ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ.. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ.. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Agnostic73 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
18/02/2009, 17:26:59
Αυτός ο κόσμος δεν φτιάχτηκε με τη δυνατότητα να γίνει ευτυχισμένος.
Το κακό με το κακό συνηπάρχουν-το λέει και το ευαγγέλιο. Το να προσπαθείς να εξαλήψεις οποιαδήποτε απο τα δύο είναι αστείο. Εν'τούτοις, μπορείς να απομονώσεις καθώς και να μειώσεις τα αρνητικά("αναρχικά" που λέμε) "στοιχεια"[/b]

Το να λες πάλι οτι η ανθρωπότητα είναι εντάξει όσο σε αυτή υπάρχει η ζήλεια, μίσος, πόλεμος και ότι άλλο καταδικάζει ο Χριαστιανισμός καθώς και άλλες θρησκείες δείχνει όχι αθεϊστικές αλλα αυτοκαταστροφικές. Πάντα βέβαια πίστευα οτι η πλειοψηφία των άθεων είναι αυτη που είναι πιο κοντά και νιωθει πιο προσκολλημένη με την μαυρίλα. Την καταστροφή. Κάποιοι πρέπει να χουν πιαστεί σε έναν ατέλειωτο κύκλο ασωτίας και τασης προς τη μαυριλα-διαστροφη->καταστροφή.

Το να λες οτι ο θεός πεθαίνει στη συγκεκριμένη χώρα που έχουμε τη συγκεκριμένη θρησκεία είναι σαν να λες πεθαίνουν τα ιδανικά αυτού του θεού, μέσα στα οποία είναι η αγάπη, η ειρήνη, η δικαιωσύνη και άλλα. Βέβαια τα ιδανικά αυτού του θεού δεν επικρατησαν ποτέ στο κόσμο αλλα πρέπει να διαγραφούν και επισήμος?? Να αφήσουμε δηλαδη κάθε ελπίδα στην άκρη? Η διαστροφή να βασιλέψει ακόμα πιο ανενόχλητη(ήταν που ήταν) απο πριν?
Τι λογική υπάρχει σε αυτό?

Τη λογική της "αλήθειας" που φέρνει καταστροφή?
Ωραία λογική είναι αυτή..
Εγωιστική..

http://www.youtube.com/watch?v=V1smgz-px1Q&feature=related
And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg

18/02/2009, 17:57:43
(το προηγούμενο μήνυμα διορθωμένο)

Αυτός ο κόσμος δεν φτιάχτηκε με τη δυνατότητα να γίνει ευτυχισμένος.
Το κακό με το κακό συνηπάρχουν-το λέει και το ευαγγέλιο. Το να προσπαθείς να εξαλήψεις οποιαδήποτε απο τα δύο είναι αστείο. Εν'τούτοις, μπορείς να απομονώσεις καθώς και να μειώσεις τα αρνητικά("αναρχικά" που λέμε) "στοιχεια"

Το να λες πάλι οτι η ανθρωπότητα είναι εντάξει όσο σε αυτή υπάρχει η ζήλια, το μίσος, ο πόλεμος και ότι άλλο καταδικάζει ο Χριαστιανισμός καθώς και άλλες θρησκείες δείχνει όχι αθεϊστικές αλλα αυτοκαταστροφικές τασεις. Πάντα βέβαια πίστευα οτι η πλειοψηφία των άθεων είναι αυτη που είναι πιο κοντά και νιωθει πιο προσκολλημένη με την μαυρίλα. Την καταστροφή. Κάποιοι πρέπει να χουν πιαστεί σε έναν ατέλειωτο κύκλο ασωτίας και τασης προς τη μαυριλα-διαστροφη->καταστροφή.

Το να λες οτι ο θεός πεθαίνει στη συγκεκριμένη χώρα που έχουμε τη συγκεκριμένη θρησκεία είναι σαν να λες πεθαίνουν τα ιδανικά αυτού του θεού, μέσα στα οποία είναι η αγάπη, η ειρήνη, η δικαιωσύνη και άλλα. Βέβαια τα ιδανικά αυτού του θεού δεν επικρατησαν ποτέ στο κόσμο αλλα πρέπει να διαγραφούν και επισήμος?? Να αφήσουμε δηλαδη κάθε ελπίδα στην άκρη? Η διαστροφή να βασιλέψει ακόμα πιο ανενόχλητη(ήταν που ήταν) απο πριν?
Τι λογική υπάρχει σε αυτό?

Τη λογική της "αλήθειας" που φέρνει καταστροφή?
Ωραία λογική είναι αυτή..
Εγωιστική..

http://www.youtube.com/watch?v=V1smgz-px1Q&feature=related
And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg

18/02/2009, 18:03:51
quote:
gilgamesh :
Η αναπαραγωγή των πρωτοζώων γίνεται με αγενή τρόπο, δηλαδή με διαίρεση (διχοτόμηση ή εκβλάστηση) και με εγγενή σπάνια.

Η διχοτόμηση είναι ένας μονογονικός τρόπος αναπαραγωγής των προκαρυωτικών μικροοργανισμών (βακτήρια, πρωτόζωα και μύκητες). Είναι ένας μη-σεξουαλικός τρόπος αναπαραγωγής.

Σωστά. Αφού όμως είναι έτσι γιατί να βγει μόνο ένα και όχι 10.000.000! και το κάθε ένα να εξελιχθεί στην αρχική μορφή του σημερινού ζώου ή πτηνού?
Για παράδειγμα μιας και αναφέραμε το άλογο και το γαϊδούρι, ένα τέτοιο το οποίο έγινε γάιδαρος και ένα άλλο το οποίο έγινε άλογο.
Ένα τέτοιο το οποίο έγινε μαϊμού και ένα άλλο, το οποίο έγινε άνθρωπος. Γιατί ντε και καλά να δημιουργηθεί ένα τετράποδο, το οποίο τη μια θα γεννήσει το γάιδαρο και τήν άλλη το άλογο?
Γιατί να δημιουργηθεί ένα μόνο δίποδο, το οποίο δίποδο κάποια στιγμή θα διασπαστεί άνευ λόγου και αιτίας και από το ένα θα βγει ο άνθρωπος και από το άλλο ο πίθηκος?
Εσένα, ποιο σου φαίνεται ποιο λογικό?

quote:
europaios2:
Και ο μέσος όρος ζωής ανέβηκε......γιατί άραγε?

gilgamesh :
Δεν την καταλαβαίνω την ερώτηση.

Πολύ απλά βελτιώθηκαν οι συνθήκες ζωής, βελτιώθηκε η διατροφή. Εκεί οφείλεται κυρίως το ύψος όπως και η αύξηση του ορίου ζωής.

quote:
gilgamesh :
Eμ είδες...
Δεν βγάλαμε φτερά αλλά ούτε και μερικοί του είδους μας δεν βάλανε μυαλό.....ονόματα δεν λέμε...υπολήψεις δεν θίγουμε...
Αυτό το παράδειγμα θα ήταν πιο επιτυχημένο εάν ήθελες να αμφισβητήσεις την θεωρία...παρά αυτό με τα φτερά πελαργού.

Απάντηση θέλω όχι ρητορεία.

quote:
gilgamesh :
Ενώ από την άλλη...μας προσφέρετε μια πιο λογική προσπάθεια...ότι μας έπλασαν σε 6 μέρες...μας παράτησαν εδώ παρέα με ένα φίδι και μια μηλία...

Έχω ξαναγράψει ότι εδώ έχουμε παραβολισμό.
Εγώ σου λέω ότι ο Θεός ως σοφός κάποια στιγμή έστησε το όλο σκηνικό και άρχισε η ζωή από το μηδέν. Χρησιμοποιώ λοιπόν το θαύμα. Έχω όλο το δικαίωμα να το κάνω.
Εσύ όμως αφού διαφωνείς και δεν πιστεύεις σε θαύματα θα πρέπει να φέρεις τις αποδείξεις για τον ισχυρισμό σου.

quote:
gilgamesh :
Α μπράβο...
Συμφωνώ απολύτως...άνθρωποι διοικούν και την Εκκλησία.Άνθρωποι και την επιστήμη. Πολύ σωστά.
Άρα και οι μεν και οι δε μπορεί να κάνουν λάθος ή να οδηγούν τα άτομα εκεί που είναι τα συμφέροντα τους.

Γιατί μου αναφέρεις μόνο την Παπική Εκκλησία? Στην Ορθόδοξη δεν είναι άνθρωποι οι θρησκευτικοί ηγέτες?

Πρώτον μη γενικεύεις. Να λες κάποιοι από αυτούς.
Δεύτερον η παπική εκκλησία για παράδειγμα δίκασε τον Γαλιλαίο και όχι η Ορθόδοξη.
Ίσως βέβαια αυτό να οφείλεται στο ότι τότε η Ορθόδοξη είχε τα δικά της προβλήματα (Τουρκοκρατία).
Στις μέρες μας νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να παρασυρθεί είτε από την επιστήμη είτε από τη θρησκεία παρά μόνο οι αφελείς.
Εγώ για παράδειγμα γράφω στο εν λόγω θέμα, ότι γράφω, γιατί η επιστήμη απλά δε με έχει πείσει. Ακόμη καί εάν αύριο το πρωί βγει η Ορθόδοξη εκκλησία και δεχτεί την καταγωγή του ανθρώπου από τον πίθηκο, εγώ εάν δεν με πείσουν τα στοιχεία της επιστήμης θα το απορρίψω.
Έχω νομίζω την ελευθερία να κρίνω με βάση την ιδιοσυγκρασία μου και όχι των άλλων.
quote:
gilgamesh :
Πολύ σωστά και εδώ europaios2...
Nα κάνω μια ερώτηση? Ποίος λέει ότι οι εξωγήινοι είναι δαίμονες?
Η Εκκλησία ή ο Λόγος του Ιησού?

Ο Λόγος του Θεού ποτέ δε μίλησε για εξωγήινους. Και το θεωρώ φυσικό αφού θα του έβαζαν αμέσως ζουρλομανδύα εκείνη την εποχή.
Ο Ιησούς χειρίστηκε την όλη κατάσταση τέλεια. Αν κάτι είχε πάει στραβά, σήμερα δε θα μιλούσαμε για Χριστιανισμό και αυτό νομίζω ότι είναι η μεγαλύτερη απόδειξη σε αυτό που λέω.
Δε γνωρίζω τι λέει η εκκλησία για τους εξωγήινους και τη θεωρώ αναρμόδια να το κάνει. Σίγουρα όμως ως ζωντανός οργανισμός θα μπορεί να εκφράσει τη γνώμη της.
Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχουν εξωγήινοι. Γιατί άλλωστε να μην υπήρχαν. Επειδή δεν τους ανέφερε ο Ιησούς? Δεν υπήρχε περίπτωση να τους αναφέρει ο Ιησούς.
quote:
gilgamesh :
ΑΑΑΑΑΑ έφτασες σε ωραίο ζουμάκι εδώ europaios2...
Η Παλαιά Διαθήκη γράφει με παραβολικό τρόπο τη δημιουργία του κόσμου?

Η Παλαιά Διαθήκη τι είναι?
Δεν είναι ουσιαστικά η γραπτή ιστοριά και μυθιστορία των Εβραίων? Των Ιουδαίων?

Γιατί να μιλάς για το παραβολικό τρόπο που δημιουργήθηκε η Πλάση από τη Παλαιά Διαθήκη και όχι με το παραβολικό τρόπο που δημιουργήθηκε ο κόσμος μας όπως το διηγούνται οι Ινδικοί μύθοι, οι Ελληνικοί μύθοι και οι μύθοι των Βίκινγκς?

Γιατί την Παλαιά Διαθήκη ήρθε και την έκανε Καινή ο Ιησούς. Δεν ήρθε κανένας για τους Ινδικούς μύθους ή την Ελληνική μυθολογία.

quote:
gilgamesh :
Και ξέρεις γιατί αναφέρομαι σε αυτούς του μύθους?
Γιατί όπως υπάρχουν μελετητές του παραβολικού τρόπου γραφής της Παλαιάς Διαθήκης υπάρχουν και μελετητές του παραβολικού τρόπου γραφής των μύθων διαφόρων λαών.

Το ξέρεις ότι πολλοί μύθοι λαών υποδεικνύουν τη δημιουργία του σύμπαντος μέσα από μια μεγάλη "βροντή"? Άλλοι τη παρομοιάζουν λέει σαν "να χτυπάνε 1000 τύμπανα"...
Μήπως τέτοιοι μύθοι υποδεικνύουν ένα μεγάλο ΜΜΠΠΠΑΑΑΑΑΑΜΜΜΜΜΜΜ?

Πολύ πιθανόν η αρχή να ξεκίνησε με έναν θόρυβο με ένα μεγάλο Κεραυνό ή βροντή ο οποίος να υποδήλωνε την έναρξη του σχεδίου του Θεού. Αυτό όμως προϋποθέτει αυστηρά "τη Θεική βούληση", χωρίς αυτήν δεν μπορεί να συμβεί τίποτα. Είναι αδιανόητο από το τίποτα να δημιουργηθεί κάτι. "Είναι αντιεπιστημονικό." Και για αυτό δε θα μπορέσουν ποτέ να βρουν το μπουζόνιο.
Ενδεχομένως πίσω από κάθε μύθο να υπάρχει και μια μικρή αλήθεια. Τα στοιχεία όμως είναι ελλιπή και ο καθένας μπορεί να τα ερμηνεύσει όπως θέλει. Με μεγάλη άνεση μπορώ να σου παρουσιάσω την κλοπή στοιχείων από την Ελληνική μυθολογία προς όφελος την Παλαιάς Διαθήκης ή το ανάποδο.
Αυτό συμβαίνει γιατί χωρίς τα απαραίτητα στοιχεία μπορείς να ερμηνεύσεις τα πράγματα όπως θέλεις.

Έχουμε όμως το εξής φαινόμενο.
Εμφανίστηκε κάποιος "άνθρωπος" ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν ο Μεσσίας για τον οποίο μιλούσαν οι Γραφές. Κάνει θαύματα πεθαίνει, ανασταίνεται, δεν ήταν ο Ιηαούς "Δάσκαλος που δίδασκε και νόμο δεν εκράτει" , ότι λέει ότι θα συμβεί, γίνεται και η θεωρία του σύντομα γίνεται παγκοσμίως γνωστή.
Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν εμφανίζεται ως ο συνεχιστής της Παλαιάς διαθήκης, την οποία όπως ο ίδιος αναφέρει, ήρθε όχι για να την καταργήσει (άρα δεν είναι παραμύθι), αλλά για να την συμπληρώσει (άρα να την εκσυγχρονίσει), οπότε με τον Ιησού αγαπητέ μου φίλε έχουμε ένα επιπλέον στοιχείο, μία επιπλέον απόδειξη ώστε να λάβουμε υπόψη μας την Παλαιά Διαθήκη και όχι την Ελληνική μυθολογία για παράδειγμα.

quote:
gilgamesh :
Πολύ σωστή άποψη και αυτή.
Γιατί δεν γίνεται πράξη?
Τότε θα ήμασταν όλοι πολύ ευχαριστημένοι, ήρεμοι και χαλαροί και θα έκανε ο καθένας τη δουλεία του και μόνο.

Μα δεν ανακατεύεται! Είδες κανά δικαστήριο προς την επιστημονική έρευνα? Απλά βγαίνει και λέει την άποψή της.
Για παράδειγμα είναι κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων ή των αμβλώσεων. Δεν έκανε όμως μήνυση σε κάποιο ζευγάρι ομοφυλοφίλων, ούτε σε κάποια γυναίκα που έκανε άμβλωση.
Ως γνωστόν γίνονται συνεχώς πειράματα γενετικής. Διασταυρώνουν ανθρώπινο γενετικό υλικό με ζώων και ποιος ξέρει τι τέρατα δημιουργούν ή θέλουν να δημιουργήσουν (δεν αναφέρομαι στους ιατρικούς σκοπούς αλλά σε αυτούς τύπου Φρανκεστάιν).
Απλά έχει εκφράσει την αντίθεση της αλλά μέχρι εκεί. Οπότε γιατί να μην είσαι ήρεμος και χαλαρός?

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

18/02/2009, 18:26:24
Φίλε trexagireve, θέλεις να μου απαντήσεις σ' αυτά που σε ρωτάω ; Δες - αν έχεις την καλοσύνη - παραπάνω κάποιες ερωτήσεις που κάνω, κι αν θες, μου απαντάς, ok ;
18/02/2009, 18:58:10
Καλά ρε φίλε zip, μή βαράς, αφού θέλεις επακριβείς διατυπώσεις
έγινε....
α. Οι λόγοι που υπάρχει η θρησκευτικότητα στους πιστούς, ανα τους
αιώνες, παραμένει, είναι ότι είναι μια σταθερή αξία μέσα τους,
έχουν πιστέψει ότι είναι εκ Θεού, όπως οτν αντιλαμβάνονται ως δημιουργό και ανώτερο ¨Ον, ενώ, μέσω των πεποιθήσεων τους,
πιστεύουν σε ένα μέλλον καλύτερο, για τον άνθρωπο και φυσικά, μέσα
απο την ίδια τη θρησκεία και την ενέργεια του Θεού, που δείχνει
μέσα απο ανθρώπους που έχει μεγαλύτερη επαφή, μέσω της καλής τους
συμπςεριφοράς,έργα και ενέργειες, πνευματικές μελέτες και βιώσεις.
Ακόμη, η θρησκευτικότητα μένει στον άνθρωπο γιατί αποτελεί κομμάτι
του, αφού κι ο ίδιος είναι θεός, άρα είναι και θρησκευτική του
έκφραση...Υπάρχουν πολλοί λογοι ακόμη, αλλά ας μείνουμε προς το
παρόν σε αυτούς...
β.Ο ρόλος των εκκλησιών, ξεκίνησε σαν κοινότητες αλληλουποστηριζόμενων χριστιανών, απο τις διώξεις και σαν αγάπες και
κήρυγμα του Λόγου του Θεού. Απο κει κι έπειτα, η ανάγκη για εκκλησιασμό, να έρθεις δλδ, κοντά στον Θεό, οι επικοινωνίες μέσω
αυτής με τον Θεό, μέσω μυστηρίων, τελετών και προσευχών..Είναι αναγκαία η κοινωνία ανθρώπου Θεού, για την εξέλιξη του ανθρώπου
στο ον που θα γίνει, αφού υπάρχει τελεολογική ερμήνεια στην θέση
της εκκλησίας.Οι οργανωμένοι, όρος όχι ορθός, αλλά τέλος πάντων, ναοί
αποτελούν κεραίες συντονισμού των πιστών, με τον Θεο, αφού ο νους
είναι διάχυτος και δεν μπορεί να είναι διαρκώς συγκεντρωμένος....
γ. Ένα χάος...Μια ζούγκλα, όπου οι αρχές του ενός θα συγκρούονταν
με τις αρχές των άλλων κι όπου η αυτοκαταστροφή, πράγμα που ακολουθεί
την ύλη, θα ήταν αλλεπάλληλη...
Εντάξει φίλε μου;
Τώρα εσύ...
Γιατί αμφισβητεί ο άνθρωπος τον Θεό;
18/02/2009, 19:30:07
quote:
europaios2
Έχω ξαναγράψει ότι εδώ έχουμε παραβολισμό

Μήπως θα πρέπει αρχικά να συμφωνήσετε πάνω στη "Γένεση", αν είναι "παραβολισμός" (sic) ή κυριολεξία; Κι αυτό γιατί μερικοί χριστιανοί εδώ μέσα (Ψηλός, trexagireve) έχουν δηλώσει ότι ήταν κυριολεξία, εσύ λες ότι ήταν "παραβολισμός" ... τελικά τί ήταν;

Υ.Γ. Τι θα πεί ακριβώς "παραβολισμός"; Δεν κατάφερα να το βρω στο λεξικό...

macedon

18/02/2009, 19:58:45
quote:
trexagireve,

Εντάξει φίλε μου;

Σωστός, αυτό είναι! Τώρα κάτι πάμε να κάνουμε ... ok! Λοιπόν, να σου πω κατ' αρχήν την γνώμη μου πάνω σ' αυτό που ρωτάς >

quote:
Γιατί αμφισβητεί ο άνθρωπος τον Θεό;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι > Βασικά, νόμιζω πως μερικοί άνθρωποι αμφισβητούν τον θεό, γιατί πιθανόν δεν έχουν κάποια χειροπιαστή απόδειξη της ύπαρξής του. Κάποιοι άλλοι άνθρωποι τον αμφισβητούν γιατί πιθανόν έχουν απογοητευτεί από ό,τι άσχημο συμβαίνει στον κόσμο και με το μυαλό τους απλοϊκά σκέφτονται "καλά, δεν υπάρχει θεός να δει όλα αυτά τα αίσχη ;". Επίσης, κάποιοι άνθρωποι έχοντας μελετήσει κάποια πράγματα και παρατηρώντας την ιστορικότητα και την πιστότητα ορισμένων στοιχείων, έχουν καταλήξει πως ο θεός των Αβρααμικών δογμάτων δεν υπάρχει. Άλλοι πάλι, βλέποντας τις αντιφάσεις και τις ανακρίβειες της Βίβλου, πάλι καταλήγουν στο συμπέρασμα πως δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ένας τέτοιος θεός όπως αυτός περιγράφεται σ' αυτό το ιερό κείμενο. Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι φίλε μου trexagireve, περισσότερο εξιδικευμένοι όπως π.χ η αναχρονιστικότητα του θεού σε ορισμένες μονοθεϊστικές θρησκείες όπως είναι π.χ ο Μωαμεθανισμός.

18/02/2009, 20:09:59
Ας δούμε λοιπόν τώρα τι λες >

quote:
trexagireve
α. Οι λόγοι που υπάρχει η θρησκευτικότητα στους πιστούς, ανα τους αιώνες, παραμένει, είναι ότι είναι μια σταθερή αξία μέσα τους, έχουν πιστέψει ότι είναι εκ Θεού, όπως οτν αντιλαμβάνονται ως δημιουργό και ανώτερο ¨Ον, ενώ, μέσω των πεποιθήσεων τους, πιστεύουν σε ένα μέλλον καλύτερο, για τον άνθρωπο και φυσικά, μέσα απο την ίδια τη θρησκεία και την ενέργεια του Θεού, που δείχνει μέσα απο ανθρώπους που έχει μεγαλύτερη επαφή, μέσω της καλής τους συμπςεριφοράς,έργα και ενέργειες, πνευματικές μελέτες και βιώσεις. Ακόμη, η θρησκευτικότητα μένει στον άνθρωπο γιατί αποτελεί κομμάτι του, αφού κι ο ίδιος είναι θεός, άρα είναι και θρησκευτική του έκφραση...Υπάρχουν πολλοί λογοι ακόμη, αλλά ας μείνουμε προς το παρόν σε αυτούς...

Από αυτούς που πιστεύουν στον θεό, πόσοι νομίζεις πως πιστεύουν ό,τι είναι και "εκ θεού", όπως λες, και πόσοι νομίζεις πως πιστεύουν πως είναι οι ίδιοι θεοί ; Καταλαβαίνεις την ερώτηση ; Δηλ. λες > "η θρησκευτικότητα μένει στον άνθρωπο γιατί αποτελεί κομμάτι του αφού κι ο ίδιος είναι θεός". Πόσοι από τους πίστους το πιστεύουν αυτό νομίζεις ; Πολλοί ; Λίγοι ; Οι περισσότεροι ;

Edited by - zip on 18/02/2009 20:13:10

18/02/2009, 20:43:24
quote:
Think_Math:
Πέρα απο το γεγονός οτι θα ακούσεις και πάλι ασυναρτησίες για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα , νομίζω οτι δεν είναι ανάγκη να συζητήσουμε τίποτα ιδιαίτερο για την περιφημη φράση του Χριστού "Ερευνάτε τας γραφάς" . Γιατί ?

Γιατί είναι παραλλαγή του "πιστευε και μη ερεύνα" .
Ο χριστός είπε : "Ερευνέτε τας γραφάς"
Δεν είπε :
"Ερευνάτε την φιλοσοφίαν " ούτε
"Ερευνάτε την επιστήμη " ούτε
"Ερευνάτε την αρχαια ελληνική γραμματία "

Αρα , η ερευνα που θα γίνει;
Σε ένα σύνολο δογμάτων και θείων αποκαλύψεων .
Τι σόι έρευνα να μπορεί να γίνει δηλαδή εκεί και με τι στόχο ?
Αναμάσηση της ίδιας μασημένης τροφής για την καλύτερη εμπέδωση της , αφού δεν επιδέχεται αμφισβήτησης .
Απλά πράγματα .

Έίσαι τόσο απρόσεκτος........ και βλέπεις μόνο γύρω από τον άξονά σου και όχι μακριά.
Ο Ιησούς κάλεσε τους πιστούς να ερευνήσουν τι? και γιατί τους κάλεσε να τις ερευνήσουν?
Όταν τον αμφισβήτησαν τους κάλεσε να ερευνήσουν την Παλαιά Διαθήκη. Αυτό δε σου κάνει καθόλου κούκου?
Όταν λοιπόν καλεί κάποιον που τον αμφισβητεί και του λέει να ερευνήσει, αν μή τι άλλο αυτό θα έπρεπε να σε βάλει σε σκέψεις.
Εάν λοιπόν ήταν απλά φιλόσοφος, θα τους έλεγε ερευνάται τα φιλοσοφικά κείμενα.
Εάν ήταν επιστήμονας θα τους έλεγε να ερευνήσουν την επιστήμη.
Εάν η αρχαία Ελληνική γραμματεία έγραφε για τον επερχόμενο μεσσία, θα τους έλεγε να την ερευνήσουν.

Οι ασυναρτησίες λοιπόν σου ανήκουν και πέρασέ τες και με κανά λούστρο........να φαίνονται ποιο όμορφες.....έτσι όπως τις παρουσιάζεις μόνο παλιατζής θα τις αναζητήσει για κανά παζάρι!

quote:
gilgamesh
Περί του "πίστευε και μη ερεύνα"...

1. Αθανασίου Θεολόγου: αλλά πίστευε είς πατέρα, μη ερευνήσεις δε το πράγμα. Προσκύνει τον Υιόν, μη πολυπράγμων την αυτού γέννησιν. Ανυμνεί το πνεύμα το Άγιον, μη εκζητών το της Αγίας Τριάδος μυστήριον

2. Ιωάννου Χρυσοστόμου: Πιστεύω εις ένα Θεόν Πατέρα παντοκράτορα. Πιστεύω, ουκ ερευνώ...ού διώκω το ακατάληπτον...ού μετρώ το αμέτρητον

3. Κυρίλλου: πως δέ ούκ άτοπον τε και αμαθές το μεν Πνεύμα πιστεύειν έρευναν τε και ειδεναι τα βάθη του Θεού…;

4. Εφραίμ Σύρου: πίστευε, μή ερευνών...ο Θεός ο Πατήρ έπεμψε τόν μονογενή Υιόν...εσαρκώθη εν μήτρα τής αγίας Παρθένου, καί ετέχθη εξ αυτής εκ Πνεύματος Αγίου, έχε πληροφορίαν εις τήν καρδίαν σου...θεωρών ειλικρινώς εν οφθαλμοίς πίστεως αυτά τά πεπραγμένα καί ίδε τόν Κύριον εν οφθαλμοίς καρδίας

5. Μέγας Βασίλειος: ή τις επόψεται τα απόρρητα; Απρόσιτος μεν γαρ αυτών η θέα, δυσερμήνευτος δε παντελώς των νοηθέντων λόγος. Πλην αλλ' επειδή παρά τω δικαίω κριτή και υπέρ μόνου του προέλεσθαι τα δέοντα, ουκ ευκαταφρόνητοι εισίν αφωρισμένοι μισθοί, μη αποκνήσομεν προς έρευναν

Όλοι αυτοί αναφέρονται στην ερμηνεία του Θεού. Ο θεός λοιπόν δεν μπορεί να ερμηνευτεί και εκεί ακριβώς αναφέρονται. Για παράδειγμα ο Άγιος Αθανάσιος ανέφερε το "μη ερευνήσεις δε το πράγμα" αναφερόμενος στους άλλους ιεράρχες και στην κόντρα που υπήρχε κατά τη διάρκεια της Οικουμενικής Συνόδου στη Νίκαια, σχετικά με το πρόβλημα του Αρειανισμού που είχε προκύψει.
Μιλάμε δηλαδή για συγκεκριμένες θεολογικές συζητήσεις που γινόντουσαν "κυρίως" για την εξέταση και αντιμετώπιση των αιρέσεων και όχι για μια γενίκευση έτσι όπως οι ιστοσελίδες από τις οποίες αντιγράφεις παρουσιάζουν.
quote:
gilgamesh:
Πες φίλε μου Think_Math ότι αποφασίζουν να θυμηθούν το "ερευνάτε τας γραφάς" δίχως να τους έχει γίνει υπόδειξη ποίες γραφές να ερευνήσουν, ούτε από τον Ιησού...αυτοί είναι το θέμα...από μόνοι τους...ποίες γραφές θα ανοίξουν να διαβάσουν.
Έχουν τη θέληση και το κουράγιο να ανοίξουν κάνα άλλο βιβλίο?

Με αφορμή λοιπόν τα παραπάνω εσύ είσαι αυτός που θα πρέπει να ανοίξει και να μελετήσει τα βιβλία και να μην επαφίεσαι στις διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας που κάνουν οι διάφορες ιστοσελίδες, που ως σκοπό έχουν τη συκοφάντηση του Χριστιανισμού και τίποτα περισσότερο.
Καλή μελέτη λοιπόν.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

18/02/2009, 22:46:43
quote:
Ωραία παρουσιασέ μου εδώ στην Ελλάδα 40 χριστιανικές αιρέσεις, όχι περισσότερες. Θες 30? ........30....ΠΕΡΙΜΕΝΩ.....

έχω έχω και τι δεν έχω μην σπρώχνεις όλοι θα πάρετε

http://www.kivotoshelp.gr/Pages/Lista500.htm

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ( SECTES... )

( τονίζονται μέ κόκκινο, οί πιό γνωστές στήν Ελλάδα )

1. Αδελφότητα Παιδικού ευαγγελισμού
2. ΑΜG – Προωθώντας τις Διακονίες του Ευαγγελίου
3. Ανώνυμοι Χριστιανοί
4. Αποστολική Εκκλησία της Πεντηκοστής
5. Αποστολική Εκκλησία του Θεού
6. Αποστολική Εκκλησία του Χριστού
7. Αποστολική Χριστιανική Εκκλησία
8. Αρχέγονη Ορθόδοξη Εκκλησία
9. Βιβλική Εταιρεία -- Λόγος Ζωντανός
10. Βιβλικό Μήνυμα
11. Βιβλικός Κύκλος
12. Βιβλικός Σύνδεσμος
13. Γυναικεία Αδελφότητα AGLOW
14. Διακονίες του Ευαγγελίου ο Φάρος
15. Διεθνές Ιεραποστολικό Κέντρο
16. Διεθνής Αδελφότης Επαγγελματιών του Πλήρους Ευαγγελίου
17. Διεθνής Εκκλησία του Τετραγωνικού Ευαγγελίου
18. Εικονογραφημένη Διεθνής Φιλολογία
19. Εκκλησία Ευαγγελιστών ( Ευαγγελικών)
20. Εκκλησία του Θεού / Anderson
21. Εκκλησία του Θεού / Κλήβελαντ
22. Εκκλησία του Θεού της Πεντηκοστής
23. Εκκλησία του Θεού της Προφητείας
24. Εκκλησία του Θεού του Πλήρους Ευαγγελίου
25. Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών (Μορμόνοι)
26. Εκκλησία του Χριστού
27. Εκκλησία των Αδελφών
28. Εκκλησία των Αντβεντιστών της Εβδόμης Ημέρας
29. Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία της Πεντηκοστής ( Πεντηκοστιανοί )
30. Ελευθέρα Ευαγγελική Εκκλησία (ΕΕΕ)
31. Ελληνική Εκκλησία Αποστολικής Πίστεως
32. Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση (ΕΙΕ)
33. Ελληνική Κίνηση Πνευματικής Αναγέννησης (ΕΚΠΑ)
34. Ελληνικό Κέντρο της Βίβλου (ΕΚΒ)
35. Επιχείρηση Κινητοποίηση (ΟΜ)
36. Ερευνάτε τας Γραφάς – Ιεραποστολή
37. Εταιρεία Βιβλικών Σπουδών
38. Ζωντανή Μαρτυρία
39. Η Αποκαταλλαγή των Πάντων
40. Η Εκκλησία του Χριστού
41. Η Κίνηση Μαραναθά (ΜCΜ)
42. Η Κίνηση Φιλαδελφείας
43. Η Μάχαιρα του Πνεύματος
44. Ινστιτούτο " Πρός Εμμαούς "
45. Κίνηση για τη Χριστιανική διαπαιδαγώγηση του παιδιού
46. Κίνηση Unity
47. Κοινωνία Μαθητών του Χριστού
48. Λόγοι Ζωής
49. Μάρτυρες του Ιεχωβά
50. Μελετητές της Βίβλου
51. Νεοαποστολική Εκκλησία
52. Νεολαία με Αποστολή
53. Ομάδα Εργασίας Χριστιανών Εκδοτών (ΑCP)
54. Ορθόδοξη Πίστη
55. Ο Χριστός για τα Έθνη
56. Παγκόσμια Εκκλησία του Θεού
57. Πανελλήνια Αδελφότητα Χριστιανική Αναμόρφωση (ΠΑΧΑ)
58. Πανελλήνια Ιεραποστολή Συμπαράστασης (ΠΙΣ)
59. Πανεπιστημιακός Βιβλικός Σύνδεσμος
60. Πνευματικό Κέντρο Επιστημόνων και Φοιτητών
61. Reinhard Bonnke
62. Σύναξη του Θεού (Assemblies of God)
63. Σταυροφορία Παγκοσμίου Λογοτεχνίας
64. Σταυροφορία Χριστιανικής Λογοτεχνίας (CLC)
65. Σταυροφορία Χριστιανικού Εντύπου (ΣΧΕ)
66. Τα Καλά Νέα
67. Το Ευαγγέλιο σε κάθε Σπίτι
68. Χριστάδελφοι
69. Χριστιανική Αλήθεια
70. Χριστιανική Επιστήμη
71. Χριστιανική Κίνηση Αγάπης (ΧΚΑ)
72. Χριστιανική Παραγωγή Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (CMP)
73. Χριστιανικό Κέντρο Σταυροδρόμι
74. Χριστιανοί

75. Χριστιανική Εκκλησία της Νέας Πεντηκοστής

76. Ευαγγελική Εκκλησία Νέα Ζωή

77. Πανελλήνιος Ευαγγελικός Σύνδεσμος

78. Χριστιανική Κίνηση Αγάπης

(Από τα επίσημα κείμενα της Συνδιασκέψεως)

Σημείωση: Στους τίτλους αυτούς πρέπει να προστεθούν και τίτλοι νεωτέρων ομάδων ( 75 - 78 ).

Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε το βιβλίο του π. Αντωνίου Αλεβιζοπούλου «Εγχειρίδιο αιρέσεων και παραχριστιανικών ομάδων.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΞΩΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ -- sectes ( σέκτες )

1. Aarti (Babaji)
2. A W R (Μούν)
3. Agapi - Centre Scopelos
4. Αγγελιοφόροι του Φωτός
5. Αγιουρβέντα (γκουρού Μαχαρίσι)
6. Agni Yoga Society
7. Advanced Organization Saint Hill for Europe and Africa (Σαηεντόλοτζυ)
8. Αδελφότης Εσσαίων
9. Αδελφότης Μύριαμ
10. Αδελφότης τού Σταυρού καί Αστεριού Brotherhood of the Cross and Star- (Κύπρος)
11. Αδελφότητα τού Κρόνου - Orlo Saturni
12. Αδελφότητα του Λευκού Χιτώνα (Osho Rajneesh)
13. Αδελφότητα του Ram
14. Aeroterra Retreats
15. Αθηναίων Εταιρεία γιά τήν Επιστήμη καί τήν Ανάπτυξη τού Ανθρώπου
16. Αιώνιος Ηνίοχος
17. Academy for Fortune Science (Babaji)
18. Ακαδημία Εσωτερικών Μελετών
19. Ακαδημία Ράτζ Γιόγκα (Μαχαράτζι)
20. Aquarious SA
21. Aldebaran
22. Alkaest
23. Αμερικανική Διεθνής Εταιρεία Ρέικι
24. AMORC (Ροδόσταυροι)
25. Ανάντα Μάργκα
26. Ανθρωπιστικό Κέντρο Άμεσης Επικοινωνίας (Silo)
27. Ανθρωπιστικό Κίνημα (Silo)
28. Ανθρωποσοφία (τού Rudolf Steiner)
29. Ανωτάτη Εποχή Προβλέψεων Σωμάτων ο Πύθιος Απόλλων (Πίτ Παπαδάτος)
30. Auroville International (Αουροβίλ)
31. Applied Scholastics (Σαηεντόλοτζυ)
32. Αποστολή Θείου Φωτός (Μαχαράτζι)
33. Arica Institut Inc
34. Αριθμολογία
35. Arcana Center ΕΠΕ
36. Αρχαία Ροδοσταυρική Αδελφότητα
37. Association Zen international
38. Association for Better Living and Education (Σαηεντόλοτζυ - Ρωσία)
39. Astral
40. Astrolinea
41. Αστρολογία
42. Astrologia Nova
43. Athena Karma Vajradhara Ling and Oracle 'Sangwa Rikma' (βουδιστές)
44. Ahmadiya
45. Babaji Center
46. Bawa Muhaiyadden Fellowship
47. Bada Ram Dass
48. Βιβλιοπωλείο Εσωτερισμού Κάρμα
49. W M C (Μούν - Παγκόσμια Συνέδρια Μέσων Ενημέρωσης)
50. Body Control Center (Νέα Εποχή)
51. World Institut of Scientology Enterprise - WISE (Παγκόσμιο Ινστ. Επιχειρήσεων )
52. "Vitality" Ενεργειακές-Εναλλακτικές θεραπείες
53. Vipassana Meditation
54. World Mission (Παιδιά του Θεού)
55. Brahma Kumaris
56. Βρετανικό Κέντρο Αυτοσυγκέντρωσης ΡΑΪ ΑΝΑΝΑΔΑ
57. Bubications Organizations (Σαηεντόλοτζυ)
58. White Eagle Lodge
59. Γαλλο-Αμερικανικό Ινστιτούτο Μεταφυσικής (Ακαδημία Εσωτεριστικών Μελετών)
60. Γιαμαγκίσι Αγροτική ΕΠΕ
61. Γκόν-Πό Τσάκ (βουδιστές)
62. Γνωστική Αποστολική Ροδοσταυρική Εκκλησία
63. Γνωστικός Σύλλογος Ανθρωπολογικών καί Επιστημονικών Μελετών
64. Δίαυλος
65. Golden Flower Tai Chi Association
66. Διεθνές Άστρο-βιορυθμικό Κέντρο ΟΜ ΕΠΕ
67. Διεθνές Κέντρο Εσωτερικού Χριστιανισμού (Δόριζας)
68. Διεθνές Κολέγιο Εσωτερικών Σπουδών
69. Διεθνής Ένωση γιά τήν Συνείδηση του Κρίσνα (ISKCON)
70. Διεθνής Εταιρεία Διαλογισμού (γκουρού Μαχαρίσι)
71. Διεθνής Εταιρεία Reiki
72. Διεθνής Κύκλος Πολιτιστικών καί Πνευματικών Ερευνών (CIRCES)
73. Διεθνής Σύλλογος Προστασίας του Περιβάλλοντος της Ελλάδος (βουδιστές)
74. Διεθνής Σχολή του Χρυσού Ροδοσταύρου
75. ΔΙΟΔΟΣ Κέντρο Πολιτισμού καί Αναζήτησης
76. Εγώ Ειμί - Κίνηση (I am)
77. Ecclesia Gnostica Apostolica Universalis
78. Εκκλησία της Σαηεντόλοτζυ (Scientology Church)
79. Εκκλησία της Σατανιστικής απελευθέρωσης
80. Εκκλησία της Σατανιστικής Αδελφότητας
81. Εκκλησία του Σατανά
82. Εκκλησία της τελευταίας Διαθήκης (Bessarion) - (Tserkov Poslednego Zaveta) Ρωσία
83. Ελληνική Βουδιστική Εταιρεία
84. Ελληνική Εταιρεία Έρευνας Μεταφυσικής Επιστήμης, Φιλοσοφίας
85. Ελληνική Οργάνωση Γυναικών γιά τήν Παγκόσμια Ειρήνη (Μούν)
86. Ελληνική Πυθαγόρεια Φιλοσοφική Εταιρεία
87. Ελληνική Ραελική Εταιρεία
88. Ελληνική Φλόγα
89. Ελληνικό Κέντρο Προώθησης Τεχνολογίας Μαχαρίσι του Ενοπ. Πεδίου (Μαχαρίσι)
90. Ελληνικό Κέντρο Εσωτερικού Χριστιανισμού (Δόριζας)
91. Ελληνικόν Ειδύλλιον (Σελιανίτικα Αιγίου)
92. Ελληνικός Σύλλογος Γιόγκα
93. Ελληνικός Φιλοσοφικός Σύλλογος (γκουρού Μαχαράτζι)
94. Ελληνοϊνδικός Φιλοσοφικός Σύνδεσμος (γκουρού Σάι Μπάμπα)
95. Ενανθρωπότητα Πνευματικό Ησυχαστήριο (Ακρογιάλι Αβίας, Χάρη Βακάλ)
96. Ένωση Γιόγκα Ηλίανθος
97. Ένωση Ελλήνων Εσωτεριστών
98. Ένωση Ερευνητών Μεταφυσικών Φαινομένων με Μέντιουμ "Ο Άγιος Νεκτάριος"
99. Ενωτική Εκκλησία τού Μούν
100. Εξαίσιος Τρόπος - Πολιτιστικός Σύλλογος (Emin Approach)
101. Extra Sensory Perception Society
102. Επαναστατική Σχολή Υπερβατικής Σοφίας
103. Επιστήμη της Πνευματικότητας (Sawan - Kirpal publications)
104. Επιταγή του Black Ram
105. Επιτροπή Ρούμι Ελλάδος (Τάκις 'Αλεξίου)
106. Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Αστρολογίας Ράιτ
107. Έργο Διάσωσης του Ιησού Χριστού (G.Wittek)
108. Ερμητικό Τάγμα Χρυσής Αυγής
109. Εσσαϊκή Αδελφότητα
110. Εταιρεία Αρχαιοελληνικών Μελετών "Διιπετές" ( νεοειδωλολάτρες)
111. Εταιρεία Εσωτεριστικών Μελετών "Ώρος" --- Μονάδα υπηρεσίας καλής θέλησης
112. Εταιρεία Παγκόσμιας Ενοποίησης (του Μούν)
113. Εταιρεία "ΠΝΟΗ : Νέοι Τρόποι Ζωής"
114. Εταιρεία Φιλοσοφικών Μελετών Αλίκη Μπέιλη
115. Εταιρεία Ψυχικών Ερευνών (Α. Τανάγρα)
116. "ΗΛΙΟΝ ΦΩΣ" (του Παναγιώτη Τουλιάτου)
117. Ηλιοχόος (Τσαγκαράδα Πηλίου, Κύπρος)
118. Η Οικογένεια (Παιδιά του Θεού)
119. Η Ομάδα (Παιδιά του Θεού)
120. Θεοσοφική Εταιρεία
121. Θιβετανικό Κέντρο Αυτοσυγκέντρωσης
122. Θιβετανικό Κέντρο "Καρούνα" (στο Μόλυβο Λέσβου)
123. Θιβετανικός Βουδισμός Κουζάνα-Ντορόζ
124. I am -Bridge to Freedom
125. Ιάμβλιχος- Κίνηση Δημιουργικής Σκέψης
126. Ίδρυμα γιά τήν Διατήρηση της Μαχαγιάνα Παράδοσης (βουδιστές)
127. Ίδρυμα Γκουρτζίεφ ( Φαινόμενο Geller )
128. Ίδρυμα Εντγκαρ Κέυση
129. Ίδρυμα Roerich (Fond Rerikha) - Ρωσία
130. Ιεραποστολική Εργασία (Παιδιά του Θεού)
131. ICUS (Μούν-Διεθνής Συνδιάσκεψη γιά τήν Ενότητα των Επιστημών)
132. Illium Center of light
133. Insight
134. International Association of Scientologists (Σαηεντόλοτζυ)
135. Ινστιτούτο Ανθρωπολογικών Ερευνών Πυθαγόρας (Νέα Ακρόπολη)
136. Ινστιτούτο Διαθρησκευτικής Εκπαίδευσης (Μούν)
137. Ινστιτούτο Εναλλακτικών Σπουδών (Institut Voor Alternatieve)
138. Ινστιτούτο Εξέλιξης του Ανθρώπου
139. Ινστιτούτο Έρευνας γιά Διεύρυνση της Συνείδησης (H. J. Ament)
140. Ινστιτούτο Ερευνών των Ανθρωπίνων Δυνατοτήτων (EMIN Formed)
141. Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επιστήμης Βιοενεργητικής - Πανεπιστήμιο ρίγια Γιόγκα
142. Ινστιτούτο Μελετών γιά τον Άνθρωπο
143. Ινστιτούτο Μερκούριο (Νέα 'Ακρόπολη)
144. Ινστιτούτο Παραδοσιακής Αστρολογίας
145. Ινστιτούτο Παραψυχολογίας Αθηνών (Γ. Βουλούκου)
146. Ινστιτούτο Σπουδών Μαχαγιάνα (Βουδιστές)
147. Ινστιτούτο Φιλοσοφίας Διανοητών Ελλάδος (Σαηεντόλοτζυ)
148. IOWC (Μούν-Διεθνής Σταυροφορία γιά Ενοποιημένο Κόσμο)
149. Ιππότες του Χρυσού Λωτού
150. IRF (Μούν-Διεθνές Ίδρυμα Θρησκειών)
151. IRFWP (Μούν-Διαθρησκευτική Ομοσπονδία γιά τήν Παγκόσμια Ειρήνη)
152. ISC(Μούν-Διεθνές Συμβούλιο Ασφαλείας)
153. Ishi To-Ken
154. I Help (Σαηεντόλοτζυ)
155. Καθολική Γνωστική Εκκλησία
156. Καλλιτεχνικό Εργαστήρι (Νέα Ακρόπολη)
157. Karma Berchen Ling (Ορεινή Κορινθία-Κέντρο Θιβετανικών Σπουδών)
158. Karma Drubcin Cho Khorling (βουδιστές)
159. Karma Rick Drol Ling
160. CARP (του Μούν, Collegiate Association for the Research of Principles)
161. Karuna (Μόλυβος Λέσβου)
162. CAUSA International (Μούν)
163. "Καφέ Σχολειό" (του Κώστα Φωτεινού)
164. CWR (Μούν-Συμβούλιο γιά τις Θρησκεrες του Κόσμου)
165. Κέντρο Aeroterra
166. Κέντρο Ανάντα Μάργκα
167. Κέντρο Ανθρωπιστικής καί Νεοραϊχικής Ψυχολογίας-Ψυχοθεραπείας
168. Κέντρο "Αρμονική Ζωή"
169. Κέντρο Αστρολογικών Ερευνών Ελλάδος
170. Κέντρο Aum - Πνευματικό Κέντρο Aum (Κέντρο ΟΜ, Κέντρο Εσωτερικής Αναζήτησης Aum-γκουρού Sri Chinmoy)
171. Κέντρο γιά τήν Αρμονική Ανάπτυξη του Ανθρώπου "3Α"
172. Κέντρο γιά Χαλάρωση καί Συνείδηση (γκουρού Ραζνίς)
173. Κέντρο Γιόγκα Αθηνών (του γκουρού Σατυανάντα)
174. Κέντρο Γιόγκα Λωτός
175. Κέντρο Γκουρτζίεφ - Ουσπένσκι
176. Κέντρο Γνωστικής Ανθρωπολογίας
177. Κέντρο Διαισθητικής Πρακτικής καί Σωματικής Ανάπλασης (Ανάντα μάργκα)
178. Κέντρο Διαλογισμού του Οσσο
179. Κέντρο Διάσπασης
180. Κέντρο Δύναμης της Σκέψης
181. Κέντρο Ελευθέρων Φιλοσοφικών Ερευνών-Μελετών (Κ.Ε.Φ.Ε.Μ.)
182. Κέντρο Επιστημονικής Αστρολογίας (Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Αστρολογίας-Ράιτ Κέντρο Αθηνών, International School of Astrology AFA ffiliate)
183. Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας των Πνευματικών Φαινομένων, Η Χρυσή Ατραπός
184. Κέντρο Ερευνών Μεταφυσικών Φαινομένων
185. Κέντρο Εσωτερικών Θεωρήσεων "Ένδον" (Κρήτη)
186. Κέντρο Εφηρμοσμένης Φιλοσοφίας Ελλάδος-ΚΕΦΕ (Σαηεντόλοτζυ)
187. Κέντρο Ζωής καί Έμπνευσης
188. Κέντρο τής Θεοτόκου (Bogorodischny Tsentr) - Ρωσία
189. Κέντρο Θιβετιανής Φιλοσοφίας καί Διαλογισμού (βουδιστές)
190. Κέντρο Θιβετιανού Διαλογισμού
191. Κέντρο Θιβετανικών Σπουδών καί Διαλογισμού (Karma Drub Cho Khor ing)
192. Κέντρο Καργκυούπα (βουδιστές)
193. Κέντρο Κοινωνικής Προνοίας (τού γκουρού Σατυανάντα)
194. Κέντρο Μάντιραμ
195. Κέντρο Μεταφυσικής Ενημέρωσης
196. Κέντρο Μεταφυσικής Ossiris-Isis (Κέντρο Παραψυχολογίας-Μεταφυσικής "Osirissis")
197. Κέντρο Μεταφυσικών Ερευνών "Γενικός καί Χριστιανικός Εσωτερισμός"
198. Κέντρο Νυίμαπα ( βουδιστές)
199. Κέντρο Παραψυχολογικών Ερευνών ΔΕΚ ΕΠΕ
200. Κέντρο Ποίησης καί Σοφίας
201. Κέντρο Σαχάτζα Γιόγκα
202. Κέντρο Σωματικής καί Πνευματικής Άσκησης Θεραπευτικό ΤΑΟ (Greek Healing Tao Center)
203. Κέντρο Σωματικής, Συναισθηματικής, Πνευματικής Εναρμόνισης "Τό μήλον της Έριδος"
204. Κέντρο Σπουδών Γνωστικής Ανθρωπολογίας
205. Κέντρο Τρίχρονης Απομόνωσης - Κάρμα Ρίκ Ντρόλ Λίνγκ (βουδιστές) Κέντρο Πρακτικής Φιλοσοφίας καί Ψυχολογίας)

