- Εξέλιξη εναντίον Δημιουργίας - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Απο την άλλη με τον ίδιο τρόπο και το θρησκευτικό κατεστημένο δέν πρόκειται να αποδείξει την ύπαρξη του Θεού λόγω της μή επέμβασης του στις αδικίες και τις ανισσοροπίες που υπάρχουν μεταξύ των ανθρώπων.
Τόσο η επιστήμη, όσο και η θρησκεία μπορούν να προχωρήσουν τον ανεξάρτητο δρόμο τους, δίχως να σαμποτάρει ο ένας κλάδος τον άλλον.
Ένας τρόπος κακόβουλης προβολής της εκάστοτε θρησκείας σε βάρος της επιστήμης είναι η παρουσίαση του ευφυούς σχεδίου, το οποίο η επιστήμη μονάχα όταν κατόρθωσε να απορρίψει πήρε τον σωστό δρόμο.
Η θεωρία του Ευφυούς Σχεδίου υπονοεί ότι η ζωή στη γη ήταν το προϊόν μιας μη αναγνωρισμένης Ευφυούς Δύναμης, που πολλές φορές προτείνεται ότι είναι ο Θεός.
Το Ευφυές Σχέδιο χρησιμοποιείται ως μέσο για να υπονομεύσει την επιστήμη και να προκαλέσει την υπόνοια ότι η εξέλιξη είναι κάτι λιγότερο από μια θεωρία. Λάθος φυσικά, η εξέλιξη είναι ένα γεγονός. Οι άνθρωποι έχουν εξελιχθεί για χιλιάδες χρόνια και δέν υπάρχει καμία αμφιβολία σε αυτό.
http://www.seasite.niu.edu/Indonesian/Indonesian_Elections/Indo-pemilu99/21.jpg
"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ
η συνειδηση παμφωτη...
η συνειδηση παμφωτη...
quote:
Κατά την άποψή μου είναι επιστημολογικό λάθος το να χρησιμοποιείται ένα αξίωμα της επιστήμης των υπολογιστών ως επιχείρημα για ένα φυσικό φαινόμενο:Η βιολογία είναι φυσική επιστήμη, με την έννοια ότι ερευνά φαινόμενα που συμβαίνουν στην φύση ανεξάρτητα της δράσης του ανθρώπου.
Η «επιστήμη» των υπολογιστών ερευνά συγκεκριμένα φαινόμενα που προκαλεί ο άνθρωπος.
Τα εισαγωγικά στο επιστήμη των υπολογιστώ ελπίζω να σου ξέφυγαν γιατί αν δεν σου ξέφυγαν μιλάμε για μεγάλη χοντράδα.
Η επιστήμη των υπολογιστών μελετάει, εκτός του πως μπορείς να φτιάξεις μια ωραία μηχανή να κάνει πραξούλες, το τι είναι η πληροφορία, πως θα επεξεργαστεί και πως θα μεταδοθεί χωρίς απώλειες, και -διόρθωσέ με αν θέλεις- την πληροφορία δεν την ευφηύρε ο άνθρωπος.
quote:
Το ότι δεν (;) είμαστε σε θέση να σκεφτούμε πως θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένας αυτοοργανούμενος αλγόριθμος, έχει σαν αποτέλεσμα να διατυπωθεί το ανωτέρω αξίωμα (;). Αυτό όμως δε σημαίνει ότι στη φύση δεν υπάρχουν διαδικασίες που να παράγουν κωδικοποίηση και αλγόριθμο.
Ένας.... τι; Αυτο....οργανούμενος αλγόριθμος; Sorry κιόλας, μου κάνεις πλάκα;
Λες πως δεν σημαίνει πως στην φύση δεν υπάρχουν διαδικασίες να παράγουν κωδικοποίηση και αλγόριθμο... Να υποθέσω πως την εξέλιξη την στηρίζεις σε μια υπόθεση μη απόρριψης ή ότι θεωρείς πως κωδικοποιήσεις μπορούν να προκύψουν και από το πως κουνιούνται τα δίχτυα στο γκολ του Ριβάλντο στον Παναθηναικό;
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

Μάθε να μιλάς καλύτερα και να αποφεύγεις τα περι "χοντράδων".
Όχι τα εισαγωγικά δε μου ξέφυγαν, αλλά και δεν έχω άλλη διάθεση να σου εξηγήσω τι εννοούσα.
quote:
Μάθε να μιλάς καλύτερα και να αποφεύγεις τα περι "χοντράδων".
Μάθε να μην ξυνίζεις όταν δεν σου κάθεται η εξέλιξη και να τα ρίχνεις στις επιστήμες που δουλεύουν, και τότε θα μάθω και γω να σου μιλάω καλύτερα.
Μέχρι τότε κοίτα να δικαιολογήσεις τον τραγέλαφο της πολυπλοκότητας του DNA, και αν το καταφέρεις θα σου δώσουμε και Turing Award για αυτοοργανούμενο αλγόριθμο, αλλιώς απλώς ρίξτα στο Θεό όπως κάνει όλος ο κόσμος που τα παρατάει.
quote:
Όχι τα εισαγωγικά δε μου ξέφυγαν, αλλά και δεν έχω άλλη διάθεση να σου εξηγήσω τι εννοούσα.
Άσε, μην κουράζεσαι, κατάλαβα εγώ τι εννοούσες: η Επιστήμη Υπολογιστών ανήκει στις applied sciences σε αντίθεση με την Βιολογία που είναι φυσική επιστήμη, γι' αυτό και νομίζεις πως κάτι τα θεωρήματά της δεν αφορούν την φύση αλλά το "παρα φύση" του ανθρώπου.
Να υποθέσω πως στο http://users.forthnet.gr/ath/cosmos1/ σαν καλός οπαδός της εξέλιξης που είσαι, εκτός από την θρησκεία σειρά έχει και η Επιστήμη Υπολογιστών επειδή τα θεωρήματά της δεν σε βολεύουν;
----------------------

Edited by - WWalker on 19/01/2006 21:28:30
quote:
Η medteck δεν επιτίθεται στο κείμενο αυτο καθ'εαυτό αλλά στην συγκεκριμένη
κατα γραμμα ερμηνεία. Η medteck λεει οτι απο επιστημονικής άποψης, αυτά που
λεει η Αγία Γραφή δεν στέκουν.
Μου λες που κολλάνε όλα αυτά στο θέμα 'Εξέλιξη εναντίον Δημιουργίας'; Γιατί θα πρέπει να εξασκηθεί πολεμική ενάντια στο πως ερμηνεύει ο Πάπας κι ο Πατριάρχης την Αγία Γραφή, την στιγμή που δεν μας αφορά; Γιατί θα πρέπει να αναγκάσουμε τον Πάπα κατ' αυτό τον τρόπο να χρωματίσει την εξέλιξη ως αντιχριστιανική και τον δημιουργισμό χριστιανικό; Λέω, γιατί στην πρώτη ευκαιρία, μόλις δηλαδή ξαναδεί ότι ο κόσμος επιστρέφει στα μεσαιωνικά του χούγια, η εξέλιξη θα φάει μεγάλο σουτάρισμα χωρίς να φταίει.
quote:
Κάποιος που θεωρεί την Αγία Γραφή το απόλυτο, μοναδικό κείμενο που αρκεί απο
μόνο του να εξηγήσει τα πάντα φυσικά νιώθει προσβεβλημένος, αλλα δεν νομίζω οτι
εμπίπτεις σε αυτή την κατηγορία Walker. Στην πραγματικότητα ελάχιστοι χριστιανοί
εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία.
Όχι Άγγελε, δεν εμπίπτω. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θέλω τον σεβασμό προς την Αγία Γραφή και δεν έχω την κριτική σκέψη να διακρίνω το πότε κάποιος ασκεί πολεμική σε αυτήν με τις θεωρίες του και πότε χτυπάει την επιστήμη σκάβοντας δήθεν για απολιθώματα. Με ενοχλούν και τα δύο εξίσου.
quote:
Εχεις δει κανένα χριστιανό γιατρό να διαβάζει την Αγία γραφή αντί για το συνταγολόγιο όταν συστήνει φάρμακα ?
Εχεις δει κανένα χριστιανό προγραμματιστή να προγραμματίζει υπολογιστές σύμφωνα με την αγία γραφή ?
Εχεις δει κανένα χριστιανό πολιτικό μηχανικό να φτιαχνει σχέδια πολυκατοικίας σύμφωνα με την αγία γραφή ?
Όχι, εννοείται δεν έχω δει κανέναν, γιατί κάτι τέτοιο είναι κουτό μόνο σαν σκέψη να το κάνεις. Δεν σημαίνει αυτό όμως πως την Αγία Γραφή θα πρέπει να την θυμόμαστε μόνο για να φάει λάσπη, όταν οι επιστήμονες πάσης φύσεως αποφασίσουν πως ανακάλυψαν κάτι και οι διάφοροι καλοθελητές το βρουν πρόσφορο για να κάνουν ζημιά στην παπική έδρα.
Μόνο εγώ ζημιώνομαι από αυτό.
----------------------

αυτό το ...πράγμα που έχεις πρώτο πλάνο στη ιστοσελίδα σου το θεωρείς τέχνη

Ε.Ο. Ανδρομέδιος ]+[ http://andromedios.blogspot.com
Αν και ειμαι σιγουρος για τη κοινη καταγωγη ανθρωπου και πιθηκου πραγμα εμφανες και απο τις ομοιοτητες τους μορφολογικα.Πιστευω οτι αν και ο κοινος προγωνος των δυο ειδων ακολουθησε την κανονικη εξελικτικη πορεια συμφωνα με το Δαρβινο,στο σημειο οπου τα δυο ειδη χωριστηκαν υπηρξε καποια ειδου "παρεμβαση" που οδηγησε στη δημιουργια του ανθρωπου και οχι η φυσικη επιλογη.
Οι διαφορες(νοητικες) του ανθρωπου με τους πιθηκους αλλα και με ολα τα αλλα ζωντανα πλασματα του συμπαντος(που γνωριζουμε οτι υπαρχουν)ειναι τεραστια,τοσο μεγαλη που δεν εξηγητε κατα τη γνωμη μου απο την εξελικτικη θεωρια.Δεν ειναι δυνατο ο προγονος του ανθρωπου αν και ζουσε στο ιδιο φυσικο περιβαλλον με το πιθηκο κατω απο τις ιδιες συνθηκες και ασκουνταν πανω του οι ιδιες πιεσεις των μεταβολλων του,να εξελιχθηκε σε κατι τοσο διαφορετικο και οχι ομοιο με τουςαλλους "συγγενεις"του Δηλ.δεν ανεπτυξε πιο δυνατο σωμα,τριχωμα,νυχια,δοντια κ.λ.π.Θα επρεπε επισης να υπαρχει και ενας ζωντανος "κρικος"δηλ.ενα πλασμα μεταξυ ανθρωπου και πιθηκου,πραγμα που θα ηταν λογικο και συμφωνο με τη Δαρβινκη θεωρια και δε θα χωρουσε καμια συζητηση για την εγκυροτητα της.
Απο φυσικης αποψης ο ανθρωπος ειναι πολυ ευθραφστος σε σχεση με ολα τα αλλα πιθηκοειδη ουτε πολυ δυνατος ειναι ουτε καλος αναριχιτης ουτε μεγαλα νυχια ουτε δυνατα δοντια εχει.Γιατι λοιπον να εξελιχθει σε ενα ζωο που θα δυσκολευοταν να ζησει στο φυσικο του περιβαλλον(ζουγκλα,δασος)και θα δυσκολευοταν να αντιμετωπισει τους εχθρους του και δεν ακολουθησε την πορεια τον αλλον πιθηκων οι οποιου ζουν μια χαρα ακομα και σημερα και εχουν πολυ καλη επαφη με τη φυση οποως πιστευουν καποιοι οτι θα επρεπε να εχει και ο ανθρωπος?
Γιατι ανεπτυξε ο ανθρωπος λογικη και διανοια σε τοσο ανεπτυγμενο βαθμο σε σχεση με ολοι την υπολοιπη πλαση αφου και με πολυ λιγοτερη θα μπορουσε να επιβιωσει αριστα?Αυτα ειναι λογικα ερωτηματα που η θεωρια της εξελιξης και επιλογης συντροφου δεν ειναι σε θεση να καλυπσει πληρως αλλα ουτε και η απλουστευση που παρουσιαζει η θρησκεια ειναι επαρκης.
Ο ανθρωπος δεν ειναι "προσαρμοστης" οπως τα αλλα πλασματα αλλα "αναπροσαρμοζει" το περιβαλλον ωστε να εξυπηρετει τις αναγκες του(πολεις,δρομοικ.τ.λ)!Τιθασευει τη φυση και δεν ειναι δουλος της(φραγματα,αεροπλανακ.τλ.).Και ειναι το μονο ον που εχει παει στο διαστημα!Ολα αυτα ειναι προφανεις ενδιξεις του τεραστιου χασματος που υπαρχει μεταξυ του ανθρωπου και των αλλαν ζωων το οποια αν δεχτουμε την θεωρια του Δαρβινου δημιουργει τεραστια ερωτηματα και κενα στο σκεπτομενο ανθρωπο.
Τα ζωα και τα αλλα πλασματα απλως υπαρχουν στο περασμα της ιστοριας,ο ανθρωπος δημιουργει ιστορια.
Χαιρετησματα σε ολους!!!
Edited by - infer0s on 13/02/2006 20:28:59
Θέλω να πω κάτι πάνω σ' αυτό που είπες :
quote:
Δεν ειναι δυνατο ο προγονος του ανθρωπου αν και ζουσε στο ιδιο φυσικο περιβαλλον με το πιθηκο κατω απο τις ιδιες συνθηκες και ασκουνταν πανω του οι ιδιες πιεσεις των μεταβολλων του,να εξελιχθηκε σε κατι τοσο διαφορετικο και οχι ομοιο με τουςαλλους "συγγενεις"του
Και να ρωτήσω : ΓΙΑΤΙ δεν είναι δυνατόν; Η εξέλιξη αυτό ακριβώς σημαίνει, ότι δηλαδή ένα είδος αλλάζει χάρη στις μεταλλάξεις και εξελίσσεται σε κάτι διαφορετικό από αυτό που ήταν πριν, πιο καλά προσαρμοσμένο στο περιβάλλον. Ο άνθρωπος μπορεί να μην ανέπτυξε δυνατότερο σώμα, τρίχες, νύχια κλπ, ανέπτυξε όμως τον εγκέφαλό του που από μόνος του αποτελεί ένα τεράστιο όπλο βοηθητικό της προσαρμογής του! Με απλά λόγια, ακολούθησε το δρόμο "μεγαλύτερος εγκέφαλος" από το δρόμο "δυνατότερα μπράτσα"! Και εξελίχθηκε και προσαρμόστηκε μια χαρά!
Κάτι άλλο που θέλω να πω είναι το εξής : Μιλάς για τον πρόγονο του ανθρώπου και τον τοποθετείς στο ίδιο περιβάλλον με τον πίθηκο, ένα είδος που όμως είναι σύγχρονό μας! Μην μπερδεύεσαι μ' αυτό που ακούγεται δεξιά και αριστερά ότι "ο άνθρωπος κατάγεται από τον πίθηκο" διότι αυτό είναι ένας μύθος και μια λανθασμένη θεώρηση πάνω στη θεωρία της εξέλιξης των ειδών και της καταγωγής του ανθρώπου!