ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Empedoklis63 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
16/09/2007, 00:06:27
Καλησπέρα Unseen, να είσαι καλά
ΓιώργοςΜέλος
16/09/2007, 13:09:25
quote:

Το κροκοδειλάκι, αγαπητέ Γιώργο, γεννιέται αθώο και πεθαίνει αθώο.
Εκτός κι αν το χαρακτηρίσουμε ένοχο επειδή τρέφεται...
Εμείς το βλέπουμε ένοχο και "κακό".

χμ.. ίσως να μην το έθεσα σωστά..... το αθώο δεν το εννοώ με την ανθρώπινη έννοια του judgement .. αλλά σαν έναν βασικό προγραμματισμό - που μπορεί να φαίνεται σε εμας σαν αθώο...

οπότε μας μένει ...το γεννιέται ... και πεθαίνει ..

το σίγουρο είναι θα πεθαίνει...

αλλά το γεννιέται ... ήταν και αυτό σίγουρο ...η "τα κατάφερε..." ?

Γιώργος
..δεν λέω.... καλό το κοσμικό... αλλά έχει χάλια delivery time ..... γαμώτο...

18/09/2007, 08:25:52
Ίσως και να "τα κατάφερε"!

Γιατί όμως ενώ δηλώνεις σίγουρος ότι θα πεθαίνει δεν είσαι σίγουρος για το αν γεννιέται ή αν "τα καταφέρνει"?
Τι είναι αυτό που σε κάνει να αναρωτιέσαι?

In anticipation of my resurrection...

el.elyonΜέλος
18/09/2007, 10:15:23
quote:
Dying Incubus: Προσωπικά διαφωνώ σ' αυτό, αγαπητέ μου!
Σε μια προσπάθεια να σκεφθώ συνθετικά κι όχι χωριστικά, δεν θα μπορούσα να δεχθώ ότι υπάρχει είτε η υποκειμενική Αλήθεια του καθενός μας είτε η Αντικειμενική.
Υπάρχουν κι οι δύο για μένα.
Απλά την Αντικειμενική δεν την γνωρίζουμε γιατί δε μπορούμε να την μάθουμε.
Μπορεί να πάρουμε μια πολύ μικρή ιδέα της, μια ελάχιστη ιδέα, η οποία να μας παρακινήσει να "συγχρονίσουμε" την υποκειμενική μας Αλήθεια μ' αυτήν.

Αγαπητέ μου θεωρώ ότι έχω αναπτύξει πλήρης την άποψη μου ο τι ή Υποκειμενική Αλήθεια θα υπάρχει ή Αντικειμενική. Ίσως όχι στο παρόν θέμα τόσο καλά αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται. Και εξάλλου διαφωνείς μόνο με τα λόγια σου αλλά στην πράξη συμφωνείς μαζί μου γιατί αγαπητέ δεν μπορείς να κάνεις και διαφορετικά. Κανένας δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά!

quote:
Dying Incubus: Κατά περίεργο τρόπο, εδώ καταφέραμε να συμφωνήσουμε!

Και σε αλλά συμφωνούμε…….

quote:
Dying Incubus: Επειδή πραγματικά είσαι μία από τις συμπάθειες μου, θα σου δώσω το πρώτο βήμα για αυτό που εννοούσα.

Σαφώς και αυτό είναι μια Υποκειμενική Αλήθεια και όχι αντικειμενική………!
Ευχαριστώ!

quote:
Dying Incubus: Με την κοινή σύνδεση που επιχείρησα να κάνω όσον αφορά το κροκοδειλάκι που ανέφερε ο Γιώργος και με τον άνθρωπο που μεγαλώνει είναι ότι στην ουσία εμείς οι ίδιοι τους βλέπουμε ένοχους επειδή αντιβαίνουν στα δικά μας standards.
Τώρα σε βοήθησα?

Όχι και τόσο. Ποιο πολύ βοήθησες στο να υπάρχουν υποψίες φίλε μου και όχι στο να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα.

Η παιδιά είναι το ποιο σημαντικό στην κοινωνία!

Καλημέρα αγαπητέ μου Dying Incubus.

