- ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΖΕΙΤΕ; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
άμεση συνάφεια με το μύθος και θρησκεία...Όλο μύθους
διαβάζουμε και θα γίνουν θρησκεία, όσο κι η ¨Αντζελα.....
Ασχολείται το παρόν θέμα, που λές, ακριβώς με
τα θέματα αυτής της κατηγορίας και θα πέσει πολύ γέλιο...
Θα είναι το αναψυκτήριο της γωνίας....
Εσύ σερβίρεις, εγώ γαρνίρω....
quote:
trexagireveΑσχολείται το παρόν θέμα, που λές, ακριβώς με τα θέματα αυτής της κατηγορίας και θα πέσει πολύ γέλιο... Θα είναι το αναψυκτήριο της γωνίας....
νομίζω καταλάβαμε & νομίζω κατάλαβαν και οι υπεύθυνοι του χώρου
σ' ευχαριστώ ...

Δεν είναι δύσκολο, λοιπόν, να πάρει μια "διαδικτυακή" πέτρα και να την πετάξει και όποιον πάρει ο χάρος.
Δεν είναι να παραξενευόμαστε που ενδέχεται να υπάρχουν τόσες απόψεις για ένα θέμα, όσοι και οι άνθρωποι που συμμετέχουν στη συζήτηση.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την ψυχοσύνθεση του καθενός, ιδιαίτερα σε ετούτο εδώ τον "απρόσωπο" χώρο, για να καταλάβουμε το λόγο για τον οποίο γράφει κάτι ο καθένας που συμμετέχει.
Πιστεύω πως πάντα υπήρχαν άτομα σαν και αυτά που αναφέρεις Τρεχαγύρευε, μόνο που πριν δεν είχαν βήμα να εκφέρουν τα όσα λένε τώρα εκμεταλλευόμενοι το Διαδίκτυο.

quote:
trexagireve:
Δεν ξέρω αν θεωρήθηκε εξυπνάδα, ή απλά ήταν μια άλλη
ενέργεια του συρμού, αλλά, έκπληκτος βλέπω τους κάθε
ανευθυνουπεύθυνους, μέσα απο την φραπεδιά και το τζόκερ,
να σου κάνουν και μια ανάλυση περί χριστιανισμού, δίχως να
ξέρουν ούτε που βρίσκεται η ,....διεύθυνση του....
Έτσι απλά ο κάθε βαρεμένος αμφισβητεί τον Χριστό ως ύπαρξη, αλλά και
ως άνδρα της Μαγδαληνής, ώς αληθινή θρησκεία που επιβλήθηκε,
αλλά και ως ανάξια λόγου, ότι τυχαία έγινε.....Γενικώς, ο κάθε
μακάκας, πιάνει στο στόμα του έννοιες, που πρέπει να το πλύνει
πρώτα, πριν αναφερθεί σε αυτές.....
Φαινόμενο της εποχής μας;Αποθράσυνση, ή αβάσταχτη ελαφρύτητα;
Φίλε trexagireve εγώ νομίζω οτι το θρησκευτικό αίσθημα σήμερα στην χώρα μας είναι ακόμα αναπτυγμένο σε όλες τις ηλικίες ακόμα και στις μικρές, ας μή γινόμαστε υπερβολικοί.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να προβληματίζεται και να αμφισβητεί μερικά πράγματα η ψυχή δέν φυλακίζεται. Σημασία έχει πάντα η σωστή ενημέρωση γύρω απο την θρησκεία, να δίνουν οι πιστοί χριστιανοί, οι ιερείς σάν εκπρόσωποι της θρησκείας πρώτοι απο όλους το καλό παράδειγμα.
quote:
trexagireve:
Φαινόμενο της εποχής μας;Αποθράσυνση, ή αβάσταχτη ελαφρύτητα;Φυσικά, φαντάζομαι γίνεται αντιληπτό, ότι μιλάω για
καταστάσεις κι όχι άτομα....Αυτά, τα κρίνει ο καθείς μέσα
του και έξω του....
Θέλω να ρωτήσω:Αυτή η κατάσταση του "λέω ότι θέλω και δεν
πληρώνω,οποιον κουφάνω", μπορεί να είναι συνέχεια του
πολιτισμού μας;
Ακουω απόψεις....
Αγαπητέ trexagireve, το μίσος κατά του Χριστιανισμού δεν ξεφύτρωσε σήμερα έτσι ξαφνικά!
είναι διαχρονικό φαινόμενο! Αρνητές του Χριστιανισμού αλλά και Χριστιανομάχοι πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν!
