- Υπάρχουν άγγελοι? Τι είναι? Πιστεύετε σ' αυτούς? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
και μην εκενευριζεσαι ,,,, ευτυχως κατι σαν και εμας θα σας παμε παρακατω γιατι εσεις ειστε ικανοι να μας γυρισεται ξανα πισω στα δεντρα !!!
και επισης επι του ερωτηματος ΠΑΛΙ ΤΙΠΟΤΑ ? οπως παντα απαντας για την ουσια του πραγματος ... και του ΘΕΜΑΤΟΣ και παντα σεβομενος τον συνομιλητη σου ... ευγε νεε μου θα πας μπροστα !!! (δασκαλε που διδασκες και νομους δεν εκρατεις!!!!)

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]
quote:
γιαπετΑυτοί που, χαρακτηρίζουν την άνοδο και κάθοδο των αγγέλων στη γη, ΓΕΓΟΝΟΣ, όπως λες πιο πάνω, δεν θα έπρεπε να έχουν, τουλάχιστον, σοβαρές ενδείξεις για κάτι τέτοιο;
Όταν λοιπόν, μιλούν με πλήρη βεβαιότητα για κάτι που οι ίδιοι, κάποιες άλλες φορές, ισχυρίζονται ότι δεν είναι δυνατόν να αντιληφθεί ο άνθρωπος (θεός, άγγελοι, διάβολος κλπ.), δεδομένων των πνευματικών και όχι μόνο, περιορισμών του, θα πρέπει να τους γίνεται καθαρό ότι λένε ανοησίες ή ότι δεν είναι βέβαιοι και να επιδέχονται διάλογο, επ’ αυτών.
Εδώ συμφωνούμε φίλε γιαπετ, χρειαζόμαστε κάποιες ενδείξεις... Για εμάς τους χριστιανούς, απόδειξη είναι η Αγία Γραφή, τα όσα μετέφρασαν οι Άγιοι Πατέρες και όσα περί του θέματος είπε ο ίδιος ο Χριστός. Σε μια προηγούμενή μου απάντηση, μετέφερα τα όσα γράφει το βιβλίο των θρησκευτικών της 1ης Λυκείου για τους αγγέλους και αναφέρονται οι αποδείξεις (για εμάς τους χριστιανούς τουλάχιστον) που μας εξαλείφουν τις όποιες απορίες. Ως χριστιανοί, έχουμε τις αποδείξεις μας. Αλλά ως άνθρωποι άλλης θρησκείας ή άθεοι, οι χριστιανικές αποδείξεις ακούγονται σαν μα*@κίες τεραστίων διαστάσεων. Γι'αυτούς δεν υπάρχουν αποδείξεις για την ύπαρξη των αγγέλων.
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
(Φίλε γιαπετ, στις παρακάτω γραμμές δεν αναφέρομαι μόνο σ'εσένα, αλλά γενικά σε όσους πιστεύουν πως η μόνος τρόπος να αποδείξεις την ύπαρξη ενός γεγονότος είναι να το φέρεις σε οπτική φόρμα)
--------------------------------------------------------------------------------
Δεν ανήκω σ’ αυτήν την κατηγορία φίλε μου, δεν θεωρώ ότι υπάρχει μόνο αυτό που φαίνεται. Το αντίθετο μάλιστα.
Ναι, εδώ θα ήθελα να απολογηθώ για την τοποθέτηση σου σ'αυτή την κατηγορία φίλε γιαπετ. Βιάστηκα να βγάλω συμπεράσματα χωρίς ουσιαστικές ενδείξεις.
quote:
quote:
Πώς νομίζεις πως αναπτύχθηκαν οι επιστήμες? "Είδαν" πέρα απ'αυτό που βλέπουν τα μάτια.
Νομίζω ότι οι επιστήμες αναπτύσσονται αξιολογώντας και αξιοποιώντας στοιχεία που πάνω σ’ αυτά κάνουν υποθέσεις, πιθανολογούν και προσπαθούν να αποδείξουν.Υπάρχει δηλαδή μια αλληλουχία και μια εξέλιξη με υπόβαθρο και γι’ αυτό προχωρούν βήμα βήμα.
