- ΟΜΑΔΕΣ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Αγαπητε μου Macedon, το ‘’αλληλουια’’ ...μπλα ... μπλα...
Δεν ρώτησα πού ψάλλεται. Είπες ότι τον Γιαχωβά τον λένε έτσι στα εβραϊκά αλλά εσείς, που είστε ελληνόφωνοι χριστιανοί δεν χρησιμοποιείτε εβραϊκές λέξεις και το λέτε "πατέρα", "ξάδερφο" ή δεν ξέρω και γω τι.
Η ερώτηση είναι (τροποποιημένη για να την καταλάβεις): Αφού δεν χρησιμοποιείτε εβραϊκές λέξεις για να ονομάσετε τον Γιαχωβά, γιατί χρησιμοποιείτε εβραϊκές λέξεις για να τον δοξολογείτε.
quote:
το ‘’αλληλουια’’ σύμφωνα με την Αποκάλυψη, ψάλλετε και στον ουρανό (Αποκάλυψη 19:1,3,4,6), οπου είναι από κάθε φυλη και εθνος και γλωσσα.
Και γιατί δεν τον υμνείτε στα γαλλικά ας πούμε αλλά στα εβραϊκά.
quote:
Οι άλλες λεξεις που αναφερεις ειναι καταλοιπο των εβραικων ορων της παλαιας διαθηκης. ΔΕΝ δειχνει την προελευση, αλλα δειχνει ότι ΠΡΩΤΑ οι Εβραιοι ειχαν αποκαλυψη Θεου.
Αυτήν την ανοησία να την πεις στους χριστιανούς. Η ΠΔ δεν είναι "προέλευση" αλλά τμήμα της ορθόδοξης πίστης.
quote:
Γιατι όμως ΔΕΝ λες για τις άλλες ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ λεξεις που μεταχειριστηκαν οι Εβδομηκοντα
Εφ'όσον οι εβδομήκοντα μετάφρασαν την ΠΔ στα ελληνικά, μου φαίνεται παράξενο να χρησιμοποιούσαν άλλες λέξεις πλην των ελληνικών. Δηλαδή εσύ αν μετέφραζες ένα κείμενο στα ελληνικά, τι λέξεις θα χρησιμοποιούσες, μεξικάνικες;
Εχετε πάρει τον ιουδαϊσμό και πάνω σ'αυτόν φτιάξατε μια ιουδαϊκή αίρεση που συναγωνίζεται σε παραλογισμό τους πιστούς της. Ταυτόχρονα αντιγράψατε από τους Εβραίους τα πάντα: Από το ντύσιμο των παπάδων σας μέχρι την αρχιτεκτονική των ναών σας και τις γιορτές τους.
Και ως γνήσιοι κουτοπόνηροι, όπως οι προπάτορές σας, προσπαθείτε να πείσετε πως είναι ... ελληνική θρησκεία...ο Σαβαώθ και ο Αβραάμ... Αλλά όσο και να απαντάτε με ανοησίες, αγαπητέ εκπρόσωπε της ΟΟΔΕ, το γεγονός παραμένει: Μια ιουδαϊκή αίρεση είστε που φτιάχτηκε από τους Φαρισαίους και τον Παύλο με τις ευλογίες των Ρωμαίων και επικράτησε σε όλον τον κόσμο με τη βία ... Α, ναι. Και με τη βοήθεια των αφελών, αντιπροσωπευτικό δείγμα των οποίων μπορεί κανείς να βρει εδώ μέσα, οι οποίοι πιστεύουν ότι με το υποτιθέμενο θάνατο του περιπλανώμενου Ιουδαίου στον υποτιθέμενο σταυρό, οι νεκροί αναστήθηκαν και βγήκαν από τους τάφους, και μετά περίμεναν δίπλα στα μνήματά τους καναδυο μέρες για να μπούνε στην Ιερουσαλήμ! ![]()
![]()
![]()

macedon
quote:
Φιλε Γιαπετ....
Δεν εκανε λαθος ο θεος. Οι Εβραιοι εκαναν λαθος.
Το κατασκεύασμα δεν φταίει ποτέ, αν είναι ελαττωματικό, πάντα φταίει ο κατασκευαστής.
quote:
Και περιουσιος λαος είναι η εκκλησια που αποτελειται από όλα τα εθνη.
Στον δικό σου φανταστικό κόσμο ίσως, γιατί στον πραγματικό, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο!!!
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
quote:
εκπρόσωπε ΟΟΔΕ
Δεν ρώτησα πού ψάλλεται. Είπες ότι τον Γιαχωβά τον λένε έτσι στα εβραϊκά αλλά εσείς, που είστε ελληνόφωνοι χριστιανοί δεν χρησιμοποιείτε εβραϊκές λέξεις και το λέτε "πατέρα", "ξάδερφο" ή δεν ξέρω και γω τι.Η ερώτηση είναι (τροποποιημένη για να την καταλάβεις): Αφού δεν χρησιμοποιείτε εβραϊκές λέξεις για να ονομάσετε τον Γιαχωβά, γιατί χρησιμοποιείτε εβραϊκές λέξεις για να τον δοξολογείτε.
Μα δεν καταλαβαινεις ή δεν θες να καταλαβεις? Το ‘’αλληλουια’’ το λενε στον ουρανο από ολες τις φυλες. Οι άλλες λεξεις που αναφερεις ειναι καταλοιπο των εβραικων ορων της παλαιας διαθηκης. ΔΕΝ δειχνει την προελευση, αλλα δειχνει ότι ΠΡΩΤΑ οι Εβραιοι ειχαν αποκαλυψη Θεου. Γιατι όμως ΔΕΝ λες για τις άλλες ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ λεξεις με τις οποιες εχουν γραφει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΔΟΞΟΛΟΓΙΕΣ?
quote:
Και γιατί δεν τον υμνείτε στα γαλλικά ας πούμε αλλά στα εβραϊκά.
Γιατι το ‘’αλληλουια’’ το λενε παντου. Ποσες φορες θα το πω?
Ολοι εβραιοι είναι? Χαχαχα.
Στα ελληνικα κειμενα το ‘’αλληλουια’’ χρησιμοποιειτε. Τοσο ρατσιστες πια?
quote:
Αυτήν την ανοησία να την πεις στους χριστιανούς. Η ΠΔ δεν είναι "προέλευση" αλλά τμήμα της ορθόδοξης πίστης.
Για τις λεξεις λεω όχι για την πιστη. Και οντως είναι καταλοιπα των ορων της παλαιας διαθηκης, η οποια είναι τμημα της αγιας γραφης.
quote:
Εφ'όσον οι εβδομήκοντα μετάφρασαν την ΠΔ στα ελληνικά, μου φαίνεται παράξενο να χρησιμοποιούσαν άλλες λέξεις πλην των ελληνικών. Δηλαδή εσύ αν μετέφραζες ένα κείμενο στα ελληνικά, τι λέξεις θα χρησιμοποιούσες, μεξικάνικες;
Ειδες που την μετεφρασαν στην υπεροχη γλωσσα μας!! Την ελληνικη διαλεξαν.
quote:
Εχετε πάρει τον ιουδαϊσμό και πάνω σ'αυτόν φτιάξατε μια ιουδαϊκή αίρεση που συναγωνίζεται σε παραλογισμό τους πιστούς της. Ταυτόχρονα αντιγράψατε από τους Εβραίους τα πάντα: Από το ντύσιμο των παπάδων σας μέχρι την αρχιτεκτονική των ναών σας και τις γιορτές τους.
Βρε μπας και εισαι εβραιος? Τα ιδια ελεγαν και οι Ιουδαιοι αλλα ποτε δεν τα απεδειξαν.
Το ντυσιμο ηταν κοινο για ολους. Τα ρουχα της εποχης. Το ιδιο και η αρχιτεκτονικη που φυσικα δεν είναι δογμα…..
quote:
Και ως γνήσιοι κουτοπόνηροι, όπως οι προπάτορές σας, προσπαθείτε να πείσετε πως είναι ... ελληνική θρησκεία...ο Σαβαώθ και ο Αβραάμ...
Όχι εβραικος είναι ο Ιουδαισμος. Ο Χριστιανισμος εγινε δεκτος από εμας τους ελληνες φιλτατε. Εγινε και ελληνικη θρησκεια, αφου την δεχτηκαμε.
quote:
Αλλά όσο και να απαντάτε με ανοησίες, αγαπητέ εκπρόσωπε της ΟΟΔΕ, το γεγονός παραμένει: Μια ιουδαϊκή αίρεση είστε που φτιάχτηκε από τους Φαρισαίους και τον Παύλο με τις ευλογίες των Ρωμαίων και επικράτησε σε όλον τον κόσμο με τη βία ...
Χαχαχαχα……μην τα πεις παραεξω γιατι θα σε γελανε οι γνωριζοντες. Και ειναι κριμα να σαι γελανε που εισαι σε ψηλη θεση. Κριμα πραγματικα.
quote:
Α, ναι. Και με τη βοήθεια των αφελών, αντιπροσωπευτικό δείγμα των οποίων μπορεί κανείς να βρει εδώ μέσα, οι οποίοι πιστεύουν ότι με το υποτιθέμενο θάνατο του περιπλανώμενου Ιουδαίου στον υποτιθέμενο σταυρό, οι νεκροί αναστήθηκαν και βγήκαν από τους τάφους, και μετά περίμεναν δίπλα στα μνήματά τους καναδυο μέρες για να μπούνε στην Ιερουσαλήμ!
Υποτιθεμενα είναι αυτά που λες φιλτατε.![]()
quote:
Γιατι το ‘’αλληλουια’’ το λενε παντου.
Δηλαδή είναι σα να λέμε, διεθνής λέξη; Μήπως είναι μόνο λέξη των χριστιανών και των Εβραίων;
quote:
Ολοι εβραιοι είναι?
Οχι. Εβραϊκή θρησκεία έχουν.
quote:
Στα ελληνικα κειμενα το ‘’αλληλουια’’ χρησιμοποιειτε.
Στα χριστιανικά κείμενα χρησιμοποιείται. Εμείς στα ελληνικά τέτοια "ελληνική" λέξη δεν έχουμε.
quote:
Όχι εβραικος είναι ο Ιουδαισμος.
Γιατί, ο χριστιανισμός είναι σκανδιναβικός;
quote:
Ο Χριστιανισμος εγινε δεκτος από εμας τους ελληνες φιλτατε. Εγινε και ελληνικη θρησκεια, αφου την δεχτηκαμε.
Εσείς μπορεί να τη δεχτήκατε. Σε εμάς, τους Ελληνες, την επιβάλλανε.
quote:
Υποτιθεμενα είναι αυτά που λες φιλτατε
Αυτά τα "υποτιθέμενα" δεν τα λέω εγώ. Τα λέει ο "θεόπνευστος" μεν πλην άγνωστος συγγραφέας του κατά Ματθαίον ευαγγελίου.
Εκεί διαβάζουμε ότι άνοιξαν οι τάφοι, αναστήθηκαν οι πεθαμένοι αλλά περιμένανε δυο μέρες δίπλα στους τάφους και μετά αποφασίσανε να μπούνε στην πόλη.
Κι έχω εδώ μερικές ερωτήσεις:
1. Πώς πέρασαν τον καιρό τους περιμένοντας δίπλα στους τάφους; Μιλούσαν για τα παλιά; Επαιζαν τάβλι; Τρομάζανε τους κανονικούς ζωντανούς;
2. Οταν μπήκαν στην Ιερουσαλήμ, πήγαν στα σπίτια που έμεναν; Διεκδίκησαν τις γυναίκες τους πίσω από τους συζύγους που είχαν στο μεταξύ πάρει αυτές; Διεκδίκησαν τις περιουσίες τους; Τι αποτέλεσμα είχαν οι διεκδικήσεις αυτές;
3. Τέλος, τι έγινε μ'αυτούς τους αναστημένους; Πεθάνανε πάλι και τους ξαναέθαψαν ή επιστρέψανε ζωντανοί στους τάφους τους και θαφτήκανε μοναχοί τους;
ΥΓ. Δεν είμαι εγώ υπεύθυνος για τις ανοησίες που πιστεύετε ως "λόγο του θεού". Αλλά από τη στιγμή που τα πιστεύετε, θα πρέπει να τα εξηγείτε κιόλας, όσο κι αν οι "ερμηνείες" σας είναι πιο γελοίες από τα ίδια τα περιγραφόμενα στα ευαγγέλια.
ΥΓ2. Ειλικρινά, θα με ενδιέφερε και η ερμηνεία του ευρωπαίου1. Να ακούσουμε και μια σοβαρή ερμηνεία βρε αδερφέ...

macedon
quote:
Sesostris:
Αυτό είναι δικό σου αυθαίρετο συμπέρασμα . Οι εκκλησίες εγκαταλείφθηκαν και γκρέμισαν από την φθορά του χρόνου . Φυσικά χτίστηκαν άλλες αλλού , αλλά το ίδιο συνέβη και με τους ναούς που περιγράφει ο Παυσανίας.
Στη Μεγαλόπολη και συγκεκριμένα στην αγοράς της, αναφέρει το ναό της μητέρας των θεών....όπου είχαν παραμείνει μόνο οι κίονες.....αναφέρει ότι υπάρχουν και βάθρα...όπου κάποτε υπήρχαν εκεί ανδριάντες!
Το ίδιο και με έναν ναό του Ερμή!.....από αυτόν είχε παραμείνει μόνο μια χελώνα λίθινη.
Εκεί κοντά υπήρχε και άλλος ερημωμένος ναός αφιερωμένος στον Απόλλων τον Ερμή και τις μούσες.
Το ίδιο και λίγο ποιο μακριά σε δύο διπλανούς λόφους, με έναν ναό της Ήρας....αλλά και της Αθηνάς.....η Μεγαλόπολη όμως δεν ήταν έρημη πόλη!...κατοικούταν!
Είχε βέβαια και άλλους ναούς! αλλά η εγκατάλειψη των ναών αυτών καταμαρτυρά πέρα από την παρακμή της περιοχής και τη σταδιακή εγκατάλειψη της θρησκείας αυτής.
Στους δρόμους γύρω από τη Μεγαλόπολη αναφέρει και άλλους ερειπωμένους ναούς!
Όπως και προς το Μαίναλο, αλλά και στην περιοχή του.
Το ίδιο αναφέρει και στον δρόμο από το Άργος προς την Τεγέα.
Η Μεγαλόπολη πράγματι βρισκόταν σε παρακμή, ωστόσο κατοικούταν.
Αφού λοιπόν οι Ναοί αυτοί καταστράφηκαν από την εγκατάλειψη τότε γιατί δεν το αναφέρετε αλλά τους χρεώνετε στους Βυζαντινούς?
Και αναφέρει πολλούς άλλους βέβαια......οι οποίοι όμως δεν ξανακτίστηκαν κάπου αλλού.
Οι εκκλησίες φυσικό είναι να γκρεμίσουν από την εγκατάλειψη όπως και οι αρχαίοι ναοί!
Έτσι στα κατσάβραχα, όπως λες, φυσικό είναι αφού έφυγαν από αυτά οι κάτοικοι,ν να γκρεμίσουν και οι ναοί. Όμως έφτιαξαν άλλους εκεί που πήγαν.
Στη Μεγαλόπολη όμως δεν έφυγαν.....μπορεί να βρισκόταν σε παρακμή η πόλη .....αλλά κατοικούταν.
quote:
macedon:
Δε βλέπω κάτι τέτοιο. Προφανώς και δεν αναφερόμουν σ'αυτούς που απαρνιούνται την ιστορία τους για χάρη του ... Αβραάμ, που μάχονται τον ελληνισμό και που συντάσσονται με τους φονιάδες του επειδή είχαν την ίδια θρησκεία.Μίλησα γι'αυτούς που κρύβουν την Ελλάδα μέσα τους κι όχι τη "Νέα Ιερουσαλήμ".
Προφανώς η μπαρούφες πάνε σύννεφο...η μία μετά την άλλη!!
quote:
macedon:
Μίλησα για Ελλάδα. Πού είδες εσύ να αναφέρομαι στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία;
Αν περνάει από την Κωνσταντινούπολη, τότε περνάει και από τα ..Σούσα
Καλά, να έχεις προβλήματα στα αρχαία ελληνικά, το καταλαβαίνω. Σχολείο δεν πήγες, δικαιολογείται.
Αλλά και στα νέα ελληνικά;
Να λοιπόν η απόδειξη!!!........ και μετά σε πείραξε ο eidos.
quote:
allzzaro:
Εσύ δεν πιστεύεις οτι ο Γιαχβέ είναι ο θεός της Βίβλου? ο Θεός στον οποίο προσευχόταν ο Ιησούς? ο Θεός στον οποίο απευθυνόμαστε οταν πηγαίνουμε στην Εκκλησία? Ο Θεός για τον οποίο αναφέρεσαι? Ο Θεός που πιστεύεις??
Ο Θεός στον οποίο προσευχόταν ο Ιησούς δεν είχε όνομα. Στη βίβλο αναφέρεται ποιος είναι ο Θεός αλλά και τι θέλει.....επειδή οι άνθρωποι όμως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο δεν ανταποκρίθηκαν όπως Αυτός ήθελε, έστειλε τον ίδιο Του το Λόγο, ο οποίος αποσαφήνισε τα πράγματα.
quote:
Sesostris:
Από την απάντησή σου καταλαβαίνω ότι δεν έχεις ιδέα τι εστί Μάνη , και δεν έχεις μελετήσει την τοπική ιστορία , αν ίσως πήγες , μπορεί να πήγες μέχρι τα σπήλαια του Δυρού όπως κάνουν οι περισσότεροι και μετά λένε ότι πήγαν στη Μάνη . Γι αυτό και ερμηνεύεις αυθαίρετα ορισμένα ιστορικά γεγονότα και όπως είναι φυσικό εξάγεις και τα δικά σου αυθαίρετα συμπεράσματα .
Πρώτον οι Τούρκοι δεν μπόρεσαν να εισχωρήσουν στην Μάνη από μεν την πλευρά της μεσσηνιακής Μάνης πέρα από την Βέργα , και από την πλευρά της λακωνικής πέρα από το στενό του Πασαβά . Εκτός από το απόρθητο των σημείων αυτών , στους οικισμούς της μέσα Μάνης τα σπίτια είναι οχυρά με πύργους και πολεμίστρες και χτισμένα σε τέτοια διάταξη που καθιστά δύσκολη την πρόσβαση των επιτιθεμένων . Γι αυτό και εξαναγκάστηκαν να παραχωρήσουν αυτονομία στην περιοχή . Και δεύτερον οι εκκλησίες στις οποίες αναφέρομαι είναι μακριά από τους οικισμούς και έστω αν συνέβαινε αυτό που ισχυρίζεσαι κανένας δεν θα νοιαζόταν να σκαρφαλώση στα κατσάβραχα για να γκρεμίση μια εκκλησία . Πράξη και άχρηστη και κοπιώδης .
Οι επιδρομές κατά της Μάνης ήσαν συχνές, η κυριότερη ήταν αυτή που έγραψε ο Robben, όπου έστω για λίγο χρονικό διάστημα η Μάνη ή έστω μεγάλο τμήμα της κυριεύτηκε από τον Σιλάν-πασά.
Πρώτα κυριεύτηκε από τον Μουσολίν Ραίζ το 1614 (για σύντομο χρονικό διάστημα) και τον Σιλάν-πασά το επόμενο έτος.
Ο Σιλάν-πασάς το 1615, εισέβαλε από ξηράς στη Μάνη και απ' όπου περνούσε δεν άφηνε λίθο επί λίθου, ερήμωνε και κατέκαιε τα πάντα. Παροιμιώδης είναι η φράση, που ακούγεται μέχρι σήμερα από τους παλαιοτέρους "φυσάει βοριάς, φυσάει Σιλαμπαχιάς".
Το ίδιο συνέβει και το 1780 με τον θρυλικό αρχικλέφτη της Μάνης επί Κωνσταντίνου Κολοκοτρώνη (πρώτα ήταν αρχηγός των «Αρματολών» στην Κόρινθο), αλλά βρήκε, κυνηγημένος από τους Τούρκους, καταφύγιο στη Μάνη.
Εκεί και συγκεκριμένα σε μάχη στην Καστάνια τον φόνευσαν μετά από πολιορκία και κατά την έξοδό τους μαζί με τα δύο του αδέλφια Αποστόλη και Γεώργη και τον Παναγιώταρο Βενετσανάκη (αρχικλέφτης στον Ταΰγετου) αλλά δεν είχε την αναμενόμενη βοήθεια από τους λοιπούς καπετάνιους της Μάνης ενώ οι λοιποί Μανιάτες δεν τους βοήθησαν.
Ήσαν όμως και οι μοναδικές φορές που οι Τούρκοι πάτησαν το πόδι τους εκεί! γι' αυτό και στην ουσία, ποτέ δεν την είχαν καταλάβει και της είχαν παραχωρήσει αυτονομία.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:3. Τέλος, τι έγινε μ'αυτούς τους αναστημένους; Πεθάνανε πάλι και τους ξαναέθαψαν ή επιστρέψανε ζωντανοί στους τάφους τους και θαφτήκανε μοναχοί τους;
macedon
Αυτό δεν το είδαμε ούτε στις ταινίες "Ζόμπι" !! Προχωρημένο !!!![]()
![]()
![]()
quote:
να είσαι σίγουρος ότι σε θέματα πίστις οι Μάρτυρες εμπιστεύονται μόν ο τη Βίβλο...
τα υπόλοιπα που λες είναι κουταμάρες...
...
Προηγουμένως μίλησες για Σοφία και Γνώση.
Διαβάζοντας μόνο κάποιες πηγές δεν εχεις σφαιρική αντίληψη επι του θέματος. Η Βίβλος είναι μια πολύ σοβαρή πηγή ως πηγή, αλλά .. υπάρχει και το αλλά.
quote:
αν θελεις να αρχίσουμε να απαριθμούμε πόσα και τι βιβλία έχουμε διαβάσει εσύ και πόσα εγώ, είμαι πρόθυμος να το κάνω
Οχι φίλε μου ευχαριστώ. Δεν έχω καμμία απολύτως όρεξη να αρχίσουμε να ανταλλάσουμε σεντόνια..
Απο τη στιγμή πάντως που διαβάζεις, έχεις διαβάσει αλλα βιβλία,ακόμα και χωρίς να αποδέχεσαι το περιεχόμενο τους αυτό σε κάνει να μην είσαι μάρτυρας του Γιαχβέ.
Το οτι διαβάζεις και ψάχνεις αυτό σημαίνει οτι ψάχνεσαι.
Nα σε ρωτήσω τη γνώμη σου για τα ``Ερμητικά Κείμενα`` απο τα οποία εμπνεύστηκε ο συγγραφέας της Βίβλου Μωυσής..
λαθος, να κατηγορείς τον Θεό, για τα λάθη του ανθρώπου...Είδες
κανένα φυτό η κανένα ζώο, να κάνει κάτι άλλο, εκτός απο ότι έχει εντεταλθεί απο τον Θεό να πράττει;Όχι, ο άνθρωπος, είναι διαφορετικός,γι αυτό και έχουμε άλλη συμπεριφορά, απο πλευράς Θεού,
σέβεται το πλάσμα Του και το αντιμετωπίζει σαν όμοιο Του...Το παιδεύει, όχι τιμωρεί, μέσα απο τα λάθη που κάνει ο άνθρωπος κι όχι ο Θεός,γιατί το αντιμετωπιζει σαν ίσο Του...Αυτή είναι η κατηγορία σου....
Κι αυτό δεν είναι αλήθεια, γιατί ο άνθρωπος, έχει ρόλο κυριάρχου στη φύση, αφού δεν επιτελεί κανένα ρόλο στην αλυσίδα της φύσης....
Έτσι, η εκπαίδευση του,είναι ανάλογη μαθητού....Με εργασίες, τιμωρίες για λαθος εργασίες, μαθήματα, ασκήσεις, κλπ....
Αυτό το αρνείσαι;
Αλήθεια, γιατι σας πειράζει το ότι όλοι οι άνθρωποι, θα είναι ίσοι,μέσα απο τη διαφορετικότητα τους;
Και δεν θέλω να ακούω χαζά, ότι ο Μωυσής, αντέγραψε τον Ερμή....
Του Θεού λόγια, μπορούν να ακούσουν πολλοί, ας μην βάζουμε και δικαιώματα κόπυ ράιτ στις γραφές....Πολλές φορές, φιλόσοφοι, ποιμένες και άλλοι, είπαν τα ίδια..Δεν πάει να πει ότι κάποιος έκλεψε...
θεωρώ ότι το προηγούμενο μήνυμα μου θα έπρεπε να σε είχε καλύψει...
θα μπορούσες να μου πεις τι ακριβώς ζητάς για να ξέρω και τι να σου πω;
ευχόμουν να αρνηθείς να αναμετρηθούμε σε σχέση με τα βιβλία γιατί και γω το βαριέμαι αυτό...
εσύ πόσα βιβλία έχεις διαβάσει εκτός μυστικισμού, αρχαιολατρείας και πιθανόν μαγείας;
θα μπορούσες να μου πεις τη γνώμη σου για την 'πεντάτευχο' του Μωυσή από τον οποίο έκλεψε ιδέες ο μυθικός (δεν πιστεύω να θεωρείς σοβαρά ότι υπήρξε ποτέ) Ερμής ο τρισμέγιστος, δηλαδή αυτοί οι μυστήριοι τύποι που έζησαν κάπου τον δεύτερο αιώνα μετά το Χριστό, και έγραψαν πράγματα που τάχα έιχε γράψει πολύ πιο πριν ο Ερμής ο λεγάμενος;
quote:
θα μπορούσες να μου πεις τη γνώμη σου για την 'πεντάτευχο' του Μωυσή από τον οποίο έκλεψε ιδέες ο μυθικός (δεν πιστεύω να θεωρείς σοβαρά ότι υπήρξε ποτέ) Ερμής ο τρισμέγιστος,
Εγώ πάλι αναρωτιέμαι από πού τεκμηριώνεται ότι ο Μωυσής δεν είναι μυθικό πρόσωπο....
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
quote:
Και δεν θέλω να ακούω χαζά, ότι ο Μωυσής, αντέγραψε τον Ερμή....
Και γιαυτό είσαι σίγουρος?
Επέτρεψε μας να έχουμε τη γνώμη μας.
Αλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός της συζήτησης.
Διάβασε αυτά που γράφω παρακάτω για να μαθαίνεις κιόλας.
eidos
quote:
θα μπορούσες να μου πεις τη γνώμη σου για την 'πεντάτευχο' του Μωυσή από τον οποίο έκλεψε ιδέες ο μυθικός
Aπο τη στιγμή που ο Αβραάμ θεωρείται ιστορικό πρόσωπο, το αυτό και ο Μωυσής , για ποιο λόγο να μην θεωρήσω οτι υπήρξε και ο Ερμής.
Η ιδιότητα του Μωυσή όπως περιγράφεται στη βίβλο ως υψηλόβαθμο στέλεχος στην Αιγυπτο μας αφήνει να νοήσουμε ότι είχε πρόσβαση στα τότε ερμητικά αρχεία της Βιβλιοθήκης της Αιγύπτου και εδιδάχθη ο Μωυσής την φιλοσοφίαν των Αιγυπτίων αναφέρει ο Κύρριλος ο Αλεξανδρεύς.
Σύμφωνα με τo Στοβαίο , τα κείμενα των έργων του Ερμή, γραμμένα στην ιερογλυφική γραφή και κρυμμένα στους αιγυπτιακούς ναούς και στις πυραμίδες, βρέθηκαν από τον ``Βούτη``, αρχιερέα των ναών της Αθηνάς και του Ποσειδώνα στην αρχαία Αθήνα, ο οποίος τα κείμενα αυτά τα μετέφρασε στην ιερατική γραφή.
Καταγεγραμμένο στο χρονικό της Πάρου στα ``μάρμαρα της Αρουνδελίας`` που βρίσκονται στο Ashmolean Museum του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, εχουμε τη χρονολογία της βασιλείας του βασιλιά Κέκροπα το 1582 ΠΧ καθώς και την ελευση του Κάδμου στη Θήβα το 1493 πχ.
Ο Βούτης γιός του Βασιλιά Πανδίονα της Αθήνας δεν απέχει παρά δύο γενιές του Κέκροπα. Ετσι λοιπόν ο Βούτης φαίνεται να είναι σύγχρονος του Μωυσή, καθοτι η έλευση του Κάδμου ταυτίζεται σύμφωνα με τους ιστορικούς με την Εξοδο των Εβραίων, συνεπώς τα ιερογλυφικά που βρήκε και μετέφρασε γράφηκαν πολύ πρωτίστως.
Απο τη στιγμή που τα ιερογλυφικά αυτά γράφηκαν πρίν την εποχή του Μωυσή λογικό θα είναι ο Μωυσής να έχει κάνει copy-paste τη γέννεση μιας και είναι πιστό αντίγραφο του έργου ``Ποίμανδρος`` του Ερμή.
To παράξενο φυσικά της υπόθεσης είναι οτι στην Ελληνική Μυθολογία ο Ερμής φαίνεται να είναι νυμφευμένος με την κόρη του Κέκροπα Ερση..![]()
Αυτά φίλε eidos ως Ελλην τα έχεις μελετήσει?![]()
Edited by - allzzaro on 12/10/2009 22:28:48
δεν έχω, άσχετα απο το ότι σε οδηγεί σε λάθη, πιστεύω επιπόλαια, τουλάχιστον στο γραπτό λόγο σου....
Βλέπεις, θέλω να πιστεύω κι εγώ ότι ασχολήθηκα με τον Ερμή και τον Ερμητισμό,πριν απο σένα και έχω αρκετά ερμητικά κείμενα,για να σου ξανατονίσω ότι ο Θεός απεκάλυψε με πολλούς τρόπους, τη σοφία Του...
Θα σου θυμίσω,λοιπόν, τον Μελχισεδέκ, ιερέα του Υψίστου, όπως αναφέρεται στις γραφές,ο οποίος, είχε γνώσεις του Θεού, απο τον ίδιο τον Θεό,όπως και στην Καινή, όταν κάποιοι εκβάλαν δαιμονια στο όνομα του Ιησού,χωρίς να έχουν παρει τέτοια ευλογία και ο Χριστός, είπε "μην κωλύετε αυτούς"για να σκεφτείς ότι μάλλον δεν έχεις καταλάβει ότι ο χριστιανισμός δεν είναι μια άλλη θρησκεία,που μάχεται να αποδείξει κάποια πρωτεία, αλλά ο ίδιος ο Λόγος του Θεού...
θα έπρεπε λοιπόν,αν θυμόσουνα τις περιπτώσεις αυτές και άλλες που τώρα δεν κάθομαι να θυμηθώ, να δεις ότι όταν σου έγραψα
πριν ότι ο Θεός μιλά με πολλούς τρόπους και ανθρώπους,μάλλον δεν
το κατάλαβες....
Εγώ φίλε μου, δηλώνω μαθητής του καθενός, γιατί ο δικός μου Θεός,μιλά μέσα απο κάθε άνθρωπο και έτσι τον αντιμετωπίζω τον άνθρωπο,παίρνω στοιχεία και πληροφορίες που με κάνουν να κατανοώ
καλύτερα....Αυτούς που νομίζουν οτι τα ξέρουν σωστά είναι που σκέφτομαι...Αυτόι,δεν διορθώνονται....
Και προς Θεού, όταν ακούς για ανατολικές δοξασίες, εσύ Ελλάδα σκέφτεσαι;
quote:
Βλέπεις, θέλω να πιστεύω κι εγώ ότι ασχολήθηκα με τον Ερμή και τον Ερμητισμό,πριν απο σένα
Πολύ σίγουρος είσαι ρε φίλε.
Αυτή η σιγουριά σου δεν έχει όριο.
Ωστε έχεις ασχοληθεί με τον Ερμητισμό τόσο πολύ?
Θυμάμαι την κουβέντα σου ``πρώτα ο άνθρωπος και μετά η Φύση``.
Μιας και εχεις ασχοληθεί τόσο πολύ με τον Ερμητισμό τότε σίγουρα θα έχεις διαβάσει τους ``Μυστικούς Διαλόγους`` που λένε...
``Αναγνωρίζω τη φύση. Γνωρίζω τον εαυτό μου και τη συνάρτηση αυτών των δύο με την κοσμική εξέλιξη.Στη μικρή μας γειτονιά, στο δικό μας ηλιακό σύστημα,είναι αυτονόητο ότι αποτελούμε μέρος της συμπαντικής ενότητας.Ο άνθρωπος έχει προικιστεί από την ανώτερη δύναμη να δράσει με ελεύθερη βούληση,σεβόμενος όμως τους κανόνες και τους νόμους που έχουν θεσπιστεί από το Θεό``.
Ασε λοιπόν τρεχαγύρευε να μιλήσει κανένας αλλος που να καταλαβαίνει τουλάχιστον τι εννοώ..![]()
Edited by - allzzaro on 12/10/2009 22:49:05
είναι το σύμπαν και ο άνθρωπος ο μικρόκοσμος με σχέση αναλογίας και το πόσο μπορεί ο άνθρωπος να ασκήσει δύναμη σε ολόκληρο το σύμπαν, όταν ολόκληρο το σύμπαν δεν μπορεί να καθορίσει έναν άνθρωπο...
Τι ακριβως θα ήθελες να συζητήσουμε επ αυτού;
Εδώ αυτό που ερευνούμε είναι αν τα Ερμητικά Κείμενα είναι προγενέστερα της πεντάτευχου για να γνωρίζουμε ποιός υπέκλεψε ποιόν.
Απο τη στιγμή που μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο, τινάζεται στον αέρα και ο Γιαχβέ και η Εξοδος.
Εσύ βέβαια, σύμφωνα με αυτά τα οποία έλεγες, θα πρέπει να συμφωνείς με το οτι τα Ερμητικά Κείμενα είναι αρχαιότερα της Βίβλου απο την άποψη και μόνο οτι είσαι Ελλην?
Διαφορετικά μιας που υποστηρίζεις τα συμφέροντα του Γιαχβέ, θα πρέπει να σε χαρακτηρίσω προδότη οπως χαρακτηρίσατε τον eidos.
όπως άλλοι εδώ μέσα, να αποκλειστικοποιήσετε την γνώση του Θεού
στους Έλληνες...Δεν είναι έτσι..Τον Θεό τον ήξεραν πολλοί και φυσικα αυτο σου έγραψα πιο πάνω για Μελχισεδέκ,βασιλέα Σελήμ, κλπ, που
ήταν ιερείς του Υψίστου,ήταν σχετικό παράδειγμα...Άρα μιλούσε και σ αυτούς ο Θεός, γιατι ο ερμητισμός που δεν ειναι βέβαιο τι σύμπλεγμα κειμένων αποτελεί,να δικαιούται την αποκλειστικότητα αυτή σε έννοιες που άγγιξαν άνθρωποι σε όλο τον κόσμο;
Υπάρχει κάποιος υποκειμενισμός λάθος, ή κάνω ..λάθος;
quote:
Εγώ πάλι αναρωτιέμαι από πού τεκμηριώνεται ότι ο Μωυσής δεν είναι μυθικό πρόσωπο....
quote:
θα μπορούσες να μου πεις τη γνώμη σου για την 'πεντάτευχο' του Μωυσή από τον οποίο έκλεψε ιδέες ο μυθικός (δεν πιστεύω να θεωρείς σοβαρά ότι υπήρξε ποτέ) Ερμής ο τρισμέγιστος, δηλαδή αυτοί οι μυστήριοι τύποι που έζησαν κάπου τον δεύτερο αιώνα μετά το Χριστό, και έγραψαν πράγματα που τάχα έιχε γράψει πολύ πιο πριν ο Ερμής ο λεγάμενος;
Παραθέτω το πόστ του τρεχαγύρευε φίλε γιαπέτ.
Το μέλος eidos κατηγορήθηκε ως προδότης επειδή ασπάστηκε τον Γιαχβέ τον Θεό των Εβραίων. Οχι ομως μόνο για αυτό. Επειδή για να στηρίξει τη λατρεία του στον Γιαχβέ υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Εβραίων.
Στην προκειμένη περίπτωση ο τρεχαγύρευε υποστηρίζει τα συμφέροντα των Εβραίων μιας και θεωρεί ιστορικό πρόσωπο τον Μωυσή και μυθικό πρόσωπο τον Ερμή που η ταυτότητα του είναι πέρα ως πέρα ελληνική.
Λυπάμαι τρεχαγύρευε αλλά κάποια πράγματα πρέπει να τά λέω με το όνομα τους.
quote:
Αγαπητέ μου allzzaro, κάνεις μια έντονη προσπάθεια κι εσύ,
όπως άλλοι εδώ μέσα, να αποκλειστικοποιήσετε την γνώση του Θεού
στους Έλληνες...
Tελικά είσαι Εβραίος ή Ελληνας..![]()
![]()
quote:
europaios2
Ο Σιλάν-πασάς το 1615, εισέβαλε από ξηράς στη Μάνη και απ' όπου περνούσε δεν άφηνε λίθο επί λίθου, ερήμωνε και κατέκαιε τα πάντα. Παροιμιώδης είναι η φράση, που ακούγεται μέχρι σήμερα από τους παλαιοτέρους "φυσάει βοριάς, φυσάει Σιλαμπαχιάς".Το ίδιο συνέβει και το 1780 με τον θρυλικό αρχικλέφτη της Μάνης επί Κωνσταντίνου Κολοκοτρώνη (πρώτα ήταν αρχηγός των «Αρματολών» στην Κόρινθο), αλλά βρήκε, κυνηγημένος από τους Τούρκους, καταφύγιο στη Μάνη.
Εκεί και συγκεκριμένα σε μάχη στην Καστάνια τον φόνευσαν μετά από πολιορκία και κατά την έξοδό τους μαζί με τα δύο του αδέλφια Αποστόλη και Γεώργη και τον Παναγιώταρο Βενετσανάκη (αρχικλέφτης στον Ταΰγετου) αλλά δεν είχε την αναμενόμενη βοήθεια από τους λοιπούς καπετάνιους της Μάνης ενώ οι λοιποί Μανιάτες δεν τους βοήθησαν.
Ήσαν όμως και οι μοναδικές φορές που οι Τούρκοι πάτησαν το πόδι τους εκεί! γι' αυτό και στην ουσία, ποτέ δεν την είχαν καταλάβει και της είχαν παραχωρήσει αυτονομία.
europaie No2 την απάντηση την έδωσα στον Robben και δεν μου αρέσει να επαναλαμβάνω τα ίδια πράγματα .
Για τελευταία φορά !!! Οι Τούρκοι δεν πέρασαν ποτέ πέρα από τα όρια που ανέφερα , στην «Μέσα Μάνη» !!! Οι εκκλησίες στις οποίες αναφέρομαι βρίσκονται εκτός των οχυρών οικισμών και η φθορά τους οφείλεται στην εγκατάλειψη , λόγω του ότι χτίστηκαν καινούργιες σε θέσεις που εξυπηρετούσαν καλύτερα . Το ίδιο υποστηρίζω ότι μπορεί να έγινε και με τους ναούς που αναφέρει ο Παυσανίας , και να δοθούν τα ίδια αυθαίρετα συμπεράσματα .
*