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Edited by - el.elyon on 18/09/2007 10:16:41

18/09/2007, 11:32:15
quote:
Αγαπητέ μου θεωρώ ότι έχω αναπτύξει πλήρης την άποψη μου ο τι ή Υποκειμενική Αλήθεια θα υπάρχει ή Αντικειμενική. Ίσως όχι στο παρόν θέμα τόσο καλά αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται. Και εξάλλου διαφωνείς μόνο με τα λόγια σου αλλά στην πράξη συμφωνείς μαζί μου γιατί αγαπητέ δεν μπορείς να κάνεις και διαφορετικά. Κανένας δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά!

Αγαπητέ el.elyon, δεν σου ζήτησα να μου αναπτύξεις την άποψη σου περί της ύπαρξης της Αντικειμενικής ή Υποκειμενικής Αλήθειας.
Θυμάμαι ότι το έχεις κάνει παλιότερα, την έχω κατανοήσει, την σέβομαι οπότε εξέφρασα απλά την διαφωνία μου και σου εξήγησα τι πιστεύω εγώ.
Και δεν διαφωνώ μαζί σου σ' αυτό το θέμα μόνο στα λόγια, πίστεψε με...

quote:
Όχι και τόσο. Ποιο πολύ βοήθησες στο να υπάρχουν υποψίες φίλε μου και όχι στο να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα.

Μου αρέσει να δημιουργώ αινίγματα...

Καλή σου μέρα!

In anticipation of my resurrection...

el.elyonΜέλος
18/09/2007, 13:24:55
quote:
Dying Incubus: Αγαπητέ el.elyon, δεν σου ζήτησα να μου αναπτύξεις την άποψη σου περί της ύπαρξης της Αντικειμενικής ή Υποκειμενικής Αλήθειας.
Θυμάμαι ότι το έχεις κάνει παλιότερα, την έχω κατανοήσει, την σέβομαι οπότε εξέφρασα απλά την διαφωνία μου και σου εξήγησα τι πιστεύω εγώ.
Και δεν διαφωνώ μαζί σου σ' αυτό το θέμα μόνο στα λόγια, πίστεψε με...

OK!

quote:
Dying Incubus: Μου αρέσει να δημιουργώ αινίγματα...

Ίσως και η αλήθεια σου να είναι ένα αίνιγμα…….

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

18/09/2007, 20:59:37
Πάνω σε αυτό που λέτε περί αντικειμενικής και υποκειμενικής αλήθειας έχω να πω και γω το εξής. Μπορούν να υπάρχουν και οι δύο μορφές αλήθειας , τι εννοώ με αυτό. ας πάρουμε κάποια απλά παραδείγματα.
Εγώ πιστεύω ότι τα σκυλιά της ράτσας μπόξερ είναι πιο όμορφα από τα σκυλιά της ράτσας τσιουάουα. Αυτό είναι μια υποκειμενική αλήθεια, είναι το "εγώ" το δικό μου που μιλάει.
Τώρα ας πούμε το άλλο, το τετράγωνο είναι το σχήμα που έχει όλες τις πλευρές και όλες τις γωνίες του ίσες, αυτό είναι μία αντικειμενική αλήθεια αποδεχτή από όλους. Πολλές φορές μία υποκειμενική αλήθεια δεν είναι αποδεχτή μόνο από μένα αλλά, και από τον Α τον Β τον Γ και πάει λέγοντας, τότε η υποκειμενική αυτή αλήθεια τείνει να γίνει αντικειμενική, επειδή την θεωρεί μεγάλος αριθμός ατόμων ως ορθή, έστω και αν είναι ομαδική πλάνη.Υπάρχουν και οι δύο μορφές ως αλήθειες. αυτό είχα να πω μόνο και συγχωρήστε με για τα απλοικότατα παραδείγματα που έφερα αλλά ήθελα να γίνουν απόλυτα κατανοητά αυτά που ήθελα να πω.

Wolf

Edited by - keraynos on 18/09/2007 21:03:02

19/09/2007, 00:30:35
quote:
Keraynos - Υπάρχουν και οι δύο μορφές ως αλήθειες. αυτό είχα να πω μόνο και συγχωρήστε με για τα απλοικότατα παραδείγματα που έφερα αλλά ήθελα να γίνουν απόλυτα κατανοητά αυτά που ήθελα να πω.

Keraynos έδωσες το καλύτερο παράδειγμα για αυτές τις δυο μορφές (αλήθειας) αντικειμενική και υποκειμενική.

Άλλωστε μην ξεχνάς ότι η αλήθεια, όποια και αν είναι αυτή, κρύβεται κάτω από τα ποιο απλά πράγματα, που ούτε καν μπορούμε να φανταστούμε ….

el.elyonΜέλος
19/09/2007, 09:54:03
quote:

Πάνω σε αυτό που λέτε περί αντικειμενικής και υποκειμενικής αλήθειας έχω να πω και γω το εξής. Μπορούν να υπάρχουν και οι δύο μορφές αλήθειας , τι εννοώ με αυτό. ας πάρουμε κάποια απλά παραδείγματα.
Εγώ πιστεύω ότι τα σκυλιά της ράτσας μπόξερ είναι πιο όμορφα από τα σκυλιά της ράτσας τσιουάουα. Αυτό είναι μια υποκειμενική αλήθεια, είναι το "εγώ" το δικό μου που μιλάει.
Τώρα ας πούμε το άλλο, το τετράγωνο είναι το σχήμα που έχει όλες τις πλευρές και όλες τις γωνίες του ίσες, αυτό είναι μία αντικειμενική αλήθεια αποδεχτή από όλους. Πολλές φορές μία υποκειμενική αλήθεια δεν είναι αποδεχτή μόνο από μένα αλλά, και από τον Α τον Β τον Γ και πάει λέγοντας, τότε η υποκειμενική αυτή αλήθεια τείνει να γίνει αντικειμενική, επειδή την θεωρεί μεγάλος αριθμός ατόμων ως ορθή, έστω και αν είναι ομαδική πλάνη.Υπάρχουν και οι δύο μορφές ως αλήθειες. αυτό είχα να πω μόνο και συγχωρήστε με για τα απλοικότατα παραδείγματα που έφερα αλλά ήθελα να γίνουν απόλυτα κατανοητά αυτά που ήθελα να πω.

Wolf

Edited by - keraynos on 18/09/2007 21:03:02

Αγαπητέ φίλε keraynos δύστυχος αυτό το μαθηματικό μυαλό ( δεν εννοώ κανέναν από το φόρουμ ) που όλο και περισσότερο κυβερνά έχει καταστρέψει την ορθή σκέψη της φιλοσοφίας!

Στα μαθηματικά υπάρχει μόνο μια Αλήθεια, Αντικειμενική!!!!!!!

Φίλε keraynos από τη στιγμή που υπάρχει το Ψέμα, από εκείνη τη στιγμή δεν υπάρχει Αντικειμενική Αλήθεια αλλά υπάρχει η Υποκειμενική Αλήθεια! Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Εάν κάποιος θέλει να πιστεύει κάτι άλλο, μπορεί να πιστεύει, αλλά στην περίπτωση αυτή μιλάμε για πίστη και όχι Φιλοσοφία……..

Καλημέρα σε όλους!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Edited by - el.elyon on 19/09/2007 09:55:45

19/09/2007, 10:13:55
quote:
el.elyon- Φίλε keraynos από τη στιγμή που υπάρχει το Ψέμα, από εκείνη τη στιγμή δεν υπάρχει Αντικειμενική Αλήθεια αλλά υπάρχει η Υποκειμενική Αλήθεια!

el.elyon καλημέρα .

Φίλε μου δεν θα διαφωνήσω με αυτά που λες, απλά θα ήθελα να σε ρωτήσω ποιος μπορεί να ορίσει, ποιος μπορεί να γνωρίζει πραγματικά από εμάς, το ποια είναι η πραγματική αλήθεια και ποιο το ψέμα .

el.elyonΜέλος
19/09/2007, 10:40:20
quote:

quote:
el.elyon- Φίλε keraynos από τη στιγμή που υπάρχει το Ψέμα, από εκείνη τη στιγμή δεν υπάρχει Αντικειμενική Αλήθεια αλλά υπάρχει η Υποκειμενική Αλήθεια!

el.elyon καλημέρα .

Φίλε μου δεν θα διαφωνήσω με αυτά που λες, απλά θα ήθελα να σε ρωτήσω ποιος μπορεί να ορίσει, ποιος μπορεί να γνωρίζει πραγματικά από εμάς, το ποια είναι η πραγματική αλήθεια και ποιο το ψέμα .

Αγαπητέ μου elo είναι σαν να μου ζητάς να σου πω ποια Υποκειμενική Αλήθεια είναι η Αντικειμενική και ποια το Ψέμα. Ο τι και να σου πω πάντα θα είναι μια υποκειμενική Αλήθεια. Άρα αγαπητέ μου την αντικειμενική αλήθεια την ορίζει μόνο το σύνολο!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

08/12/2008, 12:23:18
Σαμουήλ,
σου βγάζω το καπέλο βρε φίλε γιατί τους φέρνεις βόλτα όλους μόνος σου.

