- Μάρτυρες του Ιεχωβά - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Ίσως το παρακάνει;
βαποράκια,τεμπέληδες,λιγούρια που πουλάνε τις μανάδες τους;
Αλήθεια,γιατί τους αντιπαθούμε τόσο πολύ; εγώ το μοναδικό πράγμα που σκέφτομαι, είναι οτι κάποιον άνθρωπο που έρχεται στο σπίτι σου να σου πεί οτι "η θρησκεία σου ειναι ψεύτικη κι οτι εγώ ξέρω το σωστό" τον βλέπεις λίγο σαν εχθρό. Αλλά,είναι αρκετό αυτό για ιστορίες του τύπου "οι ιαχωβάδες όταν χτίζουν το σπίτι τους,κάτω απ'την είσοδο θάβουν εικόνες για να τις πατάει όποιος μπαίνει" ;; (ναι,στο χωριό μου έτσι λένε) ![]()
![]()
quote:
Ψηλός
Εύχομαι μόνο να τους ανοίξει ο Θεός τα μάτια και να δούνε σε πόσο μεγάλη πλάνη βρίσκονται.
Ψηλέ πιστεύω ότι για να ανοίξει κάποιος τα μάτια του, δεν χρειάζεται ο Θεός.
Θέληση από τον ίδιο χρειάζεται και ανοιχτό μυαλό.
Στράτος

quote:
για να ανοίξει κάποιος τα μάτια του χρειάζεται μόνο ένα πράγμα: την αμφισβήτηση !
Η "άμετρη και αλόγιστη" αμφισβήτηση μπορεί να σε κάνει πιο τυφλό και από τον πιο πωρωμένο πιστό, οπαδό, .....
Θεωρώ πως η αμφισβήτηση στα χέρια "άπειρων ή ανειδίκευτων εργατών", μπορεί να φέρει τελείως αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά.
- - - - - - - - - - - - - - - -
urban
σίγουρα ο στρατός αποτελεί ένα μικρό κομμάτι της ζωής του νέου.
Μου έκανε εντύπωση όμως το πόσο επέμεναν οι γονείς και αυτό φόρτιζε ψυχολογικά τα παιδιά.
Υποτίθεται πως από την ηλικία των 18 και πάνω, ο νέος θα πρέπει να είναι ελεύθερος να επιλέξει "σε τι Θεό θα πιστεύει" και πολλά άλλα.
Αυτό, το θέμα της ελεύθερης επιλογής, είναι άλλωστε και ένα από τα "όπλα τους", με το οποίο επιτίθενται κατά των Ορθοδόξων και του "κατηγορούν" γιατί βαπτίζουν τα παιδιά τους λίγο μετά τη γέννηση, δεσμεύοντάς τα κατά κάποιο τρόπο.
Αυτό το ανέφερα απλώς ως περιστατικό που το έζησα ο ίδιος και με έκανε να δω το κατά πόσο συμβαδίζουν τα λόγια των ΜτΙ με τα έργα τους.

1. Πως ερμηνεύουνε το εδάφιο με το οποιο ξεκινάει το Ευαγγέλιο του Ιωάννη: „...Θεός ήν ο Λόγος“, για να υπερασπιστούνε την δοξασία τους ότι ο Χριστός δεν είναι Θεός?
2. Πως ερμηνεύουνε την παραβολή του πλούσιου και του φτωχού Λαζάρου, για να υπερασπιστούνε την δοξασία τους ότι δεν υπάρχει κόλαση και παράδεισος?
3. Πως ερμηνεύουνε το ακόλουθο εδάφιο από το ευαγγέλιο του Μάρκου:
12:26 „Kι όσο για τους νεκρούς, ότι ανασταίνονται, δε διαβάσατε στο βιβλίο του Mωυσή, εκεί που γράφει για τη βάτο, πως του είπε ο Θεός: Eγώ είμαι ο Θεός του Aβραάμ, και ο Θεός του Iσαάκ, και ο Θεός του Iακώβ; 27 O Θεός δεν είναι Θεός νεκρών, αλλά ζωντανών. Eσείς, επομένως, βρίσκεστε σε μεγάλη πλάνη.“
...για να υπερασπιστούνε την δοξασία τους ότι δεν υπάρχει ανάσταση, αλλα ξαναγέννημα από τη μνήμη του Θεού?
quote:Ίσως το παρακάνει;
βαποράκια,τεμπέληδες,λιγούρια που πουλάνε τις μανάδες τους;
Αλήθεια,γιατί τους αντιπαθούμε τόσο πολύ; εγώ το μοναδικό πράγμα που σκέφτομαι, είναι οτι κάποιον άνθρωπο που έρχεται στο σπίτι σου να σου πεί οτι "η θρησκεία σου ειναι ψεύτικη κι οτι εγώ ξέρω το σωστό" τον βλέπεις λίγο σαν εχθρό. Αλλά,είναι αρκετό αυτό για ιστορίες του τύπου "οι ιαχωβάδες όταν χτίζουν το σπίτι τους,κάτω απ'την είσοδο θάβουν εικόνες για να τις πατάει όποιος μπαίνει" ;; (ναι,στο χωριό μου έτσι λένε)
-ΑΝΤΙΠΑΘΩ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΚΟΠΡΙΤΗ ΠΟΥ ΑΠΟΜΗΖΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ πχ. ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΕΡΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ.
-ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΜΠΕΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ!!
-ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΑΦΟΥ ΔΕ ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕ ΚΡΑΤΟΥΝ ΟΠΛΟ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΡΤΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ!
-ΓΙΑΤΙ? -ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΑΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΔΑΜΠΑΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΑΣ ΚΛΕΦΤΗΣ Η ΒΙΑΣΤΗΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΧΑΙΡΑ!
-ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΩΣ ΧΕΣΤΗΚΑΝ! ΟΠΟΤΕ ΞΟΥΤ! ΞΟΥΤ!
--ΕΔΩ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΝ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΛΙΓΟ ΑΙΜΑ ΔΕ ΔΙΝΟΥΝ. Η ΑΝΙΘΗΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΣΜΗ ΑΥΤΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ (ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ)ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΟΗΜΟΝΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ.
-ΟΣΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΙΕΧΟΒΑΔΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΝΤΕ.!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!
Impious Varmint
«..για να υπερασπιστούνε την δοξασία τους ότι δεν υπάρχει ανάσταση, αλλα ξαναγέννημα από τη μνήμη του Θεού?»
Φίλτατε Σαμουήλ, δεν κόπτομαι για την υπεράσπιση των Μαρτύρων του Ιεχωβά, αλλά αλήθεια αναρωτιέμαι ΠΟΙΑ η ουσιαστική διαφορά μεταξύ των δυο?
Για να υπάρξει Ανάσταση, δεν θα πρέπει να κάνει χρήση της «υπόσχεσης» που έχει δώσει ο Θεός? Συνεπώς, δεν θα πρέπει να κάνει και χρήση της μνήμης που έχει αποδοθεί στην Ανάσταση?
Και φυσικά, γιατί τελικά δεν είναι η Ανάσταση μια συμβολική αφήγηση και όχι μια Σχολαστική πράξη?
Μπαίνω στη δύσκολη θέση να υπερασπιστώ μια θρησκεία/αίρεση,με την οποία διαφωνώ.Όμως επειδή θεωρώ ότι η κατηγορία κ το ανούσιο μπλα μπλα είναι χειρότερα, θα το κάνω.
Λοιπόν,από τα βαριά:
Ευρωπαίε2:
quote:
-ΑΝΤΙΠΑΘΩ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΚΟΠΡΙΤΗ ΠΟΥ ΑΠΟΜΗΖΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ πχ. ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΕΡΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ.
O γιος σου που αναφέρεις παρακάτω θα πάει φαντάρος 1 χρόνο.Ο ξαδερφός μου που είναι κοπρίτης όπως λες,θα πάει 2,5 χρόνια στη Μακεδονία κάπου μαζί με τη γυναίκα του και θα φροντίζει παιδάκια με ειδικές ανάγκες,αντί να πάει φαντάρος,για να κάνει τη θητεία του προς την πατρίδα όπως λες.Γιατί δεν ξέρω αν στο πανε, αλλά όσοι δεν πάνε στρατό δεν κάθονται,υπηρετούν σε κοινωνικές θέσεις που υπάρχει ανάγκη.
Και η ιδεολογία ότι η θρησκεία είναι "κρατικό δίπλωμα" είναι λανθασμένη φίλτατε.Αν κανείς δεν κράταγε όπλο, θα πέθαιναν λιγότεροι.
Και επειδή προφανώς είσαι Χριστιανός, άνοιξε τη Γραφή να διαβάσεις την επίσημη άποψη για τα όπλα.Σου συστήνω την Αποκάλυψη, εκεί που λέει ότι τα όπλα θα γίνουν εργαλεία..
quote:Εχω ζήσει μια τέτοια τραγική κατάσταση,όταν πέθανε η γιαγιά μου.Οι γιατροί έκαναν μετάγγιση αίματος(απ'ότι υποθέτω με κάποια στοιχεία που δεν είναι της παρούσης),αλλά δεν το ανέφεραν.Διαφωνώ με το κόλλημα τους πάνω σε αυτό,το οποίο προέρχεται από μια ηλίθια πιστή μετάφραση κειμένου από τη γραφή που απλώς λέει να μην τρώμε ωμά,γιατί την εποχή εκείνη άνθρωποι πέθαιναν από αρρώστιες επειδή έτρωγαν ωμά,αλλά ως εκεί.Οπως και όλοι οι καλοί άνθρωποι, έτσι και όλοι οι καλοί μάρτυρες του Ι.(παντού κ σε όλες τις θρησκείες υπάρχουν καλοί και κακοί) βοηθούν τους συνανθρώπους τους.Εκτός του ότι δεν δίνουν αίμα.Δεν μπαίνω καν στον κόπο να δώσω παραδείγματα.
--ΕΔΩ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΝ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΛΙΓΟ ΑΙΜΑ ΔΕ ΔΙΝΟΥΝ. Η ΑΝΙΘΗΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΣΜΗ ΑΥΤΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ (ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ)ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΟΗΜΟΝΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ.
quote:Απλά διαχωρίζουν τον Χριστό.Δεν πιστεύουν σε Αγία Τριάδα.Πιστεύουν ότι ο Χριστός δεν είναι Ο θεός,αλλά ότι ήταν ο ανώτερος των αρχαγγέλλων.
samuel1974 Απεστάλη: 12/09/2007, 19:09:48
--------------------------------------------------------------------------------
Αυτά που θα ήθελα να ρωτήσω σε κάποιον Μαρτυρα η σε κάποιον που γνωρίζει από κοντά το τι πιστεύουνε είναι τα εξής:1. Πως ερμηνεύουνε το εδάφιο με το οποιο ξεκινάει το Ευαγγέλιο του Ιωάννη: „...Θεός ήν ο Λόγος“, για να υπερασπιστούνε την δοξασία τους ότι ο Χριστός δεν είναι Θεός?
quote:Πιστεύουν ότι ο παράδεισος θα είναι εδώ στη γη και θα κατηκοιθεί από τους ανθρώπους μετά τον ερχομό του Χριστού ο οποίος θα κυβερνήσει.Τα λεγόμενα τους στηρίζονται στην Αποκάλυψη.Πιστεύουν λοιπόν ότι υπήρξε παράδεισος και θα ξανακατοικηθεί. Στην αποκάλυψη αναφέρει επίσης και για αυτούς που αιώνια θα καίγονται στο πυρ το εξώτερον.Κι αυτό το πιστεύουν.
2. Πως ερμηνεύουνε την παραβολή του πλούσιου και του φτωχού Λαζάρου, για να υπερασπιστούνε την δοξασία τους ότι δεν υπάρχει κόλαση και παράδεισος?
quote:
...για να υπερασπιστούνε την δοξασία τους ότι δεν υπάρχει ανάσταση, αλλα ξαναγέννημα από τη μνήμη του Θεού?
Μιλάμε για άλλη θρησκεία φίλτατε Σαμουήλ; Ολη η θεώρηση των Μ.τ.Ι στηρίζεται στην Ανάσταση των νεκρών. Το μεγαλύτερο μέσο της "Εκκλησιας" τους για να τους κάνει κολλημένους Μάρτυρες είναι ο ισχυρισμός της για το πόσο κοντά είναι η εκπλήρωση της Αποκάλυψης και η Ανάσταση των νεκρών.
Ψηλέ άσχετο αλλά:
quote:Αυτό αλλιώς μεταφράζεται σε πίστευε και μη ερεύνα.Γεια μένα οι ανειδίκευτοι εργάτες ειδικά πρέπει να αμφισβητούν, για να μην γίνονται πιόνια.Την γνώση που θα αποκομίσουν από την αμφισβήτηση, ο καθένας θα την διαχειριστεί διαφορετικά.Αλλοι έξυπνα, κι άλλοι ανόητα.
Θεωρώ πως η αμφισβήτηση στα χέρια "άπειρων ή ανειδίκευτων εργατών", μπορεί να φέρει τελείως αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά.
Αλλιώς αν δεν αμφισβητούμε, μια ζωή οι Θρησκείες θα μας κοροιδεύουν, (οι λανθασμένες),μια ζωή οι πολιτικοί θα μας τα τρώνε, και μια ζωή θα είμαστε άβουλα πιόνια.
Ευστράτιε συμφωνούμε.
Και όσο για τους μ.τ.Ι, ναι είναι στενόμυαλοι και δύσκολα παραδέχονται αντίθετη άποψη.
Ναι η στενομυαλιά τους τους οδηγεί σε παραδείγματα όπως αυτό με τα παιδιά που πήγαιναν φαντάροι,και άλλα που γνωρίζω και με έχουν κάνει "τούρκο..."Ναι η θρησκεία τους προφωνώς έχει λάθος βάσεις.Αλλά ως εκεί.Δεν είναι ούτε τεμπέληδες,ούτε εγκληματίες.
Αυτά.
Υ.Γ:ελπίζω η εξεταστική να πήγε καλά...![]()
Impious Varmint
Μπορει καποιος να μου πει τι μπορει να σημαινει αυτο;;
quote:
και εκει που περπατουσα και χαζευα και στο κινητο μου ξαφνικα σηκωσα το κεφαλι μου να κοιταξω γυρω μου και ειχα χαθει
Αυτό βασικά το παθαίνουν και πολλοί άλλοι στον "ξύπνιο" τους, και είναι πολύ χειρότερο, σε διαβεβαιώ.
τώρα για τα υπόλοιπα που λες, θα σε πω την ερμηνεία, άμα έχω χρόνο και έμπνευση....![]()

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "