- ΟΜΑΔΕΣ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Δεν θα ήθελα να ξεκινήσουμε μια κουβέντα πάνω στον εθνικισμό, τουλάχιστον όχι στο παρόν θέμα.
Απλά, αυτά που γράφει η wikipedia είναι τελείως ανακριβή. Για παράδειγμα, αυτά που αναφέρει το άρθρο
"Nationalism refers to an ideology, a sentiment, a form of culture, or a social movement that focuses on the nation."
ή το άλλο
Nationalism is a strong social phenomenon in the world
δεν αποτελούν παρά στοιχεία του εθνικισμού και όχι ορισμό του ούτε το περιεχόμενό του. Αν αυτά ισχύουν για τον εθνικισμό, τότε τα ίδια ισχύουν για τον κομμουνισμό.
Και φυσικά, δεν πρόκειται για "φαινόμενο" αλλά για ένα ολοκληρωμένο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό σύστημα που επιπλέον αποτελεί τρόπο ζωής (βιοθεωρία).
Αλλά, αν θέλεις, κάπου αλλού μπορούμε να το συζητήσουμε.
ΥΓ. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα απαγορευτεί διά λοστού να συμμετέχουν συγκεκριμένοι μουσάτοι και μαλλιάδες με βαφτισμένα εγγόνια, που είναι από τα μέρη του Πειραιά και έχουν γιους δημοσιογράφους και συγκεκριμένες πολιτικές ιδεολογίες...

macedon
Κι αυτά τα ψευτοδιλήμματα λύνονται με eυκολο τρόπο: Αγαπάς την
Ελλάδα, απόδειξη...Και η υπεράσπιση της πατρίδας, είναι η καλύτερη.....
Όλα τα άλλα, είναι απλές οδοντόκρεμες...
quote:
eidosar_ia
αυτός ο τόπος είναι δικός σου και δικός μου...
δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να φύγω εγώ και να μην φύγεις εσύ για παράδειγμα;
Γιατί είναι τόπος των προγόνων μου.
Γιατί οι προγονοί μου θυσιάστηκαν ανά τους αιώνες για να δώσουν σε μένα και σε σένα την ελευθερία που εσύ δεν βλέπεις, πόσο μάλλον να την εκτιμήσεις. Την ελευθερία που αν δεν την είχες τώρα, δεν θα το έπαιζες επαναστάτης εκ του ασφαλούς.
Γιατί οι πρόγονοι μου έδωσαν τα φώτα του πολιτισμού και έγραψαν ιστορία την στιγμή που άλλες χώρες φτιάχνουν ιστορία με την κόκα κόλα, και άλλες χώρες ζηλεύουν τόσο πολύ το μεγαλείο των προγόνων μου προσπαθώντας να κλέψουν την δική μου ιστορία. Αυτό από μόνο του θα έπρεπε να δείχνει σε κάτι άσχετους το πόση σημαντική και μεγαλειώδης είναι η πατρίδα μου! Μια πατρίδα που με κάνει περήφανη που είμαι Ελληνίδα!!
Την πατρίδα μου λοιπόν δεν την χαρίζω σε κανέναν! Γιατί αν φύγω εγώ, όπως πολύ σωστά σου είπε ο macedon θα πάψει να είναι ή πατρίδα μου, ενώ αν μείνω, θα έχεις κι εσύ μια πατρίδα αν θελήσεις ποτέ να επιστρέψεις…..
Σαν ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν προς τους προγόνους μου και πέρα ότι την αγαπώ, οφείλω να μείνω εδώ και να την υπερασπίζομαι μέχρι να πεθάνω.
===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4
ΑΜΗΝ
Edited by - ar_ia on 09/10/2009 19:57:49
αν Μακεδόνα 'πατρίδα' είναι μόνο ο τόπος, η γη, τότε εκατομμύρια Ελληνες δεν έχουν πατρίδα, γιατί δεν έχουν δική τους γη.
και αν Μακεδόνα η 'πατρίδα' είναι μόνο η γη η μισή Ελλάδα και παραπάνω ανήκει σε ξένους... που την έχουν στην κατόχη τους πληρώνοντας το σχετικό αντίτιμο σε χρήμα, χωρίς να χύθει αίμα και ιδρώτας... ποιοι ξεπουλάνε τη πατρίδα γη; και για ποια πατρίδα γη θα πολεμήσεις εσύ αν χρειαστεί, των Γερμανών, των Αγγλων η των Ρώσων;
λυπάμαι που στο λέω αλλά όσο σε απογοήτευσα εγώ χρησιμοποιώντας τη λέξη νομοταγής (που δε λέω σωστά το έθεσες) άλλο τόσο με απογοητεύεις εσύ μιλώντας μόνο για γη ως πατρίδα.
και αυτό δεν το δέχομαι...
γιατί για μένα η πατρίδα μου είσαι και σύ,
και όταν δεν πετάω σκουπίδια στο δρόμο, σκέφτομαι και εσένα, να μην πω οτι βασικά σκέφτομαι εσένα, τον συνάνθρωπο μου...
και οι δικοί μου πρόγονοι εδώ γεννήθηκαν αυτό δεν μου λέει τίποτα γιατί η ζυγαριά να γέρνει προς το μέρος σου;
και εν πάση περιπτώση επειδή αν πρέπει να μιλήσουμε για γη, όλοι μας είμαστε ένοικοι σε μια γη που δεν μας ανήκει, όλη η γη ανήκει στον Δημιουργό της.
