ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ.. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ.. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

trexagireve61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
samuel1974Μέλος
26/10/2008, 13:28:51
@ Dying Incubus

quote:
Για αυτό το λόγο λοιπόν αναφέρω ότι δε μπορώ να θεωρήσω ότι η Αγία Γραφή πχ είναι ένα ιερό βιβλίο και το πλέον θεόπνευστο ενώ το Κοράνι είναι ένα μυθολογικό βιβλίο χωρίς ιδιαίτερη αξία.

Η Βίβλος γράφτηκε απο 40 διαφορετικούς συγγραφείς σε ένα χρονικό διάστημα που ξεπερνάει τα 1000 χρόνια.

Ενώ το Κοράνι γράφτηκε απο έναν συγγραφέα σε χρονικό διάστημα που δεν πιστεύω να ξεπερνάει τα 4 χρόνια.

Τόσο όμοια δεν είναι τα πράγματα, ώστε να βάζεις αυτά τα δύο θρησκευτικά βιβλία στην ίδια κατηγορία. Εξάλλου ο ίδιος σε ένα άλλο θέμα απευθυνόμενος στον τρεχαγύρευε είπες:

quote:
Αγαπητέ trexagireve, όπως σου έχω ξαναπεί δεν αντιμετωπίζω τα πράγματα με τόσο χωριστικό τρόπο ώστε να τα κατηγοριοποιώ σε "άσπρο" και "μαύρο" και να τα προσεγγίζω στο εξής με τέτοιον τρόπο.
Και δεν το κάνω γιατί είναι πολύ πιθανόν το χρώμα να μεταβάλλεται από τη μια στιγμή στην άλλη παρά να μένει στατικό κι είναι επίσης πολύ πιθανόν σε κάτι να υπάρχει και το μαύρο και το άσπρο.
Πέραν τούτου, υπάρχουν τόσες πολλές αποχρώσεις και τόσα πολλά χρώματα που θέλω να επιτρέψω στον εαυτό μου να μπορέσει να τα δει παρά να τα αγνοεί, αν αποκλέίσω την πιθανότητα ύπαρξης τους.

Στο συγκεκριμένο όμως ζήτημα παρατηρώ μια τάση αχρωματοψίας;;;

“Why do my eyes hurt?”

“You’ve never used them before.”

Edited by - samuel1974 on 26/10/2008 13:53:48

27/10/2008, 00:12:30
quote:
Dying_Incubus:
Αγαπητέ europaios2, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι περισσότεροι πόλεμοι από όσους έγιναν στο όνομα του Θεού θα γίνονταν και πάλι με κάποια άλλη αφορμή.

Oι περισσότεροι!!!!! άρα έχουμε και τους λιγότερους που έγιναν μόνο και μόνο στο όνομα του Θεού. Ευκαιρία λοιπόν είναι να μας τους θυμίσεις........για να σχολιάσουμε.....

Η σοφία είναι ένα μόνο πράγμα: να γνωρίζει κανείς την αρχή που κυβερνά τα πάντα με τη βοήθεια των πάντων.
(Ηράκλειτος).

27/10/2008, 09:39:26
27/10/2008, 10:26:50
Συμφωνούμε αγαπητέ φίλε banned libero, έχει πεθάνει προ πολλού
ο θεός της ύλης, επεσε ο διάβολος, "ο θάνατος των ειδώλων" του Νίτσε
είναι πιο εκφραστικό βιβλίο, στο προτείνω...
Για τον Θεό του πνευματος, όμως, τι λές, δύναται να πεθάνει;
Και εδώ θα πρέπει να διευκρινήσεις τι εννοείς, να μας δώσεις στοιχεία
του θεού που λές, για να δούμε το κατά ποσο πέθανε, ποιός και ποιός ζει...
Με πηγές πλην αυτοκτονούντων...
27/10/2008, 11:24:54
27/10/2008, 11:36:18
27/10/2008, 12:19:10
quote:
Για τον Θεό του πνευματος, όμως, τι λές, δύναται να πεθάνει;

quote:
Τι εννοείς Θεός του πνεύματος και ποια στοιχεία να δώσω?

Μα ... γι' αυτόν ακριβώς τον Θεό του Πνεύματος μιλάει στον επίλογό του ο Λιαντίνης. "Πέθανε ο δάσκαλος", λέει, "πέθανε ο ποιητής" λέει, "πέθανε ο Έρωτας" λέει και εν τέλει "πέθανε ο άνθρωπος" λέει και νομίζω ... πως καλά τα λέει. Έχω κάποιες ενστάσεις βέβαια σε σχέση με τον τρόπο που ανετράπη ο Κλασικός Πολιτισμός κατά Λιαντίνη, αλλά είναι άλλο θέμα. Δεν νομίζω δηλ. ότι η ίδια η διδασκαλία του Χριστιανισμού ανέτρεψε το καθεστώς της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Το καθεστώς - κατ' εμέ - ανετράπη όχι από την διδασκαλία αλλά από τον θάνατο του Ιησού. Εκεί, σ' αυτό το σημείο είναι - κάτα την άποψή μου - που έγινε αυτός ο τρομερός "σεισμός" - όπως αναφέρει ο Λιαντίνης - και ήρθαν τα πάνω κάτω. Αν ο Ιησούς δεν είχε πεθάνει, αν δεν είχε δολοφονηθεί δηλ. ο Χριστιανισμός δεν θα είχε τόσο μεγάλη δύναμη.

Στην ερμηνεία του καθ. Λιαντίνη, κάλλιστα μπορεί το "πέθανε ο Θεός" να ερμηνευθεί και ως "πέθανε η Γη". Και κάπου στην ομιλία του αναφέρει και συμπτώματα του "θανάτου της Γης", π.χ λέει κάπου για το πυρηνικό πρόβλημα. Ώντος, η άποψη του καθηγητή, δίνει άλλη τροπή στην κουβέντα, καθώς ο Λιαντίνης ερμηνεύει τον Θεό εντελώς διαφορετικά από τα Αβρααμικά δόγματα και πραγματικά η ομιλία του είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσα. Αξίζει δηλ. να την ακούσουμε.

quote:
Με πηγές πλην αυτοκτονούντων...

Αυτήν εδώ την μομφή αγαπητέ μου, πως να την ερμηνεύσουμε ; Πως καλά τα λέει ο Λιαντίνης, ΑΛΛΑ δεν παύει να είναι αυτόχειρας και Η θρησκεία μας, ο Χριστιανισμός δηλ., δεν τους γουστάρει και πολύ τους αυτόχειρες γιατί είναι αμαρτωλοί, κάπως έτσι να το ερμηνεύσουμε, ε ;

Edited by - zip on 27/10/2008 12:47:39

27/10/2008, 12:59:57
Αγαπητέ μου Banned libero, με τα κοπλιμέντα δεν πετυχαίνεις
τιποτα... Ο διάβολος έπεσε στη γη κι έχει θυμό μεγάλο, ενάντια
στον άνθρωπο, που δεν καταλαβαίνει το παιχνίδι που παίζεται εναντίον
του...
Ο Θεός φίλε μου, περιμένει τις δικές μας αποφάσεις... τώρα υπάρχει
σιγή στους ουρανούς, δλδ, δεν κινείται τίποτα...Περιμένουν την απόφαση
του καθενός μας, περιμένουν την κρίση και την συμμετοχή μας, στον πόλεμο που
έρχεται ανάμεσα στο καλό και το κακό...Ποια πλευρά θα επιλέξουμε...
Εκεί θα δούμε ο καθένας τι πιστεύει, πώς το εννοεί και τι θα κάνει τελικά...
Γιατί τα λόγια είναι λόγια κι οι πράξεις πράξεις...
Καλός ο ποιητης κι ο Λιαντίνης, φίλε zip, για τον χώρο του ρομαντισμού
και τους οπαδούς του... Για την αλήθειατου Θεού, κι όχι του ανθρώπου, τι είπε;
Στη ζωή, ολοι απλά παίρνουμε θέσεις... Ασχέτως δικαιολογίας...
27/10/2008, 19:37:03
quote:
η άποψη του Δ. Λιαντίνη, μπας και αλλάξει ρότα η συζήτηση

ΠοΛυ ενδιαφέρον το βιντεάκι που παρέθεσες, αγαπητέ

quote:
banned libero
.

Δεν είχα ξαναδεί τον καθηγητή Δ. Λιαντίνη, ούτε είχα ξανακούσει ή διαβάσει την συγκεκριμένη ομιλία του.

Όταν τον είδα όμως στο βίντεο να διαβάζει τον "Τρελλό" του Νίτσε, κάτι μου θύμησε.

Έψαξα στα βιβλία του Λιαντίνη που είχα διαβάσει πριν μερικά χρόνια και βρήκα τον "Τρελλό" στο βιβλίο του Λιαντίνη "ΓΚΕΜΜΑ" (Εκδόσεις ΒΙΒΛΙΟΓΟΝΙΑ, έτος εκδόσεως 2000), σελίδες 219 έως 221.

Βοηθητικά για όποιον δει το βιντεάκι σου (και όχι μόνο), παραθέτω και το παρακάτω διάγραμμα της αύξησης του πληθυσμού του πλανήτη μας το οποίο αναφέρει σε κάποιο σημείο της ομιλίας του ο Δ. Λιαντίνης.

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.

27/10/2008, 20:14:58
Αυτα είναι πιπίλα πλέον φίλε zip,δεν πουλάνε πια...
Κανενα καινούργιο...
Όσο για την αυτοκτονία,φίλε μου ένα τέτοιο θλιβερό τέλος
μπορεί να εγγυάται μια καλή ιδεολογία και φιλοσοφία;
Μπορεί να δίνει μια ελπίδα για το μέλλον;
Εκτός αν θεωρείς ότι η αυτοκτονία είναι δικαίωμα, ή προοπτική...
14/06/2005, 22:39:07
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.

ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΣΘΕΝΗΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑ...
ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΕΓΧΡΩΜΑ ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ...
(ΔΕΝ ΟΜΙΛΩ ΓΙΑ ΕΓΧΡΩΜΑ ΑΤΟΜΑ ΥΨΗΛΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ)

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ Ο Π.Ο.Υ. (ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ)ΜΕΤΑΞΥ 191 ΧΩΡΩΝ ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ ΣΤΗΝ 37 ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΑΡ'ΟΛΟ ΠΟΥ ΔΑΠΑΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΑΕΠ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ....

(ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ)....

ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΧΡΟΝΙΟ ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΙΓΜΟΡΙΤΙΔΑ)...
(ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2005)

ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ...
(ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΟΣ)

ΜΕΤΑΞΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ-ΚΕΡΔΟΥΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ??????

ΤΟ ΥΠΕΡ-ΚΕΡΔΟΣ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

14/06/2005, 23:08:57
ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΙΣΩ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΠΟΙΟ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ / ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ...

ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ....

ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ/ΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.....

ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ....
ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ...

ΧΩΡΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΕΒΑΙΑ....
ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ....

ΠΟΙΟ ΠΑΛΙΑ ΕΒΛΕΠΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑ ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΩΣ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η' Η ΑΡΧΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

kynikosΜέλος
15/06/2005, 07:28:46
Δεν με ξαφνιάζει, αγαπητέ.

Νομίζω οτι είναι δικό μας το λάθος να περιμένουμε κάποια ηθική συμπεριφορά απο τέτοιες εταιρίες, ή να ευελπιστούμε οτι κάπου, ΚΑΠΩΣ, θα φερθούν σωστά. (Το παλιό το παραμυθι περι αξιοπρεπών εταιριών, κλπ)

Από που κι ως πού; Εδώ οι ίδιες οι εταιρίες μας το φωνάζουν (δεν μπορείς καν να πεις οτι κρύβονται) "κύριοι, κίνητρό μας είναι το κέρδος! Γιατί να σε ασφαλήσουμε αν υπάρχει περίπτωση να χάσουμε λεφτα; Βρείτε κανα άλλο κορόιδο"

Όσο οι ίδιοι οι άνθρωποι περιμένουν να δούν προκοπή με τέτοιες προϋποθέσεις, το κακό θα συνεχίζεται.

Τί θα γίνει εν τέλει; Ποιος ξέρει; Ίσως να ξυπνήσουν και να αρχίσουν να κάνουν κάποιους ασφαλιστικούς συνεταιρισμούς. Ίσως. Πάντως νομίζω οτι είναι καλύτερα η αυτάρκεια και στο έλεος του θεού, παρα να βασίζεσαι σε κάποια ασφαλιστική που νομίζεις οτι είναι υπαρκτή, μέχρι να γίνει καμμια κομπίνα, και να εξαφανιστούν όλα τα στελέχη της, μαζί με τα λεφτά σου...

k

GDS1Μέλος
15/06/2005, 11:18:40
Οι Κερδοσκοπικές Εταιρείες είναι κερδοσκοπικές και οι Ιδιωτικές Ασφαλιστικές εταιρείες αυτό κάνουν αποζητούν το κέρδος. Δεν χρειάζεται να πάμε και Αμερική για να το δούμε η Ελλάδα μας δεν πάει πίσω.

Σε τρακάρουν πληρώνεις το ωραίο σου τιμολόγιο (των 3000 ευρώ) για να φτιάξεις το αμαξάκι σου και ύστερα πας να αποζημιωθείς και έρχεται η ασφαλιστική (μετά από κανένα εξάμηνο) και σου λεει αααα λόγω παλαιότητας θα σου κόψω από το τιμολόγιο 5%, 10%, 15% (είναι παράνομο βεβαίως βεβαίως αλλά...). Για να μην πω για τις νοσηλευτικές ή τα συνταξιοδοτικά προγράμματα που προσφέρουν.

Το πραγματικό πρόβλημα όμως είναι η Δημόσια Ασφάλιση κάθε μήνα μας κρατάνε ένα μεγάλο ποσοστό του μισθού μας για την Δημόσια Ασφάλιση Υγείας και τέτοια δεν έχουμε. Αν χρειαστεί να νοσηλευτής πρέπει να δώσεις φακελάκι για να σε καταχωρήσουν σε ένα ωραίο ντιβάνι στον διάδρομο και για να σε κοιτάξει και κανένας ειδικευόμενος για να μην σε φαει η Μαρμάγκα.

Πάμε μια βόλτα από τις Σκανδιναβικές χώρες να δούμε τι πάει να πει Δημόσια Υγεία;;;

Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα

oneiric1Μέλος
15/06/2005, 11:35:17
Μην πας μακριά φίλε μου avatar.

Η «εταιρείες-κράτος» υπάρχουν και «βασιλεύουν» και στην χώρα μας. Και εννοείται ότι έχουν επιβάλει αυτό που θέλουν για το κέρδος τους και μόνο!

Φαντάσου ότι η ιδιωτική ασφάλεια που έχω δεν δέχεται (γιατί έτσι της «αρέσει» φυσικά!) να μου καλύψει όχι καν τα έξοδα τοκετού, αλλά ούτε καν τα έξοδα για τις απαραίτητες εξετάσεις κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης!

Όσο για το ΊΚΑ.... ας πάρουμε το εξής παράδειγμα:

Μια φίλη, έγκυος, έκανε τον προγεννητικό έλεγχο (εξετάσεις αίματος για διάφορες ασθένειες) στον ενάμιση μήνα εγκυμοσύνης της με το ΙΚΑ όπου και είναι ασφαλισμένη, καθώς το κόστος είναι σημαντικό (περί τα 300 ευρώ). Οι εξετάσεις βγήκαν μετά από δύο μήνες (!!!) και έδειξαν «θετικό δείγμα» σε ερυθρά (κάτι που μπορεί να έχει προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στο μωρό . Η κοπέλα ήταν ήδη τρεισήμισι μηνών.... και φυσικά εδώ έρχεται και το ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ του τι κάνεις και πως βρίσκεις «άκρη»????

................

* Ειρήνη *

~ Love is the only truth ~

15/06/2005, 15:11:00
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ....
ΑΛΛΑ ΘΕ ΕΠΕΚΤΑΘΩ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ ΝΕΟ-ΠΤΩΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΕΛΠΙΖΩ ΣΥΝΤΟΜΑ....

ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ oneiric1 ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ.

ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ....

ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ (ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΠΛΗΡΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ) ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ DNA.
Ο ΛΟΓΟΣ ????
ΑΠΛΟΣ...

ΕΑΝ ΚΑΤΙ ΔEΙΞΟΥΝ ΤO ΠΑΙΔΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΘΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ....

EYXARIΣΤΩ.

oneiric1Μέλος
15/06/2005, 15:18:38
Φίλε μου Avatar,

Να σου πω (επειδή το σκέφτηκα, μετά το γεγονός που αναφέρω), ότι καλύτερα θα ήταν να μην είχε τη δυνατότητα να τις κάνει στο ΙΚΑ. Ας ήξερε δηλαδή εξαρχής, ότι θα πρέπει να καταβάλει αυτά τα χρήματα για να κάνει τον προγεννητικό έλεγχο του παιδιού της. Γιατί μιλάμε για τραγική αδιαφορία / καθυστέρηση των υπαλλήλων του ΙΚΑ. Σε αναγκάζουν δηλαδή να πληρώσεις για να τις κάνεις γιατί αλλιώς παίζεις ρουλέτα με την υγεία του μωρού αφού νωρίτερα από τον ένα μήνα κυήσεως δεν θα κάνεις τον έλεγχο και περισσότερο από 3 μήνες είσαι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη σε περίπτωση που θα πρέπει να γίνει άμβλωση, εξαιτίας κάπου προβλήματος. Απαράδεκτα πράγματα δηλαδή.

Όσο για τους ελέγχους DNA που αναφέρεις, απλά τρομακτικό!

Μήπως είναι ο καιρός να ξεσηκωθούμε?

* Ειρήνη *

~ Love is the only truth ~

GDS1Μέλος
15/06/2005, 15:20:58
Πάντως εδώ είναι Greece, αν κάνουν κανένα τέτοιο κόλπο οι ιδιωτικές Ασφαλιστικές την κάτσανε την Βάρκα.

Με το Δημόσιο τι γίνεται....είναι πολλά τα λεφτά που μας καβατζάρουν κάθε μήνα.....

15/06/2005, 16:51:02
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ oneiric1 ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ DNA.

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ....

ΑΥΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΑΥΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ....(ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ DNA)

ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΚΑΙΑΔΑΣ....

ΦΙΛΕ ΜΟΥ GDS1 ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΑΝ ΔΗΛΩΣΗΣ Η ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ "ΙΓΜΟΡΙΤΙΔΑ" Η' ΑΛΕΡΓΙΑ Η' ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΙΟ ΚΑΤ'ΑΥΤΟΥΣ ΝΟΣΗΜΑ/ΠΡΟΒΛΗΜΑ πχ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

GDS1Μέλος
15/06/2005, 17:54:00
Αγαπητέ/ή Avatargr,

Όταν εργαζόμουνα σε μια ασφαλιστική εταιρεία τέτοιοι αποκλεισμοί δεν υπήρχαν. Τώρα αν μέσα σε 4 χρόνια άλλαξε το καθεστώς δεν το ξέρω το σίγουρο είναι ότι αν συμβαίνει, αυτές οι εταιρείες σύντομα θα το κλείσουν το μαγαζί.