- ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΤΡΕΛΛΑ ΣΟΥ ΗΡΘΕ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
europaios2
Φέρε μου όχι πολλές, αλλά μια εντολή Πατέρα της Εκκλησίας για κάτι τέτοιο. Αν είναι δυνατόν
Εντολές δεν γνωρίζω αν έδιναν οι πατέρες, καθώς οι "εντολές" δίνονταν από την πολιτική ηγεσία. Προτροπές όμως μπορούσαν να κάνουν.
Ας δούμε μια προτροπή από έναν πατέρα της εκκλησίας, τον Γελάσιο τον Κυζικηνό, επίσκοπο Καισαρείας και Παλαιστίνης, που μας λέει πώς πρέπει να είναι ο σωστός χριστιανός και τι πρέπει να κάνει, παρουσιάζοντας ως παράδειγμα προς μίμηση τον Κωνσταντίνο:
"Τα πάντα χριστιανός ων, ως χριστιανός πάντα έπραττεν, ανεγείρων τας εκκλησίας του θεού και πολυτελέσι τιμών αναθήμασι, έτι δε και τους Ελλήνων ναούς καθαιρείσθαι και πυρί διαφθείρεσθαι". (Σύνταγμα των κατά εν τη Νικαία Σύνοδον πραχθέντων, κεφ. ζ΄)
Με άλλα λόγια, ο σωστός χριστιανός πρέπει να χτίζει εκκλησίες στο θεό και να γκρεμίζει τους ναούς των Ελλήνων και να τους καταστρέφει με φωτιά.

macedon
quote:
Agnostic:
Και σ'αυτό ακριβώς έχω απαντήσει στο ίδιο ποστ. Αναρωτιέμαι γιατί δεν μας το σκάναρες κατευθείαν (όπως μας είχες συνηθήσει άλλωστε) αλλά το βράδυ αφού πέρασαν πολλές ώρες από το πρωινό ποστ μου...
Συγνώμη που δεν κάθομαι συνέχεια στο p/c μου, με την αγωνία του πότε θα γράψεις......

Στο μεταξύ περίμενα να μου στείλουν με fax τη σελίδα. Αφού αργοπορούσαν τους τηλεφώνησα....τους εξήγησα ότι επρόκειτο για σένα......και μόλις το άκουσαν ...... άμεσα έστειλαν τη σελίδα την οποία και σκάναρα.... Απλά σου λέω ότι το συγκεκριμένο έργο το έχω στη κατοχή μου.

quote:
Agnostic:
Υπάρχουν και θέματα μετά την εγγραφή σου αλλά και θέματα που είχαν μεν ξεκινήσει πριν την εγγραφή σου αλλά επανήλθαν στο προσκήνιο όταν ήσουν ήδη μέλος και μάλιστα αρκετά δραστήριο. Εφόσον υπάρχουν λοιπόν τόσα θέματα που δεν ασχολούνται με τον χριστιανισμό η διαφωνία μας τελειώνει εδώ, επιβεβαιώνοντας τη θέση μου που εσφαλμένα αμφισβήτησες.
Εγώ όσα θυμάμαι στρέφονται κατά του Χριστιανισμού, τώρα να έχουν ξεφύγει και κανά δυο.... μικρό το κακό.
quote:
Agnostic:
Μα βιβλίο είναι κι αυτό άνθρωπέ μου, και όχι το μηνιαίο περιοδικό της Στρατιωτικής Ιστορίας. Μ'αρέσει που σου έδωσα και την ιστοσελίδα όπου γράφει ξεκάθαρα "ΒΙΒΛΙΑ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ" (Στην πραγματικότητα αυτό που σε ενόχλησε είναι οι πληροφορίες, και μη μου το παίζεις εμένα τρελίτσα)Το συγκεκριμένο κεφάλαιο από το οποίο παρέθεσα το απόσπασμα δίνει πολλές πηγές στο τέλος του. Μερικές από αυτές είναι
- Επίτομος Ιστορία της Εκστρατείας Μικράς Ασίας 1919-1922, εκδ. ΔΙΣ/ΓΕΣ, Αθήναι 1967
- Επειχειρήσεις εις Θράκην, εκδ. ΔΙΣ/ΓΕΣ, Αθήναι 1969
- Ν. Τρικούπης - Διοίκησις Μεγάλων Μονάδων εν πολέμω, Ελευθ. Σκέψις, επανεκδ. Αθήνα 2001Και πολλές άλλες που δεν θα κάθομαι να στις γράφω. Αν θες να τις δεις πάρε το βιβλίο.
Εσύ σε παλαιότερο θέμα, (σχετικά με την καταστροφή της γης από φυσικά φαινόμενα και την ύπαρξη 2-3 πολιτισμών πριν το σημερινό), με είχες μαλώσει γιατί ανέφερα πηγές από ένα βιβλίο, παρουσιάζοντας και τις πηγές στο τέλος και εσύ τότε μου είπες, ότι ο καθένας μπορεί να γράφει στο τέλος ότι πηγές θέλει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όντως τις έχει χρησιμοποιήσει για το συγκεκριμένο θέμα (κάπως έτσι).
Το ίδιο σου λέω και εγώ τώρα.
Το βιβλίο που λες, κάνει 4€ και είναι 84 σελίδες.....λιγότερες και από του παπουτσωμένου γάτου, λιγότερες και από ένα πενηντάφυλο βιβλίο......η διαφορά μας έγκειται στην παρατηρητικότητα.
Γι' αυτό λέω ότι επρόκειτο για περιοδικό. Παράλληλα είναι γεμάτο φωτογραφίες. 26 έγχρωμες......(προχωρημένοι για την εποχή τους!) 76 ασπρόμαυρες......7 χάρτες......5 καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις.......ανάθεμα και εάν μένουν 5-10 σελίδες με καθαρό γράψιμο.....
quote:
Agnostic:
Εκτός από παλιές κλάσεις (όπως οι 1912 και 1913 Α) που έβγαιναν σε εφεδρεία για να υπηρετήσουν στον ελληνικό στρατό της Μικράς Ασίας, ενισχύθηκε και από τη 12η ανεξάρτητη μεραρχία που είχε συγκροτηθεί στην ανατολική Θράκη και η οποία μεταστάθμευσε στη Μικρά Ασία. Δηλαδή οι μικρασιάτες που στρατολογήθηκαν και για τους οποίους δεν μας δίνει αριθμό το απόσπασμά σου, ήταν ένας μόνο από τους παράγοντες που αύξησαν τον αριθμό του ελληνικού στρατού.
Οι Μικρασίατες ήδη υπηρετούσαν και παρ' όλα αυτά ήσαν έτοιμοι να μαζέψουν 50.000. Απλά πλήρωσαν μαζί με τη λοιπή Ελλάδα, τις βλακείες του βασιλιά.....μόνο που αδίκως αυτός γλίτωσε την κρεμάλα.
quote:
Agnostic:
Και πάλι νούμερα δεν μας λες για τους μικρασιάτες. Το πολλές χιλιάδες δεν αναιρεί τις 14.000 που παρέθεσα εγω, αφού αν το δεις το νούμερο σκέτα είναι όντως πολλές χιλιάδες. Το απόσπασμά μου τονίζει ότι ήταν λίγοι συγκριτικά με το σύνολο του πληθυσμού των Μικρασιατών της ευρύτερης περιοχής του νομού Αϊδινίου συγκριτικά με ένα δείγμα εθελοντών για την Ανατολική Θράκη.
Το απόσπασμά σου το θεωρώ λανθασμένο.
quote:
Agnostic:
μου άρεσε αυτό το "έστω δευτερεύουσας σημασίας", το οποίο ουσιαστικά υπονοεί αυτό που είπα περί ελάχιστων εθελοντών να πολεμήσουν με τον ελληνικό στρατό δεδομένης της ανάγκης..Αλλωστε όταν πάνω στο συγκεκριμένο θέμα ο Στεργιάδης κάλεσε τον λαό της Σμύρνης στις 18/31 Ιουλίου σε "πάνδημο συλλαλητήριο" όπου έγιναν και εκκλήσεις εκ μέρους του Στεργιάδη στον τοπικό μικρασιατικό πατριωτισμό των Σμυρναίων...μαζεύτηκαν ελάχιστοι κάτοικοι και όχι όλοι τους αυθόρμητα(μ'ρέσει που έλεγαν και για 50.000+ εθελοντές!!)..
Οποιος θέλει να πολεμήσει ευρωπαίε, πολύ απλά προσχωρεί στους κόλπους του στρατού, παίρνει το τουφέκι και πάει στο μέτωπο με τους υπόλοιπους. Οι οργανώσεις τύπου "Μικρασιατικής Αμυνας" της οποίας οι πολιτικοϊδεολογικοί προσανατολισμοί δεν μπορούν να ερμηνευθούν με βεβαιότητα, είναι μακριά από αυτό που έχεις στο μυαλό σου ότι πρέπει να πράττει ο γνήσιος πατριώτης σε ένα τόσο κρίσιμο πολεμικό-εθνικό ζήτημα.
Ασε που και το μουσουλμανικό στοιχείο ήταν καχύποπτο προς το συγκεκριμενο σχέδιο δυσκολεύοντας έτσι το έργο του.
Κάνεις λάθος γιατί δεν γνωρίζεις καλά τα γεγονότα. Αναζήτησε λίγο στο google, πληροφορίες για το τι εστί «Στεργιάδης» και κατά πόσο μπορούσαν να τον πάρουν στα σοβαρά.. Παράλληλα για να σε προδιαθέσω ψάξε λίγο και τις αλλαγές που έγιναν στο στράτευμα μετά την άνοδο του βλάκα του βασιλιά.
Και μην ξεχνάς το κυριότερο ότι ο Στεργιάδης ήταν αυτός που είχε αρνηθεί την "Μ.Α"
Την ευθύνη για την αποτυχία του, στο τελευταίας στιγμή κάλεσμα, τη χρεώνεται αποκλειστικά ο ίδιος και η ηλίθια τακτική του. Ήταν το μοναδικό έγκλημα του Βενιζέλου η επιλογή σε αυτήν τη νευραλγική θέση του ψυχασθενή Στεργιάδη.
Αν είχες διαβάσει αυτά που παρέθεσα θα είχες προσέξει και το κάτωθι:
"Είναι χαρακτηριστικό ότι την 18η Ιουνίου 1922 το Υπουργείο Στρατιωτικών απευθύνει εγκύκλιο διαταγή με την οποία καλεί ονομαστικώς 255 αξιωματικούς να επανέλθουν στις μονάδες τους στην Μ. Ασία επειδή, άνευ λόγου, παρέτειναν την άδειά τους. Η διαταγή αυτή αποτελεί όνειδος για το Σώμα των Ελλήνων Αξιωματικών έως σήμερα.
"
Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατούσε με την αλλοπρόσαλλη πολεμική τακτική και συμπεριφορά των άπειρων βασιλικών αξιωματικών.
quote:
Agnostic:Αυτό δεν αναιρεί αυτό που λέω ότι δηλαδη χιλιάδες Ελληνες της Μικράς Ασίας απέφυγαν να πολεμήσουν για τις "αλύτρωτες πατρίδες". Αν σου έλεγα ότι κανένας μικρασιάτης δεν κατατάχθηκε στους κόλπους του ελληνικού στρατού, τότε θα είχε νόημα να μου παραθέσεις το απόσπασμα.
Προφανώς λοιπόν όταν δεν αρκούσε η υποχρεωτική στράτευση και διενεργήθηκε εθελοντική την περίοδο που σου έγραψα, χιλιάδες Μικρασιάτες έκαναν του Κινέζους!
Αυτό το γράφει μόνο το περιοδικό που μας παρουσίασες κανένα άλλο έγκυρο βιβλίο......αλήθεια ποιος το έγραψε?
quote:
Agnostic:
Υπερβολές....Ήδη πριν από την κατάρρευση του μετώπου τον Αύγουστο του 1922 σε πολλές περιοχές της Μικράς Ασίας οι ελληνικοί πληθυσμοί είχαν υποστεί διωγμούς και βιαιοπραγίες από τους Τούρκους και είχαν αρχίσει να εγκαταλείπουν τις πόλεις και τα χωριά τους.....
Στις 6 Μαρτίου 1922 ένα μέλος της Διοικούσης Επιτροπής της Ελληνικής Μικρασιατικής Αμυνας έγραφε ότι "ο φόβος νέων εκατόμβων έφερεν εις Κιλικίαν τον πανικόν και την έξοδων" ενώ στις 16 Απριλίου ένα άλλο μέλος ανέφερε στην Ελληνική Κυβέρνηση ότι "φόβος συνέχει τον μικρασιατικών ελληνισμόν". Τους τελευταίους μάλιστα μήνες πριν από την κατάρρευση, σύγχυση ή σωστότερα χάος επικρατούσε στη Μικρά Ασία
Καθόλου υπερβολές. Υπήρχε φόβος και το ηθικό ήταν πεσμένο αλλά, άλλο το ένα και άλλο τ' άλλο.
quote:
Agnostic:
Στο μεταξύ η ένταση και η ανησυχία στη Σμύρνη καθημερινά μεγάλωναν, καθώς έφθαναν από το εσωτερικό της Μικράς Ασίας τραίνα κατάμεστα από πρόσφυγες και στρατιώτες, ενώ πάμπολλοι άλλοι κατέκλυζαν τους δρόμους που οδηγούσαν στη Σμύρνη και στα άλλα παραλιακά αστικά κέντρα. Οπως αναφέρει η M. Housepian οι Αμερικανοί υπολόγιζαν ότι οι πρόσφυγες από το εσωτερικό έφθαναν στη Σμύρνη με ρυθμό 30.000 ατόμων την ημέρα και έβρισκαν καταφύγιο στις εκκλησίες, στα νεκροταφεία ή στο ύπαιθρο, ενώ οι πιο τυχεροί βολεύονταν πρόχειρα στα σπίτια συγγενών τους στην πόλη. Ατέλειωτες είναι οι περιγραφές των αυτόπτων μαρτύρων για το θλιβερό και συγκινητικό θέαμα που παρουσίαζαν τα πλήθη των προσφύγων, που με το φόβο ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους δεν είχαν παρά μόνο μία σκέψη: να φύγουν το συντομότερο δυνατό από τη Μικρά Ασία.
Ιστορία του Ελληνικού Εθνους, τομ.ΙΕ, σελ 233-234, εκδ. Αθηνών
Σωστά αλλά γιατί το αναφέρεις? Η άμυνα είχε ουσιαστικά καταρρεύσει και όταν το ηθικό βρίσκεται στο ναδίρ....δύσκολα τα πράγματα.
quote:
Agnostic:
Αν μετά από αυτό επιμένεις στη θέση ενός μπλόγκερ που ισχυρίζεται ότι "Σε κάθε χωριό ενόπλως αντιμετωπίστηκαν οι Τούρκοι και πλήθος μαχών έγιναν, χωρίς την βοήθεια του Ελληνικού στρατού, οι περισσότερο των οποίων νικηφόρες."...τότε μάλλον χρειάζεσαι κι εσύ μάθημα ιστορίας...Οι περισσότεροι έτρεχαν να σωθούν από την τουρκική επιθετικότητα... ποιες μάχες σε κάθε χωριό και μάλιστα νικηφόρες μου λες???
Μάχες άμυνας αγαπητέ Agnostic. Εάν δε γνωρίζεις τη διαφορά ανάμεσα στην άμυνα και στην επίθεση να σου φέρω ένα άλλο παράδειγμα.
Στην άλωση της Πόλης τις περισσότερες μάχες τις είχαν κερδίσει οι Έλληνες....μάντεψε όμως το αποτέλεσμα.
Παράλληλα οι Τούρκοι δε φημίζονταν καθόλου για την ανδρεία τους. Ήσαν τυχεροί που είχαν στο τιμόνι τους τον Κεμάλ που ήταν γάτα.
Μπορώ να αναφέρω πολλά τέτοια παραδείγματα που πρωταγωνίστησε η μονάδα του παππού μου, αλλά ίσως φανεί εγωκεντρικό.
quote:
Agnostic:
Είχα αλλά δεν πρόλαβα να τον γνωρίσω.
Κρίμα. Θα μάθαινες πολλά. Άλλο να τα διαβάζεις σε βιβλίο και άλλο να στα διηγούνται σε πρώτο πρόσωπο.
quote:
Agnostic:
Μα δεν αρνήθηκα ότι εν γένει οι Μικρασιάτες απέφυγαν τον αγώνα και τη στράτευση. Υπύρχαν όμως και πολλοί από αυτούς που το έπραξαν όπως κατέδειξα με τα στοιχεία μου.
Άλλο πολλοί, άλλο η μεγάλη πλειοψηφία, έχει τεράστια διαφορά δε νομίζεις? Ξέρεις πόσοι Έλληνες ήσαν ρουφιάνοι των Γερμανών? Μόνο στο χωριό μου περίπου 300 κάτοικοι τότε ήσαν καμιά 20ριά.
quote:
Agnostic:
Ευαισθητούλη μου εσύ. Εκανα συγκεκριμένο ισχυρισμό και τον υποστήριξα με στοιχεία. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο απ'αυτό. Με "συμβουλεύεις" να μην επαφίεμαι σε ένα περιοδικό (που δεν είναι περιοδικό αλλά και να ήταν απορώ γιατί δεν θα 'πρεπε). Θυμήσου το αυτό την επόμενη φορά που θα μεταφέρεις απόσπασμα σε άλλη συζήτηση από το περιοδικό "Αρδην" ή οποιοδήποτε άλλο μέσω τις ΟΟΔΕ, του Απολογητή κτλ...(αν δεν το έχεις ήδη κάνει).
Άλλο θέματα θρησκείας, άλλο πατρίδας. Στη θρησκεία και λάθος να μεταφερθούν πράγματα δεν κινδυνεύει το εθνικό γόητρο! Σε θέματα πατρίδας όμως πρέπει να είμαστε 10 φορές ποιο προσεκτικοί.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Edited by - europaios2 on 15/02/2009 21:38:25
quote:
veritas
Η συριακή καταγωγή του Ιωάννου χρυσοστόμου δεν δηλώνει τίποτα, μιας και με τον όρο συρία λογιζόταν τότε κάτι διαφορετικό από τη σημερινή ομώνυμη χώρα, δημιούργημα των βρετανών στις αρχές του αιώνα.
Α, και μια και το βρήκα, σε παραπέμπω στον Ησαϊα:
"Συρίαν αφ'ηλίου ανατολών και τους Ελληνας αφ'ηλίου δυσμών τους κατεσθίοντας τον Ισραήλ όλω τω στόματι".
Εχουμε δηλαδή μια χώρα ανατολικά του Ισραήλ που λέγεται "Συρία" (όπως και η σημερινή) που είναι όμως άλλη χώρα και τους Ελληνες δυτικά (που δεν εννοεί όμως τους Ελληνες) που ζούνε σε μια χώρα που είναι στην ίδια θέση με τη σημερινή (αλλά εννοεί άλλη χώρα).
Ομολογώ πως η σκέψη σου με προβληματίζει...

macedon
quote:
europaios2Συγνώμη που δεν κάθομαι συνέχεια στο p/c μου, με την αγωνία του πότε θα γράψεις......
Στο μεταξύ περίμενα να μου στείλουν με fax τη σελίδα. Αφού αργοπορούσαν τους τηλεφώνησα....τους εξήγησα ότι επρόκειτο για σένα......και μόλις το άκουσαν ...... άμεσα έστειλαν τη σελίδα την οποία και σκάναρα.... Απλά σου λέω ότι το συγκεκριμένο έργο το έχω στη κατοχή μου.
Πράγματι, τώρα το έχεις. ![]()
quote:
europaios2Εγώ όσα θυμάμαι στρέφονται κατά του Χριστιανισμού, τώρα να έχουν ξεφύγει και κανά δυο.... μικρό το κακό.
Προφανώς έχεις επιλεκτική μνήμη.
quote:
europaios2Εσύ σε παλαιότερο θέμα, (σχετικά με την καταστροφή της γης από φυσικά φαινόμενα και την ύπαρξη 2-3 πολιτισμών πριν το σημερινό), με είχες μαλώσει γιατί ανέφερα πηγές από ένα βιβλίο, παρουσιάζοντας και τις πηγές στο τέλος και εσύ τότε μου είπες, ότι ο καθένας μπορεί να γράφει στο τέλος ότι πηγές θέλει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όντως τις έχει χρησιμοποιήσει για το συγκεκριμένο θέμα (κάπως έτσι).
Το ίδιο σου λέω και εγώ τώρα.
Αφού μου λες το ίδιο, τότε δεν είχε νόημα και η ερώτηση που μου έκανες για το πού βασίστηκε ο συγγραφέας.
quote:
europaios2Το βιβλίο που λες, κάνει 4€ και είναι 84 σελίδες.....λιγότερες και από του παπουτσωμένου γάτου, λιγότερες και από ένα πενηντάφυλο βιβλίο......η διαφορά μας έγκειται στην παρατηρητικότητα.
Γι' αυτό λέω ότι επρόκειτο για περιοδικό. Παράλληλα είναι γεμάτο φωτογραφίες. 26 έγχρωμες......(προχωρημένοι για την εποχή τους!) 76 ασπρόμαυρες......7 χάρτες......5 καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις.......ανάθεμα και εάν μένουν 5-10 σελίδες με καθαρό γράψιμο.....
Η τιμή και οι σελίδες δεν έχουν σχέση με το αν είναι βιβλίο ή όχι. Υπάρχουν και βιβλία με λιγότερες σελίδες π.χ. το "Η δυστυχία του να είσαι Ελληνας" του Νίκου Δήμου που έχει 80 σελίδες και μπορείς να το βρεις σε παραπλήσια τιμή κοντά στα 5 ευρώ (ανάλογα το βιβλιοπωλείο).
http://www.megamarket.gr/-p-66183.html
Υπάρχουν και βιβλία με 3 ευρώ στο Μοναστηράκι. Στις εκδόσεις του Ρασσιά θα βρεις πολλά φτηνά βιβλία ένα εκ των οποίων κοστίζει επίσης 4 ευρώ (Shawn Eyer: Μυστηριακές Τοιχογραφίες Της Πομπηϊας, Αθήναι 1997, ISBN 960-7748-02-6)
http://www.rassias.gr/3a.html
quote:
europaios2Γι' αυτό λέω ότι επρόκειτο για περιοδικό.
Κάνεις λάθος. Η διαφορά του περιοδικού από το βιβλίο είναι ότι το πρώτο κυκλοφορεί σε τακτά χρονικά διαστήματα (ανά μήνα, βδομάδα, δεκαπενθήμερο κτλ), κάτι που δεν συμβαίνει με το βιβλίο που σου ανέφερα. Αυτό που σε μπερδεύει είναι τα ίδια χρώματα και το ίδιο λογότυπο του βιβλίου της "Στρατιωτικής Ιστορίας" με το αντίστοιχο μηνιαίο έντυπο όσο κι αν προσπαθείς να βρεις ψεγάδια σε θέματα όπως η τιμή, οι φωτογραφίες, ο αριθμός σελίδων κτλ...
quote:
europaios2Παράλληλα είναι γεμάτο φωτογραφίες. 26 έγχρωμες......(προχωρημένοι για την εποχή τους!) 76 ασπρόμαυρες......7 χάρτες......5 καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις.......ανάθεμα και εάν μένουν 5-10 σελίδες με καθαρό γράψιμο.....
Παρ'το και θα δεις ότι μένουν. Ασε που οι σελίδες είναι αρκετά μεγάλες, σχεδόν σαν κόλα Α4, οπότε χωράνε περισσότερες πληροφορίες απ'ότι νομίζεις. Οι πολλές φωτογραφίες και οι χάρτες περισσότερο βοηθάνε σε βιβλίο που πραγματεύεται ένα θέμα στρατιωτικο-ιστορικό. Ειδικά οι χάρτες σε κατατοπίζουν πάνω στις μάχες και τις στρατιωτικές τακτικές, άρα κρίνονται απαραίτητοι. Οι φωτογραφίες όπως αυτές των ταλαιπωρημένων Ελλήνων αιχμαλώτων είναι αποκαλυπτικές και αξιομνημόνευτες.
quote:
europaios2Οι Μικρασίατες ήδη υπηρετούσαν και παρ' όλα αυτά ήσαν έτοιμοι να μαζέψουν 50.000. Απλά πλήρωσαν μαζί με τη λοιπή Ελλάδα, τις βλακείες του βασιλιά.....μόνο που αδίκως αυτός γλίτωσε την κρεμάλα.
Η νεολαία υπηρετούσε σύμφωνα με το απόσπασμά σου χωρίς να μας λέει πώς ακριβώς υπηρετούσε, πόσοι από αυτούς ήταν στο μέτωπο. Τα υπόλοιπα για τους 50.000 δεν μπορείς να τα ξέρεις και πραγματικά προβληματίζομαι γιατί αυτοί δεν είχαν μαζευτεί αρκετά νωρίτερα. Μάλλον βολεύονταν από τον πλούτο τους που είναι γνωστό ότι είχαν συγκεντρώσει αρκετοί Ελληνες της Μικράς Ασίας...
quote:
europaios2Το απόσπασμά σου το θεωρώ λανθασμένο.
Μπορείς να το θεωρήσεις όπως θες. Θα πρέπει όμως να σκεφτείς αν οι πάνω από 1 εκατομμύριο μικρασιάτες που ανταλλάχτηκαν μετά την καταστροφή είχαν βοηθήσει πρακτικά τον ελληνικό στρατό στον τιτάνιο αγώνα του, πόσο διαφορετικό θα ήταν πιθανότητα το αποτέλεσμα του πολέμου.
quote:
europaios2Κάνεις λάθος γιατί δεν γνωρίζεις καλά τα γεγονότα. Αναζήτησε λίγο στο google, πληροφορίες για το τι εστί «Στεργιάδης» και κατά πόσο μπορούσαν να τον πάρουν στα σοβαρά.. Παράλληλα για να σε προδιαθέσω ψάξε λίγο και τις αλλαγές που έγιναν στο στράτευμα μετά την άνοδο του βλάκα του βασιλιά.
Και μην ξεχνάς το κυριότερο ότι ο Στεργιάδης ήταν αυτός που είχε αρνηθεί την "Μ.Α"
Την ευθύνη για την αποτυχία του, στο τελευταίας στιγμή κάλεσμα, τη χρεώνεται αποκλειστικά ο ίδιος και η ηλίθια τακτική του. Ήταν το μοναδικό έγκλημα του Βενιζέλου η επιλογή σε αυτήν τη νευραλγική θέση του ψυχασθενή Στεργιάδη.Αν είχες διαβάσει αυτά που παρέθεσα θα είχες προσέξει και το κάτωθι:
"Είναι χαρακτηριστικό ότι την 18η Ιουνίου 1922 το Υπουργείο Στρατιωτικών απευθύνει εγκύκλιο διαταγή με την οποία καλεί ονομαστικώς 255 αξιωματικούς να επανέλθουν στις μονάδες τους στην Μ. Ασία επειδή, άνευ λόγου, παρέτειναν την άδειά τους. Η διαταγή αυτή αποτελεί όνειδος για το Σώμα των Ελλήνων Αξιωματικών έως σήμερα.
"
Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατούσε με την αλλοπρόσαλλη πολεμική τακτική και συμπεριφορά των άπειρων βασιλικών αξιωματικών.
Είναι εύκολο αλλά συνάμα παραπλανητικό και υπεραπλουστευτικό να ρίχνουμε την ευθύνη σε ένα μόνο ή λίγα άτομα, λες και η λαϊκή θέληση είναι άνευ σημασίας. Οι λαϊκές μαζες μπορούν να ανατρέψουν καθεστώτα αν διαθέτουν τον σχετικό ζήλο και την οργανωτική διάθεση. Αν θες τη γνώμη μου το θέμα είναι πολυδιάστατο και δεν καθαρίζουμε με την στηλίτευση ενός μόνο προσώπου ή μιας ολιγαριθμης ελίτ. Δεν θα επεκταθώ περισσότερο διότι θεωρώ ότι έχουμε ήδη ξεφύγει αρκετά από το θέμα αλλά και επειδή μελετώ ακόμα πολλές πτυχές του Μικρασιατικου Πολέμου από διάφορα βιβλία, ανακαλύπτοντας περισσότερες ενδιαφέρουσες παραμέτρους οι οποίες παραγνωρίζονται από την παραδοσιακή ιστοριογραφία. Τέλος πάντων...
quote:
europaios2Αυτό το γράφει μόνο το περιοδικό που μας παρουσίασες κανένα άλλο έγκυρο βιβλίο......
Ισως γιατί είναι ένα ζήτημα που δεν αρέσει να θίγεται στην επίσημη ιστοριογραφία...
Το γεγονός όμως ότι και οι πηγές σου, δηλαδή ιστοσελίδες και μπλογκς δεν αναφέρονται σε νούμερα αλλά σε ασαφείς χαρακτηρισμούς του τύπου "πολλες χιλιάδες" θα έπρεπε να σε προβληματίσει.
quote:
europaios2αλήθεια ποιος το έγραψε?
Το έργο είναι συλλογικό. Στις συγκεκριμένες εκδόσεις γράφουν πολυάριθμοι επιστημονικοί σύμβουλοι και συνεργάτες.
http://www.periscopio.gr/site/company.asp
Στο συγκεκριμένο βιβλίο έχουν συνεργαστεί και οι Χαράλαμπος Νικολάου (Ταξίαρχος και καθηγητής στρατιωτικής ιστορίας του ΣΣΕ) και Σταύρος Καρκαλέτσης (ιστορικός Mag. St. στην ιστορία των βαλκανικών εθνών - Πανεπιστήμιο του Μονάχου).
quote:
Καθόλου υπερβολές. Υπήρχε φόβος και το ηθικό ήταν πεσμένο αλλά, άλλο το ένα και άλλο τ' άλλο.
Το απόσπασμα από την ΙΕΕ το έβαλα ως απάντηση στον ισχυρισμό ότι σε κάθε χωριό σημειώνονταν μάχες και συχνά νικηφόρες ενάντια στους Τούρκους. Πώς έδιναν σε κάθε χωριό μάχες και μάλιστα τις περισσότερες νικηφόρες την στιγμή που εγκατέλειπαν τα χωρια τους κατά χιλιάδες και τη στιγμή που ο τουρκικός στρατός τότε ήταν πολύ πιο ισχυρός υλικά και ηθικά σε σχέση με τα αρχικά στάδια του πολέμου? Αυτά δεν γίνονται. Αν δεν κάνω λάθος ούτε ο μπλόγκερ βάζει πηγές γι'αυτά που λεει.
quote:
europaios2Σωστά αλλά γιατί το αναφέρεις? Η άμυνα είχε ουσιαστικά καταρρεύσει και όταν το ηθικό βρίσκεται στο ναδίρ....δύσκολα τα πράγματα.
Μα γιατί είναι αδύνατο να έρχονται κατά 30.000 την ημέρα οι πρόσφυγες στη Σμύρνη και ταυτόχρονα να μάχονται σε κάθε χωριό τις περισσότερες φορές νικηφόρα ενάντια σε έναν οργανωμένο και ενισχυμένο με πλήθος όπλων και πυρομαχικών στρατό.
quote:
europaios2Μάχες άμυνας αγαπητέ Agnostic. Εάν δε γνωρίζεις τη διαφορά ανάμεσα στην άμυνα και στην επίθεση να σου φέρω ένα άλλο παράδειγμα.
Στην άλωση της Πόλης τις περισσότερες μάχες τις είχαν κερδίσει οι Έλληνες....μάντεψε όμως το αποτέλεσμα.
Εδώ όμως έχουμε εύγλωττες μαρτυρίες για μαζική υποχώρηση και έξοδο πληθυσμών χωρίς να καταφεύγουν σε μάχες άμυνας.
quote:
europaios2Παράλληλα οι Τούρκοι δε φημίζονταν καθόλου για την ανδρεία τους. Ήσαν τυχεροί που είχαν στο τιμόνι τους τον Κεμάλ που ήταν γάτα.
Μπορώ να αναφέρω πολλά τέτοια παραδείγματα που πρωταγωνίστησε η μονάδα του παππού μου, αλλά ίσως φανεί εγωκεντρικό.
Αντίστοιχα και ένας Τούρκος παππούς μπορεί να διηγηθεί στον εγγονό του πώς έδιωξαν ηρωικά τους γκιαούρηδες από τη Μικρά Ασία και πώς γενναίοι Τούρκοι με το ιππικό έβγαιναν πίσω από τις ελληνικές μεραρχίες και χτυπούσαν τον εχθρό. Από γλαφυρές μυθιστορικές περιγραφές οι παππούδες είναι η καλύτερη πηγή...αν και οι μαρτυρίες τους διακατέχονται από υποκειμενικότητα όσο κι αν δεν μας αρέσει αυτό.
quote:
europaios2Κρίμα. Θα μάθαινες πολλά. Άλλο να τα διαβάζεις σε βιβλίο και άλλο να στα διηγούνται σε πρώτο πρόσωπο.
Οχι. Θα μάθαινα πολύ λιγότερα διότι ο παππούς είναι μάρτυρας ενός περιορισμένου πεδίου γεγονότων, αυτών που έζησε μόνο. Αντίθετα στα βιβλία περιέχονται συσσωρευμένες γνώσεις από πολλές και ποικίλες πηγές, παρέχοντας μια πληρέστερη εικόνα του θέματος στον αναγνώστη.
quote:
europaios2Άλλο πολλοί, άλλο η μεγάλη πλειοψηφία, έχει τεράστια διαφορά δε νομίζεις?
Οποιος και να ήταν ο αριθμός τους δια των στοιχείων προκύπτει ότι αυτός δεν ήταν τόσο μεγάλος ώστε να ενισχύσει τον ελληνικό στρατό στο βαθμό που χρειαζόταν. Αν από τους 700.000 του νομού Αϊδινίου οι 100.000 έπιαναν όπλα και βοηθούσαν στον αγώνα δεν νομίζω να γλύτωναν οι Τούρκοι...
quote:
europaios2Άλλο θέματα θρησκείας, άλλο πατρίδας. Στη θρησκεία και λάθος να μεταφερθούν πράγματα δεν κινδυνεύει το εθνικό γόητρο! Σε θέματα πατρίδας όμως πρέπει να είμαστε 10 φορές ποιο προσεκτικοί.
Δεν πιστεύω ότι μέσα από τις απόψεις και τα στοιχεία μας σε ένα φόρουμ κινδυνεύει η πατρίδα ή το εθνικό γόητρο. Τι περίεργες απόψεις που έχεις πάντως...

Edited by - Agnostic on 17/02/2009 05:32:38
quote:Καλα σου λεει , τι περιμενεις ...
-Επιτέλους διάβασε και λίγο ιστορία............
quote:Ασε Ψηλε , καιτοι δασκαλος ο macedon δεν μπορει σ΄αυτον τον τομεα να αποδωσει ... θα παρω μαθηματα απο σενα και την παρεα σου ...
Ψηλος :
.... στη συκοφαντία είσαι άπαιχτος!!Θα σου πρότεινα να πάρεις κοντά σου τον ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ και τον γιαπετ να τους κάνεις κάποια ιδιαίτερα να βελτιωθούν και αυτοί!
****Να μην ξεχάσω. Το νου σου!! Να τους βελτιώσεις και στην κοπτοραπτική
quote:Αν οι γνωσεις σου ειναι αποροια σου των σελιδων των ΟΟΕΔιτων θα λες και εσυ συνεχως τις βλακειες που λενε και οι ΟΟΔΕιτες .
Ας δούμε κάποια παραδείγματα, παρμένα από την ιστοσελίδα της ΟΟΔΕ, τα οποία, αν θες και νομίζεις πως έχεις την ικανότητα, μπορείς και να τα σχολιάσεις. Φυσικά περιμένω να τα αντικρούσεις με στοιχεία και όχι με φούσκες, όπως κάνεις συνήθως.
quote:Θεσμος η εκκλησια ;
ευρωπαιος :
Η σαπίλα ως γνωστόν υπάρχει παντού σε όλους τους θεσμούς και αυτό είναι γνωστό.
Α-παπα-ς που σου χρειαζετε !
quote:
ευρωπαιος:
Εδώ τίθεται βέβαια ένας απλός συλλογισμός.
-Τι ήταν ο Χριστιανισμός? .....Θρησκεία.
-Ποιοι ήσαν οι αντίπαλοί του?.... Οι άλλες θρησκείες.
-Τι ήθελε να κάνει ο Χριστιανισμός?..... Να διαδώσει τις ιδέες του.
-Που να διαδώσει τις ιδέες του?....... Σε όλα τα έθνη.
-Ποιο έθνος είναι αυτό που θα δεχτεί τις ιδέες μια θρησκείας όταν αυτό εξυβρίζεται από αυτήν?.......Κανένα.
-Άρα τι θα μπορούσαν να υβρίζουν ή να ειρωνεύονται οι Χριστιανοί Πατέρες?.......το έθνος των Ελλήνων? ή τη θρησκεία των Ελλήνων?
Να απαντησω και εγω , δεν σε πειραζει φανταζομαι , ετσι ;
Λοιπον :
- τι ηταν ο χριστιανισμος ; ... Λαιλαπα !
- ποιοι ησαν οι αντιπαλοι του ; ... κανενας , πελατες ηθελε , με το χερι στην τσεπη !
- τι ηθελε να κανει ο χριστιανισμος ; ... να επιβαλει καθεστως τρομου και φοβιας ωστε να ελεγχει τις ανθρωπινες μαζες!
- που να διαδωσει τις ιδεες του ; ... δεν ειχε ιδεες !
- ποιο εθνος ειναι αυτο που θα δεχθει τις ιδεες μιας θρησκειας οταν αυτο εξυβριζεται απο αυτην ; ... με το καθεστως τρομου που επιβληθηκε ... ολοι !
- -Άρα τι θα μπορούσαν να υβρίζουν ή να ειρωνεύονται οι Χριστιανοί Πατέρες?.......το έθνος των Ελλήνων? ή τη θρησκεία των Ελλήνων? Και τα δυο ... δεν ειχαν κανεναν ενδοιασμο οπως αποδειχθηκε !
Α και που΄σαι , μην με βαθμολογησεις ... δεν θα το λαβω υπ΄οψιν !
quote:Τι θελει να πει ο ποιητης με το :εθνικως σκοπιμο και για αποφυγη συγχυσης ;
Dr Jekyll Mr Hyde :
Τα αναφερθέντα εδάφια θα ήταν εθνικώς σκόπιμο και αποφυγη συγχυσης να αφερεθούνε.
quote:Σιγα μην μας κανεις και ... τζιχαντ ! Δυστυχως για σας τα πεπραγμενα του χριστιανικου ιερατειου , τεως και νυν , δειχνουν ακριβως αυτο που αναφερεις και που στις δεκαδες σελιδες του θεματος εχει αναφερθει απο αλλους συνομιλητες .
Το να πιστεύεται απο κει κ πέρα πως η εκκλησία είχε να "χωρίσει" κάτι με τους αρχαίους και γουσταρε να τους μειώνει είναι γελοίο, αναίτιο, αβάσιμο καθώς και συκοφαντικό προς την εκκλησία και τους πιστούς.
όποιοι υποστηρίζουν τέτοιες συκοφαντίες ας δόσουν απτά στοιχεία-κίνητρα για μια τέτοια θεωρία συνωμοσίας. Αλλιώς σιγή.
Αν μια τέτοια συκοφαντία των κειμένω τις παράδοσεις κ αλλων συνεχίση θα αναγκαστώ να στήλω ιμέιλ στους συντονιστές με πλήρη παρουσίαση της κατάστασης.
Δεν υπαρχει καν υποψια συκοφαντιας ... αυτη η λαιλαπα κατεστρεψε τον Ελληνισμο και τον κρατα ακομη στην ληθη του με ανιστορητους ισχυρισμους ... ποιος παρεδωσε την Κων/πολη , ποιος παρεδωσε το Αγιο ορος , ποιος παρεδωσε την Θεσσαλονικη , ποιος προδωσε την επανασταση , ποιος ....
Δεν καταλαβα ποιος ο σκοπος της προειδοποιητικης απειλης , θελεις να τρομαξουμε (!), να φοβηθουμε (?) , να προσχωρησουμε στον χριστιανισμο (!), τι ακριβως ; Θα στειλεις "ιμειλ" και θα μας κανεις τι ; Θα σου πω εγω τι θα μας κανεις ... τα τρια ,δυο ... τρομοκρατια εκει που σε περνει κουτσαβακι , σε μερικους εδω δεν πιανει , γκεγκε ;
quote:Τετοια κομψα διατυπωμενη εκδοχη της Υπατιας δεν εχω ξαναδιαβασει ! Ατυχη περιπτωση ; Δηλαδη η ραδιουργια του ιθυνοντα νου , ο διαμελισμος της Υπατιας κ.α. οφειλονται σε ατυχημα ; Ε ρε τι μαθαινει κανεις οσο μεγαλωνει !!!
τρεχαγυρευε:
την γνωστή ατυχή περίπτωση της Υπατίας, ύβρεις που αφορούν σε ιδιότητες,
quote:Να παιξω κι εγω ; Αερααααααααααα !!!!!!!!!!
Δεν είσαι ευχαριστημένος με τίποτε, τελικά.Τι θα ήθελες να απαντήσω για να το χαρείς, βρε;;;
Απάνω τους αδέρφιαααααα....................

quote:Αδιάβαστος, αδιάβαστος.
...Να απαντησω και εγω , δεν σε πειραζει φανταζομαι , ετσι ;
Λοιπον :
- τι ηταν ο χριστιανισμος ; ... Λαιλαπα !
- ποιοι ησαν οι αντιπαλοι του ; ... κανενας , πελατες ηθελε , με το χερι στην τσεπη !
- τι ηθελε να κανει ο χριστιανισμος ; ... να επιβαλει καθεστως τρομου και φοβιας ωστε να ελεγχει τις ανθρωπινες μαζες!
- που να διαδωσει τις ιδεες του ; ... δεν ειχε ιδεες !
- ποιο εθνος ειναι αυτο που θα δεχθει τις ιδεες μιας θρησκειας οταν αυτο εξυβριζεται απο αυτην ; ... με το καθεστως τρομου που επιβληθηκε ... ολοι !
- -Άρα τι θα μπορούσαν να υβρίζουν ή να ειρωνεύονται οι Χριστιανοί Πατέρες?.......το έθνος των Ελλήνων? ή τη θρησκεία των Ελλήνων? Και τα δυο ... δεν ειχαν κανεναν ενδοιασμο οπως αποδειχθηκε !Α και που΄σαι , μην με βαθμολογησεις ... δεν θα το λαβω υπ΄οψιν !
...
Μιλούσαν Ελληνικά, είχαν Ελληνική παιδεία.
Τραβηγμένο το ότι "έβριζαν" το λαό των Ελλήνων.
quote:
panpam
Αδιάβαστος, αδιάβαστος.
Μπορεί να μιλούσαν φίλε panpam Ελληνικά όμως Ελληνική παιδεία δεν είχαν , γιατί οι διωγμοί με την πάροδο των αιώνων τους είχαν μεταλλάξει σε θλιβερούς μισέλληνες Ρωμιούς .
quote:
panpam
Δυστυχώς ! Τα κείμενα υπάρχουν , και το χειρότερο οι ύβρεις κατά των Ελλήνων υπάρχουν μόνο στα κείμενα της Ορθοδόξου εκκλησίας .
*
ψωριάρηδες τους ένδόξους προγονους μας...Όχι δλδ,. απαρνηθήκαν το
12θεο και πάψανε να είναι Έλληνες..Μήπως, βλέπω κάποιο ρατσισμό;
Φίλε μου,να υπάρχουν ύβρεις απο Έλληνες για Έλληνες, γιατί είναι Έλληνες, είναι αστείο...
Το συνεχίζεις; Υποτιμάς τη ..νοημοσύνη σου, όχι των άλλων...
quote:Υιοθετείς μια πολύ ακραία θέση που δεν μπορεί να στηριχτεί από τα γεγονότα:quote:
panpam
Αδιάβαστος, αδιάβαστος.
Μπορεί να μιλούσαν φίλε panpam Ελληνικά όμως Ελληνική παιδεία δεν είχαν , γιατί οι διωγμοί με την πάροδο των αιώνων τους είχαν μεταλλάξει σε θλιβερούς μισέλληνες Ρωμιούς .quote:
panpam
Δυστυχώς ! Τα κείμενα υπάρχουν , και το χειρότερο οι ύβρεις κατά των Ελλήνων υπάρχουν μόνο στα κείμενα της Ορθοδόξου εκκλησίας ....
Μιλούσαν Ελληνικά (ουδείς το αμφισβητεί),
έγραφαν Ελληνικά (επίσης αναμφισβήτητο),
Άρα, δεν μπορεί παρά να είχαν Ελληνική παιδεία. Αλλιώς ούτε να μιλήσουν, ούτε να γράψουν τη γλώσσα θα μπορούσαν.
Διαφωνούσαν με το παλιό Ελληνικό "παγανιστικό" πάνθεο και εκεί κολλάνε τα "αναθέματα" κατά "Ελλήνων". Αν πάλι το "ανάθεμα" το θεωρείς "ύβρι", τότε πολλά ίδια και χειρότερα παραδείγματα μπορεί να βρει κανείς σε Έλληνες φιλόσοφους:
quote:
81. (40).
πολυμαθίη νόον <ἔχειν> οὐ διδάσκει· Ἡδίοδον γὰρ ἂν ἐδίδαξε καὶ Πυθαγόρην αὖτίς τε Ξενοφάνεά τε καὶ Ἑκαταῖον.
Η πολυμάθεια δε διδάσκει να έχεις νου. Αν ήταν έτσι θα είχε διδάξει τον Ησίοδο και τον Πυθαγόρα, ακόμα και τον Ξενοφάνη και τον Εκαταίο. [44]
125. (105).
Ἡράκλειτος ἐντεῦθεν ἀστρολόγον φησὶ τὸν Ὅμηρον.
Ο Όμηρος ήταν αστρολόγος.
http://users.otenet.gr/~aper/heracletus/heracletus8.html
quote:Μισέλληνες λοιπόν δεν μπορούν να αποκαλεστούν.
Ο Πλάτωνας κατηγορούσε τους σοφιστές. Ο Πλάτωνας δεν αναφέρει καν ούτε μια φορά το όνομα του Δημόκριτου (που είχε τόση φήμη στην Αθήνα του 5ου π.Χ. αι., όση έχει ο Πλάτωνας σήμερα), επειδή τον μισούσε για την υλιστική φιλοσοφία του. Ο Πλάτωνας αντιπαθούσε τον συμμαθητή του, Αισχίνη, και δημιούργησε τη φήμη πως οι διάλογοι που ο δεύτερος έγραψε ήταν κλεμμένοι από άλλους και μάλιστα από τον ίδιο τον Σωκράτη (Διογένης Λαέρτιος, II, 60). Ο Πλάτωνας συγκέντρωσε τα βιβλία του Δημόκριτου και θέλησε να τα κάψει. «Μα ο Αμύλκας και ο Κλεινίας, δύο Πυθαγόρειοι, το εμπόδιζαν, λέγοντάς του ότι δεν έχει τίποτα να ωφεληθεί επειδή πολλοί τώρα πια έχουν στα χέρια τους βιβλία του Δημόκριτου» (Διογένης Λαέρτιος, IX, 40). Ο Πρόκλος ήθελε να αποσύρει από την κυκλοφορία όλα τα βιβλία εκτός από τα Τίμαιος και Χαλδαϊκά Λόγια, ώστε να εμποδίσει να βλάψουν τους ανεκπαίδευτους (Μαρίνου, Βίος Πρόκλου, 38). Ο Πλάτωνας αποκαλεί τον πρώτο Κυνικό, τον Αντισθένη, περιπαιχτικά «οψιμαθή γέροντα» (Σοφιστής, 251b). Αντίστοιχα, ο Αντισθένης αποκαλούσε τον Πλάτωνα «επηρμένο»: «Ἔσκωπτέ τε Πλάτωνα ὡς τετυφωμένον» (Διογένης Λαέρτιος, VI, 7). «Όταν στη διάρκεια πομπής είδε ένα άλογο που χλιμίντριζε, είπε στον Πλάτωνα: "νομίζω θα μπορούσες κι εσύ να είσαι τέτοιο άλογο", κι αυτό γιατί ο Πλάτωνας επαινούσε ασταμάτητα τα άλογα» (Διογένης Λαέρτιος, VI, 7). Ακόμη χειρότερα, αποκαλούσε τον Πλάτωνα κοροϊδευτικά «Σάθωνα» (Αθηναίος, XI, 507a). Σάθη είναι το αντρικό μόριο. Σάθων είναι αυτός που έχει μεγάλο αιδοίο.
http://www.12830.gr/Forum/istoria-arxaiologia/arxaia-anektikothta/
Μακάρι όλοι οι σημερινοί ανθέλληνες και μισέλληνες να μιλούσαν Ελληνικά και να ήξεραν τους αρχαίους Έλληνες όπως τους ήξεραν και τους αντέγραφαν οι εκκλησιαστικοί συγγραφείς.
quote:Αλλος λιγο , αλλος πολυ ... εσυ που ανηκεις ;
panpam:
Αδιάβαστος, αδιάβαστος.
quote:Καμια σχεση το ενα με το αλλο ... αν ειναι δυνατον ! Λεγοντας παιδεια κυριως εννοουμαι την ηθικη και πνευματικη αγωγη καποιου και οχι την γλωσσομαθεια ... μην συγχεεις διαφορετικες εννοιες , αλλωστε η θυραθεν παιδεια ειναι αντικειμενο ξενο , αντιθετο προς την χριστιανικη πιστη .
quote:Μην το λες , μην το λες !
Μεσα στις 76 σελιδες του παροντος θεματος θα βρεις παρα πολλες αναφορες σε υβρεις κατα των Ελληνων , απο : την Παλαια Διαθηκη , την Καινη Διαθηκη ,τα πατερικα κειμενα ,τα συναξαρια αγιων , κανονες οικουμενικων συνοδων , το πηδαλιον ,τα λειτουργικα βιβλια , τα πατριαρχικα κειμενα , κ.α.
Δυστυχως ή ευτυχως τα κειμενα ειναι αδιαψευστος μαρτυρας της απαραδεκτης και καταπτυστης συμπεριφορας των ταγων της λαιλαπας αυτης σ΄αρεσει δεν σ΄αρεσει !
quote:Ο μισελληνισμος ειναι το κυριο συστατικο της ιδιοσυγκρασιας τους !
Μισέλληνες λοιπόν δεν μπορούν να αποκαλεστούν.
quote:Γιατι ; Οταν σε βριζουν θελεις να το καταλαβαινεις ; Οσο για την αντιγραφη των αρχαιων κειμενων τα΄χουμε πει πολλες φορες ... αντεγραψαν το 1% και το υπολοιπο 99% το εκαψαν ή το πουλησαν ... ακομα και πολλα απο αυτα που αντεγραψαν ,τα κακοποιησαν αλλαζοντας τα ή παραφραζοντας τα κατα την αντιγραφη ...
Μακάρι όλοι οι σημερινοί ανθέλληνες και μισέλληνες να μιλούσαν Ελληνικά και να ήξεραν τους αρχαίους Έλληνες όπως τους ήξεραν και τους αντέγραφαν οι εκκλησιαστικοί συγγραφείς.
quote:Ριξε μια ματια στις προηγουμενες σελιδες ... εκτος απο τα αναθεματα θα βρεις πολλα ακομη ...
Διαφωνούσαν με το παλιό Ελληνικό "παγανιστικό" πάνθεο και εκεί κολλάνε τα "αναθέματα" κατά "Ελλήνων".
quote:Και ποιος τα επικροτει ; Πρεπει να εξετασουμε ομως και τους λογους για καθε μια περιπτωση αν θελουμε να ειμαστε ακριβοδικαιοι . Αν οι λογοι αυτοι εχουν χαρακτηριστικα ιδιοτελειας ή κακης προαιρεσης ή ... τοτε ναι , ειναι κατακριτεα περιπτωση , αλλα δεν νομιζω να μπορεσεις να ξεχωρισεις τετοιες περιπτωσεις στην αρχαια Ελληνικη γραμματεια , τοσες , ωστε να τις αντιστοιχισεις στα δαχτυλα του ενος χεριου σου (δεν νομιζω να βρεις ουτε μια ...) Τα παραδειγματα σου ειναι παντελως αστοχα .
Αν πάλι το "ανάθεμα" το θεωρείς "ύβρι", τότε πολλά ίδια και χειρότερα παραδείγματα μπορεί να βρει κανείς σε Έλληνες φιλόσοφους:

quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ :
Μην το λες , μην το λες !
Μεσα στις 76 σελιδες του παροντος θεματος θα βρεις παρα πολλες αναφορες σε υβρεις κατα των Ελληνων , απο : την Παλαια Διαθηκη , την Καινη Διαθηκη ,τα πατερικα κειμενα ,τα συναξαρια αγιων , κανονες οικουμενικων συνοδων , το πηδαλιον ,τα λειτουργικα βιβλια , τα πατριαρχικα κειμενα , κ.α.
Δυστυχως ή ευτυχως τα κειμενα ειναι αδιαψευστος μαρτυρας της απαραδεκτης και καταπτυστης συμπεριφορας των ταγων της λαιλαπας αυτης σ΄αρεσει δεν σ΄αρεσει !
Έχουνε απαντηθεί στη σελίδα 24 στο μάθημα ιστορίας Νο 4 γράφει:
Και αυτό το όνομα Έλλην καταδικάζεται να σημαίνει τον ειδωλολάτρη, τον άνθρωπο που διώκει ο νόμος, το κράτος και η νέα κοινωνία.
Η λέξη χάνει προοδευτικά την εθνική της σημασία και παραμένει με την έννοια του ανθρώπου που εκθρόνισε η νέα θρησκεία και που καταδίκασαν οι κυβερνήτες του νέου κράτους, του ανθρώπου τέλος, που απέδιωξε από τους κόλπους της η νέα κοινωνία.
Μοναδικό καύχημα ως προ ολίγου, όνομα τώρα σχεδόν κακόφημο και απρεπές, ο όρος Έλλην διαγράφεται σιγά σιγά από τα πάτρια και τις μνήμες.. ....
Όλα έχουν απαντηθεί και συνεχίζεις να επαναλαμβάνεσαι......
Ακόμη και ο Ο Όσιος Θεοφύλακτος που λοιδορείται από τον macedon είχε την Ελληνική παιδεία. Απλά δεν έχω βρει το χρόνο.
Μόλις το βρω θα παρουσιάσω τα στοιχεία μέσα από την "Ιστορία
του Ελληνικού Έθνους"
Ποτέ δεν αναφερόντουσαν οι πατέρες, στους Έλληνες με την εθνική σημασία του όρου. Οι Έλληνες ήσαν η καρδιά του Βυζαντίου και είναι ανόητο να το ισχυρίζεται αυτό κάποιος.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ :
Γιατι ; Οταν σε βριζουν θελεις να το καταλαβαινεις ; Οσο για την αντιγραφη των αρχαιων κειμενων τα΄χουμε πει πολλες φορες ... αντεγραψαν το 1% και το υπολοιπο 99% το εκαψαν ή το πουλησαν ... ακομα και πολλα απο αυτα που αντεγραψαν ,τα κακοποιησαν αλλαζοντας τα ή παραφραζοντας τα κατα την αντιγραφη ...
Στοιχεία?......κανένα....αντιθέτως οι μοναχοί ήσαν αυτοί που έσωσαν ότι σώθηκε από την αρχαία Ελληνική γραμματεία. Σου διαφεύγει ότι η μεγάλη Βιβλιοθήκη της Κων/λης που ήταν καύχημά της, καταστράφηκε από τους Λατίνους, από τους Τούρκους καταστράφηκε σχεδόν ότι απέμεινε και ότι σώσθηκε το μεγαλήτερο μέρος βρέθηκε κρυμμένο σε μοναστήρια. Και ευτυχώς που αντίγραφα είχαν πάρει και οι Άραβες και έτσι βοήθησαν και αυτοί στη διάσωση. Όπως και οι Κων/λιτες λίγο πριν την άλωση της πόλης, ότι μπόρεσαν το πήραν μαζί τους στη Δύση.........τι να πω?.......ΑΙΣΧΟΣ!!!