Λογικό είναι κάποιοι, απλά! να μη δέχονται το Χριστιανισμό ως αληθινή θρησκεία!
Όπως επίσης λογικό είναι κάποιοι άλλοι, όχι μόνο να μην τον δέχονται αλλά και να τον μάχονται με μίσος! να τον χλευάζουν! και να τον συκοφαντούν!
Στη φύση του ανθρώπου είναι τα παραπάνω χαρακτηριστικά.
Δε βλέπω κάτι το παράξενο.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
να δημιουργούν τέτοια ασέβεια, το λιγότερο τους πρέπει
η αναγνώριση....Να τους βλέπουμε να κρατάμε τα μαργαριτάρια,
να κάνουμε μια συλλογή, βρε αδερφέ, να έχουμε να τα και
τους θυμόμαστε....
Γιατί ότι θα σταματήσουν κάποια στιγμή, θα σταματήσουν...Χωρίς
πνεύμα, δεν κρατάει πολύ τίποτε....
ότι θα εκτιμήσεις τη συλλογή των κειμένων και αποκειμένων σου...
Αγαπητέ trexagireve
quote:
κάθε ανευθυνουπεύθυνους
quote:
κάθε βαρεμένος
quote:
κάθε μακάκας
quote:
Οι χαζοί του παρελθόντος
Απλά κρίμα... ελπίζω να αντιληφθείς το λάθος σου και να ζητήσεις το "κλείδωμα" του τόπικ και τη διαγραφή των ανωτέρω χαρακτηρισμών.
quote:
Φυσικά, φαντάζομαι γίνεται αντιληπτό, ότι μιλάω για
καταστάσεις κι όχι άτομα....
Δυστυχώς μιλάς για άτομα. Άλλωστε, σπεύδεις να αυτοδιαψευστείς λίγα λεπτά αργότερα, αναφέροντας στοιχεία από θεματολογίες του παρόντος ιστοχώρου. Άρα το πρόβλημά σου είναι τα παρόντα άτομα που εκφράζουν "καταστάσεις" (θέσεις θα το έλεγα εγώ) και όχι μία γενικότερη κοινωνική προσέγγιση.
quote:
που δνε έβγαζαν κίχ, δίχως να φάνε σφαλιάρα,
Και οπαδός του ολοκληρωτισμού; ![]()
quote:
Θέλω να ρωτήσω:Αυτή η κατάσταση του "λέω ότι θέλω και δεν
πληρώνω,οποιον κουφάνω", μπορεί να είναι συνέχεια του
πολιτισμού μας;
Στοιχείο του πραγματικού πολιτισμού είναι και το δικαίωμα έκφρασης της αντίθετης άποψης, όσο εξωπραγματική ή αστήρικτη μπορεί να είναι. Όπως σωστά λες για τα άτομα και οι σκέψεις κρίνονται από μέσα και από έξω μας.
Αλήθεια, η λογική του προηγούμενου αποσπάσματός σου προσεγγίζει περισσότερο τη δική σου αντίληψη περί πολιτισμού;
quote:
Όλο μύθους διαβάζουμε και θα γίνουν θρησκεία, όσο κι η ¨Αντζελα.....
Η αλήθεια δεν έχει λόγο να φοβάται το μύθο, αγαπητέ. Οι "πλανεμένοι" απλά θα χαθούν στη πορεία και θα ψάξουν την επιστροφή. Ας τους αφήσουμε όμως το δικαίωμα της προσωπικής πορείας, ακόμα και αν ατομικά κρίνουμε ότι είναι "πλανεμένοι".
Αγαπητέ Ψηλέ
quote:
Πιστεύω πως πάντα υπήρχαν άτομα σαν και αυτά που αναφέρεις Τρεχαγύρευε, μόνο που πριν δεν είχαν βήμα να εκφέρουν τα όσα λένε τώρα εκμεταλλευόμενοι το Διαδίκτυο.
Συμφωνώ με τη λογική ότι πάντα θα υπάρχει μία πληθώρα απόψεων για όλα τα θέματα. Αυτό άλλωστε είναι και το βαθύτερο νόημα της ελευθερίας του λόγου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να τη δαιμονοποιούμε. Αν μας δημιουργεί απέχθεια, απλά την αγνοούμε, αν μας δημιουργεί ερεθισμό, απλά την αντιπαρερχόμαστε, ΠΟΤΕ όμως δεν τη φιμώνουμε.
Αγαπητέ europaios2
quote:
....Δε βλέπω κάτι το παράξενο.
Συμφωνώ και επαυξάνω. Δε βλέπω κάτι παράξενο στην αντίθετη γνώμη, όσο απλά αποτελεί αντικείμενο πραγμάτευσης - διαλόγου.
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
quote:
trexagireveἝιδικά για σένα φίλε zip, το θέμα,γιατί είμαι σίγουρος
ότι θα εκτιμήσεις τη συλλογή των κειμένων και αποκειμένων σου...
Σ' ευχαριστώ! Είναι η πρώτη φορά που φτιάχνει κάποιος θέμα ειδικά για μένα. Thanks man αλλά δυστυχώς, δεν θα πάρω ... Γράψε ότι γουστάρεις, no problem από εμένα ...
φυσικά μια πτώση κρεμασμένου από δέντρο που θα έχει σαν επακόλουθο την προσγείωση με την κοιλιά σε αιχμηρό αντικείμενο και στην συνέχεια την κίνηση αριστερά δεξιά μέχρι να χυθούν τα σωθικά έξω θα λύσει το κάθε πρόβλημα της αγοράς του ίδιου αγρού από τον νεκρό πριν την αυτοκτονία του αλλά και από μια άλλη ομάδα ατόμων που θα το γράψει στον νεκρό μετά τον θάνατό του
όλα αυτά βεβαίως θα πετύχουν ασχέτως αν φέτος είναι της μόδας να φοράμε σεντόνια ή όχι
πάντως καλό θα ήταν να κάτσεις να σκεφτείς κατά το μεσημεριανό σούρουπο
ότι αν και φαινομενικά λέμε διαφορετικά πράγματα είναι το ίδιο γιατί και οι δυο λέμε ότι υπάρχουν βαρεμένοι,χαζοί και βλάκες
Ο χριστιανός, που τόσο καιρό λειτουργούσε ως περιπλανώμενος θίασος (από θέμα σε θέμα), επιτέλους βρήκε στέγη (δικό του θέμα) κι εσύ του το χαλάς...
ΓΙΑΤΙ;;;;
Το παρόν, το βλέπω ως μια ευκαιρία να εξηγήσει ο θεματοθέτης (αρχικά και μετά οι υπόλοιποι), τι χαρακτηρίζει έναν ανεύθυνο άνθρωπο, έναν βαρεμένο, ένα μαλάκα, ένα χαζό και ό,τι άλλο έχει στο μυαλό του, σε ένα διάλογο, όπως αυτός που γίνεται στα φόρουμς.
Χωρίς χριστιανικές αμπελοφιλοσοφίες και κηρύγματα.
Νομίζω ότι έτσι θα μπορούμε να αποφασίσουμε αν το θέμα αξίζει προσοχής και συμμετοχής....
Εμπρός τρεχα...., απάνω μας.................![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ότι η διακωμώδηση και η διαστρέβλωση του χριστιανισμου,έγινε
μόδα και οι καιροί ειναι αυτοί, όπου κανείς δεν σέβεται τίποτε...
Αλλά, το να συλλέγουμε τέτοια μαργαριτάρια, τέτοια εμπνευσμένα
κείμενα και να δείχνουμε πόσο άσχετοι είμαστε,δεν πιστεύω ότι
είναι και η καλύτερη εξέλιξη του ανθρώπου...
Πάντα πίστευα οτι ο άνθρωπος, έχει δημιουργική φύση, όχι μόνο
καταστροφική και διαβολική....Περιμένω να τη δώ και απογοητεύομαι
να βλέπω νέους ανθρώπους, να αγνοούν το μέλλον τους και να
προσπαθούν να συκοφαντήσουν νεκρούς και ιερά και όσια...
Είναι σα να κοροιδεύεις τους νεκρούς και κανένας σοβαρός
πολιτισμός δεν έκανε κάτι τέτοιο...
Μόνο η παρακμή χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους,με σατιρική,υποτίθεται
διάθεση,αλλά χωρίς να έχει να προσφέρει κάτι, να πει μια
καλή σκέψη για τον πνευματικό άνθρωπο...
Μόνο σκουπίδια..Το πιάτο της εποχής μας....
Αλήθεια δεν έχετε κουραστεί με τις συνεχόμενες και ανωφελείς κόντρες που γίνονται μέσα στα περισσότερα τοπικ του ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή μέσα από τοπικ που ανοίγουν μόνο και μόνο για αυτόν τον σκοπό…

θέματα που λές ανούσια, εδώ και καιρό, άλλα άσχετα απο το
ότι συνεχίζονται, εγώ με το παρόν θέμα, ήθελα να δώ
μια άλλη διάσταση της κοινωνίας μας, που όλα τα ξέρει,
με όλα ασχολείται, αλλά χωρίς σεβασμό και προσοχή...
Κάτι σημαίνει αυτο φίλε μου..Μπορεί να είναι μια απαρχή
για μια νέα θρησκεία, όπως έχω ακούσει ότι ευαγγελίζεται,
σαν μια ένωση όλων και πιστεύω, με αυτή την απαξίωση των θρησκείων
,πάμε πιο κοντά σε μια υλιστική, υποκριτική και ψεύτικη ιδέα,
που πάλι θα κοροιδευόμαστε...
Βλέπω τα σχόλια και το μόνο που λέω, είναι:Αυτός ο άνθρωπος του
σήμερα,είναι σοβαρός;Και το εννοώ....
Ας το δούμε....
Μίλησα για ανώφελες και ειρωνικές κόντρες που προσπαθούν να αποδείξουν το «αναπόδεικτο» και όχι για διάλογο που γίνεται μέσα από στοιχεία που καταθέτουν τα μέλη με σκοπό να αποδείξουν αυτά που γράφουν, που τουλάχιστον έτσι μπορούμε να σχηματίσουμε μια άποψη και εμείς σε ότι δεν γνωρίζουμε…![]()
quote:
trexagireve-εγώ με το παρόν θέμα, ήθελα να δώ
μια άλλη διάσταση της κοινωνίας μας, που όλα τα ξέρει,
με όλα ασχολείται, αλλά χωρίς σεβασμό και προσοχή...
Ο τίτλος που δίνεις στο παρόν θέμα …. «ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΒΑΡΕΜΕΝΟΙ..» δεν μου δείχνει κάτι τέτοιο…

που κρεμούνται υπέροχα, σεντόνια και κρεμάστρες῎...
Αν τα είχε,προφανώς θα ήταν εντάξει....
Αλλά, μην αδικείς τις εκτιμήσεις των ειδικών του φόρουμ,
περί κτημοσύνη, φάτνες και άλλα παρεμφερή....
Επαναλαμβάνω, είναι δείγμα εποχής ύλης.....
Ας το παρατηρήσουμε....:
Κάποιοι που κατάλαβαν, έσπευσαν με τις λάσπες στα χέρια....
Η εποχή του ..μπογιατζή, μπορούμε να πούμε...Αν και λάσπη ρίχνουν
οι...σοβατζήδες.....
Γιάπετ:"Ο χριστιανός, που τόσο καιρό λειτουργούσε ως περιπλανώμενος θίασος (από θέμα σε θέμα), επιτέλους βρήκε στέγη (δικό του θέμα) κι εσύ του το χαλάς...
ΓΙΑΤΙ;;;;
Το παρόν, το βλέπω ως μια ευκαιρία να εξηγήσει ο θεματοθέτης (αρχικά και μετά οι υπόλοιποι), τι χαρακτηρίζει έναν ανεύθυνο άνθρωπο, έναν βαρεμένο, ένα μαλάκα, ένα χαζό και ό,τι άλλο έχει στο μυαλό του, σε ένα διάλογο, όπως αυτός που γίνεται στα φόρουμς.
Χωρίς χριστιανικές αμπελοφιλοσοφίες και κηρύγματα.
Νομίζω ότι έτσι θα μπορούμε να αποφασίσουμε αν το θέμα αξίζει προσοχής και συμμετοχής....
Εμπρός τρεχα...., απάνω μας................."
"Στα άλογα στα άλογα, εμπρος στον αγώνα...."
quote:
trexagireveΚάποιοι που κατάλαβαν, έσπευσαν με τις λάσπες στα χέρια....
Τις λάσπες φιλαράκο, πρώτος ΕΣΥ τις πήρες ανοίγοντας ένα τέτοιο θέμα με τέτοιο τίτλο.
το ξέρεις..Εγώ, όμως, πάραυτά, απλά ήθελα να συλλέξω
την αθυροστομία, το θράσσος...Τον παραλογισμό και τις
αντιφάσεις...
Ετοιμάζω αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία, για να ξέρουμε όλοι
περί τίνος προκειται...Πόσο παράλογα είναι όσα λέγονται
κατά του χριστιανισμού και πόσο αντιφάσκουν, μεταξύ τους...
Δείχνει πόσο επιπολαια σκέφτετα η εποχή μας..
Ίσως για συμμόρφωση, ίσως για καθρέφτη....