- 12 STRAND DNA ACTIVATION+INDIGO - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Ομως στον κωδικα αυτο καταγραφονται καποια πραγματα που μενουν οπως λεμε στην ψυχη....! Αυτα λοιπον που περνανε απο τις γεννιες στο χρονο που αποτυπωνονται????? στο DNA μαλλον! αρα το DNA εχει να κανει με την ψυχη???
Τώρα κάποιος εδώ--και με το δίκιο του--θα μπορούσε να σε ρωτήσει : Και τι εννοείς με τον όρο "ψυχή"; ![]()
Γεγονός είναι πάντως ότι, αν αναφέρεσαι στα στοιχεία εκείνα που έχουν να κάνουν με τη συμπεριφορά, με το χαρακτήρα του ατόμου κλπ, υπάρχει μεγάλη συζήτηση ως προς το κατά πόσον τα χαρακτηριστικά αυτά κληρονομούνται μέσω του DNA ή είναι απλά αποτέλεσμα επίκτητων επιδράσεων πάνω στο άτομο (συναναστροφών, διαπαιδαγώγησης, σχολεία, εκκλησίες, γονείς κλπ κλπ). Η άποψη πάντως που τείνει να επικρατήσει είναι ότι όλα αυτά τα στοιχεία μάλλον αποκτούνται μετά, μας τα "φοράνε" δηλαδή εκ των υστέρων κι ότι το DNA, αν και παίζει κάποιο ρόλο, εν τούτοις αυτός περιορίζεται σε κάποιου είδους γενικό "προγραμματισμό" του ανθρώπινου εγκεφάλου για όσα αυτός θα δεχτεί στη μετέπειτα ζωή του.

Τα συναισθηματα λοιπον...αν συμπεριλαμβανονται στην ψυχη...τοτε ειναι μια διαδικασια χημικη μεσα μας....αλλα που γινεται αυτη η διαδικασια στο DNA??? Αν οπως συμφωνουμε οτι το DNA βρισκεται στο σωμα μεσα στα κυτταρα, τοτε η ψυχη που κινει το σωμα αρα κινει και το DNA αρα κινει και τη διαδικασια καταγραφης του κωδικα, τοτε απο τι αποτελειται η ψυχη???
θα πρεπει να ειναι μια χημικη ενωση, με νοημοσυνη...ετσι δεν ειναι??
Αρα και αυτη θα εχει τον δικο της κωδικα...ενα κωδικα που θα ειναι συναρτηση του DNA.

quote:
Τα συναισθηματα λοιπον...αν συμπεριλαμβανονται στην ψυχη...τοτε ειναι μια διαδικασια χημικη μεσα μας....αλλα που γινεται αυτη η διαδικασια στο DNA???
Μα "στο DNA" δεν γίνεται καμία "διαδικασία παραγωγής συναισθημάτων"...Το DNA δίνει τις πληροφορίες για τη σύνθεση των πρωτεϊνών, που με τη σειρά τους είναι υπεύθυνες για τη δομή και τη λειτουργία του σώματός μας. Από εκεί και πέρα, γύρω από τη "χημεία" των συναισθημάτων έχουν γραφτεί πάρα πολλά πράγματα τα οποία θα ήταν υπερβολή να παραθέσουμε εδώ πέρα...Σίγουρα μπορείς να βρεις αρκετά απ' αυτά και στο ίντερνετ.
quote:
τοτε απο τι αποτελειται η ψυχη???
Τώρα θέτεις ένα ερώτημα που δεν έχουν καταφέρει να απαντήσουν γενιές και γενιές φωτισμένων ανθρώπων πάνω στη Γη...
Σίγουρα, ο τελευταίος που θα επιχειρούσε μια ασφαλή απάντηση πάνω σ' αυτό θα ήμουν εγώ! ![]()
quote:
Αρα και αυτη θα εχει τον δικο της κωδικα...ενα κωδικα που θα ειναι συναρτηση του DNA.
Άρα μιλάς για έναν κώδικά ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ από αυτόν που περιλαμβάνεται στο DNA...Αν λοιπόν μιλάμε για κάτι ΑΛΛΟ, καλό θα ήταν να το διευκρινίσουμε προς αποφυγή παρεξηγήσεων.
Γενικά, φίλε μου, θα σου δώσω μια συμβουλή, χωρίς καμία διάθεση να σε υποτιμήσω : Επειδή βλέπω ότι έχεις απορίες (και ποιος δεν έχει άλλωστε;) καλό θα ήταν να διαβάσεις μερικά πράγματα για το τι ακριβώς είναι το DNA και ποιες οι λειτουργίες του...Πίστεψέ με, θα λυθούν πολλές από τις απορίες που έχεις και θα ξεδιαλύνεις πολλά πράγματα. Το λίνκ που σου έδωσε ο προηγούμενος φίλος πριν είναι αρκετά καλό για αρχή και τα λέει "απλά" σχετικά! ![]()

