- Περί ψυχής - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
ξεκαρδίζεται!Μάλλον το τρώει ο κώλος του!!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
MelinaMΑυτό που περιγράφεις είναι αναπτυγμένο ψυχικό συναίσθημα δΙορατικότησας σε συνεργασία πνεύματος με ψυχή π.χ. έχω να δω κάποιον πολύ καιρό τον σκέπτομαι και μετά μία ώρα τον βλέπω αυτό δεν σημαίνει οτι την συγκεκριμένη στιγμή επενέβη το μεταφυσικό στο φυσικό διότι το μεταφυσικό υπάρχει ήδη μέσα σου με την μορφή της αϋλότητας από την στιγμή που γεννήθηκες μέχρι την στιγμή που θα πεθάνεις και αντιπροσωπεύεται με την ταυτότητα την άυλη της προσωπικότητας σου (κομματίδιο σαν άτομο) εφ΄όσον προήλθε προκαθορισμένα υπάρχει μέσα σου το μεταφυσικό με την έννοια της αϋλότητας και δεν κάνει τιποτα άλλο από το να το επιδεικνύει <--- 1η πρόταση
Προφυσικά σημαίνει προϋπήρχες και μεταφυσικά σημαίνει οτι μεταυπάρχεις και αφού φύγεις από την φύση επιστρέφεις εκεί που ήσουν αρα τα ψυχικά συναισθήματα και η πνευματική διορατικότητα που στο σύνολό τους είναι άϋλα άρα μεταφυσικά που σημαίνει μετά την φύση(ύλη) είναι αιώνια, εντός της ύλης που είναι μία μηχανικότητα υπάρχει ήδη από την στιγμή που γεννιέσαι ως τον θάνατο εντός την ύλης σου η αϋλότητά σου η προφύση σου και η μεταφύση σου και δεν κάνουμε τίποτα άλλο στην φύση από το να επιδεικνύουμε την ταυτότητα μας η οποία είναι ολοκληρωμένο φαινόμενο που είναι αιώνιο που προϋπάρχει και μεταυπάρχει απλώς επιδυκνύεται μέσω της ζωής με την ύλη ΙΣΤΟΡΙΚΑ <--- 2η πρόταση
215 λέξεις σε 2 μόνο πρoτάσεις !!! ... εκπληκτικό!!!
Εξακολουθώ να πιστεύω οτι είσαι μπερδεμένη.Βέβαια άποψή μου
είναι αυτή και δεν είσαι υποχρεωμένη να την δεχθείς.
Νομίζω οτι δίνεις εσφαλμένη ερμηνεία,όπως και <άλλοι>,στον
όρο <<φυσικό φαινόμενο>>.
Δεν μπορώ να κάθομαι να εξηγώ κάθε φορά που λέω κάτι και τι
ακριβώς εννοω.Αν κάποιος δεν καταλαβαίνει αμέσως,σημαίνει οτι
δεν είναι έτοιμος για συζήτηση.
Οπότε χάρηκα που τα είπαμε,αλλά δεν θα συνεχίσω,επειδη κάνεις
το λάθος της επανάληψης στερεότυπων εκφράσεων,κάτι σαν παπαγαλία
χωρίς βαθιά κατανόηση.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Αυτό σε αρέσει ;;;
Αυτό είναι πολύ πρώτο...πατριώτη!!!![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣΔεν μπορώ να κάθομαι να εξηγώ κάθε φορά που λέω κάτι και τι ακριβώς εννοω.
[η κρυμμένη πρόταση]
quote:
Δεν μπορώ να κάθομαι να εξηγώ κάθε φορά που λέω κάτι και τι ακριβώς εννοω γιατί δεν ξέρω πραγματικά κι εγώ τι εννοώ
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣΑν κάποιος δεν καταλαβαίνει αμέσως,σημαίνει οτι δεν είναι έτοιμος για συζήτηση.
[η 2η κρυμμένη πρόταση]
quote:
Αν κάποιος δεν καταλαβαίνει αμέσως, σημαίνει οτι δεν είναι έτοιμος για συζήτηση και ασφαλώς δεν σημαίνει ότι εγώ δεν του εξηγώ σωστά γιατί εγώ δεν κάνω λάθος ποτέ
quote:quote:
Αυτό σε αρέσει ;;;
Αυτό είναι πολύ πρώτο...πατριώτη!!!![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Ρε μεγάλε τι βλέπω ; Έμαθες να χρησιμοποιείς το [quote][/quοte] ;;; Μπράβο ρε φωστήρα μου, μπράβο ... ![]()
quote:
ζιπ δεν παιζεσαι με τιποτα
Παίζεται και παραπαίζεται!!
