- 12 STRAND DNA ACTIVATION+INDIGO - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Το ότι ο αφηγητής είναι αεροπαγίτης εμένα προσωπικά δεν μου λέει τίποτα.
Άνθρωποι είναι και αυτοί με τις αδυναμίες τους...
Ήμουνα στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα και δεν θα ξεχάσω το show ενός ευαγγελιστή που είχε μαζέψει κάθε καρυδιάς καρύδι να αφηγηθεί την εμπειρία του.... Ο ανάπηρος περπάτησε, ο καρκινοπαθής θεραπεύτηκε, ο φτωχός πλούτισε, δεν πρόσεξα άμα κανένας μπάκουρος γ****σε, πάντως όλοι το κάνανε because of Jesus....
Δεν είναι μακρυά η ώρα που θα δούμε αυτά τα show και στην χώρα μας.
Τώρα ο Λιακόπουλος θα τα παρουσιάζει, ο Εφραίμ ???.... δεν ξέρω να σου πω.
Δεν αμφιβάλω πως η πίστη κάνει "θαύματα", το ίδιο και η ανθυποβολή όμως, όπως και η ύπνωση, η αυτοσυγκέντρωση κοκ....
Δεν ξέρω αν σε θαυμάζω ή σε λυπάμαι για την "πίστη" σου, είναι κατάσταση που δεν την βίωσα στον βαθμό που την βιώνεις οπότε είναι λάθος μου να την κρίνω. Με τον ίδιο τρόπο δεν κρίνω και αυτόν που θα σταθεί κάτω από μια βελανιδιά και θα ανζητήσει την επαφή του με το "θείο". Ανάλογα με τις ανάγκες του ο καθένας....
Μακάρι πάντως η πίστη να περιοριζότανε στην "ειρήνη του μυαλού".....
Ένα- ένα ψηλέ, για να συνεννοηθούμε.
quote:
Τον πιστεύω γιατί τον βλέπω ότι είναι ακόμη εκεί και μετά την επέμβαση.
Αυτό δεν είναι απόδειξη, διότι καθημερινά υπάρχουν στα χειρουργεία, παρόμοιες καταστάσεις, κατά τις οποίες ο ασθενής μπορεί να "δει" διάφορα. Άλλωστε πολλοί άνθρωποι, υπάρχουν μετά, την επέμβαση...
quote:
Δεν βλέπω το λόγο για τον οποία θα έπρεπε να πει ψέματα.
Ούτε εγώ βλέπω τέτοιο λόγο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...
quote:
Δεν πιστεύω να είχε οικονομικό όφελος, ούτε και ιδιαίτερη οικονομική ανάγκη, που θα τον έσπρωχνε να κάνει κάτι τέτοιο, αν κρίνουμε από το επάγγελμά του.
Δε θέλω να το πιστεύω ούτ' εγώ αυτό, αν και δεν γνωρίζω τις ανάγηκες του, ούτε τη σχέση του με το χρήμα, αφού δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο.
Το επάγγελμά του, δεν είναι απόδειξη ότι δεν αγαπάει το χρήμα ή δεν είναι άπληστος, υπάρχουν πολλά παραδείγματα...
quote:
Δεν νομίζω πως μετά την αφήγησή του να πλούτισε. Τυχαίνει να γνωρίζω κάποια πράγματα για τον μακαριστό Γέροντα Ιάκωβο Τσαλίκη και, ειδικότερα, για το πώς έζησε.
Το δέχομαι, αφού δεν έχω λόγο να μην σε πιστέψω.
quote:
Και όταν έχεις την ευλογία να ζήσεις ή να νιώσεις πιο "άμεσα" την επέμβαση του Θεού στη ζωή σου, τότε δεν σου μένουν καθόλου ή σχεδόν καθόλου αμφιβολίες για το αν είναι αλήθεια τα όσα διηγούνται διάφοροι άνθρωποι.
Εδώ αρχίζει η προσωπική ερμηνεία και τάση, η οποία έχει διαμορφωθεί μέσα στον καθένα.
Όπως είπες κι εσύ η πίστη δεν έχει λογική, άρα και το παραπάνω είναι θέμα ερμηνείας συμβάντων με γνώμονα την πίστη.
Είναι γεγονός ότι όλοι μας δεχόμαστε πιο εύκολα αυτό που θα θέλαμε ν' ακούσουμε και έχουμε έτοιμη τη θέση του στο παζλ της αναζήτησης, όμως αν το γνωρίζουμε και το δεχόμαστε αυτό, θα πρέπει να επιστρατεύσουμε πιο αυστηρά κριτήρια πριν δεχτούμε κάτι "μεταφυσικό".
quote:
**Δεν ξέρω αν παρατήρησες που ο ίδιος λέει πως όλα αυτά που διηγείται είναι κόντρα στη λογική αλλά εφόσον τα έζησε δεν μπορεί να τα κρύψει.
Αυτό προφανώς το λέει διότι γνωρίζει πώς ακούγονται όλ' αυτά και ΙΣΩΣ να θέλει να τονίσει την αλήθεια του (εντός ή εκτός εισαγωγικών), ή να την τονίσει, παρά το παράδοξο των λόγων του.
Σε καμμία περίπτωση αν λες ένα ψέμμα και τονίζεις πως γνωρίζεις ότι ακούγεται σαν τέτοιο, δεν είναι απόδειξη αλήθειας...
quote:
Βλέπεις πως ο Γέροντας Ιάκωβος φαίνεται να συνομιλεί με τους κεκοιμημένους Αγίους όπως συνομιλείς εσύ με κάποιον φίλο σου που τον συναντάς π.χ. στην καφετέρια;
Το ξέρω πως δεν το χωρά η λογική σου, ούτε και η δική μου!
Αυτό ακούγεται πολύ παράδοξο έως τρελλό και συμφωνούμε ότι είναι πέρα από κάθε λογική και εδώ γεννιούνται τα ερωτήματα που σου είπα στο προηγούμενο μήνυμά μου.
Γιατί να δεχθώ κάτι που ξεπερνά τη λογική μου, σαν αληθινό;
Γιατί τέτοια επιλεκτικότητα στο ποιόν θα βοηθήσει ο θεός, τη στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν πάνω στα χειρουργικά τραπέζια και όχι μόνο;
Γιατί να χρειάζεται "μέσον" ο θεός για να βοηθήσει κάποιον και μάλιστα, ο διαμεσολαβητής του θεού, να βαριέται να "πάει" (και γιατί να πάει) εκεί μόνος του, επειδή είναι μακρυά το L.A.;
Για σένα αρκεί η εξήγηση που δίνει ό ίδιος για τη μεσολάβηση του "άγιου" Ιωάννη του Ρώσσου, ότι θα πάει ευχαρίστως, επειδή ο παθών τον ...καλημέριζε καθημερινά;;
Αν όλ' αυτά είναι αλήθεια ψηλέ και πρόκειται περί θαύματος, ο γέροντας, με τις αιτιολογήσεις του, το υποβίβασε σε παραμυθάκι για νήπια.
Δεν ισχυρίζομαι με σιγουριά ότι ο αφηγητής λέει συνειδητά ψέμματα, μην τρέξεις να με κατηγορήσεις για κάτι τέτοιο, αλλά ότι αναφέρεται σε μια τραυματική εμπειρία του, την οποία αντιλαμβάνεται με τον τρόπο που μπορεί, ίσως υποβοηθούμενος και από τον γέροντα, που σ' αυτά είναι... επαγγελματίας.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Το μόνο που έχω να πως είναι αυτό που πολλές φορές έχω πει, ότι η θρησκεία μας είναι ζωντανή.
Εγώ απλά να πω προσωπική εμπειρία. Η μητέρα μου είχε πολύ μεγάλο πρόβλημα ημικρανίας σε σημείο να κάνει συχνά εμετούς από τον πόνο. Έπαιρνε ένα σωρό χάπια και είχε επισκεφτεί αρκετούς γιατρούς μιας και το πρόβλημά της ήταν χρόνιο.
Στη Χαλκίδα που σπούδασα άκουσα για τον Άγιο Ιωάννη το Ρώσο και ότι υπάρχει η αγία ζώνη του και το άγιο σκουφάκι του τα οποία διώχνουν τον πόνο. Το είπα στη μητέρα μου και πήγαμε και επισκεφτήκαμε τον Άγιο περίπου πριν 15 χρόνια.
Η μητέρα μου φόρεσε το σκουφάκι του και την άφησα και προσευχήθηκε στην εικόνα του. Και το θαύμα έγινε. Από την ίδια κιόλας ημέρα το κεφάλι της σταμάτησε να την πονάει όπως πριν. Ο πόνος περιορίστηκε στο ελάχιστο, δεν παίρνει παρά μόνο ένα χαπάκι, όταν αισθάνεται ενοχλήσεις και εμετό δεν ξανάκανε.
Εδώ το μόνο που θα πρέπει να σημειώσω είναι ότι η μητέρα μου είναι πολύ κοντά στο Θεό, εκκλησιάζεται σχεδόν κάθε Κυριακή, με το προσφοράκι της, τους άρτους και τα σχετικά.

Η σοφία είναι ένα μόνο πράγμα: να γνωρίζει κανείς την αρχή που κυβερνά τα πάντα με τη βοήθεια των πάντων.
(Ηράκλειτος).
quote:
King
Φίλε Ψηλέ δεν εχω δυνατότητα να δω youtube από το γραφείο, όμως υποψιάζομαι με τι μπορεί να καταπιάνεται...Το ότι ο αφηγητής είναι αεροπαγίτης εμένα προσωπικά δεν μου λέει τίποτα.
Άνθρωποι είναι και αυτοί με τις αδυναμίες τους...
Σωστά.
Απλά λόγω γης θέσης του και του κύρους που έχει ένας τέτοιος άνθρωπος, δεν πιστεύω πως αμολάει ό, τι να ναι έτσι εύκολα.
Εσυ διαβλέπεις κάποιο όφελος για τον ίδιο από αυτά που λέει;
Τα υπόλοιπα σε άλλο μήνυμα ......

Edited by - Ψηλός on 31/10/2008 19:30:00
quote:
Ψηλός
"ΕΝΑΣ μοναχός πάλευε με λογισμούς αμφιβολίας, για το αν τα τίμια Δώρα είναι πραγματικά Σώμα και Αίμα Χριστού η απλά σύμβολα και τύποι. Οι άλλοι μοναχοί, όταν ενημερώθηκαν σχετικά, τον κάλεσαν σε μία θεία λειτουργία, στη διάρκεια της οποίας προσεύχονταν όλοι θερμά να του δείξει ο Θεός με θαύμα την αλήθεια, για να διώξει τους λογισμούς της απιστίας. Μετά την απόλυση, ο αδελφός Αυτός διηγήθηκε στους άλλους τα έξης: «Όταν ο διάκονος ανέβηκε στον άμβωνα για να διαβάσει το Ευαγγέλιο, είδα ν' ανοίγει η στέγη της εκκλησίας. Μετά την ευχή της προσκομιδής, είδα να σχίζονται οι ουρανοί και να κατεβαίνει φωτιά πάνω στα τίμια Δώρα. 'Ύστερα παρουσιάστηκε πλήθος αγγέλων κι ανάμεσά τους ένα Παιδί. Μαζί τους κατέβηκαν άλλα δύο πρόσωπα με ομορφιά απερίγραπτη. Κατόπι ν οι άγγελοι στάθηκαν κυκλικά γύρω από την αγία τράπεζα, ενώ το Βρέφος ενθρονίστηκε πάνω α' αυτήν. Όταν πλησίασαν οι ιερείς για να τεμαχίσουν τον άρτο της προθέσεως, είδα εκείνα τα δύο πρόσωπα να πιάνουν το Παιδί από τα χέρια και τα πόδια, και μ' ένα μαχαίρι να το σφάζουν, χύνοντας το αίμα Του ατό άγιο Ποτήριο.
Στη συνέχεια έκοψαν το Σώμα του σε μικρές μερίδες, που τις τοποθέτησαν πάνω στά τεμάχια των άρτων. Αμέσως τότε οι άρτοι μεταβλήθηκαν κι αυτοί σε σάρκα. "Στο «Μετά φόβου...», στους αδελφούς που πλησίαζαν, προσφέρονταν κομμάτια από σάρκα. Μόλις όμως έλεγαν «αμήν», γινόταν άρτος στα χέρια τους. όταν πλησίασα κι εγώ, μου δόθηκε σάρκα και δεν μπορούσα να μεταλάβω. Τότε ένιωσα μία φωνή να ψιθυρίζει στ' αυτί μου: Άνθρωπε, γιατί δεν μεταλαμβάνεις; δεν σου προσφέρεται αυτό ακριβώς που ζήτησες; Λυπήσου με, Κύριε. δεν μπορώ να μεταλάβω σάρκα. Μάθε λοιπόν πώς, αν μπορούσε ο άνθρωπος να μεταλά6ει καθαρή σάρκα, τότε μέσα στο άγιο ποτήριο θα υπήρχε σάρκα, όπως την είδες εσύ. Επειδή όμως δεν μπορεί να μεταλάβει κάτι τέτοιο, όρισε ο Θεός τους άρτους της προθέσεως. Αν λοιπόν πίστεψες ότι ο αγιασμένος αυτός" Άρτος είναι το ίδιο το Σώμα του Χριστού, μετάλαβε αυτό που έχεις στο χέρι σου! Πιστεύω, Κύριε, απάντησα τότε συντριμμένος. Αμέσως η σάρκα που κρατούσα έγινε πάλι Άρτος. Ευχαρίστησα το Θεό και κοινώνησα.Αφού τελείωσε η ιερή μυσταγωγία, είδα ν' ανοίγει πάλι η στέγη του ναού και ν` ανεβαίνουν οι Αγγελικές δυνάμεις στον ουρανό."
"ΣΤΟΝ ιερό ναό του Τιμίου Σταυρού της Λαύρας του αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκι, στην Πετρούπολη της Ρωσίας, συνέβη κάποτε το ακόλουθο συγκλονιστικό περιστατικό: Στη διάρκεια μιας θείας λειτουργίας, ο λειτουργός αρχιερέας Στέφανος, αφού διάβασε την ευχή«Πιστεύω, Κύριε, και ομολογώ...» σήκωσε το κάλυμμα του αγίου ποτηριού κι έμεινε σαν αποσβολωμένος. Είδε μέσα σάρκα και αίμα ανθρώπινα! Γύρισε τότε στο διάκονο, τον κατοπινό στάρετς Σαμψών(1979), και του είπε: "Βλέπεις, πάτερ"; τι να έκαναν;... Ο επίσκοπος αφού τοποθέτησε το
άγιο ποτήριο στην αγία τράπεζα, γονάτισε και ικέτεψε τον Κύριο' να κάνει έλεος. Πώς θα μετέδιδε σάρκα ανθρώπινη στους πιστούς; Ποίος θα την έπαιρνε; Αφού προσευχήθηκε για ένα τέταρτο με υψωμένα τα χέρια, ξανακοίταξε στο άγιο ποτήριο. Η σάρκα και το αίμα είχαν γίνει ψωμί και κρασί. 'Έτσι βγήκε και κοινώνησε τους πιστούς. 'Όσοι κληρικοί πληροφορήθηκαν το θαύμα, είπαν ότι το επέτρεψε ο Θεός για να ενισχυθεί η πίστη τους. Ο διάκονος Σαμψών μάλιστα, που κρατούσε το άγιο ποτήριο, ομολόγησε ότι από το γεγονός αυτό πήρε ξεχωριστή δύναμη και παρηγοριά. Πίστεψε απόλυτα και αναμφίβολα πώς η θεία Ευχαριστία είναι αυτό το τίμιο Σώμα και Αίμα του ΣΩΤΗΡΟΣ. Πείστηκε ο ίδιος, αλλά το διέδωσε και σε άλλους, για να πάρουν όλοι, όσοι θα το μάθαιναν, δύναμη και χαρά. το σημείο αυτό ήταν ακόμα, όπως είπε, μία αφορμή για ν' αποκτήσουν περισσότερη ταπείνωση οι κληρικοί και να συνειδητοποιήσουν την αναξιότητά τους."Το θέμα αγαπητοί συνομιλητές είναι το ποιον να πιστέψεις; Τον Γκουρτζίεφ ή τους Άγιους Πατέρες της Ορθόδοξης Εκκλησίας;
Για μένα Ψηλέ ο Έλληνας φιλόσοφος Γεώργιος Γεωργιάδης ή Γκουρτζιεφ είναι πολύ πιό αξιόπιστος από τους ρασοφόρους Munchhausen .

quote:
europaios2
Στη Χαλκίδα που σπούδασα άκουσα για τον Άγιο Ιωάννη το Ρώσο και ότι υπάρχει η αγία ζώνη του και το άγιο σκουφάκι του τα οποία διώχνουν τον πόνο. Το είπα στη μητέρα μου και πήγαμε και επισκεφτήκαμε τον Άγιο περίπου πριν 15 χρόνια.
Η μητέρα μου φόρεσε το σκουφάκι του και την άφησα και προσευχήθηκε στην εικόνα του. Και το θαύμα έγινε. Από την ίδια κιόλας ημέρα το κεφάλι της σταμάτησε να την πονάει όπως πριν. Ο πόνος περιορίστηκε στο ελάχιστο, δεν παίρνει παρά μόνο ένα χαπάκι, όταν αισθάνεται ενοχλήσεις και εμετό δεν ξανάκανε.
Εδώ το μόνο που θα πρέπει να σημειώσω είναι ότι η μητέρα μου είναι πολύ κοντά στο Θεό, εκκλησιάζεται σχεδόν κάθε Κυριακή, με το προσφοράκι της, τους άρτους και τα σχετικά.
Επειδή η μητέρα σου είναι θρησκευόμενο άτομο , λειτούργησε η αυθυποβολή σαν πλασεμπό φάρμακο και της σταμάτησαν οι πονοκέφαλοι οι οποίοι πιθανόν να ήταν και νευρικής φύσεως , και όχι ότι έκανε θαύμα το άγιο σκουφάκι , το οποίο ίσως να είναι και ψεύτικο για να προσελκύσουν κόσμο .
Και επί τη ευκαιρεία , μήπως υπάρχει και κανένα άγιο πορτοφόλι που να θεραπεύη την αδεκαρία ;
*
Ίσως ο καθένας να πιστεύει με διαφορετικό τρόπο, γιατί εγώ προσωπικά δεν θα μπορούσα ποτέ να το κάνω αυτό.
Δεν ξέρω, αλλά εκείνη η κουβέντα του Χριστού που έλεγε κάτι για "μαργαριτάρια της πίστης που δεν πρέπει να τα πετάμε μέσα στα γουρούνια, γιατί τα γουρούνια θα τα ποδοπατήσουνε και μετά θα ορμήξουνε κατα επάνω σας" με έχει σημαδέψει.

quote:
Δεν ξέρω, αλλά εκείνη η κουβέντα του Χριστού που έλεγε κάτι για "μαργαριτάρια της πίστης που δεν πρέπει να τα πετάμε μέσα στα γουρούνια, γιατί τα γουρούνια θα τα ποδοπατήσουνε και μετά θα ορμήξουνε κατα επάνω σας" με έχει σημαδέψει.
Ίσως κάποιος απ' τους ποιμένες, να έχει καιρό να καθαρίσει το... κουμάσι!!!![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Sesostris:
Επειδή η μητέρα σου είναι θρησκευόμενο άτομο , λειτούργησε η αυθυποβολή σαν πλασεμπό φάρμακο και της σταμάτησαν οι πονοκέφαλοι οι οποίοι πιθανόν να ήταν και νευρικής φύσεως , και όχι ότι έκανε θαύμα το άγιο σκουφάκι , το οποίο ίσως να είναι και ψεύτικο για να προσελκύσουν κόσμο .
Λες να μη γνωρίζω τη ψυχική υγεία της μητέρας μου?
Συνέβη κάτι μή λογικό.......ακριβώς! ένα θαύμα!
quote:
Sesostris:
Και επί τη ευκαιρεία , μήπως υπάρχει και κανένα άγιο πορτοφόλι που να θεραπεύη την αδεκαρία ;
Yπάρχει το κόλπο του Χριστού......που το ένα ψάρι έγιναν πολλά.....

Η σοφία είναι ένα μόνο πράγμα: να γνωρίζει κανείς την αρχή που κυβερνά τα πάντα με τη βοήθεια των πάντων.
(Ηράκλειτος).
quote:
europaioi2
όπως επίσης και της Σταχτοπούτας που έκανε την κολοκύθα άμαξα...

macedon
quote:
μαψευτόν:
όπως επίσης και της Σταχτοπούτας που έκανε την κολοκύθα άμαξα...
Ναι!......μεγάλη η χάρη της!!!

(Ηράκλειτος).
quote:
europaios2 -Aυτά είναι εκτιμήσεις αγαπητέ elo.......μου θυμίζουν τον ποιητή που τρέχουν όλοι να του πουν τι εννοεί στο ποίημά του ........ενώ ο ίδιος μένει άναυδος γιατί τίποτα απ' όλα αυτά δεν ισχύει.....
Στους μύθους/σύμβολα (μυθολογία) φίλε μου ευρωπαίε δεν υπάρχουν εκτιμήσεις, παρά μόνο κρυμμένες αλήθειες, αιώνια αρχέτυπα που έχουν σκοπό να αφυπνίσουν το ασυνείδητο «νου» .
Για αυτό και αν κάνεις μια σύγκριση μεταξύ μύθων/συμβόλων στην παγκόσμια μυθολογία, θα βρεις και αρκετές ομοιότητες…![]()
Ως προς την σχέση «Ψυχολογίας / Μυθολογίας» έχει αναφερθεί ο Carl Jung λέγοντας ότι ο ανεξιχνίαστος συλλογικός ασυνείδητος χώρος του ανθρώπινου κυττάρου είναι άμεσα συνυφασμένος με την μυθολογία και μόνο όταν εμβαθύνουμε στην μυστηριακή ερμηνεία της μπορούμε να τον κατανοήσουμε .
" Άσχετα, λοιπόν, αν ο μύθος εμφανίζεται με τη μορφή της ιερής εξιστόρησης, του παραμυθιού ή του θρύλου, πάντα ο κεντρικός πυρήνας του συνίσταται από τρεις βασικές αλήθειες. Καταρχήν είναι μια προσπάθεια ερμηνείας του μακρόκοσμου, των δυνάμεων που ελέγχουν τον κόσμο και της σχέσης που έχουν τα ανθρώπινα πλάσματα με αυτές τις δυνάμεις. Έπειτα, είναι ένας συμβολικός τρόπος διδασκαλίας αυτών των πλασμάτων, για το πώς μπορούν να τα βγάζουν πέρα με τις δυνάμεις της εξέλιξης, μέσα από καθορισμένα ανοδικά μονοπάτια που καλείται να βαδίσει η συνείδηση. Τέλος, ακόμη και αν δεν αναγνωρίζεται από τους επιστήμονες ιστορικούς, σε πολλές περιπτώσεις είναι πιθανώς καταγραφή -με τη μορφή του θρύλου- πρώιμων ιστορικών γεγονότων με συγκεκριμένες χωροχρονικές αναφορές". Πηγη: wikipedia
Πολλές πληροφορίες μπορείς να βρεις αν ενδιαφέρεσαι στο βιβλίο του C. Jung «Ο άνθρωπος και τα σύμβολά του»
«Το ασυνείδητο είναι η άγραφη ιστορία της ανθρωπότητας από αδιανόητους χρόνους»
Carl Jung
quote:
samuel1974 -Να το βάλουμε κάτω, για να κάνουμε μια σύγκριση και να δούμε μετά διαφορές και ομοιότητες;;;
Πολύ ευχαρίστως samuel, αλλά όχι για να αμφισβητήσουμε και να μειώσουμε τα προσωπικά πιστεύω και απόψεις του καθενός μας, αλλά για να ανταλλάξουμε πληροφορίες που ίσως μας βοηθήσουν να γνωρίσουμε κάτι που ίσως δεν το γνωρίζουμε, αλλά και μια εκδοχή που δεν έχουμε αντιληφθεί…

Edited by - elo on 01/11/2008 20:20:50
quote:
elo:
Στους μύθους/σύμβολα (μυθολογία) φίλε μου ευρωπαίε δεν υπάρχουν εκτιμήσεις, παρά μόνο κρυμμένες αλήθειες, αιώνια αρχέτυπα που έχουν σκοπό να αφυπνίσουν το ασυνείδητο «νου» .Για αυτό και αν κάνεις μια σύγκριση μεταξύ μύθων/συμβόλων στην παγκόσμια μυθολογία, θα βρεις και αρκετές ομοιότητες
Ο Μύθος αγαπητέ elo επισέρχεται εκεί που δεν υπάρχει η αλήθεια.
Ένα παράδειγμα ο Ιησούς σταυρώθηκε και Αναστήθηκε για χάρη του ανθρώπου από τον ίδιο τον άνθρωπο, ενώ στους μύθους όπως λες το κεντρικό πρόσωπο θανατώνεται από άλλους θεούς και Ανασταίνεται συνήθως χάρη του έρωτα.....
Είναι όμως άξιο εδώ να παρατηρήσουμε τη θέληση του ανθρώπου να πλησιάσει το Θείο και να εξηγήσει την ύπαρξή του και το ρόλο του, έστω και μέσα από τους μύθους.......... την κατάλληλη λοιπόν στιγμή εμφανίζεται ο Ιησούς για να βάλει τα πράγματα ή μάλλον τους μύθους στη θέση τους δίνοντας στον άνθρωπο αυτό ακριβώς που έψαχνε.
quote:
elo:
Ως προς την σχέση «Ψυχολογίας / Μυθολογίας» έχει αναφερθεί ο Carl Jung λέγοντας ότι ο ανεξιχνίαστος συλλογικός ασυνείδητος χώρος του ανθρώπινου κυττάρου είναι άμεσα συνυφασμένος με την μυθολογία και μόνο όταν εμβαθύνουμε στην μυστηριακή ερμηνεία της μπορούμε να τον κατανοήσουμε ." Άσχετα, λοιπόν, αν ο μύθος εμφανίζεται με τη μορφή της ιερής εξιστόρησης, του παραμυθιού ή του θρύλου, πάντα ο κεντρικός πυρήνας του συνίσταται από τρεις βασικές αλήθειες. Καταρχήν είναι μια προσπάθεια ερμηνείας του μακρόκοσμου, των δυνάμεων που ελέγχουν τον κόσμο και της σχέσης που έχουν τα ανθρώπινα πλάσματα με αυτές τις δυνάμεις. Έπειτα, είναι ένας συμβολικός τρόπος διδασκαλίας αυτών των πλασμάτων, για το πώς μπορούν να τα βγάζουν πέρα με τις δυνάμεις της εξέλιξης, μέσα από καθορισμένα ανοδικά μονοπάτια που καλείται να βαδίσει η συνείδηση. Τέλος, ακόμη και αν δεν αναγνωρίζεται από τους επιστήμονες ιστορικούς, σε πολλές περιπτώσεις είναι πιθανώς καταγραφή -με τη μορφή του θρύλου- πρώιμων ιστορικών γεγονότων με συγκεκριμένες χωροχρονικές αναφορές". Πηγη: wikipedia
Έτσι ακριβώς.

(Ηράκλειτος).
Για αυτό φίλε ευρωπαίε γράφω… «Στους μύθους/σύμβολα (μυθολογία)» .
Βέβαια το ενδιαφέρων σε αυτό που λες είναι πως ακόμα και η ιστορία του Ιησού (χωρίς να εστιάσω αν είναι ένα συμβολικό γεγονός μέσω μιας μυθολογίας ή μια αλήθεια) στηρίχτηκε πάνω σε ένα παγκόσμιο συμβολισμό, στον θάνατο και στην ανάσταση ενός θεού …![]()

quote:
elo:
Άλλο μύθος και άλλο μυθολογία..Για αυτό φίλε ευρωπαίε γράφω… «Στους μύθους/σύμβολα (μυθολογία)» .
Βέβαια το ενδιαφέρων σε αυτό που λες είναι πως ακόμα και η ιστορία του Ιησού (χωρίς να εστιάσω αν είναι ένα συμβολικό γεγονός μέσω μιας μυθολογίας ή μια αλήθεια) στηρίχτηκε πάνω σε ένα παγκόσμιο συμβολισμό, στον θάνατο και στην ανάσταση ενός θεο
Δε στηρίχτηκε αγαπητέ elo, δεν είπα κάτι τέτοιο, όπως γνωρίζεις οι απλοί ψαράδες και μαθητές του Ιησού, που πολλοί από αυτό το forum, τους έχουν αποκαλέσει τσαρλατάνους και αμόρφωτους δεν είχαν καμιά απολύτως ιδέα για τους μύθους που τρέχαν κατά το παρελθόν εκτός και εάν ήσαν σπουδαγμένοι.........
Ο Ιησούς απλά δικαίωσε τον πόθο του ανθρώπου για το μέγιστο, για το Θείο.
Είναι σα να λες ότι η BMV στηρίχτηκε στο συμπαθές τετράποδο.......αφού και τα δύο μεταφέρουν τον άνθρωπο.
Αγαπητπέ elo γράφεις" Στους μύθους/σύμβολα (μυθολογία) φίλε μου ευρωπαίε δεν υπάρχουν εκτιμήσεις, παρά μόνο κρυμμένες αλήθειες, αιώνια αρχέτυπα που έχουν σκοπό να αφυπνίσουν το ασυνείδητο «νου» .
Και σου απαντώ και τώρα ότι, δεν έχουμε πλέον καμία ανάγκη τις κρυμμένες αλήθειες των μύθων/μυθολογιών, γιατί ήρθε ο Ιησούς και φρόντισε να μας απαλλάξει από το να ψάχνουμε στο σκοτάδι για να βρούμε τις κρυμμένες αλήθειες...

(Ηράκλειτος).
quote:
europaios2
Λες να μη γνωρίζω τη ψυχική υγεία της μητέρας μου?
Συνέβη κάτι μή λογικό.......ακριβώς! ένα θαύμα!
Δεν υπαινίχθηκα τίποτα για την ψυχική υγεία της μητέρας σου . Τα νευρικής φύσεως συμπτώματα ασθενειών πολλές φορές εμφανίζονται και σε ψυχικά υγιή άτομα ,
και αυτό που συνέβη ήταν απολύτως λογικό γιατί η ίαση επετεύχθη μέσω της αυθυποβολής .
quote:
europaios2
Το τελευταίο είναι καινούργια θεωρία , και εκτός τούτου πρέπει να εξηγήσεις σε ποιο μέρος έγινε , γιατί ο Ματθαίος (Κεφ.ΙΔ, 15-20) μιλάει για ομιλία στην έρημο και 2 ψάρια , και παρακάτω (Κεφ.ΙΕ, 32-38) μιλάει για ομιλία στην θάλασσα της Γαλιλαίας και μερικά ψάρια . Τι στο καλό , όλο ψάρια ταΐζανε τα πλήθη , ψαροταβέρνα είχανε ?
*
quote:
Δεν υπαινίχθηκα τίποτα για την ψυχική υγεία της μητέρας σου . Τα νευρικής φύσεως συμπτώματα ασθενειών πολλές φορές εμφανίζονται και σε ψυχικά υγιή άτομα ,
και αυτό που συνέβη ήταν απολύτως λογικό γιατί η ίαση επετεύχθη μέσω της αυθυποβολής
Eγώ όλο αυτό το λέω θαύμα.
quote:
Το τελευταίο είναι καινούργια θεωρία , και εκτός τούτου πρέπει να εξηγήσεις σε ποιο μέρος έγινε , γιατί ο Ματθαίος (Κεφ.ΙΔ, 15-20) μιλάει για ομιλία στην έρημο και 2 ψάρια , και παρακάτω (Κεφ.ΙΕ, 32-38) μιλάει για ομιλία στην θάλασσα της Γαλιλαίας και μερικά ψάρια . Τι στο καλό , όλο ψάρια ταΐζανε τα πλήθη , ψαροταβέρνα είχανε ?
- Άρα έγινε δύο φορές.
- Ψαράδες ήσαν οπότε τα ψάρια θα βρισκόντουσαν και στην κορυφή της διατροφικής τους συνήθειας.

(Ηράκλειτος).
quote:
- Άρα έγινε δύο φορές.
- Ψαράδες ήσαν οπότε τα ψάρια θα βρισκόντουσαν και στην κορυφή της διατροφικής τους συνήθειας.
Ε, ναι, φυσικά, όταν δεν ξέρουμε τι να πούμε, το γυρνάμε στην πλάκα. Κλασσικά ... Γι' αυτό σου λέω φίλε, έχεις ξεσκίσει και τον Ιησού και τον Ηράκλειτο ...
quote:
zip:
Ε, ναι, φυσικά, όταν δεν ξέρουμε τι να πούμε, το γυρνάμε στην πλάκα. Κλασσικά ... Γι' αυτό σου λέω φίλε, έχεις ξεσκίσει και τον Ιησού και τον Ηράκλειτο ...
Με σένα εδικά δε χρειάζεται και ιδιαίτερη προσπάθεια για να γελάσω...

(Ηράκλειτος).
quote:
europaios2
- Άρα έγινε δύο φορές.
Αγαπητά παπαγαλάκια europaioi , το ερώτημα εξακολουθεί να παραμένη . Είναι το ίδιο θαύμα που παρουσιάζεται δύο φορές από τον Ματθαίο , ή πρόκειται για δύο θαύματα ; Και αν ήταν δεύτερο θαύμα γιατί επαναλαμβάνεται το ίδιο σενάριο και ξαναρωτάνε το Χριστό πως θα ταΐσουν τόσο κόσμο και δεν του λένε «Δάσκαλε ξαναευλόγησε τα ψάρια για να ταΐσουμε τον κόσμο , αλλά αρχίζουν να επαναλαμβάνουν τα ίδια λόγια ; Θεατρική παράσταση παίζανε και επαναλάμβαναν τους διαλόγους ;
*