ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Το forum του μεταφυσικού

Το forum του μεταφυσικού

quendi2487 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 43/125
2014-11-11 15:59
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από esmike Εμφάνιση μηνυμάτων
Επειδη καπου εκανες αναφορες σε λασπολογιες και επειδη δεν ειμαι συνηθισμενος σε χτυπηματα κατω απο την μεση , θα σου πω οτι εγω ειμαι ερευνητης και εχω μαθει να αναθεωρω λανθασμενες αποψεις μου, πραγμα που εσυ δεν μπορεις .
....
Γιατι φιλε εισαι τοσο μπερδεμενος ;
....
Δειχνεις ομως να εχεις απολυτη αγνοια της επιστημονικης μεθοδου και του πως λειτουργει το επιστημονικο οικοδομημα
....
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ
http://www.foundalis.com/dep/sci/E1_gr.htm
Α, καλά το κατάλαβα. Κλασσικό παραεκκλησιαστικό κάψιμο εγκεφάλου και το σχετικό παραλήρημα σε γνώριμη διάλεκτο.
esmike, σε πολύ απλά και κατανοητά Ελληνικά: Γράφεις μπούρδες και σε μπούρδες δεν θα μπώ στον κόπο να απαντάω. Πήγαινε πιάσε κουβέντα με τους άλλους "επιστήμονες" και παραεκκλησιαζόμενους του φόρουμ, φώναξε και τους πυροβολημένους που έχουν φτιάξει αυτές τις σελίδες της πλάκας που φέρνεις για στοιχεία και συζήτηστε μαζί για τον Αγιο Κυπριανό, την μεταφυσική χρήση της κεταμίνης, την φαινομενολογία και την ολιστική θεώρηση της παπαρούνας
2014-11-11 18:44
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από heretic Εμφάνιση μηνυμάτων
Α, καλά το κατάλαβα. Κλασσικό παραεκκλησιαστικό κάψιμο εγκεφάλου και το σχετικό παραλήρημα σε γνώριμη διάλεκτο.
esmike, σε πολύ απλά και κατανοητά Ελληνικά: Γράφεις μπούρδες και σε μπούρδες δεν θα μπώ στον κόπο να απαντάω. Πήγαινε πιάσε κουβέντα με τους άλλους "επιστήμονες" και παραεκκλησιαζόμενους του φόρουμ, φώναξε και τους πυροβολημένους που έχουν φτιάξει αυτές τις σελίδες της πλάκας που φέρνεις για στοιχεία και συζήτηστε μαζί για τον Αγιο Κυπριανό, την μεταφυσική χρήση της κεταμίνης, την φαινομενολογία και την ολιστική θεώρηση της παπαρούνας
Μαλλον δεν καταλαβαινεις .
Ο κυριος Φουνταλης με τον οποιο γνωριζομαι , ειναι αθεος και εχει σπουδασει στην Αμερικη Νοολογια και προγραμματισμο ηλεκτρονικων υπολογιστων. Εχω το email του και μπορω να σε φερω σε επικοινωνια μαζι του .πες του οτι γραφει μπουρδες και οτι ειναι αμορφωτος, ενω εσυ μορφωμενος και δεν γραφεις μπουρδες.
Αν εχεις γνωσεις πανω στους υπολογιστες και εχεις διδακτορικο διπλωμα στον προγραμματισμο , την Νοολογια και την γλωσσολογια , τοτε μπορεις να κανεις μαζι του συζητηση.

Προσεχε ομως αυτος δεν γραφει δημοσιευσεις σε φορουμ... γραφει δημοσιευσεις και εργασιες σε παγκοσμια περιοδικα.
2014-11-11 20:13
Διάβασα κάποια κείμενα του φουνταλη και ειναι πολύ ενδιαφέροντα και κατανοητά και δίνουν και αφορμή για συζητήσεις !
2014-11-11 21:54
Παράθεση:
Μαλλον δεν καταλαβαινεις .
Ο κυριος Φουνταλης με τον οποιο γνωριζομαι , ειναι αθεος και εχει σπουδασει στην Αμερικη Νοολογια και προγραμματισμο ηλεκτρονικων υπολογιστων. Εχω το email του και μπορω να σε φερω σε επικοινωνια μαζι του .πες του οτι γραφει μπουρδες και οτι ειναι αμορφωτος, ενω εσυ μορφωμενος και δεν γραφεις μπουρδες.
Αν εχεις γνωσεις πανω στους υπολογιστες και εχεις διδακτορικο διπλωμα στον προγραμματισμο , την Νοολογια και την γλωσσολογια , τοτε μπορεις να κανεις μαζι του συζητηση.

Προσεχε ομως αυτος δεν γραφει δημοσιευσεις σε φορουμ... γραφει δημοσιευσεις και εργασιες σε παγκοσμια περιοδικα.
Μάλλον εσύ δεν καταλαβαίνεις esmike οτι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα: Εχεις μπλέξει με σεκταδόρο. Ανοιξε τα μάτια σου. Δεν θα κάτσω να αναλύσω τα διάφορα φαιδρά, το άτομο έχει κάτσει κι έχει στήσει μεχρι και εικονικό κωλέγιο. Θα σε ρωτήσω ξανά αν έχεις τελείωσει το σχολείο και αν θέλεις να σπουδάσεις πραγματικά. Ξεχνα τα μπάμπο τζάμπο και τις μλκιες που γράφουμε εδω. Εδω μιλάμε για το μέλλον σου σαν άνθρωπο στην κοινωνία. Πες μου τι θέλεις να ασχοληθείς και θα σου πω οτι ξέρω μακριά απο κακοτοπιές και ψυχοπαθείς.

Να σε πληροφορήσω οτι μετά απο 4 χρονια σπουδές στην Αγγλία, επιστήμη υπολογιστών και μηχανικός δικτύων (BSc+MSc), ενα ακόμα μεταπτυχιακό Ελλάδα και διάφορα άλλα που δεν αφορούν τη συζήτηση, θα σου πω υπεύθυνα να του μεταφέρεις οτι:

1) νοολογία=παπαρολογία, να μάθει πως μεταφράζουν την cognitive science στο Ελλάντα
2) Δεν με ενδιαφέρει να μιλήσω μαζί του, αμα θέλω να σαλτάρω θα κάνω channeling με τον Φουράκη ή τον Γκιόλβα. Εκεί που είναι θα μου τα πούνε όλα χαρτί και καλαμάρι.
3) Τις τρείς απαραίτητες δημοσιεύσεις για τα διδακτορικά του κώλου τα κάνει και η κουτσή Μαρία και στα κολέγια στην Ζιμπάμπουε.
4) Το βιογραφικό του όλα τα λεφτά:

Δεν έχω θρησκεία, ούτε επάγγελμα, ούτε εισόδημα, ούτε προσδοκίες. Έχω όμως δυο υπέροχες θυγατέρες.

Τουλάχιστον έσπειρε!

5) Εσυ κοίτα να κάνεις κάτι στην ζωή σου και άσε τους σεκταδόρους να πουλάνε την τρέλα τους.
2014-11-12 06:00
Παράθεση:
Είναι προφανές οτι χωρίς αλλαγή οπτικής δεν θα υπάρξει καμιά νέα θεωρία, γιατί ο ορίζοντας της ανθρώπινης διανόησης έχει καταληφθεί-κορεσθεί απο το μίγμα των απομειναρίων του διαλεκτικού υλισμού και την σύγχρονη μορφή πολιτικής δουλείας, την παγκοσμιοποιημένη χούντα των πολυεθνικών. Την αιτία της πνευματικής χρεοκοπίας όλης της δύσης, που οδήγησε τελικά και στην οικονομκή χρεοκοπία της.
Τα φιλοσοφικά ρεύματα σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για τις οικονομικές δυσχέρειες. Η οικονομική κρίση είναι αποτέλεσμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, αυτό που λέμε φάση ύφεσης. Δεν είναι ούτε η πρώτη που περάσαμε ούτε η τελευταία. Και ο χειρότερος τεταρτοδεσμίτης γνωρίζει οτι η καπιταλιστική παραγωγή περνάει απο φάσεις υφέσεων λόγω της άναρχης παραγωγής. Σε εσένα που με κάθε ευκαιρία μας τσαμπουνάς τα πτυχία σου , πώς σου ξέφυγε και έγραψες το παραπάνω;

Παράθεση:
Όπου οποιαδήποτε μορφή επιστημονικής θεωρίας και έρευνας δεν μπορεί να γίνει προιόν για ιδωτική κερδοσκοπία, είτε κάποιο κρατικά επιδοτούμενο συμβόλαιο (βλ οπλικά συστήματα), θα σαμποτάρεται συστηματικά απο τους "στρατευμένο" επιστημονικό δυναμικό, στην ουσία τους υπαλλήλους των πολυεθνικών. Και δεν μιλάω για την έρευνα του Ψ, αυτή είναι η γραφική πλευρά του θέματος. Μιλάω για την mainstream έρευνα, είτε στην φαρμακολογία, είτε στην θεωρητική φυσική, είτε στην έρευνα του διαστήματος. Ο Πόπερ είναι απλά το άλλοθι. Τα πράγματα όμως αλλάζουν ήδη, γι αυτό και οι κραυγές αγωνίας ενός κατεστημένου που βουλιάζει.
Η συντριπτική πλειοψηφία των ερευνών επάνω στα ψ φαινόμενα χρηματοδοτείται από ιδιωτικούς φορείς. Τι συμπεράσματα βγαίνουν από αυτό;

Παράθεση:
Δες την μετάφραση της μελέτης που δημοσίευσα. Πιο επιστημονική δεν γίνεται.
Αν αναφέρεσαι στο άρθρο με τα φωτόνια τότε αυτό με τίποτα δεν συνηγορεί υπέρ της θέσης σου.

Παράθεση:
Ρε μάγκες, αφού δεν πιστεύετε σε τίποτα τελικά, τότε τι ακριβώς κάνετε εδώ μέσα; Γιατί δεν πάτε σε ενα επιστημονικό φόρουμ να συζητάτε με τους επιστήμονες και κάθεστε με εμάς τους μάμπο τζάμπο και χάνετε την ώρα σας;
Το να πας εσύ σε ένα επιστημονικό φόρουμ θα έχει περισσότερη πλάκα νομίζω. Όσο για εμένα έχω κάνει κάποιες πάρα πολύ ενδιαφέρουσες κουβέντες εδώ μέσα , έχω σπάσει και την πλάκα μου ενίοτε και δεν ήξερα οτι θα πρέπει να πάρω και την άδειά σου κι όλας.

Παράθεση:
Ότι μελέτες και να σου φέρω, εσύ θα ξεσκαλίσεις τον όποιο αντίλογο, εγω θα σου φέρω τον αντίλογο του αντίλογου και η κολοκυθιά θα συνεχίζεται για πάντα, στον απόηχο αυτών που έγραψαν τελικά άλλοι. Δεν τα πιστεύεις αυτά; Πρόβλημά σου. Εγω δεν έχω έρθει να πείσω εσένα, δεν με ενδιαφέρει να πείσω κανέναν βασικά, έχω έρθει να συζητήσω με ανθρώπους όπου ασπάζονται όμοιες θέσεις.
Δεν καταλαβαίνω το εξής: Έχεις φαγωθεί οτι γίνονται σοβαρές επιστημονικές έρευνες για τα ψ κι όμως μιλάς για ασπασμούς και θέσεις και εσωτερισμό κτλ. Γιατί δεν πάς εσύ στα επιστημονικά φόρουμς να εκθέσεις τις σοβαρές επιστημονικές έρευνες για τις οποίες όλο μιλάς αλλά ποτέ δεν τις έχουμε δει.

Παράθεση:
Μήπως νομίζετε οτι κυκλοφορώντας εδω μέσα κάνετε κάποιο κατόρθωμα, κάποιο υπερ-έργο και καλά, ρίχνοντας φόλες αριστερά δεξιά;
Εγώ όχι. Μήπως εσύ;
2014-11-12 08:20
Εξαιρετικό και αυτό! Δεν "τσαμπούνησα τα πτυχία μου" πουθενά, ζήτησα απο δύο περιπτώσεις ανθρώπων με εμφανή μαθησιακά προβλήματα (που έτρεξαν να μου φόρεσουν την ταμπέλα του αγράμματου στην πρώτη ευκαιρία που τους δώθηκε), να μας συστηθούν. Αν και προσπάθησαν να το αποφύγουν, τελικά το έκαναν. Δεν φταίω εγω γι αυτό.

Οι οικονομικές προεκτάσεις που κάνεις δεν κολάνε στην παρούσα συζήτηση, είναι κι αυτό άλλο θέμα. Οικονομκή δέσμη δεν πήγα, αλλα δεν νομίζω να διδάσκουν πουθενά στο λύκειο τις θεωρίες του Kondratiev. Γιατί μόνο εκεί έχει προβλεφτεί παρόμοια κρίση με του 29', το οποίο αν ισχύει, δεν θα έχει καλό τέλος όπως οι ενδιάμεσες ελλάσονες.

Τελος, δεν δημοσίευσα άρθρο με φωτόνια, αλλά κάτι άλλο. Αναφέρθηκα στην μετάφραση μιας μελέτης πάνω στην πρόγνωση που έκανα, αλλα μην μπεις στο κοπο να την διαβάσεις, δεν χρειάζεται να χάσεις τον χρόνο σου. Δεν νομίζω οτι μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω, ο χρόνος γενικά είναι πολύτιμος και η εμπλοκή αυτή είναι τελικά ψυχοφθόρα.
2014-11-12 08:56
Παράθεση:
Μάλλον εσύ δεν καταλαβαίνεις esmike οτι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα: Εχεις μπλέξει με σεκταδόρο. Ανοιξε τα μάτια σου. Δεν θα κάτσω να αναλύσω τα διάφορα φαιδρά, το άτομο έχει κάτσει κι έχει στήσει μεχρι και εικονικό κωλέγιο. Θα σε ρωτήσω ξανά αν έχεις τελείωσει το σχολείο και αν θέλεις να σπουδάσεις πραγματικά. Ξεχνα τα μπάμπο τζάμπο και τις μλκιες που γράφουμε εδω. Εδω μιλάμε για το μέλλον σου σαν άνθρωπο στην κοινωνία. Πες μου τι θέλεις να ασχοληθείς και θα σου πω οτι ξέρω μακριά απο κακοτοπιές και ψυχοπαθείς.

Να σε πληροφορήσω οτι μετά απο 4 χρονια σπουδές στην Αγγλία, επιστήμη υπολογιστών και μηχανικός δικτύων (BSc+MSc), ενα ακόμα μεταπτυχιακό Ελλάδα και διάφορα άλλα που δεν αφορούν τη συζήτηση, θα σου πω υπεύθυνα να του μεταφέρεις οτι:

1) νοολογία=παπαρολογία, να μάθει πως μεταφράζουν την cognitive science στο Ελλάντα
2) Δεν με ενδιαφέρει να μιλήσω μαζί του, αμα θέλω να σαλτάρω θα κάνω channeling με τον Φουράκη ή τον Γκιόλβα. Εκεί που είναι θα μου τα πούνε όλα χαρτί και καλαμάρι.
3) Τις τρείς απαραίτητες δημοσιεύσεις για τα διδακτορικά του κώλου τα κάνει και η κουτσή Μαρία και στα κολέγια στην Ζιμπάμπουε.
4) Το βιογραφικό του όλα τα λεφτά:

Δεν έχω θρησκεία, ούτε επάγγελμα, ούτε εισόδημα, ούτε προσδοκίες. Έχω όμως δυο υπέροχες θυγατέρες.

Τουλάχιστον έσπειρε!

5) Εσυ κοίτα να κάνεις κάτι στην ζωή σου και άσε τους σεκταδόρους να πουλάνε την τρέλα τους.
2014-11-12 09:53
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Ibero Εμφάνιση μηνυμάτων
Ε;
Είπα πως οι άνθρωποι (όχι οι «Θεότητες των ανθρώπων»), περιγράφουν διαφορετικά τον Θεό, σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές και διαφορετικές χρονικές περιόδους. Και σου λέω, αφού μιλάς με τον Υιό του Θεού, ρώτα τον ίδιο, αν άλλαξε ηθική ο Πατέρας Του.
Επίτρεψέ μου να σου θυμίσω ότι επί λέξη έγραψες:
"οι θεότητες όμως των ανθρώπων αλλάζουν στον χώρο και στον χρόνο ". Και συμφώνησα.
Αν τώρα διαφωνείς με αυτό που έγραψες....
Libero, μιλάω με τον Υιό, όπως μπορείς να μιλάς και εσύ. Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι έχω κάποια ιδιαίτερη ικανότητα. Οπότε αν θες να μάθεις κάτι σχετικά ρώτησε και θα πάρεις απάντηση.

Παράθεση:
Για ποιο λόγο να συνοδεύονται με τις εμπειρίες του Μωυσή, του Μπους ή του Σαμαρά; Εσένα έχω "μπροστά μου", εσένα ρωτάω. Από την στιγμή όμως που δεν μπορείς να αποδείξεις (μ’ αρέσει που παρέδιδες και μαθήματα λογικής προηγουμένως) ότι αυτός με τον οποίον συνομιλείς είναι ο Χριστός, που το περίεργο να σε αμφισβητούν;
Είναι απολύτως θεμιτό να με αμφισβητεί ο καθένας. Εκείνο που ίσως δεν σου έκανα κατανοητό είναι ότι η αμφισβήτηση αν στρέφεται ειδικά προς ένα άτομο, και όχι προς κάθε ομοειδή περίπτωση, που μάλιστα εμφανίζει επί πλέον αδύνατα σημεία (ο πανάγαθος προτρέπει σε γενοκτονία και σκλαβοπάζαρα), αποτελεί πρακτικά λογικό σφάλμα Ad hominem. Και σαν τέτοιο οφείλω να επισημαίνω την ανακολουθία της συλλογιστικής.

Όμως Ibero δεν έχεις εμένα μόνο μπροστά σου. Αλλά μπροστά σου έχεις κάθε άτομο που υποστηρίζει την αντικειμενικότητα των υπερβατικών εμπειριών στο νήμα. Με απλά λόγια κάθε πιστό.
Είμαι ο τελευταίος που θέτει την υπερβατική εμπειρία σαν απόδειξη, και αποκλειστικά προς όσους θέτουν υπερβατικές εμπειρίες πρώτοι σαν απόδειξη των απόψεών τους. Και είμαι απολύτως πρόθυμος να αποδεχθώ ότι οι δικές μου δεν είναι αντικειμενικές, άρα δεν αποτελούν απόδειξη ή ένδειξη, εφόσον το ίδιο ισχύσει για κάθε άλλη υπερβατική εμπειρία.
Ξεκίνα λοιπόν από τους άλλους, και όταν καθαρίσεις μαζί τους, να είσαι βέβαιος ότι θα τα βρούμε και μαζί.

Αλήθεια δεν μου είπες, τελικά πιστεύεις ότι ο Μωυσής έπαιρνε γραμμή από τον Θεό στην γενοκτονία και το σκλαβοπάζαρο ή όχι.
Αν θεωρείς ότι έπαιρνε εξήγησε γιατί δέχεσαι ότι του μίλαγε ο Θεός και τον οδηγούσε σε αποτρόπαια εγκλήματα, και αμφισβητείς ότι μιλάει σε μένα που μου επαναλαμβάνει τις επιστημονικές θέσεις.
Αν θεωρείς ότι τα έβγαζε από την κούτρα του, θεώρησε ότι το ίδιο κάνω και εγώ.
Ελπίζω να σε κάλυψα.
2014-11-12 10:00
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Vassilis_1 Εμφάνιση μηνυμάτων
Αγαπητέ rados, ως φαίνεται αγνοείς ορισμένες λεπτομέρειες:

Κατάλαβες τώρα; Αφού ο Θεός δημιούργησε τους δύο πρώτους ανθρώπους, τους ευλόγησε λέγοντάς τους να αυξάνονται και να πληθύνονται, με τον τώρα γνωστό σε εμάς πολλαπλασιαστικό τρόπο. Οπότε δεν υπάρχει αντίφαση στις περιγραφές της Αγίας Γραφής.
Με φυσική συνέπεια η επιστημονική μέθοδος να βγάλει το ακόλουθο αποδεικτικό συμπέρασμα:
Δεν αγνοώ αγαπητέ Βασίλη.
Η αντίφαση δεν είναι εγγενής της Αγίας γραφής, αλλά προκύπτει από την συλλογιστική σου.
Αν η πράξεις του Θεού δεν έχουν λόγο να επαναλαμβάνονται στο διηνεκές γονιμοποιώντας ανόργανες ουσίες, δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιμένουμε ότι θα συμβαίνει κάτι τέτοιο αν δεν έβαλε το χεράκι του στην δημιουργία έμβιων όντων ο Θεός.
Η συλλογιστική σου είναι το πρόβλημα, όχι η αγία γραφή εν προκειμένω.

Πάμε τώρα στα απλά, μελέτησες θεωρητική φυσική για να μας αναλύσεις σε ποιο σημείο είναι λάθος η θεωρία του Β.Β. ή θες να αρχίσουμε από κάτι ποιο απλό. Πχ. από την ταχύτητα του φωτός ας πούμε. Έχουν κάπου λάθος οι σχετικές εξισώσεις ή οι πειραματικές μετρήσεις; Και να ναι που συγκεκριμένα και αναλυτικά. Για να σε βοηθήσω βάζω το ποιο κάτω σχήμα:

2014-11-12 10:10
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από xtabay Εμφάνιση μηνυμάτων
Διάβασα κάποια κείμενα του φουνταλη και ειναι πολύ ενδιαφέροντα και κατανοητά και δίνουν και αφορμή για συζητήσεις !
φιλε μου ο Φουνταλης γραφει τα αυτονοητα. Την επιστημονικη μεθοδο , μπορουμε να την βρουμε στην Βικι, στο πανεπιστημιο Αθηνων, στο πανεπιστημιο Χ ή Υ. Η επιστημονικη μεθοδος δεν ειναι μυθιστορημα. Δεν την βγαζεις απο το μυαλο σου. Την μαθαινεις.

Εκεινο που δεν καταλαβαινω ειναι πως ειναι δυνατον ενας που εχει ενα Χ πτυχιο στον Χ τομεα , να μας διδασκει γνωσεις ενος Υ τομεα που απαιτει Υ πτυχιο.

Θα μπορουσαμε ποτε να εμπιστευτουμε καποιον που δουλευει ως τεχνικος στην Βιομηχανια, να κανει για μας μια εγχειρηση. Δηλαδη ειναι ποτε δυνατον ο τεχνικος να αντικαταστησει τον χειρουργο; Ο χειρουργος τον ψυχολογο; Ο ψυχολογος τον ψυχιατρο;

Γι΄αυτο υπαρχουν οι διαφορετικες ειδικοτητες. Το να μην γνωριζεις την διαφορα του τεχνικου απο αυτη του ερευνητη ψυχιατρου - ψυχολογου - παραψυχολογου, ειναι σαν μην καταλαβαινεις τι ειναι μαυρο και τι ασπρο.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ- ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΛΑΣΠΗ
2014-11-12 10:14
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από MrHandsome Εμφάνιση μηνυμάτων
Κατ'αρχάς δεν πιστεύω στη Δαρβινική μετάλλαξη.
Ούτε και εγώ πιστεύω στην Δαρβινική θεωρία, την εξελικτική θεωρία, ορθότερα. (Δαρβνική μετάλλαξη δεν υπάρχει από όσο γνωρίζω). Και σου συνιστώ να μην πιστέψεις ποτέ.
Και νομίζω ότι κανείς πανεπιστημιακός βιολόγος, για να είμαστε τυπικοί δεν πιστεύει στην εξελικτική.
Η αποδοχή της εξελικτικής θεωρίας δεν στηρίζεται στην πίστη, αλλά σε πληθώρα παρατηρήσεων, στην επεξεργασία τους από τους πλέον ειδικούς, στην δημιουργία των πλέον κατάλληλων θεωριών που εξηγούν τις παρατηρήσεις, στην διασταύρωση με νεότερα αποτελέσματα, στην ολοκληρωτική έλλειψη ανεξήγητων φαινομένων, σε ανεξάρτητες έρευνες από διαφορετικούς επιστημονικούς κλάδους και άλλα.
Για αυτό μιλάμε για επιστημονική θεωρία και όχι για πίστη.
2014-11-12 10:22
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από rados Εμφάνιση μηνυμάτων
Ούτε και εγώ πιστεύω στην Δαρβινική θεωρία, την εξελικτική θεωρία, ορθότερα. (Δαρβνική μετάλλαξη δεν υπάρχει από όσο γνωρίζω). Και σου συνιστώ να μην πιστέψεις ποτέ.
Και νομίζω ότι κανείς πανεπιστημιακός βιολόγος, για να είμαστε τυπικοί δεν πιστεύει στην εξελικτική.
Η αποδοχή της εξελικτικής θεωρίας δεν στηρίζεται στην πίστη, αλλά σε πληθώρα παρατηρήσεων, στην επεξεργασία τους από τους πλέον ειδικούς, στην δημιουργία των πλέον κατάλληλων θεωριών που εξηγούν τις παρατηρήσεις, στην διασταύρωση με νεότερα αποτελέσματα, στην ολοκληρωτική έλλειψη ανεξήγητων φαινομένων, σε ανεξάρτητες έρευνες από διαφορετικούς επιστημονικούς κλάδους και άλλα.
Για αυτό μιλάμε για επιστημονική θεωρία και όχι για πίστη.
Eσυ εισαι βιολογος και εχεις το δικαιωμα να μας κανεις μαθημα πανω στην βιολογια και εξελιξη. Ο αλλος που ειναι τεχνικος , με ποιο δικαιωμα μας κανει μαθηματα παραψυχολογιας ;
2014-11-12 10:40
Παράθεση:
φιλε μου ο Φουνταλης γραφει τα αυτονοητα. Την επιστημονικη μεθοδο , μπορουμε να την βρουμε στην Βικι, στο πανεπιστημιο Αθηνων, στο πανεπιστημιο Χ ή Υ. Η επιστημονικη μεθοδος δεν ειναι μυθιστορημα. Δεν την βγαζεις απο το μυαλο σου. Την μαθαινεις.

Εκεινο που δεν καταλαβαινω ειναι πως ειναι δυνατον ενας που εχει ενα Χ πτυχιο στον Χ τομεα , να μας διδασκει γνωσεις ενος Υ τομεα που απαιτει Υ πτυχιο.

Γι΄αυτο υπαρχουν οι διαφορετικες ειδικοτητες.
Αυτά σου λέει ο Φουντούλης, οτι την επιστημονική μέθοδο την μαθαίνεις στο "Βικι";

Οπως επίσης ενας τύπος που σπούδασε επιστήμη υπολογιστών, γνωρίζει τι είναι οι γνωσιακές επιστήμες; Λοιπόν σου χω νέα για τον επαγγελματικό σου προσανατολισμό:

Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (Μ.Ι.Θ.Ε.)

Βασική και Εφαρμοσμένη Γνωσιακή Επιστήμη

Εγκέφαλος και Νους

Κάτσε παλικάρι μου πρώτα να βγάλεις το λύκειο (αν είσαι σε θέση), δαπάνησε στην συνέχεια 6 χρόνια minimum απο την ζωή σου στις παραπάνω σπουδές, όπως έχει κάνει γνωστός μου, και μετά έλα να μας μάθεις αυτά που δεν ξέρουμε πάνω στην "νοολογία" και στην λειτουργία της συνείδησης που σου διδάσκει δια αλληλογραφίας ο φίλος σου ο ψευτο-γκουρού.

Οτι η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειες, το έχει ακούσει ποτε που το αναφέρουν;
2014-11-12 10:46
Παράθεση:
Αυτά σου λέει ο Φουντούλης, οτι την επιστημονική μέθοδο την μαθαίνεις στο "Βικι";

Οπως επίσης ενας τύπος που σπούδασε επιστήμη υπολογιστών, γνωρίζει τι είναι οι γνωσιακές επιστήμες; Λοιπόν σου χω νέα για τον επαγγελματικό σου προσανατολισμό:

Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (Μ.Ι.Θ.Ε.)

Βασική και Εφαρμοσμένη Γνωσιακή Επιστήμη

Εγκέφαλος και Νους

Κάτσε παλικάρι μου πρώτα να βγάλεις το λύκειο (αν είσαι σε θέση), δαπάνησε στην συνέχεια 6 χρόνια minimum απο την ζωή σου στις παραπάνω σπουδές, όπως έχει κάνει γνωστός μου, και μετά έλα να μας μάθεις αυτά που δεν ξέρουμε πάνω στην "νοολογία" και στην λειτουργία της συνείδησης που σου διδάσκει δια αλληλογραφίας ο φίλος σου ο ψευτο-γκουρού.

Οτι η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειες, το έχει ακούσει ποτε που το αναφέρουν;
Φιλε, σου το ξαναλεω.

Δεν εχεις το δικαιωμα να μας κανεις μαθηματα παραψυχολογιας, γιατι εισαι τεχνικος.

Εισαι τεχνικος υπολογιστων φιλε. Δεν εισαι ουτε παραψυχολογος ,ουτε ψυχιατρος , ουτε ψυχολογος .

ΕΙΣΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
2014-11-12 11:00
Γεννήθηκα στην Έδεσσα, τη μικρή πόλη της Μακεδονίας (-μας), που όλοι ξέρουμε οτι είναι τμήμα της Βόρειας Ελλάδας.
Μιλάω Ελληνικά (καλούτσικα), και Αγγλικά (υποφερτά).

Σπούδασα στο τμήμα επιστήμης υπολογιστών του Indiana University στο Bloomington των Η.Π.Α. Η έρευνα που έχω κάνει είναι στη νοολογία (ή αλλιώς "γνωσιακή επιστήμη"€)· συγκεκριμένα, στην αναγνώριση οπτικών μοτίβων, και στα προβλήματα του Μπόνγκαρντ (Bongard). Αλλά πιστεύω πως η ζωή-μου θα ήταν πολύ βαρετή αν δεν είχα την ευκαιρία ν’ ασχοληθώ επίσης με την αστρονομία, τη βιολογία (και το δημιουργισμό), τη γεωλογία, τη γλωσσολογία, τη θρησκεία, την κλασική λογοτεχνία, τα μαθηματικά, τη νόηση, τη φιλοσοφία, τη φυσική, αλλά και με κάποια κοινωνικά θέματα.

Τεχνικός υπολογιστών ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Μπας και πήρε το πτυχίο του απο εκεί ο φιλος σου και σου λεει τέτοια;
Διδακτορικό σε άλλο ΙΕΚ φυσικά

Παράθεση:
Eσυ εισαι βιολογος και εχεις το δικαιωμα να μας κανεις μαθημα πανω στην βιολογια και εξελιξη. Ο αλλος που ειναι τεχνικος , με ποιο δικαιωμα μας κανει μαθηματα παραψυχολογιας ;
Εγω δεν κάνω μάθηματα, αλλά λέω να αρχίσω να μοιράζω παραπεμπτικά!
2014-11-12 11:09
Παράθεση:
Φιλε, σου το ξαναλεω.

Δεν εχεις το δικαιωμα να μας κανεις μαθηματα παραψυχολογιας, γιατι εισαι τεχνικος.

Εισαι τεχνικος υπολογιστων φιλε. Δεν εισαι ουτε παραψυχολογος ,ουτε ψυχιατρος , ουτε ψυχολογος .

ΕΙΣΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
Aπο heretic :
Εγω δεν κάνω μάθηματα, αλλά λέω να αρχίσω να μοιράζω παραπεμπτικά!
Σήμερα 11:46
2014-11-12 11:19

12:09 με το τελευταίο update!
2014-11-12 12:52
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Pholarchos Εμφάνιση μηνυμάτων
...δείχνεις μια ένταση… κατά της επιστήμης που πράγματι αδυνατεί να δώσει πλήρεις απαντήσεις…
Αυτό που δείχνω αγαπητέ Pholarchos εδώ, εδώ και εδώ, είναι μια αδιάσειστη επιχειρηματολογία, που την μεν επιστήμη, λόγω της εσαεί άπειρης αδυναμίας και αγνωσίας της, την έχει αποκλείσει παντελώς, από το να είναι σημείο αναφοράς σχετικά με την εξιχνίαση των μεγάλων θεμάτων, την δε «επιστήμη» την έχει σωριάσει, αφαιρώντας εσαεί οποιαδήποτε ελπίδα ανόρθωσής της.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Pholarchos Εμφάνιση μηνυμάτων
...Έτσι το αν δεν υπάρχει πλήρης απάντηση δεν είναι αρκετό για να ρίξουμε στον κάλαθο των αχρήστων απαντήσεις που ξέρουμε ως ορθές...
Θα αστειεύεσαι φίλε Pholarchos. Ορθή απάντηση σε μεγάλα θέματα και επιστήμη, ποτέ δεν πάνε μαζί. Αν έχεις αντίθετη άποψη εμφάνισε, έστω μια ορθή απάντηση της επιστήμης στο ακόλουθο ερωτηματολόγιο:
Παράθεση:
1) Έχει αποδεδειγμένη θέση η επιστήμη, για το πώς ξεκίνησε το σύμπαν;

2) Έχει αποδεδειγμένη θέση η επιστήμη, για το πώς ξεκίνησε η ζωή;

3) Έχει αποδεδειγμένη θέση η επιστήμη, για το πριν πόσο χρόνο ξεκίνησε το σύμπαν;

4) Έχει αποδεδειγμένη θέση η επιστήμη, για το πριν πόσο χρόνο ξεκίνησε η ζωή;
2014-11-12 12:58
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από rados Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν αγνοώ αγαπητέ Βασίλη.
Η αντίφαση δεν είναι εγγενής της Αγίας γραφής…
Χαίρομαι που το κατάλαβες φίλε rados.
Άλλωστε για αυτόν ακριβώς το λόγο η επιστημονική μέθοδος “Εις άτοπον απαγωγή”, μη βρίσκοντας αντίφαση στις περιγραφές της Αγίας γραφής,
έβγαλε το υπέρ αυτής αποδεικτικό συμπέρασμα:
Παράθεση:
η αρχική πρόταση = της Ορθόδοξης Χριστιανικής Αποδοχής που εξαγγέλλει βάσει των περιγραφών της Αγίας Γραφής, για το πώς, και πριν πόσο χρόνο, ο χωρίς αρχή και τέλος Θεός, δημιούργησε τη ζωή καθώς και τα πάντα, είναι αληθής
2014-11-12 13:26
Παράθεση:
Για να μην δίνω λάθος εντύπωση, το γνωστικό αντικείμενο που σπούδασα είναι η γεωπονία στην Αν. Γεωπονική σχολή Αθηνών. Βέβαια ένα μεγάλο μέρος, μάλλον περισσότερο από το 50% των μαθημάτων σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την βιολογία. Σήμερα έχω αποκοπεί από το αντικείμενο των σπουδών μου, και απλά διατηρώ προσλαμβάνουσες. Ειδικά στο θέμα της βιολογίας, διαβάζοντας (σαν χόμπι) βιβλία εκλαϊκευμένης βιολογίας καταξιωμένων βιολόγων, από όπου και μεταφέρω απόψεις.

Σε θέματα παραψυχολογίας, δεν νομίζω ότι κάποιος μπορεί να κάνει "μαθήματα" μια και δεν αποτελεί αντικείμενο με επιστημονική τεκμηρίωση, εκτός ίσως ελαχίστων περιπτώσεων, όπως πως έχουμε σοβαρές ενδείξεις ότι ο διαλογισμός έχει θετικά αποτελέσματα στην ψυχοθεραπεία που σχετίζεται με απεξάρτηση ψυχοτρόπων ουσιών. σχετικά για όποιον ενδιαφέρεται:
“The Emerging Role of Meditation in Addressing Psychiatric Illness, with a Focus on Substance Use Disorders”
Division of Substance Abuse, New York State Psychiatric Institute/Columbia-Presbyterian Medical Center, New York, NY
http://psycosynthesis.blogspot.gr/20...1_archive.html