αν ar_ia πρέπει να μιλήσουμε για τη πραγματική ελευθερία αυτή δεν υπάρχει... για σκέψου:
ανέκαθεν οι μεγαλοκτηματίες και οι μεγαλοέμποροι και οι προύχοντες και οι αξιωματούχοι και βεβαίως οι ρασοφόροι περνούσαν ζωή και κότα... ο απλός λαός υπέφερε είτε από όλους αυτούς τους αφεντάδες είτε από τους Τούρκους, είτε από τους Λατίνους παλαιότερα...
έχει αλλάξει τίποτα σήμερα;
ο απλός λαός και πάλι υπόδουλος είναι στους μεγαλοκαρχίες και στα κάθε είδους τρωκτικά...
άλλαξε ο Μανιωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς...
το μόνο που σας (μας) έχει απομείνη είναι η 'ιδέα'...
κατά τα άλλα επτωχεύσαμεν...
και επειδή κάτι είπες και για πολιτισμό αν εννοείς το Μέγα Αλέξανδρο και τους επεκτατικούς πολέμους του, μπορείς να μου πεις σε τι διαφέρει από τον πόλεμο του Αμερικάνου, που και αυτός το αμερικάνικο μεγαλείο προωθεί; (όπως και ο Αλέξανδρος το αντίστοιχο Ελληνικό μεγαλείο;)
εν πάση περιπτώση μεγάλη άνθρωποι είμαστε μπορούμε να έχουμε την άποψη μας... χωρίς ορυμαγδούς...
Μακεδών είτε εγώ φύγω είτε εσύ είτε μείνουμε εδώ, μεγάλο μέρος της γη 'μας' έχει ήδη γίνει του γείτονα και μάλιστα αναίμακτα...
μικρο παράσιτο δεν γνωρίζω αν έχεις άγνοια ή αν επικαλείσαι άγνοια για να ρίξεις την χωλή σου αλλά ο αλέξανδρος πολέμησε για να ελευθερώσει τις ελληνικές πόλεις που είχαν καταλάβει οι πέρσες και να εξολοθρεύσει την περσική απειλή που ταλαιπωρούσε την ελλάδα για δεκαετίες θα μου πεις ψιλά γράμματα για έναν απάτριδο σαν εσένα κατά τα άλλα θα πω ότι η ar_ia είναι πολύ περισσότερο άντρας από τα εσάς τα δυο παράσιτα και μπορώ να πω με σιγουριά ότι εγώ και η ar_ia μπορούμε να τρέψουμε σε φυγή 500 σώματα στρατού από εσάς
απάτριδα παράσιτα άντε τραβάτε στην τρύπα σας τώρα
«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι
ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen
Να τα παρατήσουμε όλα και να πέσουμε στα γόνατα, να παρακαλάμε τον γιαχωβά να μας σώσει;;;
Και σε τι διαφέρει αυτός από τους
quote:
...οι μεγαλοκτηματίες και οι μεγαλοέμποροι και οι προύχοντες και οι αξιωματούχοι και βεβαίως οι ρασοφόροι περνούσαν ζωή και κότα.
... που αναφέρεις;;;
Τι έχει κάνει ο... δικός σου, για να σταματήσει αυτούς που, δικαίως, στηλιτεύεις;;;
Και κάποτε πρέπει να σταματήσει η αμπελοφιλοσοφία περί πατρίδας διότι αυτή, είναι κυρίως συναίσθημα, συνείδηση, χωρίς ανταποδοτικά οφέλη και όχι νταραβέρι (πάρε μου, δώσε μου), ούτε μπαίνει στη ζυγαριά.
Περιορίσου κι εσύ κι ο "επαναστάτης" πιτσιρικάς, στα της θρησκείας σου και να είσαι βέβαιος ότι η πατρίδα δεν περιμένει τίποτε από εσάς...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
Edited by - γιαπετ on 09/10/2009 22:10:33
quote:
αν Μακεδόνα 'πατρίδα' είναι μόνο ο τόπος, η γη, τότε εκατομμύρια Ελληνες δεν έχουν πατρίδα, γιατί δεν έχουν δική τους γη.
Η "Πατρίδα" δεν είναι μόνον το έδαφος, στο οποίο αναφέρεσαι. Ο όρος "γη" που χρησιμοποίησα, ήταν σαφώς με την ευρεία έννοια, γιατί θεώρησα πως θα κατανοήσεις τι λέω.
Ούτε είπα "η θάλασσα" αλλά αυτό προφανώς εννοείται, όπως εννοείται κι ο εναέριος χώρος.
quote:
και αν Μακεδόνα η 'πατρίδα' είναι μόνο η γη η μισή Ελλάδα και παραπάνω ανήκει σε ξένους... και για ποια πατρίδα γη θα πολεμήσεις εσύ αν χρειαστεί, των Γερμανών, των Αγγλων η των Ρώσων;
"Πατρίδα" λοιπόν, είναι όχι μόνο το "έδαφος", όπως παρουσιάζεις, αλλά και οτιδήποτε γεννήθηκε, έζησε και υπήρξε πάνω και κάτω απ'αυτό. Πατρίδα μου είναι και οι πρόγονοί μου, ο πολιτισμός τους, τα αρχαία ευρήματα, τα ορυκτά, η ιστορία, οι άνθρωποι, οι γείτονές μου, οι νόμοι, η σημαία, οι Ελληνες καθολικοί, γιαχωβάδες, ορθόδοξοι, βουδιστές, παλαιοημερολογίτες, άθεοι ... ό,τι μπορεί να κρύβει μέσα του την έννοια "Ελλάδα". Είναι όλα αυτά που για κάθε ένα απ'αυτά αξίζει να πολεμήσει κανείς.
Και να σου πω ένα παράδειγμα: Μπορεί να θεωρώ τον πρωθυπουργό ανίκανο, τους βουλευτές ένα μάτσο πουλημένους, τη δημόσια διοίκηση ένα μπ...άχαλο. Μπορώ ακόμη να το υποστηρίζω δημόσια. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΕΡΑΤΑ ΞΕΝΟ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ. Γιατί αυτοί, είναι η πατρίδα μου και όποιος ξένος τους προσβάλλει, προσβάλλει την πατρίδα μου και εμένα προσωπικά.
Μπορεί ο Αγγλος και ο Γερμανός να παίρνει ένα κομμάτι του εδάφους (και μόνον) με αντίτιμο, όπως άλλωστε και ο Ελληνας κάνει το ίδιο στη χώρα του, αλλά δεν μπορεί να αγοράσει ούτε ένα κομμάτι από την πατρίδα μου. Γιατί, πατρίδα δεν είναι αυτά που βλέπεις. Κυρίως είναι αυτά που νιώθεις. Αυτά που ξέρεις ότι κυλούν μέσα στις φλέβες σου και φέρνουν μηνύματα σε κάθε κύτταρό σου από το παρελθόν κι απ' το μέλλον. Απ'αυτούς που πέρασαν κι απ'αυτούς που θα έρθουν. Αυτό είναι η πατρίδα μου και όπως λέει και ο θείος μου
"όποιος δεν καταλαβαίνει, δεν ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει"
quote:
και εν πάση περιπτώση επειδή αν πρέπει να μιλήσουμε για γη, όλοι μας είμαστε ένοικοι σε μια γη που δεν μας ανήκει, όλη η γη ανήκει στον Δημιουργό της.
Η πατρίδα μου αγαπητέ, υπήρχε πριν τον οποιοδήποτε "Δημιουργό" και θα υπάρχει και μετά απ'αυτόν. Και στους μόνους που ανήκει είναι οι Ελληνες.
quote:
ο απλός λαός και πάλι υπόδουλος είναι στους μεγαλοκαρχίες και στα κάθε είδους τρωκτικά...
άλλαξε ο Μανιωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς...
Γράφει ο Καζαντζάκης:
"Να θέλεις ν' αλλάξεις εσύ πριν θελήσεις ν' αλλάξεις τον κόσμο. Να λες: Ετούτος ο κόσμος πρέπει να σωθεί. Αν δεν σωθεί, εγώ θα φταίω!"
Εσύ τι έκανες για να τα αλλάξεις αυτά;
quote:
και επειδή κάτι είπες και για πολιτισμό αν εννοείς το Μέγα Αλέξανδρο και τους επεκτατικούς πολέμους του, μπορείς να μου πεις σε τι διαφέρει από τον πόλεμο του Αμερικάνου, που και αυτός το αμερικάνικο μεγαλείο προωθεί; (όπως και ο Αλέξανδρος το αντίστοιχο Ελληνικό μεγαλείο;)
Αν δεν μπορείς να δεις τη διαφορά του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τους Αμερικανούς, τότε μάλλον δεν μπορείς να δεις τίποτε απολύτως.
quote:
και οι δικοί μου πρόγονοι εδώ γεννήθηκαν αυτό δεν μου λέει τίποτα γιατί η ζυγαριά να γέρνει προς το μέρος σου;
Γιατί για σένα, όπως λες, και στο φεγγάρι να είχαν γεννηθεί το ίδιο θα σου έκανε.
Για μένα, θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που γεννήθηκα εδώ, όπως και οι πρόγονοί μου.
Γιατί, εγώ είμαι Ελληνας!

macedon
quote:
eidos:
λυπάμαι που όλοι εσείς οι Ελληνάρες έχετε στήσει στο τοίχο κάποιον
ο οποίος αηδιασμένος από το σύστημα, ασφυκτιά και ζητά αέρα. (αλεξ)
Αν ασφυκτιά να πάει στο βουνό, ή στη θάλασσα να πάρει όχι μόνο καθαρό αέρα! αλλά και ιώδιο......το να αρνείται όμως την ιστορία της Ελλάδας ας το κάνει δηλώνοντας ότι δεν είναι Έλληνας.....κανένα πρόβλημα! Δεν είσαι Έλληνας στη συνείδηση ή στην καταγωγή, δε θες να πας και στρατό!......κάτι που είναι φυσικό.
Το να λες όμως ότι είμαι Έλληνας αλλά δεν θέλω να πάω στρατό, γιατί δεν είμαι μαλάκας σαν κι εσάς!,....ντροπιάζεις εμάς τους Έλληνες.
quote:
eidos:
αμάν πια! με αυτή την ηλιθιότητα περί του Ελληνικού μεγαλείου...
σε τι έκανε καλύτερο το κόσμο το Ελληνικό πνεύμα;
Σε τίποτα να μην τον έχει κάνει έχουμε υποχρέωση και ιερό χρέος, έναντι των προγόνων μας να συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως έθνος....αλλιώς κάτι Λεωνίδας κ.λ.π......πιάστηκαν κότσο από τους σημερινούς γιαχωβάδες και τα παρακλάδια τους......
Τυχεροί είστε που γεννηθήκατε σήμερα και όχι τότε.....κατά Σπάρτη μεριά......
quote:
eidos:
απ΄ τον ένα πόλεμο στον άλλο το πήγαιναν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, δούλους αβέρτα είχαν, ανήθικοι στο πλήρες ήταν, α ξέχασα! και καμμιά 40αρια από αυτούς -τεμπέληδες γαρ- αμπελοφιλοσοφούσαν στις αγορές και στις πλατείες...
Αφού είχαν πολεμοχαρείς Θεούς τι περίμενες....έτσι όμως ήταν τότε!!
Μάθε να κοιτάς την κάθε εποχή με τα γυαλιά εκείνης της εποχής και όχι τα σημερινά.
Όσο για τους τεμπέληδες και που αμπελοφιλοσοφούσαν....οι αμπελοφιλοσοφίες αυτές! επαληθεύτηκαν αιώνες αργότερα! θεωρούνται πρότυπο σε όλον τον φιλοσοφημένο κόσμο και αν για κάτι μας ζηλεύουν τα ξένα κράτη είναι για το μεγαλείο της Αρχαίας Ελλάδας και του Βυζαντίου.....ακόμη και το 1821 όταν ήμασταν τελείως ξεβράκωτοι! φοβόντουσαν μπας και αναστήσουμε το Βυζάντιο!
Σήμερα έχουμε τεμπέληδες και αμεπλοφιλόσοφους που φοβούνται να πάνε στρατό ή να δώσουν λίγο αίμα στον πλησίον τους!......και για να δικαιολογηθούν....αμπελοφιλοσοφούν!
Οι αρχαίοι Έλληνες από τη μια φιλοσοφούσαν και από την άλλη έπιαναν το σπαθί και το δόρυ για να σταματήσουν τους Πέρσες.
quote:
eidos:
δεν ισοπεδόνω τα πάντα όχι! αλλά μην το παρακάνεται κι όλας...
και αν κρίνω από τους σημερινούς Έλληνες που λυπάμαι που το λέω αλλά οι περισσότεροι είμαστε ψωρουπερήφανοι, εγωιστές, κακομοίριδες, χωρίς αρετές, ρουφιάνοι και ούτω καθ΄ εξής, γιατί να υποθέσω ότι οι πρόγονοι μας ήταν καλύτεροι;
Προγονοί σου?........ρωτάς αν σε θεωρούν απόγονό τους?......άκου εκεί πρόγονός σου ο Λεωνίδας ή ο Σωκράτης!
quote:
eidos:
η Ελλάδα σήμερα σε τι υπέρεχει; σε τίποτα! κακομοιράκια είμαστε, και ακριβώς επείδη δεν το έχουμε καταλάβει, νομίζουμε ότι είμαστε κάποιοι.
τι παράγουμε σαν έθνος, πολιτισμό; τι έχουμε να δώσουμε σήμερα στα έθνη; nada!!!
για αυτό λοιπόν Ελληνάρες ησυχάστε,
και στο φινάλε μετά από τόσες επιμιξίες με Ρωμαίους, Εβραίους, Ενετούς, Φράγκους, Αγγλους, Τούρκους, Αλβανούς ποιός από εμάς μπορεί πραγματικά να αποδείξει την καταγώγη του από τους αρχαίους Έλληνες;
Οι επιμειξίες ειδικά με τους Εβραίους φαίνονται στο πρόσωπό σου!
Σήμερα η Ελλάδα όντως έχει τα χάλια της.....αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα την εγκαταλείψουμε! απλά θα προσπαθήσουμε να διώξουμε αυτούς που μας έφεραν σε αυτό το χάλι.
quote:
ar_ia:
Ας μαζευτούν όλοι αυτοί λοιπόν, να τους νοικιάσουμε (όχι να τα δώσουμε και τζάμπα) ένα νησί, Γιάρο πχ, και ας κάθησουν εκεί να ζήσουν ακριβώς όπως οι Άμις και κανείς να μην τους ενοχλεί.
Να μια πολύ καλή ιδέα!
quote:
eidos:
τιμώ και σέβομαι τον τόπο που ζω...
δεν φτάνω όμως στις υπερβολές που φτάνεται εσείς...
Ε!...σωστά!! μη δώσεις και τη ζωούλα σου κιόλας!!! παραδέξου ότι δεν είστε Έλληνες!!! δεν είναι κακό! είναι ανδρεία!!! την έχεις?
quote:
eidos:
στη πραγματικότητα δείχνεται τα δόντια σας και φωνάζετε σε καιρό που όλα είναι ομαλά, πραγματικά δεν γνωρίζω πόσοι απο εσάς θα παραμείνετε παληκάρια στη πραγματική δυσκολία...
σκύλο που γαυγίζει μην τον φοβάσαι...
Φαντάσου τι θα κάνεις εσύ, που προτρέπεις τους άλλους να μην πάνε στο στρατό σε καιρό ειρήνης.........ο Αρτέμης Μάτσας!!! σε νέα έκδοση!!!
quote:
eidos:
η προσέγγιση στον όρο 'πατρίδα' μπορεί να διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο...
το να μην πετάω σκουπίδια στο δρόμο για μένα είναι μέγιστο...
εσύ μπορείς να το κάνεις...
το να μην βάζω φωτιά στα δάση επίσης, για κάποιον άλλο ίσως να είναι πρακτική...
το να είμαι γενικώτερα νομοταγής αποτελεί προτεραιότητα μου δεν ξέρω εσύ από τι προσπαθείς να ξεφύγεις...
δεν θα πουλούσα ένα νησάκι (δεν έχω) σε κάποιον ξένο, πολύ ευπάτριδες το κάνουν...
δεν θα σκοτώσω τον διπλανό μου, αυτόν που έχει αντίθετες πολιτικές η θρησκευτικές αποψεις από εμένα, αλλά ούτε και τον εχθρό μου επίσης... ό 'καλός' πατριώτης το έκανε στον εμφύλιο και άλλοτε και θα το ξανακάνει στη πρώτη ευκαιρία...
Η πατρίδα είναι μία δεν είναι 11.000.000, αν θα ένιωθες σώμα της θα πόναγες και θα έκανες τα πάντα για να την υπερασπίσεις σε περίπτωση πολέμου!.....τη στιγμή που είσαι α-πάτρις όμως, λογικό είναι να μην την αγαπάς!!
Όσο για τα σκουπίδια! αυτό δεν έχει να κάνει με την αγάπη της πατρίδας αλλά με την αισθητική του καθενός μας και την καθαριότητα στο σπίτι του.
Προτιμώ όμως τον βρομιάρη που θα πιάσει όπλο για να υπερασπίσει την πατρίδα μας, από τον καθαρό που θα το αρνηθεί.
quote:
eidos:
λοιπόν τελειώντας, το ποιος είναι περισσότερο πατριώτης και σε ποιους τομείς αποδεικνύεται στις πράξεις και όχι με φτηνές δημαγωγίες...
Όπως το να μην πιάνεις όπλο για να φυλάξεις την πατρίδα!...χαίρομαι που το παραδέχεσαι.
quote:
eidos:
αυτός ο τόπος είναι δικός σου και δικός μου...
δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να φύγω εγώ και να μην φύγεις εσύ για παράδειγμα;
Αυτή τον κληρονόμησε από τους προγόνους της που πολέμησαν για τον τόπο αυτό!!......οι δικοί σου πρόγονοι πολέμησαν?....όχι!! σαν παράσιτα κάθονται επάνω στο σκύλο......και του πουλάνε και πνεύμα από πάνω.
Αν οι προγονοί μας είχαν κάνει όπως οι δικοί σου προγόνοι!, τώρα δε θα υπήρχαμε εμείς ως Έλληνες.......γι' αυτό να παραδεχτείς ότι δεν είσαι Έλληνας!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
λες
-----------------------------------------------------------
Η "Πατρίδα" δεν είναι μόνον το έδαφος, στο οποίο αναφέρεσαι. Ο όρος "γη" που χρησιμοποίησα, ήταν σαφώς με την ευρεία έννοια, γιατί θεώρησα πως θα κατανοήσεις τι λέω.
Ούτε είπα "η θάλασσα" αλλά αυτό προφανώς εννοείται, όπως εννοείται κι ο εναέριος χώρος.
-----------------------------------------------------------------------
μάλλον τα είχες ψιλομπερδέψει προηγουμένως πρέπει να το παραδεχτείς
λες
---------------------------------------------------------------------
"Πατρίδα" λοιπόν, είναι όχι μόνο το "έδαφος", όπως παρουσιάζεις, αλλά και οτιδήποτε γεννήθηκε, έζησε και υπήρξε πάνω και κάτω απ'αυτό. Πατρίδα μου είναι και οι πρόγονοί μου, ο πολιτισμός τους, τα αρχαία ευρήματα, τα ορυκτά, η ιστορία, οι άνθρωποι, οι γείτονές μου, οι νόμοι, η σημαία, οι Ελληνες καθολικοί, γιαχωβάδες, ορθόδοξοι, βουδιστές, παλαιοημερολογίτες, άθεοι ... ό,τι μπορεί να κρύβει μέσα του την έννοια "Ελλάδα". Είναι όλα αυτά που για κάθε ένα απ'αυτά αξίζει να πολεμήσει κανείς.
εδώ συμφωνούμε... το μόνο που με χαλάει είναι το να 'πολεμήσει κανείς'
λες
--------------------------------------------------------------------
Μπορεί ο Αγγλος και ο Γερμανός να παίρνει ένα κομμάτι του εδάφους (και μόνον) με αντίτιμο, όπως άλλωστε και ο Ελληνας κάνει το ίδιο στη χώρα του, αλλά δεν μπορεί να αγοράσει ούτε ένα κομμάτι από την πατρίδα μου. Γιατί, πατρίδα δεν είναι αυτά που βλέπεις. Κυρίως είναι αυτά που νιώθεις. Αυτά που ξέρεις ότι κυλούν μέσα στις φλέβες σου και φέρνουν μηνύματα σε κάθε κύτταρό σου από το παρελθόν κι απ' το μέλλον. Απ'αυτούς που πέρασαν κι απ'αυτούς που θα έρθουν. Αυτό είναι η πατρίδα μου και όπως λέει και ο θείος μου
βέβαια, μόνο που ο θείος σου λέει επίσης 'εδώ είναι Βαλκάνια δεν είναι παίξε γέλασε'
λες
Η πατρίδα μου αγαπητέ, υπήρχε πριν τον οποιοδήποτε "Δημιουργό" και θα υπάρχει και μετά απ'αυτόν. Και στους μόνους που ανήκει είναι οι Ελληνες.
εδώ διαφωνούμε κάθετα. ρώτα και τον Ψηλό, θα σου πει ότι ο Δημιουργός έφτιαξε τη γη μας.
λες
Αν δεν μπορείς να δεις τη διαφορά του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τους Αμερικανούς, τότε μάλλον δεν μπορείς να δεις τίποτε απολύτως.
