- Επιγνωση - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:
Ελα μωρέ, πηγε κανας λιγούρης καγκουρας 30άρης, την έπεσε στη 18άρα τότε Γιωργίτσα, της πούλησε μούρη, φούμαρο και παπά, θεωρία ιστορία και υψηλά νοήματα, και παρίστανε τον Ντειβιντ κοπερφιλντ αναβοσβήνοντας λάμπες στους δρόμους τάχαμου. Θα χε και τίποτα κινκυ Σαδομαζο βίτσια, και η άλλη νόμιζε ότι βρήκε ενεργειακό βαμπίρ που της ρούφαγε την ενέργεια.
Στο τέλος αφού έκανε το κομμάτι του και τη βαρέθηκε ή βρήκε καμιά άλλη, την παράτησε, και έμεινε η Γιωργίτσα να κλαίει το Μπάμπη και να γράφει τον πόνο της, κάνοντάς τον εξαγωγή και προβολή σε όλες τις καθημερινές δραστηριότητές της...
Φίλε, ξε'ς πόσες έχω γνωρίσει τέτοιες παλιά ; Πφφφ ... πολλές ρε φίλε. Θυμάμαι ήταν μία στην Αθήνα που ρε παιδί μου, καθόμασταν τώρα να πιούμε καφέ, έτσι ; Νόμιζε πως τριγύρω της την παρακολούθούσε ο πρώην της. Αυτός το έπαιζε μάγος κι έτσι ... της είχε φυτέψει στο κεφάλι πως ήταν master, ο Γκάνταλφ ρε παιδί μου, κι αυτή νόμιζε πως ήταν παντού αυτός και φίλε ... έτρεμε το άτομο. Στην κυριολεξία, δεν κάνω πλάκα. Το άτομο, έτρεμε, την έπιανε τρέμουλο. Ε, μετά από κουβέντα, παρέα, πήγαμε και για μπάνιο μια μέρα, ήπιαμε και λίγο, μετά την είδα ... έστρωσε. Τώρα δεν ξέρω τι κάνει - καλή της ώρα.
quote:
Βεβαίως μαλακία μας κι εμάς, που δεν γίναμε "ψυχολόγοι",
να τα παίρνουμε από τις Γιωργίτσες μέχρι να βρουν τον εαυτό τους και την "ελευθερία" τους.
Φίλε ειλικρινά, εγώ θα είχα βγάλει πολλά λεφτά! Πολλά λεφτά όμως. Δηλ. αν από κάθε τέτοια τύπισσα που ασχολήθηκα - χωρίς να κάνω κάτι ιδιαίτερο έτσι ; Παρέα μόνο, βόλτα, φαγητό και άκουγα μόνο τους καημούς και τα ντέρτια τους, 'ντάξει, ήταν λίγο πυροβολημένα τα άτομα, γιατί τώρα ας πούμε η άλλη πίστευε πως ήταν ξωτικό, 'ντάξει, λες (χαχαχα) 'ντάξει, ξωτικό εσύ, αστροναύτης εγώ - ζητούσα λεφτά, φίλε ... μια πολυκατοικία θα είχα. Χωρίς πλάκα. Πω πω φίλε, τι σπορ κι αυτό ε ; Αλλά πιτσιρικάδες ήμασταν, χρόνο είχαμε, υπομονή είχαμε ... να ακούς τώρα τον άλλον να σου λέει για διάφορα ... πφφφ ... πω, πωω ρε φίλε, μεταφυσικές παρουσίες στο δωμάτιο λέει, μια φορά μαγείρευε λέει και της έπιασε την κουτάλα και την έριξε κάτω, της άναβε ξέρω 'γω τα μάτια της κουζίνας και τέτοια ... και να μην ξε'ς τι να κάνεις ... να γελάσεις ; να κλάψεις ; να της ρίξεις καμιά σφαλιάρα να συνέλθει ; πω, πωωω φίλε ... μαρτύριο. Την έλεγα "πιες τον καφέ σου ρε". Μου έλεγε "δεν αισθάνομαι το χέρι μου!". "Ρε, πιες τον καφέ σου, μη με τρελαίνεις ! Έλα, πιάσε το δικό μου. Τώρα, το αισθάνεσαι ;", "Ναι ... ", χαχαχαχα! Δηλ. ρε φίλε .... τρέλα! Τρέλα!
Edited by - kangaro on 17/07/2018 10:48:29
Να πάρε παράδειγμα, Γιωργίτσα ... λέει η Γιωργίτσα "γιατί να μην είμαστε", λέει "superman" ; Τώρα, όταν ας πούμε βγεις με την Γιωργίτσα που δεν την λένε Γιωργίτσα και με την x Γιωργίτσα, και πας για καφέ, έτσι ; και σε ρωτήσει αυτό και το εννοεί, έτσι ; δεν κάνει πλάκα δηλ ... θέλει να μάθει γιατί δεν γεννιόμαστε superman ... πραγματικά φίλε θέλει να μάθει, απορία έχει ... φίλε, ΤΙ θα κάνεις ; τώρα μιλάω, όχι παλιά. Τώρα, με 2-3 κουτσούβελα στην πλάτη σου, μια γυναίκα και ένα σωρό υποχρεώσεις. Φίλε, δεν θα κάψεις τα λάστιχά σου ; Δηλ. δεν θα αφήσεις μόνο μια ροδιά στον δρόμο ; Φίλε, εγώ όχι τα λάστιχα θα κάψω, πω, πωω ... θα εξατμιστώ να πούμε ... θα γίνω σκόνη, αέρας, μικροσωματίδιο ... αόρατος θα γίνω ... θα την πω "κάτσε μισό λεπτό, μην φύγεις, πάω για τσιγάρα κι έρχομαι ..." ![]()
Δηλ. ρε Μήτσο, δες τώρα απορία :
quote:
πχ αν εγώ επιχειρήσω να πηδήξω απ' το μπαλκόνι, θα σπάσω τα κόκκαλά μου..[ πάλι καλά που το καταλαβαίνει αυτό δηλ. ... ] Γιατί να μην είμαι σούπερμαν?
