ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Πρέπει να ζητήσει η Δύση συγγνώμη από τους Μουσουλμάνους; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Πρέπει να ζητήσει η Δύση συγγνώμη από τους Μουσουλμάνους; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Ostria31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
08/02/2006, 12:38:00
Για τα σκίτσα λέω.
Ενα θέμα που ίσως κάτω από άλλες συνθήκες θα περνούσε στα ψιλά (άντε με μερικές μεμονωμένες αντιδράσεις φανατικών), έγινε όχι απλώς πρώτο θέμα παγκοσμίως αλλά είχαμε και τους πρώτους νεκρούς κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων και πολλές καταστροφές. Μήπως ανοίξαμε με έναν τόσο ηλίθιο τρόπο τους ασκούς του αιόλου;

Από ότι είδα το θέμα δεν συζητείται πουθενά στο φόρουμ και εφ όσον άπτεται των θρησκευτικών πιστεύω και της έννοιας του θρησκευτικού πολέμου, αποφάσισα να το βάλω εδώ.

Τελικά, κατά πόσο δικαιούμαστε να κάνουμε "χιούμορ" με τα πιστεύω των άλλων; (και δη τα θρησκευτικά;)
Τελικά, τι ακριβώς είναι η ελευθερία του λόγου και τι όρια έχει; (αν έχει)
Τι ρόλο παίζει η συγκυρία γι αυτή την αναταραχή σε σχέση με τα σκίτσα;
Προσωπικά είμαι διχασμένη. Θεωρώ ότι σε μια πολιτισμένη και ελεύθερη κοινωνία πρέπει ο καθένας να μπορεί να εκφραστεί όπως θέλει και να κρίνει οτιδήποτε.
Από την άλλη, αντιλαμβάνομαι ότι ο κόσμος μας σε γενικές γραμμές δεν είναι ούτε τόσο πολιτισμένος ούτε τόσο ελεύθερος όσο θα ήθελε (ούτε καν ο Δυτικός), για να ισχύει το παραπάνω και καταλαβαίνω ότι υπάρχει πολύς κόσμος πάνω στην γη που δεν ανέχεται την παραμικρή κριτική (όπως κι αν αυτή γίνεται) για τα προσωπικά του πιστεύω και έτσι παρεξηγείται πολύ εύκολα εύκολα.

Στην περίπτωση ειδικά των σκίτσων, υπάρχουν και άλλες παράμετροι που παίζουν ρόλο.
Οι Μουσουλμάνοι είναι κατά πλειοψηφία φτωχοί και αγράμματοι και όπως είπε και η ξωτικούλα στο θέμα της περί του γονιδίου του πολέμου, η θρησκεία είναι σχεδόν το μοναδικό τους αποκούμπι.
Οι Μουσουλμάνοι τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα νοιώθουν ότι διώκονται από την Χριστιανική Δύση.
Οπότε, η εμφάνιση αυτών των σκίτσων αυτή την συγκεκριμένη στιγμή λογικά θεωρείται από αυτούς (και όχι μόνο από αυτούς) ως μία εχθρική πολιτική πράξη και όχι ως απλώς μια χιουμοριστική έκφραση.

Τελικά πρέπει η όχι να τους ζητήσουμε συγνώμη;
Και αν δωθεί αυτή η συγνώμη, θα γίνει αποδεκτή τώρα πιά, ή θα έχουμε μεγαλύτερες ταραχές με απροσδιόριστα αποτελέσματα;

Τα επίμαχα σκίτσα της Νορβηγικής εφιμερίδας μπορείτε να τα δείτε εδώ
http://www.msnbc.msn.com/id/11097877/

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

Edited by - Ostria on 08/02/2006 12:53:22

AngelosΜέλος
08/02/2006, 12:58:38
Ναι καλή ιδέα !

Καλα κάνουν οι ταλιμπάν !

ετσι πρέπει να κάνουμε και εμείς !

Να κάψουμε ολα τα κανάλια που προ(σ)βάλουν τον Ηρακλή, να κάψουμε ολα
τα σινεμα που ειπανε τον Αλεξανδρο ομοφυλοφυλο.

Α ναι και να καψουμε ολους τους τυπους που γραφουνε στις ιστροσελιδες τους
οτι οι Εψιλον δεν υπάρχουνε και οτι οι Ελ-ληνες δεν ειναι απογονοι των
ανδρομέδιων.

Α ναι και επι τη ευκαιρία, ας ψήσουμε και στη χόβολη οσους προσβάλυν την ΑΕΚ και
δεν παραδέχονται οτι ειναι η καλύτερη ομάδα.

ΠΩΣ ΤΟΛΜΑΝΕ να προσβάλλουνε τα πιστεύω μας ?

Σοβαρά τώρα, Αν ο προφήτης έχει κανένα προβλημα και ριξει κεραυνο να καψει το
Δανό που έκανε τα σκίτσα, εγώ πάω άσο. Αλλα το να βγαίνουν οι
εκπρόσωποι του Προφήτη (ερήμην του προφήτη) και να ρίχνουν οι ιδιοι τον
κεραυνό διοτι "ετσι μας είπε ο προφήτης οτι πρέπει να κάνουμε" νομίζω οτι είναι ταλιμπανισμός.

Σιγά μη ζητήσει ολη η δύση συγνώμη για 5 κακογουστα σκίτσα ενός Δανού.
Αν προσβάλλεται κάποιος ας απευθυνθεί στην Δανέζικη Δικαιοσύνη.

Αγγελος.

PeronosporosΜέλος
08/02/2006, 14:24:57
Άγγελε παραφέρεσαι. Η προσβολή των θρησκευτικών αξιών διώκεται ποινικά στην Δανία από όπου προήλθε το δημοσίευμα. Ας δραστηριοποιηθεί λοιπόν ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ο δανός εισαγγελέας. Η υπόλοιπη δύση δεν έχει καμία δουλειά να ζητά συγνώμη για λάθη τρίτων...

Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να διωχθεί ποινικά ο γελιογράφος και κυρίως ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας, για πρόκληση διπλωματικού επεισοδίου. Μέχρι εκεί...

quote:
Τελικά πρέπει η όχι να τους ζητήσουμε συγνώμη;
Και αν δωθεί αυτή η συγνώμη, θα γίνει αποδεκτή τώρα πιά, ή θα έχουμε μεγαλύτερες ταραχές με απροσδιόριστα αποτελέσματα;
Η ζημιά ήδη έγινε, αλλά πρέπει να πέσουν κεφάλια γιατί η συγκυρία είναι "περίεργη" αν με εννοείτε .

Εγώ προσωπικά, πιστεύω ότι είναι προβοκάτσια για να αρχίσουν οι βομβαρδισμοί στο Ιράν....

O Μέγας Απο-συντονιστής και σεντονιστής!!!
Περονόσπορος

AngelosΜέλος
08/02/2006, 14:43:31
peronospore,

Σιγά μην παραφέρομαι.

Δεκτή η γνώμη σου και συμφωνώ οτι πρέπει να επεμβει ο Δανος εισαγγελέας εαν υπάρχει
ο νομος που λές στη Δανία.

Για να συνεχίσουμε την κουβέντα, τι νομίζεις οτι πρέπει να θεωρείται
"Προσβολή Θρησκευτικών Αξιών" ?

Αν εγώ και μερικοί φίλοι μου ειμαστε π.χ. δωδεκαθειστές και προσβαλόμαστε
απο το Hercules και Zena πρέπει να επέμβει ο Αμερικανός Εισαγγελέας ? Η τουλάχιστο ο
Ελληνας εισαγγελέας και να απαγορευτεί η σειρά στην Ελλάδα ?

Αγγελος.

PeronosporosΜέλος
08/02/2006, 15:13:40
quote:
Για να συνεχίσουμε την κουβέντα, τι νομίζεις οτι πρέπει να θεωρείται
"Προσβολή Θρησκευτικών Αξιών" ?

Κοίταξε αυτό είναι μεγάλο θέμα γιατί δεν μπορεί να ποσοτικοποιηθεί η προσβολή ώστε να τεθούν κανόνες. Έτσι όπως έχει καταλήξει σήμερα, είναι καθαρά θέμα πλειοψηφίας και αντίδρασης. Αν δηλαδή αντιδράσει πολύς κόσμος είναι προσβολή θρησκευτικών αξιών .
Εδώ ουσιαστικά ισχύει το γνωστό ρητό "παν μέτρον άριστον", εντάξει καλό και το χιούμορ αλλά υπάρχουν όρια. Άλλωστε, ελευθερία λόγου και δημοκρατία, όταν προσβάλλεις κάποιον άλλο (περιορίζεις-διακωμωδείς δηλαδή την ελευθερία του να αυτοπροσδιορίζεται θρησκευτικά), είναι οξύμωρο σχήμα, δεν νομίζεις???

quote:
Αν εγώ και μερικοί φίλοι μου ειμαστε π.χ. δωδεκαθειστές και προσβαλόμαστε
απο το Hercules και Zena πρέπει να επέμβει ο Αμερικανός Εισαγγελέας ? Η τουλάχιστο ο
Ελληνας εισαγγελέας και να απαγορευτεί η σειρά στην Ελλάδα ?
Πλάκα σπάς?? εννοείται!!! Εγώ θα την απαγόρευα, στην θέση τους, και δεν είμαι δωδεκαθεϊστής.
Προσβάλλει την εθνική μας κληρονομιά .

O Μέγας Απο-συντονιστής και σεντονιστής!!!
Περονόσπορος

08/02/2006, 15:53:09
Εχω ξαναδιατυπώσει την άποψη ότι δεν βρισκω κανένα νόημα να προστατεύονται οι θρησκείες από νόμους, τουλάχιστον όχι σε βαθμό που να μην μπορεί κάποιος να κάνει μια γελοιογραφία ή να αμφισβητήσει μια θρησκεία ή ένα "ιερο" πρόσωπο. Κανεις δεν έχει το "αλάθητο" και ολοι θα κρινονται έστω και με γελοιγραφίες. Τα θρησκευτικά πιστεύω ειναι μια προσωπική υπόθεση (όπως και τα πολιτικά, τα αθλητικά κ.α.)και αλίμονο αν κάθε φορά που νομίζουμε ότι μας προσβάλει μια γελοιγραφία ή ένα σκιτσο να κάνουμε σαν αφηνιασμένα σκυλιά.
Για μένα δεν υπάρχει λογική ώστε να λογοκρίνονται τα σκίτσα και γενικά οι τέχνες. Αν ας πούμε τα δικά μου πιστεύω προσβάλλονται από έναν χριστιανό που κάνει τον σταυρό του τι θα πρέπει να κάνω?? Θα με προστατεύσει η πολιτεία με νεο νόμο?? Ειναι γνωστός ο λόγος για τον οποίο οι πολιτείες οριζουν νόμους που προστατεύουν τις θρησκείες. Αρκει να δούμε ιστορικά την πολύ καλή σχέση που είχαν ανεκαθεν οι πολιτικές εξουσίες με τις θρησκείες/εκκλησίες για να χειραγωγούν πιο εύκολα τις μάζες. Και όπως έχω ξαναπεί δεν θα έπρεπε κάποιος θρησκευόμενος να ζητάει από την πολιτεία να προστατεύσει την θρησκεία του απαγορεύοντας π.χ. ένα "βλάσφημο" βιβλίο ή πίνακα κ.α. διοτι έτσι ειναι σαν να παραδέχεται ότι η θρησκεία του απειλείται, δηλαδή ότι μπορεί να καταρρεύσει, ότι ειναι τρωτή, επομένως όχι ισχυρή και μεγαλειώδης όπως σε συζητήσεις διατυμπανίζει ο οποιοσδήποτε θρησκευόμενος.
Βέβαια έχει κάποιο δικιο η φίλη Ostria σε αυτό που λέει ότι οι Μουσουλμάνοι βλέπουν τους χριστιανούς δυτικούς σαν μοχθηρούς κατακτητές, οπότε να τους δώσουμε ένα ελαφρυντικό(?)..όχι όμως όταν αρχίζουν και σπάνε τις πρεσβείες και γενικά όταν κάνουν βανδαλισμούς επειδή ...θίχτηκε ο Μωάμεθ και ο κάθε Μωάμεθ...Δεν ξέρω γιατί θα πρέπει να ζητήσει κανεις συγγνώμη και για ποιο λόγο. Μήπως και οι Μουσουλμάνοι θα έπρεπε να ζητήσουν συγγνώμη από τις γυναίκες τους που τις έχουν μετατρέψει σε υποχείρια τους στερώντας τους κάθε αυτοδιάθεση μετατρέποντας τες σε άβουλα όντα που δεν τολμάνε να βγάλουν τις μαντήλες? Μήπως θα πρέπει να ζητήσουν οι Μουσουλμάνοι συγγνώμη από ενα σωρό κομάντο αυτοκτονίας που τους παραμύθιασαν ότι αν αυτοθυσιαστούν για τον Αλλάχ θα έχουν εισητήριο για τον παράδεισο με παρθένες πλάι τους? Και αλήθεια τι σόι Θεοι είναι αυτοί που τρέφονται από τις σάρκες των πιστών τους?? Ελπίζω να μην υπάρξουν περαιτέρω επισόδια και καταστροφές για την αυθεντιά του Αλλάχ και του κάθε Θεού...

Brother will kill brother, spilling blood across the land, killing for religion, something I don't understand...

Η Ακρόπολη ανήκει σε αυτούς που την έχτισαν...

Ο ΚΕΦΤΕΣ ΓΑΡ ΒΑΡΥΣ....ακόμα πονάει το στομάχι μου...

08/02/2006, 16:30:40

quote:

Τι ρόλο παίζει η συγκυρία γι αυτή την αναταραχή σε σχέση με τα σκίτσα;

θα απαντησω με ερωτημα στο (πολυ σωστο) ερωτημα σου: ποιος οφελειται τελικα απο τα γεγονοτα?

τινος η εξωτερικη πολιτικη "δικαιωνεται" καθε φορα που βγαινουν απ τα ορια οι φανατικοι μουσουλμανοι?

ποιος τους εξωθει καθε τοσο στα ακρα για να κανει πολεμο και να κινηθει η οικονομια του?

ποιος εριξε τους διδυμους και επεβαλε παγκοσμια δικτατορια?

φυσικα (δεν φοβαμαι να το πω) η γκαντ-νταμ Γουαδελουπη...

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

EfstathiosΜέλος
08/02/2006, 19:03:25
Η λογοκρισια ειναι απαραιτητη σε καποια θεματα ωστε να μην γινει ο κοσμος ενα απεραντο μπουρδελο(σορρυ αλλα μονο αυτη η φραση μου ρχεται στο μυαλο).Και δεν λεω τωρα για θεματα του sex βεβαια,αλλα για ολα τα θεματα,οπως και αυτο της θρησκειας.Κανενας προφητης η Θεος καποιας θρησκειας που εχει εκατομμυρια πιστους δεν θα πρεπε να γινεται αντικειμενο γελοιοποιησης.Δεν ειναι σωστο.Ειναι θεμα σεβασμου προς ολους αυτους τους πιστους.Ακομη και αν εσυ δεν συμφωνεις με την θρησκεια αυτη,δεν σου δινεται το δικαιωμα να την γελοιοποιεις.

Βεβαια το θεμα περιπλεκεται οταν μιλαμε για πολυ μικρες θρησκειες η αιρεσεις,οπως π.χ δωδεκαθειστες.Αλλα δεδομενου οτι ο καθενας μας θα μπορουσε να πιστευει σε μια δικια του θρησκεια και σε εναν θεο που ο ιδιος θα ειχε φτιαξει,απο κει και περα δεν το συζηταμε το θεμα.το θεμα επικεντρωνεται στις μεγαλες θρησκειες που τυγχανουν και να ναι επισημες κρατων.Που και ακομη και αν δεν ηταν και παλι θα πρεπε να υπαρχει σεβασμος απεναντι τους.

AngelosΜέλος
08/02/2006, 19:31:14
Εν ολίγοις το συμπέρασμα είναι οτι

1) Πρεπει να σεβόμαστε τις πλειοψηφίες ειδικά οταν οι πλειοψηφίες έχουν στρατιωτική ισχυ και φανατισμένο όχλο.

2) Στα αποτέτοια μας για τις μικρές μειοψηφίες διοτι τι θα μας κάνουν ?

Υποταγή δηλαδή στο νόμο του ισχυρού.

Συμφωνω οτι ηταν αψυχολογητο απο μέρους του σκιτσογράφου, και δεν βρήκα και
αστείες τις γελειογραφίες. Αλλά αλλοίμονο αν μετράμε το σωστό και το δίκαιο με
βάση την δύναμη και τη στρατιωτική ή οικονομική ισχυ.

Αγγελος.

Brie BoyΜέλος
08/02/2006, 21:03:26
Άγγελε, νομίζω είναι λίγο πιο πολύπλοκο το θέμα.

Ή τουλάχιστον ας προσπαθήσουμε να το πάμε ένα επίπεδο πιο πέρα και να το δούμε διαφορετικά από τον μέσο Δυτικό που μπορεί άνετα να αποστασιοποιείται από τις αντιδράσεις των μουσουλμάνων και να κουνάει ειρωνικά το κεφάλι του, βλέποντας από την τηλεόραση τις αντιδράσεις των μουσουλμάνων έξω από τις πρεσβείες του. Άλλωστε, αντιδρά εκ του ασφαλούς.
Έχει κάτι χρόνια ο Διαφωτισμός πίσω του, και αν μη τι άλλο, έχει φάει στην μάπα και μπόλικα κηρύγματα περί ελευθερίας του λόγου, αθεΐας, σκεπτικισμού, και έχει βιώσει πολλάκις να καταρρίπτονται το ένα μετά το άλλο από την επιστήμη ό,τι μπορεί κάποτε πίστεψε ως μέσος Χριστιανός.
Ξεχνάει όμως τα εξής:
Πρώτον, ότι ο δικός του, ανώτερος πολιτισμός ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό που οι άνθρωποι αυτοί, είναι τέλος πάντων ακόμη όπως είναι, στηρίζοντας διαρκώς τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ καθεστώτα, μόνο και μόνο επειδή έτσι τον βολεύει –πετρέλαιο κτλ.

Δεύτερον ότι όσο φονταμεταλιστικό είναι να καις πρεσβείες, είναι και το να θες να αλλάξεις γνώμη στον άλλο για τον Θεό του με το ζόρι. Ή τέλος πάντων, η διαφορά είναι λεπτή. Στο κάτω κάτω, αν προασπίζουμε την ελευθερία γνώμης για τους Ευρωπαίους, πρέπει να προασπίσουμε και την ελευθερία γνώμης του μουσουλμάνου να πιστεύει ότι είναι καφριλίκι να κάνουν αστειάκια με την θρησκεία του.

Τρίτον, για τους μουσουλμάνους είναι ασέβεια απλά και μόνο η απεικόνιση του Προφήτη. Οπότε καταλαβαίνεις πόσο τους προσβάλλει η γελοιογραφία. Ok, εμείς είμαστε άθεοι και όλα αυτά είναι κουραφέξαλα, αλλά μην ξεχνάμε αυτό που οι άθεοι προσπαθούν τόσα χρόνια: Να μην μας πρήζουν γι’ αυτό που πιστεύουμε. Εδώ, στην πολιτισμένη Ελλάδα και πριν από μερικά χρόνια σπάγαν κινηματογράφους και τρέχαν τον Ανδρουλάκη στα δικαστήρια τα παπαδαριά. Εντάξει, δεν κάψαν και το σπίτι του... αλλά είμαστε πολιτισμένη χώρα στο κάτω κάτω, έτσι;
Δεν είναι και τόσο μακρινά όλα αυτά.

Τέταρτον, οι Ευρωπαίοι έχουν αρχίσει και μου θυμίζουν κάτι χαζοεφήβους που πρωτοκάνουν σεξ και το κοκορεύονται.… Αφού τους πήρε κάτι χρόνια να αποτινάξουν τον Χριστιανικό ζυγό από πάνω τους, και αφού σκοτώσαν κάτι χιλιάδες γυναίκες μόνο και μόνο γιατί είχαν κόκκινα μαλλιά, και γιατί ζύγιζαν όσο μια χήνα (άρα επιπλέει, άρα είναι από ξύλο, άρα καίγεται, άρα είναι μάγισσα), τώρα ξετσούμισαν και κοροϊδεύουν τους άλλους...

AngelosΜέλος
08/02/2006, 21:11:57
Για το οτι ειναι καφριλικι να κανεις χαβαλέ με τη θρησκέια καποιου συμφωνώ.
Και το ειπα και πριν οτι ήταν μαλακια τα σκίτσα.

Αυτ'που θέλω να καταδείξω ειναι οτι τελικά η νομοθεσίες που προστατεύουν
της "ευαισθητες πεποιθήσεις" υπαγορεύονται τελικά οχι απο το αισθημα
του δικαίου και την αποδοχή μας στην θρησκεία του ισλάμ (π.χ.) αλλα
στην υποταγή στη θέληση μιας επικύνδινης πλειοψηφίας.

Και στην Ελλάδα, οι νόμοι προστασίας της θρησκειας αυτο το χαρακτήρα έχουν.

Δηλαδη "Η θα προστατεψετε με νομο την ορθοδοξία, η θα καταβάσουμε το ποιμνιο
στο δρόμο και θα τα κάψουμε όλα".

Για τις μειονότικές θρησκείες ούτε κουβέντα φυσικά.

Οπότε ΠΡΙΝ γκρινιάξουμε για τους "κακούς ταλιμπάν του ιράν" καλό θα ήταν
να κοιτάξουμε τους δικούς μας ταλιμπάν.

Αγγελος.

Brie BoyΜέλος
08/02/2006, 21:19:30
Τέλος πάντων, Όστρια, μπράβο για τα αντανακλαστικά σου, που έθεσες το θέμα.

Για να είμαι ειλικρινής ούτε εγώ έχω καταλήξει σε άποψη, αλλά τα θρησκευτικά επεισόδια πάντα με ενοχλούν. Και καλά να προέρχονται από Μουσουλμάνους που τόσα ξέρουν τόσα λεν. Αλλά από τους αδιάφορους θρησκευτικά Δανούς; Και γενικότερα η υπερβολική πρωτοβουλία –και ειδικά άνευ λόγου-μου την σπάει. Έχεις μια γνώμη, έχε την ρε φίλε. Αλλά μην ανατρέψεις και το σύμπαν, ρε επαναστάτη ασυγκράτητε Δανέ, που έχεις μάθει να αλλάζεις το ρου της ιστορίας. Συγκρατήσου.

Brie BoyΜέλος
08/02/2006, 21:30:58
Άγγελε, συμφωνώ μαζί σου. Το αστείο με το όλο σκηνικό των μειονοτικών θρησκειών του Δυτικού πολιτισμού, είναι πως με κάποιο τρόπο, όλες καταφέρνουν να αντιβαίνουν με την κοινη αντίληψη, έτσι όπως αυτή έχει διαμορφωθεί. Η γραφικότητα ακολουθεί ως φυσικό συνεπακόλουθο... Πώς έγινε αυτό, τα μισά παράλογα σωστα, και τα άλλα μισά στρεβλά. Τέλος πάντων, ας μην βγούμε άλλο από το θέμα...
skepticΜέλος
08/02/2006, 21:40:49
Συγχαρητήρια στους Μουσουλμάνους γι' αυτό που κάνουν!
Τους έθιξαν τα ιερά και τα όσια και αντιδρούν μαζικά! Πολύ καλά κάνουν!
Απαράδεκτοι οι σκιτσογράφοι.
Μπορεί να ναι άθεοι αλλά θα τους άρεσε να γελοιοποιήσουν κάποιοι τη μητέρα τους
Κάπως έτσι είναι και ακόμα χειρότερα…

Όσο για τη "συγνώμη" της Δύσεως εκεί που έφτασαν τα πράγματα ίσως καταστεί αναπόφεκτο.

Ας πρόσεχαν!

Ε.Ο. Ανδρομέδιος ]+[ http://andromedios.blogspot.com

skepticΜέλος
08/02/2006, 21:56:50
quote:

Οπότε ΠΡΙΝ γκρινιάξουμε για τους "κακούς ταλιμπάν του ιράν" καλό θα ήταν
να κοιτάξουμε τους δικούς μας ταλιμπάν.

Και τι σου φταίνε οι δικοί μας "ταλιμπάν" και οι κάθε "ταλιμπάν"
Μήπως θα προτιμούσες έναν άθεο-υλιστικό κόσμο
Προσωπικά εκνευρίζομαι αφάνταστα όταν κάποιοι δικοί μας διανοούμενοι(του κώλου) προσπαθούν να τους πάνε κόντρα για δικούς τους λόγους (κυρίως αυτοπροβολής της ματαιοδοξίας τους)... Αφού έτσι κι'αλλιώς δεν πιστεύουν σε τίποτα(εκτός ίσως απ'το χρήμα) γιατί δεν τους αφήνουν επιτέλους στην ησυχία τους να πιστεύουν ότι θέλουν και όπως θέλουν;
Αν δεν τους θίξεις τα θρησκευτικά τους ένστικτα είναι άκακα σαν αρνάκια ειδάλως γίνονται ταύροι εν υαλοπωλείο (και με το δίκιο τους αν προσπαθήσεις να μπεις στη θέση τους)
Γι'αυτούς είναι κάτι πολύ χειροτερο και απ' το να βρίσεις τη μάνα τους.

Ε.Ο. Ανδρομέδιος ]+[ http://andromedios.blogspot.com

08/02/2006, 22:56:30
Να απαντήσω στα παραπάνω του φίλου sceptic (ως ματαιόδοξη και πιθανόν φιλοχρήματη άθεη ). Η διαφορά εδώ είναι αυτό που είπε παρακάτω "Γι'αυτούς είναι κάτι πολύ χειροτερο και απ' το να βρίσεις τη μάνα τους".
Το έχω σκεφτεί πολλές φορές. Μπορεί να βρίζω την μάνα μου σιωπηλά και δυνατά αλλά αν τολμήσει ποτέ να την βρίσει ένας ξένος τότε γίνομαι και γω ταύρος εν υαλοπωλείο!

Το ίδιο συμβαίνει και με τις θρησκείες και με όλα τα υπόλοιπα πιστεύω μας, με όλα τα "δικά μας πράγματα". Μπορούμε μεταξύ μας να λέμε τα άσχημα της Ελλάδας και να βρίζουμε τους πολιτικούς μας, αλλά αν κάποιος ξένος βρίσει την Ελλάδα και τους πολιτικούς, θα του την πούμε άγρια. Γιατί; Επειδή εμείς μπορεί να φωνάζουμε για τα αρνητικά, αλλά δεν ξεχνάμε και τα θετικά στοιχεία τους.

Αυτά γενικά. Ειδικότερα για το θέμα
Δεν ξέρουμε αν ο δανός σκιτσογράφος είναι άθεος ή ένθεος. Προσωπικά δεν νομίζω ότι παίζει κανένα ρόλο, επειδή δεν πιστεύω ότι αν είναι ένθεος θα σεβόταν πιό εύκολα τα θρησκευτικά πιστεύω των άλλων.
Αυτό που μου κάνει εντύπωση -αν δεν είναι από πίσω η Γουαδελούπη που λέει και ο jonnie- είναι πώς και δεν είδε από πριν τι θα μπορούσαν να προκαλέσουν τα σκίτσα του αυτή την περίοδο.
Αναρωτιέμαι πώς θα αισθάνεται τώρα...

Ο Αγγελος έβαλε ένα καλό ερώτημα πάντως

quote:
Για να συνεχίσουμε την κουβέντα, τι νομίζεις οτι πρέπει να θεωρείται "Προσβολή Θρησκευτικών Αξιών" ?

Εγώ θα το άλλαζα λίγο... τι πρέπει να θεωρείται "προσβολή Πολιτιστικών Αξιών;"

Πάντως το θέμα είναι ότι -εκτός κι αν πρόκειται για τελείως βλάκες εκεί στην εφημερίδα της Δανίας αλλά και στις υπόλοιπες που συνεχίζουν να κάνουν αναδημοσιεύσεις μέχρι και σήμερα- γνωρίζοντας από πριν τις ακραίες αντιδράσεις των Μουσουλμάνων -ας μην ξεχνάμε και τι έγινε με τον Ράσντι με τους σατανικούς του στοίχους- κάποιοι ρίχνουν λάδι στην φωτιά και δεν μπορώ να καταλάβω για ποιόν λόγο. (Η επερχόμενη εισβολή στο Ιράκ ίσως είναι ένας λόγος -πολύ συνωμοσιολογία βέβαια-, αλλά μάλλον το βλέπω να φέρνει αντίθετα από τα ποθιτά γι αυτούς, αποτελέσματα...)

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

EfstathiosΜέλος
09/02/2006, 02:14:32
Μηπως ειναι ολα λιγο καθοδηγουμενα τελικα?
09/02/2006, 09:54:58
Αγαπητή Ostria, άνοιξες ένα θέμα επίκαιρο και, απ' ό,τι δείχνουν οι εξελίξεις, φλέγον!
Νομίζω καταρχάς πως πρέπει να υπάρχει ο απαιτούμενος σεβασμός στα πιστεύω του άλλου καθώς και στα πιστεύω ειδικά διαφόρων λαών (αν λάβουμε υπόψιν μας οτι αρκετά κράτη είναι μουσουλμανικά.
Θα ήθελα να καταστήσω σαφές οτι δεν έχω ιδέα τι απεικόνιζαν τα επίμαχα σκίτσα καθώς δεν τα έχω δεί.
Δυστυχώς ό,τι έγινε έγινε κι έχει ξεσπάσει μια θύελλα αντιδράσεων, κι αν θέλετε την άποψη μου, δικαιολογημένα.
Τώρα, το θέμα που προκύπτει είναι κατά πόσο πρέπει ολόκληρη η Δύση να ζητήσει συγγνώμη ή ο εν λόγω σκιτσογράφος, ή έστω η νορβηγική κυβέρνηση....

In anticipation of my resurrection...

09/02/2006, 11:14:19
Πριν προτρέξουν κάποιοι να σηκώσουν την σημαία του «Άθεου και υλιστικού κόσμου» (λες και νομιμοποιούνται να επαίρονται για τον «Ένθεο» κόσμο τους!), ας αναλογιστούνε ΠΩΣ θα ήταν τα πράγματα δίχως αυτές τις «μοναδικότητες» που έχουνε περάσει στα μυαλά των ανθρώπων οι μονοθεϊστικές κουλτούρες και οι αυτοεγκωμιαστικοί λόγοι άνευ κρίσεως και αντιλόγου.

Άραγε, εάν κάποιος ΔΕΝ θεωρεί ότι κατέχει και νέμεται το αποκλειστικό δικαίωμα του «Θείου copyright», και πιστεύει ότι ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ τελικά, με τις οιεσδήποτε εκφάνσεις και διαφοροποιήσεις μπορεί αυτό να λαμβάνει από λαό σε λαό και από λαογραφία σε λαογραφία, ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΣΑΤΥΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ?

Σε κάθε περίπτωση, και επειδή καλό κάνει να συζητά κανείς το πώς θα έπρεπε ή ΘΑ μπορούσανε να έχουνε τα πράγματα, ταυτόχρονα δεν πρέπει να παραβλέπουμε και την πραγματικότητα. Όσο άσχημη και εάν είναι αυτή τελικά.

Η ίδια εφημερίδα αρνήθηκε πριν 3 χρόνια να δημοσιεύσει γελοιογραφίες της ανάστασης του Ιησού. Γιατί άραγε? Θα χάλαγε το story? Θα πέφτανε μήπως οι πωλήσεις? Θα πέφτανε οι συμμαχίες?

Θα δημοσίευε άραγε γελοιογραφίες με σκίτσα του ολοκαυτώματος? Γιατί όχι τελικά?

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η θρησκεία, έχει καταστεί ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ εδώ και αιώνες. Μάλιστα, από ΤΑ ΓΕΝΝΟΦΑΣΚΙΑ ΤΗΣ!

Καλό θα ήταν να μην είχαμε αυτές τις ρηχές και επικίνδυνες ιδεοληψίες ως υπόβαθρο θρησκείας και φανατισμού, όμως δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια πλέον. Οπότε, ας κοιτούμε ΠΡΩΤΑ την πολιτική και μετά τα υπόλοιπα.

AngelosΜέλος
09/02/2006, 11:48:12
Τα σκίτσα μπορεί κανείς να τα δεί εδώ. Εγώ πάντως δεν γέλασα.
Μαλακία χιύμορ το βρήκα.

http://www.edstrong.blog-city.com/view_prophet_muhammad_cartoons.htm

Η όλη φάση θυμίζει τους καβγάδες στο σχολείο.

-Εισαι χαζός
-Οχι, εσύ είσαι χαζός
-Είσαι Μαλάκας
-Ποιον είπες μαλάκα ρε ! Ζντουπ ! (μπουνια)
-Α, βαράμε κιόλας ε ? Γκαπ ! (Κλωτσιά)
-Ε.. οχι κλωτσιές δεν είναι σωστό ! Ζβινγκ ! (πετρα στο κεφάλι)
-Πετάμε και πέτρες ε ? Μπαμ (πυροβολισμός)
-Θελεις πολεμο ε ? Βρουμμμμμμ (αεροπορική επιδρομή)
-Ναι ρε πολεμο ΚΑΒΟΥΜ ! (Ατομικη βομβα)

---ΤΕΛΟΣ---

Δεν είναι θέμα ποιός φταίει, είναι θέμα ποιοίς θα παρει το ρόλο της
δασκάλας να σταματήσει τον καυγά πριν γίνει κανένα μεγάλο κακό, αφου και
οι δύο πλευρές συνεχίζουν τον καυγά. αυτο δεν είναι πολεμος Πολιτισμών.
Ειναι πόλεμος Απολίτιστων.

Αγγελος.