ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η φτώχεια πνίγει την Ελλάδα.... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Η φτώχεια πνίγει την Ελλάδα.... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

ARXHGOS MASAI62 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/4
OannesΜέλος
26/01/2004, 15:04:25
You know the day destroys the night
Night divides the day
Tried to run
Tried to hide
Break on through to the other side

Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYME
beyondΜέλος
26/01/2004, 15:12:11
"..πράττω σύμφωνα με αυτό που η συνείδησή μου θεωρεί σωστό..."

ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ,ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΠΙΓΡΑΦΗΣ, ΒΡΗΚΑ ΤΑ ΕΞΗΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΦΑΝ TOY JIM:
"The words are Greek, likely translating to "Faithful to his spirit.".."

ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΙΚΟ,ΙΣΩΣ ΠΑΝΤΑ Ο JIM ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΒΓΑΙΝΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥ..

ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ..ΕΙΧΕ ΜΥΗΘΕΙ ΚΑΠΟΥ Ο JIM ?

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

26/01/2004, 19:38:58
quote:
ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ..ΕΙΧΕ ΜΥΗΘΕΙ ΚΑΠΟΥ Ο JIM ?

Τα πράγματα είναι απλά: Ο Jim Morrison ήταν μεγάλος θαυμαστής της ελληνικής κουλτούρας (κυρίως της αρχαίας), καθώς νομίζω κι οι υπόλοιποι Doors.
Δε μου φαίνεται λοιπόν παράξενο που είναι στα ελληνικά η επιγραφή.

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος

26/01/2004, 19:52:14
"We're perched headlong
on the edge of boredom

We're reaching for death
on the end of a candle

We're trying for something
that's already found us

Wow, I'm sick of doubt
Live in the light of certain
south

Cruel bindings

The sevants have the power

dog-men & their mean women
pulling poor blankets over
our sailors

I'm sick of dour faces
Starong at me from the T.V.

Tower, I want roses in
my garden bower; dig?

Royal babies, rubies
must now replace aborted

Strangers in the mud

These mutants, blood-meal
for the plant that's plowed
they are waiting to take us into
the severed garden

Do you know how pale & wanton thrillful
comes death on a stranger hour
unannounced, unplanned for

like a scaring over-friendly guest you've
brought to bed

Death makes angels of us all
& gives us wings
where we had shoulders
smooth as raven's
claws

No more money, no more fancy dress
This other kingdom seems by far the best
until its other jaw reveals incest
& loose obedience to a vegetable law

I will not go
Prefer a feast of friends
To the Giant family"

JIM MORRISON

26/01/2004, 23:53:14
ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ Η ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΓΡΑΦΗΣ....
ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΕ durden_alie ...
ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΟΣΟ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΟΙ IRON MAIDEN EXOYN ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ..
ΒΛΕΠΕ ALEXANDER THE GREAT KAI FLIGHT OF ICARUS....
ΑΡΑΓΕ ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

ΦΙΛΙΚΑ, ΕΧΕΤΛΑΙΟΣ

RostarΜέλος
27/01/2004, 00:55:49
ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ METAL ΑΦΘΟΝΟΥΝ ΟΙ ΜΠΑΝΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΘΕΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

π.χ.VIRGIN STEELE: THE HOUSE OF ATREUS act 1 & 2

Η "ΓΝΩΣΗ" ΟΜΙΛΕΙ, ΟΜΩΣ Η "ΣΟΦΙΑ" ΑΚΟΥΕΙ...(Jimi Hendrix)

RathamanthesΜέλος
27/01/2004, 08:30:52
quote:

ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ METAL ΑΦΘΟΝΟΥΝ ΟΙ ΜΠΑΝΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΘΕΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

π.χ.VIRGIN STEELE: THE HOUSE OF ATREUS act 1 & 2

Η "ΓΝΩΣΗ" ΟΜΙΛΕΙ, ΟΜΩΣ Η "ΣΟΦΙΑ" ΑΚΟΥΕΙ...(Jimi Hendrix)

ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΓΙ' ΑΥΤΟ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΕΤΑΛ ΕΧΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ.

RathamanthesΜέλος
27/01/2004, 08:35:59
quote:

Τα πράγματα είναι απλά: Ο Jim Morrison ήταν μεγάλος θαυμαστής της ελληνικής κουλτούρας (κυρίως της αρχαίας), καθώς νομίζω κι οι υπόλοιποι Doors.
Δε μου φαίνεται λοιπόν παράξενο που είναι στα ελληνικά η επιγραφή.

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΖΗΤΟΥΣΕ ΣΤΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΜΟΡΙΣΟΝ ΠΕΘΑΝΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΞΕΝΗ ΧΩΡΑ

sparveriusΜέλος
27/01/2004, 18:58:52
Καλησπέρα και καλώς σας βρίσκω!

Μεταφράζω από το site "The Complete Paris Guide for Jim Morrison fans", http://www.geocities.com/SunsetStrip/Palladium/1409/jimparis.htm

"Μερικές σημειώσεις για τον τάφο του Jim: Μετά την ταφή, δεν υπήρχε τίποτα παρά ένας μικρός λόφος από λάσπη. Μερικές ημέρες αργότερα, κάποιος τοποθέτησε ορισμένα όστρακα γύρω από τον τάφο,τα οποία εκλάπησαν, όπως και η μαύρη πινακίδα που τοποθέτησαν οι υπεύθυνοι του νεκροταφείου τον Αύγουστο του 1971, η οποία έγραφε μεάσπρα γράμματα "DOUGLAS MORISSON, JAMES 1943-1971". Το 1972 τοποθετήθηκε άλλη μία πέτρινη επιγραφή, με την ίδια περίεργη ορθογραφία του επιθέτου του Jim. Και αυτή εκλάπη το 1973, και ο τάφος παρέμεινε ανεπίγραφος μέχρι την 2η Ιουλίου 1981, οπότε τοποθετήθηκε μία πανέμορφη άσπρη προτομή που φτιάχτηκε από έναν Γιουγκοσλάβο οπαδό.

Αυτή η προτομή, την οποία όλοι θαύμαζαν, καταστράφηκε από οπαδούς του συγκροτήματος σχεδιάζοντας graffiti, κόβοντας τη μύτη, βάφοντάς την --- φάνταζε πραγματικά απαίσια και εν τέλει εκλάπη από κάποιους Γάλλους νεαρούς τη νύχτα μεταξύ 7 και 8 Μαΐου 1988. Για 3 ακόμα χρόνια ο τάφος ήταν ανεπίγραφος, ώσπου οι γονείς του Jim ανήρτησαν μία μεγάλη (αλλά απαίσια μνημειακή) ταφόπετρα που φέρει ένα ελληνικό απόφθεγμα: "KATA TON ΔAIMONA EAYTOY"...."

Επισημαίνω ότι το άρθρο υπογράφεται από τον εκδότη ενός γνωστού fanzine των Doors, του "Doors Quarterly"

Και πάλι καλώς σας βρίσκω.

ΣΙΣΙΦΟΣΜέλος
27/01/2004, 19:22:04
ΑΚΟΥΓΑ ΠΡΟΧΘΕΣ ΤΟ ΔΙΣΚΟ AN AMERICAN PREYER.

ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΠΟΥ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΔΕΙ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΦΟΡΤΗΓΟ ΙΝΔΑΝΩΝ. ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΛΕΕΙ " I SEE DEAD INDIANS RUNNING AROUND FREAKING OUT AND THEN JUST LIP INTO MY SOUL AND THERE STILL THERE" ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΡΑΣΗ.

""ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΓΕΝΝΑΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΜΑΚΡΙΑ ΖΩΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΣΚΟΤΑΔΙ ΖΗΤΩ ΣΕ ΑΝΑΡΧΟ ΧΑΟΣ ΝΑ ΜΠΩ ΝΑ ΧΑΘΩ ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΨΥΧΗΣ ΦΥΛΑΚΗ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΣΤΕΚΕΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΦΙΛΙ"

27/01/2004, 19:42:11
quote:
" I SEE DEAD INDIANS RUNNING AROUND FREAKING OUT AND THEN JUST LIP INTO MY SOUL AND THERE STILL THERE" ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΡΑΣΗ.

Δε νομιζω οτι το ένα έχει καμια σχέση με το άλλο
beyondΜέλος
28/01/2004, 07:04:23
ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ?
ΓΙΑΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ?

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

zezmpergΜέλος
28/01/2004, 07:51:42
Σας χαιρετώ.
quote:

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ?
ΓΙΑΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ?

Απ'ότι γνωρίζω, ο πατέρας D. Morrison άνηκε σε κάποια τάγμα "μυστική αδελφότητα" από πολύ παλιά, όπου και ο γιός Jim σίγουρα θα είχε επηραεσθεί.
Σας χαιρετώ.

28/01/2004, 09:36:05
Χμ….ο Jim Morisson ήταν ένας απλός θνητός που ήταν τραγουδιστής σε ένα rock σχήμα που ονομαζόταν doors. Αυτός ο άνθρωπος είχε φάει ένα σκάλωμα με κάτι ινδιάνους και νόμιζε πως κατοικούσε μέσα του το πνεύμα ενός (η κάτι τέτοιο τέλος πάντων) Από την μια το σκάλωμα, από την άλλη τα ναρκωτικά….ε! πάει το παιδί, του σάλεψε τελείως. Δεν αργεί ο άνθρωπος για να ξεφύγει.(Καθώς επίσης, δεν αργεί όχι μόνο να ξεφύγει, αλλά και να πουλήσει δίσκους, μπλουζάκια, αφίσες, πανό, σώβρακα, παντόφλες κλπ κλπ με την στάμπα THE DOORS και J.MORRISON) ας μην επεκταθώ μουσικά…….(έχει προσφέρει μουσικά, τα λιγότερα (ίσος και τίποτα, αλλά δεν το λέω για να μην φανώ ακραίος), από όλα τα rock σχήματα της εποχής του) μας έχουν ζαλίσει τα αρ…ια με τους doors.

Αλήθεια…. Ο Elvis λένε, πως έπεσε θύμα απαγωγής από γκρίζους και δεν έχει πεθάνει.
Έχετε ακούσει κάτι σχετικό; κανένα νέο;;;

Και μην βγάλετε συμπέρασμα από τα λεγόμενά μου πως αντιπαθώ τους DOORS. Δεν τους αντιπαθώ, απλώς, τους σιχαίνομαι!(Καθαρά, θέμα προτίμησης)

Δεν είμαι εσωτεριστής

28/01/2004, 10:08:28
quote:
αλλά και να πουλήσει δίσκους, μπλουζάκια, αφίσες, πανό, σώβρακα, παντόφλες κλπ κλπ με την στάμπα THE DOORS και J.MORRISON

Σαφώς...και κυρίως, μετά θάνατον, έτσι; Διότι αυτός ο πρόωρος θάνατος δημιούργησε και συντηρεί μεγάλο μέρος του θρύλου "Jim Morrison" (Ένας θάνατος βέβαια κάθε άλλο παρά μυστήριος και "ηρωικός", αν λάβουμε υπόψη τον τρόπο ζωής του και το ότι στα 28 του χρόνια ήταν ήδη κιρρωτικός με ό,τι αυτό συνεπάγεται).

Προσωπικά μου αρέσουν οι Doors--θέμα προτίμησης, έτσι; --αλλά θα συμφωνήσω μαζί σου, αγαπητέ Εχέμβροτε, σε ένα πράγμα : Ας μην προσπαθούμε σε κάθε περίπτωση να "βγάλουμε απ' τη μύγα ξύγκι"

28/01/2004, 11:19:57

quote:
Ας μην προσπαθούμε σε κάθε περίπτωση να "βγάλουμε απ' τη μύγα ξύγκι"

Αυτό Ακριβός! Φίλτατε durden!

Δεν είμαι εσωτεριστής

alexeyev1970Μέλος
28/01/2004, 20:00:16
Εγώ επιμένω ότι η πραγματικά μεγάλη μορφή στους doors ήταν ο robby krieger στην κιθάρα ο οποίος αν και δεν ήταν του στυλ βιρτουόζος και τεχνίτης ή και γρήγορος σαν κάτι άλλους , αυτός έχει γράψει τα καλύτερα κομμάτια του γκρουπ(βλέπε light my fire, touch me, love me two times κλπ.). Κά τι μου λέει ότι αυτός έγραψε την επιγραφή-πλάκα κάνω...

XDΜέλος
28/01/2004, 23:02:54
Νομίζω (με κάθε επιφύλαξη διότι δεν έχω ασχοληθεί συγκεκριμένα με τον εν λόγο καλλιτέχνη) ότι είναι συνηθισμένο φαινόμενο οι κλασσικής παιδείας Δυτικοί να χρησιμοποιούν Ελληνικά αποφθέγματα «όπου δει» μιας και ο Δυτικός πολιτισμός λάτρεψε την Ελληνορωμαϊκή αρχαιότητα (κίνημα της Αναγέννηση, Διαφωτισμός κοκ..) ~ το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και εδώ…

EκήβολοςΜέλος
28/01/2004, 23:35:08
Νομίζω πως αδικούμε τον Μόρισσον.
Ήταν βέβαια τελείως εξαρτημένος απο τα ναρκωτικά, αλλά πιστεύω πως έπεσε θύμα
του όλου κλίματος εκέινης της εποχής, heepes παιδιά των λουλουδιών κ.λ.π.
Μή ξεχνάμε πως τότε, δηλαδή την δεκαετία '65-'75 κάθε νέος που αμφισβητούσε το
κατεστημένο κυρίως στις ΗΠΑ ρουφούσε κανονικά το χασισάκι. Η ηρωίνη και το LSD
ήταν μια κίνηση... εκσυγχρονισμού!

Ήταν η εποχή που χάθηκαν μεγάλα αστέρια της rock σκηνής, Χέντριξ, Τζάνις Τζόπλιν
κ.λ κ.λ. κ.λ.
Τό έργο που άφησε πίσω του, και ποιητικό και μουσικό, δείχνει έναν άνθρωπο με
πολλά πολλά προβλήματα, αλλά ευαίσθητο, ανατρεπτικό, προικισμένο με αυτό το
διαφορετικό που έχουν οι μεγάλοι καλλιτέχνες.
Ξέρω πως ο πατέρας του ήταν στρατιωτικός, πολύ αυστηρός και πως απο μια ηλικία
και μετά δεν ήθελε ούτε να δεί τον γιό του, τον άνθρωπο που συνέπερνε μεγάλες
μάζες νέων με τα τραγούδια του.
Ο Jιm ήταν ένας ''Καβαλλάρης στη καταιγίδα''.

30/01/2004, 11:42:34
Μην μιλάτε έτσι για τον αγαπημένο μου καλλιτέχνη (και το αγαπημένο μου συγκρότημα)..!

Ο Μόρρισον σπούδασε κινηματογράφο στο UCLA όπου ασχολήθηκε και με την λογοτεχνία και την φιλοσοφία. Λάτρης του William Blake (από μία δική του φράση πήρε και το όνομα Doors το συγκρότημα), του Nietzsche, του Kafka και βέβαια της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας και τραγωδίας (το τραγούδι "the end" είναι μία σύγχρονη μεταφορά του μύθου του Οιδίποδα).

Οπότε -προφανώς- είτε ο ίδιος χρησιμοποιούσε για τον εαυτό του αυτή την φράση, είτε όσοι τον γνώριζαν καλά, θεώρισαν ότι του ταίριαζε, γι αυτό και την έβαλαν.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-