Στον φυσικό, ορατό μας κόσμο, στις διαστάσεις μας - που λέει και ο PaNo.
Σε προηγούμενη ερώτησή μου, απάντησε πως οι υπόλοιπες έλικες της θεωρίας που αναφέρει, είναι ολογραφικές (;)
Δεν μπορώ να πως ότι κατάλαβα τι ακριβώς εννοεί. Ούτως ή άλλως, η έκφραση "μορφογενετικά πεδία" που έχει χρησιμοποιήσει σε άλλο μήνυμά του, δεν έχει γι' αυτόν την ισχύουσα χρήση, που είναι γνωστή στους περισσότερους από τη θεωρία των μορφογενετικών πεδίων, οπότε είναι πιθανό, και η χρήση της έννοιας "ολογραφικό" να μην είναι η κοινώς ισχύουσα.
Άρα, έχουμε να κάνουμε με μία "νέα γλώσσα".
Μία γλώσσα, που προφέρει τη φράση "12κλωνο DNA", χωρίς να εννοεί ότι οι υπόλοιποι κλώνοι βρίσκονται στο φυσικό πεδίο. Που βρίσκονται; Σε κάποιες αναδιπλωμένες διαστάσεις; Στο αιθερικό; Στο αστρικό; Στην αντιύλη; ![]()
Εν πάσει περιπτώσει, η ένστασή μου είναι, πως εάν δεν παραδεχτούμε σε πρώτη βάση, πως μιλάμε διαφορετική γλώσσα με τον PaNo (και δεν εννοώ τα greeklish), οι διαφωνίες μας θα εστιάζονται επάνω σε όσα νομίζουμε ότι λέει και όχι σε ότι πραγματικά λέει.
Δε νομίζω πως αυτό μπορεί να πλουτίσει τις γνώσεις κανενός.
![]()
Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Θα ήταν πολύ χρήσιμο!
Εν τω μεταξύ, πως το λένε εκείνο το ρητό; Γηράσκω αεί διδασκόμενος; ![]()
![]()
Κοιτάξτε τι βρήκα ψάχνοντας στη Wikipedia :
![]()
![]()
![]()

να και ένα παρόμοιο με το παρόν, θέμα:
Eνας άγγελος πολύ ψηλά,μια αληθινή ιστορία μετάνοιας,ένας άνθρωπος χαμηλά και από κάτω δαίμονας.
σε χριστιανική version ![]()
![]()
Ψυχή μου,
κυνηγητό παίζουμε;
(δες το θέμα που γράφω. θα τα πούμε κι εκεί
)
![]()
Ψυχή μου,
και ακόμα περισσότερο να καταλάβουμε τον ίδιο μας τον εαυτό και το περιβάλλον μας... είδα και το λινκ του durden_alie... δεν με αφήνει εξίσου κατάπληκτη ομολογώ
, κι όχι φυσικά γιατί ήξερα την ύπαρξη μιας τέτοιας περίπτωσης, αλλά γιατί ήμουν ανοιχτή σε κάθε πιθανότητα...
αυτό νομίζω είναι το σημαντικό...
τώρα ίσως και ο ίδιος ο PaNo να μην έχει κατασταλάξει στο τι θέλει να πει, ή να μην έχει αφομοιώσει πλήρως αυτά που έχει διαβάσει... όμως όσα λέει παραμένουν ένα ερέθισμα συζήτησης για εμάς τους υπόλοιπους, εφόσον φυσικά δεν βιαζόμαστε να ασκήσουμε απλά κριτική στα γραπτά των άλλων...![]()
μπορεί (ας βάλουμε μία "τρελλή" θεωρία στο παιχνίδι) να είμαστε μάρτυρες μίας διαδικασίας εκδήλωσης στο φυσικό πεδίο αλλαγών που ήδη έχουν επέλθει στα εσώτερα πεδία ύπαρξης...
![]()
Galadriel

για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος
Θα τονίσουμε οτι το αρθρο που αναφέρεται στο τρίκλωνο:
1.αναφέρεται σε συγκεκριμένο οργανισμό,σε συγκεκριμένο πείραμα και αναφέρει ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ παρατηρήθηκε
2.Μπορεί να ελεγθει ως προς την αλήθεια του απο πείραμα.
Οι ισχυρισμοί του Panow είναι μεταφυσικοί.Δεν μας έφερε καμια αποδειξη και στηρίζεται σε οράματα και όχι σε πειράματα.
-------------------------------------------------------
Galadriel ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ EDIT μια απάντηση μου για τους λόγους που με κατηγορείς!Edit κάνω όταν έχω να προσθέσω κάτι και συνήθως λίγη ώρα αργότερα αφού ελέγξω την συνοχή της απάντησης μου.ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΩ ΠΟΤΕ τι απαντάνε οι άλλοι.Τελεία και παυλα.
Εγω ευελπιστώ αυτή η ερημη η χώρα να πάψει να παρασύρεται απο τους διαφορους γκουρού των Ινδων (που είδαμε πόσο προκόψανε) και να δωσει βάση στην επιστήμη και στην τεχνολογία.Η αλήθεια δεν βρίσκεται παίζοντας παιχνίδια με την φαντασία αλλά με την επιστημονική μέθοδο.
λοιπόν...
αν θυμάμαι καλά βρισκόμαστε σε φόρουμ εσωτερικής αναζήτησης και όχι σε συνέδριο γιατρών... οπότε ο καθένας μπορεί να δει το θέμα από την σκοπιά που θέλει χωρίς να είναι υποχρεωμένος να απολογείται για τις όποιες μεταφυσικές του απόψεις ...
τώρα για το άν προκόψανε οι Ινδοί ή όχι, νομίζω ότι και πάλι σηκώνει μεγάλη συζήτηση... σε σχέση ίσως με την εσωτερική τους εξέλιξη να έχουν "προκόψει" πολύ περισσότερο από αυτούς που νομίζουν ότι οι νόμοι της φυσικής τα ορίζουν όλα... η νεκροψία θα δείξει...
τώρα, όσο για το edit... δεχθείτε την ειλικρινή μου συγνώμη αγαπητή! φαίνεται λάθος θα κατάλαβα... αλλά βλέπετε θα ήταν η "κακή στιγμή" που άφησε μια τέτοια εντύπωση για σας...
και ένα τελευταίο,
τελεία και παύλα αγαπητή θα βάζετε μόνο σε όσους μπορείτε να ελέγξετε , εδώ είναι δημόσια συζήτηση και οι όροι της είναι καθορισμένοι από τους δημιουργούς της... ναι?
Galadriel
υ.γ. αλήθεια, δεν μας είπατε την επιστημονική σας γνώμη (αλήθεια με τι είπαμε ότι ασχολείστε?) για τα άρθρα στα οποία σας παρέπεμψα... είναι από το PubMed... θα το ξέρετε φαντάζομαι...
ε?

