- Ένα μικρό διάλειμμα στην τεκμηριωμένη γνώση. - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
quote:Το πρόβλημα νόμιζα ότι ήταν η ατμόσφαιρα.
άλλο ένα σκάφος που επιχειρεί κάθοδο μια μόνο φορά.
Ισα-ίσα,θα διευκολυνόταν η κάθοδος.
Δηλαδή η πυκνότητα της, γι’ αυτό και ότι εισέρχεται στην ατμόσφαιρα της γης πρέπει να έχει μια κλίση δύο μοιρών, με μεγαλύτερη καίγεται με μικρότερη εκσφενδονίζεται πίσω στο διάστημα.
quote:http://www.youtube.com/watch?v=RAanhXDd2Qc
Ναι. Απλά θεωρώ τους AC/DC σημαντικότερη μπάντα, άσε που κανένα φυσικός δεν τους τίμησε με το όνομά του.There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
Πόσο δίκιο έχεις........
Το πρόβλημα της τριβής έχει ξεπερασθεί εδω και δεκαετίες.
Δώσε προσοχή σε τι συνίσταται η συζήτηση στα τελευταία πόστ.
Μιλάμε για την είσοδο κατα την επιστροφή σε ζώνες ισχυρής ραδιενεργούς ακτινοβολίας.Ηταν και θα εξακολουθεί να είναι ο υπ αριθ.1 κίνδυνος των διαστημικών αποστολών.Οχι τόσο στο πήγαινε,όσο στην επιστροφή.
Υπάρχουν μερικοί που υποστηρίζουν,ότι τίποτα έμβιο δεν θα επιζούσε διασχίζοντας τα 20.000 χιλ των ζωνών Van Allen.Και δεν έχουν άδικο.
Απλά,τα ταξίδια επιτυγχάνονται με αμέριστη προσοχή και προστατευτικά υλικά.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Και μια διευκρίνηση που μου διέφυγε να γράψω.
Οταν λέω κάθοδος στο ύψος των πόλων,εννοώ στο ύψος πάνω απο τους πόλους των ζωνών Van Allen.
Αν εννόησες ότι λέω τα σκάφη να μπαίνουν στην ατμόσφαιρα απο τους πόλους,όχι δεν είπα αυτο.
Μάλλον και ο Osmosis αυτο κατάλαβε.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Συνεχίζω πάντως να θεωρώ αδύνατο το εγχείρημα.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
http://www.nasa.gov/mission_pages/rbsp/main/index.html
Μιλάνε οι αριθμοί.
Ομως οι αριθμοί,σίγουρα δεν πήγαν στην Σελήνη.
Υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για το Apollo 11.
Τα υπόλοιπα όμως?
Μια μεγάλη απορία:
Τα χρόνια του ψυχρού πολέμου,θα άφηναν οι Ρώσσοι μια τέτοια σκευωρία να πέσει...κάτω?
Να τους κλέψει την πρωτιά?
DSM
Σύμφωνα με τους αριθμούς,δεν πέρασε ποτε κανείς την Van Allen και ούτε θα περάσει.
Στην πράξη όμως?
Νάμαστε πάλι στο τετριμένο << πέραν πάσης αμφιβολίας>>.
Πήγαν ή δεν πήγαν?
Είναι όλα θέατρο,ή μερικά πήγαν?
Είμαστε φυλακή DSM?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Στο δεύτερο μπορείς να δείς οτι τώρα προσπαθούν να ανιχνεύσουν με ακρίβεια τη ζώνη (45 χρόνια μετά) οι οποία μάλιστα εντελώς ανεξέλεγκτα αλλάζει σε ένταση και έκταση.
Οι πηγές είναι προφανές οτι είναι αξιόπιστες.
Πες μου εσύ λοιπόν τι παίζει.
Πριν δύο εβδομάδες, η Νατάσα Πάβλοβα, ένα 11χρονο παιδάκι, πιάστηκε αιχμάλωτη στην αυλή του σχολείου της, μπροστά στα μάτια της μητέρας της, μαζί με άλλα περίπου 500 παιδιά της ίδιας ηλικίας, από μερικά ανθρωπόμορφα κτήνη ντυμένα με ανθρώπινο δέρμα.
Οι ειδήσεις αναφέρουν ότι την κράτησαν ζωντανή για αρκετές ώρες προτού την βιάσουν και την στραγγαλίσουν (κανείς δεν μπορεί να φανταστεί της την εμπειρία). Κατόπιν πέταξαν το άψυχο κορμάκι της πάνω σε ένα σωρό από άλλα άψυχα κορμιά παιδιών.
Μερικές ημέρες πριν έγινε η κηδεία της. Η εικόνα της μητέρας της πάνω στο φέρετρό της με εκείνη την έκφραση απόγνωσης στο πρόσωπό της δεν αντέχεται. Έκλαψα.
Στο μέρος που έγινε το μακελειό, τις επόμενες μέρες, οι άνθρωποι άφηναν ένα λουλούδι και ένα μπουκάλι νερό. Μπορείτε να το φανταστείτε; Ένα μπουκάλι νερό. Ένα μπουκάλι νερό για μια ζωούλα 11 ετών!
Τα παιδιά επί τρεις ημέρες έπιναν τα ούρα τους, δεν τους έδιναν νερό.
Τώρα, η ερώτηση που πρέπει να ρωτήσει κάθε νοήμων άνθρωπος είναι, "πού ήταν ο Θεός; " Με αυτό, εννοώ τον Θεό των εβραιοχριστιανών που βρίσκουμε στην εβραϊκή Βίβλο - τον ελεήμονα και φιλεύσπλαχνο Θεό που είναι σε θέση να μετρήσει κάθε τρίχα στα κεφάλια μας, τον πανταχού παρόντα Θεό στον οποίον προσευχόμαστε κάθε στιγμή. Τον παντοδύναμο, αγαθοεργό, μεγαλοπρεπή, στοργικό και δίκαιο Θεό που βρίσκουμε στον Ιησού, που κάλεσε τα μικρά παιδιά να έρθουν σ’ αυτόν.
Πού βρισκόταν αυτός όταν αυτή η ανήκουστη πράξη συνέβαινε;
Το σκέφτηκα αρκετά και κατέληξα σε μερικές απαντήσεις:
1. Ο Θεός βρισκόταν σε διακοπές.
2. Αγαπούσε αυτά τα παιδιά και θα επιθυμούσε να επέμβει, αλλά δεν ήταν οι «Εκλεκτοί» του.
3. Τον άφησαν πραγματικά αδιάφορο τα βάσανά τους.
4. Είναι μοχθηρός.
5. Είναι ένα μυστήριο.
6. Δεν τα βρήκε με τον αντίζηλό του θεό των Μουσουλμάνων.
7. Δεν υφίσταται.
8. Παίρνει μέρος επιλεκτικά στα ζητήματα των ανθρώπων.
9. Είναι μια κατασκευασμένη πραγματικότητα.
10. Έχει πιο σοβαρά ζητήματα να ασχοληθεί, πχ αν τρώμε ψάρι την Παρασκευή, ή φακές την Τετάρτη.
Παρά τις απαντήσεις που έδωσα στον εαυτόν μου, η ερώτηση δεν έχει απαντηθεί.
Θα μπορέσει κανείς να πει σε εκείνη την μάνα Που ήταν ο Θεός;
Που ήταν όταν εκείνο το ανθρωπόμορφο τέρας έβαζε τα χέρια του γύρω από τον λαιμό της;
Που ήταν όταν την βίαζε;
Που ήταν όταν το μικρό κοριτσάκι εκλιπαρούσε για την ζωή της;
Που ήταν όταν η αλλόφρων μητέρα έψαχνε ανάμεσα στα άψυχα κορμιά εκατοντάδων μικρών παιδιών;
Που ήταν αγαπητοί πιστοί, για τον θεό σας, απαντήστε μου!!
Δεν μπορείτε, έτσι; Φυσικά, δεν συνέβη σε εσάς ή στο δικό σας παιδί. Απλά το παρακολουθήσατε στις ειδήσεις. Δεν σας άγγιξε, έγινε πολύ μακριά από σας. Είναι μέρος του καθημερινού κύκλου της τραγωδίας και του κακού με τα οποία έχουμε εξοικειωθεί (δυστυχώς για μας).
Κι όμως, αγαπητέ πιστέ, εκείνο το παιδί ήταν πεταμένο σαν σκουπίδι ανάμεσα στα άλλα άψυχα κορμάκια, πεθαμένο, ένας Γιαχβέ ξέρει πόσες μέρες, με μόνη συντροφιά τον «θεό», αν αυτός υπάρχει ή ενδιαφέρεται.
Ίσως μετά από τόσες πολλές Νατάσες να έχετε εξοικειωθεί με τις πράξεις του θεού σας. Ίσως ακόμη και να διερωτάστε αν ο Σατανάς (που εσείς δημιουργήσατε) έκανε κανένα τόσο μεγάλο έγκλημα.
Αλλά νομίζω ότι η απλούστερη και συνεπέστερη απάντηση είναι ότι ο θεός βρισκόταν εκεί όπου βρίσκεται πάντα, στην ΦΑΝΤΑΣIΑ σας.
Όσο για μένα, αφήστε με, δεν θέλω να «σωθώ» από τον θεό σας.
Είμαι ¶θεος, λυπάμαι.
Λυπάμαι που δεν έχω λύσει το πρόβλημα των σκελετωμένων παιδιών της Αφρικής.
Λυπάμαι που δεν έχω βοηθήσει τα ανάπηρα, από τις βόμβες, παιδιά του Αφγανιστάν.
Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να αποτρέψω την δολοφονία εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών του Ιράκ.
Λυπάμαι που άφησα αθώους να υποφέρουν στους θρησκευτικούς σας πολέμους.
Λυπάμαι που δεν έχω σταματήσει τον άπληστο να αδιαφορεί για τους φτωχούς.
Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα για την Νατάσα.
Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να αφήσω ένα μπουκάλι νερό στον τάφο της.
Λυπάμαι.
Είμαι υπεύθυνος.
Υπόσχομαι να κάνω ότι μπορώ για να μην ξανασυμβεί….
EGV
Μάλιστα οι άνθρωποι που τα κάνουν αυτά τα πράγματα δεν είναι τυχαίο ότι έχουν βγάλει εντελώς το Θεό από τη ζωή τους.
Ο Θεός είναι πρόσωπο, βγάζοντας τον από τη ζωή μας, όλα είναι απρόσωπα, άχρωμα όλα γίνονται χρηστικά, κοιτάζουμε να κάνουμε μόνο το δικό μας θέλημα.
Φυσικά και είναι τεράστια η θλίψη και η οδύνη μας για τα γεγονότα αυτά, και δυστυχώς δεν είναι και τα μόνα, αναφέρεις κάποια από αυτά ακόμα, την ασιτία στην Αφρική κλπ.
Ο κόσμος δεν αλλάζει με επαναστάσεις ούτε με συστήματα, ο κόσμος αλλάζει όταν μπορέσουμε να αλλάξουμε τον εαυτό μας. Αυτή είναι η μόνη και η μεγάλη επανάσταση που μπορούμε να κάνουμε. Να πολεμάμε τα πάθη μας, να αγαπάμε τους διπλανούς μας, όσους ανθρώπους συναντάμε στην καθημερινότητά μας, να προσπαθούμε. Ο Θεός να ξέρεις θα είναι εκεί που αρχίζει η προσωπική προσπάθεια του καθενός για να νικήσουμε το κακό που είναι μέσα μας και μας εξουσιάζει γιατί εμείς του έχουμε δώσει δικαιώματα και εξουσία.
σε συγχαίρω για την ευαισθησία σου. Σε συγχαίρω και για τη διάθεση σου να κάνεις ότι μπορείς για να μην ξανασυμβούν τέτοιες τραγωδίες
Πως σκοπεύεις όμως να το πετύχεις αυτό;
Ελεύθερος
Να ο δρόμος προς το φως: Τί, γιατί και πώς; Και πότε, πού, και ποιός; ![]()
ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ;
ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ;;
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo
Οταν ο Αγγελος τον εκανε παλι ανθρωπο σαστισμενος ζητησε εξηγησεις για την αδικια που ειχε δει και τον ειπε ο Αγγελος.Ο πλουσιος θα μετανοησει και θα αρχισει να βοηθαει ανθρωπους για να εξιλεωθει,αυτος που πηρε τα χρηματα τα χρειαζοταν και τα ειχε ζητησει απο τον Θεο και τελος αυτος που σκοτωθηκε πληρωσε για εναν φονο που ο ιδιος ςιχε κανει ετσι ωστε να διαγραφει η αμαρτια του.....
Με την ιδια λογικη θα μπορουσες να ειχες αναρωτηθει πριν χρονια,γιατι ο Θεος αφησε να σφαγιαστουν 14000 βρεφοι την νυχτα της γεννησεως Του....
Τα παντα γινονται για καποιο λογο,δεν ξερω γιατι τα Αφηνει να γινονται και να τα βλεπουμε.Ισως για να νιωσουμε υπευθηνοι απεναντι στα παιδια της Αφρικης,η στα αναπηρα παιδια απο τις βομβες στο Ιρακ,η απεναντι στην Νατασα....ισως και για να αρχισει ο "ΖΟΙROS" απο αυριο να βοηθαει τις "ΝΑΤΑΣΕΣ" ολου του κοσμου......
Φιλε μου καλη η ευαισθησια σου σε μερικα απο οσα εγραψεs και με βρισκειs σε μερικα με το μεροs σου.
Αλλα σκεψου σε παρακαλω σημερα οτι μερικοι αισθανονται ικανοποιηση οταν προσβλεπουν για κατι θετικο που οι αλλοι το βλεπουν αρνητικο, αλλα και παλι οι αλλοι απο την μερια τουs τα ιδια αισθανονται, δηλαδη σε οτι αρνητικο που απο την μερια τουs οι αλλοι το βλεπουν θετικο.
Και σε ολα αυτα αν φταιχτηs ειναι ο Θεοs, λυπαμαι για το δακτυλο που σηκωνειs προs τα πανω.
Αν για οτι εμειs οι ιδιοι ημαστε ανικανοι να δουμε, το τι θα πει σωστο και τι λαθοs, τι καλο και τι κακο, τι οφελιμο και τι βλαβερο, και για αυτο την πληρωνει ο Θεοs, τοτε αs αναλογιστουμε αν το λειτουργημα μαs ειναι ανωτερο απο Αυτον που κρινομαι.
Τοτε αν καταλαβομαι οτι οι πραξειs μαs ειναι κατωτερεs και καπου βλαπτουν, θα πρεπει να δουμε και σε τι πραξαμε λαθοs, να αναλογιστουμε τουs λογουs, και αν μπορουμε να επανορθωσομαι, ετσι φιλε μου Ζοιρε αν πραξει ο καθεναs μαs, τοτε θα δειs αλλαγη που θα τριβειs τα ματια σου.
Σαν συμβουλη σου δινω δυο σημεια.
1) 8. Παίρνει μέρος επιλεκτικά στα ζητήματα των ανθρώπων.
Μην κατηγωρειs Αυτον που δεν προσωπολυπτει αλλα ειναι δικαιοs με ολουs, ποιοs ειναι ο επιλεκτικοs;
2) Για ολα αυτα που συμβαινουν γυρω μαs ειναι ο εγωισμοs μαs, η εξουσια, το χρημα, το συμφερον, η δοξα, η εκδικησιs, το μισοs, και τοσα αλλα που εμειs ολοι μαs λιγο η πολυ δεν ειμαστε αθωοι.
Αs δουμε λοιπον ο καθεναs μαs μεσα του ποιοs ειναι και τι πρεπει να αλλαξει, (μιαs και ειναι ο μονοs τροποs αλλαγηs του σημερα) γιατι οσον κοιταμε μονον απεναντι γιατρια δεν θα εχομαι.
Στο παραπανω μηνυμα το << Πού ήταν ο Θεός;>> υπαρχει το εξηs για μενα. << Πού ΔΕΝ ήταν ο Θεός;>>
Σου ευχομαι μια καλη ημερα, οπωs και γενικα σε ολουs σαs.+
Εμένα πάλι μου έκανε εντύπωση που κανείς δεν άγγιξε αυτό το θέμα εδώ "έσω" καθ όλη την διάρκεια αλλά και αμέσως μετά, όταν βγήκαν οι λεπτομέρειες της ομηρίας. Ισως το όλο θέμα ήταν πολύ φρικιαστικό και down to earth και δεν το άντεχε η ομήγυρις που συνηθίζει να ασχολείται με "υπερβατικά" θέματα. (Αν πάλι κάνω λάθος και υπάρχει κάποιο θέμα διορθώστε με και θα επανορθώσω, εγώ έψαξα και δεν βρήκα. Το σκέφτηκα πολύ τότε αν πρέπει να το ανοίξω εγώ και τελικά αποφάσισα να μην ενοχλήσω και να μας αφήσω στις προσωπικές μας αναζητήσεις και την "νιρβάνα" μας. Και λυπάμαι γι αυτή μου την απόφαση και ζητάω συγγνώμη.)
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Zoiros,
Πολύ ωραίο το θέμα. Ζουμερές και οι απαντήσεις με πολύ διάλογο.
Και πριν συνεχίσετε να γράφετε σε αυτό το topic, θα πρέπει πρώτα να καταλάβουμε τη σημαίνει η λέξη Υπάρχει Θεός?
Όταν ορίστε, από τη αποτελείται η λέξη Υπάρχει,
τότε θα καταλάβετε τη σημαίνει Θεός.
((Και μιλώντας ο just με την εσωτερική του φωνή σκεφτόταν:
Όπως ο λύκος, είτε είναι άσπρος είτε μαύρος,
μήπως έτσι είναι και με τη λευκή και μαύρη μαγεία.
Κοινός όπως δεν υπάρχει καλός και κακός λύκος,
έτσι είναι και με την μαγεία.
Και ο λόγος είναι ότι με την μαγεία παραβιάζετε η ελευθερία (το αυτεξούσιο της δημιουργίας, γιατί και τα πουλιά έχουν αυτεξούσιο) της κάθε δημιουργίας.
Μήπως αναζητάμε τελικά ένα Θεό Harry Potter ? Άσχετο με το Θέμα. Απλά ήθελα να μοιραστώ κάποιες σκέψεις))
Για να βάλουμε και μια ερώτηση ακόμα.
Zoiros,
Θα θέλαμε να μας πεις όταν κοιτάς ένα οποιοδήποτε δέντρο από τι αποτελείται ?
Με αγαθή Αγάπη 7Χ7
Just a man.
999
Υστερόγραφο.
Ελπίζω να λύση γρήγορα το πρόβλημα το esoterica με την διαγραφή και διορθώσει μνημάτων, μπας και διορθώνει και ο ανορθόγραφος just κανένα μήνυμα. Sorry. Καλημέρα.