206. Κέντρο Ψυχικών Ερευνών
207. Κέντρο Ψυχολογίας καί Μεταφυσικής
208. Centuries Soft Ware (Aστρολογικά προγράμματα)
209. Κίνηση Δημιουργικής Σκέψης ( Iάμβλιχος)
210. Κίνηση Πνευματικής Αναγέννησης (τού γκουρού Μαχαρίσι)
211. Κίνηση Unity
212. Κιρπάλ Λάιτ Σάτσανγκ (ή Φιλοσοφικός Σύνδεσμος)
213. Kirpal Ruhani Satsang
214. Citizens Commission on Human Rights Groups (Σαηεντόλοτζυ)
215. Club (Παιδιά τού Θεού)
216. Κοινότης Drogchen (βουδιστές)
217. Κοινότητα τής κοινής Πίστεως - Ρωσία
218. Κοινότητα Χριστιανών (Ανθρωποσοφία)
219. Κοινωνία τού Porfiry Ivanov (Obschestvo Porfiria Ivanova) - Ρωσία
220. Κόμμα τού Φυσικού Νόμου (γκουρού Μαχαρίσι)
221. Κορίτσια τού ΠΡΑΟΥΤ (Girls' PROUT)
222. Cosmic Patterns
223. Criminon (Σαηεντόλοτζυ)
224. Quartus (New Age)
225. Κύκλοι Έρευνας της Αληθείας
226. Κύκλος "Ελιφάς Λεβί"
227. Κύκλος Μελέτης Ραμακρίσνα-Βεδάντα
228. Κύκλος τού Δράκοντα
229. Κύκλος των Ένδων - Ερευνητές τής Αλήθειας (Στυλιανός Αττεσλής - Κύπρος)
230. Κυρίαρχο Μυητικό Τάγμα τού Ναού
231. Christian Children's Mission (Παιδιά τού Θεού)
232. Λευκή Αδελφότης (Yusmalos) (Beloye Bratstvo) - Ρωσία
233. Little Augle Ballet (Μούν)
234. Life Eternal Trust
235. Λόγος (τού Μούν)
236. Locus 7
237. Lucis Trust
238. "Μάλλικα" Κέντρο Διαλογισμού τού Osho (Osho Rajneesh)
239. Μασονία-Τεκτονισμός (διάφοροι τύποι, στοές, τάγματα, σχολές)
240. Μαύρος Οιωνός (The Black Omen)
241. Μεγάλη Εθνική Εκκλησία των 'Ελλήνων ( νεοειδωλολάτρες)
242. Μεταφυσική Αδελφότης Πνευματικής Τελειώσεως (Γ. Βασιλείου)
243. Μεταφυσική Ακαδημία τής Αιτίας καί του Αποτελέσματος
244. Μονοπάτι τής Ευτυχίας (Ανάντα Μάργκα)
245. Μπακτιβεντάντα ΕΠΕ (Χάρε Κρίσνα)
246. Μπαχάι-Θρησκεία
247. Μυθολογικό Κέντρο "Τρισήλιον" (Agni Yoga Society)
248. Μυρινούντα (Αρμονική Ζωή)
249. Ναός τού Ηλίου ( France )
250. Ναός τού Σέτ-Temple of Set
251. Narconon (Σαηεντόλοτζυ - Ρωσίας)
252. Νέα Ακρόπολη
253. "Νέα 'Εποχή"
254. Νέας Ανθρωπότητας Κέντρο (τού Χάρη Βακάλ)
255. Νέας Ανθρωπότητας Όμιλος (τού Χάρη Βακάλ)
256. New Era Publications International (Μούν-Νέα Οικουμενική Εταιρεία Ερεύνης) (Σαηεντόλοτζυ - Μόσχα)

257. Νεο-ανθρωπιστικό Κέντρο (Ανάντα Μάργκα)
258. Νέος Όμιλος Εξυπηρετητών τού Κόσμου
259. Νεο-παγανιστικές ομάδες (Russian Cosmism) (Neo-yazychestvo, Russkii Kosmism) - Ρωσία
260. Νιτσίρεν Σόσου
261. Ντο-Ναγκ Ζούνγκ-Τζούγκ Λίνγκ (βουδιστές)
262. Οι Κύριοι των Δακτυλιδιών (Gospodari Prstenova) - Σερβία
263. Οικογένεια ( τού Μώ)
264. Οικογένεια Αγάπης (τού Μώ)
265. Οικουμενική Εκκλησία (τού Μούν)
266. Οικουμενική Ζωή (τής G. Wittek)
267. Οικουμενική καί Θριαμβεύουσα Εκκλησία
268. Οικουμενική Ρωσική Μαριανική Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία - (The Ecumenical Russian Marian Orthodox - Catholic Church ) - Ρωσία

269. Ομάδα Εσωτερικών Μελετών τού Τάγματος των Ιπποτών τού Ναού
270. Ομάδα Διαβίβασης Ενεργειών
271. Ομάδες Εσωτερικής Εργασίας (Ατζακα)
272. Ομακόειο Αθηνών
273. Ομάς Σατσιτανάντα
274. Όμιλος Βιολογίας-Ενέργειας Γιόγκα
275. Όμιλος Εξυπηρετητών
276. Όμιλος Εργατών Εσωτερισμού ΦΑΕΘΩΝ
277. Όμιλος Ερευνών, Μελετών καί προστασίας τού 'Ανθρώπου καί του Περιβάλλοντος (Γαία Αειφόρος)
278. Όμιλος Μελετών
279. Όμιλος "Πυθαγόρας Πλάτων"
280. Όμιλος Υπηρεσίας
281. Ομοσπονδία Μεταφυσικών Σωματείων Ελλάδος
282. Ομοσπονδία των Γυναικών γιά τήν Παγκόσμια Ειρήνη (Μούν)
283. Omoto Kyo
284. Οντολογικές Προπονήσεις (Hannes School)
285. Orden Fiat Lux (Uriella Bert Schinger)
286. Ορθόδοξη Σατανιστική Εκκλησία τού τυπικού (Nethilum Rite)
287. OSC (Μούν - σταυροφορία γιά τον Xναν κόσμο)
288. Office of Special Affairs (Σαηεντόλοτζυ)
289. Ουράνιο Τόξο (Εκδόσεις βιβλίων τού Osho Rajneesh)
290. Παγκόσμια Καλή Θέληση
291. Παγκόσμια Λευκή 'Αδελφότητα (Αιβανχόφ)
292. Παγκόσμια Συνεργασία γιά έναν Καλύτερο Κόσμο (Brahma Kumaris)
293. Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ
294. Παγκόσμιο Πνευματικό Πανεπιστήμιο Brahma Kumaris
295. Παιδιά του Θεού (του Μώ)
296. Πανελλήνια Ένωση Γνωστικών Σπουδών γιά τήν Έρευνα τού Ανθρώπου
297. Πανελλήνια Επαγγελματική Εταιρεία Ψυχικών Ερευνών και Αστρολογίας
298. Πανελλήνια Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής
299. Πανελλήνιο Επιστημονικό Κέντρο Μεταφυσικής, Πνευματισμού και Αστρολογίας
300. Πανελλήνιο Κέντρο Γνωστικών Σπουδών
301. Πανελλήνιο Κέντρο Διαλογισμού (Brahma Kumaris)
302. Πανελλήνιος Σύνδεσμος γιά καλύτερη Ζωή καί Εκπαίδευση
303. Πανελλήνιο Σωματείο Ψυχικών Ερευνών καί Τηλεπάθειας "Άπω Ανατολή"
304. Πανεπιστήμιο MIU (γκουρού Μαχαρίσι)
305. Παραψυχοκοινωνιολογική Εταιρεία
306. Πνευματικό Κέντρο Αρμονική Ζωή
307. Πνευματικό Κέντρο Brahma Kumari
308. Πνευματικό Κέντρο "Μήλον τής Έριδος"
309. Πνευματικός Όμιλος Αθηνών "Το θείο φως"
310. Πνευματιστικός Όμιλος Αθηνών
311. ΠΝΟΗ-Νέοι Τρόποι Ζωής
312. Πολιτιστικός και Καλλιτεχνικός Σύλλογος Mokiti Okada
313. Πολιτιστικός και Φιλοσοφικός Οργανισμός Νέα Ακρόπολη
314. Πρακτική Φιλοσοφία (Κύπρος)
315. Πρόσκληση για Ζωή
316. Proutist Universal (Ανάντα Μάργκα)
317. "Ράμνος" Όμιλος Εσωτερικής Αναγνώρισης και Υπηρεσίας
318. Ράντα Σουάμι Σάντσανγκ Μπέας Ελλάδος
319. Rennaissance Universale (Ανάντα Μάργκα)
320. Religious Technology Center (Σαηεντόλοτζυ)
321. Rissho-Kosei-Kai
322. Ροδοσταυρική Εταιρεία
323. Ροδοσταυρικό Τάγμα AMORC
324. Ρουχανί Σάτζαγκ Γιόγκα
325. RYS (Μούν-θρησκευτική υπηρεσία νεότητος)
326. Saint Germain Foundation (Εγώ Ειμί-Κίνηση)
327. Sagitarius-Κέντρο Νοητικής και Σωματικής Εξάσκησης
328. Σαρακήνειον Ίδρυμα Συμπαράστασης
329. Σαρακήνειο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα
330. Satyananda Yoga Center
331. Σατυανάντασραμ Ελλάδας
332. Σάτυα Σαι Μπάμπα-Κίνηση
333. Self-Realization Fellowship (SRF-του γκουρού Παραμαχάνσα Γιογκανάντα)
334. Σεμινάρια Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας "Κυβερνητική του Νου" (Κύπρος)
335. Σεμινάρια Νους και Σώμα
336. Σεμινάριο "τα τρία σημεία" (Δώρα Μορφίτου, Κύπρος)
337. Σεμινάριο τής Αποκάλυψης (Κύπρος)
338. Σηννανώι Σοσσυόρ
339. Sidha Yoga (Muktananda)
340. Silva Mind Control
341. Scientology Missions (Αθήνα, Κολωνός, Σόφια - Harghita, Ρουμανίας -Briask,Kagalyn, Μόσχα - st. Peterlurg, Tver, Volgograd, Ρωσίας - Harkov Ουκρανίας -Koper, Σλοβενίας)
342. Soka Gakkai (βουδιστική αίρεση)
343. Σοροπτιμίστριες
344. Σουλεϊμάν Μορσέντ (Συρία)
345. Σουμπούντ (Subud)
346. Σουφανία (Χαρισματική - Δαμασκός, Συρία)
347. Sri Vaisnaba Society
348. Στέκι τής Γειτονιάς (Silo)
349. Success Dynamics-Η Δυναμική τής Επιτυχίας (Α. Καλογήρου)
350. Σύλλογος Αποφοίτων Ελέγχου του Νου
351. Σύλλογος Γνωστικής Ανθρωπολογίας καί Επιστήμης
352. Σύλλογος Επιστημονικής Μελέτης Φιλοσοφικών καί Μεταφυσικών Θεμάτων (Radha Suami)
353. Σύλλογος Θιβετανικών Μελετών (Karma Drub Gin Chor Ling) (βουδιστές)
354. Σύλλογος Προσκυνητών Ακτίστου Φωτός "Άγιος Πατάπιος" (Ομακόειον)
355. Σύλλογος Σρί Ουρομπίντο
356. Συμβουλευτικό Κέντρο Έρις (Γ. Βασιλείου)
357. Summit Council of World Peace (Μούν - συμβούλιο κορυφής γιά την παγκόσμια ειρήνη)
358. Συνομοσπονδία Μεταφυσικών Σωματείων
359. Συνομοσπονδία Μεταφυσικών Σωματείων καί Σωματείων Φυσικής Υγιεινής "Αθήναιον"
360. Share International Foundation (Ελληνικό περιοδικό : Η Aνάδυση)
361. Σχολεία Βάλντορφ (Ανθρωποσοφία)
362. Σχολή Αρκέην
363. Σχολή Ζέν-Σιατσού (γκουρού Ραζνίς)
364. Σχολή Νέας Εσωτερικής Σοφίας (Χάρης Βακάλ)
365. Σχολή Tai-Chi
366. Σχολή Φιλοσοφίας τού Όντος
367. Σωματείο γιά τήν Προϋπόθεση τού Φυσικού καί Ανώδυνου Τοκετού (γκουρού Ραζνίς)
368. Τάγμα Αγίου Γεωργίου
369. Τάγμα Αγίου 'Ιωάννου
370. Τάγμα Αργυρού Αστέρα
371. Τάγμα Εκλεκτών Ιερέων τού Σύμπαντος
372. Τάγμα Ερμού τού Τρισμέγιστου
373. Τάγμα Κριναετών Εωνική Εταιρεία
374. Τάγμα Ραμακρίσνα
375. Τάγμα τής Κίρκης, τού Αίματος τού Σκύλου
376. Τάγμα τής Νεκροκεφαλής καί των Οστών
377. Τάγμα τού Αγίου Δισκοπότηρου
378. Τάγμα τού Κρίνου καί τού Αετού (τρεις διαφορετικές ομάδες με το ίδιο όνομα)
379. Τάγμα τού Κρόνου-Ordo Saturni
380. Τάγμα τού Λευκού Κρίνου
381. Τάγμα τού Ναού
382. Τάγμα τού Ναού τής Ανατολής (ΟΤΟ)
383. Τάγμα τού Ναού τού Ηλίου-Temple of the Sun
384. Τάγμα των Πτωχών Ιπποτών τού Χριστού
385. Τάγμα των Σούφι στη Δύση
386. Τάγμα Thelema
387. Τάγμα Χρυσού Ρόδου
388. Τα θεμέλια γιά Ανώτερη Πνευματική Μάθηση (εσώτερη αδελφότητα των Αναληφθέντων Δασκάλων τής Σοφίας, Κόρινθος)
389. Tao Te Puh (γκουρού Ραζνίς)
390. Tara Center
391. Το Δέντρο (Κέντρο Άσκησης γιά τήν εναρμόνιση Σώματος, Νου και Ψυχής)
392. Το 20λεπτο Μυστικό (Φάνης Θεοφανίδης, Κύπρος)
393. Το Ενσόφιον τής Ενανθρωπότητος (τού Χάρη Βακάλ)
394. Το Κίνημα (Silo)
395. Tong il Company (Μούν-Εταιρεία Ένωσης τής Οικονομίας)
396. Το Φιλοσοφικόν (τού Θεοφάνη, Κύπρος)
397. The Way International
398. The Way for Happiness Foundation (Σαηεντόλοτζυ - Ρωσίας)
399. The International Cultural Foundation (Mun)
400. The Rosicrurian Fellowship
401. U-Man International- (Scientology)
402. U-Man Hellas-Σύμβουλοι Παραγωγικότητας (Scientology)
403. United Human Organisation bep (H.J.Ament)
404. Υπερβατικός Διαλογισμός (γκουρού Μαχαρίσι)
405. Family Service (Παιδιά τού Θεού)
406. Φαράχ-Κέντρο Τεχνών (Δ. Πιτιανούδη)
407. Fellowship of friends
408. Φίλοι τού Οσσο
409. Φιλοσοφική Ομάδα Σάι Μπάμπα
410. Φιλοσοφικό καί Μυθολογικό Κέντρο Ελλάδος ('Α. Ασημακόπουλου)
411. Φιλοσοφικό Κέντρο Αθηνά (Σαηεντόλοτζυ)
412. Φιλοσοφικό Κέντρο Νέα 'Ακρόπολη
413. Four P. Society
414. Freedom Magazine Offices (Σαηεντόλοτζυ)
415. Φυσιοθεραπευτικό Κέντρο Πρωτοποριακής Έρευνας Σέραπις ή Κέντρο Σέραπις (Νέα Ακρόπολη)
416. Haven' s Magic (Παιδιά τού Θεού)
417. Haidakhandi Spiritual Unity Center
418. Haidakhan Samaj
419. Haven's Love (Παιδιά τού Θεού)
420. Χριστιανική Επιστήμη (Christian Science)
421. Χρυσός τού Ήλιου
422. Ψυχολογική Σχολή τής Ράτζα Γιόγκα (Ομακόειο)

Οί παραπάνω κατάλογοι καταρτίστηκαν από την Ζ΄ Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και Παραθρησκείας (Αλίαρτος 20-26.9.1995).

«Οί κατάλογοι αυτοί καταρτίστηκαν και εγκρίθηκαν ομόφωνα σε ειδική συνεδρία υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Ιερωνύμου από την Ζ΄ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη της Αλιάρτου. Δεν υποδηλώνουν κανέναν συσχετισμό των ομάδων αυτών, που είναι μεταξύ τους, ως επί το πλείστον, εντελώς άσχετες. Δεν εκφράζουν ουδεμία κοινωνική ή άλλη μείωση των μελών τους. Δεν υποδηλώνουν μισαλλοδοξία ή διακρίσεις.

Αντίθετα, αποτελούν καρπό ποιμαντικής φροντίδας για κάθε πολίτη, ο οποίος θα θελήσει να ενταχθεί σε μια από τις ομάδες αυτές, ώστε η επιλογή του να είναι συνειδητή και ελεύθερη. Αποδεικνύει, ακόμη, την αγάπη και την στοργή των ποιμένων της Εκκλησίας, που συνήλθαν στην Αλίαρτο, προς τους αδελφούς εκείνους, οι οποίοι εντάχθησαν σ’ αυτές τις ομάδες, χωρίς να έχουν την πρόθεση να εγκαταλείψουν ή να νοθεύσουν το περιεχόμενο της πίστεώς τους και το Ορθόδοξο φρόνημά τους.

Εάν οι νεοφανείς αιρέσεις και παραθρησκευτικές ομάδες απεκάλυπταν το αληθινό τους πρόσωπο και δεν εμφανίζονταν με ποικίλα προσωπεία και με τον ισχυρισμό ότι είναι καί αυτοί Χριστιανοί Ορθόδοξοι, τότε δέν θά χρειαζόταν καί αυτός ό κατάλογος ενημέρωσης"

Πηγή:

http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/commitees/heresies/heresies-0019.html

ΒΑΣΙΚΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ

Ρωμαιοκαθολικοί - Παπικοί

Προτεστάντες - Ευαγγελικοί

Έντυπα Χριστιανικών αιρέσεων είναι:

Σκοπιά -- Ξύπνα -- Τά καλά Νέα -- Χριστιανισμός -- Οί Νικητές -- Ό δρόμος

Καιροί αναψυχής -- Η φωνή τού Ευαγγελίου -- Ό επιούσιος άρτος -- Πρός Εμμαούς

Ζωντανή μαρτυρία -- Ηχώ τής αλήθειας -- Ή μάχαιρα τού πνεύματος --

Λόγοι ζωής -- Ή αγγελία μας -- Ουράνιο τόξο -- Νέα πνοή -- Παιδικοί αντίλαλοι

-- Ημεροδείκτης τού Χριστιανού -- Ευαγγελικό φώς -- Λυτρωμένα νειάτα -- Πνευματικοί

αντίλαλοι

Τηλεοπτικοί καί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί :

Hellas 62 ( TV) --

Ρ/Σ " Χριστιανισμός " ( Πεντηκοστιανοί )

Τηλεφωνικά μηνύματα :

Διαφημίζονται τηλεφωνικοί αριθμοί γιά Χριστιανικά μηνύματα συμπαράστασης.

Προσοχή ! Τό 90% από αυτά τά μηνύματα, ανήκουν σέ αιρέσεις...

Έντυπα Εξωχριστιανικών ομάδων είναι:

Δαυλός ( περιοδικό Νεοειδωλολατρών)

Διϊπετές ( '' '' )

Τρίτο Μάτι ( UFO - αποκρυφισμός )

Πύρινος Κόσμος ( διακίνηση αποκρυφιστικών βιβλίων )

Komisarios-HillΝέο Μέλος
23/12/2004, 07:49:47

Δηλώνω άθρησκος. Όχι Άθεος(μόνο αν ο άθεος απορρίπτει μονάχα τους θεούς των θρησκειών, οι δύο έννοιες μπορούν να παρομοιαστούν). Δεν με καλύπτει καμία απο τις θρησκείες(παρ'όλο που τα θρησκευτικά αισθήματα είναι πειρασμός,τα έχω γευθεί σε μεγάλες δόσεις σε ηλικία ευάλωτη σε επιρροές). Αρκετές έρευνες έχουν δείξει ότι η θρησκεία βοηθάει τον άνθρωπο να πατάει πιο γερά στα πόδια του είτε ψυχολογικά, είτε σωματικά. Αυτό το γεγονός πιστεύω το δέχεται η πλειοψηφία. Η βοήθεια αυτή φτάνει πολλές φορές στην θεραπεία ασθενειών. O Ιπποκράτης πιστεύω θα θεωρούσε το ίδιο ευπροσδεκτη την θεραπεία απο την πίστη με εκείνες που προέρχονται από τις γνώσεις τις γιατρικής επιστήμης. Είναι όμως λάθος να αποδωθούν οι θεραπευτικές ιδιότητες της θρησκείας αποκλειστικά σ'αυτήν. Θεραπευτική πίστη υπάρχει και στο φαινόμενο placebo. Άρα θα πρέπει να ψάξουμε "πιό βαθιά" στον εγκέφαλο, παρά ψηλά στον ουρανό για τα λεγόμενα "θαυματα". Ένας παραπάνω λόγος είναι το copyright που θέλουν οι πιστοί κάθε θρησκείας( με τεράστιες διαφορές μεταξύ τους) για τα θαυματα.

Τα

ευεργετικά όμως στοιχεία της θρησκείας σταματάνε σε προσωπικό επίπεδο. Οι καταστροφικές της επιδράσεις στις κοινωνικές δομές είναι τεράστιες. Ξεκινώντας από την (σχεδιαστικό λάθος της φύσης) ευάλωτη σε επιρροές παιδική ηλικία. Θεωρώ ότι η παιδική ηλικία του ανθρώπινου είδους είναι η "Αχιλλεως πνέρνα" του. Προκαλώ τον οποιδήποτε να μου φέρει στοιχεία κράτους ή γενικά περοχής, όπου μια νέα γενιά να ακολουθεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20% θρησκεία διαφορετική από την πολυπλυθέστερη. Ακόμα και αν δεν δέχονται 100% τα διδάγματα της θρησκείας του τόπου τους, πολλοί απλά θα την προσαρμόσουν στα δικά τους πιστεύω ή και θα αντιδράσουν(σιγά την αντίδραση) δημιουργώντας δική τους αίρεση. Τόσο μεγάλη είναι η δύναμη επιρροής στην παιδική ηλικία. Και το καλύτερο; Το παιδί δεν χρεάζεται σοβαρά επιχειρήματα. Λίγο χριστούλη, λίγω παναγίτσα, αρκετή αγάπη απ'τους γονείς και έτοιμος ο μελλοντικός μέσος κοντόμυαλος θρήσκος. Δεν φταίει όμως ούτε αυτός, ούτε οι γονείς του(και αυτοί πιθανότατα την ιδια πληση εγκεφάλου πέρασαν). Φτα

ίει η φύση(ο "αρχιτέκτονας", ο θεός, κ.τ.λ. Ακόμα και ο απόδοση φύλου σ'αυτή την έννοια είναι αυθαιρεσία), ή όπως αλλιώς θέλετε ονομάστε την δημιουργική δυναμη που τα έφτιαξε(ο χρόνος είναι σχετικός:έφτιαξε,φτιάχνει, θα φτιάξει κτλ) όλα.
Φταει στο ότι αργεί πολύ την εξέλιξη. Ένα παράδειγμα είναι η "αρχιτεκτονική" του εγκεφάλου μας στο θέμα "συναίσθημα εναντίον λογικής". Είναι γνωστό πως οι "απ'έξω" πληροφορίες ακολουθούν πιο γρήγορη και φαρδύτερη "οδό" προς την αμυγδαλή(μέρος του εγκεφάλου που παίρνει αποφάσεις με συναισθηματικά κριτηρια), σε αντίθεση με την αργή και στενότερη "οδό" προς το κέντρο αποφάσεων με λογικά κριτήρια. Αυτό απλά σημαίνει πως σε πολύ μεγάλο ποσοστό μας κυβερνάει το συ αίσθημα. Εκτός και αν το ημερεύσουμε με την κατάλληλη εξάσκηση(λέγε με παιδεία).
Ο κόσμος όμως εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται με το να ψάχνει(και μέσω των γνωστών συναισθημάτων τον βρίσκει) τον θεό και να κατακρίνει(στην καλύτερη) όλα εκείνα τα ανοιχτά μυαλά, χωρίς τα οποία δεν ξέρω που θα ήμασταν ακομη.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι, είναι ότι είναι πολύ νωρίς για τον άνθρωπο να ισχυρίζεται ότι βρήκε την αλήθεια. Ένας απο τους πιο διάσημους άθεους του αιώνα(καθηγητής παν/μιου κτλ δεν θυμαμαι το ονομα), έκανε μια απο τις πιο γενναιες πράξεις. Παραδέχτηκε πως αλλαξε γνώμη μετά από 50χρόνια καριέρας σαν αθεος. Μη βιαστείτε να πανηγυρησετε οι θρήσκοι. Ό ανθρωπος δεν μπήκε στον περασμό του συναισθήματος, η αποφασή του στηρίζεται στην επιστημονική του λογική. Δηλωνει πως πλεον η επιστήμη εχει τόσα πολλά στοιχεία που στηρίζουν την ύπαρξη κάποια διάνοιας πίσω απ'όλα, ωστε είναι αφελές πλέον να το αμφισβητούμε. Επίσης κάτι εξίσου σημαντικό: δεν δήλωσε ξαφνικά οπαδός κάποιας θρησκείας. Από άθεος έγινε άθρησκος. Και αυτή είναι η πιο έντιμη στάση κάθε ανθρώπου που αντιλαμβάνεται πως είμαστε ακόμα κάπου στην αρχή της μεταφυσικής μας αναζητησης. Οι χιλιετίες επιστημονικής εξέλιξης που έπονται, σίγουρα θα φέρουν προ εκπλήξεως τους θρησκευτικούς ηγέτες του αύριο και είναι αλαζονική προσβολή προς το αύριο να ισχυριζόμαστε πως βρήκαμε την αλήθεια σήμερα.

Jason_18Μέλος
24/12/2004, 23:33:45
φιλε komisarie συμφωνω μαζι σου στο θεμα "αθρησκος και οχι αθεος"!καποιοιι λενε οτι δεν υπαρχει καμια διαφορα σε αυτες τις δυο εννοιες!κι ομως η μια δεν εχει καμια σημασια με την αλλη!
αυτος που δηλωνει "αθρησκος"πιστευει στη υπαρξη του θεου αλλα οχι οπως τον παρουσιαζουν οι θρησκειες(δηλαδη σαν δημιουργο του κοσμου και απελευθερωτη)!!ενω "αθεος"δηλωνει αυτος που δεν πιστευει καθολου στην υπαρξη του θεου!
αυτοι που θεωρουν τις δυο εννοιες παρομοιες ειναι κυριως οι θρησκοι οι οποιοι λενε"δεν πιστευεις στον δικο μας θεο?δεν πιστευεις σε κανεναν και σε τιποτα"μεγα λαθος!
25/12/2004, 21:46:09
Το δυστυχημα ειναι οτι οι θρησκειες,
με επιταγες-κανονες που αν παραβαινονται επισυρουν τη βεβαιη τιμωρια,
με κανονες που εναντιωνονται στη φυσικη λειτουργια των ενστικτων,
καθιστανται η πρωταιτιος και βασικοτερη αιτια καθε νευρωτικης αποσυνδεσης και
καθε μορφης ψυχολογικου προβλημματος.

Τα συμπλεγματα απο καταπιεσμενα ενστικτα και ανεκπληρωτες φυσιολογικες λειτουργιες,
ειναι παροντα στη συντριπτικη πλειονοτητα των ανθρωπων,ειδικα των θρησκων,
οι οποιοι λογω των θρησκευτικων αντιφυσιολογικων κανονων,
σπευδουν να αποτρεψουν τη φυσιολογικη εκφραση των ενστικτων και επιθυμιων.

Απο την αλλη, οι βιωνοντες φυσιολογικα και συμφωνα με τις φυσιολογικες υγιεις παρορμησεις των,
εξαιτιας της θρησκευτικης των παιδειας,
γεμιζουν με ενοχες και φοβιες,
γεγονος που τους επιφορτιζει με αγχη και τους ωθει σε καποιας μορφης νευρωτικης παραλυσης
και αδρανειας.

Δυστυχως στην επιδραση των θρησκειων οφειλεται σε μεγαλο βαθμο το γεγονος οτι,
πολλοι ανθρωποι σημερα υποφερουν εντονα.
Γιατι,
κανοντας κατι που απολαμβανουμε, το καταστρεφουμε με τις ενοχες,
πιστευοντας οτι δεν καναμε αυτο που επρεπε νακανουμε.
Εαν παλι, ακολουθοντες τους θρησκευτικους κλπ κανονες,
κανουμε αυτο που ¨πρεπει¨ να κανουμε,
τοτε το αλλο που επιθυμουμε και φαντασιωνομαστε να κανουμε,
μας ταρασσει τα νερα της πειθαρχιας και αρμονιας.

Ειναι κριμα που ο ατομικισμος και η κοινωνικη αναλγησια εχει μολυνει και τους ψυχολογους
και δεν τους αφηνει να παρεμβουν ενεργα,
ωστε να αποτραπει η μολυσματικη επιδραση των ¨κατηχητικων¨ και θρησκευτικων επιρροων,
στις τρυφερες ψυχουλες των παιδιων μας.

Η αρχαιοελληνικη αντιληψη,
ηταν η μονη ιστορικα που καταφερε, να απολαμβανει ο ανθρωπος τις φυσικες χαρες,
αναπτυσσοντας παραλληλα σε ζηλευτο επιπεδο τις ηθικες αξιες.

Αλιμονο ομως,
ο δογματισμος και ο φανατισμος, αλλα και οι εξουσιαστικες σκοπιμοτητες,
καταστρατηγησε και κατασυκοφαντησε βαναυσα,
τη μοναδικη κοσμοαντιληψη που ολοκληρωνε τον ανθρωπο,που εναρμονιζε τον ανθρωπο,
μετουσιωνοντας τον σε ηρωα, σε ημιθεο.
Βεβαια, ειχε ενα μεγαλο μειονεκτημα...
ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ...

26/12/2004, 00:56:34
Η τοποθέτηση του Πασχάλη είναι πραγματικά εξαιρετική. Τοποθετεί τα πράγματα απλά και ξεκάθαρα στη σωστή τους διάσταση. Αυτό πιστεύω.

Επάνω σε ετούτο το καμβά θα προσθέσω και την δική μου σκέψη.

Η κοσμοθεωρία που ασπάζεται ο δογματισμός, όπως ο εβραιοχριστιανισμός, είναι μια ομιχλώδη σκέψη πλαισιωμένη από μυστικιστική πίστη. Σε ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ με την ορθολογούμενη σκέψη των Ελλήνων η οποία είναι αίθρια. Ο εβραιοχριστιανισμός κυριαρχείται από το ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ενώ ο Έλληνας πειθαρχεί στον Λόγο.

Οι επιρροές που προκύπτουνε για τον άνθρωπο είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΑΞΙΑΣ: ο Λόγος στηρίζεται στην ΓΝΩΣΗ, ενώ το συναίσθημα στην ΕΠΙΘΥΜΙΑ και την ΦΑΝΤΑΣΙΑ.

Κάπου συναντάμε και τα όσα «βιώνει» ο πιστός μέσω της αυθυποβολής αλλά και των συνεχών ενοχών που αισθάνεται.

Η πίστη του εβραιοχριστιανισμού ΔΕΝ ΣΥΜΠΟΡΕΥΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΜΑΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ. Άλλως, δεν έχει καν λόγο παρουσίας!

Τι επίδραση έχει όμως τελικά η (θρησκευτική) πίστη που ΑΠΑΙΤΕΙ το εβραιοχριστιανικό δόγμα στον άνθρωπο ευρύτερα ή ακόμα στον Έλληνα?

Μπορεί π.χ. να είναι ΕΛΛΗΝ στο πνεύμα και συνάμα εβραιοχριστιανός στο θρήσκευμα?

Για ποιόν λόγο από τον «γάμο» του ελληνικού πνεύματος με τον εβραιοχριστιανισμό βγήκε ένα νόθο παιδί που τελικά ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ?

Αυτό το μείγμα που βιώνουμε στον τόπο μας («ελληνοχριστιανισμός») είναι μία τέλεια ένωση ή μία λεπτή ισορροπία όπως το λάδι με το νερό?

Το εβραιοχριστιανικό δόγμα προσφέρεται στους πιστούς ως «Θεία» και «υπερβατική αλήθεια», πλην όμως ΜΗ ΚΑΤΑΝΟΗΤΕΣ από τον ανθρώπινο Λόγο, πράγμα που το ξεκαθαρίζει και ο Πατέρας του χριστιανισμού Αυγουστίνος: Η πίστη προηγείται της νόησης (fides praecedit intellectum) και επομένως «πιστεύω ίνα εννοήσω». Με άλλα λόγια, και καθώς η πίστη είναι μια υπόθεση, υποθέτω ώστε……να εννοήσω!