για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος
quote:
zip
Ο Χριστός ήξερε ότι έπρεπε να πεθάνει. Αυτό είχε αποφασιστεί από πριν. Το ήξερε και το ήξεραν και οι μαθητές του. Και ο καθένας τους ήξερε τι ρόλο θα έπρεπε να παίξει. Αλλά, ταυτόχρονα, ήθελαν να δημιουργήσουν ένα μόνιμο δεσμό με τον Χριστό. Και γι' αυτό τον σκοπό τους έδωσε το αίμα του να πιουν και την σάρκα του να φάνε. Δεν ήταν καθόλου άρτος και οίνος, αλλά πραγματική σάρκα και πραγματικό αίμα.
Μη μου πεις φίλε zip ότι στον Μυστικό Δείπνο οι Απόστολοι φάγανε Χριστό ντονέρ κεμπάμπ . Φαντάζει ακραία περίπτωση για την περιοχή όπου δεν έχουν καταγραφεί τέτοια έθιμα , και δεν νομίζω ότι μπορεί να έγινε κάτι τέτοιο αν βέβαια υπήρξε και Μυστικός Δείπνος . Από ότι γνωρίζω η μετάληψη σώματος και αίματος οφείλεται στην προσθήκη και ενσωμάτωση στοιχείων της Ορφικής λατρείας από τον Χριστιανισμό .
*
quote:
samuel1974-...Τι ωραίο πράγμα, να παίζεις μπάλα εναντίον μιας ομάδας που βάζει συνέχεια αυτογκόλ
Πράγματι ειδικά όταν διαβάζεται έναν μύθο/συμβολισμό χωρίς να εστιάζεται σε όλο το κείμενο… ![]()
.
"Ο Διόνυσος παριστάνει την επιθυμία της θεότητας να εκδηλωθεί
στη ζωή και υλικά. Συμβολίζει τη δύναμη του πνεύματος που
ενσαρκώνεται στη φύση, ανταποκρίνεται στο δαίμονα, στο πνεύμα
της ξέφρενης επιθυμίας, της ατομικότητας και της ελευθερίας
του ανθρώπου, της ζωικής ενέργειας που φθάνει στη συνείδηση
από την ηδονή και τον πόνο ,ανάμεσα στη φρίκη του θανάτου και
το μεθύσι της ανάστασης. Αυτός καίγεται από τον πόθο της
αδιάκοπης μεταμόρφωσης. Ο Διόνυσος είναι ο ελληνικός δαίμονας.
Αλλά ένας δαίμονας που θυσιάζεται και αφήνεται να
κατασπαραχθεί από τους Τιτάνες για να ξαναγεννηθεί".
ΑΝΟΙΞΗ: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ (ΜΥΘΟΙ-ΣΥΜΒΟΛΑ-ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ)

quote:
elo:
Πράγματι ειδικά όταν διαβάζεται έναν μύθο/συμβολισμό χωρίς να εστιάζεται σε όλο το κείμενο… ."Ο Διόνυσος παριστάνει την επιθυμία της θεότητας να εκδηλωθεί
Aυτά είναι εκτιμήσεις αγαπητέ elo.......μου θυμίζουν τον ποιητή που τρέχουν όλοι να του πουν τι εννοεί στο ποίημά του ........ενώ ο ίδιος μένει άναυδος γιατί τίποτα απ' όλα αυτά δεν ισχύει.....
Ο samuel1974, εστίασε στο τι πίστευαν τότε οι άνθρωποι και για ποιο λόγο γιόρταζαν τον Διόνυσο και όχι στο τι εκτιμάνε κάποιοι μετά από 2.500 χρόνια.........
Eνώ για τους Χριστιανούς όπως ανέφερα έρχεται ο ίδιος ο Ιησούς για να εξηγήσει στους μαθητές τους το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας και αυτή είναι και η διαφορά ανάμεσα στην πραγματικότητα από τη μια και στις εικασίες που μας παρουσίασες από την άλλη........εκτός και εάν υπάρχει κάποιο αρχαίο κείμενο που να αναφέρει τα όσα μας παρέθεσες....![]()

Η σοφία είναι ένα μόνο πράγμα: να γνωρίζει κανείς την αρχή που κυβερνά τα πάντα με τη βοήθεια των πάντων.
(Ηράκλειτος).
Στη συνέχεια έκοψαν το Σώμα του σε μικρές μερίδες, που τις τοποθέτησαν πάνω στά τεμάχια των άρτων. Αμέσως τότε οι άρτοι μεταβλήθηκαν κι αυτοί σε σάρκα. "Στο «Μετά φόβου...», στους αδελφούς που πλησίαζαν, προσφέρονταν κομμάτια από σάρκα. Μόλις όμως έλεγαν «αμήν», γινόταν άρτος στα χέρια τους. όταν πλησίασα κι εγώ, μου δόθηκε σάρκα και δεν μπορούσα να μεταλάβω. Τότε ένιωσα μία φωνή να ψιθυρίζει στ' αυτί μου: Άνθρωπε, γιατί δεν μεταλαμβάνεις; δεν σου προσφέρεται αυτό ακριβώς που ζήτησες; Λυπήσου με, Κύριε. δεν μπορώ να μεταλάβω σάρκα. Μάθε λοιπόν πώς, αν μπορούσε ο άνθρωπος να μεταλά6ει καθαρή σάρκα, τότε μέσα στο άγιο ποτήριο θα υπήρχε σάρκα, όπως την είδες εσύ. Επειδή όμως δεν μπορεί να μεταλάβει κάτι τέτοιο, όρισε ο Θεός τους άρτους της προθέσεως. Αν λοιπόν πίστεψες ότι ο αγιασμένος αυτός" Άρτος είναι το ίδιο το Σώμα του Χριστού, μετάλαβε αυτό που έχεις στο χέρι σου! Πιστεύω, Κύριε, απάντησα τότε συντριμμένος. Αμέσως η σάρκα που κρατούσα έγινε πάλι Άρτος. Ευχαρίστησα το Θεό και κοινώνησα.
Αφού τελείωσε η ιερή μυσταγωγία, είδα ν' ανοίγει πάλι η στέγη του ναού και ν` ανεβαίνουν οι Αγγελικές δυνάμεις στον ουρανό."
"ΣΤΟΝ ιερό ναό του Τιμίου Σταυρού της Λαύρας του αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκι, στην Πετρούπολη της Ρωσίας, συνέβη κάποτε το ακόλουθο συγκλονιστικό περιστατικό: Στη διάρκεια μιας θείας λειτουργίας, ο λειτουργός αρχιερέας Στέφανος, αφού διάβασε την ευχή«Πιστεύω, Κύριε, και ομολογώ...» σήκωσε το κάλυμμα του αγίου ποτηριού κι έμεινε σαν αποσβολωμένος. Είδε μέσα σάρκα και αίμα ανθρώπινα! Γύρισε τότε στο διάκονο, τον κατοπινό στάρετς Σαμψών(1979), και του είπε: "Βλέπεις, πάτερ"; τι να έκαναν;... Ο επίσκοπος αφού τοποθέτησε το
άγιο ποτήριο στην αγία τράπεζα, γονάτισε και ικέτεψε τον Κύριο' να κάνει έλεος. Πώς θα μετέδιδε σάρκα ανθρώπινη στους πιστούς; Ποίος θα την έπαιρνε; Αφού προσευχήθηκε για ένα τέταρτο με υψωμένα τα χέρια, ξανακοίταξε στο άγιο ποτήριο. Η σάρκα και το αίμα είχαν γίνει ψωμί και κρασί. 'Έτσι βγήκε και κοινώνησε τους πιστούς. 'Όσοι κληρικοί πληροφορήθηκαν το θαύμα, είπαν ότι το επέτρεψε ο Θεός για να ενισχυθεί η πίστη τους. Ο διάκονος Σαμψών μάλιστα, που κρατούσε το άγιο ποτήριο, ομολόγησε ότι από το γεγονός αυτό πήρε ξεχωριστή δύναμη και παρηγοριά. Πίστεψε απόλυτα και αναμφίβολα πώς η θεία Ευχαριστία είναι αυτό το τίμιο Σώμα και Αίμα του ΣΩΤΗΡΟΣ. Πείστηκε ο ίδιος, αλλά το διέδωσε και σε άλλους, για να πάρουν όλοι, όσοι θα το μάθαιναν, δύναμη και χαρά. το σημείο αυτό ήταν ακόμα, όπως είπε, μία αφορμή για ν' αποκτήσουν περισσότερη ταπείνωση οι κληρικοί και να συνειδητοποιήσουν την αναξιότητά τους."
Το θέμα αγαπητοί συνομιλητές είναι το ποιον να πιστέψεις; Τον Γκουρτζίεφ ή τους Άγιους Πατέρες της Ορθόδοξης Εκκλησίας;

Edited by - Ψηλός on 31/10/2008 11:57:44
quote:
Πράγματι ειδικά όταν διαβάζεται έναν μύθο/συμβολισμό χωρίς να εστιάζεται σε όλο το κείμενο… ."Ο Διόνυσος παριστάνει την επιθυμία της θεότητας να εκδηλωθεί
Να το βάλουμε κάτω, για να κάνουμε μια σύγκριση και να δούμε μετά διαφορές και ομοιότητες;;;

quote:
Φίλε Ψηλέ τα πιστεύεις αυτά που ποστάρεις ???
Ναι τα πιστεύω.
Η πίστη δεν έχει καμιά σχέση με τη λογική.
Πιστεύω πως η υπερχιλιετής Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση δεν είναι ένα παραμύθι.

Δες το από το λεπτό 4:06. Αυτός που διηγείται είναι Αρεοπαγίτης.
http://www.youtube.com/watch?v=EbANw-cf3kU
Τον πιστεύεις ή όχι;
Αν όχι γιατί;
Και αφού δεις το παραπάνω, δες και αυτό:
http://www.youtube.com/watch?v=5eMvIJX51F8&feature=related

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Ψηλέ, είδα το πρώτο απ' τα βιντεάκια που πρότεινες και θα ήθελα πριν εκφράσω τα ερωτηματικά που μου γεννήθηκαν, να μου πείς, αν εσύ πιστεύεις τον αφηγητή και γιατί...
Τον πιστεύω γιατί τον βλέπω ότι είναι ακόμη εκεί και μετά την επέμβαση.
Δεν βλέπω το λόγο για τον οποία θα έπρεπε να πει ψέματα.
Δεν πιστεύω να είχε οικονομικό όφελος, ούτε και ιδιαίτερη οικονομική ανάγκη, που θα τον έσπρωχνε να κάνει κάτι τέτοιο, αν κρίνουμε από το επάγγελμά του.
Δεν νομίζω πως μετά την αφήγησή του να πλούτισε. Τυχαίνει να γνωρίζω κάποια πράγματα για τον μακαριστό Γέροντα Ιάκωβο Τσαλίκη και, ειδικότερα, για το πώς έζησε.
Και όταν έχεις την ευλογία να ζήσεις ή να νιώσεις πιο "άμεσα" την επέμβαση του Θεού στη ζωή σου, τότε δεν σου μένουν καθόλου ή σχεδόν καθόλου αμφιβολίες για το αν είναι αλήθεια τα όσα διηγούνται διάφοροι άνθρωποι.
**Δεν ξέρω αν παρατήρησες που ο ίδιος λέει πως όλα αυτά που διηγείται είναι κόντρα στη λογική αλλά εφόσον τα έζησε δεν μπορεί να τα κρύψει.
Βλέπεις πως ο Γέροντας Ιάκωβος φαίνεται να συνομιλεί με τους κεκοιμημένους Αγίους όπως συνομιλείς εσύ με κάποιον φίλο σου που τον συναντάς π.χ. στην καφετέρια;
Το ξέρω πως δεν το χωρά η λογική σου, ούτε και η δική μου!

Edited by - Ψηλός on 31/10/2008 15:42:45