ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- "Ancient Aliens" - τηλεοπτική σειρά του History channel - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- "Ancient Aliens" - τηλεοπτική σειρά του History channel - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

IndustrialAngel60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
21/04/2011, 13:35:45
quote:
Είμαι σε θέση να ξέρω τι είδους οπλα θα υπάρχουν τότε.
Εσύ είσαι?

Μμμμμμ...
Ίσως πολύ καλύτερα από εσένα ΝΙΚΟΜΑΧΕ...
Βλέπεις η κατασκευή και η χρησιμοποίηση ενός όπλου έγκειται στους εξής παράγοντες:
1) Την ανάγκη του ανθρώπου για ανωτερότητα και για τρυφηλία.
2) Την τεχνολογική ικανότητα του ανθρώπου η οποία προέρχεται με την μάθηση του.
3) Την θέληση του ανθρώπου να επιβληθεί με οποιονδήποτε τρόπο.

Άρα σε κάθε περίπτωση για ένα πολιτισμό του παρελθόντος θα είχαμε:
α) όλη την ιστορία του πριν καταστραφεί μέσα από αρχαιολογικά στοιχεία - τι διάολο αφανίσανε κάθε πέτρα που είχαν χτίσει...
β) Τα υπολείμματα από αυτό τον υποτιθέμενο πολιτισμό και πιο πάνω. Βλέπεις ακόμα και σήμερα μπορούμε να βρούμε στοιχεία στο έδαφος π.χ. από τις μεγάλες φωτιές που έβαλαν οι Μαορί στο νότιο νησί της Νέας Ζηλανδίας κάπου στα 1350, να βρούμε στοιχεία καλλιέργειας της γης στην Σουηδία κάπου στο 2000π.χ. ή ακόμα και να βρούμε με τι τρέφονταν οι Νεάτερνταλ στις σπηλιές το 100.000 π.χ....
γ) Εάν φτάνουμε σε υστερίες του τύπου

quote:
Και φυσικά,μιά τυχαία και βίαιη γεωλογική μεταβολή,θα μπορούσε
ή οχι να εξαφανίσει εντελώς και τις 5 ηπείρους και να εμφανίσει
καινούργιες?

απλώς έχουμε πιάσει εξ ανάγκης το απίθανο.
Βλέπεις για κάθε περίπτωση που θα υπάρχει ένα σενάριο, θα πρέπει να πρώτα να ελέγχουμε εάν υπάρχει κάποια βάση. Πως είναι δυνατόν να γράφουμε κάτι τόσο απίθανο, όταν έχουμε ήδη στα χέρια μας στοιχεία για την γεωλογική ιστορία των ηπείρων τα τελευταία 2.000.000.000 χρόνια;;;
Πως είναι δυνατόν να σκεφτόμαστε καν, κάτι τόσο γελοίο, όταν ξέρουμε με ακρίβεια χιλιομέτρου από την γεωλογία και κάποιες άλλες επιστήμες, την μετακίνηση του φλοιού της γης ανά ήπειρο, τα τελευταία 5.000.000 χρόνια;;;

Άρα άλλο το τι θέλουμε να ονειρευόμαστε, να ποθούμε ή να ελπίζουμε και άλλο το τι είναι αλήθεια, η οποία βγαίνει μόνο μέσα από τα επιστημονικά δεδομένα...

quote:
Τα κόκαλα του πρό-προ-προ-προ-προ πάπου σου,μπορείς να τα βρείς?
Οχι?
Αρα δεν υπήρξε ποτέ!!

Μπορώ να πω ότι έχεις δίκιο σε αυτό. Ίσως δε να είμαι και φύτεμα εξωγήινων.
Όμως άλλο ο πρόγονος ενός και μόνο ανθρώπου και άλλο οι πρόγονοι όλων των ανθρώπων... Μην μπερδεύεις τα δύο στοιχεία...

quote:
Το αποκλείεις πέραν πάσης αμφιβολίας?

Ναι, αποκλείω κάθε πολιτισμό πέραν του δικού μας για ένα απλό λόγο:
Τα αρχαιολογικά στοιχεία!!! Που να πάρει - δεν έχουμε κανένα!!!
Πως λοιπόν να πιστέψω ότι μπορεί να υπάρχει μία περίπτωση, όταν δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο;;;

quote:
Και τι σχέση εχει αυτό με αυτό πού απλά ρώτησα με ρητορική
ερώτηση,γιατι δεν υπάρχει κανείς να απαντήσει?
Αν υπάρχει εξωγήινη φυλή με 4 δάχτυλα,ΑΝ πέρασε απο εδώ μιά
βόλτα,είναι ερωτήματα αναπάντητα.

Απλά γιατί οι ρητορικές ερωτήσεις στα φόρουμ πολλές φορές δημιουργούν δεδικασμένα. Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να φανταζόμαστε πράγματα και θάματα και ύστερα να γράφουμε "είναι ερώτημα αναπάντητο"...
Τα πάντα έχουν σχέση με την πραγματικότητα και τα δεδομένα, που έχεις ανά χείρας, και όχι αυτά που έχουν δημιουργηθεί σε ένα φανταστικό κόσμο...
21/04/2011, 13:45:39
2 θέματα θα θίξω.

1. Το ότι υπήρξε ο προπάππος κάποιου αποδεικνύεται από το γεγονός ότι αυτός ο κάποιος υπάρχει. Δεν μπορεί να έχει γεννηθεί αλλιώς

2. Το επιχείρημα "εσύ μπορείς να αποδείξεις ότι ΔΕΝ..." είναι λανθασμένο. Υπάρχει το λεγόμενο "burden of proof". Αυτός που κάνει ισχυρισμούς αποδεικνύει την ισχύ τους και δε ζητάει από τους άλλους να του αποδείξουν τη διαφωνία τους.

21/04/2011, 15:40:37
Αθεε
Αναφέρομαι μόνο στο τόπικ εξ αιτίας του οποίου μού
απάντησε ο ΟΑΝΝΗΣΕΑ.Οσο για την άποψή μου περί εξωγήινης
έλευσης στο παρελθόν,το θεωρώ πιθανότατο,για λόγους
άσχετους με ευρήματα.Για λόγους καθαρά στατιστικούς,σε σχέση
με ηλικία Γής, Σύμπαντος,υπαρξης κατοικημένων κόσμων.

ΟΑΝΝΗΣΕΑ
Ημουν αρκετά σαφής και σου ανέφερα όπλα ονομαστικά.
Οχι στις ανάγκες κατασκευής.
Οχι σε υποθετικές,αλλά πραγματικές έρευνες οπλων.
Αν νομίζεις οτι η αλήθεια βγαίνει ΜΟΝΟ μέσα απο τα
επιστημονικά δεδομένα,δικαίωμά σου.
Εγώ δεν το νομίζω.
Οι ρητορικές ερωτήσεις στα φόρουμ δημιουργούν δεδικασμένα?
Διαβάζεις τι γράφεις?Τι διαφορα θα είχε αν σου εκανα ρητορική
ερώτηση προσωπικά?Θα το καταλάβαινες απο τις συσπάσεις του
προσώπου?

Industrialangel:

2 θέματα θα θίξω.

1. Το ότι υπήρξε ο προπάππος κάποιου αποδεικνύεται από το γεγονός ότι αυτός ο κάποιος υπάρχει. Δεν μπορεί να έχει γεννηθεί αλλιώς

2. Το επιχείρημα "εσύ μπορείς να αποδείξεις ότι ΔΕΝ..." είναι λανθασμένο. Υπάρχει το λεγόμενο "burden of proof". Αυτός που κάνει ισχυρισμούς αποδεικνύει την ισχύ τους και δε ζητάει από τους άλλους να του αποδείξουν τη διαφωνία τους.
=========================================================

Και στα δύο διαφωνώ.
1. Είσαι απόλυτα σίγουρος οτι δεν μπορεί να έχει γεννηθεί αλλοιώς?
Εγώ δεν είμαι.Υπάρχουν και άλλοι μέθοδοι.

2.Οχι φίλε μου.Εγώ λέω κάτι και εσύ αν δεν το πιστεύεις να μού
το αποδείξεις οτι είναι λάθος.Υπάρχει και αυτό.Εσύ ειδικά έχεις
αναλωθεί σε σεντόνια να το αποδείξεις.[οχι σε μενα]
Και πόσο μάλλον να αποδείξεις,αυτά που λέω εγω,αφού είναι γεμάτα
απο ΑΝ,ΙΣΩΣ,ΜΗΠΩΣ,ΠΩΣ.
Βλέπεις φίλτατε Βιομηχανικέ και εσυ επίσης φίλτατε ΟΑΝΝΗΣΕΑ,ότι
προσπαθείτε να επιβάλετε μιά άποψη,σε αντίθεση με εμένα που,απλές
υποθέσεις και ερωτήσεις κάνω?

Συμβουλή:
Κάποτε ήμουν σαν και εσάς.Θεωρούσα οτιδήποτε έξω απο την επιστήμη
μαλακία.Ημουν τεχνοκράτης μέχρι αηδίας.Απέριπτα κάθε τι το μη
επιστημονικώς παραδεκτό.Ομως...συνέβησαν αρκετά και άλλαξα γνώμη.
Αν ξέρατε τι δεν ξέρετε!!!
Αν νομίζετε οτι ο κόσμος είναι αυτό που βλέπετε,τότε...δικαιολογείστε.
Δεν σκοπεύω να ανοίξω κουβέντα επ αυτού,οπότε αφήστε το όπως έχει.
Αν απο αυτά που μου <ξεφεύγουν} κατά καιρούς,κρατήσετε κάτι,καλό
θα είναι!
Αλλωστε σε φόρουμ εσωτερικής αναζήτησης είμαστε.
Δεν έχω δικαίωμα να πιστεύω ότι θέλω?
Η συμβουλή ειναι,βγάλτε τις παρωπίδες.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

21/04/2011, 17:04:12
quote:
Αθεε
Αναφέρομαι μόνο στο τόπικ εξ αιτίας του οποίου μού
απάντησε ο ΟΑΝΝΗΣΕΑ.Οσο για την άποψή μου περί εξωγήινης

η γνωστή μέθοδος κωλοτούμπα

quote:
Και στα δύο διαφωνώ.
1. Είσαι απόλυτα σίγουρος οτι δεν μπορεί να έχει γεννηθεί αλλοιώς?
Εγώ δεν είμαι.Υπάρχουν και άλλοι μέθοδοι.

άρχισαν να φτιάχνουν εξ ολοκλήρου τεχνητούς ανθρώπους;

γιατί η μόνη μέθοδος που ξέρω είναι ένωση σπερματοζωαρίου με ωαρίου
αν βάλουμε και την κλωνοποίηση τότε πάλι έχουμε προπάππου γιατί περνούμε κύτταρο από άτομο

quote:
2.Οχι φίλε μου.Εγώ λέω κάτι και εσύ αν δεν το πιστεύεις να μού
το αποδείξεις οτι είναι λάθος.Υπάρχει και αυτό.

ωραία εγώ λέω ότι υπάρχει ένας τεράστιος αόρατος δράκος στο δωμάτιο σου και εσύ πρέπει να μου αποδείξεις ότι δεν υπάρχει

“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

21/04/2011, 17:08:23
quote:
Συμβουλή:
Κάποτε ήμουν σαν και εσάς.Θεωρούσα οτιδήποτε έξω απο την επιστήμη
μαλακία.Ημουν τεχνοκράτης μέχρι αηδίας.Απέριπτα κάθε τι το μη
επιστημονικώς παραδεκτό.Ομως...συνέβησαν αρκετά και άλλαξα γνώμη.
Αν ξέρατε τι δεν ξέρετε!!!

αυτό μου θυμίζει την αστειότητα που λένε κάποιοι

"κάποτε ήμουν και εγώ άθεος έτρεχα σε πάρτη και ξενυχτούσα έκανα και χασίς αλλά μια μέρα έκλασε το γατί του γείτονα και από τότε πείστηκα ότι υπάρχει θεός"

“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

21/04/2011, 17:36:40
Αθεε

Είπα οτι ήθελα να πώ.
Η συνέχεια στο θέμα είναι <κατινίστικη>.
Ολη δική σου.λίγα είπες!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

21/04/2011, 17:54:29
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
quote:

Φίλε Νικόμαχε τα λόγια σου χάνεις.

OANNHSEA

quote:
Ναι, αποκλείω κάθε πολιτισμό πέραν του δικού μας για ένα απλό λόγο:
Τα αρχαιολογικά στοιχεία!!! Που να πάρει - δεν έχουμε κανένα!!!
Πως λοιπόν να πιστέψω ότι μπορεί να υπάρχει μία περίπτωση, όταν δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο;;;

Πώς και τι μπορεί να συζητήσει κανείς με έναν άνθρωπο που σκέφτεται τόσο λογικά.