Αν αυτήν την επεξεργασία στοιχείων σε συνάρτηση με τον οραματισμό και την ανοικτή σκέψη, εννοείς με το «είδαν πέρα απ’ αυτό που βλέπουν τα μάτια», συμφωνούμε.
Αυτό εννοώ... Όλα αρχίζουν από αυτά που βλέπουμε. Μετά έρχονται οι αόρατες υποθέσεις και τέλος τα αποδεικτικά (ή απορριπτικά) στοιχεία. Για παράδειγμα, για να ανακαλύψουμε πως η Γη είναι στρογγυλή, έπρεπε να αναρωτηθούμε αν ήταν στην πραγματικότητα επίπεδη (όπως πίστευαν οι πλείστοι τότε στα "αρχαία" χρόνια). Πρώτοι αυτοί που διαλογίστηκαν για την απόρριψη των όσων έβλεπαν κατέληξαν στην αλήθεια. Το ίδιο έκανε κι θείος Αλβέρτος. Μόνο μία του σκέψη σχημάτισε το χώρο και το χρόνο με την πραγματική τους έννοια. Είπε "έστω ότι η ταχύτητα του φωτός είναι σταθερή", έκανε τις κατάλληλες τροποποιήσεις στους νόμους της κλασσικής φυσικής για να ισχύει η αρχή αυτή, είδε πως τα (μαθηματικά) αποτελέσματα ήταν επιτυχή και έφερε στο φως την ειδική θεωρία της σχετικότητας. Μετά είπε "μήπως ο χώρος δεν είναι ευκλείδιος αλλά η γεωμετρία του επηρεάζεται άμεσα από τη βαρύτητα?" και μας έδωσε τη γενική σχετικότητα. Μαζί με την κβαντική φυσική, αυτές οι δύο θεωρίες είναι το πιο σημαντικό επίτευγμα της σύγχρονης φυσικής πάνω στην οποία στηρίζονται σχεδόν όλα όσα έχουμε δημιουργήσει. Για παράδειγμα, χωρίς την κβαντική φυσική δε θα μπορούσαμε ποτέ να φτιάξουμε τα τσιπς πυριτίου που συναντάμε στις πλείστες συσκευές.
ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
"Could it be my imagination, the mirror of my fantasy? - A fear-induced hallucination - Or is there no way back from the halo of darkness?"
τι ειδους μαχες δινουν δηλαδη ? πνευματικες ? ή πχ εχουν ξιφος και ξιφομαχουν με τους ... ? με ποιους ακριβως πολεμουν ? και ο πολεμος γινεται γυρω μας ή καπου στον ουρανο ? νικανε παντα ή χανουν καποιες φορες ? και εαν χανουν τι συμβαινει τοτε ?
ερχονται σε εμας παντα ? ειτε δηλαδη το θελουμε/πιστευουμε ειτε οχι ?
εγω πχ που δεν πιστευω σε αυτα , εχω και εγω τον αγγελο μου που πολεμαει για μενα ? ή ο δικος μου εχασε και γιαυτο εγω πλεον δεν πιστευω ? και οπως και να το κανουμε κακως ζηταω αποδειξεις για να πιστεψω? πρεπει να πιστευω οτι μου λενε ? και εαν ειναι ψεματα και η μονη και αληθινη θρησκεια ειναι ο βουδισμος ? ή ο ταοϊοσμος ? ή ο ταντρισμος ή δεν ξερω τι αλλο ? τοτε τι κανω ? μηπως ετσι προκαλεσω τον βουδα ή οποιον αλλο και με τιμωρησει ???
και φυσικα ενα αλλο ερωτημα ειναι πως γινεται ,αφου ειναι αορατο και ενεργειακα οντα χωρις μορφη , να τα βλεπουμε τελικα ? και επισης εχουν φτερα ή οχι ? και τι θελουν εαν εχουν αφου ειναι ενεργειακα οντα χωρις μορφη ?

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]
Αν πιστεύεις ή όχι, είναι άλλο,απο το αν πρέπει να πιστεύουν και οι άλλοι, οι οποίοι,έχουν τις αποδειξεις που χρειάζονται αυτοι,με τα δικά τους κριτήρια για να πιστεύουν...Να πιστεύουν, ότι άγγελοι,σημαίνει Θεός και μεταφορέας μηνυμάτων Του,άρα, μόνο με αγγέλους επικοινωνεί ο Θεός με τον άνθρωπο,γι αυτό κι έχουμε τέτοιες και τόσες αναφορες....
Επ αυτού,μπορούμε να πούμε πολλά...
Όσο για εκνευρισμό,βγάλε το χέρι απο το παγκάρι και τα λέμε...

quote:
Εδώ συμφωνούμε φίλε γιαπετ, χρειαζόμαστε κάποιες ενδείξεις...
Κατ’ αρχήν και εντελώς ειλικρινά, χαίρομαι που συζητάς χρησιμοποιώντας τη λογική σου και δεν ακολουθείς την τακτική των υπόλοιπων χριστιανών του φορουμ.
quote:
Για εμάς τους χριστιανούς, απόδειξη είναι η Αγία Γραφή, τα όσα μετέφρασαν οι Άγιοι Πατέρες και όσα περί του θέματος είπε ο ίδιος ο Χριστός.
Σύμφωνοι. Δέχομαι ότι θεωρείτε ολ’ αυτά αποδείξεις και είναι δικαίωμά σας.
Όμως ενδείξεις ή αποδείξεις ΕΣΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, δεν έχεις, έτσι δεν είναι;;;
quote:
Σε μια προηγούμενή μου απάντηση, μετέφερα τα όσα γράφει το βιβλίο των θρησκευτικών της 1ης Λυκείου για τους αγγέλους και αναφέρονται οι αποδείξεις (για εμάς τους χριστιανούς τουλάχιστον) που μας εξαλείφουν τις όποιες απορίες. Ως χριστιανοί, έχουμε τις αποδείξεις μας. Αλλά ως άνθρωποι άλλης θρησκείας ή άθεοι, οι χριστιανικές αποδείξεις ακούγονται σαν μα*@κίες τεραστίων διαστάσεων. Γι'αυτούς δεν υπάρχουν αποδείξεις για την ύπαρξη των αγγέλων.
Δεν περιορίζω το θέμα απόδειξη μόνο στις θρησκείες, αλλά γενικότερα θεωρώ ότι για να γίνει κάτι πεποίθηση, θα πρέπει να υπάρχει ενημέρωση, κρίση, επεξεργασία της πληροφόρησης σε ατομικό επίπεδο.
Να υπάρχει μια αλληλουχία, μια ζωντάνια και μια συνέχεια που να επιβεβαιώνεται, ακόμη και στην καθημερινότητα. Και αυτό, τα δόγματα δεν το… προσφέρουν.
Τι σε κάνει λοιπόν, να θεωρείς απόδειξη κάποια κείμενα για τα οποία δεν είσαι και σίγουρος ότι αυτά που αναφέρουν, είναι αληθή.
Αν είσαι, όμως, θα με ενδιέφερε να μάθω πώς πείστηκες…
Έχεις αναρωτηθεί ποτέ από πού πηγάζει η ανάγκη να πιστέψεις σε όλα αυτά;;;
quote:
Ναι, εδώ θα ήθελα να απολογηθώ για την τοποθέτηση σου σ'αυτή την κατηγορία φίλε γιαπετ. Βιάστηκα να βγάλω συμπεράσματα χωρίς ουσιαστικές ενδείξεις.
Όλα καλά.
Διαπιστώνω ότι έχεις διάθεση για συζήτηση και προσπαθείς να μην είσαι αδιάλλακτος και αυτό συγχωρεί οτιδήποτε σ’ ένα διάλογο.
quote:
Αυτό εννοώ... Όλα αρχίζουν από αυτά που βλέπουμε. Μετά έρχονται οι αόρατες υποθέσεις και τέλος τα αποδεικτικά (ή απορριπτικά) στοιχεία. Για παράδειγμα, για να ανακαλύψουμε πως η Γη είναι στρογγυλή, έπρεπε να αναρωτηθούμε αν ήταν στην πραγματικότητα επίπεδη (όπως πίστευαν οι πλείστοι τότε στα "αρχαία" χρόνια). Πρώτοι αυτοί που διαλογίστηκαν για την απόρριψη των όσων έβλεπαν κατέληξαν στην αλήθεια.
Σωστά!!!
Η αμφισβήτηση οδηγεί σε συμπεράσματα μέσα από μια διαδικασία. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η κρίση και η αμφιβολία;
Γιατί δεν πρέπει να κρίνονται αυτά που θεωρούνται αποδείξεις, εδώ και εκατοντάδες χρόνια;;;
Μεταξύ μας, δεν σου φαίνεται πιο λογικό, αν η διαθήκες αναφέρονταν σε πραγματικά γεγονότα, να υπήρχε μια συνέχεια της παρουσίας του θεού και μάλιστα πιο ανάγλυφη και αδρή;;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
Αλλά, ειπαμε, εσύ κι ο ...,άλλος,κριτική επιτροπή...Διαλέγετε τις ...υποψήφιες...
σε βαρεθηκα , ο διαλογος μαζι σου δεν εχει κανενα νοημα και ουσια , οποιο τροπο και εαν δοκιμασα στο τελος υπαρχει παντα το ιδιο αποτελεσμα δηλαδη το απολυτο κενο ... νασαι παντα καλα !!!!

Μόνος σου πίστεψες ότι μπορείς να κάνεις διάλογο μαζί του και μάλιστα κόντρα σε τόσες πολλές ενδείξεις περί του αντιθέτου.
Υπάρχουν τόσα πράγματα που μπορείς να κάνεις με το φίλο μας τον τρεχα.... (από πλάκα μέχρι καλαμπούρι) εσύ πήγες και επέλεξες το αδύνατο.
Ποιός σου φταίει;;;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
Impious Varmint
quote:
Μα δεν τίθται θέμα ασέβειας από την δική σου ή την δική μου πλευρά προς τον πόνο κάποιων άτυχων συνανθρώπων μας.Άπλα συμφώνησα μαζι σου στο σημείο πως ο ανθρώπινος πόνος δεν πρέπει να αποτελεί ενοχοποιητικό στοιχείο για την ύπαρξη ή οχι του θεου.Παρολ'αυτά δεν δέχομαι την αντίληψη ότι ό,τι μας συμβαίνει είναι θέλημα θεού.Είτε αυτό είναι ευχάριστο είτε δυσάρεστο...
Impious Varmint
Να είσαι καλά φίλε.
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
με εκπλήσεις!!!
quote:
υπάρχει λοιπόν και η όπισθεν ; !
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Impious Varmint
Πριν έρθει δηλαδή ο Χριστός οι άνθρωποι δεν πέθαιναν νέοι? Δεν άφηναν ορφανά?
Όλοι στην αρχαία Ελλάδα ήταν Σωκράτιδες, Πλάτωνοι και Αριστοτέλιδες?
Για να δούμε όμως, τι λένε αυτοί για τον θάνατο: ![]()
Πένθησε με μέτρο τους φίλους και τους συγγενείς σου, γιατί δεν πέθαναν, αλλά το δρόμο, απ’ όπου κι εμείς θα περάσουμε, αυτοί το πήραν πρώτοι.
(Αντιφάνης)
Όταν σε πλήξει κάποια συμφορά το μεγαλύτερο κακό κάνεις, το να τα βάζεις με τους θεούς.
(Ευσέβιος)
Η ζωή μοιάζει με το παιχνίδι των ζαριών και πρέπει ο καθένας αυτό που του συμβαίνει, να το θεωρεί σαν ζάρι. Γιατί δεν μπορεί να το ξαναρίξει, ούτε να το αλλάξει.
(Σωκράτης)
Ο φόβος του θανάτου είναι πολύ ανόητος, αφού το πάθημα αυτό όλοι μας το χρωστάμε.
(Αριστοφάνης)
Μη λυπάσαι για εκείνους που πεθαίνουν, γιατί είναι ο θάνατος φυσικός νόμος. Να λυπάσαι για εκείνους που πεθαίνουν ντροπιασμένα.
(Πολύαινος)
Αυτοί, σωστά τα είπαν αλλά ο κόσμος χαμπάρι δεν πήρε. Σκέφτηκε τότε ο Θεός "ας κατέβω και τα πω εγώ ο ίδιος, μπας και δώσουν σημασία σε αυτά που λέει ένας Θεός μιας και δεν έδωσαν σημασία στους θνητούς, κάπως μεγαλύτερη βαρύτητα θα έχουν τα λόγια μου"?