Δεν βλέπεις σε τι κόπο μπαίνει?![]()
![]()
![]()
Το τσιράκι του Οsho,που παπαγαλίζει τα λόγια
του δασκάλου του.
Αλλά,με όποιον δάσκαλο καθήσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις!!
Δεν υπάρχει άλλος απόψε να τον κοντράρει και θέλει να παίξει
μαζί μου,το κακόμοιρο το πλασματάκι!!![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣΤο τσιράκι του Οsho,που παπαγαλίζει τα λόγια του δασκάλου του. Αλλά,με όποιον δάσκαλο καθήσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις!!
Τώρα έγινα και τσιράκι του Osho ; Μη μου το λες γιατί θα σε τσιρ-ώσω*
*τσιρώνω στα Ποντιακά σημαίνει ακυρώνω
Το πρώτο μέρος, στις αρχικές του σελίδες, αναφέρει πολλές απ' αυτές τις ύβρεις και τις απαξιωτικές απόψεις "επιφανών" ιεραρχών.
Θεωρώ ότι υπάρχουν φίλοι οι οποίοι δεν έχουν τοποθετηθεί, επ' αυτών και άλλοι που προσποιούνται ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται.
Με την ελπίδα ότι αυτήν τη φορά και με βάση τα στοιχεία που θα παρατεθούν, θα υπάρξει διάλογος ουσίας, άσχετα με τις απόψεις, θεωρώ πολύ σημαντικό να κατατεθούν γνώμες που μπορεί ακόμη και να υποστηρίζουν τις "ιερές" γραφές, αλλά δεν θα επιδιώκουν να τις δικαιολογήσουν, αλλοιώνοντας τα νοήματα και παραφράζοντας τα υπάρχοντα κείμενα, μόνο και μόνο επειδή θεωρούν ότι θίγεται η πίστη τους.
Δεν νομίζω ότι ακυρώνεται κάτι όταν επισημαίνονται τα άσχημα στοιχεία του, αντίθετα νομίζω ότι όσο καθαρίζεται απ' αυτά, τόσο πλησιάζει το στόχο του, αν έχει τέτοιον.
Θα παραθέσω, προς διευκόλυνση των αναγνωστών, κομμάτια απ' το εισαγωγικό μήνυμα του πρώτου μέρους, του παρόντος καθώς και τμήματα μηνυμάτων συμμετεχόντων φίλων.
"Στα εκκλησιαστικά βιβλία, υπάρχουν πολλές υβριστικές, προσβλητικές φράσεις, καθώς και αναθεματισμοί, κατά των Ελλήνων και κυρίως κατά του πνεύματος και του ιδεώδους του έθνους μας.
Δυστυχώς ψάλλονται σε κάθε χριστιανικό ναό στη χώρα μας και όχι μόνο.
Κατά τη γνώμη σας:
Τι είναι εκείνο που κάνει τους ορθόδοξους Έλληνες ( ιερείς και πιστούς ) να μην αντιδρούν;
Τι νόημα έχει να υπάρχουν ακόμη αυτές οι αναφορές;
Στις 25 Ιανουαρίου, του Γρηγορίου του Ναζιανζηνού στον μικρό εσπερινό ψαλλεται:
"Θεολόγω σου στόματι, θεολόγε Γρηγόριε,... εξήρανας την μωρίαν ΕΛΛΗΝΩΝ και το ψεύδος..."
Στις 17 Ιουλίου της Μαρίνας της μεγαλομάρτυρος:
"... ανδρικώ φρονήματι ηυτομόλησας και των ΕΛΛΗΝΩΝ σεβάσματα ως κόνιν ελέπτυνας".
Στις 23 του ίδιου μήνα, του Φωκά του ιερομάρτυρος:
"Έρρει των ΕΛΛΗΝΩΝ τα σαθρά πλάνης σεβάσματα και σεσιγήκασι της ματαιότητος άπασαι αι διπλόαι και το ψεύδος αυτών".
Στις 14 Οκτωβρίου, Ναζαρίου και Γεβρασίου, μαρτύρων:
"...ότι πάσαν ΕΛΛΗΝΩΝ απετέφρωσαν μανίαν...".
"Σταθηράν επιδεικνύμενος την ένστασιν, Μάρτυς Ευτύχιε, τους των Ελλήνων σοφούς ανδρείως κατήσχυνας" (Κανόνας, Ωδή ζ΄, σελ. 104)"
"Σοφίαν ευράμενος, την ενυπόστατον απεμώρανας Ελλήνων την σοφίαν" (Κανών, ωδή α΄, σελ. 134)
"Καταπτύσας των στωικών φιλοσόφων, των απορρήτων μυστηρίων γνώστης εγένετο" (Δοξαστικό εσπερινού, σελ. 16, 3 Οκτωβρίου)
"Οθεν προ των Ελλήνων μανία, πάλιν δε μετά πότμον, της αιρέσεως ζάλην ελάσαντες" (Κάθισμα, σελ.122, 22 Οκτωβρίου)
"Αίγλην φωτιζόμενος σοφέ, της τρισηλίου λάμψεως, σκότος διέλυσας Ελλήνων δυσφημίας" (Κανόνας, ωδή α, σελ. 182, 30 Οκτωβρίου)
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Παρακαλώ τους συνομιλητές, να διαβάσουν με προσοχή το εισαγωγικό μήνυμα του δεύτερου μέρους και να προσπαθήσουν να είναι κόσμιοι, συγκεκριμένοι και ειλικρινείς στις τοποθετήσεις τους, κάτι που θεωρώ ότι θα οδηγήσει τον διάλογο σε γόνιμα μονοπάτια.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
ένας κύπριος μού είχε πει κάποτε: "εσείς οι έλληνες (έτσι κι αλλοιώς)"...
δεν είναι έλληνες οι κύπριοι?
![]()
ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΥΓΕΝΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ.
'Η ΝΑ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΣ(των χριστιανων) ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ(αυτων που πιστευουν οτι είναι όντως υβριστηκες)
ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΤΟ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΛΙΝΚ ΤΗΣ ΠΡΟΓΟΥΜΕΝΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ,
Ή ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΤΗΣ ΜΗΝΥΜΑ, ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΌΣ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ
quote:
Το πρώτο μέρος, στις αρχικές του σελίδες, αναφέρει πολλές απ' αυτές τις ύβρεις και τις απαξιωτικές απόψεις "επιφανών" ιεραρχών.
ΑΦΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΗ ΘΕΩΡΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΥΒΡΙΣΤΗΚΕΣ ΟΙ ΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΕΣ ΚΑΘΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΟΥ ΜΗΝΥΜΑ, ΚΑΘΩΣ ΠΕΡΝΆΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΛΟΓΟΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΦΡΑΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΥΒΡΙΣΤΗΚΕΣ.
http://www.youtube.com/watch?v=5vJuMfjiw5Y
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 01/12/2008 18:08:21
Καλό θα ήταν, επίσης, να μην ακολουθείς και εσύ την ΠΑΓΙΑ τακτική των γνωστών χριστιανομάχων, δηλαδή να βάζεις αποσιωπητικά και να ΜΗΝ αφήνεις να φανεί ολόκληρη η πρόταση ή η φράση.
Καλό θα ήταν να παραθέτεις και ολόκληρο το εδάφιο, καθώς επίσης και την πηγή από την οποία ξεσήκωσες την παραπομπή.
- -
Κοίτα να δεις πως τα καταφέρνω και εγώ θαυμάσια:
''Οι Έλληνες ......... βίαζαν .......... τις γυναίκες ....... και κατέστρεφαν ............ τα ιερά και τα όσια ....... των άλλων λαών.''
***Κάνε μια προσπάθεια να πρωτοτυπήσεις και να παρουσιάσεις ένα άλλο πρόσωπο, διαφορετικό από αυτό που τρώμε στη μάπα τόσο καιρό τώρα. Είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρεις.

Edited by - Ψηλός on 01/12/2008 18:07:17
να διορθώνουμε τα λάθη και τα επιτηδες πολλών... Μάλλον έχουν
χρόνο για χάσιμο...Πάντως όλες οι παραπάνω φράσεις φίλε Γιάπετ,
σε διαψεύδουν, αφου όπως λέει η μία χαρακτηριστικά, μιλάει " για σεβάσματα
Ελλήνων" κι όχι την ελληνική φυλή...
Και σήμερα αυτά τα ειδωλολατρικά, αποτελούν προσβολή για νοήμονες
ανθρώπους... Αν επιμένεις, όμως, τα πάρουμε ένα ένα...
quote:Ασε τις εξυπναδες βρε Ψηλε ... αυτα που εγραψε ο γιαπετ δεν δινουν αλλοιωμενο νοημα οπως το δικο σου παραδειγμα .Οριστε διαβασε παρακατω :
Καλό θα ήταν, επίσης, να μην ακολουθείς και εσύ την ΠΑΓΙΑ τακτική των γνωστών χριστιανομάχων, δηλαδή να βάζεις αποσιωπητικά και να ΜΗΝ αφήνεις να φανεί ολόκληρη η πρόταση ή η φράση.
Καλό θα ήταν να παραθέτεις και ολόκληρο το εδάφιο, καθώς επίσης και την πηγή από την οποία ξεσήκωσες την παραπομπή.- -
Κοίτα να δεις πως τα καταφέρνω και εγώ θαυμάσια:''Οι Έλληνες ......... βίαζαν .......... τις γυναίκες ....... και κατέστρεφαν ............ τα ιερά και τα όσια ....... των άλλων λαών.''
***Κάνε μια προσπάθεια να πρωτοτυπήσεις και να παρουσιάσεις ένα άλλο πρόσωπο, διαφορετικό από αυτό που τρώμε στη μάπα τόσο καιρό τώρα. Είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρεις.
"Θεολόγω σου στόματι, θεολόγε Γρηγόριε,... εξήρανας την μωρίαν ΕΛΛΗΝΩΝ και το ψεύδος..."
"Θεολόγω σου στόματι, Θεολόγε Γρηγόριε, Θεολόγω γλώττη τε εφανέρωσας, τον εν Τριάδι υμνούμενoν, Θεόν ομοούσιον, τον Πατέρα και Υιόν, και το Πνεύμα το Άγιον, και εξήρανας, την μωρίαν των Ελλήνων και το ψεύδος, την αλήθειαν κηρύττων, τοις θεοφθόγγοις σου ρήμασι." (Μικρός Εσπερινός)
΅
Αυτη η τακτικη σου ειναι μικροψυχη ... καιδεν καταλαβα ... αμφισβητεις τα κειμενα ή τους συνομιλητες σου ...
quote:
ΑΦΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΗ ΘΕΩΡΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΥΒΡΙΣΤΗΚΕΣ ΟΙ ΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΕΣ ΚΑΘΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΟΥ ΜΗΝΥΜΑ, ΚΑΘΩΣ ΠΕΡΝΆΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΛΟΓΟΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΦΡΑΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΥΒΡΙΣΤΗΚΕΣ.
οταν , εν ολιγοις , λεμε καποιον οτι ειναι ανοητος τον κανουμε κοπλιμεντο ; Βρε ... δεν θα μας τρελλανετε εσεις ... στο βωμο της θρησκειας σας δεν θα θυσιασετε την λογικη μας .
quote:Δεν μας τα κανεις πιο λιανα ...
Διαμαρτύρομαι εντόνως γιατί αντί για διάλογο, αναγκαζόμαστε
να διορθώνουμε τα λάθη και τα επιτηδες πολλών...
quote:Οχι μονο τα ειδωλολατρικα (αν και δεν ξερω σε τι ακριβως απευθυνεσαι) , καθε θρησκεια αποτελει προσβολη και καθε θρησκεια συμβαλλει στην αποχαυνωση και τον ευτελισμο της ανθρωπινης νοημοσυνης .
Και σήμερα αυτά τα ειδωλολατρικά, αποτελούν προσβολή για νοήμονες
ανθρώπους...
Αντε ... να΄στε καλα .

quote:
οταν , εν ολιγοις , λεμε καποιον οτι ειναι ανοητος τον κανουμε κοπλιμεντο ; Βρε ... δεν θα μας τρελλανετε εσεις ... στο βωμο της θρησκειας σας δεν θα θυσιασετε την λογικη μας .
Πού του κανω κοπλιμεντο φίλτατε?
Το αντιθετο. Του λεω εμμεσο-αμεσα οτι παραβαινει τα όσα ο ιδιος "στηρίζει" για σωστο διαλογο.
quote:
Δεν μας τα κανεις πιο λιανα ...
Αναφέρεται στα λεγόμενά μου.
Εκτός και αν μερικοί νομίζουνε ότι δε λέγανε και μωρίες (να μην πω άλλη λέξη) οι αρχαίοι Έλληνες...
Τότε αλλάζει το πράγμα.