Δεν είναι έτσι ρε φίλε.
Η έπαρση δεν σε αφήνει να δείς.
Το έχετε παραδεχθεί και οι δύο σας oannsea και ΙΑ οτι εσείς οι μηχανικοί έχετε αυτο το κουσούρι.
Εμείς τι σας φταίμε ρε παιδιά?

Edited by - allzzaro on 21/04/2011 18:05:32

21/04/2011, 18:02:26
quote:
allzzaro

Ονομα και πράγμα είσαι βρε agnostic?
Κάποιος Νόννος και κάποιος Πλούταρχος.

Τίποτα με λίγα λόγια φίλε μου allzzaro αφού οι συγγραφείς αυτοί έγραφαν ή αναπαρήγαγαν μυθοπλασίες που επινοούνταν για διάφορους λόγους. Π.χ. η "εκπολιτιστική" εκστρατεία του Διονύσου όπως την περιγράφει ο Νόννος φαίνεται ότι έχει εμπνευστεί από την εκστρατεία του Μ. Αλέξανδρου. Οι αρχαίοι Ελληνες (και άλλοι λαοί) επινοούσαν αιτιολογικούς μύθους για να ερμηνεύσουν πολλές εκφάνσεις του κόσμου όταν δεν είχαν τις απαραίτητες ειδικές γνώσεις. Αν π.χ. έβλεπαν μια φυλή στην Ινδία που σημάδευε τα βόδια της με ρόπαλα ή ντυνόταν με δέρματα ζώων θα προσπαθούσαν να εξηγήσουν το φαινόμενο με έλευση του Ηρακλή. Αν παρατηρούσαν μία τελετή ή ένα έθιμο που τους θύμιζε την εκστατική λατρεία του Διονύσου θα φαντάζονταν ότι ο Διόνυσος πέρασε από τα μέρη αυτά. Αν υπήρχαν και μερικοί καπάτσοι ποιητές ή μυθογράφοι να συνθέσουν μερικές ευχάριστες ηρωικές ιστορίες γύρω απ'αυτά θα διαθέταμε τέτοιου είδους φανταστικά κειμενα όπως και διαθέτουμε. Η ιστορική-αρχαιολογική αξία τους όμως είναι μηδαμινή. Ακόμα και οι ίδιοι οι αρχαίοι Ελληνες όπως ο Στράβων, ο Ερατοσθένης ή ο Αρριανός απέρριπταν ή αμφισβητούσαν τις "εκπολιτιστικές" εκστρατείες Ηρακλεους και Διονύσου, θεωρώντας τες μυθοπλασίες. Οχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία όταν διαθέτουμε τις μαρτυρίες της προϊστορικής αρχαιολογίας για κάθε περιοχή αλλά είναι ενδιαφέρον που μερικοί πρόγονοί μας είχαν καταλάβει τι παραφιλολογία κυκλοφορουσε στην αρχαιότητα.

quote:
allzzaro

Πάλι επικαλείσαι τον επιστημονικό φορέα βρε agnostic.
Δεν έχει στοιχεία ο επιστημονικός φορέας τι θέλεις να επικαλεστεί?

Δεν έχει στοιχεία ο επιστημονικός φορέας? Ολόκληρη αρχαιολογία, γεωλογία και τόσοι επιστημονικοί κλάδοι ακόμη πού νομίζεις ότι στηρίζονται βρε allzzaro? Σε απλοϊκές μυθοπλασίες των αρχαίων λαών? Σε χειροπιαστά στοιχεία στηρίζουν το οικοδόμημά τους και πολύ συχνά ιδιαίτερα ισχυρά και τεκμηριωμένα. Ας μην γινόμαστε ισοπεδωτικοί...

Lost in Necropolis

La ville de la mort

21/04/2011, 18:03:13
quote:
Εκεί είχε παρουσίαση της πολιορκίας της Ιεριχούς. Στο Ancient Aliens οι ομιλητές υποστηρίζουν πως τα τοίχη πιθανόν να έπεσαν από την χρήση ενός όπλου υπερήχων,το οποίο παρουσιάστηκε στην Βίβλο ώς οι "Σάλπιγγες της Ιεριχούς". Έδειχναν και διάφορα πειράματα και εξηγούσαν για το πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Στη Ιεριχώ είναι ακόμη το σίριαλ?
Έχουμε δρόμο ακόμα για την γη της επαγγελίας.

Όταν θα φτάσουμε στον Ιησού του Ναυή με το περίφημο αστρονομικό θάμα και το
“στήτω ο ήλιος κατα Γαβαών και η Σελίνη κατα φάραγγα Αιλών” να δούμε πως θα το εξηγήσουμε.

Εκεί μόνο σεξωγήινη και μάλιστα πολύ περπατημένη τεχνολογία θα μπορούσε να παγώσει την ουράνια αρμονία.

Γιαυτό λέω έχουμε δρόμο ακόμα
Είναι πολλά τα αναθεματισμένα Εβραίικα παραμύθια.

Μα θα μου πεις εδώ σοβαροί Αμερικάνοι επιστήμονες ψάχνουν ακόμα να βρουν την κιβωτό του Νώε στο Αραράτ.

Έ!! λίγο είναι?

21/04/2011, 18:14:14
quote:

Δεν επιβάλουμε μία άποψη, είναι η λογική και οι θετικές επιστήμες κόντρα στο αν, ίσως, μπορεί, και αν αυτό...
Εάν λοιπόν θεωρείς ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι π.χ. για να γιατρέψεις αρρώστους εκτός από τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για φάρμακα και μηχανήματα, τότε ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα...

quote:
Οσο για την άποψή μου περί εξωγήινης

Άλλο τα μαθηματικά και η στατιστική, και άλλο οι δήθεν αποδείξεις που έχουν οι άνθρωποι επί αυτού.
Εάν πιάσουμε την στατιστική και την εξωβιολογία, τότε θα έχουμε πολλά θεωρητικά προβλήματα να λύσουμε - και αυτό έγραφα μερικές σελίδες πιο πριν για την εξωγήινη ζωή.

quote:
Αλλωστε σε φόρουμ εσωτερικής αναζήτησης είμαστε.
Δεν έχω δικαίωμα να πιστεύω ότι θέλω?
Η συμβουλή ειναι,βγάλτε τις παρωπίδες.

Όχι δεν έχεις το δικαίωμα να πιστεύεις ότι θέλεις.
Η καταστροφική αυτή ιδεολογία που αναφέρεις θα πρέπει στο τέλος να εκλείψει. Είναι η ιδεολογία που μας έχει φέρει τα πιο πολλά δεινά.
Έχεις λοιπόν το δικαίωμα να πιστεύεις μόνο σε ότι σχέση με την λογική και έχει αποδειχτεί.

quote:
.Οχι φίλε μου.Εγώ λέω κάτι και εσύ αν δεν το πιστεύεις να μού
το αποδείξεις οτι είναι λάθος.Υπάρχει και αυτό.

Ξέρεις τι πιστεύω; Ότι δεν είσαι άνθρωπος, αλλά πρόγραμμα σε εξωγήινο υπολογιστή, το οποίο τρέχει σε όλα τα γήινα φόρουμ και προσπαθεί να καταστρέψει την λογική σκέψη για να αποτύχει η τεχνολογική εξέλιξη του ανθρώπου...
Άντε τώρα εσύ να αποδείξεις το αντίθετο... Τελικά πλάκα έχει...
07/12/2010, 22:11:16
Ευρωπαίου λόγος...

Στον γιατρό πηγαίνεις για να σου δείξει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα σου θα τυγχάνει άκρα υγείας, στη θρησκεία για να σου δείξει τον τρόπο με τον οποίο το πνεύμα σου θα τύχει άκρα υγείας.

Και η ερώτηση του ΕΑΡΙΝΟΥ..."ΈΧΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΓΝΩΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ" και αν "ναί" γιατί στέλνετε τα "παπαδοπαίδια" για σπουδές ψυχολογίας...???

Δεν αρκούν οι γνώσεις των ιερών βιβλίων ε???

Α!! ρε Ευρωπαίε , εσύ και οι γνώσεις σας για τον ανθρωπο...

ΥΓ:"Καλά , για το σώμα στον γιατρό θα πάμε ... όχι στον παππά.."???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...

Edited by - Εαρινός on 07/12/2010 22:13:05

07/12/2010, 23:39:01
quote:
Εαρινός:
Τι πράμα είναι αυτό , ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω και νομίζω κανείς λογικός άνθρωπος...
Έρχεται ο Ευρωπαίος και ο "κάθε Ευρωπαίος" να μας κάνει κατήχηση περί των Αρχαίων Ελληνικών γεγονότων...και της Αρχαίας Ελληνικής φιλοσοφίας και σκέψης...και η οποία νοηματοδότησε όλο τον κόσμο και τον σημερινό -δυτικό- πολιτισμό....

?
Τι σχέση έχει η αρχαία Ελληνική φιλοσοφία με τα παραπάνω που έγραψα?
Γιατί συνέχεια μπερδεύεις τα μπούτια σου?

quote:
Εαρινός:
Του λές , για το πως υπήρξε η ακολουθία των πραγμάτων ... -διότι όλα έχουν μιαν ακολουθία-...αλλα ουδέποτε θέλησε , ούτε θα θελήσει να αντιμετωπίσει την αλήθεια...
Το μόνο που βλέπει , είναι τράγους και κατσίκες και πόρνες ή κτηνοβάτες...κι'ομως δεν μπορεί ούτε ποτέ θα μπορέσει να δεί , ότι αυτός ήταν και ο "σπόρος" που γέννησε την σκέψη του Αριστοτέλη ή του Επίκουρου και άλλων τόσων επιφανών πνευμάτων , διότι αντιλήφθησαν ότι η "Θρησκειολογία" δεν μπόρεσε και δεν μπορούσε να αποτελέσει το εργαλείο για διερεύνηση των πραγμάτων αλλα ούτε και να εισφέρει υγιώς στην ψυχική υγεία και αρμονία των ανθρώπων...!!!

Τι έκανε λέει? Ο Πάνας και η κτηνοβασία γέννησαν τον Αριστοτέλη ή τον Επίκουρο?
Ο Σενέκας, μας πληροφορεί για τον Επίκουρο τα εξής:
"Οφείλουμε λέει ο Επίκουρος, να αναζητήσουμε έναν οποιονδήποτε ευγενή άνθρωπο, τον οποίο να έχουμε πάντοτε προ οφθαλμών, για να ζούμε όπως αυτός, να μας αντικρίζει και να πράττουμε πάντοτε σαν αυτός να το βλέπει"

Και συνεχίζοντας ο Σενέκας γράφει προς τον φίλο του την ακόλουθη σύσταση:
"Σου λέω έχουμε ανάγκη Κάποιου Ενός, σύμφωνα προς τον οποίο θα διαμορφωθεί ο χαρακτήρας μας. Χωρίς κανόνα δεν θα μπορέσουμε να εξουδετερώσουμε την παρεκτροπή."

Στη στιχομυθία στο "Αλκιβιάδης δεύτερος" του Πλάτωνος που είναι αφιερωμένο στο θέμα της προσευχής μπορεί κανείς διαβάζοντας να ξεχαστεί και να νομίσει ότι διαβάζει κάτι από την Παλαιά Διαθήκη και περί της έλευσης του Μεσσία.

Ρωτά κάποια στιγμή ο Αλκιβιάδης:
"Πότε λοιπόν θα έρθει αυτός ο χρόνος, ώ Σωκράτη, και ποιος είναι αυτός που θα διδάξει? διότι πάρα πολύ ευχάριστα, νομίζω, θα έβλεπα αυτόν τον άνθρωπο ποιος είναι."

Και απαντά ο Σωκράτης για τον αναμενόμενο Διδάσκαλο:
"Αυτός ο οποίος φροντίζει και για σένα", για να συμπληρώσει λίγο ποιο κάτω "είναι βέβαιο ότι θα επιδείξει αξιοθαύμαστη προθυμία για σένα"

-Άκου λέει....... θρησκειολογία το δωδεκάθεο!.....μην τρελαθούμε κιόλας!

Στον Αισχύλο (Προμηθέας Δεσμώτης), Ο Αισχύλος μας λέει ότι ο Προμηθέας θα ελευθερωθεί
από το παιδί το οποίο θα γεννηθεί από την παρθένα Ιώ και το Θεό, θα είναι Υιός Θεού και Υιός Παρθένου, δηλαδή Θεάνθρωπος, που θα γεννηθεί υπερφυσικά.

Ο Παρθενογέννητος αυτός Θεάνθρωπος, θα καταλύσει το κράτος των Παλαιών Θεών και θα αφανίσει αυτούς και τη δύναμή τους.
Ενώ ο Ερμής προλέγει στον Προμηθέα, ότι δεν πρέπει να περιμένει το τέλος των βασάνων του πριν να φανεί κάποιος Θεός, ο οποίος θα τον διαδεχτεί στο μαρτύριο και ο οποίος εκούσια θα κατέβει στον Άδη και στα ζοφερά βάθη του Ταρτάρου, γινόμενος έτσι εξιλαστήριο θύμα για τη λύτρωση του Δεσμώτη, λόγω της αμαρτίας, ανθρώπου.

Γι' αυτό εύλογα αναφωνεί ο Κλήμης ο Αλεξανδρεύς:
"Δε νομίζω ότι μπορούσε από τους Έλληνες σαφέστερα να επικυρωθεί ο Σωτήρας μας".

quote:
Εαρινός:
Κι'ομως , τότε και δια μέσου της Αρχαίας Ελληνικής σκέψης -και όχι των Ιουδαιο-λατρών- άρχισαν να ανθίζουν ... η φιλοσοφία και οι επιστήμες...κάτι το οποίο είναι οικουνικά πανθομολογούμενο...
Ασφαλώς "η Κατσικολογία" ορισμένων δογματικών εγκεφάλων και η εμμονή τους και η προσκόλλησή τους σε αυτήν την αστεία επιχειρηματολογία...δεν βρίσκει σύμφωνη την παγκόσμια κοινότητα και μόνο γέλιο προκαλεί αλλα και λύπη μαζί..!!!

Βαθιά νυχτωμένος είσαι!
Η αρχαία Ελληνική σκέψη είναι αθάνατη.
Πότισε με το πνεύμα της το Δόγμα της Ορθοδοξίας και θα ζει για πάντα αιώνια μαζί με τον Χριστιανισμό.
Το γέλιο λοιπόν το προκαλούν όσοι δεν γνωρίζουν ότι το δωδεκάθεο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αρχαία Ελληνική φιλοσοφία. Αυτή ήταν που το γκρέμισε, αυτή που στη θέση του έβαλε τον Χριστιανισμό.

Τα περί Ιουδαιολατρείας κ.λ.π. να τα πεις εκεί που σε παίρνει....σε κανά χάχα και αφελή δηλαδή!

quote:
Εαρινός:
Ευρωπαίε , αντί να γελάς και να καταθέτεις όλες αυτές τις ασυναρτησίες προκειμένου να καλύψεις την ένδεια και την ανυπαρξία των όσων πιστεύεις...καλό θα ήταν να σέβεσαι τις ρίζες σου και να θυμάσαι , πως ακόμα και έτσι να είναι όπως τα λές ... σε κάθε περίπτωση εκείνη την εποχή ο Αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός ήταν μακράν ο καλύτερος και μάλιστα σε μιαν εποχή όπου όλοι οι άλλοι ήσαν βάρβαροι και η ζωή τους καμμιά σχέση δεν είχε με εκείνη των Αρχαίων Ελλήνων και τον πολιτισμό τους...!!!

Εάν δεν σεβόμουν τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό δε θα σεβόμουν και τη συνέχεια του, αυτόν του Βυζαντίου.
Εσύ όμως που δεν τον σέβεσαι, δε σέβεσαι και τη συνέχειά του.

quote:
Εαρινός:
Αντί να συμμαζέψετε το γενικότερο μπάχαλο που εσείς οι ίδιοι δημιουργήσατε μεταξύ σας [Θεολόγοι της Αντιοχείας...Αλεξανδρείας...Νεστόριος απο την άλλη μεριά και Μοψουεστίας..Ωριγένηδες κλπ..κλπ..τελειωμό δεν έχει ο κατάλογος] ασχολείσθε και με την Αρχαία Ελληνική σκέψη και πολιτισμό...αυτό και αν αποτελεί ύβρη και ντροπή...!!!

Ύβρη και ντροπή αποτελεί το ότι ο Σωκράτης, ή ο Θαλής, ή ο Αριστοτέλης, θα λάτρευαν ποτέ τον Πάνα ή την Αφροδίτη και τον Άρη.

Δεν είναι τυχαίο ότι ήσαν μονοθεϊστές οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι στην πλειοψηφία τους και δη οι Προσωκρατικοί. Είναι δυνατόν η αρχαία Ελληνική φιλοσοφία να δεχτεί ποτέ θεούς ανώμαλους και κίναιδους?

Αυτή λοιπόν που την προσβάλουν είναι κάτι ανθρωπάκια σαν κι εσένα αγαπητέ συνδίκτυε που τολμούν να τη συνδέσουν με το δωδεκάθεο.

Το μπάχαλο το δικό μας το έλυναν οι Οικουμενικές Σύνοδοι και οι Άγιοι Πατέρες μας.
Έτσι φρόντισαν για εμάς πριν από εμάς. Εμείς τα βρήκαμε έτοιμα.

quote:
Εαρινός:
Αλλα , ο Αριστοτέλης σωστά το είχε επισημάνει "Της διατυπώσεως , προηγείται η εντύπωση.." και σύ φίλε μου προφανώς ούτε διατυπώνεις αλλα ούτε εντυπώνεις..αλλα "ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙΣ"...Ως "Πιστός"...!!!
Καμάρωσε τώρα , με τα Φάντομ και την Βυζαντινή σημαία και τον Παππά μαζί να χαιρετάει..

Ο Αριστοτέλης για την πρώτη αρχή της δημιουργίας του κόσμου επέλεξε την συμβολική φράση:
"Εν δυνάνει Όν" και το "Το κινούν Ακίνητον"
Τι σχέση μπορεί να έχουν τα παραπάνω με τις βλακείες του δωδεκάθεου?
Ο Θωμάς ο Ακινάτης (1225-1274) έγραψε: "Ο Αριστοτέλης ήτο η μεγαλύτερη φιλοσοφική αυθεντία, που μου έμαθε να ξεχωρίζω τη Θεολογία από τις φιλοσοφικές επιστήμες, μου είναι αρεστή η φράση του : Η γνώσις του είναι Θεόν, φυσικώς ημίν εγκατέσπαρται"

NIKOS XILOYRIS - O GIGANTAS P.X.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Edited by - europaios2 on 07/12/2010 23:58:27

07/12/2010, 23:48:36
quote:
promitheus90:
Όπως γουστάρει ο καθένας αγαπητέ.Προς τι το ζόρι;

Κανένα ζόρι, απαγορεύονται τα σχόλια?

quote:
zip:
Μάλιστα ... ο europaios2 μας πληροφορεί λοιπόν πως η Θεά Αφροδίτη είναι η Θέα της Πουτανιάς, o Θεός Πάνας είναι ο θεός του Γαμησιού της Αίγας ενώ ο Θεός του "Σου Γαμώ την Οικογένεια Όλη" είναι ο Δίας. Excellent!

Πες μας τώρα ότι δεν τα ήξερες?

quote:
zip:
πάντως, πληροφοριακά europaios2, μάλλον δεν σε ενδιαφέρει δηλ. αλλά εντελώς πληροφοριακά, εγώ πιστεύω στον θεό του "Πάλι μαλακία είπες". Καλός Θεός ... λίγο αλητάμπουρας βέβαια, αλλά καλός.

Πίστευε όπου νομίζεις, δικά σου τα γένια δικά σου και τα χτένια.

ΞΥΛΟΥΡΗΣ - ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

08/12/2010, 00:42:27
Eυρωπαίος...

Γι' αυτό εύλογα αναφωνεί ο Κλήμης ο Αλεξανδρεύς:
"Δε νομίζω ότι μπορούσε από τους Έλληνες σαφέστερα να επικυρωθεί ο Σωτήρας μας".

Αφού σας έσωσε μάλλον θα έχει δίκιο..ο Κλήμης...ε!!! ρε τι πάθαμε..

Άντε τώρα να του εξηγήσεις αλλα και να εχεις και την απαίτηση να καταλάβει ο Κλημιόπληκτος ...
Η Αλήθεια είναι καμμιά σχέση δεν έχετε με την Αρχαία Ελληνική σκέψη...απλά υιοθετήσατε φιλοσοφία και γνώση που καμμιά σχέση με τον Θεό σου τον Γιαχωβά δεν έχει φίλε μου...εκείνος μόνο για γενεοκτονίες αισχύστου είδους προέτρεπε και αυτή ήταν η "Σοφία" του ... το μίσος για όποιον δεν ενέδιδε στις προσταγές του , διότι απο σκέψη "νταμάρι"...σαν και σένα...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
08/12/2010, 07:03:07
Το μεγαλείο και η ύπαρξη του κάθε θεού/θεών ανήκει στην δημιουργικότητα που έχει η ανθρώπινη φαντασία, η ικανότητα που έχει ο ανθρώπινος νους να επεξεργάζεται κάθε πληροφορία που λαμβάνει, είτε έχει να κάνει με εξωτερικά ερεθίσματα, είτε έχει να κάνει με εσωτερικά ερεθίσματα (αδυναμίες), αποδίδοντας έτσι πως πίσω από κάθε φυσικό φαινόμενο και κάθε ανθρώπινη (κοινωνική) δραστηριότητα (δηλαδή συγκεκριμένες πτυχές της ζωής) πως υπάρχει κάποιος θεός, κάποιο πνεύμα, μια ανώτερη δύναμη που κινεί τα νήματα.

Έτσι π.χ. και οι Ολύμπιοι θεοί είχαν να κάνουν με κοινωνικά και φυσικά φαινόμενα π.χ. γονιμότητα, οικογένεια, τέχνες, έρωτα, πόλεμος, εμπόριο, φύση, νερό.. κλπ, επομένως και με ανθρώπινες ιδιότητες (αδυναμίες).

Έτσι και ο θεός της Π. Διαθήκης, ο θεός της εκδίκησης, του πολέμου και της ανηθικότητας.

Έτσι και ο Θεός της Κ. Διαθήκης δημιουργήθηκε για να δώσει με την διδασκαλία του στον εκλεκτό του λαό ένα μήνυμα αγάπης , έναν λαό που το μόνο όπλο που είχε για να αντέξει την υποδούλωση και την φτώχια ήταν αυτή η καινούργια διδασκαλία…

08/12/2010, 09:05:26
europaios2,

Επειδή διακρίνω μια διαφορετική συμπεριφορά από μέρους σου, συμπεριφορά καλύτερη και σοβαρότερη, θα σου απαντήσω :

quote:
europaios2

Άσε εσύ μία χώρα χωρίς κυβερνήτη και έτσι και έχει αρμονία τότε κι εγώ μαζί σου. Χωρίς κυβερνήτη τίποτα δεν περπατάει, ο καθένας θα κάνει του κεφαλιού του και η χώρα θα διαλυθεί ή θα γίνει έρμαιο των εχθρών της. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στον κόσμο μας. Εάν δεν ήταν ο κυβερνήτης να θέσει τους κανόνες τότε τίποτα δε θα υπάκουε στη φύση και όλα θα ήσαν ένα μπάχαλο, ένα σεληνιακό τοπίο.

Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο η ίδια η Φύση να είναι ο κυβερνήτης ;

quote:
europaios2

Σεβαστή η άποψη σου. Η δική μου είναι γνωστή. Χωρίς την ύπαρξη του Δημιουργού, δε θα υπήρχαν τα δημιουργήματα.....απλή λογική. Και αυτό που πρέπει κανείς να θαυμάσει στην πραγματικότητα είναι όχι το νέο opel, αλλά τον δημιουργό αυτού, όχι τον πίνακα του Πικάσο, αλλά τον ίδιο τον Πικάσο, γιατί χωρίς αυτούς δε θα υπήρχαν τα δημιουργήματα τους.

Για μένα, είναι φαύλος κύκλος αυτό που λες. Ο Δημιουργός δεν είναι κι αυτός δημιούργημα ;

quote:
europaios2

Εάν ο Ιησούς δεν δίδαξε αγάπη επάνω στο σταυρό Του, τότε τι δίδαξε?
Όταν ζήτησε από τον Θεό να συγχωρέσει αυτούς που Τον σταύρωσαν....τι δίδασκε αν όχι την αγάπη ?

Συνειδητότητα. Το "άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι", σημαίνει - κατ' εμέ - ακριβώς αυτό : Αφησέ τους, δεν ξέρουν τι κάνουν. Ποιος είναι αυτός ο οποίος δεν ξέρει τι κάνει ; O οποίος δεν ξέρει τι λέει ; O οποίος δεν ξέρει που είναι ; Ο ασυνείδητος. Για μένα λοιπόν η φράση αυτή σημαίνει : Αφησέ τους, είναι ασυνείδητοι, δηλ. δεν ξέρουν τι κάνουν, δεν ξέρουν που είναι, δεν ξέρουν τι λένε.

quote:
europaios2

Τα χρόνια όμως που ακολούθησαν μετά τη δολοφονία του Ιησού, οι διωγμοί δηλαδή κατά των χριστιανών, με τα φριχτά βασανιστήρια που υπέστησαν είχαν ως αίτιο του δεσίματος των χριστιανών με τον Ιησού,....τον νεοτερισμό? ή την Αγάπη?

Τον Λόγο. Στο πρόσωπο του Ιησού - που μπορεί να τον έλεγαν Κώστα, Μανώλη, Γιάννη, Πέτρο, Δημήτρη, κτλ - ενσαρκώνεται ένας Λόγος. Όταν λέμε "ενσαρκώνεται ένας Λόγος", σημαίνει ότι όλο το θεωρητικό υπόβαθρο μιας διδασκαλίας, γίνεται πράξη, απλή, καθημερινή πράξη. Η πόρνη βλέπει τον Ιησού να κάνει πράξη τον Λόγο και η πράξη του να έχει αποτέλεσμα. Το "o αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω.", στην ουσία σημαίνει αυτό που σημαίνει και το Ζεν-ικό "Ξυπνήστε!" δηλ. είστε κοιμισμένοι, ασυνείδητοι και δεν μπορείτε να συνειδητοποιήσετε πως κι εσείς έχετε αμαρτίες. Μιλάμε για καθαρή αφύπνηση. Για ξύπνημα από μια κατάσταση λήθης, για ενεργοποίηση της συνείδησης. Αυτό δεν είναι Αγάπη.

quote:
europaios2

Αυτά να τα πεις στο φίλο σου τον macedon που με ειρωνεύτηκε κάποτε επειδή είπα ότι είμαι φίλος του χριστιανισμού....δεν με υπερασπίστηκες όμως.

Την επόμενη φορά, θα το κάνω.

quote:
europaios2

Μα ο Λόγος δεν είναι απρόσωπος, έχει σάρκα και οστά. Χωρίς Αγάπη, ο Χριστιανισμός δε θα είχε συνειδητοποιήσει τη διδασκαλία του Ιησού. Και ο Πάσαρης συνειδητοποιημένος ήταν, γι΄αυτό και κρυβόταν μετά τις ληστείες. Εάν δεν είχε συνείδηση των πράξεών του δε θα κρυβόταν. Το ίδιο σήμερα και τα παιδιά της Σέκτας...κρυβόντουσαν, άρα ήξεραν ότι έκαναν κάτι κακό.

Αν όμως οι παραπάνω είχαν ανεπτυγμένο το συναίσθημα της αγάπης τότε δε θα έκαναν κανένα απολύτως κακό στους συνανθρώπους τους.

Το συναίσθημα της Αγάπης έπεται της συνειδητότητας. Είναι φυσικό επόμενο. Αν ένας άνθρωπος συνειδητοποιήσει πως ετοιμάζεται να σκοτώσει κάποιον, δεν θα το κάνει. Δεν μιλάμε για το τι θα ακολουθήσει μετά την δολοφονία. Ναι, μπορεί να κρυφτεί. Μιλάμε για την στιγμή που πατάει μια σκανδάλη ενός όπλου που το στρέφει εναντίον κάποιου συνανθρώπου του. Αν εκείνη την στιγμή συνειδητοποιήσει τι πάει να κάνει, δεν θα το κάνει. Ούτε αυτό είναι αγάπη. Φαίνεται να είναι αγάπη, αλλά είναι συνείδηση.

Η αγάπη ενσαρκώνεται στην θυσία. Εκεί βρίσκεται το μεγαλείο της.

quote:
europaios2

Ο άνθρωπος έψαχνε τον Θεό ανέκαθεν [ Γιατί ; ], δεν μπορούσε όμως να πάει ο ίδιος να Τον βρεί. [ Γιατί ; ]
Έτσι ήρθε ο ίδιος ο Θεό στον άνθρωπο. Τον προετοίμασε πρώτα και μετά ήρθε. Γι΄αυτό και πολλοί Τον περίμεναν, γι' αυτό και πολύ Τον δέχτηκαν.

Σου λέω πως μέσα σε ένα χωράφι, έχω κρύψει έναν πολύ μεγάλο θησαυρό. Έναν θησαυρό - όχι απαραιτήτως χρήματα - που θα σε απελευθερώσει από τα δεινά σου, από την λύπη σου ή τις στενοχώριες σου, από την ταλαιπωρία σου και την εκμετάλλευση που σου γίνεται, έναν θησαυρό που θα σου χαρίσει "την αιώνια ζωή" και θα εγγυηθεί την είσοδό σου στο "Βασίλειο των Ουρανών". - Βάζω τις φράσεις σε εισαγωγικά γιατί έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί από τον Ιησού - . Είναι ποτέ δυνατό να έρθει ο θησαυρός σε σένα αν δεν πας εσύ να σκάψεις όλο το χωράφι για να τον βρεις ; Αν δεν πας εσύ να τον αναζητήσεις ;

Κανένας Θεός δεν ήρθε στον άνθρωπο. Ήρθε ο Λόγος. Σε σένα έρχεται αυτό το "ένας πολύ μεγάλος θησαυρός που θα σε απελευθερώσει από τα δεινά σου, από την λύπη σου ή τις στενοχώριες σου, από την ταλαιπωρία σου και την εκμετάλλευση που σου γίνεται", αυτό έρχεται σε σένα, το οποίο λέγεται από τα χείλη κάποιου (Ιησού). Όχι ο ίδιος ο θησαυρός. Ο Θεός δεν έχει ανάγκη να έρθει να σε βρει. Εσύ πρέπει να πας σ' αυτόν. Εσύ πρέπει να πλησιάσεις, να αφουγκραστείς τον Λόγο. Ο Λόγος υπάρχει, είναι εκεί, όπως είναι ένας θησαυρός θαμένος σε ένα χωράφι.

Edited by - zip on 08/12/2010 09:54:16

08/12/2010, 09:51:55
quote:

Πάντως Πλάτωνα θα ήθελα να δω την πορεία της ιστορίας που ξεκίνησες τότε αν και σίγουρα θα διαφέρεις πολύ από εκείνον που έγραφε τότε.Ήταν πολύ όμορφο το πώς έρεε η ιστορία και πώς γινόταν τόσο κατανοητά τα νοήματα που ήθελες να περαστούν.

Φίλε Προμηθέα, 

Εδω ακριβώς είναι η δυσκολία. Τα μηνύματα που κατακαιρους προσπάθησαν ορισμένα πνεύματα να περάσουν, συνέχισαν και συνεχίζουν να δημιουργουν ψυχολογικό χρόνο. Είναι πολυ λίγοι αυτοί που έγραψαν με τέτοιο τροπο, ώστε να φέρουν τον παρατηρητή, ( εσένα διλ. και εμένα), να αναρωτηθούν. 

Αν έχεις μόνο απαντήσεις να δώσεις, σε ότι συναντάς, η ζωη γινεται εντελώς μηχανικη. Και ο ψυχολογικος χρόνος το κάνει αυτόματα, σαν σκέψη. Είναι σαν να έχουμε μέσα μας, ένα μεταφραστή της ζωής.

Αυτα ο Πλάτωνας εκείνης της εποχής τα έλεγε και τα έγραφε. Και τα είχε αντιληφθεί, πολλα χρόνια προτυτερα. Θα στο γράψω όσο πιο απλά γινεται, με ένα πείραμα που έγινε.

Με τα πλέον συχρονα μηχανήματα, μπορούμε να παρακολουθήσουμε σαν σε ένα ολογραμμα,  αυτο που συμβαίνει στον εγκέφαλο μας. Όταν βλέπεις ένα αντικείμενο, εκτός απο τον μεταφραστή που σου λέει (μιλαει μεσα σου) για το τι βλέπει, στον εγκέφαλο ανάβει στο ολογραμμα, μια περιοχή. Αν τώρα, δεν έχεις απέναντι το αντικείμενο, σου ζητήσουν να κλήσεις τα ματια και να σκεφτεις αυτο που είδες, στο ολογραμμα, φωτίζεται η ίδια ακριβώς περιοχή!

Δες τώρα  τις προεκτάσεις, το τι σκεφτόμαστε συνεχώς σαν ανθρωπότητα, πως ρέουν συνεχώς οι πληροφωριες, κλπ κλπ.

Σκέψου ακόμα, πως τα περισσότερα απο όσα κάνουμε, τα έχουμε ανάγκη.

Άρα, σαν ανθρωπότητα δημιουργούνται ανάγκες, που δημιουργουν σκέψεις, που δημιουργουν θεωρίες, βιβλία, τεχνολογίας, πολιτισμό. 

Όταν λοιπόν έχουμε ανάγκη απο κάτι, (ας πούμε υπαρχει πολυ σκοταδι, μεγαλη χαζομαρα), ανάβουν πολλα λαμπάκια μαζι, που περιμένουν κάτι να γίνει, κάποιος να τα σώσει, με λίγα λόγια δημιουργούνται προϋποθέσεις για να έρθουν ας γράψουμε εξερετικα πνεύματα, για να είμαστε άκρως συγκεκριμένοι.

08/12/2010, 09:52:44
Εαρινός:"Η Αλήθεια είναι καμμιά σχέση δεν έχετε με την Αρχαία Ελληνική σκέψη...απλά υιοθετήσατε φιλοσοφία και γνώση που καμμιά σχέση με τον Θεό σου τον Γιαχωβά δεν έχει φίλε μου...εκείνος μόνο για γενεοκτονίες αισχύστου είδους προέτρεπε και αυτή ήταν η "Σοφία" του ... το μίσος για όποιον δεν ενέδιδε στις προσταγές του , διότι απο σκέψη "νταμάρι"...σαν και σένα..."
Αγαπητέ μου Εαρινέ, καλημέρα...
Αρχικά, θα ήθελα να πάρεις πίσω τις ύβρεις σου απέναντι στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού, όχι Γιεχωβά,που επιτηδες αναφέρεις, για να εβραιοποιήσεις, ότι άγγιξε3 όλη την οικουμένη,όπως και τις ανυπόστατες κατηογρίες σου,περι μίσους,σφαγές, που ποτέ δεν έκανε...Καθώς,ακόμη και την ύβρη νταμάρι,που απηύθυνες, επισης
προς Αυτόν και τον φίλο μου Ευρωπαίο2,γιατί,δεν είναι οι χαρακτηρισμοί που ζητάμε εδώ, αλλά, στοιχεία, θέσεις και επιχειρήματα, που δεν παρουσιάζεις..Μονο κακολογείς,φίλε μου, κρίμα...
Όπως πολύ σωστά αναφέρει ο zip, ήρθε σαν Λόγος, σαν παράδειγμα....
Αν τον μιμηθούμε, εννοήσουμε, σωνόμαστε...Αυτό τι σχέση έχει με το μίσος που βλέπεις εσύ;...
Αν δεν σε πειράζει,δε, ο χριστιανισμός, έδεσε τόσο τέλεια με το ελληνικό πνεύμα, που μεγαλούργησε, τα έχουμε ξαναπεί, ανα τους αιώνες, σε όλους τους τομείς...Βοήθησε την ανθρώπινη κοινωνία, να πάει μπροστά, ελεύθερη απο δεισιδαιμονίες....Δεν υπάρχει διάσταση, μεταξύ Ελλήνων....Όλοι είμαστε ένα,όχι δυο, που συναγωνίζονται...
Η διχόνοια, γιατί σας φαίνεται προτιμότερη, απο την αληθεια;...
08/12/2010, 10:06:03
Καλημερα Ζιπ,
Καλημερα Τρεχαγυρευε,
08/12/2010, 12:00:25
Καλή σου μέρα, καλέ μου Πλάτωνα..
Λείπεις....
Φίλε, ο άνθρωπος,κυριολεκτικά, δεν ξέρει τι ρόλο βαράει
πάνω σε αυτό τον πλανήτη και μέσα σε αυτή την ύπαρξη, που
κατέχει....
Αν το βρίσκαμε,όμως,είμαι σίγουρος,θα ξέραμε και τι να κάνουμε...