η πολύ απλά εσύ δεν μπορείς να δεις τίποτα από όσα μπορώ να δω εγώ
λες
--------------------------------------------------------------------
Εσύ τι έκανες για να τα αλλάξεις αυτά;
φροντίζω να πετάω τα κάθε είδους σκουπίδια εκεί που τους πρέπει (ακούς άθεε;)
quote:
macedon:
Πατρίδα μου είναι και οι πρόγονοί μου, ο πολιτισμός τους, τα αρχαία ευρήματα, τα ορυκτά, η ιστορία, οι άνθρωποι, οι γείτονές μου, οι νόμοι, η σημαία, οι Ελληνες καθολικοί, γιαχωβάδες,ορθόδοξοι , βουδιστές, παλαιοημερολογίτες, άθεοι ... ό,τι μπορεί να κρύβει μέσα του την έννοια "Ελλάδα"
Mπα!!!....εσύ δεν είσαι που είχες δηλώσει ότι η Ελλάδα αποτελείται από λίγους Έλληνες και πολλούς Χριστιανούς?....τώρα μας θεωρείς Έλληνες?......τι άλλαξε?

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Τι πατριώτης που είσαι ρε φίλε.
Μπράβο σου.
Βέβαια ο eidos δεν γνωρίζει τη μάχη που δώσαμε μαζί σε οτι αφορά την ελληνικότητα της ``Ευρώπης`` όπου εσύ υποστήριζες οτι είναι Σημητικής καταγωγής. Εκεί δεν σκέφτηκες την Ελλάδα? Τώρα σε ένοιαξε?
Δεν σκέφτηκες οτι ως απόγονος της Ευρώπης είσαι Σημίτης?
χμμ.. τώρα που το ξανασκέφτομαι για ψάξε τις ρίζες σου!!!
Και κάτι αλλο ρε φίλε.
Κατηγορείς τον eidos ο οποίος μετά παρρησίας δηλώνει μάρτυς του γιαχβέ το θεό των Εβραίων.
Εσύ ρε φίλε στον Γιαχβέ δεν πιστεύεις?
Ρε είσαστε καλά ή κουτουλήσατε σε κανένα δένδρο?
Σε οτι αφορά τον alex να κάνω ενα σχόλιο σε αυτό που λέει οτι μας θεωρεί μαλάκες που πήγαμε στρατιώτες.
Απο μία άποψη φιλαράκο έχεις δίκιο.
Ποιά Ελλάδα?
Δεν υπάρχει Ελλάδα, η Ελλάδα πουλήθηκε??![]()
Edited by - allzzaro on 09/10/2009 23:07:50
quote:
Mπα!!!....εσύ δεν είσαι που είχες δηλώσει ότι η Ελλάδα αποτελείται από λίγους Έλληνες και πολλούς Χριστιανούς?....τώρα μας θεωρείς Έλληνες?......τι άλλαξε?
Είπα επί λέξει: " ό,τι μπορεί να κρύβει μέσα του την έννοια "Ελλάδα".
Ούτε σε θεώρησα Ελληνα ούτε πιστεύω ότι κρύβεις τέτοιες έννοιες μέσα σου. Ηρέμησε, δεν αναφερόμουν σε σένα... ![]()
![]()

macedon
quote:
europaioi
Οι εκκλησίες αυτές καταστράφηκαν από τους πολέμους με τους αλλόθρησκους, χτίστηκαν όμως νέες και οι παλιές αυτές εγκαταλείφθηκαν τελείως.
Αυτό είναι δικό σου αυθαίρετο συμπέρασμα . Οι εκκλησίες εγκαταλείφθηκαν και γκρέμισαν από την φθορά του χρόνου . Φυσικά χτίστηκαν άλλες αλλού , αλλά το ίδιο συνέβη και με τους ναούς που περιγράφει ο Παυσανίας .
*
quote:
eidos
λυπάμαι που όλοι εσείς οι Ελληνάρες έχετε στήσει στο τοίχο κάποιον
ο οποίος αηδιασμένος από το σύστημα, ασφυκτιά και ζητά αέρα. (αλεξ)
αμάν πια! με αυτή την ηλιθιότητα περί του Ελληνικού μεγαλείου...
σε τι έκανε καλύτερο το κόσμο το Ελληνικό πνεύμα;
απ΄ τον ένα πόλεμο στον άλλο το πήγαιναν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, δούλους αβέρτα είχαν, ανήθικοι στο πλήρες ήταν, α ξέχασα! και καμμιά 40αρια από αυτούς -τεμπέληδες γαρ- αμπελοφιλοσοφούσαν στις αγορές και στις πλατείες...
δεν ισοπεδόνω τα πάντα όχι! αλλά μην το παρακάνεται κι όλας...
και αν κρίνω από τους σημερινούς Έλληνες που λυπάμαι που το λέω αλλά οι περισσότεροι είμαστε ψωρουπερήφανοι, εγωιστές, κακομοίριδες, χωρίς αρετές, ρουφιάνοι και ούτω καθ΄ εξής, γιατί να υποθέσω ότι οι πρόγονοι μας ήταν καλύτεροι;
η Ελλάδα σήμερα σε τι υπέρεχει; σε τίποτα! κακομοιράκια είμαστε, και ακριβώς επείδη δεν το έχουμε καταλάβει, νομίζουμε ότι είμαστε κάποιοι.
τι παράγουμε σαν έθνος, πολιτισμό; τι έχουμε να δώσουμε σήμερα στα έθνη; nada!!!
για αυτό λοιπόν Ελληνάρες ησυχάστε,
και στο φινάλε μετά από τόσες επιμιξίες με Ρωμαίους, Εβραίους, Ενετούς, Φράγκους, Αγγλους, Τούρκους, Αλβανούς ποιός από εμάς μπορεί πραγματικά να αποδείξει την καταγώγη του από τους αρχαίους Έλληνες;
Φίλε eidos , αν για όλα αυτά που εξέθεσες πιο πάνω αισθάνεσαι άβολα σαν Έλληνας , στο χέρι σου είναι να το αλλάξης , και να μας απαλλάξης και εμάς και την πατρίδα μας .......Χρειαζόμαστε Έλληνες και όχι ελληνόφωνους .
*
quote:
macedonκαι όπως λέει και ο θείος μου
O Σαββόπουλος είναι ο θείος σου???
===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4
ΑΜΗΝ
Edited by - ar_ia on 10/10/2009 00:44:11
''Οι επιδρομές των Τούρκων εναντίον της Μάνης ήσαν συχνές και διακρίνονταν για τη σκληρότητα τους..
Ιδιαίτερα όμως καταγράφονται οι επιδρομές εναντίον των κατοίκων της Μάνης αυτές, που έγιναν τα έτη 1614-1615 μ.Χ. από τους Οθωμανό κουρσάρο Μουσολίν Ραϊζ και τους λεβέντες του και το Σιλάν ή Ασλάν πασά των Ιωαννίνων και τα (φουσάτα) -στρατεύματα του.
Οι ανωτέρω Οθωμανοί σερασκέρηδες(στρατηγοί) κατέστρεψαν, πυρπόλησαν, και ερήμωσαν τη Μάνη.
Οι κάτοικοι πανικόβλητοι κατέφευγαν στα απάτητα βουνά της για να σωθούν από τη σπάθα των Τούρκων επιδρομέων.
Οι επιδρομές αυτές ήσαν καταστροφικές για τη Μάνη, γι’ αυτό και σήμερα ακούγεται με φρίκη η φράση «φυσάει βοριάς, φυσάει Σιλαμπαχιάς» που δηλώνεται ότι όπως ο βοριάς με την παγωνιά του ξεραίνει – καίει τα σπαρτά έτσι κι’ ο Σιλαμπαχιάς ( Σιλαν- πασάς) κατάκαψε και κατέστρεφε τα πάντα.
Ο Σιλάν-πασάς στο διάβα του από τη Μάνη επιτέλεσε μέγα καταστροφικό έργο, γιατί άλλους των Μανιατών φόνευσε, άλλους εξανδραπόδισε στα σκλαβοπάζαρα της Ανατολής και κάποιους πήρε μαζί του ως αιχμαλώτους και τους εγκατέστησε στο παραλίμνιο χωριό Τραμπάτοβα της λίμνης Παμβώτιδας''.
Edited by - Robben on 10/10/2009 00:54:53
Edited by - Robben on 10/10/2009 00:55:13
quote:
O Σαββόπουλος είναι ο θείος σου???
Από ξαδέλφη, αλλά είναι ![]()

macedon
quote:
allzzaro:
Βέβαια ο eidos δεν γνωρίζει τη μάχη που δώσαμε μαζί σε οτι αφορά την ελληνικότητα της ``Ευρώπης`` όπου εσύ υποστήριζες οτι είναι Σημητικής καταγωγής. Εκεί δεν σκέφτηκες την Ελλάδα? Τώρα σε ένοιαξε?
Δεν σκέφτηκες οτι ως απόγονος της Ευρώπης είσαι Σημίτης?
χμμ.. τώρα που το ξανασκέφτομαι για ψάξε τις ρίζες σου!!!
Tι λες άνθρωπέ μου?......καμία τέτοια μάχη δε δώσαμε που να προσπαθώ να αποδείξω το άν είναι Ελληνικής καταγωγής η Ευρώπη ή όχι!.....για τους Φιλισταίους λέγαμε και για τα Σόλυμα και κάπου εκεί ανέφερα τους Φοίνικες και αυτό που γράφει ο Ηρόδοτος για την καταγωγή της Ευρώπης που ήταν από τη Φοινίκη, κι αν θυμάμαι καλά αυτό το ανέφερα ως επιπρόσθετη πληροφορία για τον Σαρπηδόνα που όπως μας λέει ο Ηρόδοτος ήταν γιος ενός Έλληνα βασιλιά και της πριγκίπισσας της Φοινίκης Ευρώπη.......φέρε τα κείμενα να δεις ότι έχεις μπερδευτεί!
Ή έχει μπερδευτεί ή είσαι συκοφάντης!....διάλεξε!
Και επαναλαμβάνω ότι, η αντιπαράθεσή μας δεν ήταν ο μύθος της Ευρώπης αλλά το αν οι Φιλισταίοι ήσαν Έλληνες η όχι!
quote:
allzzaro:
Κατηγορείς τον eidos ο οποίος μετά παρρησίας δηλώνει μάρτυς του γιαχβέ το θεό των Εβραίων.
Εσύ ρε φίλε στον Γιαχβέ δεν πιστεύεις?
Ρε είσαστε καλά ή κουτουλήσατε σε κανένα δένδρο?
Τι πίνεις και δε μας δίνεις?
quote:
macedon:
Είπα επί λέξει: " ό,τι μπορεί να κρύβει μέσα του την έννοια "Ελλάδα".Ούτε σε θεώρησα Ελληνα ούτε πιστεύω ότι κρύβεις τέτοιες έννοιες μέσα σου. Ηρέμησε, δεν αναφερόμουν σε σένα
Α!....τα μαζεύεις τώρα!!...η μία αρλούμπα μετά την άλλη!!!
quote:
macedon:
Είναι όλα αυτά που για κάθε ένα απ'αυτά αξίζει να πολεμήσει κανείς.
Και αυτό το γράφεις αμέσως μετά το... macedon:: "Πατρίδα" λοιπόν, είναι όχι μόνο το "έδαφος", όπως παρουσιάζεις, αλλά και οτιδήποτε γεννήθηκε, έζησε και υπήρξε πάνω και κάτω απ'αυτό. Πατρίδα μου είναι και οι πρόγονοί μου, ο πολιτισμός τους, τα αρχαία ευρήματα, τα ορυκτά, η ιστορία, οι άνθρωποι, οι γείτονές μου, οι νόμοι, η σημαία, οι Ελληνες καθολικοί, γιαχωβάδες, ορθόδοξοι, βουδιστές, παλαιοημερολογίτες, άθεοι ... ό,τι μπορεί να κρύβει μέσα του την έννοια "Ελλάδα"

Βλέπεις που δεν είναι εύκολο να λες ψέματα?
Η ιστορία της Ελλάδας περνάει μέσα από την Κων/λη (που δεν τη θεωρείς Ελληνική) και από τη Μικρά Ασία! (που ούτε αυτή θεωρείς Ελληνική)
quote:
Sesostris:
Αυτό είναι δικό σου αυθαίρετο συμπέρασμα . Οι εκκλησίες εγκαταλείφθηκαν και γκρέμισαν από την φθορά του χρόνου . Φυσικά χτίστηκαν άλλες αλλού , αλλά το ίδιο συνέβη και με τους ναούς που περιγράφει ο Παυσανίας .
Γι' αυτό υπάρχει και η συντήρηση! για να μην γκρεμίσουν!!
Οι εκκλησίες όμως γκρέμισαν!! άρα...ή
1) δεν τις συντηρούσαν....άτοπο γιατί έφτιαξαν νέες στην ίδια περιοχή, οπότε δεν υπήρχε λόγος να φτιάξουν τις νέες, αν απλώς συντηρούσαν τις ήδη υπάρχουσες, ή
2) Τις γκρέμισαν οι εχθροί της Ελλάδας! κατά τη διάρκεια των πολέμων.....και ο Robben φέρνει ένα ωραίο παράδειγμα για του λόγου το αληθές!
Όμως ο Παυσανίας μας λέει για τον 2ο αιώνα...όπου δεν υπήρχε τότε κάποιος εχθρός! πέραν της Ρώμης που ήταν και αυτοί παγανιστές! ότι πλήθος ναών ήσαν εγκαταλειμμένοι....λέει κάπου ότι τους γκρέμισαν οι εχθροί?......λέει κάπου ότι τους εγκατέλειψαν γιατί αποφάσισαν να χτίσουν άλλους λίγο ποιο κάτω?
Εδώ ο Πλούταρχος μας λέει ότι, το ίδιο το Δελφικό μαντείο, που άλλοτε είχε δύο «προφήτιδες» και μια τρίτη εφεδρική, στην εποχή του (1ος –2ος μ.Χ. αι.) μία ήταν αρκετή.

Edited by - europaios2 on 10/10/2009 01:23:50
«Τον δέκατο μήνα, σύμφωνα με τη δική σας (νομίζω, Λώο τον ονομάζετε), είναι η πατροπαράδοτη εορτή του Θεού Ήλιου, και θα έπρεπε επειγόντως να συγκεντρωθείτε στη Δάφνη… Και σαν ονειροπαρμένος έπλαθα με το νου μου εικόνες: την πομπή, τα σφάγια, τις σπονδές το χορό να ψέλνει προς τιμήν του θεού, τα θυμιάματα τους εφήβους συγκεντρωμένους γύρω από το τέμενος, ψυχικά προετοιμασμένους, ντυμένους μεγαλόπρεπα με λευκές εσθήτες. Μόλις όμως μπήκα στο ιερό χώρο, ούτε θυμιάματα βρήκα ούτε πίτες ούτε ζώο για θυσία. Απόρησα για μια στιγμή και φαντάστηκα ότι βρισκόσασταν έξω από τον ιερό χώρο και περιμένατε από εμένα το σύνθημα, τιμώντας με ως αρχιερέα. Όταν όμως ρώτησα τον ιερέα τι θα θυσίαζε η πόλη σ’ αυτή την ετήσια γιορτή εκείνος είπε: ‘ Εγώ έφερα από το σπίτι μου μια χήνα για θυσία. Η πόλη για την ώρα δεν έχει κάνει καμιά προετοιμασία.’» Ιουλιανός «Μισοπώγων», σελίδα 83, εκδόσεις Θύραθεν.
Edited by - Robben on 10/10/2009 01:35:39
quote:
Α!....τα μαζεύεις τώρα
Δε βλέπω κάτι τέτοιο. Προφανώς και δεν αναφερόμουν σ'αυτούς που απαρνιούνται την ιστορία τους για χάρη του ... Αβραάμ, που μάχονται τον ελληνισμό και που συντάσσονται με τους φονιάδες του επειδή είχαν την ίδια θρησκεία.
Μίλησα γι'αυτούς που κρύβουν την Ελλάδα μέσα τους κι όχι τη "Νέα Ιερουσαλήμ".
quote:
Η ιστορία της Ελλάδας περνάει μέσα από την Κων/λη
Μίλησα για Ελλάδα. Πού είδες εσύ να αναφέρομαι στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία;
Αν περνάει από την Κωνσταντινούπολη, τότε περνάει και από τα ... Σούσα
Καλά, να έχεις προβλήματα στα αρχαία ελληνικά, το καταλαβαίνω. Σχολείο δεν πήγες, δικαιολογείται.
Αλλά και στα νέα ελληνικά;

macedon