- ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ 3 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
FILE MOU Oculatis Abis NONIMZW PWS H DIAFONIA KAI MALISTA OTAN EINAI KALOPRWERETH KAI XORIS FANATISMOUS PROAGEI KATHE SYZHTHSH.
KAI NOMIZW PWS EINAI KALO KAI THEMITO.
ALLA FILE MOU DEN EISAI KAI O MONOS POU EILTHES EDW STO ESOTERICA
GIA NA MATHEIS MERIKA PRAGMATA KAI EGW EILTHA EDW GIA NA MATHW.
EXW THN EDIPWSEI PWS OLOI OI FILOI EDW KATI GNWRIZOUN KATI EXOUN MATHEI EXOUN DIABASEI GIA AYTO TO THEMA.
***** ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ 3 *****
POU NOMIZW PWS AFORA OXI MONO TO THEMA THS METANASTEYSHS SE ALLON PLANHTH ALLA EXEI KAI POLLES POLLA ALLES PROEKTASEIS.
MIA APO AYTES EINAI H PERIPTWSH NA EXOUME HDH TEXNOLOGIA POU NA MAS
EPITREPEI NA PAME KAPOU ALLOU.... H THN TEXNOLOGIA NA MAS THN EXOUN DWSEI........
KAI EKEI NOMIZW PWS XREIAZETAI AYTO POU EIDH EXEIS GRAPSEI
**** Εκεί τα πράγματα γίνονται όντως "ζόρικα" . ****
EYXARISTW FILOI MOU
** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **
Επίσης πιστεύω ότι όλα αυτά τα σενάρια βασίζονται σε ενστικτώδεις φόβους απέναντι στον θάνατο. Είναι απαραίτητο να μελετήσουμε κλασικούς όπως καί εσωτερισμό για να μπορέσουμε να βρούμε απαντήσεις στο θέμα του θανάτου. Τότε μόνο μπορούμε να δούμε τα πράγματα από μια ολοκληρωμένη οπτική γωνία. Σήμερα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη εποχή πρέπει να το κξάνουμε αυτό με μία επιστημονική αλλά όχι ορθολογιστική προσσέγγιση
Καλά όσα λέτε φίλοι μου για την Ε.Λ. 3
Αλλά μήπως ξέρει κάποιος να μας πει ποιες είναι οι άλλες 2 ?
Γιατί για να έχουν φτάσει στην 3η πιθανόν να έχουν κι άλλες 2 λύσεις έτοιμες ,
ή απλώς δεν τους «βγήκαν» οι άλλες και κατέληξαν σε μια 3η ? …
΄η μήπως ακόμα και η 3η είναι ήδη ξεπερασμένη ?
γιατί απ’ότι ξέρω το βιβλίο είναι λίγο παλιό ….
ΕΤΟΙΜΟΣ
They are in the process of doing that. If they are not able to execute THE PLANsome population thinning will be blamed on acts of terrorism.
Alternative Two - to build many underground bunkers, as large as small towns, to protect the government in seclusion until the surface population thinning was finished.
They have built over 200 such "underground cities
Alternative Three - to build a "transfer station" on the backside of the Moon, build an underground base on Mars and remove a certain limited "Noah's Ark" cross section of Earth's population, artists, scientists, engineers, writers, etc., to Mars as a survival colony in the event of "catastrophy" on Earth.
They started this project in 1961 and may have accomplished most of this as well.
ΕΤΟΙΜΟΣ
ΥΛΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ,ΑΡΑ ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΑΠΩΤΕΡΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ;ΤΙ ΛΕΤΕ;
FILE AENAE EIDA TO EROTHMA SOU.
EINAI KAI DIKO MOU ERWTHMA... AYTO POU EXEIS THESEI.
MIPWS OI KATASTROFES POU VLEPOUME GYRO MAS GINONDAI EPITIDES ?????
MHPWS THELOUN MERIKOI NA MAS EXOTHISOUN SE KAPIES LYSEIS APOIKISEIS
ALLWN PLANHTWN ME PROSXHMA THN KATASTROFH TOU PLANHTH ??????
EINAI ENA THEMA POU EAN DEN APATWMAI TO PRAGMATEYETAI KAI TO BIBLIO
3 E.L.
EYXARISTW
Βλέπω με χαρά οτι επιτέλους μετά απο παρα πολύ καιρό που ειχα ανοίξει αυτό το topic, αρχισε να σας τραβάει το ενδιαφέρων και να σας προβληματίζει. Οταν διάβασα αυτό το βιβλίο αρχισα να προβλημάτιζομαι εντονότατα, θελησα να συσχετίσω πράγματα και καταστάσεις, ο προβληματισμός μου επικεντρώθηκε ιδιάιτερα στο σημείο που μιλάει για τους Ρ 8 - οπου και τους συσχέτησα με τους G 8 - Oπότε αν ειναι πραγματικα το ιδιο και το αυτό. Πιστεύω οτι ισχύει η άποψη του "aenaou" οτι απότερος σκοπός κάποιων ειναι η καταστροφή του πλανήτη...............!!!!!!!
καλά εχουμε ξεφύγει τελείως :::::!!
"ΚΑΙ μη ΧΕΙΡOΤΕΡΑ να ΛΕΜΕ"
Tha eithela na pw merika pragmata filh cat.
Psisteyw pws to erwthma den einai oti ginetai katastrofh ayto einai bebaio.
ALLA GIATI GINETAI ???? PIOS O LOGOS ??????
KAI THA EPANALABW AYTO POU EIPA KAI STHN PROHGOUMENH APANDHSH MOU.
MIPWS THELOUN KAPIOI NA MAS EXWTHISOUN SE APOIKISMOUS ALLWN PLANHTWN???????????
KAI EAN FYGOUME APO ETHN GH PIOI THA MINOUN KAI GIATI ??????
THA EITHELA FILOI MOU THN GNWMH SAS GIA AYTA.
EYXARISTW
Έχω διαβάσει το βιβλίο όχι μόνο μία φορά (η πρώτη γύρω στο '80) και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου.
Όταν το πρωτοδιάβασα εντυπωσιάστηκα από τις "αποκαλύψεις" του. Έκτοτε απέκτησα κι άλλες πληροφορίες με αποτέλεσμα να τείνω να έχω τη πεπίθηση ότι δεν αναφέρεται σε πραγματικά περιστατικά. Yπάρχουν αρκετά ύποπτα σημεία στο βιβλίο και στο ρεπορτάζ της τηλεόρασης που προβλήθηκε στην Aγγλία. Π.χ. τα πρόσωπα που "έπαιξαν" στο ρεπορτάζ και υποτίθεται πως ήταν κάπιοι επιστήμονες, στην πραγματικότητα επρόκειτο για ηθοποιούς.
Eπείσης αναφέρεται στις διδασκαλίες του εσωτερισμού ότι οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος κατοικούνται και μάλιστα από όντα με σάρκα και οστά (χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είναι πνευματικά πιο ανεπτυγμένα από τους γήινους). Kαι η Aφροδίτη και ο Άρης κατοικούνται. Διαβάστε επείσης και το βιβλίο με τον ελληνικό τίτλο "KATAΛABE ANΘPΩΠE" που αναφέρεται σε κατοίκους των δορυφόρων του Δία.
Kαι πάλι στον εσωτερισμό δίνεται η πληροφορία πως για να μπορέσει ένας κάτοικος ενός πλανήτη, π.χ. ένας γήινος, να επισκευθεί με το σώμα του ή και να κατοικίσει έναν άλλο πλανήτη του ίδιου ηλιακού συστήματος θα πρέπει να έχει ενσωματώσει στην ύπαρξή του όλους τους νόμους του πλανητικού συστήματος. Θα πρέπει δηλαδή να έχει υπερβεί την κατάσταση του απλού διανοητικού όντος που κατανοεί και αντιλλαμβάνεται τον κόσμο μόνο με τις πέντε αισθήσεις.
Aυτά για την ώρα. Γεια σας.
Ionak
quote:
Κηφεύς
Δεν θέλω να μπερδέψω τις απόψεις που έχουν αναφερθεί στο θέμα που αφορούν στη θέση της Κολχίδος, αλλά θα ήθελα να μου πεις αν έχεις διαβάσει το έργο της Henriette Mertz, που έχει τίτλο "The Wine Dark sea". Αυτό το έργο μεταφράστηκε στα Ελληνικά το 1995 με τίτλο "Οίνωψ Πόντος" - Εκδόσεις "Νέα Θέσις".
Για τον ίδιο λόγο φίλε Κηφέα , για να μη μπερδέψω το θέμα , ανέφερα μόνο μία από τις επιφυλάξεις μου ως προς τους Κόλχους , με αφορμή την αναφορά της φίλης ypatia8 , στην Αργώ και τους Αργοναύτες .
Το έργο της Henriette Mertz δεν το έχω διαβάσει , έχω διαβάσει όμως αποσπάσματα και αναφορές σε διάφορα περιοδικά για το «WINE DARK SEA» και για το «ATLANTIS» της ιδίας συγγραφέως .
Από την μελέτη που έχει κάνει ο αείμνηστος αστρονόμος Κωνσταντίνος Χασάπης επάνω στους Ορφικούς Ύμνους και τα Αργοναυτικά , πιστεύω ότι η Henriette Mertz έχει δίκιο όταν μιλάει για τον διάπλου του Ατλαντικού από τον Οδυσέα και την περιπλάνησή του στον κόλπο του Μεξικού . Εκτός τούτου όμως οι αστρονομικές παρατηρήσεις που καταγράφονται στα Αργοναυτικά είναι απίστευτες μιας και ανάγονται σε εποχές πέραν του 10.000 παχχ , επίσης μεταξύ των αστερισμών που περιγράφονται στα Αργοναυτικά , περιλαμβάνεται και ο σταυρός του νότου , πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να έπλευσαν και στο νότιο ημισφαίριο .
Γι αυτό και ένα από τα βιβλία που έχω υπ’ όψιν για αγορά , είναι και το «Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ» του Άρη Πουλιανού .
*
quote:
Από την μελέτη που έχει κάνει ο αείμνηστος αστρονόμος Κωνσταντίνος Χασάπης επάνω στους Ορφικούς Ύμνους και τα Αργοναυτικά , πιστεύω ότι η Henriette Mertz έχει δίκιο όταν μιλάει για τον διάπλου του Ατλαντικού από τον Οδυσέα και την περιπλάνησή του στον κόλπο του Μεξικού . Εκτός τούτου όμως οι αστρονομικές παρατηρήσεις που καταγράφονται στα Αργοναυτικά είναι απίστευτες μιας και ανάγονται σε εποχές πέραν του 10.000 παχχ , επίσης μεταξύ των αστερισμών που περιγράφονται στα Αργοναυτικά , περιλαμβάνεται και ο σταυρός του νότου , πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να έπλευσαν και στο νότιο ημισφαίριο .
Συμφωνώ απόλυτα με όλα όσα γράφεις παραπάνω και δεν προχωρώ σε προσθήκες.
Πάντως βγήκε και κάτι καλό απ'αυτή τη μικρή συζήτηση γιατί θα κοιτάξω να αγοράσω και εγώ το βιβλίο που αναφέρεις (το «Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ» του Άρη Πουλιανού, που δεν το είχα υπόψη μου). Καλό όμως είναι (κατά τη γνώμη μου) να προμηθευτείς και εσύ το "Οίνωψ Πόντος" της Henriette Mertz (θα ενθουσιαστείς) .
Υ.Γ.: Από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Χασάπη, έχω διαβάσει ένα έξοχο δοκίμιό του για την Πυραμίδα του Χέοπος (αν το βρείς σε κανένα παλαιοπωλείο να το πάρεις).
Φιλικά
Κηφεύς
Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.
quote:
Πάντως σύμφωνα με τον Dils οι πανάρχαιοι Έλληνες κατέγραφαν τα διανοήματά τους επάνω σε λεπτά σανίδια , οπότε ενδέχεται ορισμένα από αυτά να ήταν καταγεγραμμένα .
Ενδέχεται...
Ενδέχεται όμως και να μπήκαν άφθονες προσθήκες με το πέρασμα των αιώνων, όπως έγινε και με τα Ομηρικά έπη... Άλλωστε ο χρόνος που μεσολάβησε ήταν πολύ μεγαλύτερος από ότι μέχρι τα Ομηρικά έπη... Άσε βέβαια που θα ήθελα πολύ να δω έναν Έλληνα της κλασσικής εποχής να διαβάζει γραμμική Β - της εποχής και παλαιότερος της ήταν ο Ορφέας...
quote:
Πάντως σημασία έχει ότι , κατά την γνώμη μου , ανατρέπεται ο ισχυρισμός ότι οι Έλληνες πήραν τους Θεούς τους από τους Αιγυπτίους , γιατί σύμφωνα με τα Αργοναυτικά έγινε το αντίθετο .
Μα γιατί;;;
Γράφει πουθενά ότι οι Αιγύπτιοι πήραν τους Θεούς από τους Έλληνες;;;
Όχι βέβαια...
Εσύ το γράφεις μόνο...
Στην καλύτερη (τραβηγμένη από τα αυτιά) περίπτωση, το νόημα του κειμένου είναι ότι οι Θεοί ήταν οι ίδιοι...
Μα γιατί προτρέχεις;
quote:
Είναι βέβαια και ο χρησμός αλλά τότε θα μιλούσε για μαντική και όχι για φώτιση , εξήγηση
Συγγνώμη...
Είναι ποιητικό το κείμενο και λογοτεχνικό, και όχι ιστορικό...
Άρα μπορεί κάλλιστα να βρει άλλους τρόπους ο δημιουργός για να περιγράψει την σκέψη του. Π.χ. Ο Όμηρος (η καλύτερα οι αοιδοί) λένε βοϊδομάτες κάποιες γυναικείες παρουσίες στο κείμενο- λες να είχαν μάτια βοδιού αυτές οι παρουσίες;
quote:
Γι αυτό και ένα από τα βιβλία που έχω υπ’ όψιν για αγορά , είναι και το «Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ» του Άρη Πουλιανού .
Πολύ ωραία φανταστικό μυθιστόρημα... Θα περάσεις υπέροχα βράδια...
Μετά μπορώ να σου προτείνω την σειρά DragonLance...
Καταπληκτική και αυτή...
Ξεκίνα με το "Δράκοι στο Φθινοπωρινό δειλινό"...
quote:
Καταπληκτική και αυτή...
Άκομψο αυτό, πολύ άκομψο σαν σχόλιο.
Παλαιότερα σου είχα γράψει ότι δεν πρέπει να είσαι τόσο σίγουρος ότι κατέχεις την αλήθεια (στοιχεία ερμηνεύεις κι εσύ), διότι αυτό δεν χαρακτηρίζει σοβαρούς μελετητές - αναζητητές.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
quote:
OANNHSEA :
Μα γιατί;;;
Όχι βέβαια...
Εσύ το γράφεις μόνο...
Στην καλύτερη (τραβηγμένη από τα αυτιά) περίπτωση, το νόημα του κειμένου είναι ότι οι Θεοί ήταν οι ίδιοι...
Μα γιατί προτρέχεις;
Συγνωμη που επεμβαινω ... δεν προτρεχει , το γραφει στον στιχο 46 στα Αργοναυτικα του Ορφεως ...
ηδ΄οσον Αιγυπτω ιερον λογον εξελοχευσα , Μεμφιν ες ηγαθεην πελασας , ιερας τε ποληας Απιδος , ας περι Νειλος αγαρροος εστεφανωται. ( = Επισης (σου ειπα) και οσα ιερα λογια διεκηρυξα εις την Αιγυπτον , οταν προσηγγισα εις την ιεραν Μεμφιν και τας ιερας πολεις του Απιδος , τας οποιας περιβαλλει ο Νειλος που χυνει πολλα νερα .)

quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Συγνωμη που επεμβαινω ... δεν προτρεχει , το γραφει στον στιχο 46 στα Αργοναυτικα του Ορφεως ...
ηδ΄οσον Αιγυπτω ιερον λογον εξελοχευσα , Μεμφιν ες ηγαθεην πελασας , ιερας τε ποληας Απιδος , ας περι Νειλος αγαρροος εστεφανωται. ( = Επισης (σου ειπα) και οσα ιερα λογια διεκηρυξα εις την Αιγυπτον , οταν προσηγγισα εις την ιεραν Μεμφιν και τας ιερας πολεις του Απιδος , τας οποιας περιβαλλει ο Νειλος που χυνει πολλα νερα .)
Συγνώμη που επεμβαίνω, αλλά λέει ότι έγιναν αποδεκτά από τους Αιγυπτίους?
Ο Ηρόδοτος μας γράφει ότι οι Έλληνες πήραν τα ονόματα των Θεών από τους Αιγυπτίους. Αλλά και τις γιορτές τους.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
OANNHSEA
Μα γιατί;;;
Όχι βέβαια...
Εσύ το γράφεις μόνο...
Μα γιατί προτρέχεις;
Με πρόλαβε στην απάντηση ο φίλος ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ , και τον ευχαριστώ γι’ αυτό , όμως εσύ φίλε μου θα πρέπη να πάψης να είσαι τόσο απόλυτος στις θέσεις σου . Μην ξεχνάς ότι μέχρι το 1870 που ο Ερίκος Σλήμαν ανέσκαψε και έφερε στο φως την Τροία , όλοι πίστευαν ότι δεν υπήρξε και ότι ήταν στην φαντασία του Ομήρου .
Άλλωστε το ότι οι Αιγύπτιοι πήραν τους θεούς τους από τους Έλληνες δεν το λέγω μόνο εγώ όπως διατείνεσαι , αλλά το έχουν πει αρκετοί Έλληνες και ξένοι ερευνητές .
Στην βιβλιοθήκη μου έχω το βιβλίο της Τζούλης Πιτσούλη με τίτλο «Έλληνες οι Θεοί της Αιγύπτου» των εκδόσεων ALDEBARAN , όπου αποδεικνύει με ντοκουμέντα ότι οι Αιγύπτιοι πήραν τους θεούς τους από τους Έλληνες .

quote:
OANNHSEA
Καταπληκτική και αυτή...
Για να κρίνης κάποιο βιβλίο απαραίτητη προϋπόθεση είναι να το έχεις διαβάσει προηγουμένως , άν όμως κρίνω από τις απαντήσεις σου μάλλον δεν καταδέχεσαι να ασχοληθής με την ανάγνωση βιβλίων αυτής της κατηγορίας .
*
1) Οι απόψεις του αξιόλογου κατά τ'άλλα αστρονόμου Κωνσταντίνου Χασάπη έχουν έντονα αμφισβητηθεί από τους συναδέλφους του και δεν έχω υπόψη μου σήμερα επιστήμονες που να αποδέχονται τόσο παλιές χρονολογίες για τους Ορφικούς Υμνους οι οποίοι αποτελούν προϊόν της θρησκευτικής λογοτεχνίας των αρχαϊκών χρόνων, σύμφωνα με τους ειδικούς για την θρησκεία της αρχαίας Ελλάδας.
http://www.astronomia.org.gr/asthist/TOUR/people/hasapis.htm
2) Όταν κάποιος υποστηρίζει σε βιβλίο, εργασία, άρθρο κτλ ταξίδια Ελλήνων πριν ή κατά το 10.000 π.Χ. στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στον κόλπο του Μεξικού, και στις θάλασσες του νότιου ημισφαιρίου, οφείλει να παρουσιάσει στοιχεία που να καταδεικνύουν ότι πράγματι υπήρχε η απαιτούμενη ναυτική τεχνολογία εκείνη την εποχή την οποία κατείχε ο λαός που πραγματοποίησε τα υποτιθέμενα ταξίδια. Οποιος αποδέχεται τις συγκεκριμένες θεωρίες (οι θιασώτες των οποίων τις χαρακτηρίζουν "μη συμβατική ιστορία"), οφείλει να λάβει υπόψη του ορισμένες βασικές παραμέτρους και κυρίως να απαντήσει σε ακανθώδη ερωτήματα όπως:
- Πώς είναι δυνατόν οι προϊστορικοί κάτοικοι της Ελλάδας του 25.000 - 10.000 π.Χ. να ενδιαφέρονταν για κατασκευή πλοίων ικανών για εξερεύνηση μακρινών ωκεανών και θαλασσών τη στιγμή που είχαν να αντιμετωπίσουν εξαιρετικά σκληρές συνθήκες διαβίωσης λόγω του ψυχρού και εχθρικού μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος?
- Γιατί τα ευρήματα της εν λόγω περιόδου υποδηλώνουν την εικόνα του πρωτόγονου ακόμα κυνηγού-τροφοσυλλεκτη ανθρώπου και όχι αυτή του πεπειραμένου κατασκευαστή πλοίων? Πόσο λογικό είναι να οργάνωναν οι υποτιθέμενοι Ελληνες του 10.000 π.Χ. υπερατλαντικά ταξίδια ενώ ακόμα και την 8η χιλιετία π.Χ. προϊστορικοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου ζούσαν....σε σπηλιές όπως στο Φράγχθι Ερμιόνιδος? Σας φαίνεται λογικό οι άνθρωποι των σπηλαίων με βασικό μέλημα την επιβίωση και τη θήρευση αγριμιών να οργώνουν θάλασσες στον Κόλπο του Μεξικού? Εδώ δεν μιλάμε απλά για υποθέσεις. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ευρήματα που μαρτυρούν το τεχνολογικό και βιοτικό επίπεδο του προϊστορικού ανθρωπου της Ελλάδας, οριοθετώντας ταυτόχρονα τα λογικά πλαίσια μέσα στα οποία πρέπει να κινηθεί οποιαδήποτε έρευνα για το παρελθόν των Ελλήνων, έτσι ώστε αυτή να μην καταντήσει συμπίλημα φαντασιοκοπημάτων. Λέτε να εξαφανίστηκαν αποκλειστικά τα ευρήματα που θα φανέρωναν έναν ακμάζοντα ναυτικό λαό ικανό για υπερατλαντικές εξορμήσεις το 10.000 π.Χ. και να διασώθηκαν μόνο τα μικρά λίθινα εργαλεία και τα ακονισμένα ξύλα του πρωτόγονου κυνηγού-τροφοσυλλέκτη?? Εμένα δεν μου φαίνεται καθόλου λογικό!
3) Ούτε οι Ελληνες πήραν τους Θεούς τους από τους Αιγύπτιους, ούτε οι Αιγύπτιοι από τους Ελληνες! Σας φαίνεται δηλαδή τόσο παράλογο οι δύο λαοί να ανέπτυξαν τις αρχαίες θρησκείες τους ξεχωριστά και ανεξάρτητα? Εντάξει μπορεί στην ελληνιστική και ρωμαϊκή περίοδο να υπάρχουν κάποια στοιχεία αλληλεπιδράσεων ή και εισαγωγής ξένων θεοτήτων όπως η λαττρείας της Ισιδας στην Ελλάδα, όμως το συμπερασμα ότι ολόκληρο το πάνθεο του ενός ή του άλλου λαού αποτέλεσε προϊόν δανεισμού της μιας πλευράς στην άλλη είναι ανεδαφικό, αφού δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να το αποδεικνύουν (αρχαιολογικά, συγκριτικής φιλολογίας-μυθολογίας κλπ.). Ό,τι κι αν είπε λοιπόν ο Ηρόδοτος ή η δημοσιογράφος και πρώην συνεργάτης των γυναικείων life-style περιοδικών "Elle", "Marie Claire" και "Votre Beaute" Τζούλια Πιτσούλη της οποίας το βιβλίο προτάθηκε πιο πάνω, δεν συμφωνεί με τα σημερινά δεδομένα των ειδικών επιστημόνων πάνω στον αρχαίο ελληνικό και αιγυπτιακό πολιτισμό και στις θρησκείες τους.
Εν πάση περιπτώσει, όταν ένας συγγραφέας, δημοσιογράφος, τηλεπλασιέ, υδραυλικός, μανάβης, μπακάλης, ηθοποιός, σουβλατζής κτλ αποφασίσει να γίνει "ερευνητής" αρχαίων θρησκειών και να καταδείξει ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πήραν τους θεούς τους από τους Ελληνες πρέπει να αναλογιστεί τα εξής...
- Οι αναφορές για αιγυπτιακούς θεούς που έχουμε είναι κατά πολύ αρχαιότερες από τις αντίστοιχες πρώτες αναφορές ελληνικών θεοτήτων. Π.χ. στα αιγυπτιακά "Κείμενα των Πυραμίδων" της εποχής των μεταγενέστερων κυβερνητών του Αρχαίου Βασιλείου (περίπου 2649 π.Χ. - 2152 π.Χ.) γίνονται αναφορές στις θεότητες Ατούμ, Όσιρι, Σου, Τενφούτ κ.α. Αντίθετα οι πρώτες μαρτυρίες για ελληνικές θεότητες εντοπίζονται σε κείμενα της Γραμμικής Β του 13ου αιώνα π.Χ. κυρίως από τα ανάκτορα της Κνωσσού και της Πύλου.
- Ο Αιγυπτιακός πολιτισμός παρουσιάζει αρχαιότερους λατρευτικούς χώρους και ναούς από τους πρώτους ελληνικούς λατρευτικούς χώρους δηλαδή αυτούς της μυκηναϊκής περιόδου. Εφόσον λοιπόν οι Αιγύπτιοι διέθεταν νωρίτερα ναούς τεκμαίρεται ότι λάτρευαν και κάποιες θεότητες έχοντας διαμορφώσει ένα στοιχειώδες τουλάχιστον πάνθεο.
http://www.touregypt.net/featurestories/thothhill.htm
http://www.egyptologyonline.com/abydos.htm
Πώς είναι λοιπόν δυνατόν να πήραν τους θεούς των Ελλήνων οι Αιγύπτιοι, όταν η επιστήμη της αρχαιολογίας παρέχει ευρήματα και μαρτυρίες που υποδεικνύουν ότι κάποιοι τουλάχιστον θεοί του αιγυπτιακού πανθέου εντοπίζονται πολύ νωρίτερα από τους ελληνικούς?
Αν συμπεράνω ότι κάπου εκεί έξω ανθεί ο παραλογισμός και οι ψευτοθεωρίες θα έχω άδικο τώρα?
4) Ούτε εγώ, ούτε ο OANNHSEA κατέχουμε την απόλυτη αλήθεια. Πιστεύω όμως ότι η αλήθεια για θέματα όπως η προϊστορία του ελλαδικού χώρου και η θρησκευτική ζωή αρχαίων λαών προσεγγίζεται περισσότερο μέσω των ερευνών, των ευρημάτων και των πορισμάτων των ειδικών που εξηγούν μέχρι σήμερα πληρέστερα τα θέματα αυτά. Και φυσικά η συμβολή μια μειοψηφίας ερασιτεχνών σε επιστημονικές ανακαλύψεις δεν παρέχουν άλλοθι στον κάθε μη ειδικό συγγραφέα και σε κάθε λογής παραϊστορική θεωρία...Τι λέτε, να αφήσουμε περιθώριο αλήθειας και για την ψευτοθεωρία της "Μαύρης Αθηνάς" ή μήπως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο ποια ψευτοθεωρία διαλέγουμε?
ΥΓ. Εχω δώσει μια ευκαιρία σε βιβλία "μη συμβατικής ιστορίας" όπως του Γεωργαλά ή και περιοδικά όπως το "Ελληνόραμα" και το "Ελλήνων Ιστορία" και πραγματικά απογοητετύτικα από την κακιστη ποιότητα των "επιχειρημάτων" πάνω σε θέματα δήθεν "αληθινής" προϊστορίας, όπως επίσης έχω διαβάσει τις βασικές ανάλογες θέσεις του Πουλιανού. Δυστυχώς ο συγκεκριμένος επιστήμονας δεν έχει αποφύγει τον ελληνοκεντρικό παραλογισμό ούτε και την....γραφικότητα...

Edited by - Agnostic on 16/03/2009 04:49:48
quote:
Άκομψο αυτό, πολύ άκομψο σαν σχόλιο.
Δεν είναι καθόλου άκομψο σαν σχόλιο.
Τυγχάνει να το έχω διαβάσει το βιβλίο και είναι ειλικρινά ένα βιβλίο φανταστικής λογοτεχνίας και μάλιστα κακής...
Η σειρά DragonLance από την άλλη (και ιδιαίτερα το "Ο μύθος του Χούμα") είναι πραγματικά υπέροχη...
Από την άλλη βέβαια, ποτέ δεν έχω καταφερθεί εναντίων ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ όπως ο Λάζος ή ο Ηλιόπουλος, οι οποίοι αποδεικνύουν η τουλάχιστον δεικνύουν τις σκέψεις τους και στο πως κατάληξαν σε αυτές... Μία αναφορά σε ένα βιβλίο ή σε ένα έπος, δεν τους είναι αρκετό...
Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε ένα μικρό έπος, το οποίο μπορεί να
χαρακτηριστεί και θρησκευτικό και το οποίο:
α) ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ από την συρραφή δεκάδων κομματιών που τα τραγουδούσαν οι αοιδοί στην Αττική (και όχι σε όλη την Ελλάδα) και δεν γράφτηκε από ένα άτομο... Άρα λοιπόν ο Ηρόδοτος (κομμάτια του οποίου έχουν αποδειχτεί σαν αληθινά) έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να λέει την αλήθεια...
β) Από πότε τα τραγουδούσαν οι αοιδοί τα κομμάτια που συρράφηκαν; Μα εάν ο Ορφέας ζούσε το 1400 π.χ., τότε τα τραγούδια είχαν 800 χρόνια για να παραλαχθούν κατά το δοκούν των αοιδών... Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι έχουμε την ΑΤΤΙΚΗ μορφή των κομματιών και όχι την Ελλαδική. Σίγουρα σε άλλες περιοχές της Ελλάδας θα υπήρχαν άλλες δοξασίες για τον Ορφέα και οι οποίες δεν καταγράφησαν...
quote:
ηδ΄οσον Αιγυπτω ιερον λογον εξελοχευσα , Μεμφιν ες ηγαθεην πελασας , ιερας τε ποληας Απιδος , ας περι Νειλος αγαρροος εστεφανωται.
Ναι... Διακήρυξε ιερά λόγια γράφει... Γράφει ότι έδωσε θεούς;;;
Τον μάντη δεν έκανε; Τον Απόλλωνα επίσης δεν επικαλούνταν στο μαντείο των Δελφών ότι στέλνει τα λόγια στην Πυθεία;;;
Ιερά λόγια λοιπόν δεν έλεγε η Πυθεία;;;
Γράφει το κείμενο, πάρα πολύ ωραία, ότι ο Ορφέας εξαπατούσε τον κόσμο ως μάντης, λέγοντας ότι τα λόγια του βγαίνουν από το στόμα των θεών και από την μία στιγμή στην άλλη, λέτε ότι έδωσε τους θεούς;;;
quote:
Για να κρίνης κάποιο βιβλίο απαραίτητη προϋπόθεση είναι να το έχεις διαβάσει προηγουμένως , άν όμως κρίνω από τις απαντήσεις σου μάλλον δεν καταδέχεσαι να ασχοληθής με την ανάγνωση βιβλίων αυτής της κατηγορίας .
Πρώτον, το έχω διαβάσει το βιβλίο και πήγε στα σκουπίδια, όπως και τα βιβλία του Ντάϊνεκεν, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία... Για αυτό άλλωστε γράφω για φανταστική λογοτεχνία...
Δεύτερον, κάνω πάντα το μοιραίο λάθος για την υγεία μου να ασχοληθώ με αυτά τα βιβλία και διαβάζω όλα όσα βγαίνουν ή πέφτουν στα χέρια. Στην καλύτερη περίπτωση είναι παραμύθια στην χειρότερη ο συγγραφέας τους είναι άσχετος ή ψυχασθενής...
quote:
όπου αποδεικνύει με ντοκουμέντα ότι οι Αιγύπτιοι πήραν τους θεούς τους από τους Έλληνες .
Οπότε θα μπορέσεις να μας βάλεις κάποια από αυτά τα ντουκουμέντα, να τα δουν και οι υπόλοιποι που δεν έχουν αγοράσει το βιβλίο...
quote:
Αν συμπεράνω ότι κάπου εκεί έξω ανθεί ο παραλογισμός και οι ψευτοθεωρίες θα έχω άδικο τώρα?
Μπα... Όχι, καθόλου...
Και αυτό γιατί οι άνθρωποι χρειάζονται να πιστέψουν σε κάτι που έχουν ανάγκη...
quote:
Εμένα δεν μου φαίνεται καθόλου λογικό!
Σσσστ...
Agnostic ντροπή!!! Τολμάς να αμφισβητείς ότι οι ελληνοκεντρικές διάνοιες δεν χρησιμοποιούν την λογική;;; Ότι οι ελληνοκεντρικές διάνοιες δεν έχουν χειροπιαστές αποδείξεις για αυτά που γράφουν;
Α, πα, πα, πα, πα...
Edited by - OANNHSEA on 16/03/2009 09:42:59