Και κατά τον Μάξιμο τον ομολογητή: «Πίστις εστί γνώσις αναποδείκτους έχουσα τας αρχάς, ως υπόστασις των υπέρ νουν πραγμάτων».

Μιλάμε λοιπόν για μια θρησκευτική πίστη, μία φαντασιακή προβολή της επιθυμίας ή του φόβου (που καλλιεργείται από το δόγμα) με ουτοπιστική βάση. Η πίστη ενισχύεται επιπλέον από την αυθυποβολή και την υποβολή του ανυποψίαστου θρησκευόμενου.

Με άλλα λόγια, μιλάμε για ένα ολοκληρωμένο και ταχύτατο στη δράση ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ……..

Komisarios-HillΝέο Μέλος
26/12/2004, 05:09:33
quote:

φιλε komisarie συμφωνω μαζι σου στο θεμα "αθρησκος και οχι αθεος"!καποιοιι λενε οτι δεν υπαρχει καμια διαφορα σε αυτες τις δυο εννοιες!κι ομως η μια δεν εχει καμια σημασια με την αλλη!
αυτος που δηλωνει "αθρησκος"πιστευει στη υπαρξη του θεου αλλα οχι οπως τον παρουσιαζουν οι θρησκειες(δηλαδη σαν δημιουργο του κοσμου και απελευθερωτη)!!ενω "αθεος"δηλωνει αυτος που δεν πιστευει καθολου στην υπαρξη του θεου!
αυτοι που θεωρουν τις δυο εννοιες παρομοιες ειναι κυριως οι θρησκοι οι οποιοι λενε"δεν πιστευεις στον δικο μας θεο?δεν πιστευεις σε κανεναν και σε τιποτα"μεγα λαθος!

Για όλα φταίει το "μαγείρεμα" των παιδικών εγκεφάλων απο το κοινωνικό περιβάλλον. Και όσο περισσοτερο είναι δεμένα τα παιδιά με τους ανθρώπους του περιβάλλοντός τους, τόσο θα υποστηρίζουν και την "πνευματική κληρονομιά" που τους μεταδίδουν οι "σοφοί" τους πρόγονοι. Αρκεί βέβαια το ευρύτερο περιβάλλον να είναι σχετικά στον ίδιο "σωστό δρόμο".

Ανυπομονώ να ακούσω και κάποιον αντίλογο. Αν όχι για το "κράξιμο" των θρησκειών, τουλάχιστον για το ότι θεωρώ την μεγάλη διάρκεια της ευάλωτης παιδικής ηλικίας σχεδιαστικό λάθος της φύσης(ονομάστε την όπως θέλετε).

Komisarios-HillΝέο Μέλος
26/12/2004, 05:32:16
quote:

Η αρχαιοελληνικη αντιληψη,
ηταν η μονη ιστορικα που καταφερε, να απολαμβανει ο ανθρωπος τις φυσικες χαρες,
αναπτυσσοντας παραλληλα σε ζηλευτο επιπεδο τις ηθικες αξιες.

Αλιμονο ομως,
ο δογματισμος και ο φανατισμος, αλλα και οι εξουσιαστικες σκοπιμοτητες,
καταστρατηγησε και κατασυκοφαντησε βαναυσα,
τη μοναδικη κοσμοαντιληψη που ολοκληρωνε τον ανθρωπο,που εναρμονιζε τον ανθρωπο,
μετουσιωνοντας τον σε ηρωα, σε ημιθεο.
Βεβαια, ειχε ενα μεγαλο μειονεκτημα...
ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ...

Αξιότιμε Κομισσάριε Πασκουάλε.
Συμφωνώ στην κριτικά που κάνεις στις θρησκείες. Κάνουν ένα απλό λογικό σφάλμα. Εφ'όσον ο θεός έφτιαξε τον άνθρωπο με όλες αυτές τις "αμαρτωλές" λειτουργίες(βασικά για το σεξ μιλάνε), πως ειναι δυνατον να τις θεωρούν κάτι αρνητικό, ενώ οι ίδιοι λένε πως η ζωή είναι δώρο θεού. Πως γίνεται ο σατανάς(οι περισσότεροι το θεωρούν υπαρκτώ ον) να επιρρεάζει ένα(άρτια φτιαγμένο) ον αρνητικά, με το να το "βάζει σε πειρασμό" να αξιοποιήσει τις από τον θεό δοθέντες λειτουργειες;
Όμως όλα τα μειωνεκτήματα ξεπερνιούνται, αφού ο μέσος όρος ηλικίας των νεοσύλλεκτων πιστών δεν ξεπερνάει την βρεφικά ηλικία.

Komisarios-HillΝέο Μέλος
26/12/2004, 05:51:50
προς: Πασχαλη
Δεν συμφωνω με την ιδανικοποίηση της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας. Πρώτος και καλύτερος λόγος ειναι η απουσία ενός γενικού πλαισίου ιδεών. Υπάρχουν πολλές ιδέες, άλλες "συμφονούν", άλλες διαφωνούν και άλλες δεν ασχολούνται ;)))..... Προσωπικά δεν έχω περισσότερες απαιτήσεις από μια εποχή στην οποία άλλοι λαοί ζούσαν πολύ "σκοτεινές" εποχές. Σήμερα όμως που έχουμε συσσωρευμένη όλη την γνώση(είτε φιλοσοφική, είτε επιστημονική) των αιώνων, έχω την απαίτηση να έχουμε κάτι πιο βελτιωμένο.

εχθρικά(αφού ο MELETHTHS γράφει "φιλικά") ;)))

Komisarios-HillΝέο Μέλος
26/12/2004, 06:31:57
Αξιοτιμε Komisarie Schwabe

Στο θέμα δεν έχω να πω κάτι σημαντικό. Έχω στα χέρια μου ένα ένθετο της ελευθεροτυπίας με ονομασία "Η γεννηση υων θεων". Το θέμα του Χριστού το εγραψε ο Δημητρης Μπεκριδακης(θεολογος-θρησκειολογος, διευθυντης περιοδικου "θρησκειολογια-ιερα/βεβηλα".) Υποστηρίζει πως η χρονια της γέννησης ειναι απο τη πλειονοτητα των συγχρονων ερευνητων αποδεκτη να ειναι στο 6-4π.χ. Το λαθος γραφει πως το εκανε ενας σκυθης μοναχος(διονυσιος ο μικρος) που εζησε στην ρωμη τον 4ο αιωνα μ.χ. Τον 6ο αιωνα το ημερολογιο του εγινε γενικα αποδεκτο και το λάθος διαιωνιστηκε.
Γραφει πως ο λουκας κανει λαθη στο θεμα της απογραφης. Την τοποθετει 10χρονια νωριτερα. Αλλά και
στο οτι η γαλιλαια δεν ηταν στη λιστα με τις πολεις. Τα 14000νήπια που υποτίθεται οτι σφαχτηκαν ειναι τελικα το πολυ 40.
Θελω την αποψη σου Αξιοτιμε Schwabe. Και σου θυμιζω να με βοηθησεις να βρουμε στοιχεια για την οικ.συνοδο νικαιας 325μ.χ.

26/12/2004, 10:57:03
Komisarios Hill,

Σε γενικές γραμμές έχεις δίκιο στα όσα παραθέτεις. Οι μύθοι δεν έχουν βιογραφικό!

Η αλήθεια είναι ότι έτος μηδέν δεν υπήρχε. Την εποχή εκείνη δεν υπήρχε το μηδέν στα μαθηματικά οπότε ούτως η άλλως είμαστε τουλάχιστον ένα χρόνο μπροστά. Επίσης δεν ισχύει η υποτιθέμενη «γέννηση του θείου βρέφους» στις 25 Δεκεμβρίου. Άστα να πάνε!

Μαθαίνουνε στα παιδάκια ότι ο Χριστός γεννήθηκε σε μια φάτνη ταξιδεύοντας από την Ναζαρέτ στην Βηθλεέμ. Κατά Λουκά γεννήθηκε σε παχνί στην Βηθλεέμ. Γιατί κατά Μάρκο γεννήθηκε…………ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΒΗΘΛΕΕΜ ΑΦΟΥ ΕΚΕΙ ΕΜΕΝΕ ΑΝΕΚΑΘΕΝ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΤΟΥ…….ΝΑΖΩΡΑΙΟΥ!!!

Αλλά για ποιόν «ναζωραίο» μιλάμε όταν τέτοια πόλη ή χωρίο απλά ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ?

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΝΑΖΑΡΕΤ, ΑΦΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΗΘΛΕΕΜ, ΑΛΛΑ ΝΑΖΑΡΕΙΝΟΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΛΟΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, ΠΟΥ ΣΥΝΑΜΑ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΟ IMAGE ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥ ΟΙ ΚΛΗΜΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΑΝΑΣΙΟΙ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ ΝΑΖΑΡΕΤ (!) ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΡΑΪΚΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ.

Τέτοια και άλλα «πνευματικά» γινόταν κατά την σύνταξη της Αγίας Γραφής. και αν πραγματικά πέθανε πάνω στο Σταυρό για κάποιους, τώρα πια θα το έχει μετανιώσει πικρά!

Δεν ξέρω ακριβώς, αλλά και σε τελική ανάλυση δεν με ενδιαφέρει να μάθω πόσοι "Χριστοί" υπήρχαν και πως τους μάντρωσαν οι Οικουμενικές. Είναι γνωστή άλλωστε η έφεση που έχει στο μάντρωμα η εκκλησία του Χριστού.

Αυτό που λέω και θα το φωνάζω μέχρι να το ακούσουν όλοι όσοι δεν είναι δογματικοί είναι το εξής:

Ο ΛΟΓΟΣ ΕΝΟΣ ΘΕΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΗΣ, ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΘΑΝΑΣΗ ΑΝΤΩΝΗ Η ΒΡΑΣΙΔΑ!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦ'ΕΝΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ, ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΝΑ ΑΝΑΙΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΡΑΣΟΦΟΡΩΝ Η ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΑΙΡΕΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΡΕΣΗΣ!

Διότι, και ας μην το ξεχνάμε, ο χριστιανισμός δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά μια ακόμα ερμηνεία (αίρεση) του αρχέγονου ιουδαϊσμού, η οποία υποδιαιρείται σε εκατοντάδες άλλες αιρέσεις. Όπως άλλωστε και το Ισλάμ.

KrisnnaΜέλος
26/12/2004, 11:15:18
Να προσθέσω οτι τα γεγονότα εκείνης της εποχής είναι άκρως αμφισβητίσημα, αφού δέν υπάρχει κανένα στοιχείο καταγεγραμένο απο Ιστορικό. Όλες οι πηγές προέρχονται απο τα Ευαγγέλια των Αποστόλων τα οποία είναι πιθανόν να ήταν και προιόντα της φαντασίας τους.
Οι μόνες Ιστορικές πηγές του Φίλωνα (περιηγητή της εποχής εκείνης στην Ιουδαία) δέν αναφέρουν απολύτως Τίποτα!
Ούτε για κάποιον Σωτήρα που προκάλεσε τεράστια αναταραχή στους Ιουδαίους και θανατώθηκε, ούτε για Θαύματα, ούτε για Ηρώδη και σφαγή νηπίων, ούτε για διδασκαλίες του Ιησού, Σταυρώσεις, Αναστάσεις, Μυστικούς δείπνους ... ΤΙΠΟΤΑ όπότε όλα είναι αμφισβητίσημα!
Η λατρεία του Ιησού Χριστού εκτός του οτι καταγράφει κατα γράμμα τον Κρίσνα, τον Ώρο , τον Μίθρα και πολλούς άλλους Σωτήρες αποτελεί την συνέχεια της λατρείας των Αρχαίων Λαών για τον Μέγα Θεό-Ζωοδότη ΗΛΙΟ!
Ο Θάνατος του Ήλιου συνέβαινε στις 21/22 Δεκεμβρίου (Χειμερινή Ισημερία) και ακολουθούσαν 3 ημέρες μέχρι την επαναγέννηση του την οποία γιόρταζαν στις 25 Δεκεμβρίου.
Να προσθέσω και τους Δρυίδες εκτός όλων των άλλων οι οποίοι στις 25 Δεκεμβρίου γιόρταζαν την γέννηση του Ηλίου!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