Edited by - europaios2 on 25/02/2009 09:11:38
quote:
Υιός Θεού
Και αυτό το όνομα Έλλην καταδικάζεται να σημαίνει τον ειδωλολάτρη
Η παραπάνω θέση αποτελεί προσωπική εκτίμηση του Παπαρρηγόπουλου, εντεταλμένου ιστορικού και ιδρυτή του "ελληνοχριστιανισμού" και διαψεύδεται τόσο από τους πατέρες που μιλούν για "ελληνικό έθνος", για "Ελλάδα", για "Ελληνισμό", όσο και από την ίδια την πρακτική τους.
Πρόκειται για ένα νεόκοπο, αναπόδεικτο, τεχνητό και αστήρικτο μύθευμα που σκοπό είχε να αμβλύνει τις ανθελληνικές θέσεις των χριστιανών, προκειμένου το έκτρωμα του "ελληνοχριστιανισμού" να επιβληθεί ευκολότερα στο Ελλαδιστάν.
Αλλωστε, ο όρος "Ελληνας" δεν θα μπορούσε να σημαίνει τον ειδωλολάτρη, καθώς οι Ελληνες ουδέποτε υπήρξαν ειδωλολάτρες, όπως γνωρίζει ακόμη κι ένας μαθητής δημοτικού.
Δυστυχώς, για όλους τους μισέλληνες χριστιανούς και τους σημερινούς απάτριδες ακολούθους τους, μια λέξη μόνο μου έρχεται στο μυαλό
quote:
Υιός Θεού
ΑΙΣΧΟΣ!!!
Α, μπράβο, αυτό!

macedon
quote:Λέγοντας “παιδεία” εννοούμε ...παιδεία. Αυτό περιλαμβάνει και τη γλωσσομάθεια. Ηθική... πνευματική... αγωγή είναι αυθαίρετα πράγματα. Άλλος λέει ότι είχαν πολύ Ελληνική ηθική και πνευματική αγωγή. Πως τα ορίζεις και λες ότι δεν είχαν;
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Καμια σχεση το ενα με το αλλο ... αν ειναι δυνατον ! Λεγοντας παιδεια κυριως εννοουμαι την ηθικη και πνευματικη αγωγη καποιου και οχι την γλωσσομαθεια ... μην συγχεεις διαφορετικες εννοιες , αλλωστε η θυραθεν παιδεια ειναι αντικειμενο ξενο , αντιθετο προς την χριστιανικη πιστη ....
Γενικά αυτά που λες είναι μια πολύ περίεργη και τραβηγμένη άποψη. Δεν συμβαδίζει ούτε με τα το πως προσδιορίζονται οι λέξεις στα λεξικά, ούτε με το ζήτημα της “ηθικής και πνευματικής αγωγής” γιατί το βλέπει αυθαίρετα, ούτε με την ιστορία ή τη θεολογία. Η άποψη ότι “ αλλωστε η θυραθεν παιδεια ειναι αντικειμενο ξενο , αντιθετο προς την χριστιανικη πιστη” είναι μάλλον προσωπική κατανόηση διατυπωμένη δογματικά – και για μένα λανθασμένη. Ποτέ δεν βρήκα ότι η χριστιανική πίστη εμποδίζει τη “θυράθεν” που λες παιδεία.
quote:Αναφορές βρήκα πολλές. Το ότι αυτά είναι “ύβρεις” είναι και πάλι προσωπική ερμηνεία και πολλές φορές είναι τραβηγμένη από τα μαλλιά! Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει καν “ύβρις. Σε άλλες, υπάρχει εκδηλωμένη έντονη αντίθεση, που εκφράζεται.
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
...Μην το λες , μην το λες !
Δυστυχως ή ευτυχως τα κειμενα ειναι αδιαψευστος μαρτυρας της απαραδεκτης και καταπτυστης συμπεριφορας των ταγων της λαιλαπας αυτης σ΄αρεσει δεν σ΄αρεσει ! ...
quote:Είναι σημαντικό να καταλαβαίνουμε τι είναι ύβις και τι δεν.... Αλλιώς ο ένας μπορεί να λέει “κάνεις λάθος” και ο άλλος να λέει “γιατί με βρίζεις;” Κάθε φράση μπορεί να ερμηνευτεί ως "ύβρις" αν δεν υπάρχει “μπούσουλας”.
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
...Γιατι ; Οταν σε βριζουν θελεις να το καταλαβαινεις ; Οσο για την αντιγραφη των αρχαιων κειμενων τα΄χουμε πει πολλες φορες ... αντεγραψαν το 1% και το υπολοιπο 99% το εκαψαν ή το πουλησαν ... ακομα και πολλα απο αυτα που αντεγραψαν ,τα κακοποιησαν αλλαζοντας τα ή παραφραζοντας τα κατα την αντιγραφη ...
...
Αυτά που έχουν ειπωθεί “πολλές φορές” δεν είναι πειστικά γιατί είναι κατά κανόνα αυθαίρετα και αναληθή. Στην πραγματικότητα μου φαίνονται σαν μισαλόδοξες απόψεις.
quote:Γιατί είναι άστοχα; Αν ψάχνεις για βρισιές περιέχουν. Πως γενικολογείς από τη μια κι από την άλλη ζητάς “κατά περίπτωση;”
...Και ποιος τα επικροτει ; Πρεπει να εξετασουμε ομως και τους λογους για καθε μια περιπτωση αν θελουμε να ειμαστε ακριβοδικαιοι . Αν οι λογοι αυτοι εχουν χαρακτηριστικα ιδιοτελειας ή κακης προαιρεσης ή ... τοτε ναι , ειναι κατακριτεα περιπτωση , αλλα δεν νομιζω να μπορεσεις να ξεχωρισεις τετοιες περιπτωσεις στην αρχαια Ελληνικη γραμματεια , τοσες , ωστε να τις αντιστοιχισεις στα δαχτυλα του ενος χεριου σου (δεν νομιζω να βρεις ουτε μια ...) Τα παραδειγματα σου ειναι παντελως αστοχα .
Προσωπικά δεν με απασχολεί η επικρότηση ή μη. Ανθρώπινο είναι όταν υπάρχει ιδεολογική διαφωνία φτάνουν οι άνθρωποι και σε βαριές κουβέντες – φιλόσοφοι ή μη. Το κατανοώ, γι' αυτό και δεν μου φαίνεται τραγικό.
quote:
macedon:
παραπάνω θέση αποτελεί προσωπική εκτίμηση του Παπαρρηγόπουλου, εντεταλμένου ιστορικού και ιδρυτή του "ελληνοχριστιανισμού" και διαψεύδεται τόσο από τους πατέρες που μιλούν για "ελληνικό έθνος", για "Ελλάδα", για "Ελληνισμό", όσο και από την ίδια την πρακτική τους.Πρόκειται για ένα νεόκοπο, αναπόδεικτο, τεχνητό και αστήρικτο μύθευμα που σκοπό είχε να αμβλύνει τις ανθελληνικές θέσεις των χριστιανών, προκειμένου το έκτρωμα του "ελληνοχριστιανισμού" να επιβληθεί ευκολότερα στο Ελλαδιστάν.
Αλλωστε, ο όρος "Ελληνας" δεν θα μπορούσε να σημαίνει τον ειδωλολάτρη, καθώς οι Ελληνες ουδέποτε υπήρξαν ειδωλολάτρες, όπως γνωρίζει ακόμη κι ένας μαθητής δημοτικού.
Δυστυχώς, για όλους τους μισέλληνες χριστιανούς και τους σημερινούς απάτριδες ακολούθους τους, μια λέξη μόνο μου έρχεται στο μυαλό.
Ειδωλολάτρης είναι αυτός που λατρεύει το ψεύτικο. Οι αρχαίοι πρόγονοί μας σαφώς και δεν ήσαν ειδωλολάτρες "τότε".
"Σήμερα" όμως είναι αφού το δωδεκάθεο ήταν ψεύτικο και ανήκει πλέον στη σφαίρα της Ελληνικής μυθολογίας.
Ως εκ τούτου σήμερα τους καλούμε σωστά ειδολολάτρες, με την έννοια όμως που ανέφερα.
Ποιοι γράφουν όμως αυτό που έγραψα παραπάνω? Εσύ macedon λες ότι το έγραψε μόνο ο Παπαρηγόπουλος?
Τα έχω ξαναγράψει αλλά με αναγκάζεις να τα μεταφέρω και πάλι, διάβασε:
Το πολύτιμο έργο της Ιστορίας του Ελληνικού έθνους και συγκεκριμένα ο Ζ’ τόμος, «Βυζαντινός Ελληνισμός Πρωτοβυζαντινοί χρόνοι» έχει γραφεί από τους κάτωθι διακεκριμένους επιστήμονες που γράφουν αυτό για τον όρο « Έλλην» που ανέφερα.
Συγκεκριμένα το αναφέρουν στη σελίδα 12.
Το εν λόγω έργο έχει συνταχθεί από τους κάτωθι:
ΕΠΟΠΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Ακαδημαϊκός.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΤΟΣ Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Ακαδημαϊκός.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΥΓΓΟΠΟΥΛΟΣ Καθηγητής Πανεπιστημίου Θες/κης, Ακαδημαϊκός.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ Καθηγητής Πανεπιστημίων Washington και Αθηνών,
Ακαδημαϊκός.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Καθηγ. Πανεπιστημίου Θες/κης, Ακαδημαϊκός,
συγγραφεύς.
ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΑΣΤΙΑΣ (1901-1972), συγγραφεύς
ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΤΟΜΩΝ
ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΖΑΚΥΝΘΗΝΟΣ Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Ακαδημαϊκός.
ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟΥ Ζ’ ΤΟΜΟΥ
ΕΛΕΝΗ AHRWELER-ΓΛΥΚΑΤΖΗ Α΄ Πρύτανης Πανεπιστημίου Παρισίων,
Διευθύντρια στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών
Ερευνών της Γαλλίας (CNRS Αποτέλεσε την
πρώτη γυναίκα πρόεδρο του τμήματος Ιστορίας
στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης το 1967 και την πρώτη γυναίκα πρύτανη του Πανεπιστημίου της Σορβόνης, στην 700 χρόνων ιστορία του το 1976, όπως και πρύτανης του Πανεπιστημίου της Ευρώπης. Διευθύντρια του Κέντρου Χριστιανικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris Επίτιμη Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Βυζαντινών Σπουδών
ΠΟΛΥΜΝΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ-FOEDEN Ιστορικός Διδάκτωρ, επίκ. καθηγήτρια
Iστορίας στο Πανεπιστήμιο Aθηνών
ΜΙΛΤΩΝ ΑΝΑΣΤΟΣ Καθηγητής Πανεπιστημίου Καλιφόρνιας
SILVANO BORSARI Καθηγητής Πανεπιστημίου Toρίνου
ROBERT BROWNING Καθηγητής Πανεπιστημίου Λονδίνου
ΣΠΥΡΟΣ ΒΡΥΩΝΗΣ Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και Καλιφόρνιας
(όπου και χρημάτισε διευθυντής του G.E von Grunebaum
Centre for Near Eastern Studies), συγραφεύς, Καθηγητής Ελληνικού Πολιτισμού και Διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, στο οποίο και είναι Ομότιμος Καθηγητής ελληνικού πολιτισμού. [ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ]
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΑΛΑΒΑΡΗΣ Καθηγητής Πανεπιστημίου McGill, Montreal
JEAN GASOU Ιστορικός, Διδάκτωρ
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΛΟΥΓΓΗΣ Ερευνητής Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Διδάκτωρ,
ερευνητής του Κέντρου Βυζαντινών Σπουδών του
Dumbarton Oaks (1969-1970) Διετέλεσε αντιπρόεδρος
και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Παν/μίου
Κρήτης (1974-1986) και διευθυντής του Ελληνικού
Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών
της Βενετίας (1989-1997). Πήρε μέρος σε πολλά διεθνή
επιστημονικά συνέδρια και έγραψε πλήθος μελετών για
το βυζαντινό και μεταβυζαντινό ελληνισμό και για τον
πολιτισμό της Κρήτης κατά την περίοδο της βενετοκρατίας.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΒΟΡΩΝΟΣ Καθηγητής Ecol Pratique des Hautes Etudes
Παρισίων Επίτιμος διδάκτορα Πανεπιστημίων
Αθηνών 1976, Θεσσαλονίκης 1977, ανακηρύχθηκε
Docteur es Lettres της Σορβόννης. Εργάσθηκε στο
CNRS και δίδαξε ως διευθυντής σπουδών στην Ecole
Pratique des Hautes Etudes (IV Section) ιστορία των
θεσμών της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ Ιστορικός
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ Αρχαιολόγος, F.S.A.
GERGES TATE Ιστορικός Διδάκτωρ
ΣΠΥΡΟΣ ΤΡΩΙΑΝΟΣ Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, κοσμήτορας της
Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
συγγραφέας 20 βιβλίων και άνω των 200 μελετών σε
ελληνική, γαλλική και γερμανική γλώσσα.
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΧΡΙΣΤΟΦΥΛΟΠΟΥΛΟΥ Συγγραφεύς, διδάκτωρ της Φιλοσοφικής
Σχολής Αθηνών, καθηγήτρια Βυζαντινής Ιστορίας.
Διαβάζουμε στην εισαγωγή του τόμου αυτού
«Ο τόμος Ζ’ ως εναρκτήριος της Ιστορίας του Βυζαντινού Ελληνισμού, αρχίζει με εκτενές εισαγωγικό κεφάλαιο, όπου παρουσιάζονται με πυκνότητα και ενάργεια η φυσιογνωμία και τα εξελικτικά στάδια ολόκληρης της Ιστορία του Βυζαντίου, από το 324-1453μ.Χ.
Στο κεφάλαιο αυτό αναπτύσσονται ειδικότερα τα θέματα: ιστορικός ορισμός και ονόματα, το ιστορικό υπόβαθρο, Βυζάντιο και Ελληνισμός……»
« Η περίοδος 324-642 έχει εξαιρετική σπουδαιότητα για τον Ελληνισμό. Στη διάρκειά της δημιουργήθηκαν οι ιστορικές προϋποθέσεις, για την πολιτική αναβίωσή του.
Η μετάθεση της πρωτεύουσας της αυτοκρατορίας στην Κωνσταντινούπολη, η επικράτηση του Χριστιανισμού, ο χωρισμός του κράτους σε Ανατολικό και Δυτικό, η διάλυση του Δυτικού κράτους
και η ταύτιση της αυτοκρατορίας με το ανατολικό τμήμα της, όπου πλειοψηφούσαν οι Ελληνικό και εξελληνισμένοι πληθυσμοί και κυριαρχούσε η Ελληνική γλώσσα, επέφεραν βαθμιαία τη μετατροπή της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας στο εκχριστιανισμένο ρωμαϊκό κράτος της Ανατολής, στην εξελληνισμένη αυτοκρατορία της Χριστιανικής Ανατολής, στην Ελληνική Βυζαντινή αυτοκρατορία»
quote:
panpam :
Προσωπικά δεν με απασχολεί η επικρότηση ή μη. Ανθρώπινο είναι όταν υπάρχει ιδεολογική διαφωνία φτάνουν οι άνθρωποι και σε βαριές κουβέντες – φιλόσοφοι ή μη. Το κατανοώ, γι' αυτό και δεν μου φαίνεται τραγικό.
Οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι κατηγορούσαν συχνά ο ένας τον άλλον, ως αλαζόνα, ανόητο, άσχετο......κ.ο.κ.
-Για την εξαφάνιση του έργου του Δημόκριτου αναφέρεται από αρχαίους συγγραφείς ότι πρωτοστατούσε ο ίδιος ο Πλάτωνας.
Συγκέντρωσε τα βιβλία του Δημόκριτου και θέλησε να τα κάψει.
"Μα ο Αμύλκας και ο Κλεινίας, δύο Πυθαγόρειοι, το εμπόδιζαν, λέγοντάς του ότι δεν έχει τίποτα να ωφεληθεί επειδή πολλοί τώρα πια έχουν στα χέρια τους βιβλία του Δημόκριτου." (Διογένης Λαέρτιος ΙΧ 40).