Πφφφ .... φίλε ... μια σκόν' ... που λένε και στο χωριό της γυναίκας μου. Μια σκόν' ...
Και κάθεσαι τώρα εσύ και της εξηγείς. Πω, πω φίλε, κουράζομαι μόνο που το σκέφτομαι ρε φίλε .... Έχεις πάει για καφέ, να χαλαρώσεις δηλ. ρε παιδί μου, να πιεις το καφεδάκι σου, να πεις καμιά μαλακία, πω, πω φίλε και φεύγεις απ' τον καφέ ... ράκος, σαν να όργωσες 15 στρέμματα χωράφι να πούμε ... γυρνάς σπίτι και θες οπωσδήποτε μπάνιο. Νερό! Να ξεπλύνεις ότι δηλ. γαμημένo αρνητικό σπόρι έπεσε πάνω σου. Φίλε, ειλικρινά ... μπορείς να συναναστραφείς με έναν τέτοιο άνθρωπο ;
Edited by - kangaro on 17/07/2018 11:11:18
Πρώτον, τα κουτσούβελα και η γυναίκα δεν είναι μπαγκάζια που τα φορτώνουμε στην πλάτη μας και πάμε.
Είναι άνθρωποι! δεν είναι υποχρεώσεις.
Δεύτερον, τα κουτσούβελα και η γυναίκα είναι επιλογές που έχουμε κάνει στη ζωή.
Ασφαλώς και αν έχεις παιδιά πρέπει να τρέχεις συνέχεια πίσω από ευθύνες και υποχρεώσεις αλλά δεν σου' βαλε κανένας το μαχαίρι στο λαιμό για να τα κάνεις.
Οπότε εδώ ταιριάζει το "σ..άσε και κολύμπα."
Και αν εγώ παραπονιέμαι που γεννήθηκα και που δεν έπρεπε γιατί δεν το διάλεξα και τι θέλω εγώ εδώ και τι κάνω στη ζωή και δεν έχω φύγει ακόμα, δεν διαφέρω και πολύ από εσάς που εκτός απ' τον εαυτό σας έχετε επιλέξει να δημιουργήσετε επιπλέον προβλήματα και τρέχετε από πίσω σαν το Βέγγο.
Ίσως όμως να λύσατε γρήγορα το θέμα "εαυτός" και να θέλατε να ασχοληθείτε και με κανάν άλλον πέρα απ' την πάρτη σας αλλά και πάλι αν ήταν αυτό γνήσιο και ειλικρινές, αυτή η πρόθεση βοήθειας, θα στρεφόσασταν προς ανθρώπους που ήδη υπάρχουν στη ζωή και δεν θα δημιουργούσατε καινούργιες επιβαρύνσεις..
Και αν έχω τώρα κάποιες πολυτέλειες όπως να μπορώ να μην κάνω τίποτα, να μην δουλεύω, να σκοτώνω την ώρα μου εδώ μέσα, αυτό οφείλεται και στους γονείς μου που με φροντίζουν ακόμα βέβαια, αλλά και στο ότι δεν έχω επιλέξει να δημιουργήσω πρόσθετα προβλήματα.
Και καλώς γιατί δεν είμαι ικανή να σηκώσω ούτε τον εαυτό μου πόσο μάλλον και κάποιον άλλον.
Κατ' αρχήν, μίλα ξεκάθαρα : Πες "παίδες, έχω αυτό το πρόβλημα, είμαι μόνη, είμαι απελπισμένη, είμαι - ξέρω 'γω - χαμένη, μπερδεμένη, μαγέμενη ξέρω 'γω, θέλω δάσκαλο, θέλω γκόμενο". Πες επακριβώς τι πρόβλημα αντιμετωπίζεις. Το να κουβεντιάζουμε γενικά και αόριστα, μπας και πιάσεις κάτι που σε συμφέρει και το οικειοποιηθείς, δεν οφελεί. Πες τι πρόβλημα έχεις. Ξέρεις κατ' αρχήν, ποιο είναι το πρόβλημά σου ; Είσαι ας πούμε νοητικά εντάξει ή έχεις κάποιο πρόβλημα ; Επίσης, είσαι διατεθημένη να ακούσεις ; Ήρθες ας πούμε εδώ να μάθεις ή να μας μάθεις ; Τι από τα δύο ;
quote:
Τι να πεις ρε φίλε ... τι να πεις ...
Να πάρε παράδειγμα, Γιωργίτσα ... λέει η Γιωργίτσα "γιατί να μην είμαστε", λέει "superman" ;
To πρόβλημα δεν είναι να θέλει κάποιος να είναι σούπερ μαν ή σπορτ-μπίλης ή σουπερ γιαγιά ξερωγω....
Το πρόβλημα είναι να το βλέπει αυτό ως "στέρηση ελευθερίας" ή ως αδυναμία να σώσει εαυτόν και αλλήλους.
Και εκεί αρχίζει το ψυχολογικοτέτοιο μπουρδούκλωμα.
Υπό τη δοσμένη Φύση, τον κόσμο μας, το σώμα μας και τις ανάγκες μας, υπάρχουν και μερικές "σταθερές".
Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα σχετικά και υπερβατικά.
Ε, τώρα βέβαια για τη Γιωργίτσα είναι ψιλά γράμματα αυτά.
Αυτή θέλει να μπορεί να πηδήξει από το μπαλκόνι του 5ου ορόφου και να είναι σαν να κάνει παρκούρ, να βγαίνει αλώβητη μετά από 3 κωλοτούμπες στον αέρα.
Θέλει να μην έχει ανάγκη το φαϊ, ούτε τα λεφτά για να το αγοράσει, ούτε τη δουλειά για να βγάλει τα λεφτά, και πάει λέγοντας.

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
quote:
Ίσως όμως να λύσατε γρήγορα το θέμα "εαυτός" και να θέλατε να ασχοληθείτε και με κανάν άλλον πέρα απ' την πάρτη σας αλλά και πάλι αν ήταν αυτό γνήσιο και ειλικρινές, αυτή η πρόθεση βοήθειας, θα στρεφόσασταν προς ανθρώπους που ήδη υπάρχουν στη ζωή και δεν θα δημιουργούσατε καινούργιες επιβαρύνσεις..
Τίποτε δεν λύσαμε ρε. Απλοί άνθρωποι είμαστε. Μπορείς να γίνεις κι εσύ ένας απλός άνθρωπος ;
Ε όχι και άνεργος, έρευνα επί πληρωμή κάνω (ευτυχώς ξέφυγα από το 9-5).
'Μπαίνουμε στον Υδροχόο και θα ανάψουνε φωτιές' είχε γράψει κάποτε ο Ρασούλης...πέρασες και δεν ακούμπησες....και σιγά μην κάτσουμε να σού εξηγήσουμε τελευταίε για τα Αρχέτυπα και τους Αιώνες που λέγανε και οι παλαιοί...
Δηλαδή κοίτα εδώ τι συμβαίνει: Άνθρωποι ακομπλεξάριστοι σαν τον Ρασούλη έχουν πάντα μία κουβέντα να πουν ακόμα και με κάτι καραγκιοζάκια σαν κι εσένα...έλα όμως που τα καραγκιοζάκια παθαίνουν ταύτιση με τους ήρωες τους και αυτοχρίζονται μαθητές και ακόλουθοι...Προς τα πού να μουτζώσω από εδώ που είμαι![]()
quote:
Αυτή θέλει να μπορεί να πηδήξει από το μπαλκόνι του 5ου ορόφου και να είναι σαν να κάνει παρκούρ, να βγαίνει αλώβητη μετά από 3 κωλοτούμπες στον αέρα.
Θέλει να μην έχει ανάγκη το φαϊ, ούτε τα λεφτά για να το αγοράσει, ούτε τη δουλειά για να βγάλει τα λεφτά, και πάει λέγοντας.
Ε, ντάξει, τέτοια θέλει ; E, ντάξει, τι να πω ... Και μου λες μετά να μιλήσω μπας και βοηθηθεί ; Απο ποιον ; Απο μένα ; Εγώ δεν θα την πω "μη πηδάς!", θα την πω "κάνε ότι γουστάρεις, θες να πηδήξεις ; πήδα! τι με νοιάζει ;".
Ρε φίλε, να σου πω κάτι ; Κατ' αρχήν είμαι σίγουρος ότι αυτά που συζητάει εδώ, δεν τα συζητάει στο οικογενειακό της περιβάλλον. Γιατί στο οικογενειακό της περιβάλλον, αν τα ακούσουν αυτά, θα την μπουζουριάσουν και θα την τιγκάρουν στα ηρεμιστικά. Συνεπώς εδώ, το κοριτσάκι βρίσκει κοινό και αναγνώστες - κι αυτοί πυροβολημένοι - για να ... "κουβεντιάσει". Όλοι οι πυροβολημένοι εδώ μαζεμένοι ας πούμε, ε, κάποιος θα ανοίξει κουβέντα μαζί της.
quote:
Και αν εγώ παραπονιέμαι που γεννήθηκα και που δεν έπρεπε γιατί δεν το διάλεξα και τι θέλω εγώ εδώ και τι κάνω στη ζωή και δεν έχω φύγει ακόμα, δεν διαφέρω και πολύ από εσάς που εκτός απ' τον εαυτό σας έχετε επιλέξει να δημιουργήσετε επιπλέον προβλήματα και τρέχετε από πίσω σαν το Βέγγο.
Γιωργίτσα είπαμε παρ'το αλλιώς.
Καμία σχέση εσύ με μας. Με μένα τουλάχιστον.
Εγώ δεν δημιούργησα πρόβλημα ποτέ στον εαυτό μου και ούτε σκοπεύω να το κάνω.
Ό,τι πρόβλημα και όσα προβλήματα κατά καιρούς είχα
μου τα δημιουργούσαν άλλοι/τρίτοι. Άνθρωποι και καταστάσεις έξω και πέρα από μένα που δεν μπορούσα φυσικά να ελέγξω και δεν γίνεται ούτε χρειάζεται κιόλας.
Αλλά κοίτα τη 'μαγική' συνταγή: Παρά το ότι ζούμε όπως είπαμε σε κόσμο προβλημάτων προσπαθούσα με οποιοδήποτε πρόσφορο και λογικό τρόπο να τα αντιμετωπίζω , να τα αποφευγω, να τα παραμερίζω, να τα λύνω ή να...τα στέλνω στο διάολο, ώστε όσο και όπως μπορώ να κάνω τη ζωή μου όπως τη θέλω και τη φαντάζομαι, με τις επιλογές μου κλπ.
Εσύ απεναντίας το γυρνάς σε Ξανθόπουλο και Μάρθα Βούρτση,
και λες κακούργα ζωή και κακούργα κενωνία γιατί να γεννηθώ και τί κάνω εδώ πέρα.
Αυτό κοριτσάρα είναι ΥΒΡΙΣ απέναντι σε ό,τι Θεό πιστεύεις ή δεν πιστεύεις, στη Συμπαντική ολότητα, στους γονείς σου και στην ίδια την έννοια της Ζωής!

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
To λεξικο του σκεπτικιστή.Για όσους επιθυμούν μια ορθολογική προσεγγιση των διαφορων παραφυσικων φαινομένων,urban legends etc
Παραθετω χαρακτηριστικό απόσπασμα.Αναφερεται στην αριθμολογία...
-------------------------------------------------------------------
-Αριθμολογία και...Η Προβλεπτικότης της Ελληνικής Γλώσσας!
Η δεύτερη καταχώριση αφορά στην αριθμολογία. Όπως πολύ σωστά σημειώνει ο κύριος Carroll, η αριθμολογία μοιάζει λειτουργικά με την αστρολογία και όλες τις άλλες New Age μεθόδους. Υπόσχεται καλύτερη κατανόηση του εαυτού μας και γενικές κατευθύνσεις για το μέλλον μας. Κάτι τέτοιο λένε και όσοι ασκούν την αστρολογία ή τα ταρώ. Βέβαια η αριθμολογία έχει ένα επιπλεόν χαρακτηριστικό. Θαμπώνει με τους αριθμούς και προσπαθεί να ενδυθεί έναν επιστημονικό μανδύα. Διαβάζω συχνά σε site που περιγράφουν την αριθμολογία πως " Η αριθμολογία είναι η επιστήμη των αριθμών*". Τι να πω τώρα. Μάλλον έχουν μπερδέψει τη θεωρία των αριθμών με την αριθμολογία. Δεν είδα πουθενά στην αριθμολογία απόδειξη για το θεώρημα του Fermat ή για την εικασία του Goldbach. Δεν είδα πουθενά αξιώματα της αριθμολογίας ούτε αποδείξεις και θεωρήματα σε σχέση με τους αριθμούς. Βέβαια συνέχεια αναμασάνε αυτό:
Η αριθμολογία μας εισάγει στη γνώση και θα μας βοηθήσει στο να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο που βρίσκετε μπροστά μας, φτάνοντας γρήγορα στον στόχο μας.*
Κοινώς, τις ίδιες γενικόλογες ανοησίες που λένε και όλες οι άλλες New Age μέθοδοι. Να μάθουμε για τον εαυτό μας... Βέβαια το πιο εκπληκτικό το είδα σε ένα άλλο site:
Η Αριθμολογία θεωρείται η πιο ακριβής από όλες τις επιστήμες που τελειώνουν σε - λογία. *
Θεωρείται από ποιούς; Από τους αριθμολόγους; Όπως θεωρείται και η Αστρολογία ως η επιστήμη των επιστημών από τους αστρολόγους; Θεωρείται η αριθμολογία πιο ακριβής από π.χ. τη φυσιολογία, την κοσμολογία, τη νευρολογία, την ενδοκρινολογία, την αναισθησιολογία ή την φαρμακολογία; Αν ναι, τότε θα πρότεινα στους αριθμολόγους την επόμενη φορά που πάνε να πάρουν ένα φάρμακο, να συμβουλευθούν την αριθμολογία και όχι το γιατρό τους ο οποίος λειτουργεί με βάση την "ανακριβή" φαρμακολογία.
Βέβαια, το παιχνίδι των λέξεων και των αριθμών δεν τελειώνει εδώ. Στα καθ' ημάς μόδα είναι οι λεξάριθμοι. Κοινώς, αντιστοιχίστε σε κάθε γράμμα έναν αριθμό(συνήθως σύμφωνα με την αντιστοιχία που χρησιμοποιούσαν και οι αρχαίοι έλληνες), και αρχίστε να κάνετε παιχνίδι. Ψάξετε για πρότυπα και περίεργες συμπτώσεις. Σίγουρα κάτι θα βγάλετε. Έτσι, μετά θα ισχυριστείτε πως η αρχαία ελληνική γλώσσα δεν είναι μια τυχαία γλώσσα. Είναι η γλώσσα των θεών! Έχει φτιαχτεί μαθηματικώς. Προέρχεται από εξωγήινους από τον Σείριο, δεν είναι ανθρώπινο δημιούργημα. Ή μπορείτε να πάτε και ένα βήμα παραπέρα. Μπορεί να ισχυριστείτε ότι "η Ελληνική Γλώσσα έχει κάποια μορφή προβλεπτικότητος *". Ο Λευτέρης Αργυρόπουλος λοιπόν, μας αποκαλύπτει τις εξής μέγιστες αλήθειες που ανακάλυψε με την λεξαριθμική θεωρία:
Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ = ΑΝΤΙΕΝΤΡΟΠΙΑ=977
ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ=ΒΕΒΑΙΟΝ=140
π=ΜΗΚΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΥ/ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ=2294/730=3.14...
Η ΥΛΗ ΚΡΟΥΕΙ ΑΝΤΙΥΛΗ=ΦΩΤΟΝΙΟΝ=1805
καθώς και πολλά άλλα ενδιαφέροντα. Τώρα το κατά πόσον η πληροφορία είναι αντιεντροπία, είναι κάτι που μόνο ο κ. Αργυρόπουλος ξέρει (και προφανώς και η ελληνική γλώσσα). Η πληροφορία έχει εντροπία, η οποία ορίζεται καταχρηστικά σύμφωνα με τη θερμοδυναμική εντροπία. Δεν είναι εντροπία, πόσο μάλλον αντιεντροπία, ότι και αν σημαίνει αυτό.
Είναι η αλήθεια το βέβαιον; Εδώ κάποιοι θα διαφωνήσουν. Η εξέταση του τι είναι "αλήθεια" είναι ένα μεγάλο θέμα και εισάγει διάφορα προβλήματα. Η Σημειολογική Θεωρία του Tarski επιχειρεί να λύσει το πρόβλημα, όπως όμως και διάφορες άλλες θεωρίες. Μια απ' αυτές είναι και η θεωρία της Ασαφούς Λογικής (fuzzy logic) όπου κάτι μπορεί να είναι ταυτόχρονα ψευδές και αληθές, με διαφορετικές αποχρώσεις. Σ' αυτή τη θεωρία τίποτα δεν είναι βέβαιο (εκτός ίσως από τον θάνατο και την εφορία). Ίσως η ασαφής λογική να σας φαίνεται περίεργη. Και όμως, χρησιμοποιείται αρκετά επιτυχώς σε διάφορα προβλήματα όπου δίνει ιδιαίτερα εύκολες και θεαματικές λύσεις.
Όσο για το π (3.14...) τώρα, αυτή η "μέγιστη αλήθεια" που ανακάλυψε ο κ . Αργυρόπουλος είναι όντως συγκλονιστική μιας και το π είναι άρρητος αριθμός. Δηλαδή δεν μπορεί να γραφτεί ααν κλάσμα δυο ακεραίων! Αυτό φαίνεται να ξέφυγε της πανσόφου ελληνικής γλώσσης. Όπως πρέπει να ξέφυγε και το γεγονός πως η κρούση της ύλης με την αντιύλη δεν δίνει φωτόνιο αλλά φωτόνιΑ ώστε να εξασφαλίζεται η αρχή διατήρησης της ορμής. Αλλά και αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Κατά την εξαύλωση πρωτονίου και αντιπρωτονίου παράγονται ακτίνες γάμμα ΚΑΙ διάφορα άλλα στοιχειώδη σωματίδια που λέγονται κουάρκς (quarks). Ποιός δεν ξέρει φυσική λοιπόν; Η ελληνική γλώσσα ή ο κ. Αργυρόπουλος; Ακόμα και αν έχει βρει όντως καποιες εντυπωσιακές λεξαριθμικές ισότητες (συμπτώσεις θα τις έλεγα εγώ), τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Η λογική του κ. Αργυρόπουλου φαίνεται να είναι η εξής: Αν δυο λέξεις έχουν τον ίδιο λεξάριθμο, τότε έχουν το ίδιο νόημα. Από όμως προκύπτει αυτό; Γιατί να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Μου θυμίζει την εξής λογική: Το μπουζούκι είναι όργανο, Ο αστυνόμος είναι όργανο, Αρα ο αστυνόμος είναι μπουζούκι...
Η ενασχόληση με τη λεξαριθμική "θεωρία" όμως δεν τελειώνει στον κ. Αργυρόπουλου. Ένα site που ασχολείται με το θέμα εκάνε τις εξής προβλέψεις για τις ευρωεκλογές του 2004:
ΕΚΛΟΓΑΙ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΙΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟΝ ΤΟΥ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΕΣΣΕΡΑ = 10.631
ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΔΕΙΝΗΝ ΗΤΤΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝ ΠΟΣΟΣΤΟΝ ΕΙΚΟΣΙ ΕΠΤΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ = 10.631
ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΣ ΕΝ ΚΟΜΜΑ ΕΞΙ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟΝ =10.631
Ο ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΠΟΣΟΣΤΟΝ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΕΝΤΕ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟΝ = 10.631
Φυσικά το ΠΑΣΟΚ πήρε 34.03%, ο ΣΥΝ 4.15 και το ΛΑΟΣ 4.11% * .
