- Το νέο βιβλίο του κυρίου Φουράκη - Περιοδικά - Βιβλία
Συμφωνώ,όμως,και με τον Πλωτίνο,θα είναι χαζό να εστιαστούμε μονάχα σε αυτή τη γενιά διότι οι μεγάλες αλλαγές θα έρθουν(ήδη έχουν έρθει) είτε με τον ένα τρόπο είτε με τον άλλο,είτε από τη μία γενιά είτε από την άλλη-στην ουσία από όλες μαζί.
Όσο για το τραγούδι που ανέφερες Δημήτρη αν δεν κάνω λάθος είναι αυτό με το βιολί που σολάρει για πολύ ώρα και με έναν τραγουδιστή με ψιλογερμανική προφορά.Όντως είναι μαγεία.
efxaristo kost gia tin apantisi
Εντελώς απαράδεκτο .
opote sygnomi. ki ego to theoro aparadekto, alla apo to na min grafo katholou, protimo etsi
ΜΗ ΜΑΣΑΤΕ!!!! ΠΟΤΕ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΩΡΑ?????
ΤΟ Ε μην ξεχνάτε οτι είναι και το σύμβολο του χαπιού Ecstasy!
ΜΗΝ ΚΑΤΑΠΙΝΕΤΑΙ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΤΟΥΣ!!!
Υ.Γ Στην γενεά ΄83 και μετά: Αν θα αλλάξει κάτι αυτό θα το κάνετε εσείς σίγουρα, αλλά με πολύ κόπο και φυσικά θα πρέπει να είναι ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ!!!
Ο κάθε ένας κρίνεται με αυτά που γράφει και καταθέτει δημοσίως.
Τα άρθρα μου και οι απόψεις μου είναι επώνυμες. Υπό αυτή την άποψη πολλοί με γνωρίζουν, εγώ όχι.
Επισκέφτηκα την ιστοσελίδα που υπέδειξες και δεν βρήκα κάτι σχετικό. Το μόνο που βρήκα είναι τα πολύ γνωστά θαλάσσια σαλάχια που κάποιος αφού τα έκοψε και τα έραψε τα βάφτισε τελχινες...
Καλό καλοκαίρι….

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
Μόλις είδα αυτό το άρθρο. Η γνώμη μου είναι πως κάθε έτος γεννιούνται λαμπρά μυαλά αλλά το θέμα είναι αν και το πώς «ενεργοποιούνται».
Από κει και πέρα θα συμφωνήσω με τον ΠΛΩΤΙΝΟ. Μία ερώτηση μόνο. Εμείς που είμαστε πριν το ’83, βάση του εν λόγο συγγραφέα δεν έχει «κοκό»?
Με εκτίμηση,
nobody
Φτου
ανήσυχη7
quote:
Φίλε bas ξέρω όχι Άγιους, αλλά διορατικούς όπως τους λένε ή χαρισματικούς αν θές.
Kαι στην Αθήνα και στο Όρος.
Θα σου τους δώσω με e-mail
Συγνώμη,αυτοί διορατικοί-χαρισματικοί υπάρχουν σε κάποια συγκεκριμέμη λίστα χωρισμένοι σε κατηγορίες ανάλογα με την ειδικότητα του καθενός?Κάτι σαν τους γιατρούς ας πούμε?Με συγχωρείται αλλά δεν μου φαινονται λογικά τέτοια πράγματα...
Impious Varmint
Αυτόματη ροή- αυτό τα λέει όλα. Αφήνεις τον εαυτό σου να ρευσει, και κοιτας με τα μάτια ανοιχτά γύρω σου. Και βλέπεις τα σημάδια ωστε να ξερεις αν η πορεία σου είναι σωστη..
Μην ανησυχείς, αν είναι να γνωρίσεις κάποιον γέροντα, κάποιον "άγιο", πίστεψέ με υπάρχουν πολλοί τρόποι αυτός να σε καλέσει, χωρίς εσύ καν να το καταλάβεις οτι το κάλεσμα προέρχεται από κάπου... Πολύ πιο μετά όταν συμπληρώσεις τα κομμάτια του πάζλ (μαζί με πολλά νέα που θα βρεις) θα καταλάβεις πως και γιατί λειτούργησε το κάλεσμα... ![]()

ΣΑΤΥΡΟΣ ΜΕΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ
http://periplanisis.blogspot.com/
quote:
Αυτόματη ροή- αυτό τα λέει όλα. Αφήνεις τον εαυτό σου να ρευσει, και κοιτας με τα μάτια ανοιχτά γύρω σου. Και βλέπεις τα σημάδια ωστε να ξερεις αν η πορεία σου είναι σωστη..Μην ανησυχείς, αν είναι να γνωρίσεις κάποιον γέροντα, κάποιον "άγιο", πίστεψέ με υπάρχουν πολλοί τρόποι αυτός να σε καλέσει, χωρίς εσύ καν να το καταλάβεις οτι το κάλεσμα προέρχεται από κάπου... Πολύ πιο μετά όταν συμπληρώσεις τα κομμάτια του πάζλ (μαζί με πολλά νέα που θα βρεις) θα καταλάβεις πως και γιατί λειτούργησε το κάλεσμα..
Γιατί αυτό μου κάνει κατι σε μοιρολατρεία???
Δεν έχεις άδικο όταν λες πως κάποια πράγματα δεν τα βρίσκεις με συνηθισμένους τρόπους αλλά το να περιμένεις κάποιον γέροντα να σε βοηθήσει δεν είναι λίγο αλλόκοτο???
Θα προτιμούσα να ζητήσω την βοήθεια στενών μου ανθρώπων...
Και κατι ακόμα...Γιατί κάποιος θεωρητικά άγιος πρέπει να είναι γέροντα ς ή έστω μεγάλης ηλικίας?
Impious Varmint
quote:
Και κατι ακόμα...Γιατί κάποιος θεωρητικά άγιος πρέπει να είναι γέροντα ς ή έστω μεγάλης ηλικίας?Impious Varmint
Γιατί αυτό επιβάλλει το image : σεβασμός , MH αμφισβήτηση των λεγόμενων-οραμάτων του κ.λ.π.
quote:
Γιατί αυτό επιβάλλει το image
Είναι λογικό όμως η πίστη να στηρίζεται σε προκαθιρισμένα πρότυπα που έχουν να κάνουν με την ηλικία και την ιδιότητα καποιου ατόμου?
Θα ήταν ανοησία να ισχυριστεί κανείς πως ένας απλός νέος είναι κατά πολύ "σοφότερος" από κάποιον ηληκιωμένο ιερέα?
Κατά την γνώμη μου,το να θεωρηθείς χαρισματικός και φωτισμένος από τον θεό είναι το μόνο εύκολο (αρκεί λίγο promotion).Το να είσαι πραγματικά ενα σκαλί πιο πάνω σε πνευματικό επίπεδο,είναι το δύσκολο.Αν όχι ακατόρθωτο...
Impious Varmint
quote:
Γιατί αυτό μου κάνει κατι σε μοιρολατρεία???Δεν έχεις άδικο όταν λες πως κάποια πράγματα δεν τα βρίσκεις με συνηθισμένους τρόπους αλλά το να περιμένεις κάποιον γέροντα να σε βοηθήσει δεν είναι λίγο αλλόκοτο???
Θα προτιμούσα να ζητήσω την βοήθεια στενών μου ανθρώπων...Και κατι ακόμα...Γιατί κάποιος θεωρητικά άγιος πρέπει να είναι γέροντα ς ή έστω μεγάλης ηλικίας?
Impious Varmint
Μοιρολάτρης;;;
Εγώ δεν περιμένω από κανέναν γεροντα να με βοηθήσει ![]()
Ουτε πρεπει να ειναι κάποιος μεγάλης ηλικίας για να είναι άγιος, σε καμία περίπτωση. Εγώ δεν είπα τίποτα τέτοιο. Απλά απάντησα στον φίλο που ο ίδιος λέει οτι θελει να γνωρίσει άγιο απο το Αγιον Ορος η κι εγώ δεν ξέρω που, με όρους που ορίζει αυτός. Αφού μίλησε για γέρους, του απάντησα για γέρους ![]()
Οσο για την μοιρολατρεία, νομίζω οτι με παρεξηγείς... δεν μιλώ επίσης πουθενά οτι κάθεσαι και περιμένεις όλα απλά να σου συμβούν... Και εσύ χρειάζεται κάποια προσέγγιση να κάνεις, δεν γίνεται εκεί που κάθεσαι στην ζωούλα σου και στον καναπέ σου και στην μιζέρια σου, ξαφνικά να σου έρθουν όλα μόνα τους... Και αν γίναι, μαγκιά του οποιου το ζήσει. Το όλο θέμα εννοείται προυποθέτει βήματα απ΄τον καθένα. Η όλη "σύνδεση με το δίκτυο". Είτε το βήμα αυτό είναι απλά κάποιος να δίνει λίγο χρόνο στην Ψυχή του, ωστε να μην τον κάνει εντελώς συμβατικό η φυσική εντροπία, είτε με το να...ακόμα και να βγει να περπατήσει.. Η κίνηση, μιλώντας μεταφορικά αλλά και στην συγκεκριμένη περίπτωση και κυριολεκτικά, μπορεί να εισάγει στο όλο σύστημα του ανθρώπου αρνητική εντροπία, ωστε απλά να καθυστερλησει η διαδικασία του να γινει στασιμο το σύστημα. Αλλά μπορεί- αν ξεπεράσει κάποιον βαθμό, να κάνει το συστημα ακόμα πιο.. δυνατο, πιο γρήγορα στροβιλιζόμενο και απο πρίν!! ![]()
Διαφωνείτε;
Συν Αθηνά και χείρα κίνει, λένε.
Θεωρώ αυτονόητο το να κινησω το χέρι μου.
Αλλά όταν δεις οτι όντως υπαρχει και Αθηνά (μεταφορικά, έτσι;;;), τότε παίρνει σημασία ακόμα πιο πολύ το ρητό, και τότε δίνεται πλέον ίση σημασία στα δυο σκέλη του...

ΣΑΤΥΡΟΣ ΜΕΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ
http://periplanisis.blogspot.com/
Ήταν όμως άνθρωπος και ήθελε συντροφιά από κάποιο σοφό και οδηγίες.
Κατέβαινε λοιπόν στην πόλη και έκανε παρέα με ένα τσαγκάρη παντρεμένο με παιδιά. Ράβε ξήλωνε τη σόλα ο τσαγκάρης του έδινε και οδηγίες.
quote:
Συν Αθηνά και χείρα κίνει,
Θα συμφωνήσω μαζι σου αγαπητέ...
Εκει ηθελα να καταληξω...Στο να μην περιμενουμε απραγοι την οποια βοηθεια χρειαζομαστε.Απλα επειδη αναφερθηκες στο οτι υπάρχουν πολλοί τρόποι κάποιος να σε καλέσει,χωρίς εσύ καν να το καταλάβεις οτι το κάλεσμα προέρχεται από κάπου.
Για αυτο μιλησα για μοιρολατρεια...Χίλια συγνώμη...
Impious Varmint