quote:
Υιός Θεού
Ποιοι γράφουν όμως αυτό που έγραψα παραπάνω? Εσύ macedon λες ότι το έγραψε μόνο ο Παπαρηγόπουλος?Τα έχω ξαναγράψει αλλά με αναγκάζεις να τα μεταφέρω και πάλι, διάβασε:
Το πολύτιμο έργο της Ιστορίας του Ελληνικού έθνους (μπλα μπλα...)
Η "ιστορία του Ελληνικού έθνους" είναι προσωπικό έργο του Παπαρρηγόπουλου που εκδόθηκε σε τρεις τόμους το 1876. Στο έργο του αυτό καθιερώνεται ο "ελληνοχριστιανισμός" σαν κύριος πυλώνας του ελληνικού κράτους και πάνω σ'αυτόν βασίστηκε το μυθώδες πολλών μετέπειτα ιστορικοφανών ανοησιών. Το τράβηγμα ορισμένων γεγονότων απο τα μαλλιά και η σύνδεσή τους με το χριστιανισμό είναι κάτι που ποτέ δεν αρνήθηκε ο Παπαρρηγόπουλος.
Το ίδιο έργο εκδόθηκε σε 7 τόμους το 1930. Η σύγχρονη "ιστορία του ελληνικού έθνους" δεν αποτελεί παρά εμπλουτισμένη έκδοση της αρχικής, διατηρώντας ωστόσο την ίδια φιλοσοφία της "επίσημης" ιστορίας της Ελλάδας, της "ελληνοχριστιανικής", η οποία άλλωστε ήταν και η αιτία της βράβευσής της από το μαυσωλείο της Ακαδημίας Αθηνών, του γεροντικού "ελληνοχριστιανικού" οργανισμού που αρνηθηκε μια θέση στον Καζαντζάκη γιατί, λέει, "ήταν κομμουνιστής, ξένος προς την Ελλάδα και επειδή διέφθειρε τους νέους".
Τώρα αν εσύ δεν γνωρίζεις ότι η "Ιστορία του Ελληνικού Εθνους" είναι έργο του Παπαρρηγόπουλου... μάλλον δεν φταίω εγώ, αν και σαν γιός του Θεού πρέπει να τα ξέρεις όλα (και ελληνικά).
Οσο για την επιλεκτική σου αναζήτηση πηγών, οι ίδιοι πάνω κάτω συγγραφείς, δηλώνουν στον 11ο τόμο, σελ. 124 για τον Κοσμά τον Αιτωλό:
"Εθνεγέρτης δεν ήταν"
κάτι για το οποίο εσύ προφανώς δεν συμφωνείς, παρόλο που αναφέρεται απ'όλους τους αριθμοπνίχτες σοφούς που αραδιάζεις....
Και κάτι για την κατευθυνόμενη "ιστορία" του ελληνικού εθνους. Μπορεί ο Κοσμάς να μην ήταν εθνεγέρτης, (όπως γράφει στη σελ. 124) μια και όχι μόνο δεν μιλούσε για ξεσηκωμό αλλά αντίθετα προπαγάνδιζε υπέρ του Σουλτάνου, αλλά στη σελίδα 303 του ίδιου τόμου το βαφτίζει "εθνομάρτυρα". Με ποιά κριτήρια, αφού ο ίδιος λέει ότι δεν είχε εθνική δράση; Μα... γιατί ήταν χριστιανός... Το ότι απαγχονίστηκε για ... εμπορικούς λόγους, το ότι ο φίλος του Κουρτ Πασάς έδωσε εντολή για τη σύλληψη του δολοφόνου, το ότι ο Αλή Πασάς τον τίμησε δεόντως, αποσιωπούνται από την κατά τα άλλα λαλίστατη "Ιστορία του Ελληνικού Εθνους". Ακόμη κι αυτός ο τίτλος "εθνομάρτυρας" δεν αιτιολογείται καν.
Αυτή είναι η αξιοπιστία της "ιστορίας του ελληνικού έθνους" σε θέματα που αφορούν το χριστιανισμό.
Εν πάσει περιπτώσει, δε χρειάζομαι τη γνώμη ενός μάτσου εντεταλμένων ελληνοχριστιανών ιστορικών για να μου πουν τι εννοούν οι πατέρες με τον όρο "Ελληνας", όταν οι ίδιοι οι πατέρες είναι αρκούντως σαφείς ως προς αυτό. Ειδικά όταν οι πρώτοι δεν το τεκμηριώνουν πουθενά. Τώρα αν εσύ εντυπωσιάζεσαι από βαρύγδουπους τίτλους και βραβεύσεις για να κρίνεις την αξιοπιστία ενός ιστορικού έργου, θα ήθελα να ρωτήσω αν η αντίστοιχη "ιστορία του τουρκικού έθνους" που θα έχει βραβευτεί από τους αντίστοιχους Τούρκους ακαδημαϊκούς και θα είναι γραμμένη από τους αντιστοιχους Τούρκους πανεπιστήμονες, έχει την ίδια με τη "δικιά μας" αξιοπιστία σχετικά με τα γεγονότα που ενδεχομένως θα περιγράφει, η οποία θα εγκυροποιείται από τους τίτλους των γραφόντων και μόνο.
Η "Ιστορία του ελληνικού έθνους", στα θέματα που εμπλέκεται ο χριστιανισμός, εκτελεί εντεταλμένη υπηρεσία, αποσιωπώντας γεγονότα, παρερμηνεύοντας άλλα και ερμηνεύοντας αυθαίρετα κατά το δοκούν, σύμφωνα με την "επίσημη" ιστορία της Ελλάδας, που ενίοτε έχει μικρή σχέση με την πραγματική ιστορία, όπως άλλωστε όλες οι "επίσημες" κρατικές ιστορίες. Ετσι απλά.

macedon
quote:
macedon :Η "ιστορία του Ελληνικού έθνους" είναι προσωπικό έργο του Παπαρρηγόπουλου που εκδόθηκε σε τρεις τόμους το 1876. Στο έργο του αυτό καθιερώνεται ο "ελληνοχριστιανισμός" σαν κύριος πυλώνας του ελληνικού κράτους και πάνω σ'αυτόν βασίστηκε το μυθώδες πολλών μετέπειτα ιστορικοφανών ανοησιών. Το τράβηγμα ορισμένων γεγονότων απο τα μαλλιά και η σύνδεσή τους με το χριστιανισμό είναι κάτι που ποτέ δεν αρνήθηκε ο Παπαρρηγόπουλος.
Το ίδιο έργο εκδόθηκε σε 7 τόμους το 1930. Η σύγχρονη "ιστορία του ελληνικού έθνους" δεν αποτελεί παρά εμπλουτισμένη έκδοση της αρχικής, διατηρώντας ωστόσο την ίδια φιλοσοφία της "επίσημης" ιστορίας της Ελλάδας, της "ελληνοχριστιανικής", η οποία άλλωστε ήταν και η αιτία της βράβευσής της από το μαυσωλείο της Ακαδημίας Αθηνών, του γεροντικού "ελληνοχριστιανικού" οργανισμού που αρνηθηκε μια θέση στον Καζαντζάκη γιατί, λέει, "ήταν κομμουνιστής, ξένος προς την Ελλάδα και επειδή διέφθειρε τους νέους".
Τώρα αν εσύ δεν γνωρίζεις ότι η "Ιστορία του Ελληνικού Εθνους" είναι έργο του Παπαρρηγόπουλου... μάλλον δεν φταίω εγώ, αν και σαν γιός του Θεού πρέπει να τα ξέρεις όλα (και ελληνικά).
Άνθρωπέ μου είσαι με τα καλά σου?

