚΑΙ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΕ Alien Abduction!
ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΑΡΧΕΙΑΚΙΑ.
ΕΠΕΛΕΞΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ seeds ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ!
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ μTorrent ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ!
ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ http://www.utorrent.com/!
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ FAKE TO VIDEO ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ!
Είναι δυνατόν ένας λόγιος Υιός του Θεού να μην άφησε ούτε μια παράγραφο;
Περίμενε άραγε να γράψουν τα πιστεύω του οι Ευαγγελιστές 200 έως 300 χρόνια μετά την σταύρωσή του;
Γιατί άφησε όλα τα θεολογικά ζητήματα να τα λύσουν δια της ψηφορίας οι Οικουμενικές σύνοδοι;
Ήταν και αυτό θέλημα Θεού;
Μήπως έγραψε βιβλία και του τα έκαψαν οι εχθροί;
Αυτές είναι οι απορίες μου φίλοι μου. Μην θεωρείσετε κοροιδευτικό ή ειρωνικό το ύφος μου. Προσωπικά έχω κατασταλάξει ότι δεν υπάρχουν Θεοί και δαίμονες. Απλά δεν μου έχει απαντήσει κανείς στο παραπάνω ερώτημα.
Καλησπέρα
από την βασιλισκο (Βασιλική)!
Αυτή την απορία, (όπως θα δεις στο φόρουμ διακατέχομαι από μανία αποριών), δεν μου την έχει λύσει και εμένα κανείς.
Η τουλάχιστον μου έχουν πει οι πιστεύοντες, ότι δεν χρειάστηκε να γράψει κάτι γιατι ο λόγος του ήταν φως και το φως αυτό μεταφέρθηκε στους μαθητές του που έγιναν εμπνευσμένοι και το μετέδωσαν πλέον γραπτώς στους υπόλοιπους.
Υπάρχει και μια άλλη άποψη, που τώρα τελευταία είναι πολύ στη μόδα, που λέει ότι και ο χριστός έχει γράψει το δικο του ευαγγέλιο το οποίο βέβαια φυλάγεται και θα εμφανιστεί ίσως κάποια στιγμή.
Μπορεί μετά το ευαγγέλιο του ιούδα, της μαγδαληνής, να βρεθεί και κάποιο άλλο.. για να περιμένουμε που ξέρεις?
Ανθρωποι είμαστε γραφή ξέρουμε, ότι θέλουμε μπορουμε να γράψουμε. Σε μειονεκτική θέση σ'αυτό το κόσμο τελικά βρίσκονται όσοι λένε τα πιο απλά και λογικά πράγματα. Είναι οι λεγόμενες "ανωριμες προσωπικότητες" για να χρησιμοποιήσω και μια αγαπητή έκφραση σε πολλούς ![]()

Επίσης μεγάλοι φιλόσοφοι όπως ο Σωκράτης, ο Πυθαγόρας, ο Απολλώνιος Τυανέας δεν έγραψαν ποτέ τίποτα (και αυτό μου κάνει ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση). Οσα γνωρίζουμε για την ζωή και την διδασκαλία τους, τα γνωρίζουμε κυρίως μέσω των μαθητών τους. Γνωρίζουμε όμως -πέρα από κάθε αμφιβολία- ότι υπήρξαν ιστορικά πρόσωπα.
Οντως έχω διαβάσει για την αόριστη φήμη ότι υπάρχει το ευαγγέλιο του Ιησού αλλά δεν γνωρίζω αν στηρίζεται σε κάποια υπάρχοντα στοιχεία.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Οπότε είναι και απόλυτα φυσιολογικό το να μην έχουμε και κάποια κείμενα που να είναι γραμμένα από τον ίδιο τον Ιησού .
Βέβαια αυτό όμως εξηγείτε από το γεγονός ότι ο Χριστιανισμός εκείνη την εποχή δεν είχε πάρει ακόμα την τελική μορφή του , και από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ιησούς καταγότανε από την Ιουδαϊκή φυλή η οποία ήταν μισητή και περιφρονημένη , και για αυτόν τον λόγο δεν έχουμε και πολλές αναφορές από ιστορικούς της τότε εποχής , παρά από λίγους .
« Ο ρωμαίος διδάσκαλος της ρητορικής Μάρκος Φάβιος Κουιντιλιανός 35-96 μ.Χ. , θεωρούσε το έθνος του Ισραήλ ,- το ποιο βλαβερό στα άλλα – και συνεχίζει για τον Ιησού λέγοντας ότι « υπάρχουν άντρες που η ντροπή , τους συνοδεύει και μέσα στο τάφο τους ….. τέτοιος είναι ο ιδρυτής της ιουδαϊκής αυτής αίρεσης» .
Παράλληλα , ο ρωμαίος ιστορικός Τάκιτος 56-117 μ.Χ. γράφει ότι το έθνος του Ισραήλ είναι το ποιο σκοτεινό από όλα τα έθνη , μια φυλή που οι θεοί δεν την ανέχονται ,επειδή προσπαθούν και τελικά προσηλυτίζουν πολλούς .
Ο Ιησούς έζησε και έδρασε για περιορισμένο χρόνο σε μια γωνία της αχανούς Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας , και δεν αποτελούσε παρά μια ακόμη μισητή αίρεση ,που επηρέαζε μόνο ένα κύκλο από λαϊκά στρώματα στον πληθυσμό της Γαλιλαίας και της Ιουδαίας .
Αυτό που πραγματικά είναι άξιο απορίας , είναι το πώς είναι δυνατόν ο Αρχηγός αυτής της νέας θρησκείας , έχοντας τόσο μεγάλη δράση με τον λόγο και την διδασκαλία του , να μην τον έχουν μνημονεύσει ( πάνω στο έργο του ) , έλληνες και Λατίνοι συγγραφείς που έζησαν στο διάστημα , 50-150 μ.Χ.

τα ευαγγέλια δεν γράφηκαν από τους μαθητές του Ιησού.
Λέει η επίσημη εκκλησία:
1.
"Το κατά Ματθαίον αποδίδει η αρχαία εκκλησιαστική παράδοση στον μαθητή του Ιησού Ματθαίο. Η επιγραφή κατά Ματθαίον είναι μεταγενέστερη της συγγραφής του ευαγγελίου και μαρτυρεί την πεποίθηση της εκκλησίας από τον 2ο μ.Χ. αιώνα και εξής, ότι για το ευαγγέλιο αυτό εγγυάται η αυθεντία ενός μαθητή του Ιησού, του Ματθαίου. "(Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, εκδ. Ελληνική Βιβλική Εταιρεία, 2003 , Κατά Ματθαίον εισαγωγή)
Για όσους δεν κατάλαβαν το ευαγγέλιο αυτό θα έπρεπε να λέγεται το "κατά με εγγύηση Ματθαίου ευαγγέλιον"
2.
Το κατά Μάρκον γράφτηκε σύμφωνα με την αρχαία εκκλησία από τον Ιωάννη Μάρκο συνεργάτη των αποστόλων Πέτρου και Παύλου. (οπως προηγουμένως σελ 80)
3.
Το κατά Λουκάν γράφτηκε σύμφωνα με την αρχαία εκκλησία από τον συνοδό του Παύλου Λουκά. (ο.π. σελ 128)
4.
"Αποτελεί σταθερή παράδοση της εκκλησίας από τον 2ο μ.Χ. αιώνα ότι το δ' ευαγγέλιο είναι έργο του Ιωάννη του μαθητή του Κυρίου. Βέβαια ο ιερός συγγραφέας πουθενά στο ευαγγέλιο δεν αναφέρει το όνομά του, δίνει όμως αρκετές ενδείξεις για την ταυτότητά του." (ο.π. σελ. 207)
Άρα ούτε ο Ιησούς ούτε οι μαθητές έγραψαν τίποτε για όσα κοσμογονικά συνέβησαν στην Ιουδαία πριν από 2000 χρόνια.
Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει η φράση "αρχαία εκκλησιαστική παράδοση": Πίστευε (ότι μας βολεύει) και μη ερεύνα.
Βασίλης
quote:
Vasiliscm: Υπάρχει άραγε δικαιολογία που ο Ιησούς δεν έγραψε ούτε ένα βιβλίο;
Είναι δυνατόν ένας λόγιος Υιός του Θεού να μην άφησε ούτε μια παράγραφο;
Περίμενε άραγε να γράψουν τα πιστεύω του οι Ευαγγελιστές 200 έως 300 χρόνια μετά την σταύρωσή του;
Γιατί άφησε όλα τα θεολογικά ζητήματα να τα λύσουν δια της ψηφορίας οι Οικουμενικές σύνοδοι;
Ήταν και αυτό θέλημα Θεού;
Μήπως έγραψε βιβλία και του τα έκαψαν οι εχθροί;
Αυτές είναι οι απορίες μου φίλοι μου. Μην θεωρείσετε κοροιδευτικό ή ειρωνικό το ύφος μου. Προσωπικά έχω κατασταλάξει ότι δεν υπάρχουν Θεοί και δαίμονες. Απλά δεν μου έχει απαντήσει κανείς στο παραπάνω ερώτημα.
Πρώτα θα ήθελα να σου πω ότι σέβομαι για αυτό που έχεις καταλήξει και στην συνεχεία θα ήθελα να σου πω ότι απαντήσεις στις ερωτήσεις σου θα δοθούν στο θέμα πως σχηματίστηκε η Καινή Διαθήκη? Το ποτε δεν το γνωρίζω αλλά κάποια στιγμή θα γίνει.
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
Υπάρχει άραγε δικαιολογία που ο Ιησούς δεν έγραψε ούτε ένα βιβλίο;
Βεβαίως και υπάρχει. Όχι μία, εκατοντάδες. Ορίστε μερικές :
α) Προτιμούσε την αλάνα περισσότερο από την πένα. Ήταν μεγάλος αληταράς.
β) Δεν ήξερε ορθογραφία και πιθανώς σκέφτηκε "άσε μην γράψω τίποτε μπούρδες και με κατηγορήσουν και για ανορθόγραφο μετά! μου φτάνει τα όσα θα μου σούρουν, δεν χρειάζονται περισσότερα."
γ) Δεν είχε χρόνο για να γράψει.
δ) Δεν είχε που να γράψει. Συνήθως χρειάζεται ένα γραφείο για να γράψεις κάτι. Ή ένα πακέτο τσιγάρα. Δεν κάπνιζε, ούτε ήθελε να γράψει κάτι "στο πόδι".
ε) Δεν τον ενδιέφερε να γράψει αφού ήξερε πως σίγουρα θα υπάρξουν άλλοι που θα έγραφαν αργότερα γι' αυτόν. Γιατί να μπει στον κόπο ;
στ) Δεν ήξερε τι να γράψει. Προσπάθησε πολλές φορές αλλά μάταια. Στο τέλος τα παράτησε. Τι να γράψει κανείς για τον θεό αφού είναι ο ίδιος ;
ζ) Σιχαινόταν τους συγγραφείς. Του προκαλούσαν ξινίλα.
η) Δεν το σκέφτηκε καν. (αυτό θα πρέπει να το ερευνήσουμε ιδιαίτερα νομίζω)
ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ, Η Όπερα της Πεντάρας
Edited by - vista on 19/03/2007 21:44:50
εάν δεν θες να κάνεις κάτι υπάρχουν όντως εκατοντάδες δικαιολογίες.
Σίγουρα όχι αυτές που παρουσιάζεις εδώ.
Λες κάπου οτι ο Ιησούς ήταν Θεός; Μα ήταν Θεός ή ο Υιός του Θεού;
Και σαν τέτοιος θα μπορούσε να βρει χιλιάδες τρόπους ν'αφήσει κάποια γραπτά!
Έπρεπε να το κάνουν κάποιοι αμόρφωτοι φίλοι των μαθητών του;
Βασίλης
quote:
Λες κάπου οτι ο Ιησούς ήταν Θεός; Μα ήταν Θεός ή ο Υιός του Θεού;
Νομίζεις πως υπάρχει κάποια διαφορά μεταξύ ενός "θεού" και του "υιού" του ; Εγώ προσωπικά δεν βρίσκω απολύτως καμία.
Βασίλη, νομίζω πως ακριβώς αυτό συζητάμε. Το λόγο που ο Ναζοραίος δεν έκανε κάτι. Τον λόγο που δεν έγραψε. Η γραφή, το να κάτσω να γράψω κάτι, είναι μια πράξη, σωστά ; Ε, ψάχνουμε να βρούμε γιατί o Ναζοραίος δεν έπραξε, γιατί δεν έκανε κάτι, πιο συγκεκριμένα γιατί δεν έγραψε κάτι. Οι λόγοι που αναφέρω είναι απολύτως λογικοί. Για να καταλάβω, εσύ ψάχνεις να βρεις τους απλούς λόγους που ο Ναζοραίος δεν έγραψε, ή τους φανταστικούς ; Αν ψάχνεις να βρεις τους απλούς και τους λογικούς λόγους, τότε ο πιο απλός από αυτούς είναι πως πιθανόν ο Ναζοραίος να μην είχε χρόνο να κάτσει να γράψει ο άνθρωπος, γιατί ολημερίς κι ολονυχτίς βρισκόταν στα χωράφια, βρισκόταν στις συναγωγές, μιλούσε και επικοινωνούσε ζωντανά με τους ανθρώπους, επισκεπτόταν μέρη, σπίτια, ξέρεις πόσο πολυάσχολος ήταν ; Που να 'βρει χρόνο ο άνθρωπος να κάτσει και να γράψει ; Δεν σου φαίνεται πολύ λογικό αυτό ; Δεν θα μπορούσε να είναι μια δικαιολογία ορθή ; Γιατί σου φαίνεται περίεργο ; Από την άλλη, μπορεί πάλι να μην τον ενδιέφερε κάτι τέτοιο. Κι αυτό λογικό δεν είναι ; Δεν τον ενδιέφερε, δεν ασχολήθηκε. Τον ενδιέφερε η κουβέντα, ο ζωντανός διάλογος, ήταν κοινωνικός. Γιατί δηλ. αποκλείεις - έτσι, με τόση σιγουριά - αυτούς τους λόγους ; Δεν ήταν άνθρωπος της πένας που λέμε, ήταν της αλάνας, της παρέας, της κουβέντας, ήταν διαβάτης, περπατούσε και πήγαινε από 'δω κι από 'κει, όπου τον καλούσαν, μιλούσε σε κόσμο, δίδασκε. Πιστεύεις πως ένας τέτοιος άνθρωπος χρειάζεται να γράψει ; Είναι γραπτό ο ίδιος ... Τέλος πάντων, αυτή είναι μια δική μου άποψη, ok; Δεν σημαίνει πως είναι και η σωστή.
Edited by - vista on 20/03/2007 00:47:17
Μια γενική προτροπή (του στυλ αγαπάτε αλλήλους κλπ που έτσι κι αλλιώς την έχουμε στην ΚΔ) ή έναν κανόνα που θα καθόριζε πέραν κάθε διαφορετικής ερμηνείας τα της πίστεως αλλά και τα της οργάνωσης της εκκλησίας του και των υποχρεώσεων ιεραρχών και ποιμνίου;
Η εντύπωση που έχουμε είναι ότι θα έκανε το πρώτο, παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια σημεία μέσα στα ευαγγέλια όπου ο Ιησούς φαίνεται να δίνει συγκεκριμένες οδηγίες στους μαθητές του πχ όταν τους στέλνει σε διάφορες περιοχές για να μεταδώσουν τον λόγο του και να προετοιμάσουν το έδαφος για μία επερχόμενη επίσκεψή του εκεί.
Αυτό δείχνει ότι είχε ένα 'οργανόγραμμα' στο μυαλό του, για την καλύτερη διεκπεραίωση του έργου του, όσο τουλάχιστον ήταν εν ζωή.
Μου είναι δύσκολο λοιπόν να φανταστώ ότι δεν είχε σκέψεις για ένα οργανόγραμμα που θα έπρεπε να ακολουθηθεί και μετά τον θάνατό του (ή την ανάληψή του αν θέλετε).
Τα στοιχεία όμως που έχουμε στα χέρια μας, δείχνουν ότι δεν είχαν δοθεί καν προφορικές οδηγίες του στυλ 'εσύ θα πας εδώ, εσύ εκεί' ή 'πώς θα οργανώσετε τις εκκλησίες μου', γι αυτό και είχαμε γρήγορα τις πρώτες προστριβές μέσα στους κόλπους των πρώτων εκκλησιών (σύμφωνα με τις πράξεις των αποστόλων) και το μόνο στοιχείο που έχουμε και αυτό μόνο από το ευαγγέλιο του Ιωάννη, είναι ότι κατά κάποιον τρόπο έχρισε τον Πέτρο αρχηγό και συνεχιστή του έργου του.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
Μιά σχετική ερώτηση είναι 'τί είδους βιβλίο θα έγραφε ο Ιησούς';
Προσωπικά νομίζω πως αν ο Ιησούς ήθελε να γράψει, αν το είχε σκεφτεί, αν δεν ήταν αλανιάρης και προτιμούσε την πένα, αν είχε χρόνο να το κάνει, αν τον ενδιέφερε και ήθελε να μπει στον κόπο να το κάνει, αν δεν σιχαινόταν τους συγγραφείς, αν ήξερε τι να γράψει, που να το γράψει κι αν δεν ήταν ανορθόγραφος, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα έγραφε ένα βιβλίο με ανέκδοτα για να γελάσει λίγο το χειλάκι του κάθε πικραμένου. Το ερέθισμα δε αυτών των ανεκδότων, πολύ πιθανόν, να προερχόταν από τις ίδιες τις συζητήσεις του με διάφορους ανθρώπους, από την καθημερινότητα, και ίσως ακόμη και από διάφορες ερωτήσεις που θα του έκαναν του στυλ "έχει η Βασιλεία των Ουρανών W.C;"
Edited by - vista on 20/03/2007 13:03:07
Όπως είπε και η Όστρια στο πρώτο της μήνυμα, δεν θα πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Ιησούς δεν άφησε πίσω του κανένα γραπτό μνημείο. Και άλλοι μεγάλοι θρησκευτικοί ηγέτες της αρχαιότητας, όπως ο Βούδας, αλλά και σπουδαίοι φιλόσοφοι, όπως ο Σωκράτης έκαναν το ίδιο. Ο Wittgenstein, ένας από τους μεγαλύτερους φιλοσόφους της εποχής μας δημοσίευσε μόνο ένα σύντομο βιβλίο κατά την διάρκεια της ζωής του, το Τractatus. Όλα τα άλλα έργα που κυκλοφορούν με το όνομα του προέρχονται από σημειώσεις του που αριθμούν τις 20,000 σελίδες και αυτές των μαθητών του.
Υπάρχει επίσης και η άποψη πως τα έργα του Αριστοτέλη αποτελούν είτε απλές σημειώσεις της διδασκαλίας του από τον ίδιο, είτε καταγραφή των διαλέξεων του από τους μαθητές του.
Μπορεί σήμερα η απουσία γραπτών από τον Ιησού να μας παραξενεύει, αλλα νομίζω ότι στα πλαίσια της εποχής αλλά και τους περιβάλλοντος που έζησε δεν αποτελεί μοναδικό φαινόμενο.
quote:
Μιά σχετική ερώτηση είναι 'τί είδους βιβλίο θα έγραφε ο Ιησούς';
Νομίζω πως αν έγραφε κάτι, θα έγραφε μια συλλογή από παραβολές σε απλό ύφος. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν νομίζω πως θα έγραφε ένα βαθυστόχαστο και πολύπλοκο έργο όπως αυτά των προγενέστερων Ελλήνων φιλοσόφων ή των μεταγενεστέρων χριστιανών στοχαστών.