- Eυρέθη εν γραφη περί τε τον Σπαρτιατών και Ιουδαίων, οτι εισιν αδελφοί - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Και το ειπα και πριν οτι ήταν μαλακια τα σκίτσα.
Αυτ'που θέλω να καταδείξω ειναι οτι τελικά η νομοθεσίες που προστατεύουν
της "ευαισθητες πεποιθήσεις" υπαγορεύονται τελικά οχι απο το αισθημα
του δικαίου και την αποδοχή μας στην θρησκεία του ισλάμ (π.χ.) αλλα
στην υποταγή στη θέληση μιας επικύνδινης πλειοψηφίας.
Και στην Ελλάδα, οι νόμοι προστασίας της θρησκειας αυτο το χαρακτήρα έχουν.
Δηλαδη "Η θα προστατεψετε με νομο την ορθοδοξία, η θα καταβάσουμε το ποιμνιο
στο δρόμο και θα τα κάψουμε όλα".
Για τις μειονότικές θρησκείες ούτε κουβέντα φυσικά.
Οπότε ΠΡΙΝ γκρινιάξουμε για τους "κακούς ταλιμπάν του ιράν" καλό θα ήταν
να κοιτάξουμε τους δικούς μας ταλιμπάν.
Αγγελος.
Για να είμαι ειλικρινής ούτε εγώ έχω καταλήξει σε άποψη, αλλά τα θρησκευτικά επεισόδια πάντα με ενοχλούν. Και καλά να προέρχονται από Μουσουλμάνους που τόσα ξέρουν τόσα λεν. Αλλά από τους αδιάφορους θρησκευτικά Δανούς; Και γενικότερα η υπερβολική πρωτοβουλία –και ειδικά άνευ λόγου-μου την σπάει. Έχεις μια γνώμη, έχε την ρε φίλε. Αλλά μην ανατρέψεις και το σύμπαν, ρε επαναστάτη ασυγκράτητε Δανέ, που έχεις μάθει να αλλάζεις το ρου της ιστορίας. Συγκρατήσου.
Τους έθιξαν τα ιερά και τα όσια και αντιδρούν μαζικά! Πολύ καλά κάνουν!
Απαράδεκτοι οι σκιτσογράφοι.
Μπορεί να ναι άθεοι αλλά θα τους άρεσε να γελοιοποιήσουν κάποιοι τη μητέρα τους
Κάπως έτσι είναι και ακόμα χειρότερα…
Όσο για τη "συγνώμη" της Δύσεως εκεί που έφτασαν τα πράγματα ίσως καταστεί αναπόφεκτο.
Ας πρόσεχαν!

Ε.Ο. Ανδρομέδιος ]+[ http://andromedios.blogspot.com
quote:
Οπότε ΠΡΙΝ γκρινιάξουμε για τους "κακούς ταλιμπάν του ιράν" καλό θα ήταν
να κοιτάξουμε τους δικούς μας ταλιμπάν.
Και τι σου φταίνε οι δικοί μας "ταλιμπάν" και οι κάθε "ταλιμπάν"
Μήπως θα προτιμούσες έναν άθεο-υλιστικό κόσμο
Προσωπικά εκνευρίζομαι αφάνταστα όταν κάποιοι δικοί μας διανοούμενοι(του κώλου) προσπαθούν να τους πάνε κόντρα για δικούς τους λόγους (κυρίως αυτοπροβολής της ματαιοδοξίας τους)... Αφού έτσι κι'αλλιώς δεν πιστεύουν σε τίποτα(εκτός ίσως απ'το χρήμα) γιατί δεν τους αφήνουν επιτέλους στην ησυχία τους να πιστεύουν ότι θέλουν και όπως θέλουν;
Αν δεν τους θίξεις τα θρησκευτικά τους ένστικτα είναι άκακα σαν αρνάκια ειδάλως γίνονται ταύροι εν υαλοπωλείο (και με το δίκιο τους αν προσπαθήσεις να μπεις στη θέση τους)
Γι'αυτούς είναι κάτι πολύ χειροτερο και απ' το να βρίσεις τη μάνα τους.

Το έχω σκεφτεί πολλές φορές. Μπορεί να βρίζω την μάνα μου σιωπηλά και δυνατά αλλά αν τολμήσει ποτέ να την βρίσει ένας ξένος τότε γίνομαι και γω ταύρος εν υαλοπωλείο!
Το ίδιο συμβαίνει και με τις θρησκείες και με όλα τα υπόλοιπα πιστεύω μας, με όλα τα "δικά μας πράγματα". Μπορούμε μεταξύ μας να λέμε τα άσχημα της Ελλάδας και να βρίζουμε τους πολιτικούς μας, αλλά αν κάποιος ξένος βρίσει την Ελλάδα και τους πολιτικούς, θα του την πούμε άγρια. Γιατί; Επειδή εμείς μπορεί να φωνάζουμε για τα αρνητικά, αλλά δεν ξεχνάμε και τα θετικά στοιχεία τους.
Αυτά γενικά. Ειδικότερα για το θέμα
Δεν ξέρουμε αν ο δανός σκιτσογράφος είναι άθεος ή ένθεος. Προσωπικά δεν νομίζω ότι παίζει κανένα ρόλο, επειδή δεν πιστεύω ότι αν είναι ένθεος θα σεβόταν πιό εύκολα τα θρησκευτικά πιστεύω των άλλων.
Αυτό που μου κάνει εντύπωση -αν δεν είναι από πίσω η Γουαδελούπη που λέει και ο jonnie- είναι πώς και δεν είδε από πριν τι θα μπορούσαν να προκαλέσουν τα σκίτσα του αυτή την περίοδο.
Αναρωτιέμαι πώς θα αισθάνεται τώρα...
Ο Αγγελος έβαλε ένα καλό ερώτημα πάντως
quote:
Για να συνεχίσουμε την κουβέντα, τι νομίζεις οτι πρέπει να θεωρείται "Προσβολή Θρησκευτικών Αξιών" ?
Εγώ θα το άλλαζα λίγο... τι πρέπει να θεωρείται "προσβολή Πολιτιστικών Αξιών;"
Πάντως το θέμα είναι ότι -εκτός κι αν πρόκειται για τελείως βλάκες εκεί στην εφημερίδα της Δανίας αλλά και στις υπόλοιπες που συνεχίζουν να κάνουν αναδημοσιεύσεις μέχρι και σήμερα- γνωρίζοντας από πριν τις ακραίες αντιδράσεις των Μουσουλμάνων -ας μην ξεχνάμε και τι έγινε με τον Ράσντι με τους σατανικούς του στοίχους- κάποιοι ρίχνουν λάδι στην φωτιά και δεν μπορώ να καταλάβω για ποιόν λόγο. (Η επερχόμενη εισβολή στο Ιράκ ίσως είναι ένας λόγος -πολύ συνωμοσιολογία βέβαια-, αλλά μάλλον το βλέπω να φέρνει αντίθετα από τα ποθιτά γι αυτούς, αποτελέσματα...)
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Νομίζω καταρχάς πως πρέπει να υπάρχει ο απαιτούμενος σεβασμός στα πιστεύω του άλλου καθώς και στα πιστεύω ειδικά διαφόρων λαών (αν λάβουμε υπόψιν μας οτι αρκετά κράτη είναι μουσουλμανικά.
Θα ήθελα να καταστήσω σαφές οτι δεν έχω ιδέα τι απεικόνιζαν τα επίμαχα σκίτσα καθώς δεν τα έχω δεί.
Δυστυχώς ό,τι έγινε έγινε κι έχει ξεσπάσει μια θύελλα αντιδράσεων, κι αν θέλετε την άποψη μου, δικαιολογημένα.
Τώρα, το θέμα που προκύπτει είναι κατά πόσο πρέπει ολόκληρη η Δύση να ζητήσει συγγνώμη ή ο εν λόγω σκιτσογράφος, ή έστω η νορβηγική κυβέρνηση....

In anticipation of my resurrection...
Άραγε, εάν κάποιος ΔΕΝ θεωρεί ότι κατέχει και νέμεται το αποκλειστικό δικαίωμα του «Θείου copyright», και πιστεύει ότι ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ τελικά, με τις οιεσδήποτε εκφάνσεις και διαφοροποιήσεις μπορεί αυτό να λαμβάνει από λαό σε λαό και από λαογραφία σε λαογραφία, ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΣΑΤΥΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ?
Σε κάθε περίπτωση, και επειδή καλό κάνει να συζητά κανείς το πώς θα έπρεπε ή ΘΑ μπορούσανε να έχουνε τα πράγματα, ταυτόχρονα δεν πρέπει να παραβλέπουμε και την πραγματικότητα. Όσο άσχημη και εάν είναι αυτή τελικά.
Η ίδια εφημερίδα αρνήθηκε πριν 3 χρόνια να δημοσιεύσει γελοιογραφίες της ανάστασης του Ιησού. Γιατί άραγε? Θα χάλαγε το story? Θα πέφτανε μήπως οι πωλήσεις? Θα πέφτανε οι συμμαχίες?
Θα δημοσίευε άραγε γελοιογραφίες με σκίτσα του ολοκαυτώματος? Γιατί όχι τελικά?
Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η θρησκεία, έχει καταστεί ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ εδώ και αιώνες. Μάλιστα, από ΤΑ ΓΕΝΝΟΦΑΣΚΙΑ ΤΗΣ!
Καλό θα ήταν να μην είχαμε αυτές τις ρηχές και επικίνδυνες ιδεοληψίες ως υπόβαθρο θρησκείας και φανατισμού, όμως δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια πλέον. Οπότε, ας κοιτούμε ΠΡΩΤΑ την πολιτική και μετά τα υπόλοιπα.
Μαλακία χιύμορ το βρήκα.
http://www.edstrong.blog-city.com/view_prophet_muhammad_cartoons.htm
Η όλη φάση θυμίζει τους καβγάδες στο σχολείο.
-Εισαι χαζός
-Οχι, εσύ είσαι χαζός
-Είσαι Μαλάκας
-Ποιον είπες μαλάκα ρε ! Ζντουπ ! (μπουνια)
-Α, βαράμε κιόλας ε ? Γκαπ ! (Κλωτσιά)
-Ε.. οχι κλωτσιές δεν είναι σωστό ! Ζβινγκ ! (πετρα στο κεφάλι)
-Πετάμε και πέτρες ε ? Μπαμ (πυροβολισμός)
-Θελεις πολεμο ε ? Βρουμμμμμμ (αεροπορική επιδρομή)
-Ναι ρε πολεμο ΚΑΒΟΥΜ ! (Ατομικη βομβα)
---ΤΕΛΟΣ---
Δεν είναι θέμα ποιός φταίει, είναι θέμα ποιοίς θα παρει το ρόλο της
δασκάλας να σταματήσει τον καυγά πριν γίνει κανένα μεγάλο κακό, αφου και
οι δύο πλευρές συνεχίζουν τον καυγά. αυτο δεν είναι πολεμος Πολιτισμών.
Ειναι πόλεμος Απολίτιστων.
Αγγελος.
Άρα δεν υπάρχει για μένα ζήτημα συγνώμης αφού θεωρώ ότι ήταν κάτι εσκεμένο.Και αυτό αποδεικνύεται και από τις αναδημοσιεύσεις των σκίτσων σε σατυρικό περιοδικό στη Γαλλία που πριν λίγο καιρό θυμόμαστε όλοι τι εντάσεις είχαν δημιουργηθεί.
Τώρα πείτε μου δεν τους τρώει ο κώλος τους;
Και μετά θα φταίνε οι κακοί μουσουλμάνοι τρομοτράτες.
Οι άνθρωποι εκεί καλώς ή κακώς έχουν τα δικά τους πιστεύω και τα δικά τους κωλλύματα ότι και να είναι αυτά (και δεν εννοώ μόνο τα θρησκεύτικα) ,και οφείλουμε να τα σεβόμαστε αν θέλουμε να αποκαλούμαστε πολιτισμένοι.
Και όσο αφορά την ελευθερία του λόγου ,πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει κάποιο μέτρο ιδικά σε κάποια ευαίσθητα θέματα όπως είναι και η θρησκεία για μεγάλο ποσοστό ανθρώπων.Αλλιώς θα καταλήξουμε αντίστοιχα να κάνουμε εγκλήματα στο όνομα της θρησκείας και βομβαρδισμούς στο όνομα της δημοκρατίας.
Αλλά επαναλαμβάνω για μένα δεν τήθεται ζήτημα συγνώμης ή ελευθερίας του λόγου ή θρησκείας ή πιστεύω του καθένα.Ήθελαν να τους ξεσηκώσουν και να προκαλέσουν επισόδια και το κατάφεραν.
ΝΑ'ΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ...ΤΑ ΛΕΜΕ !!
Στράτος
quote:
-Εισαι χαζός
-Οχι, εσύ είσαι χαζός
-Είσαι Μαλάκας
-Ποιον είπες μαλάκα ρε ! Ζντουπ ! (μπουνια)
-Α, βαράμε κιόλας ε ? Γκαπ ! (Κλωτσιά)
-Ε.. οχι κλωτσιές δεν είναι σωστό ! Ζβινγκ ! (πετρα στο κεφάλι)
-Πετάμε και πέτρες ε ? Μπαμ (πυροβολισμός)
-Θελεις πολεμο ε ? Βρουμμμμμμ (αεροπορική επιδρομή)
-Ναι ρε πολεμο ΚΑΒΟΥΜ ! (Ατομικη βομβα)---ΤΕΛΟΣ---
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!
quote:
Θα δημοσίευε άραγε γελοιογραφίες με σκίτσα του ολοκαυτώματος? Γιατί όχι τελικά?
Αστιεύεσαι θα τολμούσε ποτέ να τα βάλει με το διεθνή σιωνισμό
Την άλλη μέρα θα έκλεινε! Οι σιωνιστές δεν αστιεύονται με κάτι τέτοια. Δεν είναι σαν εμάς... και είναι ακόμα πιο ακραίοι και απ' τους μουσουλμάνους όσον αφορά τα συμφέροντα και τα σύμβολά τους.
Το θέμα είναι ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν κάποια πράγματα ιερά και αυτά είναι τα σύμβολα της θρησκείας τους.
Οι μουσουλμάνοι είναι γνωστό ότι είναι γενικά θρήσκοι άνθρωποι και δεν "παίζουν" με τη θρησκεία τους, όπως πχ μερικοί χριστιανοί(στην ταυτότητα)
Είναι λογικό λοιπόν να αντιδρούν έτσι αφού τους προσβάλουν ότι πιο ιερό έχουν στη ζωή.
Προσωπικά δεν νομίζω ότι θα φτάσει τώρα σε πόλεμο η κατάσταση αλλά οπωσδήποτε αν γκρεμιζόταν πχ το τέμενος του Ομάρ τότε το πιθανότερο θα ήταν να οδηγούμασταν σε παγκόσμιο θρησκευτικό πόλεμο...
Έτσι έχουν τα πράγματα και σε τέτοιο κόσμο ζούμε.
Τώρα αν κάποιοι προτιμούν να ζουν σε ένα άλλο κόσμο εντελώς άθεο ή με θεό μόνο το χρήμα είναι ασφαλώς δικαιώμα τους, αλλά θα πρέπει να σεβαστούν παράλληλα και το δικαίωμα και τη θέληση των υπόλοιπων συνανθρώπων τους καθώς και να μην προσβάλουν τη θρησκευτική πίστη.
Ειδάλως να είναι πάντα έτοιμοι να υποστούν τις συνέπειες...

Τα ανατίναζαν με εκρικτικά και η ηλικία τους ήταν χιλιάδων ετών. Οι άνθρωποι είναι φανατικοί και η θρησκεία τους τους κάνει χειρότερους...

quote:
το αισχρό βιβλίο ΜΝ του άθεου Χ που δεν θυμάμαι το όνομα του... καλύτερα... )
το Μίμη Ανδρουλάκη εννοεις
Να ρωτήσω τώρα και κάτι γενικότερο. Αν εγώ ας πούμε θέλω να γράψω ένα βιβλίο στο οποίο να υποστηριζω ότι το τάδε θρησκευτικό πρόσωπο ήταν εγκληματίας, φονιάς, παιδεραστής ή τελος πάντων να εκφραστώ αρνητικά και να το αμφισβητήσω, έχω το δικαίωμα να το κάνω ή όχι? Και γιατί θα πρέπει να δεχτώ ότι τα θρησκευτικά πρόσωπα πρέπει να έχουν...το αλάθητο του Πάπα και να μην τα αγγίζει κανείς?? Και οι γελοιγραφίες συνήθως έχουν έξυπνο χιούμορ και περνάνε κάποια σημαντικά μηνύματα οπότε ας μην βιαζόμαστε να τις αφορίζουμε.
Και πείτε μου παρακαλώ...
1)ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΙΕΡΟ??? ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟ? ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣΩΠΑ(ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΑΘΛΗΤΙΚΆ, ΙΣΤΟΡΙΚΑ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ Κ.Α. ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΕΛΟΙΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ? ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΛΛΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΑ??
2)ΠΟΙΟΣ ΟΡΙΣΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΘΕΟΥ-ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΗΡΩΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΤΙΜΩΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ "ΒΛΑΣΦΗΜΟΥ" ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ/ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΥ?? Αν προσβληθεί οποιοσδήποτε Θεος ας αφήσουμε τον οποιοδήποτε Θεο να τιμωρήσει τον βλάσφημο συγγραφέα / σκιτσογράφο στην άλλη ζωή(αν υπάρχει)...εμείς απο που κι ως που το παίζουμε "κομάντο" του κάθε Θεού??
Και ας μην ξεχνάμε ότι η ψευτοέννοια της βλασφήμιας ειναι κάτι αοριστο που αλλάζει με το περασμα των χρόνων. Καποτε ήταν βλασφήμια να έλεγες ότι η γη γυρίζει ή ότι ειναι το κέντρο του σύμπαντος. Κάποτε ήταν βλασφήμια να έλεγες ότι η ζωη ειναι αποτέλσμα εξελιξης. Ε λοιπόν κύριοι, ευτυχώς που κάποιοι προτίμησαν την βλασφήμια και την αμφισβήτηση απο την τυφλή πιστη και υποταγή στα δογματα..διότι αν δεν το είχαν κάνει...τωρα ακόμα θα είμασταν πολύ πισω σαν κοινωνία.
Brother will kill brother, spilling blood across the land, killing for religion, something I don't understand...
Η Ακρόπολη ανήκει σε αυτούς που την έχτισαν...
Ο ΚΕΦΤΕΣ ΓΑΡ ΒΑΡΥΣ....ακόμα πονάει το στομάχι μου...
quote:
ή ότι ειναι το κέντρο του σύμπαντος
οτι δεν ειναι, ηθελα να πω
Brother will kill brother, spilling blood across the land, killing for religion, something I don't understand...
Η Ακρόπολη ανήκει σε αυτούς που την έχτισαν...
Ο ΚΕΦΤΕΣ ΓΑΡ ΒΑΡΥΣ....ακόμα πονάει το στομάχι μου...
ΤΑ ΖΗΤΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΒΙΑ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΛΛΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΒΙΑΙΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ.
ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΟΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΤΗΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΔΟΥΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ.
Αλλά τα σκίτσα είναι εξίσου μιά αντίστοιχης μορφής συμπεριφορά απο κάποιους άλλους αυτοαποκαλούμενους Χριστιανούς ή απόβλητους που δέν σέβονται καθόλου την ίδια την θρησκεία τους.
Edited by - snoopy on 09/02/2006 20:15:25
quote:
Να ρωτήσω τώρα και κάτι γενικότερο. Αν εγώ ας πούμε θέλω να γράψω ένα βιβλίο στο οποίο να υποστηριζω ότι το τάδε θρησκευτικό πρόσωπο ήταν εγκληματίας, φονιάς, παιδεραστής ή τελος πάντων να εκφραστώ αρνητικά και να το αμφισβητήσω, έχω το δικαίωμα να το κάνω ή όχι? Και γιατί θα πρέπει να δεχτώ ότι τα θρησκευτικά πρόσωπα πρέπει να έχουν...το αλάθητο του Πάπα και να μην τα αγγίζει κανείς?? Και οι γελοιγραφίες συνήθως έχουν έξυπνο χιούμορ και περνάνε κάποια σημαντικά μηνύματα οπότε ας μην βιαζόμαστε να τις αφορίζουμε.
Χμ, μάλλον δεν χρειάζεται να το δεχτείς Agnostic. Και μάλλον έχεις κάθε δικαίωμα να υποστηρίξεις ότι θέλεις. Και μάλλον δεν θα είσαι και μόνος:
Αποτελέσματα στο google για Pope Cartoons: 2.160.000
Για pope jokes:1.770.000
Αλλά εσύ ζεις κυριολεκτικά στον 21ο αιώνα και έχεις αφήσει τον Μεσαίωνα πίσω σου. Ενώ οι Μουσουλμάνοι ακόμη λιθοβολούν την γυναίκα που πέφτει θύμα βιασμού και όχι τον βιαστή, γιατί λέει τον προκάλεσε.
Ας πούμε ότι το χιούμορ τους και η αντίληψη για τον κόσμο είναι κάπως διαφορετικά. Αν είναι τυχεροί, θα γνωρίσουν και αυτά κάποια από τα κοινωνικά φαινόμενα που έκαναν και μας ανθρώπους (πχ Διαφωτισμός), και όλα θα είναι οκ. Αλλά ως τότε δεν μπορούμε να τους πείσουμε για πράγματα που εμάς χρειάστηκαν 200 χρόνια να τα αντιληφθούμε (και μερικοί από μας δεν τα έχουν καν αντιληφθεί ακόμη).
Κοίταξε, άλλο τί έχεις δικαίωμα να κάνεις και άλλο τί είναι σώφρον να κάνεις. Και γω έχω δικαίωμα να παρκάρω το αυτοκίνητό μου,και να αφήσω πάνω τα κλειδιά. Αλλά αν μετά μου το κλέψουν, δεν θα φταίω και γω;
Δηλαδή δεν πιστεύω ότι αμφισβητεί κανείς ότι αυτά που κάνουν οι Μουσουλμάνοι είναι καφριλίκια και ότι οι Δανοί έχουν κάθε δικαίωμα να δημοσιεύουν κρυόκωλα σκίτσα με τους Θεούς (και καλά ως τρέχα γύρευε attitude). Αλλά άλλο τι μπορείς να κάνεις και άλλο τι οφείλεις ως νοήμων άνθρωπος, να κάνεις- αν δεν θες να δημιουργήσεις μια μίνι θύελλα in a teacup.
Γιατί αν θες... ξεκινά άλλη συζήτηση.
quote:
Όταν οι μουσουλμάνοι έριξαν κάπου στο αφγανιστάν αρχαία αγάλματα των Ινδουιστών σκαλιμένα σε βράχους δεν είπε κανείς τίποτα. Αυτό δεν ήταν χειρότερη προσβολή ενάντια στους Ινδουιστές;
Αν θυμάμαι καλά όταν έγινε αυτό το καταδίκασαν όλοι. Στην Ανατολή και την Δύση.
Εξ άλλου δεν είναι τυχαίο ότι η λέξη Ταλιμπάν έγινε συνώνυμη με την έννοια "κάφρος". Αλλά επειδή αυτοί φέρθηκαν έτσι απολίτιστα δεν θα πέσουμε και μεις στο δικό τους επίπεδο, έτσι δεν είναι;
Εξ άλλου είπαμε δεν είναι καλό να το γενικεύουμε, δεν είναι όλοι οι Μουσουλμάνοι έτσι.
Και θα συμφωνήσω με την Brie
quote:
Ας πούμε ότι το χιούμορ τους και η αντίληψη για τον κόσμο είναι κάπως διαφορετικά. Αν είναι τυχεροί, θα γνωρίσουν και αυτά κάποια από τα κοινωνικά φαινόμενα που έκαναν και μας ανθρώπους (πχ Διαφωτισμός), και όλα θα είναι οκ. Αλλά ως τότε δεν μπορούμε να τους πείσουμε για πράγματα που εμάς χρειάστηκαν 200 χρόνια να τα αντιληφθούμε (και μερικοί από μας δεν τα έχουν καν αντιληφθεί ακόμη).
Και σε αυτό που είπε και ο Schwabe με άλλα λόγια
quote:
Καλό θα ήταν να μην είχαμε αυτές τις ρηχές και επικίνδυνες ιδεοληψίες ως υπόβαθρο θρησκείας και φανατισμού, όμως δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια πλέον. Οπότε, ας κοιτούμε ΠΡΩΤΑ την πολιτική και μετά τα υπόλοιπα
quote:
Κοίταξε, άλλο τί έχεις δικαίωμα να κάνεις και άλλο τί είναι σώφρον να κάνεις
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
.
θιχτηκαν οι μουσουλμανοι απο τα σκιτσα?
το ενα (ως συλληψη) θα μπορουσα να το ειχα κανει εγω - αυτο που δειχνει τον Μωαμεθ να πλεει σε ενα ποταμι αιμα - ειναι μια αληθεια που ξεκινα απο τον ιδιο τον προφητη που διεδωσε την θρησκεια του με το σπαθι του.
ωστοσο θιγομαι ως ανθρωπος οταν βλεπω πως μεταχειριζονται αυτοι τις γυναικες - θιγομαι με τους λιθοβολισμους, τους ακρωτηριασμους, το καψιμο, τις κλειτοριδεκτομες. (πριν λιγες μερες ειδα στην ΕΤ3 ενα ντοκυμανταιρ για την κακοποιηση των γυναικων στο Πακισταν - οταν εφτασε στην περιπτωση μιας γυναικας που οι συγγενεις του αντρα της, της ειχαν βγαλει τα ματια, της ειχαν κοψει τα αυτια και την μυτη, αλλαξα καναλι για λιγο...)
εχω θιχτει και προσωπικα, οταν επι Χομεϊνι πηγαν να με λυντσαρουν στην Τεχερανη σε κεντρικη πλατεια επειδη εβγαλα το μπλουζακι για να το βαλω στο κεφαλι και να γλυτωσω την ηλιαση - και αυτο εγινε στις αρχες του χομεϊνισμου, οταν για κανα δυο μηνες κυκλοφορουσαν ακομη γυναικες με φουστες στο κεντρο της πολης.
καμια συγνωμη παιδια - ζουμε σε ελευθερο κρατος (οσον αφορα την εκφραση τουλαχιστον)
θα ρωτησω ομως κατι αφελες: πως το εμαθαν οτι μια φυλλαδα στην Δανια εβαλε μερικα κωλοσκιτσα?
ποιος τους ενημερωσε?
ποιος εχει οφελος απο ολο αυτο το νταβαντουρι???
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr