- ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Θεό, όπου όλοι μας διεκδικούμε την αποκλειστικότητα
σε σχέση μαζί του και δόγμα...Ένα Θεό που κανείς
μας δεν λέει πως είναι, αλλά επιδιώκουμε να τον
βάλουμε μέσαστα δικά μας πλαίσια...
Επανερχόμενοι στο θέμα μας, ο Θεός δενμπορεί να
γίνει κατανοητός από το πλάσμα του, όταν αυτό είναι
μερικό σε σχέση με τον ίδιο...
Και είναι το λιγότερο άστοχο, επίσης, να λέμε πως πρέπει να
είναι... Πως μπορεί να είναι, ταιριάζει καλύτερα...
Εξαλου ο ιδιος ο Χριστος διδαξε την αγαπη και οχι τον χριστιανισμο.
Για εμενα ο Θεος υπαρχει μονο σαν εννοια και οχι σαν υπαρξη.
Ο ανθρωπος μπορει να κανει τα παντα, και ως γνωστων "ο Θεος δεν θα κανει για εσενα οτι εσυ πρεπει να κανεις".
Αλλα προτιμω να πιστευω στον Θεο απ' το να ειμαι αθεος, γιατι και μαθηματικα αν το παρεις, περισσοτερες πιθανοτητες εχεις να πας στο "παραδεισο" οταν πιστευεις στο Θεο, παρα οταν δεν το κανεις.
Το μόνο σίγουρο είναι οτι υπάρχει κόσμος.
σε σχέση μαζί του και δόγμα...Ένα Θεό που κανείς
μας δεν λέει πως είναι, αλλά επιδιώκουμε να τον
βάλουμε μέσαστα δικά μας πλαίσια...
Συμφωνώ απόλυτα trexagireve .
Είναι διαφορετικό το πιστεύουμε σε μια Αρχή (θεό) που βρίσκεται έξω από τα ανθρώπινα «πλαίσια» στο μη αισθητό και εντελώς διαφορετικό το να πιστεύουμε σε ένα θεό, δίνοντας Του κάποιες αγνές «ιδιότητες» για τον λόγο ότι αυτό που του αποδίδουμε (αγαθό/ηθικό) δεν μπορούμε να το βιώσουμε να το βρούμε απόλυτα μέσα μας .
Ένας ενδιάμεσος ανοιχτός κρίκος, μεταξύ ανθρώπου και δημιουργού που προσπαθούμε να τον ενώσουμε αντλώντας τις ιδιότητες του θεού (Αγάπη), χωρίς να έχουμε αντιληφθεί ότι αυτές οι ιδιότητες προϋπήρχαν και υπάρχουν μέσα μας…
.

Φίλε μου εμείς είμαστε μικροί και υποδιαίστεροι του
το λιγότερο, αλλά το θέμα είναι πως πρέπει να
είναι ο Θεος, όχι πως μπορούμε να τον δημιουργήσουμε ή
περιορίσουμε...
Αν ψάξουμε τον Θεό, πιστεύω ότι θα ΑΝΈΒΟΥΜΕ, ενώ αν τον κατεβάσουμε
στα δικά μας μεγέθη, τότε τον περιορίζουμε και φυσικά
εμείς δεν κερδίζουμε τίποτα...
quote:
Trexagireve -Φίλε μου εμείς είμαστε μικροί και υποδιαίστεροι του
το λιγότερο, αλλά το θέμα είναι πως πρέπει να
είναι ο Θεος, όχι πως μπορούμε να τον δημιουργήσουμε ή
περιορίσουμε...
Υπάρχει περιπτώσει trexagireve να κατανοήσουμε το πώς είναι ο θεός, να κάνουμε το μη αισθητό, αισθητό ;
Αναφέρεις πρέπει … «αλλά το θέμα είναι πως πρέπει να
είναι ο Θεος»… άραγε το πρέπει, έχει να κάνει με ένα πρεπει που θέλουμε εμείς ή με αυτό καθεαυτό που είναι ο θεός (Αρχή) .
quote:
Trexagireve -Αν ψάξουμε τον Θεό, πιστεύω ότι θα ΑΝΈΒΟΥΜΕ, ενώ αν τον κατεβάσουμε
στα δικά μας μεγέθη, τότε τον περιορίζουμε και φυσικά
εμείς δεν κερδίζουμε τίποτα...
Άραγε που μπορείς να ψάξεις τον θεό ;
Πως μπορείς να κανείς αυτήν την υπέρβαση, το νοητό άλμα και να τον «ανακαλύψεις» ;
Πως μπορεί ο άνθρωπος να υπερβεί τις αντιληπτικές του ικανότητες, τις αισθήσεις του που τον περιορίζουν και να αγγίξει με τον νου του την πολυπλοκότητα που «χαρακτηρίζει» αυτήν την Αρχή ;
Πως μπορείς να ψάξεις το άκτιστο, άχρονο, άναρχο…
.
Θέλοντας και μη φίλε μου, θα Τον κατεβάσεις στα ανθρώπινα επίπεδα για να μπορέσεις να τον αισθανθείς, να τον βιώσεις, θέλοντας και μη θα τον «μορφοποιήσεις» μέσα από τις αισθήσεις σου .
Εκτός και εάν ξέρεις κάτι και δεν μας το λες….![]()

quote:
elo:
Υπάρχει περιπτώσει trexagireve να κατανοήσουμε το πώς είναι ο θεός, να κάνουμε το μη αισθητό, αισθητό ;Αναφέρεις πρέπει … «αλλά το θέμα είναι πως πρέπει να
είναι ο Θεος»… άραγε το πρέπει, έχει να κάνει με ένα πρεπει που θέλουμε εμείς ή με αυτό καθεαυτό που είναι ο θεός (Αρχή) .
Γιατί φίλε μου? τα Ευαγγέλια δεν τον προσεγγίζουν καθόλου? Ή πρέπει να τον δούμε με τα μάτια μας? ή σου φαίνονται τόσο αλλοπρόσαλλα τα κείμενα?
Ακόμη και για όσους δεν πιστεύουν τα κείμενα αυτά όχι μόνο δεν κάνουν κακό αλλά και δίνουν την ευκαιρία για προβληματισμό τόσο για την αίσθηση της ύπαρξης του Θεού όσο και για την αίσθηση της προσπάθειας για ανθρώπινο αλλά "πολιτισμένο" βίο.
Γιατί πολιτισμός δεν είναι το να πάμε στο φεγγάρι..........αλλά το να ξέρουμε που πρέπει να σταματήσουμε για να μην πληγώσουμε το συνάνθρωπό μας.
quote:
elo:
Άραγε που μπορείς να ψάξεις τον θεό ;
Πως μπορείς να κανείς αυτήν την υπέρβαση, το νοητό άλμα και να τον «ανακαλύψεις» ;Πως μπορεί ο άνθρωπος να υπερβεί τις αντιληπτικές του ικανότητες, τις αισθήσεις του που τον περιορίζουν και να αγγίξει με τον νου του την πολυπλοκότητα που «χαρακτηρίζει» αυτήν την Αρχή ;
Πως μπορείς να ψάξεις το άκτιστο, άχρονο, άναρχο… .
Θέλοντας και μη φίλε μου, θα Τον κατεβάσεις στα ανθρώπινα επίπεδα για να μπορέσεις να τον αισθανθείς, να τον βιώσεις, θέλοντας και μη θα τον «μορφοποιήσεις» μέσα από τις αισθήσεις σου .
Εκτός και εάν ξέρεις κάτι και δεν μας το λες.
Νομίζω ότι το ερώτημά σου είναι απλά και μόνο ρητορικό.
Όταν γνωρίσεις τον άνθρωπο θα κάνεις το πρώτο βήμα για να γνωρίσεις και το Θεό.
Δε νομίζω, ότι θέλοντας και μη θα τον κατεβάσουμε σε ανθρώπινο επίπεδο. Εκτός και άν πιστεύεις ότι θέλοντας και μη δεν μπορούμε εμείς να ανέβουμε σε κάποια επίπεδα............κάτι (για τη δυνατότητα του οποίου), που έχει γράψει πολλές φορές ο Trexagireve, αλλά δεν το έχεις προσέξει.........

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
θεού.Όταν ο ερευνητής προσπαθεί να εξηγήσει στα δικά
του μέτρα και σταθμά, τα του ερευνωμένου και δη ενός Θεού,
τότε τουλάχιστον χρειάζεται η βοήθεια αυτού του Θεού,
ώστε να γίνει αντιληπτός... Και φυσικά, μέχρι σήμερα,
δεν ύπήρξε καμιά σοβαρή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση...
Ο Θεός είναι μέσα μας, απλά είναι τόσο λεπτεπίλεπτος, ώστε
για μας είναι σαν να λέμε αόρατος...Λόγω, βέβαια της δικής μας χοντράδας, αν με αντιλαμβάνεσαι...
Μας λείπει λεπτότητα, γενικώς....
quote:
Δε νομίζω, ότι θέλοντας και μη θα τον κατεβάσουμε σε ανθρώπινο επίπεδο.
Αυτό δεν κάνουν οι θρησκείες;;
Δεν προσπαθούν να εξηγήσουν το θεό, με τις ανθρώπινες δυνατότητες;;;
Αλλιώς πώς μπορούν και δίνουν ερμηνείες γι' αυτόν και "γνωρίζουν" κιόλας, τι θέλει από εμάς, πώς το θέλει και πότε;;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
europaios2 -Γιατί φίλε μου? τα Ευαγγέλια δεν τον προσεγγίζουν καθόλου? Ή πρέπει να τον δούμε με τα μάτια μας? ή σου φαίνονται τόσο αλλοπρόσαλλα τα κείμενα?
Τα Ευαγγέλια φίλε μου Τον προσεγγίζουνε μέσα από την ανθρώπινη «πλευρά», μέσα από την ανθρώπινη νόηση και όχι μέσα από μια υπερβατική «πραγματικότητα», άλλωστε μην ξεχνάς ότι το υπερβατικό, το μη αισθητό (Θεός) δεν μπορεί να περιγραφτεί με λόγια, πόσο περισσότερο όταν τα λόγια προσπαθούμε να τα μεταφέρουμε σε γραφή .
quote:
europaios2 -Νομίζω ότι το ερώτημά σου είναι απλά και μόνο ρητορικό.
Όταν γνωρίσεις τον άνθρωπο θα κάνεις το πρώτο βήμα για να γνωρίσεις και το Θεό.
Δε νομίζω, ότι θέλοντας και μη θα τον κατεβάσουμε σε ανθρώπινο επίπεδο. Εκτός και άν πιστεύεις ότι θέλοντας και μη δεν μπορούμε εμείς να ανέβουμε σε κάποια επίπεδα............κάτι (για τη δυνατότητα του οποίου), που έχει γράψει πολλές φορές ο Trexagireve, αλλά δεν το έχεις προσέξει.........
Κατ’ αρχήν να διευκρινίσω ότι ο χριστιανισμός μιλάει για μια εξ΄αποκαλύψεως πίστη, ότι τον θεό τον γνωρίζεις διάμεσου του Αγίου Πνεύματος και όχι γνωρίζοντας πρώτα το Εγώ σου .
Οπότε φίλε μου αυτά που λες αναιρούνται από αυτά που λέει η χριστιανική θεολογία…
.
Τώρα αν έχεις προσέξει θα δεις ότι και η δικιά μου άποψη σε παρά πολλά μηνύματα είναι, ότι ο άνθρωπος μπορεί να κάνει κάποια υπέρβαση πάνω από τον κόσμο των ανθρωπίνων αισθήσεων, μόνο όταν καταφέρει και γνωρίσει, ξεσκεπάσει το Εγώ του (ατομικότητα) και βιώσει, αισθανθεί ως ένα κομμάτι του Όλου και μέσα στο Όλον είναι και ο ίδιος ο άνθρωπος.
quote:
trexagireve -Ο Θεός είναι μέσα μας, απλά είναι τόσο λεπτεπίλεπτος, ώστε
για μας είναι σαν να λέμε αόρατος...Λόγω, βέβαια της δικής μας χοντράδας, αν με αντιλαμβάνεσαι...
Πιστεύω πως ναι, σε αντιλαμβάνομαι .
Αν μιλάς για έναν θεό που Ενυπάρχει μέσα σε όλα και επομένως μέσα και στον άνθρωπο συμφωνώ .
Αλλά ακόμα επιμένω (πιστεύω) ότι η χοντράδα μας (ύλη) συνεχίζει να τον νοεί βάση των ανθρωπίνων αισθήσεων .
Τώρα βέβαια για αυτό που γράφεις … «χρειάζεται η βοήθεια αυτού του Θεού,
ώστε να γίνει αντιληπτός...» θα ήθελα ένα παράδειγμα για να καταλάβω πως την αντιλαμβάνεσαι εσύ αυτήν την βοήθεια …![]()

quote:
Όταν ο ερευνητής προσπαθεί να εξηγήσει στα δικά
του μέτρα και σταθμά, τα του ερευνωμένου και δη ενός Θεού,
τότε τουλάχιστον χρειάζεται η βοήθεια αυτού του Θεού,
ώστε να γίνει αντιληπτός...
Επομένως, αφού αδυνατούμε να καταλάβουμε το θεό και να μας βοηθήσει δεν θα το αντιληφθούμε, με τις ανθρώπινες αισθήσεις μας, άρα θα πρέπει να σταματήσουμε την προσπάθεια και να μείνουμε σ' αυτά που είπαν κάποιοι, κάποτε, που κι αυτοί δεν μπορούσαν να τον κατανοήσουν ή να τον ερμηνεύσουν, ως άνθρωποι.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
1. Matrix
2. H Aδελφότητα των Λύκων
3. The Lord of the Rings
4. Star Wars
5. 6η αίσθηση
Στο όνομα της Aγίας Eπιστήμης
Star Wars Episode VI Return of the jedi
Star Wars Episode II Attack of the clones
Lord of the rings The two towers
Lord of the Rings The fellowship of the ring
![]()
RESPECT IS EARNED, NOT GIVEN
2 RESIDENT EVIL
3 ΒΑΜΠΙΡ: ΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΝΕΚΡΟΙ
4 Η ΕΠΑΥΛΗ
5 Χ-ΜΕΝ

Πέθανε μια άλλη μέρα
The Fast And The Furious
MatriX
Coyote Ugly
The Lord!!! ( Of The Rings (!!) )
-------------------------
Μόνο τα μικρά μυστικά χρειάζονται
προστασία.Τα μεγάλα προστατεύονται
από την δημόσια δυσπιστεία...
-------------------------
Hulk
Lord of the Rings
X-Men
Terminator
Edited by - Dr.Doom on 13/09/2003 13:20:56
που δεν είχα την δυνατότητα να σας επισκευτώ!
Οι 5 καλύτερες... :
1)Η τελευταία έξοδος
2)Amelie
3)Το πράσινο μίλι
4)Άρωμα γυναίκας
5)Ο κύκλος των χαμένων ποιητών
Στα παραπάνω δεν υπάρχει αύξουσα σειρά.
Feel the anxiety hold off the fear...
quote:
Άν έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα στις ταινίες που διαπραγματεύονται καλύτερα τους μεταφυσικούς κώδικες ή συμβολισμούς σίγουρα οι προαναφερθήσες είναι απο τις πιο φανταχτερές ταινίες.Επειδή για μένα η μεταφυσική έχει και πιο εφηρμοσμένους αντίποδες και πιο συγκεκριμένα εμπεριέχει μέσα της την πρόκληση της αμφισβήτησης ή της υπέρβασης των ορίων που θεωρούνται ώς δεδομένα στην πραγματικότητα που μας περιβάλλει,ταινίες που παρουσίασαν ανθρώπους που υπερέβησαν ή αμφισβήτησαν τα όρια αυτά νομίζω οτι κατέχουν μια εξέχουσα θέση.Ενδεικτικά αναφέρω τις Πατς Άνταμς,Ένας υπέροχος άνθρωπος και Η ζωή του Ντέιβιντ Γκέιλ.
Πέστα Χρυσόστομε!

AGAPITE Secondborn SIGOURA DEN THA MPORESW NA APANTISW ME PASA EILIKRINIA GIA TO TOP TON TAINION MIAS KAI AN DEN EULIGISEIS TA GENIA SOU DEN KANEIS TIPOTA.H DOULEIA MOU EXEI SXESEI AMESEI ME TON KINIMATOGRAFO KAI TO DVD.ERGAZOME SE MIA APO THS MEGALYTERES KINIMATOGRAFIKES ETAIRIES.
PARA TAFTA THA SOU PW.
1 FAST IN THE FYRIOUS
2 XXX
3 GAMOS ALLA ELLHNIKA
4 PEIRATES THS KARAVAIKHS
5 DOKIMASIA.
FILIKA NIKOS.