Έχεις ένα τρόπο να τους ωθείς να "βγάζουν τα συκώτια τους" ..... ωπ, να βγάζουν τον πραγματικό τους εαυτό ήθελα να πω.

Ναι, αναφέρομαι στον φίλο μας τον macedon. Έτσι είναι. Βλέπεις τι κάνει ένας άνθρωπος όταν στερέψει από μπλα-μπλα;

--------
Γιαπετ,
Μιας που φαίνεται πως εγώ βλέπω μια "συγκεκριμένη" σοφία και εσύ το γενικεύεις, θα ήθελα να μου πεις ποια είναι τελικά η αρχαία ελληνική σοφία που "υβρίζεται", η οποία κατ' εσέ είναι η "σωστή και ανώτερη" (για να χρησιμοποιήσω την έκφρασή σου) από εκείνη της ενυποστάτου σοφίας;

Θα ήθελα να μου φέρεις συγκεκριμένα παραδείγματα.

Για να δούμε, θα καταφέρουμε να συνεννοηθούμε;

08/12/2008, 12:32:25
τρεχα....

quote:
Πουθενά δεν αναφέρεται η αδικία στη σχέση
δούλου αφέντη, αλλά ακριβώς αντιθέτως, τα αφεντικά να θυμούνται ότι κι αυτοί
έχουν Κύριο και να φέρονται ως αδελφό στους δούλους τους,
εκείνη την εποχή...

Είναι εντελώς αδύνατο να πιστεύεις αυτά που γράφεις, εκτός κι αν την κ. διαθήκη την έχεις "μάθει" μέσω του πνευματικού σου.

Ακριβώς το αντίθετο λέει ο Παύλος, απευθυνόμενος στους δούλους.
Τους λέει ότι πρέπει να υπακούν στους κυρίους τους όπως εκείνοι υπακούν στο χριστό.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

08/12/2008, 12:47:56
Ώρες ώρες φίλε μου Γιάπετ, νομίζω ότι είσαι ....κρυπτοχριστιανός
και βοηθάς μόλις νομίσεις ότι χρειάζεται...
Έτσι και με το "Ακριβώς το αντίθετο λέει ο Παύλος, απευθυνόμενος στους δούλους.
Τους λέει ότι πρέπει να υπακούν στους κυρίους τους όπως εκείνοι υπακούν στο
Χριστό."
Δηλαδή φίλε μου, ποιούς λέει ότι κι αυτοί υπακούν στο Χριστό, τους δούλους, τους
αποστόλους ή τους αφέντες τους;
Αυτο δεν είπα κι εγώ;Πονηρούλη, πάλι να με βοηθήσεις ήθελες...
08/12/2008, 13:02:22
quote:
Επισης, θα μπορουσες να μου πεις απο πού πηρες τη πληροφορία για αυτο που αναφερεις οτι είπε ο Κωστης Στεφανόπουλος?Το μνμ αυτο παει στον Γιαπετ.
Αν παρεμβω θα τιμωρηθω ; Ας ειναι δεν πειραζει ... χαλαλι ...

Ο δρ. Γεωργιος Χατζηθεοδωρου απο την Γερμανια , πολιτικος μηχανικος, υφηγητης στο Πολυτεχνειο του Ααχεν, απεστειλε επιστολη προς τον προεδρο της Δημοκρατιας κ. Κωστη Στεφανοπουλο, στην οποια περιελαβε τα ανθελληνικα κειμενα που ψαλλονται μεχρι και σημερα στις εκκλησιες (την ιδια επιστολη την κοινοποιησε και προς τον Χριστοδουλο )

Ακολουθει η ιστορικη απαντηση του προεδρου την φωτοτυπια της οποιας εδημοσιευσε ο Δαυλος στο τευχος 247 του 2002 :

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Αθήνα, 29 Μαρτίου 2002

Κύριε Χατζηθεοδώρου,

Έλαβα την από 26.3.2002 επιστολήν σας. Οι αναθεματισμοί κλπ. κατά των Ελλήνων εγράφησαν προ αιώνων και θα έπρεπε νυν να παραλείπονται. Η εκκλησία, ως φαίνεται, διστάζει να προβεί σε μεταβολές χάριν της παραδόσεως.

Με χαιρετισμούς
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Το περιεχομενο της επιστολης θα το βρεις εδω ...

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

08/12/2008, 13:09:35
Αγαπητέ μου ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, αν δεν το ξέρεις ο Στεφανόπουλος,
αποτέλεσαι ένα ανδρεικελο, αλλά το θέμα είναι για μένα, ότι
μάλλον δεν κατάλαβε τι του έλεγε ο ..γερμανός...
Βλέπεις, δεν μπορεί Έλληνες να υβρίζουν Έλληνες, ότι
είναι ....Έλληνες!!! Ξεκολάτε απο το θέμα, πάει αυτό άλλο... Δεν
στέκει όσα φιλιά της ζωής κι αν του δώσετε...
Έλληνες απέναντι σε Έλληνες, γιατί είναι Έλληνες...
08/12/2008, 13:55:30
quote:
Αγαπητέ μου ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, αν δεν το ξέρεις ο Στεφανόπουλος,
αποτέλεσαι ένα ανδρεικελο

Η αληθεια ειναι οτι εχουν αφερεθει πολλες αρμοδιοτητες απο τον προεδρο της Δημοκρατιας , δεν διαφωνω ... δεν θα χαρακτηριζα ομως ποτε τον θεσμο αυτον ετσι ...
quote:
αλλά το θέμα είναι για μένα, ότι
μάλλον δεν κατάλαβε τι του έλεγε ο ..γερμανός...
Ναι ναι , ειναι πλανεμενος κι αυτος ... βρε συνελθεεεεε ...
quote:
Βλέπεις, δεν μπορεί Έλληνες να υβρίζουν Έλληνες, ότι
είναι ....Έλληνες!!! Ξεκολάτε απο το θέμα, πάει αυτό άλλο... Δεν
στέκει όσα φιλιά της ζωής κι αν του δώσετε...
Έλληνες απέναντι σε Έλληνες, γιατί είναι Έλληνες...

Ακομη δεν ελοιωσε αυτη η καραμελα ;

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

samuel1974Μέλος
08/12/2008, 14:44:10
quote:

quote:
samuel1974
Το γράφει σε σχετικά απλά ελληνικά. ήτανε Ελληνίς στη γλώσσα

Πού λέει "Ελληνίς στη γλώσσα"; Ελληνίς σκέτο γράφει. Αυθαίρετη ερμηνεία σου είναι

quote:
samuel1974
Μιλάει για μία εξηλληνισμένη Σύρια

Πού το λέει; "Ελληνίς λέει". Αυθαίρετη ερμηνεία σου είναι

quote:
samuel1974
η οποία μάλλον ήτανε ειδωλολάτρισσα.

Πού το λέει; "Ελληνίς λέει". Αυθαίρετη ερμηνεία σου είναι

macedon

Mάρκου 7:26 ἡ δὲ γυνὴ ἦν ῾Ελληνίς, Συροφοινίκισσα τῷ γένει
/
/
/
/
/

Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΣΙΩΝ ΕΡΧΕΤΑΙ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΥΠΕΡΟΠΛΑ

Edited by - samuel1974 on 08/12/2008 14:49:09

08/12/2008, 14:53:51
ας δουμε λιγο τους αναθεματισμους

http://www.kalami.net/2005/arthra/anathematismoi.html

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ: Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θρά­σος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑ­ΘΕΜΑ ΑΝΑ­ΘΕΜ ΑΝΑΘΕΜΑ.

στον πρώτο αναθεματισμό αναθεματίζει εκτός από την άποψη για τις ψυχές και ολα τα κτιστά δηλαδή με λίγα λόγια αν κάποιος πει οτι ο άνθρωπος δεν φτιάχτηκε με σάλια και χώμα τότε αναθεματίζεται
αν κάποιος πει ότι η γη δεν είναι επίπεδη και ο ουρανός σκηνή και τα άστρα σημάδια φωτεινά πάνω στην σκηνή αναθεματίζεται αν κάποιος πει ότι ο υπάρχουν μεγαλύτερα ουράνια σώματα από τον ήλιο και το φεγγάρι τότε αναθεματίζεται και γενικά αν κάποιος πει οτιδήποτε διαφορετικό από αυτά που λέει η παλαιά διαθήκη για την δημιουργία του κόσμου αναθεματίζεται

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ: Σε όσους προτιμούν τη λεγόμενη σοφία των εκτός χριστιανισμού ΕλΛΗνων την ανόητη και ακο­λουθούν τους δασκάλους τους και δέχονται ότι υπάρ­χει με­τεμψύχωση ή ότι οι ανθρώπινες ψυχές χάνονται όπως τα άλογα ζώα και ξεπέ­φτουν στην ανυπαρ­ξία και εξαιτίας αυτών των ιδεών τους αθετούν την ανά­σταση, την κρίση [κατά τη δευτέρα παρουσία] και την τελική ανταπόδοση σύμ­φωνα με όσα έπραξε στη ζωή του ο καθένας, ΑΝΑ­ΘΕΜΑ ΑΝΑ­ΘΕΜΑ ΑΝΑ­ΘΕΜΑ ΑΝΑ­ΘΕΜΑ

εδώ έχουμε αναθεματισμό μόνο για θρησκευτικά ζητήματα

ΤΡΙΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ: Σε όσους λένε ότι είναι καλύτεροι κατά πολύ οι σοφοί των ΕΛΛΗΝΩΝ και οι πρω­το­στά­τες στις αιρέ­σεις, στους οποίους οι επτά άγιες και Καθολικές Σύνοδοι και όλοι οι Πα­τέρες που έλαμψαν μέσα στην Ορθοδοξία τους επέβαλαν ανάθεμα, ως ξένους στην Καθολική Εκκλησία, καθώς πλεόνασαν τα ψεύτικα και βρόμικα λό­για τους και εδώ και στη μέλλουσα κρίση, και σε κείνους που είναι ευ­σεβείς και ορθόδοξοι αλλά αμάρ­τησαν από ανθρώπινο πάθος ή από άγνοια, ΑΝΑ­ΘΕΜΑ ΑΝΑ­ΘΕΜΑ ΑΝΑ­ΘΕΜΑ

και εδώ βλέπουμε ότι οποίος δεν δέχεται τις ασυναρτησίες της εκκλησιάς περί του οτιδήποτε λέει αυτή ως σωστό τρώει ανάθεμα

ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ: Σε όσους αποδέχονται τις διδασκαλίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και δεν τις σπουδάζουν μόνο για μόρφωση, αλλά ακολουθούν και τις ιδέες τους τις μάταιες και τις πιστεύουν ως αληθινές, και μάλιστα ωσάν αυτές να περιέχουν τη βεβαιότητα, και επιμέ­νουν να παρασύρουν σ’ αυτές άλλοτε κρυφά και άλλοτε φα­νερά και να τις δι­δάσκουν χωρίς κανέναν ενδοιασμό, ΑΝΑΘΕΜΑ ΑΝΑ­ΘΕΜΑ ΑΝΑ­ΘΕΜΑ

και εδώ οποίος δέχεται την γεωμετρία πχ ή οτιδήποτε ως σωστό ενώ η εκκλησιά το θεωρεί λάθος τότε τρώει ανάθεμα και μάλιστα τρώνε ανάθεμα και οι δάσκαλοι που τα διδάσκουν αυτά

ΠΕΜΠΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ: Σε όσους με δική τους πρωτοβουλία, μαζί με τα άλλα μυθικά πλάσματα, δια­στρεβλώνουν τα της δημιουργίας του ανθρώπου και δέχονται ως αληθινές τις πλατωνικές ιδέες και ισχυ­ρίζονται ότι οι ίδιοι από μόνοι τους διαμορφώνουν άποψη και προφα­νώς αμφισβητούν την απόλυτη εξουσία του Δημιουργού, ο οποίος από την ανυπαρ­ξία έφερε στην ύπαρξη τα πάντα και ως Ποιητής έθεσε σε όλα αρχή και τέλος με τη δύναμη του εξουσιαστή και δε­σπότη, ΑΝΑ­ΘΕΜΑ ΑΝΑ­ΘΕΜΑ ΑΝΑ­ΘΕΜΑ

εδώ έχουμε και κάτι που μπορεί να αθωώσει όλους τους εγκληματίες εκτός του ότι αναθεματίζει όσους λένε κάτι διαφορετικό από την δημιουργία του κόσμου με σάλια και λοιπά κόλπα από τον θεό οποίος πει ότι έχει ελεύθερη βούληση τότε και αυτός αναθεματίζεται έτσι θα πάω να κάνω καμιά δεκάρια φόνους και θα πω ότι δεν μπορώ να διαμορφώσω άποψη από μόνος μου γιατί με εξουσιάζει απολυτά ο δημιουργός του κόσμου

ΈΚΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ: Σε όσους δέχονται και διαδίδουν τις μάταιες αντιλήψεις των ΕΛΛΗΝΩΝ, και ότι οι ψυχές προ­ϋπήρχαν και ότι δεν προήλθαν ούτε προέκυψαν από την ανυπαρξία τα πά­ντα και ότι ήρθε το τέλος της κολάσεως από τη στιγμή που δημιουργή­θηκε και η κτίση και το ανθρώπινο είδος, και διαδίδουν με τέτοια λόγια ότι η Βασιλεία των Ουρανών έχει τελείως καταργηθεί και εκλείψει, την οποία και ο ίδιος ο Χρι­στός και Θεός μας δίδαξε ως αιώνια και ακατάλυτη, παρέδωσε και εμείς από την Παλαιά και Καινή Διαθήκη παραλάβαμε ότι και η Κόλαση είναι ατέλειωτη και η Βασιλεία παντοτινή, καταστρέφουν με τέτοια λόγια και τους εαυτούς τους και προξενούν σε άλλους αιώνια καταδίκη, ΑΝΑΘΕΜΑ ΑΝΑ­ΘΕΜΑ ΑΝΑ­ΘΕΜΑ

εδώ έχουμε πάλι αναθεματισμό μόνο για θρησκευτικά ζητήματα

ΕΒΔΟΜΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ: Σε όσους ακόμη φρονούν και λένε ότι κάθε φυσική δύναμη και ενέργεια της τρισυ­πόστατης Θεότητας είναι εκ των υστέρων δημιουργημένη, αναγκά­ζονται ως εκ τούτου να δεχτούν ότι θεία ουσία είναι χωρίς άλλο εκ των υστέρων δημιουργημένη· γιατί αν εκ των υστέρων δημιουργημένη ενέργεια κατά τους Αγίους, θα φανερώσει ότι είναι εκ των υστέρων δη­μιουργημένη και η φύση. Αυτή όμως είναι άκτιστη, θα τη χαρακτηρίσει κανείς άκτιστη ου­σία και εξ αυτού του λόγου και όσοι ζουν με την καθαρή και αμόλυντη χριστιανική πίστη κινδυ­νεύουν να περιπέσουν σε πλήρη αθεΐα και να δεχτούν την ελληνική μυθολογία και τη λατρεία των δημιουργημάτων. Σε όσους άρα δεν ομολογούν, σύμφωνα με τις θεόπνευστες θεολογικές ερμηνείες των Αγίων και το ευσεβές φρόνημα της Εκκλησίας, ότι είναι άκτιστη κάθε φυσική δύναμη και ενέργεια της τρισυ­πόστατης Θεότητας, ΑΝΑΘΕΜΑ ΑΝΑ­ΘΕΜΑ ΑΝΑ­ΘΕΜΑ.

εδώ αναθεματίζει πάλι όσους δεν δέχονται την δημιουργία του κόσμου από τον θεό

http://ethnikoi.org/anathemata.html
1. Ετι τοις φρονούσι και λέγουσι, κτιστήν είναι πάσαν φυσικήν δύναμιν και ενέργειαν της τρισυποστάτου Θεότητος ως κτιστήν εκ τούτου πάντως, και αυτήν την θείαν ουσίαν αναγκαζομένοις δοξάζειν κτιστή γαρ κατά τους Αγίους ενέργεια, κτιστήν δηλώσει και φύσιν. Άκτιστον δε, άκτιστον χαρακτηρίσει ουσίαν. Καντεύθεν ήδη κινδυνεύουσιν εις αθείαν παντελή περιπίπτειν, και την Ελληνικήν μυθολογίαν, και των κτισμάτων λατρείαν τη καθαρά και αμώμω των Χριστιανών Πίστει προστριβομένοις, μη ομολογούσι δε κατά τας Αγίων θεοπνεύστου θεολογίας και το της Εκκλησίας ευσεβές φρόνημα άκτιστον είναι πάσαν φυσικήν δύναμιν και ενέργειαν της τρισυποστάτου Θεότητος ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

2. Τοις μετά των άλλων μυθικών πλασμάτων, αφ' εαυτών και την καθ' ημάς κλίσιν μεταπλάττουσι, και τας Πλατωνικάς ιδέας ως αληθείς δεχομένοις, και αυθυπόστατον την ύλην παρά των ιδίων μορφούσθαι λέγουσι, και προφανώς διαβάλλουσι το αυτεξούσιον του Δημιουργού, του από του μη όντος ει το είναι παραγάγοντος τα πάντα, και ως Ποιητού πάσιν αρχήν και τέλος επιτιθέντος εξουσιαστικώς και δεσποτικώς ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

3. Τοις τα Ελληνικά διεξιούσι μαθήματα, και μη δια παίδευσιν μόνον ταύτα παιδευομένοις, αλλά και ταις δόξαις αυτών ταις ματαίας επομένοις, και ως αληθέσι πιστεύουσι, και ούτως αυταίς ως το βέβαιον εχούσας εγκειμένοις ώστε και ετέρους ποτε μεν λάθρα, ποτέ δε νοερώς ενάγειν αυταίς και διδάσκειν ανενδοιάστως ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

4. Τοις δεχομένοις, και παραδίδουσι τα μάταια και Ελληνικά ρήματα, ότι τε προϋπαρξις εστι των ψυχών και εκ του μη όντος τα πάντα εγένετο, και παρήχθησαν, ότι τέλος εστί της κολάσεως, ή αποκατάστασις αύθις της κτίσεως, και των ανθρωπίνων πραγμάτων, και δια των τοιούτων λόγων την Βασιλείαν Των Ουρανών λυομένην πάντως, και παράγουσαν εισάγουσιν, ήν αιωνίαν και ακατάλυτον αυτός τε ο Χριστός και Θεός ημών εδίδαξε, και παρέδοτο, και δια πάσης της παλαιάς και νέας Γραφής ημείς παρελάβομε, ότι και η Κόλασις ατελεύτητος και η Βασιλεία αίδιος, δια δε των τοιούτων λόγων εαυτούς τε απολλύασι, και ετέροις αιωνίας προξένοις γινομένοις ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

5. Τοις ευσεβείν μεν επαγγελομένοις, τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη και Καθολική Εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γής, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς, ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

6. Τοις την μωράν των έξωθεν (=Ελλήνων) φιλοσόφων λεγομένην σοφίαν προτιμώσι, και τοις καθηγηταίς αυτών επομένοις, και τας τε μετεμψυχώσεις των ανθρωπίνων ψυχών, ή και ομοίως τοις αλόγοις ζώοις ταύτας απόλλυσθαι, και εις το μηδέν χωρείν δεχομένοις και δια τούτο ανάστασιν και κρίσιν και την τελευταίαν των βεβιωμένων ανταπόδοσιν αθετούσιν ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

7. Τοις λέγουσιν, ότι οι των Ελλήνων σοφοί και πρώτοι των αιρεσιαρχών, οι παρά των επτά Αγίων και Καθολικών Συνόδων, και παρά πάντων των εν Ορθοδοξία λαμψάντων Πατέρων αναθέματι καθυποβλήθέντας, ως αλλότριοι της Καθολικής Εκκλησίας δια την εν λόγοις αυτών κίβδηλον και ρυπαράν περιουσίαν κρείττονες εισί κατά πολύ, και ενταύθα, και εν τη μελλούση κρίσει, και των ευσεβών μεν και ορθοδόξων ανδρών, άλλως δε κατά πάθος ανθρώπινον ή αγνόημα πλημμελησάντων ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

.

samuel1974Μέλος
08/12/2008, 15:02:43
@ Ψηλέ

quote:

Σαμουήλ,
σου βγάζω το καπέλο βρε φίλε γιατί τους φέρνεις βόλτα όλους μόνος σου.

Έχεις ένα τρόπο να τους ωθείς να "βγάζουν τα συκώτια τους" ..... ωπ, να βγάζουν τον πραγματικό τους εαυτό ήθελα να πω.

Ναι, αναφέρομαι στον φίλο μας τον macedon. Έτσι είναι. Βλέπεις τι κάνει ένας άνθρωπος όταν στερέψει από μπλα-μπλα;

Να σαι καλά!

Τις επόμενες ημέρες και μάλλον μέχρι και τα Χριστούγεννα δε θα έχω χρόνο να βλέπω τι ψέματα διασπείρουνε οι Νεοϊουλιανικοί μέσα στο φόρουμ.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΣΙΩΝ ΕΡΧΕΤΑΙ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΥΠΕΡΟΠΛΑ