ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Διάλογοι και αντίλογοι περί χριστιανισμού, μυθολογίας και κάθε είδους θρησκείας . - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Διάλογοι και αντίλογοι περί χριστιανισμού, μυθολογίας και κάθε είδους θρησκείας . - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

elo62 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
03/01/2008, 00:19:59
quote:
europaios2
-Όταν εμφανίστηκε ο Ιησούς δεν υπήρχε ο Βουδισμός ή ο Χριστιανισμός! σωστά?

Εδώ φίλε europaios2 κάνεις μεγάλο λάθος , γιατί ο Βουδισμός προϋπήρξε πολούς αιώνες πρίν από τον Χριστιανισμό .
03/01/2008, 02:50:40
Φίλε europaios2

Ο Σιντάρτα Γκαουτάμα (Βούδας), γεννήθηκε το 560 π.α.χ.χ. και πέθανε το 480 π.α.χ.χ.

Αυτό επειδή το φορουμ, ανάμεσα σ' όλα τ' άλλα, έχει και επιμορφωτικό χαρακτήρα.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Wiccan89Νέο Μέλος
03/01/2008, 03:53:29
quote:
Ψηλός - Ο άνθρωπος έχει το δικαίωμα της επιλογής.
Επιλέγει ποιον δρόμο θα ακολουθήσει.
Ή άρνηση της σωτηρίας που παρέχεται στον άνθρωπο μέσω του Ιησού Χριστού, δεν σημαίνει ότι, ο άνθρωπος, θα λάβει κάποια τιμωρία ως ποινή.

Σωτηρια, από τι ?
Εσύ είσαι υπεύθυνος για την ζωή σου, και κανένας θεός η άγγελος.
Η εσύ θα σώσεις τον εαυτό σου η κανεις.
Σωτηρια άλλοι, παίρνουν από τον Διόνυσο που πέθανε 500 Χρονια προ χριστού πάνω σε έναν σταυρο, από τον μίθρα, από τον βούδα, από την Aλλατ (η όπως την ονομάζουν σήμερα, αλλάχ), από τον Διά, από την Εκάτη, από την Φρέγια, τον θορ, και όλων των άλλων θεών.
Γιατί όλες οι θρησκείες, είναι δρόμοι προς την ίδια θεϊκή πηγή.

(Starhawk)

Wiccan89Νέο Μέλος
03/01/2008, 04:38:48
Από τι θέλεις να σωθείς?
Σε κυνηγάει τίποτα?
Πως να εξελίσσεις τον εαυτό σου, αν δεν πάρεις ο ίδιος την ζωή στα δικά σου χερια, και περιμένεις άλλοι να σε σώσουν ?

Edited by - Wiccan89 on 03/01/2008 05:11:44

Wiccan89Νέο Μέλος
03/01/2008, 05:12:47

quote:
Η Βίβλος δέν είναι ιστορικό κείμενο ... τουλάχιστον για μένα, το έχω ξαναπεί πολλές φορές.

Συμφωνώ απολύτως.

"Όταν θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο, οι άνθρωποι πρώτα θα σε αγνοούν, μετά θα σε κοροϊδεύουν, μετά θα σου επιτίθονται, μετά θα νικήσεις"

(Starhawk)

03/01/2008, 09:39:29
Φίλε elo, νομίζω πως το θέμα αυτό έχει και κάποια θετικά χαρακτηριστικά αλλά και κάποιες "επικινδυνότητες", τις οποίες θα πρέπει να έχουμε κατά νου.

Ελπίζω ειλικρινά να συμβάλλει στο να μην εκτρέπονται τα διάφορα θέματα συζήτησης από τον αρχικό τους σκοπό και να ξεκινούν συζητήσεις γύρω από διαφωνίες σε συνηθισμένα θέματα μεν αλλά συχνά δε και τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα συζήτησης.
Από την άλλη, ίσως δείξει σε όσα μέλη είναι πιο "επιρρεπή" στην συμμετοχή στις διαφωνίες αυτές αλλά και σε όλους μας ότι θα πρέπει να σεβόμαστε και τον θεματοθέτη που ανοίγει ένα θέμα προς συζήτηση, τους ανθρώπους που συμμετέχουν σ' αυτό - είτε καταθέτοντας τις απόψεις τους είτε ως αναγνώστες - αλλά και την οντότητα του ίδιου του θέματος, την οποία θα πρέπει να βοηθήσουμε να αναπτυχθεί και να προσφέρει όσα έχει να προσφέρει κι όχι να ανακόψουμε την πορεία του.

Πιστεύω ότι σ' αυτό το θέμα δεν θα χαθεί ο έλεγχος ούτε θα παρατηρηθούν περιστατικά ανταλλαγής προσβλητικών, υβριστικών και χλευαστικών μηνυμάτων αλλά θα υπάρξει ο απαραίτητος σεβασμός μεταξύ των συνομιλητών αλλά και των προσωπικών αληθειών που μοιράζονται μαζί μας.
Άλλωστε, την συζήτηση θα συντονίζεις κι εσύ ως θεματοθέτης αλλά κι όλοι οι συμμετέχοντες...
Πιστεύω ότι θα αναγνωρίσουμε όλοι μας την αναγκαιότητα αυτού που αναφέρω και να γίνει ένας προσωπικός μας στόχος.

In anticipation of my resurrection...

03/01/2008, 11:06:09
Θα συμφωνήσω φίλε D. Incubus με αυτά που λες, άλλωστε ο σκοπός του συγκεκριμένου φόρουμ δεν είναι στο να εντείνουμε τις διαφωνίες μας επειδή μεταφέρουμε τις απόψεις μας από το ένα τοπικ στο άλλο, νομίζοντας ότι εδώ μπορούμε να ξεπεράσουμε τα «όρια» μας, αλλά στο να μάθουμε να είμαστε όλοι συντονιστές στον εαυτό μας ….και να μην χρειάζεται συνέχεια να έχουμε κάποιον να μας υπενθυμίζει την σημασία του σεβασμού στις απόψεις και στα πιστεύω του συνομιλητή μας .

03/01/2008, 15:11:21
Η δική μου άποψη και σκέψη για το παρόν θέμα, πέρα απ’ αυτό που έχω εκφράσει ήδη, είναι ότι μπορεί να λειτουργήσει, ως προφύλαξη εκτροπής, για κάποια θέματα, που απ’ τη φύση τους έχουν μια τέτοια "επικινδυνότητα".

Απ’ την άλλη, θα πρέπει να μεταφέρονται εδώ, επί μέρους διάλογοι ή διευκρινήσεις, οι οποίες εκτρέπουν το θέμα στο οποίο διατυπώνονται και δεν θα έχουν τη μορφή έναρξης νέου διαλόγου (αλλιώς ας ανοίγονται νέα θέματα γι’ αυτό), αλλά βραχυπρόθεσμης ανταλλαγής, διευκρινιστικών σημείων.

Κι αυτό το λέω, για να μην καταντήσει το θέμα από θετικό, σε ένα συνονθύλευμα ερωταποκρίσεων, ανάμεσα σε πηγαδάκια, δύο τριών ατόμων.

Από όλους εμάς εξαρτάται, σε ποιό βαθμό θα διακρίνουμε και θα σεβαστούμε το ρόλο που μπορεί να παίξει, το παρόν θέμα.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

03/01/2008, 18:49:41
quote:
Η Βίβλος δέν είναι ιστορικό κείμενο ... τουλάχιστον για μένα, το έχω ξαναπεί πολλές φορές.

Μα αυτό είναι ανεξάρτητο θέμα. Και γω δεν είπα ότι η καταστροφή έγινε στ' αλήθεια, το θέμα είναι όμως ότι υπάρχει μέσα στην ΠΔ ως ιστορία που κάτι θέλει να μας πει (αλλιώς δεν θα υπήρχε εκεί).
Και τι μας λέει;

quote:
Μάλον τη στηγμή που ειδποιήθηκαν για να αλλάξουν τρόπο ζωής και δεν το έκαναν! Πήγαιναν γυρεύοντας!

Πήγαιναν γυρεύοντας για ποιό πράγμα; Ας τους άφηνε να καταστραφούν μόνοι τους. Γιατί να επισπεύσει την καταστροφή τους;
Και με τον κατακλυσμό έχουμε ακριβώς το ίδιο σκηνικό.

Ασχετο με το παραπάνω, αλλά το έχω απορία. Ακουσα πάλι πρόσφατα το Σύμβολο της Πίστεως. Και μου έκανε εντύπωση εκείνο το:

"και αναστάντα την τρίτη μέρα κατά τας Γραφάς"

Τι ακριβώς εννοεί με το 'κατά τας Γραφάς"; και γιατί δεν αναφέρει τις Γραφές ούτε πριν ούτε μετά, αλλά μόνο εδώ; Εχει κάποια ιδιαίτερη σημασία;

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

snoopyΜέλος
03/01/2008, 19:21:19
quote:
Ostria: Μα αυτό είναι ανεξάρτητο θέμα. Και γω δεν είπα ότι η καταστροφή έγινε στ' αλήθεια, το θέμα είναι όμως ότι υπάρχει μέσα στην ΠΔ ως ιστορία που κάτι θέλει να μας πει (αλλιώς δεν θα υπήρχε εκεί).
Και τι μας λέει;

Τα ίδια που μας λέει επανειλημένα και η Ελληνική μυθολογία (περιπτώσεις Προμηθέα, Τρωικά, κατακλυσμός του Δευκαλίωνα) η οποία κατα πολλούς είναι η μεγαλύτερη σοφία της ανθρωπότητας.

03/01/2008, 23:37:24
-Το συγκεκριμένο forum είναι πολύ ενημερωτικό! Εγώ αν θέλω να μάθω ή δεν είμαι σίγουρος για κάτι, ρωτάω! όπως για το Βουδισμό!
-.....Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί γίνονται ανούσιες ερωτήσεις προς τον ψηλό? Οι απαντήσεις του δεν αφήνουν περιθώρια ούτε για παρερμεινείες ούτε για διευκρινήσεις!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!

prince_of_pentaclesΝέο Μέλος
04/01/2005, 10:42:28

Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες,
Μην έχοντας διαβάσει όλα τα θέματα και τις απαντήσεις στα forums, φοβούμαι ότι μπορεί να καταπιαστώ με κάποιο θέμα το οποίο ήδη έχει συζητηθεί και ζητάω προκαταβολικά τη συγνώμη σας, σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο. Από την άλλη, όπως αναφέρει στον Πανηγυρικό του Λόγο ο Ισοκράτης: ‘Αφού, όμως, η φύση του λόγου είναι τέτοια, που μας επιτρέπει να εκφραστούμε με πολλούς τρόπους για το ίδιο θέμα, να σμικρύνουμε τα μεγάλα πράγματα και να προσδώσουμε μεγαλείο στα μικρά, να εκφράσουμε με νέο τρόπο παλιές ιδέες και να μιλήσουμε με τρόπο που συνηθιζόταν παλιά για πρόσφατα γεγονότα, δεν πρέπει να αποφεύγουμε τα θέματα για τα οποία μίλησαν άλλοι πριν από εμάς, αλλά να προσπαθούμε να μιλήσουμε καλύτερα από αυτούς’.
Κάνοντας την πρώτη μου περιήγηση στα forums του Esoterica, η πιό δυνατή εντύπωση που μου δώθηκε δεν ήταν αυτή της Αναζήτησης του Αγώστου, της Αναζήτησης της Αλήθειας, της Αναζήτησης της Γνώσης, της Αναζήτησης...γενικότερα, αλλά η αναζήτηση της Σύγκρουσης και ενός Πολέμου, με σκοπό να βγεί νικητής ένα άτομο, μία άποψη, ένα επιστημονικό θεώρημα ή μια θρησκευτική δοξασία. Άνθρωποι οι οποίοι θεωρούν ότι έχουν βρεί τις απαντήσεις στη ζωή τους και φέρνουν σε σύγκρουση τις παγιωμένες θέσεις τους με τις παγιωμένες θέσεις των άλλων, για να βγεί τελικά νικητής αυτός ο πάγος που τις χαρακτηρίζει (σημ. Φυσικά, μιλάω για μιά πρώτη εντύπωση, χωρίς να αγνοώ την πληθώρα των ψυχών που συμμετέχουν στο Esoterica και δεν έχουν ουδεμία σχέση με τα παραπάνω κατηγορήματα). Κατά μία ‘περίεργη σύμπτωση’, αυτές τις μέρες διάβαζα για άλλη μια φορά την ‘Απάντηση στον Ιώβ’ του Carl Gustav Jung και στάθηκα ξανά σε ένα σημείο-κλειδί, το οποίο και σας παραθέτω: ‘...θα μιλήσω για τα σεβαστά θέματα της θρησκευτικής πίστης: Όποιος μιλάει για τέτοια θέματα κινδυνεύει μοιραία να καταξεσχιστεί από τις δύο παρατάξεις, που βρίσκονται σε θανάσιμη σύγκρουση με αφορμή αυτά ακριβώς τα θέματα. Αυτή η σύγκρουση ωφείλεται στην παράξενη υπόθεση ότι τότε μόνο είναι κάτι αληθινό, αν εμφανιστεί σαν φυσικό γεγονός. Γι αυτό μερικοί πιστεύουν ότι η γέννηση του Χριστού από μια παρθένα αποτελεί φυσικό γεγονός, ενώ άλλοι αρνούνται μια τέτοια γέννηση γιατί δεν μπορεί να είναι φυσικό γεγονός. Όπως καταλαβαίνετε, δεν υπάρχει λογική λύση σ’ αυτή τη σύγκρουση και το καλλίτερο που έχει να κάνει κανείς, είναι να μην ανακατεύεται σε τέτοιες στείρες συζητήσεις. Παρ’ όλα αυτά, και οι δύο παρατάξεις έχουν ταυτόχρονα και δίκιο και άδικο. Εύκολα, όμως, θα μπορούσαν να είχαν συμφωνήσει αν άφηναν στην άκρη τη λέξη <<φυσικό>>. Το <<φυσικό>> δεν αποτελεί το μοναδικό κριτήριο της αλήθειας. Υπάρχουν επίσης ψυχικές αλήθειες που δεν μπορούν να εξηγηθούν, ούτε να αποδειχτούν με κανένα φυσικό τρόπο’.
Οι βίαιες πνευματικές συγκρούσεις και οι καταστροφικές τους συνέπειες ωφείλονταν πάντοτε σε ανθρώπους ασυνείδητους. Σε ανθρώπους οι οποίοι χαμένοι στον κόσμο της προσβάσιμης υπερπληροφόρησης, νομίζουν ότι επειδή είτε έχουν διαβάσει, είτε έχουν ακούσει, είτε έχουν δεί πέντε πράγματα παραπάνω από τους άλλους, απέκτησαν γνώση ικανη να τους χρίσει ανώτερους πνευματικά. Άνθρωποι οι οποίοι επειδή θεώρησαν την Αλήθεια από μία πολύ συγκεκριμένη άποψη (αυτή που τους βολεύει), θεώρησαν επίσης ότι κατέχουν και το Όλον της Αλήθειας. Έτσι, τελικώς, καταλήγουμε όλοι μας να κρυβόμαστε πίσω από το επίπλαστο status του πρόμαχου μιας Ιδέας, μιας Θρησκείας, μιας Αίρεσης, μιας Εταιρίας... μιας Μόδας. Και ενδυόμαστε τους ψεύτικους μανδύες μας, και φορτωνόμαστε με ‘έξυπνα μπλουζάκια’, με δαχτυλίδια και μενταγιόν γεμάτα σύμβολα, σαν κάτι γριές που στολίζονται με χρυσαφικά, με ακριβά ρούχα και κοσμήματα, λες και ο άλλος θα προσέξει αυτά και όχι το πόσο γριές είναι. Έτσι κι εμείς στολιζόμαστε με τα σύμβολα που ‘κλέψαμε’, με τις πληροφορίες που μετονομάσαμε ψευδώς σε γνώσεις, επικαλούμενοι διπλώματα, πτυχία, μυητικούς βαθμούς και ενσαρκώσεις, σε ένα παιχνίδι εντυπωσιασμού θέλοντας οι άλλοι να προσέξουν αυτά που Έχουμε και όχι αυτό που πραγματικά Είμαστε. Και ξαφνικά, ‘είμαστε’ οι χριστιανοί που πολεμάμε τους αιρετικούς και τους παγανιστές. Και ξαφνικά ‘είμαστε’ οι αρχαιοελληνιστές που πολεμάμε τους κλέφτες και καταπατητές χριστιανούς. Και ξαφνικά ‘είμαστε’ οι μυημένοι που πολεμάνε τους αμύητους. Και ξαφνικά ‘είμαστε’ η Επιστήμη που σκότωσε τους Θεούς και η Πίστη που υπερβαίνει τους φυσικούς νόμους. Και ξαφνικά, ένα πρωϊνό, ανεβαίνουμε στο πιό ψηλό κτίριο της πόλης και χαζεύουμε το τσιμεντένιο τερατούργημα που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, εμείς δημιουργήσαμε και συνειδητοποιούμε ότι είμαστε κυριολεκτικά για τα μπάζα. Και ξαφνικά, κάποιοι άνθρωποι σαν εμένα, που τυγχάνει να είμαστε κάτοικοι Αθηνών, συνειδητοποιούμε για μιά στιγμή ότι όσο πιό ψηλά φθάνεις, τόσο πιό τραγική θα είναι και η Πτώση σου...αλλά το τρώμε το χαπάκι μας, ότι ζούμε στην ‘Αρχαία Μητρόπολη των Αθηνών’, κατεβαίνουμε κάτω απ’ το ψηλο και χρυσό καστράκι μας και συνεχίζουμε τον πόλεμο...
Έχοντας μια μέρα μία συζήτηση, με ένα αδιαμφισβήτητα αξιόλογο μέλος της Ιπποσύνης, είχα την ευκαιρία να ακούσω κάποια πράγματα για τη συμβολή των Ιπποτικών Ταγμάτων στις ανθρώπινες κοινωνίες, κατά το παρελθόν και το παρόν. Για το πόσο σημαντικό και βαρύ είναι για κάποιον άνθρωπο να είναι Ιππότης. Το πόσο σημαντικό είναι τελικά να είσαι υπερασπιστής των αδυνάτων και θεραπευτής των ασθενειών του κόσμου. Η άποψή μου και αυτό που εξέφρασα αμέσως αφού άκουσα για τα παραπάνω, ήταν η εξής: Όσο υπάρχουν ασθενείς, θα υπάρχουν και θεραπευτές. Όσο υπάρχουν άνθρωποι αδύναμοι, θα υπάρχουν και άνθρωποι ισχυροί. Τους περισσότερους από εμάς (αν όχι όλους) μας βολεύει να υπάρχουν ‘αδαείς’, για να το παίζουμε ‘γνωστικοί. Μας βολεύει να υπάρχουν άνθρωποι που πάσχουν, για να μπορούμε να πουλάμε τα ‘χαπάκια’ της θεραπείας τους. Σκοπός, όμως, δεν είναι το να προσφέρουμε μακροχρόνιες θεραπείες σε ασθενείς/συνδρομητές, αλλά να μπορούμε να θεραπεύουμε τα αίτια των ασθενειών, έτσι ώστε το ‘κακό’ να μην επαναλαμβάνεται. Θα έπρεπε να ντρέπεται κάποιος όταν λέει ότι είναι γιατρός, γιατί η ειδικότητά του υποδηλώνει την ύπαρξη ασθενειών. Θα έπρεπε να νιώθει ντροπή κάποιος που λέει ότι είναι γνώστης, γιατί ο τίτλος που επικαλείται δηλώνει τη ύπαρξη της άγνοιας. (σημ. Δεν έχω κανένα σκοπό να προσβάλλω κανέναν Ιππότη και κανένα Ιπποτικό Τάγμα, εφόσον για κάποιους και κάποια από αυτά, αντιστοίχως, τρέφω αισθήματα τουλάχιστον σεβασμού). Αν πραγματικά εύχομαι ένα πράγμα για όλους μας είναι το εξής: ‘Μακάρι να είμαστε οι τελευταίοι ‘θεραπευτές’, οι τελευταίοι ‘γνώστες’, οι τελευταίοι ‘ιππότες’, οι τελευταίοι ‘πνευματικοί άνθρωποι’ και μετά από εμάς να ακολουθήσουν γενιές απλών και αληθινών ‘Ανθρώπων’. Δε γίνεται να θέλουμε να είμαστε οι ‘Καλοί’ ενάντια στους ‘Κακούς’ και να πιστεύουμε ότι είμαστε υγιείς άνθρωποι. Ο Πόλεμος δεν αφορούσε ποτέ τη Μάχη μεταξύ του Καλού και του Κακού, αλλά τη Μάχη ανάμεσα στο Κακό και τον Άνθρωπο. Πρέπει να μάθουμε επιτέλους να ξεχωρίζουμε το ελλάτωμα από τον άνθρωπο και όλοι μαζι να συμμαχούμε με τον άνθρωπο ενάντια στο ελλάτωμά. Να μην καταδικάζουμε μια ολόκληρη ύπαρξη από ένα συγκεκριμένο μειονέκτημα, λες και δεν αφορά το πρόβλημα όλους μας...λες και δεν είμαστε όλοι μας υπεύθυνοι για το πρόβλημα.
Βιαζόμαστε να πάρουμε μέρος σε συζητήσεις που πραγματεύονται τη Ψυχή, τον Κόσμο και το Θεό, ενώ δεν έχουμε λύσει τα πιό βασικά και απλά ανθρώπινα προβλήματα. Μπλέκουμε με αυτόν τον τρόπο σε διαμάχες και συγκρούσεις, αποδυναμώνοντας ο ένας τον άλλον, ενώ θα μπορούσαμε να είμαστε σύμμαχοι απένατι στην κακεντρέχεια και την ηλιθιότητα που μας κατατρώγουν όλους μας. Έστω κι αν δεν μπορέσουμε να τα βρούμε ποτέ μεταξύ μας, ας έχουμε τουλάχιστον συνείδηση των λόγων για τους οποίους πολεμάμε...Αλήθεια, εσείς ποιόν πολεμάτε..και γιατί;

"Quaero non pono, nihil hic determino dictans. Coniicio, conor, confero, tento, rogo..."

04/01/2005, 11:50:34
quote:
Αν πραγματικά εύχομαι ένα πράγμα για όλους μας είναι το εξής: ‘Μακάρι να είμαστε οι τελευταίοι ‘θεραπευτές’, οι τελευταίοι ‘γνώστες’, οι τελευταίοι ‘ιππότες’, οι τελευταίοι ‘πνευματικοί άνθρωποι’ και μετά από εμάς να ακολουθήσουν γενιές απλών και αληθινών ‘Ανθρώπων’. Δε γίνεται να θέλουμε να είμαστε οι ‘Καλοί’ ενάντια στους ‘Κακούς’ και να πιστεύουμε ότι είμαστε υγιείς άνθρωποι. Ο Πόλεμος δεν αφορούσε ποτέ τη Μάχη μεταξύ του Καλού και του Κακού, αλλά τη Μάχη ανάμεσα στο Κακό και τον Άνθρωπο.

WARNING !
I have an attitude and I know how to use it!

OannesΜέλος
04/01/2005, 12:01:29
Aγαπητέ prince_of_pentacles καλώς όρισες κι από εμένα στο esoterica.gr. Σου εύχομαι ολοψύχως καλή παραμονή και γόνιμες και δημιουργικές συζητήσεις.

Θα μου επιτρέψεις αντί απάντησης, προς το παρόν, να παραθέσω στο topic σου ένα μικρό απόσπασμα από την Aσκητική του Nίκου Kαζαντζάκη

Kαι μαχόμαστε όλoι ― φυτά, ζώα, άvθρωπoι, ιδέες ― στo λιγόστιγμo τoύτo διάβα της ατoμικής ζωής, vα ρυθμίσoυμε εvτός μας τo Xάος, vα λαγαρίσoυμε τηv άβυσσo, vα κατεργαστoύμε μέσα στα κoρμιά μας όσo πιότερo σκoτάδι μπoρoύμε, vα τo κάμoυμε φως.

Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYME
04/01/2005, 12:18:07
quote:
Kαι μαχόμαστε όλoι ― φυτά, ζώα, άvθρωπoι, ιδέες ― στo λιγόστιγμo τoύτo διάβα της ατoμικής ζωής, vα ρυθμίσoυμε εvτός μας τo Xάος, vα λαγαρίσoυμε τηv άβυσσo, vα κατεργαστoύμε μέσα στα κoρμιά μας όσo πιότερo σκoτάδι μπoρoύμε, vα τo κάμoυμε φως.

γύρισα πίσω μου... και είδα πως σ'αυτή την γη...

"παντί πράγματι
Είναι καιρός και τρόπος"

G.

WARNING !
I have an attitude and I know how to use it!

CYBERMASTERΜέλος
04/01/2005, 12:27:44
ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΡΙΓΚΗΠΑ....
ΠΡΩΤΟΝ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΑΤΑ ΤΟ ΚΟΥΜΠΑΚΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ ΣΟΥ ΕΚΕΙ ΒΑΛΕ ΤΗΝ "ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ" ΚΑΙ ΔΕΣ ΑΝ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΘΕΜΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ...
ΤΩΡΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ....

quote:
Πανηγυρικό του Λόγο ο Ισοκράτης

ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΛΟΓΟΣ....
ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ ΒΕΒΑΙΑ ΠΕΤΑΞΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ Η ΕΛΛΑΔΑ....

ΟΣΟ ΤΩΡΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΡΙΓΚΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΘΕΜΑ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΣΑΝ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΩΝΤΑΣ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΓΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ....
ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΩ ΟΤΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΑΛΛΩΣΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΒΑΘΟΣ ΓΝΩΣΗΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΛΙΓΟ ΕΓΩΙΣΜΟ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΞΥΛΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ....
ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΛΕΝΕ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΚΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΜΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΗΣ.....

ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΟ ΕΚΑΝΕΣ ΗΔΗ...

------------------------

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!

04/01/2005, 14:52:40
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ prince_of_pentacles ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΘΕΜΑ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ)ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ / ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ.

ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΑΓΕΙ (ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ)ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ.

ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΟΓΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ...
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ , ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ.....

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΩΝ OI ΠΟΛΕΜΟΙ...

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ...
ΤΙ ΛΕΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΟΣ....

ΟΧΙ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΘΕΩΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ
ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ....

ΟΧΙ Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ
ΔΙΟΤΙ ... ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ....

ΑΕΝΑΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΦΙΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ...

ΑΛΛΑ ΑΣ ΕΛΘΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΣ ΣΟΥ....

ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΧΩΡΙΣΩ ΣΕ ΚΥΚΛΟΥΣ..
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΦΥΣΙΚΟ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟ..
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ (ΩΣ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ)
ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ, ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ,ΟΙ ΦΙΛΟΙ...
ΗΛΙΟΣ,ΣΕΛΗΝΗ,ΒΟΥΝΑ.......

Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ...
ΜΕΡΑ,ΝΥΧΤΑ,ΒΡΟΧΗ,ΚΥΜΑΤΑ,ΣΕΙΣΜΟΙ....

Ο ΤΡΙΤΟΣ Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ....

Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ..
ΤΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ...
ΕΚΕΙ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΓΝΩΣΗ.....
ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΩΝ...

Ο ΠΕΜΤΟΣ ΙΣΩΣ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΟΝ ΜΑΣ....

Η ΠΕΜΤΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΟΥ...

ΕΚΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΓΝΩΣΗ....

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΑΝ ΠΟΛΕΜΟ...
ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

04/01/2005, 15:19:09
Ωραία τα λες αγαπητέ prince_of_pentacles
Ο πόλεμος για την απόκτηση οποιουδήποτε είδος εξουσίας και δύναμης δε σταματαει ευκολα. Και είναι καποιος φόβος που τον συντηρεί, όσο κι αν δε θέλουμε να το παραδεχτούμε. Μια αρρωστημένη ανάγκη που γεννιέται καθημερινά.
quote:
Αλήθεια, εσείς ποιόν πολεμάτε..και γιατί;
Προς το παρόν τον εαυτό μου, γιατί μου προβάλλει αντιστάσεις σε μερικές αλλαγές που θέλω να πραγματοποιήσω.

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος

Edited by - 1900 on 04/01/2005 16:41:31

04/01/2005, 16:29:09
quote:
ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΡΙΓΚΗΠΑ....
ΠΡΩΤΟΝ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΑΤΑ ΤΟ ΚΟΥΜΠΑΚΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ ΣΟΥ ΕΚΕΙ ΒΑΛΕ ΤΗΝ "ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ" ΚΑΙ ΔΕΣ ΑΝ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΘΕΜΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ...
ΤΩΡΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ....

CYBERMASTER,
σε ευχαριστούμε για την διάθεση προσφοράς βοήθειας που δείχνεις, κάνοντας στον "prince_of_pentacles" γνωστή την ύπαρξη της λειτουργίας της Αναζήτησης.
Αν και στην προκειμένη περίπτωση, δε νομίζω πως τίθεται τέτοιο ζήτημα. Ο συγγραφέας του θέματος δείχνει πως έχει μία συνολική εποπτεία του forum - τουλάχιστον όσο του επιτρέπει η ως τώρα παραμονή του εδώ. Το θέμα το οποίο ξεκίνησε είναι δωσμένο με προτότυπο και πηγαίο τρόπο και κυριότερα είναι ένα θέμα καρδιάς και ψυχής τέτοιο, που πιθανότατα να αποτελούσε βιαστική κριτική να το θεωρήσουμε ως ξανα-ειπωμένο...

Ας το αφήσουμε λοιπόν να βγάλει από μέσα μας, ομολογίες που θα μας βοηθήσουν να γνωρίσουμε καλύτερα αυτούς τους εχθρούς, που όπως λέει και ο prince_of_pentacles, δεν είναι άλλοι, από τα ίδια μας τα ελαττώματα.

Καλή συνέχεια στο θέμα!

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

04/01/2005, 20:48:36
Ποιόν πολεμάω… χμμμ…

Δεν ξέρω πια τη νύχτα φοβερή ανωνυμία θανάτου
Στο μυχό της ψυχής μου αράζει στόλος άστρων.
Έσπερε φρουρέ για να λάμπεις πλάι στο ουρανί
Αεράκι ενός νησιού που με ονειρεύεται
Ν’ αναγγείλω την αυγή απ’ τα ψηλά του βράχια
Τα δύο μάτια μου αγκαλιά σε πλέουνε με το άστρο
Της σωστής μου καρδιάς: Δεν ξέρω πια τη νύχτα.

Δεν ξέρω πια ονόματα ενός κόσμου που μ’ αρνιέται
Καθαρά διαβάζω τα όστρακα τα φύλλα τ’ άστρα
Η έχτρα μου είναι περιττή στους δρόμους τ’ ουρανού
Εξόν κι αν είναι τ’ όνειρο που με ξανακοιτάζει
Με δάκρυα να διαβαίνω της αθανασίας τη θάλασσα
Έσπερε κάτω απ’ την καμπύλη της χρυσής φωτιάς σου
Τη νύχτα που είναι μόνο νύχτα δεν την ξέρω πια.

Ήλιος ο Πρώτος I, Οδυσσέας Ελύτης

Φωτεινά... The She Mantis

…γεννήθηκα… επέζησα… μεγάλωσα… ανθίζω…