Το πρόβλημα με τη "λεξαριθμική θεωρία" είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνες. Ουσιαστικά δεν υπάρχει θεωρία. Γιατί οι θιασώτες της άλλοτε επιλέγουν να βάλουν άρθρα στην πρόταση, και άλλοτε οχι; Γιατί άλλοτε επιλέγουν αρχαϊκές μορφές λέξεων και άλλοτε όχι; Γιατί άλλοτε βάζουν το "ν" στο τέλος μιας λέξης και άλλοτε όχι; Η απάντηση είναι προφανής. Για να βγαίνουν τα νούμερα. Θα μπορούσα να πω πως οδηγούν το αποτέλεσμα εκεί που θέλουν. Τι γίνεται για όλες τις άλλες περιπτώσεις που υπάρχει μεν λεξαριθμική ισοψηφία αλλά οι φράσεις εμφανώς δεν σχετίζονται μεταξύ τους; Γιατί να επιλέξουμε σε ποιές περιπτώσεις θα εφαρμόζουμε την "νοηματική-λεξαριθμική" αντιστοιχία; Δεν πιστεύω πως η λεξαριθμική θεωρία (όποια και αν είναι τελικά αυτή) έχει κάποια βάση, και η ενασχόληση μαζί της μοιάζει μάλλον με αριθμητικό παιχνίδι παρά για σοβαρή επιστημονική ενασχόληση. Ίσως θα πρέπει κάποτε κάποιοι να σταματήσουν να ασελγούν πάνω στη γλώσσα μας. Ίσως βέβαια και άλλοι να πρέπει να κατανοήσουν το νόμο των πραγματικά μεγάλων αριθμών.
-----------------------------------------------------------------------
Kαι για το Τσουνάμι...
...Τσουνάμι και Πυρηνική Έκρηξη
Πρόσφατος ισχυρισμός του κ. Λιακόπουλου είναι ότι το φονικό Τσουνάμι που αφάνισε γύρω στους 220.000 ανθρώπους στην περιοχή του Ινδικού Ωκεανού, μπορεί να προέρχεται από υποθαλάσσια πυρηνική έκρηξη/δοκιμή των υπερδυνάμεων. Που το στηρίζει κάτι τέτοιο; Στο γεγονός ότι οι αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν στη Ινδονησία τη στιγμή εκείνη, δεν ένιωσαν κανένα σεισμό. Πως, λοιπόν έγινε σεισμός 9 ρίχτερ και δεν τον ένιωσε κανείς; Μήπως πάνε να μας κρύψουν κάτι; Μήπως μας κοροϊδεύουν για σεισμούς και πάνε να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα; Βασικά, ο ισχυρισμός αυτός προέρχεται από τη μέση ανατολή όπου κατηγορούν τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Ινδία ως υπαίτιους για το τσουνάμι. Υποτίθεται πως έκαναν μια πυρηνική δοκιμή στην περιοχή και προκλήθηκε το φονικό κύμα. Η φημολογία αυτή είναι αρκετά έντονη στο internet. Για να το κάνουν επίσης πιο αληθοφανές, ισχυρίζονται πως οι ΗΠΑ είχαν γνώση για το σεισμό και το τσουνάμι πριν αυτα εκδηλωθούν, και πως είχαν ειδοποιήσει διάφορες στρατιωτικές μονάδες τους στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Τα πράγματα βέβαια δεν είναι ακριβώς έτσι. Το τσουνάμι προκλήθηκε από ένα σεισμό μεγέθους 9 Ρίχτερ ο οποίος έγινε αισθητός σε όλη την υφήλιο. Σεισμικά κύμματα εντοπίσθηκαν ακόμα και στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ. Αρχικά, τα σεισμικά κύμματα εντοπίσθηκαν από σταθμούς του NOAA( National Oceanic and Atmospheric Administration ) Pacific Tsunami Warning Center στην Αυστραλία. Η πρώτη ανάλυση έδειξε 8.1 Ρίχτερ, η οποία αυξήθηκε στα 8.5, 8.9 και τελικά στα 9 Ρίχτερ *. Η ισχύς του σεισμού ήταν τέτοια ώστε έκανε την επιφάνεια της Γης να ταλαντώνει 20 με 30 εκατοστά, όπως επίσης προκάλεσε ταλάντωση του άξονα της Γης κατά 2.5 εκατοστά*. Η αρχική χαμηλή εκτίμηση του μεγέθους του σεισμού, οδήγησε τη ΝΟΑΑ στο να δώσει δελτίου τύπου, 15 λεπτά μετά το σεισμό, λέγοντας πως δεν υπήρχε κίνδυνος από τσουνάμι * . Μετά από 1 ώρα και 5 λεπτά, και ύστερα από πιο ακριβείς υπολογισμούς και αφού το μέγεθος υπολογίστηκε στα 8.5 Ρίχτερ, η ΝΟΑΑ εξέδωσε αναθεωρημένο δελτίου τύπου εφιστώντας την προσοχή για κίνδυνο τσουνάμι κοντά στην περιοχή του επικέντρου. Μετά από μισή ώρα, υπολογισμοί του Τμήματος Σεισμολογίας του Χάρβαρντ ανέβασαν το μέγεθος στα 8.9 Ρίχτερ. Όταν το PTWC κατάλαβε πως είχε προκληθεί ένα τεράστιο τσουνάμι, δεν είχε άμεσο τρόπο να ειδοποιήσει τις περιοχές μιας και το σύστημα του περιλαμβάνει μόνο τον Ειρηνικό Ωκεανό. Έτσι και αλλιώς, την ώρα εκείνη το τσουνάμι είχε ήδη χτυπήσει τις ακτές της Ινδονησίας, της Ταϊλάνδης, της Σρι Λάνκα και της Ινδίας, Απαντώντας στις συνομωσιολογικές κατηγορίες περί πυρηνικής εκρήξεως, το ΝΟΑΑ είπε πως "κανένα τσουνάμι οποιασδήποτε σημασίας δεν έχει ποτέ προκληθεί από τις δοκιμές πυρηνικών όπλων στο παρελθόν. Οι ΗΠΑ δεν έχουν διεξάγει πυρηνικές δοκιμές από το 1992. Ο σεισμός προκλήθηκε από φυσικά αίτια, όπως κάνουν για εκατομμύρια χρόνια *". Η θεωρία της πυρηνικής έκρηξης μοιάζει εντελώς απίθανη αν αναλογιστούμε και το γεγονός πως ο σεισμός προκλήθηκε στη "Ζώνη του Πυρός" όπου συμβαίνει το 80% όλων των σεισμών παγκοσμίως. Την ταφόπλακα στις κατηγορίες περί πυρηνικής εκρήξεως έρχεται να βάλει και ο ΟΗΕ με ανάλογη δήλωση του: "Θα ήθελα να σταματήσω αυτές τις φήμες τώρα. Οι άνθρωποι ανα τον κόσμο που παρακολουθούν την σεισμική δραστηριότητα ξέρουν ακριβώς τι έχει γίνει. Αυτή (η φήμη) είναι σε εντελώς λάθος κατεύθυνση* ".
----------------------------------------------------------------------
Οφείλω να ομολογήσω οτι επισκεπτομενη αυτό το site ενιωσα σαν να επρπατούσα για μέρες στην ερημο και ξαφνικά βρήκα μια όαση.
Οχι αυτο το μυθιστορημα δεν το εχω διαβασει γιατι δεν μου εκατσε καλα η περιληψη του οταν την διαβασα στο πισωφυλλο του Bell.
Υπαρχει καποια σελιδα η οποια να εχει τα βιβλια του Κινγκ και τις περιληψεις τους ωστε να μπορεσω να θυμηθω απο εκει ποια εχω και ποια δεν εχω διαβασει?
Μια διευκρίνηση μονάχα : Το "Εφιάλτες κι Ονειρότοποι" δεν είναι μυθιστόρημα αλλά συλλογή διηγημάτων και "Οι Άνθρωποι των Δέκα" είναι ένα από αυτά...
Όσο για σελίδα, το Internet είναι "γεμάτο" από στοιχεία για τον King...Μια απλή αναζήτηση στο Google αρκεί πιστεύω για να βρεις πολλά κι ενδιαφέροντα θέματα...
Edited by - durden_alie on 13/12/2003 15:35:34
Σχετικα με την ιστοσελιδα ρωτησα γιατι ειδα οτι υπαρχουν ατομα που ειναι φανατικοι αναγνωστες του Κινγκ (περισσοτερο απο εμενα) και θα ηξεραν καποια καλη και εγκυρη σελιδα .
Καλο σου απογευμα
"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"
Μπορεις απλα να μου πεις τις σελιδες στις οποιες τα εχεις βρει ωστε να τις διαβασω απο εκει.
Ευχαριστω ξανα
Καλο σου βραδυ
Αφού θα ξεκινήσουμε μια αναφορά στις περιλήψεις των βιβλίων του King και κατ' επέκταση στις ταινίες που έχουν γυριστεί κατά καιρούς βασισμένες στα βιβλία του, θα πρέπει να πούμε στην αρχή δύο λόγια για τον ίδιο τον συγγραφέα.

ΚΙΝΓΚ ΣΤΙΒΕΝ Γεννήθηκε στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ το 1947. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Μέιν με υποτροφία και για ένα διάστημα δίδαξε εκεί Αγγλική Φιλολογία. Σήμερα είναι ένας από τους δημοφιλέστερους συγγραφείς στον κόσμο. Έχει δημοσιεύσει γύρω στα τριάντα βιβλία, που τα περισσότερα έχουν μεταφερθεί στον Κινηματογράφο και στην Τηλεόραση και εξακολουθεί να γράφει με ρυθμό πολυβόλου. Μερικά από τα πιο γνωστά του: Κάρι (1974), Το κοράκι (1978 και 1990), Κριστίν (1983), Το αυτό (1986), Μίζερι (1987), Χρήσιμα αντικείμενα (1991). Αν και θεωρείται ο σημαντικότερος σύγχρονος συγγραφέας ιστοριών τρόμου, πολλά από τα έργα του, όπως Στάσου πλάι μου (1982), Η Ρίτα Χέιγουορθ στις φυλακές Σαοσάνγκ (1982), Ντολόρες Κλέμπορν (1993) κ.α. δεν ανήκουν στο είδος αυτό. Στην πραγματικότητα, ο Κινγκ χρησιμοποιεί τον τρόμο ως πρόσχημα για να δημιουργήσει μυθιστορηματικούς κόσμους που αποτελούν μία αξονική τομογραφία ολόκληρης της αμερικανικής κοινωνίας και του πολυεδρικού ψυχισμού της. Τα βιβλία του Μπάκμαν είναι πέντε μυθιστορήματα που ο Κινγκ δημοσίευσε από το 1977 έως το 1984 με το ψευδώνυμο Ρίτσαρντ Μπάκμαν.
Σήμερα ζει με την σύζυγό του Τάμπιθα, επίσης συγγραφέα, και τα τρία τους παιδία στο Μπάνγκορ του Μέιν.
"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"
Στις φυλακές του Κολντ Μάουντεν, oι θανατοποινίτες κατάδικοι περιμένουν τη μέρα που θα διανύσουν το "Πράσινο Μίλι", το διάδρομο που οδηγεί από τα κελιά τους στην ηλεκτρική καρέκλα. Στυγεροί δολοφόνοι όπως ο "Μπίλι δε Κιντ" Γουόρτον και ο μισότρελος Εντουάρ Ντελακρουά φρουρούνται από φύλακες, άλλους έντιμους και πονόψυχους, όπως ο Πολ Έτζκομπ, κι άλλους σκληρούς και σαδιστές, όπως ο Πέρσι Γουέτμορ. Όμως κανένας τους δεν έχει ποτέ ξαναδεί κάποιον τόσο τρομερό στην όψη όσο ο καινούριος κρατούμενος, ο Τζον Κόφι, που έχει καταδικαστεί σε θάνατο για την αποτρόπαιη δολοφονία δύο μικρών κοριτσιών. Τι είναι ο Κόφι; Ένας σατανάς με ανθρώπινη μορφή; Ή ένα πλάσμα τελείως διαφορετικού είδους;
Οι έγκλειστοι του Κολντ Μάουντεν θα ανακαλύψουν ότι υπάρχουν πολύ περισσότερα μυστήρια στον παράδεισο και την κόλαση απ' όσα μπορούσαν να φανταστούν, καθώς η αλήθεια αναδύεται με παλιρροϊκά κύματα που μόνο ο Στίβεν Κινγκ μπορεί να δημιουργήσει, καταλήγοντας σε μια απρόσμενη, εκρηκτική αποκάλυψη...
"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"
Ο Μπόμπι Γκάρφιλντ μεγαλώνει στο Χάργουιτς του Κονέτικατ με τη μητέρα του που, πιεσμένη από τα δικά της προβλήματα, έχει σχεδόν ξεχάσει την ύπαρξή του.
Το καλοκαίρι του 1960, ένας αινιγματικός ηλικιωμένος κύριος, ο Τεντ Μπρότιγκαν, νοικιάζει ένα δωμάτιο στο σπίτι τους, κι ο μικρός Μπόμπι βρίσκει στο πρόσωπό του έναν αληθινό φίλο και συμβουλάτορα. Αλλά ο Τεντ κρύβει ασύλληπτες δυνάμεις και μυστικά. Και λίγο πριν τον ανακαλύψουν οι αδυσώπητοι εχθροί του, οι παράξενοι άνδρες με τα κίτρινα πανωφόρια, ανοίγει στον προστατευόμενό του την πόρτα ενός άλλου κόσμου, γοητευτικού και απειλητικού.
Στα χρόνια που ακολουθούν, όνειρο και τρόμος, βία και αλλόκοτο γίνονται ένα για τον Μπόμπι και τους φίλους του... Παιδιά της δεκαετίας του '60, όπως και ο ίδιος ο King, ζουν τη μεγάλη περιπέτεια της γενιάς τους μέσα από πέντε αλληλοσυνδεόμενες ιστορίες, που τις πλημμυρίζει η ροκ μουσική και τις στοιχειώνει ο πόλεμος του Βιετνάμ. Και φτάνουν στο σήμερα έχοντας μάθει ότι, κάποιες φορές, σώζεται ακόμα λίγη από τη μαγεία εκείνου του καλοκαιριού, εκείνης της μυθικής εποχής, που φαντάζει πια τόσο μακρινή, σαν τη χαμένη Ατλαντίδα...
"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"
Μια μουντή φθινοπωριάτικη μέρα, ένα δωδεκάχρονο αγόρι στέκεται σε μια παραλία του Ατλαντικού, κοντά σ' ένα κλειστό λούνα παρκ κι ένα παλιό ξενοδοχειακό συγκρότημα, το Αλάμπρα. Τα βήματά του έχει οδηγήσει εκεί το παρελθόν: ο πατέρας του δεν υπάρχει πια, η μητέρα του πεθαίνει, δεν υπάρχει καμιά τάξη, κανένα νόημα στη ζωή του. Όμως σε λίγο όλα πρόκειται ν' αλλάξουν για τον Τζακ Σόγιερ. Γιατί έχει επιλεγεί να κάνει ένα ταξίδι σ' έναν ξένο, παράλληλο κόσμο, όπου πολύ λίγοι μπορούν να «περάσουν»...
Εκεί, σ' αυτή την άλλη, εφιαλτική Αμερική, όπου βασιλεύει η μαγεία και καραδοκούν κίνδυνοι και τέρατα πέρα από κάθε φαντασία, ο Τζακ θα πρέπει να βρει το Φυλαχτό που μπορεί να σώσει τη ζωή της μητέρας του - το Φυλαχτό που, για τους δικούς τους λόγους, αναζητούν μανιασμένα και οι δυνάμεις του κακού.
Ετοιμαστείτε να κάνετε μαζί του το συναρπαστικότερο ταξίδι της ζωής σας... ένα ταξίδι στη σκοτεινή καρδιά του φόβου...
"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"