quote:
macedon :
"Εθνεγέρτης δεν ήταν"κάτι για το οποίο εσύ προφανώς δεν συμφωνείς, παρόλο που αναφέρεται απ'όλους τους αριθμοπνίχτες σοφούς που αραδιάζεις....
Και κάτι για την κατευθυνόμενη "ιστορία" του ελληνικού εθνους. Μπορεί ο Κοσμάς να μην ήταν εθνεγέρτης, (όπως γράφει στη σελ. 124) μια και όχι μόνο δεν μιλούσε για ξεσηκωμό αλλά αντίθετα προπαγάνδιζε υπέρ του Σουλτάνου, αλλά στη σελίδα 303 του ίδιου τόμου το βαφτίζει "εθνομάρτυρα". Με ποιά κριτήρια, αφού ο ίδιος λέει ότι δεν είχε εθνική δράση; Μα... γιατί ήταν χριστιανός... Το ότι απαγχονίστηκε για ... εμπορικούς λόγους, το ότι ο φίλος του Κουρτ Πασάς έδωσε εντολή για τη σύλληψη του δολοφόνου, το ότι ο Αλή Πασάς τον τίμησε δεόντως, αποσιωπούνται από την κατά τα άλλα λαλίστατη "Ιστορία του Ελληνικού Εθνους". Ακόμη κι αυτός ο τίτλος "εθνομάρτυρας" δεν αιτιολογείται καν.
Αυτή είναι η αξιοπιστία της "ιστορίας του ελληνικού έθνους" σε θέματα που αφορούν το χριστιανισμό.
Και ο Οδυσσέας Ανδρούτσος δε γράφει πουθενά ότι ήταν εθνεγέρτης! Δολοφονήθηκε όχι στο πεδίο της μάχης από τον Τούρκο αλλά από καθάρματα «συνέλληνες» που τον κατηγορούσαν για προδοσία!!!! Είναι όμως εθνομάρτυρας και ήρωας. Εθνομάρτυρες για να σου δώσω να καταλάβεις ήσαν όλοι όσοι πέθαναν ηρωικά για την πατρίδα. Είτε στο πεδίο της μάχης είτε αλλού. Ένας από αυτούς ήταν και ο Κοσμάς.
Διαβάζουμε λοιπόν μέσα από το έργο του Διονυσίου Κόκκινου (περιττό να αναφέρω τη σπουδαιότητα αυτού του ανδρός και τα πολλά βραβεία που έχει αποσπάσει αυτός και τα έργα του) η "Ελληνική Επανάστασης"
(Τρίτη έκδοση 1ος τόμος, σελ.28) "........Ολίγας δεκαετίας αργότερα μία άλλη αποστολική μορφή (η προηγούμενη είναι ο Ηλίας Μηνιάτης.) συναγείρει τα πλήθη εις την Ελλάδα. Είναι ο Κοσμάς ο Αιτωλός....είναι κήρυξ του ευαγγελικού λόγου......οι λόγοι του είναι πύρινοι. Μαγεύει τα πλήθη......Διδάσκει την αγάπη και την αδελφότητα, και συμβουλεύει παντού ν΄ ανεγείρουν σχολεία.......Οι λόγοι του δεν είναι απλαί επαναλήψεις των παραγράφων τω ιερών κειμένων.Είναι ερμηνείαι του χριστιανικού λόγου, σύμφωνοι προς τας παρούσας ανάγκας του λαού.
Εις γλώσσαν απλήν ομιλεί διά τας καταπιέσεις των αρχόντων και διά την ανάγκην δικαιοσύνης και χριστιανικής διοικήσεως. Μαστιγώνει τους εκμεταλλευόμενους τον λαόν, τους τυραννικούς τους αδίκους.
Το κήρυγμά του κατ’ αυτόν τον τρόπο αποκτά εθνική έννοιαν.
Η πηγή πάσης αδικίας εις τον υποδουλωμένων τόπον είναι η τουρκική διοίκησις...... η αριστοκρατία εις την Κεφαλληνίαν εξεγείρεται και ζητεί από τον Ενετόν προβλεπτήν να διώξη, τον εξεγείροντα τον λαόν.....Έπειτα επιστρέφει εις την Ήπειρον και εκεί μερικοί Εβραίοι τον καταγγέλλουν εις τον Κούρτ πασσάν, ότι διεγείρει τον ελληνικόν λαόν εις επανάστασιν. Δεν είχαν εντελώς άδικον.
Ο Κοσμάς δεν εκήρυσεν την επανάστασην, αλλ΄ έρριπτεν επί της ζωής φως και καθίστα τον Ελληνικόν κόσμον ικανόν ν' αντιληφθή την κατάστασίν του.
Διακόσια δέκα σχολεία συνεστήθησαν εις τας ελληνικάς κοινότητας κατά προτροπήν του Κοσμά. Διακόσιαι δέκα μικραί εστίαι ελληνικαί φωτός.
quote:
macedon :
Αυτή είναι η αξιοπιστία της "ιστορίας του ελληνικού έθνους" σε θέματα που αφορούν το χριστιανισμό.Εν πάσει περιπτώσει, δε χρειάζομαι τη γνώμη ενός μάτσου εντεταλμένων ελληνοχριστιανών ιστορικών για να μου πουν τι εννοούν οι πατέρες με τον όρο "Ελληνας", όταν οι ίδιοι οι πατέρες είναι αρκούντως σαφείς ως προς αυτό. Ειδικά όταν οι πρώτοι δεν το τεκμηριώνουν πουθενά.
Τώρα αν εσύ εντυπωσιάζεσαι από βαρύγδουπους τίτλους και βραβεύσεις για να κρίνεις την αξιοπιστία ενός ιστορικού έργου, θα ήθελα να ρωτήσω αν η αντίστοιχη "ιστορία του τουρκικού έθνους" που θα έχει βραβευτεί από τους αντίστοιχους Τούρκους ακαδημαϊκούς και θα είναι γραμμένη από τους αντιστοιχους Τούρκους πανεπιστήμονες, έχει την ίδια με τη "δικιά μας" αξιοπιστία σχετικά με τα γεγονότα που ενδεχομένως θα περιγράφει, η οποία θα εγκυροποιείται από τους τίτλους των γραφόντων και μόνο.Η "Ιστορία του ελληνικού έθνους", στα θέματα που εμπλέκεται ο χριστιανισμός, εκτελεί εντεταλμένη υπηρεσία, αποσιωπώντας γεγονότα, παρερμηνεύοντας άλλα και ερμηνεύοντας αυθαίρετα κατά το δοκούν, σύμφωνα με την "επίσημη" ιστορία της Ελλάδας, που ενίοτε έχει μικρή σχέση με την πραγματική ιστορία, όπως άλλωστε όλες οι "επίσημες" κρατικές ιστορίες. Ετσι απλά.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ............ φέρε μας και εσύ ένα μάτσο ιστορικούς της προκοπής και όχι "της πλάκας", .......βραβευμένους σε Ελλάδα και εξωτερικό, που να ισχυρίζονται το αντίθετο.
Τόσο για τον όρο Έλληνας, όσο και για τον Κοσμά! αλλά και που να σχολιάζουν το ίδιο με εσένα το μεγαλόπνοο αυτό έργο και να χαρακτηρίζουν τους πολυβραβευμένους όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό συγγραφείς και συντελεστές του έργου αυτού, ως "εντεταλμένους".
Φέρε μας αποδείξεις ότι εκτελούν εντεταλμένη υπηρεσία προς εξέταση.
Μέχρι να τις φέρεις κι εγώ θα λέω ότι βρίσκεσαι σε εντεταλμένη υπηρεσία που ως στόχο έχει τη συκοφάντηση του Χριστιανισμού και τίποτα περισσότερο.
Ένα στόχο που δε διστάζεις προκειμένου να τον πετύχεις να αλλοιώνεις και να βεβηλώνεις την ιστορίας μας και τη μνήμη εξεχόντων Ελλήνων ανδρών.
Ας δούμε όμως και τα εξής άξια προς προβληματιμόν.
-Οι Τούρκοι γράφουν την ιστορία ως έχει, όπου δεν μποροούν εκ των πραγμάτων να κάνουν αλλιώς. Δε γράφουν ότι νίκησε ο Δράμαλης! ούτε ότι η Σμύρνη και η Κων/λη ήταν πάντα Τουρκική.
Εσύ αντιθέτως προχωρείς ένα βήμα ποιο πολύ και λες ότι η Κων/λη δεν ήταν ποτέ Ελληνική. 
Όπου όμως τους παίρνει, τα γράφουν όπως θέλουν!!
-Οι Τούρκοι δε γράφουν για σφαγές των Ελλήνων στη Σμύρνη, τις θεωρούν ατύχημα συνωστισμού στην προβλήτα .....και τι σύμπτωση!! αυτό το υποστηρίζεις κι εσύ! 
Και προχωράνε και ποιο πέρα!
-Οι Τούρκοι ζητούσανε διακαώς τέμενος στην Αθήνα.......τι σύμπτωση!! κι εσύ το ίδιο! 
Και ακόμη ποιο πέρα!
-Οι Τούρκοι ζητούν την κατάργηση των θρησκευτικών διακρίσεων στην Ελλάδα, στο στράτευμα!!........τι σύμπτωση κι εσύ το ίδιο!
Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του!!!

Edited by - europaios2 on 25/02/2009 19:42:12
quote:
macedon
Η "ιστορία του Ελληνικού έθνους" είναι προσωπικό έργο του ΠαπαρρηγόπουλουΥιός Θεού
Άνθρωπέ μου είσαι με τα καλά σου?
Πάρε δύο από τα εξώφυλλα της "Ιστορίας του Ελληνικού Εθνους":
Από την πρώτη έκδοση

Και από την έκδοση του 1930

quote:
Υιός Θεού
Ας δούμε όμως και τα εξής άξια προς προβληματιμόν.
-Οι Τούρκοι γράφουν την ιστορία ως έχει.
Κρατάμε τη δήλωση αυτή και θα δούμε αργότερα πώς γράφουν την επίσημη ιστορία της Τουρκίας οι Τούρκοι και αν τη γράφουν ως έχει, όπως υποστηρίζεις (υποθέτω ότι θα την έχεις μελετήσει για να καταλήγεις στο συμπέρασμα αυτό).
Τα υπόλοιπα που γράφεις είναι ένα μάτσο ανοησίες, όπως μας έχεις συνηθίσει.

macedon
quote:
macedon:
Κρατάμε τη δήλωση αυτή και θα δούμε αργότερα πώς γράφουν την επίσημη ιστορία της Τουρκίας οι Τούρκοι και αν τη γράφουν ως έχει, όπως υποστηρίζεις (υποθέτω ότι θα την έχεις μελετήσει για να καταλήγεις στο συμπέρασμα αυτό).
Για ξανακοίτατη..........ξέχασα ότι με εσένα πρέπει να γράφω και τα αυτονόητα.....σου τα έβαλα όμως.
quote:
macedon:
Πάρε δύο από τα εξώφυλλα της "Ιστορίας του Ελληνικού Εθνους"
Είσαι απίστευτος γκαφατζής!!!!!
Και τα δύο αυτά έργα μνημονεύουν τον Μεγάλο ιστορικό Παπαρηόπουλο σε εμφανή σηεμείο.
Πάρε τώρα το άλλο έργο που είναι άσχετο με του Παπαρηγόπουλου και ανήκει στους κάτωθι:

Αυτά που γράφονται για τους Έλληνες και τους κατονομάζουν εντελώς συγκεκριμένα, τι είναι;
Μπορεί κάποιος φωτισμένος χριστιανός, να εξηγήσει, να ερμηνεύσει αυτά που από κάποιους άλλους θεωρούνται ύβρεις;
Έτσι καθαρά και ξάστερα.
Υπάρχει κανείς που να μην αναμασά φαιδρότητες και να έχει το θάρρος να μιλάει καθαρά και με νόημα;;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/