ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
19/01/2004, 20:57:17
ΕΤΣΙ ΛΕΝΕ. ΝΑ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΩ? Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΦΥΛΑΚΑ ΑΓΓΕΛΟ ΤΟΥ, -ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ- ΠΟΥ ΕΠΑΓΡΥΠΝΑ ΜΟΝΑΧΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ.
ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΟΤΑΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΛΕΥΚΟΥ ΦΩΤΟΣ Η ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ. ΠΟΛΛΟΙ ΩΣΤΟΣΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝ ΕΞΑΣΚΗΘΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΤΟΥΣ? ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ. ΙΣΩΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΕΒΑΖΑΝ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΕΣ ΙΔΕΕΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.
ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ, ΣΤΗΝ ΓΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΗΡΘΑΜΕ ΝΑ ΔΙΔΑΧΘΟΥΜΕ. ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΘΟΥΜΕ ΑΝ, ΛΕΩ ΑΝ, ΔΙΔΑΧΘΗΚΑΜΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΔΩ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ, ΚΑΛΕΣ Η ΚΑΚΕΣ.
ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΓΓΕΛΟΙ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΝΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΑΣΜΑ.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ..[-].

lencolasΜέλος
19/01/2004, 21:54:31
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑΤΑΚΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΛΥΤΟ,ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΑΡΚΕΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ!ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ!ΝΑ ΜΕΡΙΚΑ..
1)http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=720
2)http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1662
3)http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=308

ΦΙΛΙΚΑ

Alma Libre....

20/01/2004, 14:31:56
Πολύ σωστά παραπέμπει η lencolas στις παραπάνω Συζητήσεις(αν και την 2) την απενεργοποιήσαμε μόλις πριν λίγο). Ευχαριστούμε

Νομίζω πως η παρούσα Συζήτηση μπορεί να παραμείνει καθώς σχετίζεται με ένα πιο συγκεκριμένο Θέμα του ευρέως πεδίου της Αγγελολογίας και μπορεί να Συζητηθεί και μόνο του - εάν βέβαια οι Συζητητές εστιαστούν βασικά σε αυτό.

Συνεχίζονται και οι άλλες δύο Συζητήσεις:

Άγγελοι εξ' ουρανού. Υπάρχουν;
Εχουν οι αγγελοι φτερά???...

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------

20/01/2004, 16:32:06
quote:

Πολύ σωστά παραπέμπει η lencolas στις παραπάνω Συζητήσεις(αν και την 2) την απενεργοποιήσαμε μόλις πριν λίγο). Ευχαριστούμε
ΕΓΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ

ΑΦΡΟΔΙΤΗ..[-].

YHVHΜέλος
21/01/2004, 14:08:43
O φύλακας άγγελος έχει άμεση σχέση με το real being των Νεογνωστικών???

-ΥΗVH
Light in extension

Solve et Coagula
Crystal_tearΜέλος
21/01/2004, 18:00:11
Φίλη Αφροδίτη σχετικά με αυτο που απκαλούμε Φύλακα Άγγελο η Dion Fortune σε ενα απο τα βιβλία της λεει οτι είναι ο Ανωτερος μας ευτος ο οποιος σε δισκολες στιγμές "κατεβένει" και αναλανβάνει αυτος να μας βγάλει απο τη δισκολη θέση , αν και υπερεκτιμώ και θαβμάζω την Dion Fortune απο τη στιγμη που ακουσα το ονομα της , διστυχος δεν ασπάζομαι αυτη της της αποψη, ναι σωστα ολα αυτα που μας λεει, αλλα γιατι να αποκλειουμε την συνυπαξη και των δυο?
Φυσικα υπάρχει και το ενδεχόμενο να κατάλαβα εγω κατι λάθος απο τα λεγόμενα της!

Με αγάπη Crystal_tear

AkenatonΝέο Μέλος
08/02/2004, 11:00:52
An kai den exw asxolh8ei me Dion Fortune, ypo8etw oti kati paromoio leei:) Gia ayto ton "allo" mas eayto, mas milaei kai o Castaneda kai genikotera osoi anaferontai se didaskalies Toltekwn! Mono poy sthn pragmatikotita den erxete kai mas voh8aei otan exoyme provlimata, alla an apokthsoyme mia pragmatikh eswterikh siwph kai stamatisoyme ka8e nohtikh leitourgia kai prospa8hsoyme na afoygkrastoyme, tote mporoyme na exoyme epikoinwnia mazi toy h aploustera na mas dwsei lyseis gia ola ta provlimata mas:)

08/02/2004, 20:41:05
quote:

An kai den exw asxolh8ei me Dion Fortune, ypo8etw oti kati paromoio leei:) Gia ayto ton "allo" mas eayto, mas milaei kai o Castaneda kai genikotera osoi anaferontai se didaskalies Toltekwn! Mono poy sthn pragmatikotita den erxete kai mas voh8aei otan exoyme provlimata, alla an apokthsoyme mia pragmatikh eswterikh siwph kai stamatisoyme ka8e nohtikh leitourgia kai prospa8hsoyme na afoygkrastoyme, tote mporoyme na exoyme epikoinwnia mazi toy h aploustera na mas dwsei lyseis gia ola ta provlimata mas:)

ΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΜΗΛΩΝΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ. ΕΑΝ Η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΝΕΒΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙ ΚΙΟΛΑΣ.
ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΜΑΣ ΞΕΡΟΥΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ. ΜΑΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ. ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΟΙ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΑΣ.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ..[-].
Ο ΠΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΣΤΡΑΚΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.

XaraughΜέλος
10/02/2004, 07:31:27
Αγαπητη Αφροδιτη γραφειs:

<< ΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΜΗΛΩΝΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ. ΕΑΝ Η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΝΕΒΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙ ΚΙΟΛΑΣ.
ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΜΑΣ ΞΕΡΟΥΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ. ΜΑΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ. ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΟΙ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΑΣ. >>

Πραγματι ετσι ειναι και στο υπογραφω αν χρειαστει καλη μου Αφροδιτη.
Εισαι σε πολυ καλο δρομο και αισθανομαι μεγαλη χαρα για σενα.
Συνεχεισε οπωs βαδιζειs και σταθερα.

10/02/2004, 17:06:10
Χαραυγη
μη βιαζεσαι να το υπογραψεις
γιατι θα ...εκτεθεις!!!

11/02/2004, 00:31:41
quote:
ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΜΑΣ ΞΕΡΟΥΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ. ΜΑΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ. ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΟΙ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΑΣ.

Χμ . . . πολύ τεμπέλης μου βγήκ' εμένα ο άγγελος μου. Ούτε μια απάντηση δε μού 'χει δώσει μέχρι τώρα ο μπαγάσας.
Και να μην είχα ερωτήματα;

Ελεύθερος

Να ο δρόμος προς το φως: Τί, γιατί και πώς; Και πότε, πού, και ποιός;

Edited by - Ελεύθερος on 11/02/2004 00:33:47

VIKINGΜέλος
11/02/2004, 01:20:22
quote:

Ναι φυσικα,οπως βοηθουν τα εκατομμυρια παιδια που πεθαινουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στο Ιρακ,
στο Αφγανισταν και σε πολλες χωρες του τριτου κοσμου,οπως βοηθησε τα παιδια που σκοτωθηκαν στα Τεμπη.Φαινεται πως τους εχει εγκατελειψει ο καλοκαγαθος αγγελος τους.

beyondΜέλος
11/02/2004, 07:35:03
EEE,AYTA TA ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΟΘΡΗΣΚΟΙ ΒΡΕ ! ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΓΓΕΛΟΥΣ..ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΩΘΟΥΝ !
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ..ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΛΩΣ ΤΑ ...ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΝΑ ΤΑ ΣΩΣΟΥΝ !

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

XaraughΜέλος
13/02/2004, 09:15:48
Πασχαλη γραφειs:

<< Χαραυγη
μη βιαζεσαι να το υπογραψεις
γιατι θα ...εκτεθεις!!! >>

Αν εχειs να με εκθεσειs σε κατι, αντε λοιπον εδω και τωρα!

Υπαρχουν πολλοι τροποι να εκτεθει καποιοs αγαπητε Πασχαλη, και αν καθημερινα εκθετουν Τον Ιδιο Τον Θεο ποσο μαλλον εμενα.

Θελησιs να υπαρχει και ολα γινονται.

Εγραψα "στο" υπογραφω και οχι "σαs" το υπογραφω!
Αγαπητε Πασχαλη ο χρονοs θα δειξει, αν εχειs δικιο η οχι.

Σε χαιρετω.

XaraughΜέλος
13/02/2004, 09:20:47
Ελευθερε γραφειs:

<< Χμ . . . πολύ τεμπέλης μου βγήκ' εμένα ο άγγελος μου. Ούτε μια απάντηση δε μού 'χει δώσει μέχρι τώρα ο μπαγάσας.
Και να μην είχα ερωτήματα;
Ελεύθερος >>

Αγαπητε Ελευθερε δεν σου κρυβω πωs σε συμπαθω, γιατι απεναντι μου βλεπω καποιον που πολλεs στιγμεs εχει μια ευθυτητα στην σκεψη του, και ενα ωραιο χιουμορ.

Σε καταλαβαινω απολυτα με τα παραπανω που γραφειs, περασα και εγω στιγμεs τετοιεs με χιλια δυο ερωτηματα μεσα μου.

Αλλα μην εισαι και τοσο βεβαιοs γι'αυτο που λεs, γιατι ισωs και να ξεφυγεs απο εναν η παραπανω κινδυνουs στην ζωη σου και να μην καταλαβεs πωs τα καταφερεs.

Αν τον πλησιασειs τοτε θα καταλαβειs οτι παντα ηταν εκει, στο χερι σου ειναι και τοτε θα παυσουν τα ερωτηματα.

Ευχομαι οτι το καλυτερο για σενα.

XaraughΜέλος
13/02/2004, 09:28:04
VIKING γραφειs:

<< Ναι φυσικα,οπως βοηθουν τα εκατομμυρια παιδια που πεθαινουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στο Ιρακ,
στο Αφγανισταν και σε πολλες χωρες του τριτου κοσμου,οπως βοηθησε τα παιδια που σκοτωθηκαν στα Τεμπη.Φαινεται πως τους εχει εγκατελειψει ο καλοκαγαθος αγγελος τους. >>

Εισαι ανθρωποs με καλα στοιχεια αν κρινω απο μερικα που διαβασα απο σενα, ασχετα αν μερικα εγω τα βλεπω αλλιωs.

Αλλα τωρα γιατι προσαπτουμε Στον Θεο τα δικα μαs λαθη, αυτο μου ειναι αδυνατον να το δεχτω.

Γιατι απο την μια λεμε δεν εχομαι ελευθερια επειδη ολα ειναι κανονισμενα,( λαθοσ ειναι ο Θεοσ, γιατι μασ εχει βαλει σε ενα καλουπι λενε μερικοι ) αλλα απο την αλλη παλι αν εχομαι την ελευθερια μαs ο Θεοs ειναι ξανα ο φταιχτηs ( γιατι δεν σταματησε τα δικα μαs σφαλματα, οποτε Αυτοs ειναι και ο αιτιοs ) οχι εμειs!

Οπωs βλεπειs παντα εμειs ζηταμε το δικιο μαs, και οπωs και να το δουμε παντα ο Θεοs ειναι ο φταιχτηs.

Με συγχωρειs αλλα επανω σε αυτο θα διαφωνισω καθετα!!!

Ευχομαι να εισαι καλα.

XaraughΜέλος
13/02/2004, 09:31:37
Beyond γραφειs:

<< EEE,AYTA TA ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΟΘΡΗΣΚΟΙ ΒΡΕ ! ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΓΓΕΛΟΥΣ..ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΩΘΟΥΝ !
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ..ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΛΩΣ ΤΑ ...ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΝΑ ΤΑ ΣΩΣΟΥΝ ! >>

Τωρα τι δουλεια εχουν οι Αμερικανοι με την Χαραυγη, αντε εδω σε θελω!
Παντωs σε μερικα δεν διαφωνω με σενα οποτε αστα στον χρονο, και ολα θα ερθουν στο φωs!

Ευχομαι να εισαι καλα οπωs και ολοι σαs.

13/02/2004, 09:57:58
Xaraugh,

Λες:
«Υπαρχουν πολλοι τροποι να εκτεθει καποιοs αγαπητε Πασχαλη, και αν καθημερινα εκθετουν Τον Ιδιο Τον Θεο ποσο μαλλον εμενα.»

Τι σημαίνει για σένα «Θεός»? Ποιοι και βάση ποίου σκεπτικού τον «εκθέτουν»? Πότε έχει εκθέσει ο ίδιος του ο «Θεός» την ανάγκη….προστασίας της υστεροφημίας του (!) μέσω «Ευαγγελίων» και «Άγίων Συνόδων»?

Και εάν υπάρχει αυτός ο «Θεός» που εσύ εννοείς (με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που κάποιοι ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΙ σου έχουνε παραδώσει….) τότε για ποιο λόγο φτιάχνει π.χ. ελαττωματικούς ανθρώπους?
Για ποιο λόγο υποβάλει τους ανθρώπους σε πειράματα? Για ποιο λόγο πρέπει να υποστούνε οι άνθρωποι το αποτρόπαιο φαινόμενο του θανάτου, ελπίζοντας (όπως και οι πιστοί ΧΙΛΙΑΔΩΝ θρησκειών..) να…ξαναγεννηθούν ή ακόμα και να αναστηθούν?

Για ποιο λόγο πρέπει να παίξει αυτό το παιχνίδι με το «δημιούργημα του», ενώ θα μπορούσε πολύ απλά είτε να το αποτρέψει εξ αρχής είτε να το «διορθώσει» με μια κίνηση αγάπης και συνετισμού αντί της ΑΕΝΑΗΣ και ΑΧΡΟΝΗΣ «εκδίωξης» στην…αμαρτωλή γήινη παρουσία του?

Ο Μέγας Σοφός Ηράκλειτος έθεσε πριν χιλιάδες χρόνια το ερώτημα και την απάντηση κατά τρόπο κατανοητό: ΤΙ ΕΣΤΙ ΘΕΟΣ? Άνθρωπος αθάνατος! ΤΙ ΕΣΤΙΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ? Θεός θνητός!

Και επειδή οι λέξεις και οι έννοιες πολλές φορές (σκόπιμα) διαστρεβλώνονται από τους εκάστοτε μεταπράτες των μεταφυσικών προσδοκιών (ιερατεία), ας μην λησμονούμε και την απόδοση της λέξης «ΘΕΟΣ».

Η λέξη Θεός ετυμολογικά προέρχεται από το «Θέω» (=τρέχω) ή το «Θεώμαι» (=βλέπω).

Λοιπόν?

13/02/2004, 14:14:46
Ελπίζω να πρόλαβα πριν γίνει το θέμα "αρένα", γιατί αν τελικά γίνει
θα σας αφήσω με την αγάπη μου.
Το θεμα απο οτι εχω καταλάβει αφορα τους φύλακες άγγελους.
Δηλαδή κατι για το οποίο δεν χωράει απόδειξη.
Για καποιον που το πιστεύει καποιος αλλος που δεν πιστεύει θα πει
"Αγγελοι; Δείξτους μου."
Για καποιον δεν το πιστεύει αλλος που πιστευει θα πει
"Αποδειξε μου οτι δεν υπάρχουν"
Αρα για την ψυχική ηρεμια ολων, μηπως θα επρεπε να ερκεστουμε
στο να ακουσουμε τα πιστεύω του καθενος;

ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΛΩΝ.

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

VIKINGΜέλος
13/02/2004, 15:58:25
quote:

Αλλα τωρα γιατι προσαπτουμε Στον Θεο τα δικα μαs λαθη, αυτο μου ειναι αδυνατον να το δεχτω.

Γιατι απο την μια λεμε δεν εχομαι ελευθερια επειδη ολα ειναι κανονισμενα,( λαθοσ ειναι ο Θεοσ, γιατι μασ εχει βαλει σε ενα καλουπι λενε μερικοι ) αλλα απο την αλλη παλι αν εχομαι την ελευθερια μαs ο Θεοs ειναι ξανα ο φταιχτηs ( γιατι δεν σταματησε τα δικα μαs σφαλματα, οποτε Αυτοs ειναι και ο αιτιοs ) οχι εμειs!

Οπωs βλεπειs παντα εμειs ζηταμε το δικιο μαs, και οπωs και να το δουμε παντα ο Θεοs ειναι ο φταιχτηs.

Με συγχωρειs αλλα επανω σε αυτο θα διαφωνισω καθετα!!!

Ευχομαι να εισαι καλα.

Γεια σου φιλε μου Xaraugn.Εχεις δικιο καταρχην στο οτι πολλες φορες
αρκετοι ανθρωποι φορτωνουν τα δικα τους λαθη στον Θεο που πιστευουν.

Υπαρχουν πολλοι ανθρωποι που οταν γινεται κατι καλο,ας πουμε κατι
που αποκαλουν θαυμα, τοτε λενε μεγας εισαι κυριε και σε ευχαριστουμε και αλλες
φορες οταν γινεται κατι ασχημο τους ακους να λενε μας εγκατελειψε ο Θεος.Επισης εχω ακουσει απο ανθρωπους να λενε π.χ οταν γινεται καποιο
ατυχημα και σωζεται καποιος να λενε πως τον εσωσε ο αγιος του.Αλλες
φορες οταν γινεται καποιο ατυχημα με νεκρους ακους αρκετους ανθρωπους
να λενε τους εγκατελειψε ο αγιος του.Η δικη μου αποψη ειναι οτι
δεν υπαρχει κανενας Θεος που κανει θαυματα αλλα ουτε και τιμωρει καποιον σε αυτην την ζωη.Ουτε πιστευω σε φυλακες αγγελους που υποτιθεται οτι αποκταει
ο ανθρωπος οταν βαπτιζεται.Φυσικα δικαιωμα του καθενος ειναι να
πιστευει οτι θελει.

Φιλε μου οι ανθρωποι μην μπορωντας απο την αρχαιοτητα μεχρι σημερα
να εξηγησουν ολα αυτα τα ασχημα αλλα και τα ομορφα πραγματα που συμβαινουν στον κοσμο καθως και απο την αναγκη να δωσουν μια ελπιδα στην ανθρωποτητα "επλασαν" τους Θεους κατα εικονα τους.Θεωρω οτι τα παντα
στην ζωη και στο συμπαν εχουν καποιο βαθυτερο νοημα τα οποιο εμεις προσπαθουμε
να εξηγησουμε και φυσικα οι απνατησεις ειναι καθαρα υποκειμενικες,διοτι αποδειξεις δεν υπαρχουν.Αλλοι ανθρωποι προσπαθουν με την λογικη να τα εξηγησουν,αλλοι που ειναι μαλλον η πλειοψηφια δινει εξηγησεις σε ολα
αυτα με βαση την πιστη σε καποια θρησκεια κατι που εγω θεωρω λαθος και ισως μερικες φορες επικινδυνο.Διοτι οπως ελεγε ο φιλοσοφος Ντειβιντ Χιουμ "τα θρησκευτικα λαθη
ειναι επικινδυνα,τα φιλοσοφικα ειναι απλως γελοια."

Αλλα πρεπει να σου πω φιλε μου οτι δεν υφισταται αυτο που λες ελευθερη βουληση
του ανθρωπου αν δεχτουμε αυτα που λεει η Χριστιανικη Θρησκεια και θα σου πω γιατι το λεω αυτο.Τουλαχιστον αυτο αντιλαμβανομαι εγω και περιμενω να ακουσω με ενδιαφερον τις αποψεις σου φιλε μου xaraugn.
Απο την μια πιστευετε οτι τα παντα που συμβαινουν(το εχω ακουσει απο παρα πολλους ιερεις της εκκλησιας) στον κοσμο ακομη και η τριχα της κεφαλης να πεφτει απο το μαλλι ειναι θελημα του Θεου(συνεπως και ο θανατος) αλλα απο την αλλη λετε οτι ο θεος δεν παρεμβαινει στον κοσμο διοτι η ανταμειβη και η τιμωρια αφορα την επομενη ζωη.Αρα αν υποθεσουμε οτι αυριο πεθανω με βαση τα πιστευω σας,ειναι διοτι το θελησε ο Θεος.Αρα δεν υφισταται ελευθερια,αφου ο Θεος παρεμβαινει.
Αυτα δεν τα εβγαλα απο το μυαλο μου,τα εχω ακουσει απο παρα πολλους Ιερεις της Εκκλησιας.Επισης ολοι δεχεστε ως Χριστιανοι οτι η Αποκαλυψη του Ιωαννη ειναι προφητικη.Συνεπως το μελλον ειναι προδιαγεγγραμενο και ο Θεος γνωριζει τα παντα.Επομενως ακομη και
το ποτε θα πεθανεις ειναι προκαθορισμενο.Αρα δεν υφισταταται
αυτο που λετε ελευθερη βουληση.

quote:
Και εάν υπάρχει αυτός ο «Θεός» που εσύ εννοείς (με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που κάποιοι ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΙ σου έχουνε παραδώσει….) τότε για ποιο λόγο φτιάχνει π.χ. ελαττωματικούς ανθρώπους?
Για ποιο λόγο υποβάλει τους ανθρώπους σε πειράματα? Για ποιο λόγο πρέπει να υποστούνε οι άνθρωποι το αποτρόπαιο φαινόμενο του θανάτου, ελπίζοντας (όπως και οι πιστοί ΧΙΛΙΑΔΩΝ θρησκειών..) να…ξαναγεννηθούν ή ακόμα και να αναστηθούν?

Για ποιο λόγο πρέπει να παίξει αυτό το παιχνίδι με το «δημιούργημα του», ενώ θα μπορούσε πολύ απλά είτε να το αποτρέψει εξ αρχής είτε να το «διορθώσει» με μια κίνηση αγάπης και συνετισμού αντί της ΑΕΝΑΗΣ και ΑΧΡΟΝΗΣ «εκδίωξης» στην…αμαρτωλή γήινη παρουσία του?

Aυτα τα ερωτηματα που θετει ο φιλος schwabe ειναι ερωτηματα που απασχολουν ολους μας πιστευω.Αν δει κανεις τα παιδακια που γεννιουνται με αναπηρια ή καποια σοβαρη αρρωστια και πεθαινουν μετα απο λιγο καιρο αναρωτιεται κανεις ειμαστε
ολοι ισοι;Η αποψη μου ειναι οτι υπαρχει μια αδικια ας το πουμε
της φυσης.Διοτι κοιταξτε τους ανθρωπους που γεννιουνται με καποιο ταλεντο και η ζωη τους ειναι ομορφη και μετα ολους εκεινους που δυστυχως ειναι η πλειοψηφια να υποφερουν.

Και θελω να ρωτησω τον φιλο xaraugn το εξης:
Η Χριστιανικη θρησκεια δεχεται οτι ο Θεος αντιμετωπιζει ολους τους
ανθρωπους ως ισους καθως ολοι δικαιουνται να συμμετασχουν στην Βασιλεια των ουρανων.Ομως νομιζω πως τα πραγματα δεν ειναι ετσι για ολους τους λογους που προανεφερα.Εσυ τι εχεις να πεις;

Το ξερεις οτι καποιοι δημοσιογραφοι οταν πεθανε ενα μικρο κοριτσακι απο καρκινο, ρωτησαν εναν εκπροσωπο της ορθοδοξης εκκλησιας που ειναι ψηλα στην ιεραρχια γιατι εγινε αυτο,αυτος απαντησε αγνωσται βουλαι κυριου.Δηλαδη οταν γινονται
τα θαυματα ειναι γνωστη η βουληση του Θεου(λογω της αγαπης του για το δημουργημα του) και οταν γινονται καποια
ασχημα ειναι αγνωστη η βουληση του Θεου;
Μου φαινεται πως προσπαθειτε να δικαιολογησετε τα αδικαιολογητα.