Αλλά μπα, ο άνθρωπος έχει γραμμένο και τον Θεό και τους φιλοσόφους της Ελλάδος με τις αξίες και τις αρετές τους. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο όνομα του Σωκράτη και Αριστοτέλη πολεμούν με κάθε μέσο του πιστούς και τα Θεία, προσβάλλοντας έτσι το έργο τους, ποιοι? οι ίδιοι οι απόγονοι τους.
Βρήκαν το πρόβλημα «Χριστιανισμός». ![]()
Ο Θεός μας έφτιαξε θνητούς. Έτσι θέλησε, έτσι έκανε. Άρα και κάθε θάνατος είναι θέλημά του. Όπως και η γέννηση, αλλά εκεί γραμμένο τον έχουμε τον Θεό.
Γέννηση και θάνατος. Αυτό είναι το δώρο του Θεού και αυτά πάνε πακέτο.
Τα δικά μας δημιουργήματα, όπως π.χ. DVD, αυτοκίνητα, ηλεκτρικές σκούπες, ατομικέ βόμβες, σε όποια στάση και να βρεθούν μεταξύ τους, δεν αναπαράγονται, δεν δίνουν ζωή, δεν μιλάνε, δεν είναι ούτε ευτυχισμένα ούτε δυστυχισμένα.
Ο ΘΕΟΣ μας έδωσε τα γεννητικά όργανα και την δυνατότητα να αναπαραγόμαστε, δεν τα φτιάξαμε εμείς. Τότε όμως φταίμε εμείς, ενώ όταν, πεθαίνει κάποιος σύμφωνα με τους νόμους της φύσης που ο Θεός έφτιαξε, φταίει ο κακός Θεός.
quote:
Think Math:
Είναι πιό πιθανό να έχει προκύψει το πρώτο κύτταρο απο χημική εξέλιξη , η οποία παρατηρείται και συνεχίζεται μέχρι σήμερα , η είναι πιό πιθανό να το "φύτεψε" Ο Θεός στην Γή κάποια ωραία πρωία ??
Όταν λες χημική εξέλιξη εννοείς για παράδειγμα ο σίδηρος (Fe) να εξελιχθεί σε χρυσό (Au);
Ή μήπως την τυχαία συνεύρεση κάποιων χημικών στοιχείων ώστε να δώσουν ένα λειτουργικό κύτταρο το οποίο θα τρέφεται και θα αναπαράγεται;
Οι επιστήμονες ότι δεν μπορούν να εξηγήσουν το βαφτίζουν τυχαίο και φυσικά οι θεωρίες των επιστημόνων δεν είναι παρά, απλές θεωρίες. Η επιστήμη είναι πείραμα – απόδειξη.
Δεν είναι οι επιστήμονες, επιστήμη.
Και τέλος πάντων όταν λέμε πως ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο εννοούμε πως έφτιαξε αυτός και τα χημικά στοιχεία αλλά και την τις αντιδράσεις των και την τύχη των υπό ορισμένες συνθήκες. Έτσι βλέπουμε διάφορα ζώα και φυτά στον πλανήτη τούτο, κανένα όμως σαν τον άνθρωπο και ας μοιάζουμε με τους πιθήκους βιολογικά. ![]()
![]()

quote:
Οι επιστήμονες ότι δεν μπορούν να εξηγήσουν το βαφτίζουν τυχαίο και φυσικά οι θεωρίες των επιστημόνων δεν είναι παρά, απλές θεωρίες. Η επιστήμη είναι πείραμα – απόδειξη.
Δεν είναι οι επιστήμονες, επιστήμη
Για πες μου αγαπητέ libero εναν τομέα στον οποίο η επιστήμη άφησε τα πράγματα στην τύχη?Οι τομείς στους οποίους δεν μπορούμε να δώσουμε ακομα απαντηση λόγω περιορισμένων δυνατοτήτων βρίσκονται υπο διαρκή μελέτη ετσι ωστε κάποτε να απαντηθούν.Μεσω της εξέλιξης του νου...
Αν η προσπάθεια καποιων ατομων να αποδείξουν και να καταρρίψουν κατεστημένα χιλιάδων ετών δεν ειναι μεγαλείο της ανθρώπινης νοημοσύνης τοτε τι ειναι αγαπητε μου???
Το να περιμενουμε απραγοι ποτε ο θεος ή ο οποιοσδηποτε θα μας στειλει
την φωτιση ή την τιμωρια του?
Και τα αποφθεγματα που παρεθεσες δεν μου λενε τιποτα...Απλα οι ανθρωποι ηταν πολυ μπροστα για την εποχη τους.Ο Σωκρατης ηρθε σε αντιθεση με το 12θεο.Δηλαδη με το κατεστημενο...Ψαχνοταν ο ανθρωπος (καλη του ωρα εκει που ειναι)
ΔΕΝ μπορουμε ομως στην σημερινη εποχη να στηριζομαστε στα λεγομενα των αρχαιων.Πρεπει να ακολουθησουμε την τακτικη τους.Οχι τα λεγομενα τους...
Και στα κατω κατω προτιμω να πω οτι κατι εγινε στην τυχη παρα να πιστεψω πως το δημιουργησε μια ανωτερη δυναμη που ουτε καν μπορω να την καταλαβω.Μπορει να υπαρχει (αλλωστε και εγω βαθια μεσα θα ηθελα να υπαρχει) αλλα η λογικη και το μυαλο μου δεν με αφηνει να το πιστεψω.
Και κατι τελευταιο.Αυτοι που δεν ακουγαν και κοροιδευαν τον Σωκρατη στην εποχη του ηταν προγονοι των σημερινων στενομυαλων προβατων της κοινωνιας μας.Των θεοφοβουμενων χριστιανων σου...
Υ.Γ. Οταν αρρωτησεις μην πας στον γιατρο...Ποτε δεν ξες τι σου επιφυλασσει η μοιρα σου.Μπορει να περασεις καλυτερα στον αλλο κοσμο...Αλλωστε εκει θα καταληξουμε ολοι μας.Προς τι ο φοβος λοιπον???
![]()
Impious Varmint
quote:
Είναι πιό πιθανό να έχει προκύψει το πρώτο κύτταρο απο χημική εξέλιξη , η οποία παρατηρείται και συνεχίζεται μέχρι σήμερα , η είναι πιό πιθανό να το "φύτεψε" Ο Θεός στην Γή κάποια ωραία πρωία ??
Περιμένω μία λογική απάντηση , που αρμόζει σε επιστήμονα.
Δεν ξέρω τι σημαίνει περισσότερο ή λιγότερο πιθανό.
Απάντησα ήδη (σχετικά με τα πειράματα του Παστέρ, όπου δείχνεται ότι δεν μπορεί από την ανόργανη ύλη να προέλθει οργανική). Ανταπάντησες ότι δεν αντιλαμβάνεσαι τη σχέση των πειραμάτων αυτών, οπότε μην επαναλαμβανόμαστε.
Όταν την αντιληφθείς, πες μας.
quote:
Και κατι τελευταιο.Αυτοι που δεν ακουγαν και κοροιδευαν τον Σωκρατη στην εποχη του ηταν προγονοι των σημερινων στενομυαλων προβατων της κοινωνιας μας.Των θεοφοβουμενων χριστιανων σου...Υ.Γ. Οταν αρρωτησεις μην πας στον γιατρο...Ποτε δεν ξες τι σου επιφυλασσει η μοιρα σου.Μπορει να περασεις καλυτερα στον αλλο κοσμο...Αλλωστε εκει θα καταληξουμε ολοι μας.Προς τι ο φοβος λοιπον???
Impious Varmint
Ο φόβος μας δεν είναι μην πεθάνουμε, πολύ σωστά το λες... !
Ο φόβος μας είναι μην πεθάνουμε απ' τα γέλια!
quote:
(σχετικά με τα πειράματα του Παστέρ, όπου δείχνεται ότι δεν μπορεί από την ανόργανη ύλη να προέλθει οργανική)
Δεν ξερω πως λαμβανεις εσυ την ανοργανη και την οργανικη υλη.
Επειδη η χημεια αποτελει την μεγάλη μου αγάπη θα μου επιτρεψεται να παραθεσω το παρακατω ιστορικο στοιχειο:
Κατα την διαρκεια του 18ου αιωνα οι χημικοι πιστευαν οτι για να συντεθει μια οργανικη ουσια ηταν απαιραιτητη η "ζωικη δυναμη" (vis vitalis),την οποια διαθετουν μονο ζωντανοι οργανισμοι.Τα παραπανω αποτελουσαν την βιταλιστικη θεωρια η οποια χωριζε τις ουσιες σε οργανικες και ανοργανες και υποστηριζε πως η οργανικη υλη μπορει μονο να δημιουργηθει μεσα σε ζωντανους οργανισμους.Το 1828 ενας γερμανος χημικος,ο Friedrich Wohler ανακαλυψε οτι ενα ανοργανο αλας ηταν δυνατον να μετατραπει σε μια οργανικη ενωση.Συγκεκριμενα:
Με την θερμανση του ανοργανου αλατος κυανικου αμμωνιου παρηγαγε την οργανικη ενωση ουρια.(η παρουσιαση της χημικης αντιδρασης μου ειναι τεχνικα δυσκολη)
Απο τοτε ανοιξε ο δρομος της οργανικης συνθεσης στο εργαστηριο με σημαντικες εφαρμογες σε τομεις της καθημερινης μας ζωης οσο και στην εξελιξη της ιατρικης.
Προσωπικα αγαπητε isNGood δεν γνωριζω τα συγκεκριμενα πειραματα του παστερ και αν οντως ισχυουν αυτα που λες θα ηθελα να μου δωσεις μερικες περεταιρω πληροφοριες.
Κλεινοντας ηθελα να τονισω (γιατι πολυ χαμος γινεται) πως η χημικη και η βιολογικη εξελιξη μπορουν να μετατρεψουν την ανοργανη υλη σε οργανικη και το αντιστροφο,χωρις να χρειαζεται η παρεμβαση καποιας θεικης δυναμης.
Impious Varmint
quote:Ωιμέ, πάλι τα ίδια.
Impious Varmint:
Υ.Γ. Οταν αρρωτησεις μην πας στον γιατρο...Ποτε δεν ξες τι σου επιφυλασσει η μοιρα σου.Μπορει να περασεις καλυτερα στον αλλο κοσμο...Αλλωστε εκει θα καταληξουμε ολοι μας.Προς τι ο φοβος λοιπον???
Είπε κανείς να μην πηγαίνουμε στους ιατρούς και να τα ζητάμε όλα από τον Θεό.
Όταν δημιούργησε ο Θεός τον κόσμο και την ζωή, έδωσε σε αυτήν την δυνατότητα να εξελίσσεται και να μην είναι στάσιμη. Αυτό έχει και τα αρνητικά του φυσικά.
quote:
Impious Varmint:
ΔΕΝ μπορουμε ομως στην σημερινη εποχη να στηριζομαστε στα λεγομενα των αρχαιων.Πρεπει να ακολουθησουμε την τακτικη τους.Οχι τα λεγομενα τους...
Σαν τι άλλαξε από τότε δηλαδή? Δεν πεθαίνουν οι άνθρωποι? Πως θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε σήμερα τον θάνατό? Να τα βάζουμε με τον Θεό για την «αδικία»?
Για να σκεφτόμαστε σαν κι αυτούς θα πρέπει πρώτα να καταλάβουμε τι λένε και μετά το πώς σκέφτηκαν και τα είπαν. ![]()
Ο Θεός δεν αμόλησε τον άνθρωπο στο διάστημα, έτσι στα κουτουρού, αλλά έφτιαξε την Γη τον Ήλιο, νερό, φυτά, ζώα και στο τέλος δημιούργησε τον άνθρωπο, τον έφερε στα έτοιμα δηλαδή, του έδωσε και μυαλό και του είπε «να, ζήσε».
Εσύ όμως σε τι κόσμο θα φέρεις τα παιδιά σου? Σε ένα περιβάλλον σκέτο βόθρο. Δεν φρόντισες για την κοινωνία στην οποία θα φέρεις το παιδί σου να είναι πιο δίκαιη. Όποιος έχει λεφτά και μέσον θα ζήσει. Ο άνθρωπος όμως συνεχίζει να γεννοβολάει παρόλο που υπάρχουν πόλεμοι, αρρώστιες, πείνα, αδικία… και μετά να τα αποδίδει στον Θεό.
Αυτό κι αν είναι αχαριστία.
[Δεν αναφέρομαι προσωπικά σε εσένα αλλά γενικά στον άνθρωπο, σήμερα]. Για να μη μου πει πάλι το maraki8... ![]()
![]()
![]()