- Άγγελοι εξ' ουρανού. Υπάρχουν; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Δεν χρεωνεσαι τιποτα !!!
Αντιθετως,
για καθε μυνημα σου, πληρωνεσαι...
Για τα λογικα μυνηματα,
εισπρατεις επαινους...
Για τα παραλογα,
"μπινελικια" !!! !!! !!!
ενα υπεροχο θεμα,θελει υπεροχες απαντησεις:)
σας εχει τυχει να βρισκεστε σε ενα σημειο,που θεωρειται "σωστο",την "σωστη" ωρα ;;;;;;
τι εννοω,σας εχει τυχει να βρεθειτε στην στιγμη ,που χρειαζεται να βοηθησετε καποιον συνανθρωπο σας ;;;;; εννοω την στιγμη πραγματικης αναγκης,που κινδυνευει ,να παθει κατι,να γλυστρησει π.χ η να μην προσεξει ,να ειναι αφηρημενος και να παει να περασει τον δρομο π.χ ;;;
εκεινη την στιγμη ,εαν εμποδισατε να του συμβει κατι απο τα παραπανω,στα ματια του και στα ματια μου ,ειστε αγγελοι φυλακες:)
στην γη υπαρχουν ,οταν ερθει η καταλληλη στιγμη επεμβαινουν,τις περισσοτερες φορες χωρις να το γνωριζουν,ωθουμενοι ισως απο αυτο το ανωτερο που συζητατε:)....αυτοι οι φυλακες αγγελοι εχουν οντως προχωρησει σε ανωτερο επιπεδο ,που ονομαζεται ανθρωπος με Α κεφαλαιο:)
συγνωμη αν σας μπουρδουκλωσα η αν σας γεμισα αποριες.
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας
Δυόμισι χρόνια πίσω είχα στείλει αυτό το post. Ειχα μόλις ανακαλείψει το esoterica.gr και ειχα γραψει μερικά πραγματάκια. Ο χρόνος πέρασε κι εγώ περπάτησα σε άλλα μονοπάτια. Όμως έφτανε ένα μικρό e-mail για να με στείλει πάλι εδώ. Με περισσότερες εμπειρίες και ακόμη περισσότερες απορείες. Φέρνω λοιπόν πάλι στο προσκύνιο το θέμα των Αγγέλων. Και συνεχίζω να σας ρωτώ αν πιστεύετε ότι υπάρχουν, πως αλληλεπιδρούν με εμάς και εάν έχετε προσωπικές εμπειρίες.
Εδώ, θα ήθελα να ευχαριστήσω την φίλη Αφροδίτη που μου θύμησε τους φύλακές μας.
Τέλος θα ήθελα από όλους σας να μας αναφέρετε πηγές με πληροφορίες σχετικά με τους αγγέλους. Και κάνω την αρχή με τα πλέων γνωστα βιβλία αλλά και link:
Ενώχ - Το Βιβλίο του Ενώχ (Απόκρυφα και Ψευδεπίγραφα)
John Dee - Enochian Reference
Cornelius Agrippa - Three Books of Occult Philosophy
Cornelius Agrippa - Of Occult Philosophy or Magic
Uriel, ο Εωσφόρος.
Ο φέρων το φώς και την φλόγαν.
*Γνώθι σαυτόν ήνα αγαπήσεις αλλήλους*
Να κάνω μια χαζή ερώτηση ?
Μπορεί να μου πεί κανείς τι είναι ένας Άγγελος ?????
Ας μου δώσει κάποιος σας παρακαλώ μία ιδέα γιατί εμένα ο μόνος Αγγελος που μου έρχεται στο μυαλό είναι ο Άγγελος Διονυσίου.
Μπορεί να μου πεί κανείς τι είναι ένας Άγγελος ?????
[quote]
άγγελος, με μικρο "α" ειναι ο αγγελιοφορος. (του θεου, του Σαβοπουλου, δεν εχει σημασια)
Άγγελος με κεφαλαιο "Α" ειναι ενας ανθρωπος που εχει ονομαστει με αυτο
το ονομα.
Σου μιλαω εκ πειρας !
Αγγελος
quote:
Υπάρχουν πάρα πολοί Άγγελοι. Κάποιοι από αυτούς έχουν σαν σκοπό να προστατεύουν τους ανθρώπους. Είναι οι λεγόμενοι "Φύλακες". Κάθε άνθρωπος έχει έναν Άγγελο που τον φυλάει
Βάσει των παραπάνω βλέπω ότι πολλοί συμφωνείται ότι υπάρχουν Άγγελοι και μας φυλάνε υποθέτω από το Κακό.
Θα ήθελα όμως να θέσω κάποιους προβληματισμούς μου όχι στο θέμα εάν υπάρχουν (πώς να το αποδείξεις άλλωστε)αλλά στα εξής:
1) Γιατί να είναι καλοί και όχι κακοί.
2) Γιατί λέτε ότι είναι φύλακες και δεν είναι δεσμώτες.
3) Τί είναι αυτό που τους κινεί να κατέβουν στο δικό μας επίπεδο (εφόσον είναι ανώτερα όντα ή κάτι παρόμοιο).
4) Τα ανώτερα πνευμαντικά όντα κινούνται (δρούν) βάσει συμφέροντος (ατομικό ή συλλογικό)
5) πώς αντιλαμβάνονται την διαφορά μεταξύ κακού και καλού σε σχέση με το σημείο παρατήρησής τους.
Έφταιξα γιατί σκέφτηκα και τους πλάκωσα στις ερωτήσεις (καταραμένο μυαλλό)
Jo
Η Γνώση δίδεται δωρεάν σε αυτούς που την αναζητούν.
quote:
Υπάρχουν πάρα πολοί Άγγελοι. Κάποιοι από αυτούς έχουν σαν σκοπό να προστατεύουν τους ανθρώπους. Είναι οι λεγόμενοι "Φύλακες". Κάθε άνθρωπος έχει έναν Άγγελο που τον φυλάει
Τον έχεις δεί πολλές φορές?? Για περίγραψε τον λίγο φίλε μου και σε εμάς τους αδαείς που δέν έχουμε ιδέα και δέν μας έχει κάνει την τιμή να μας εμφανιστεί ποτέ. Δώσε μας ένα απλό σημάδι για το πώς θα τον αναγνωρίσουμε.
quote:
Τον έχεις δεί πολλές φορές?? Για περίγραψε τον λίγο φίλε μου και σε εμάς τους αδαείς που δέν έχουμε ιδέα και δέν μας έχει κάνει την τιμή να μας εμφανιστεί ποτέ. Δώσε μας ένα απλό σημάδι για το πώς θα τον αναγνωρίσουμε.
Κι οι 2 κατηγορίες υφίστανται στη Γή και τους συναντάς καθημερινά...

In anticipation of my resurrection...
Αλλού υπερισχύει ο ένας, αλλού ο άλλος.
Αλλού και οι δύο ανάλογα με τον τόπο και τον χρόνο.
http://www.seasite.niu.edu/Indonesian/Indonesian_Elections/Indo-pemilu99/21.jpg
"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ
Το θέμα είναι να το αποδεχθούμε και να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε αυτές τις 2 φύσεις μας σε ισορροπία...

In anticipation of my resurrection...
Βρε,λες;
Κάποιο συγκεκριμένο βιβλίο δεν γνωρίζω, μπορώ όμως να σου υποδείξω κάποια λινκ που ίσως να βρεις κάτι που μπορεί να σε ενδιαφέρει ή ακόμα και να συμμετάσχεις στον διάλογο .
Υπάρχουν άγγελοι? Τι είναι? Πιστεύετε σ' αυτούς?
ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
Εχουν οι αγγελοι φτερά???...
Σ’ ευχαριστώ .

quote:
Kostas K. καλώς ήρθες στην παρέα μας…Κάποιο συγκεκριμένο βιβλίο δεν γνωρίζω, μπορώ όμως να σου υποδείξω κάποια λινκ που ίσως να βρεις κάτι που μπορεί να σε ενδιαφέρει ή ακόμα και να συμμετάσχεις στον διάλογο .
Υπάρχουν άγγελοι? Τι είναι? Πιστεύετε σ' αυτούς?
ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
Εχουν οι αγγελοι φτερά???...Σ’ ευχαριστώ .
Να και κάποιος που με χαιρέτησε!Πλάκα κάνω ![]()
Θα τα κοιτάξω..Ευχαριστώ :)
Βρε,λες;
Η αλήθεια είναι πως το θέμα με τραβάει πάρα πολύ παρότι δεν ξέρω αν υπάρχουν ή όχι αυτα τα πλάσματα.Έχοντας συναίσθηση της άγνοιάς μου, των εμπειριών μου που περιορίζονται στο φάσμα των ανθρώπων-αγγέλων και ανθρώπων-δαιμόνων και βλέποντας πόσο απόλυτα αντιμετωπίζετε το θέμα, μου γεννιουνται πολλές απορροίες....
Εσείς που υποστηρίζετε οτι υπάρχουν τους έχετε δεί; Εχετε νιώσει έστω την παρουσία τους; Και αν ναι πώς ήταν;
Εσείς που υποστηρίζετε την άλλη πλευρά, πώς είστε τόσο σίγουροι οτι δεν υπάρχουν; Το οτι υπάρχει κακό στον κόσμο δεν θα πρέπει να μας οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα νομίζω...
Επίσης, εαν υπάρχουν όντως φυλακες άγγελοι κοντά μας, τότε σίγουρα θα υπάρχουν και εκπεσόντες. Πώς ξέρετε οτι είναι ένας φύλακας ή ένας δαίμων λοιπόν; Και αν ο άνθρωπος είναι η εκπεσούσα μορφή των αγγέλων όπως διάβασα παραπάνω, τότε δεν θα είναι πιο εύκολο να επικοινωνήσουμε με την σκοτεινή πλευρά των αγγέλων;

Φώς και πάλι φώς η ψυχή που μάχεται
Είναι ΦΥΣΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ, οι οποίοι λειτουργούν σε διάφορα επίπεδα τής ενέργειας του σύμπαντος, καθώς αυτή "συμπυκνώνεται", ξεκινώντας του αρχικού "ψευδοκενού" και φθάνοντας στο δικό μας "επίπεδο" πυκνής συσσωμάτωσης ενέργειας "υλικό σύμπαν".
Είναι "αγγελιοφόροι", θα λέγαμε τής "ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΝΟΙΑΣ"-"ΘΕΟΥ", τήν οποία δέν μπορούμε κάν να αντιληφθούμε και η οποία καθώς διεισδύει στόν κόσμο μας, "μεταμορφώνεται", εντός απείρων φυσικών νόμων και τελικώς ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ σε εμάς ώς "φυσικά φαινόμενα".
Είναι οι "συνδετικοί κρίκοι", μεταξύ "υλικού" κόσμου και "Αιώνιας Αλήθειας".
χερουβίμ αρχάγγελο Ραζιήλ, ο οποίος, όπως λέει μια
ιστορία, ήταν εκείνος που έδωσε στους ανθρώπους
την Καμπάλα, για να μπορέσουν κάποτε να επιστρέψουν
στον παράδεισο. Έχω αφιερώσει και μια πλευρά του
βωμού μου στους αγγέλους και νιώθω την βοήθεια τους
στην προσπάθεια μου να εξελιχτώ και να γίνω ενας
καλύτερος άνθρωπος. Μέσα απο την αγγελική μαγεία,
την επικοινωνία με τους αγγέλους με αγγελικές τράπουλες
και την μελέτη λεξικών αγγέλων είμαι βέβαιος πως
υπάρχουν και είναι κοντά μας.
Την περίοδο αυτή νιώθω την παρουσία του αρχάγγελου
Χαμουήλ, ο αρχάγγελος της αγάπης, ο οποίος είναι
εκείνος που καθοδηγεί τον μύστη και τον άνθρωπο
που ψάχνει το Θείο (τους Θεούς) απελπιστικά.
Έκανα και ένα Βίντεο για τους αγγέλους και μια λίστα,
όποιος ενδιαφέρεται, παραθέτω τα Λινκς.
http://www.youtube.com/watch?v=R-6tnqi3w18&feature=channel_page
http://www.qpic.ws/images/Slf79790.pdf
Για εμένα υπάρχουν οι άγγελοι και ο κάθε ενας
αντιπροσωπεύει κάτι διαφορετικό. Για παράδειγμα...
Ο άγγελος Αλαντία διδάσκει την χημία και αλχημία και
Γνωρίζει την απόκρυφη ανατομία του ανθρώπου. Ο Γεζαλιήλ
αγαπάει τους Ζωγράφους και Συγγραφείς και μπορεί να
τους δώσει αναγνώριση και να τους φέρει σε επαφή με
υψηλές προσωπικότητες.
(Αυτοί οι άγγελοι ανήκουν στους 72 αγγέλους του πλανήτη ερμή
και του αγγελικού κόσμου χόντ).
Το θέμα των αγγέλων είναι πολύ αγαπητό στον δυτικό κόσμο.
Αν και δεν μου αρέσουν τα θεοσοφικά στοιχεία που μπαίνουν
μέσο του New Age στην Αγγελολογία, πιστεύω πως αξίζει
κάποιος να ασχοληθεί με τους αγγέλους. Δεν θα χάσει
τίποτα, αλλα σίγουρα, κάτι θα κερδίσει.
I am that which is attained at the end
of desire."
Gardnerian Book of Shadows