Γιατι ολοι οι αναζητητες της αληθειας σιγα σιγα ριχνουν το χριστιανισμο?
τους αγαπαω ολους. Και μεχρι το τελος της ζωης μου θελω να παραμεινω χριστιανος.Ποναω οταν βλεπω νεους να ριχνουν(βριζοντας,αψιφωντας...) το χριστιανισμο επειδει νομιζουν οτι μαθαν κατι που τους κρυβαν και αμα στο κρυβαν τοσο καιρο γιατι στο ειπαν μηπως .........?
Μια γρήγορη απάντηση.
Γιατί όταν σου λένε τόσα χρόνια ψέματα δεν μπορείς να πεις οτι αυτοί σε αγαπούν. Και μην μπερδεύεις τον Χριστιανισμό με την διδασκαλία του Χριστού.
Ο χριστιανισμός απ' ότι φαίνεται δεν είναι παρά ένα δημιούργημα κάποιων παπάδων και κάποιων ανθρώπων αμφιβόλου ηθικής.
Δεν μπορώ να πιστεύω αυτά που καμία σχέση έχουν με τον Χριστό και αποφασίστηκαν σε κάποιες «Ιερές» συνόδους από κάποιους που απλά ήθελαν να πετύχουν τους δικούς τους σκοπούς. Ούτε μπορώ να κάτσω χωρίς να μιλάω για την Ορθόδοξη εκκλησία όταν δοξάζει τον «μέγα» Κωστάκη ως Άγιο την στιγμή που είχε διαπράξει απίστευτα εγκλήματα, είχε κάψει βιβλία κτλ.
Γιατί όταν σου λένε τόσα χρόνια ψέματα δεν μπορείς να πεις οτι αυτοί σε αγαπούν. Και μην μπερδεύεις τον Χριστιανισμό με την διδασκαλία του Χριστού.
Ο χριστιανισμός απ' ότι φαίνεται δεν είναι παρά ένα δημιούργημα κάποιων παπάδων και κάποιων ανθρώπων αμφιβόλου ηθικής.
Δεν μπορώ να πιστεύω αυτά που καμία σχέση έχουν με τον Χριστό και αποφασίστηκαν σε κάποιες «Ιερές» συνόδους από κάποιους που απλά ήθελαν να πετύχουν τους δικούς τους σκοπούς. Ούτε μπορώ να κάτσω χωρίς να μιλάω για την Ορθόδοξη εκκλησία όταν δοξάζει τον «μέγα» Κωστάκη ως Άγιο την στιγμή που είχε διαπράξει απίστευτα εγκλήματα, είχε κάψει βιβλία κτλ.
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από agaliarep
Μια γρήγορη απάντηση.
Γιατί όταν σου λένε τόσα χρόνια ψέματα δεν μπορείς να πεις οτι αυτοί σε αγαπούν. Και μην μπερδεύεις τον Χριστιανισμό με την διδασκαλία του Χριστού. Ο χριστιανισμός απ' ότι φαίνεται δεν είναι παρά ένα δημιούργημα κάποιων παπάδων και κάποιων ανθρώπων αμφιβόλου ηθικής. Δεν μπορώ να πιστεύω αυτά που καμία σχέση έχουν με τον Χριστό και αποφασίστηκαν σε κάποιες «Ιερές» συνόδους από κάποιους που απλά ήθελαν να πετύχουν τους δικούς τους σκοπούς. Ούτε μπορώ να κάτσω χωρίς να μιλάω για την Ορθόδοξη εκκλησία όταν δοξάζει τον «μέγα» Κωστάκη ως Άγιο την στιγμή που είχε διαπράξει απίστευτα εγκλήματα, είχε κάψει βιβλία κτλ. |
Καλύτερα να μην μπερδεύουμε τον Χριστιανισμό και τη διδασκαλία του Χριστού με τη θρησκεία που μας σερβίρουν, ή με τους "χριστιανούς" που έκαψαν και βίασαν για να "εκχριστιανίσουν". Αλλά αυτό δεν είναι φαινόμενο μόνο του Χριστιανισμού. Στις περισσότερες "βουδιστικές" χώρες ο καθημερινός τρόπος "λατρείας" του απλού λαού δεν έχει καμιά σχέση με τον Βουδισμό και τη διδασκαλία του Βούδα (που δεν περιλαμβάνει καμιά "λατρεία").
Τα παραδείγματα γύρω μας δείχνουν ότι ο εκφυλισμός μιας διδασκαλίας/θρησκείας είναι λίγο πολύ αναπόφευκτος. Ακόμα και η αρχαία Ελληνική θρησκεία (ως ιδεώδες) πολύ μικρή σχέση σχέση έχει με την καθημερινή πρακτική των αρχαίων Ελλήνων (που ήταν γεμάτη δεισιδαιμονίες), κι αν σήμερα ακούμε για Ελληνική θρησκεία (στη θεωρία) ας περιμένουμε λίγα χρόνια να γίνει "καθεστώς" και τότε θα δούμε το πόσο (και αν) διαφέρει σε τίποτα. Έχουμε πια αρκετά ιστορικά παραδείγματα για να θεωρούμε ότι πιθανότατα θα έχουμε τα ίδια: ένα ιερατείο (με χιτώνα και όχι ράσα) αλλά ίδια "εξουσιαστική" συμπεριφορά με εκείνους που φορούν σήμερα τα ράσα.
Σίγουρα έτσι είναι. Και τότε θα είμαι πάλι εκεί ελπίζω για να αψηφώ και να κρίνω. Το θέμα όμως είναι ότι αν υπάρχει έστω και μια στο δισεκατομμύριο τα απόκρυφα Ευαγγέλια να είναι αληθινά τότε ποτέ δεν υπήρξε ουσιαστικά ο Χριστιανισμός σαν η Θρησκεία που βασίστηκε στα λόγια του Χριστού, γιατί πολύ απλά είπε και πολλά πολλά άλλα εκτός από αυτά που υποτίθεται ότι έγραψαν οι 4 Ευαγγελιστές. Και ήταν όλα μια απάτη. Η καλύτερη θρησκεία είναι αυτή που ακολουθεί η καρδιά σου και δεν έχει σημασία τι τίτλο της βάζεις. Τώρα η «αλήθεια» είναι ένα άλλο θέμα.
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από agaliarep
Σίγουρα έτσι είναι. Και τότε θα είμαι πάλι εκεί ελπίζω για να αψηφώ και να κρίνω. Το θέμα όμως είναι ότι αν υπάρχει έστω και μια στο δισεκατομμύριο τα απόκρυφα Ευαγγέλια να είναι αληθινά τότε ποτέ δεν υπήρξε ουσιαστικά ο Χριστιανισμός σαν η Θρησκεία που βασίστηκε στα λόγια του Χριστού, γιατί πολύ απλά είπε και πολλά πολλά άλλα εκτός από αυτά που υποτίθεται ότι έγραψαν οι 4 Ευαγγελιστές. Και ήταν όλα μια απάτη. Η καλύτερη θρησκεία είναι αυτή που ακολουθεί η καρδιά σου και δεν έχει σημασία τι τίτλο της βάζεις. Τώρα η «αλήθεια» είναι ένα άλλο θέμα.
|
Οι 4 ευαγγελιστές (τουλάχιστον 2 από τους 4) αναφέρουν οι ίδιοι ότι ο Ιησούς (ο λεγόμενος και Χριστός) "είπε και πολλά πολλά άλλα εκτός από αυτά που υποτίθεται ότι έγραψαν οι 4 Ευαγγελιστές", και έκανε. Δεν υπάρχει λοιπόν ζήτημα "απάτης" από τους ευαγγελιστές (απάτη θα ήταν αν δεν μας το λέγανε).
Για τα "Απόκρυφα", τώρα, από προσωπική μελέτη μπορώ να πω ότι περιέχουν και αλήθειες τις οποίες όμως:
1) Για να τις διακρίνεις είναι καλό να έχεις γνώσεις βιβλικές (Παλαιάς και Καινής Διαθήκης) και γνώσεις ιστορικές της αρχαιότητας.
2) Στην πλειοψηφία τους είναι παιδαριώδη κείμενα. Τα έχω διαβάσει σχεδόν όλα και διαφέρουν πολύ από τα κανονικά κείμενα που αν μη τι άλλο φαίνονται συγκροτημένα. Αυτό το έχουν αναγνωρίσει οι μελετητές και το αποδίδουν εν μέρει στο διαφορετικό τρόπο σκέψεις των Γνωστικών (απ' όπου και προέρχονται) και εν μέρει στα κίνητρα που οδήγησαν στη συγγραφή τους.
Για την "αλήθεια" δες στο σχετικό topic...
Νομίζω ότι από τη στιγμή που ο χριστιανισμός είναι η "κρατούσα" θρησκεία, είναι αναμενόμενο να δέχεται και τις περισσότερες επιθέσεις, καλοπροαίρετες και κακοπροαίρετες. Κριτική δεν έχει δεχτεί μόνο από όλους εμάς, τον απλό λαό, αλλά και από διανοούμενους, όπως για παράδειγμα από τον Καζαντζάκη. Ο ίδιος, όμως, δεν στηλίτευσε τα άσχημα στοιχεία που υπάρχουν αλλά τόνισε και επιβράβευσε τα πολλά θετικά. Για να κρίνουμε, όμως κάποια πράγματα, οφείλουμε να έχουμε πολύπλευρες και εξειδικευμένες γνώσεις και να μη στεκόμαστε σε γεγονότα που αναφέρονται σε βιβλία από διάφορους, χωρίς να τα έχουμε ελέγξει με διάφορους τρόπους. Σαφώς και υπάρχουν πολλά, πάρα πολλά μελανά σημεία που δεν τιμούν καθόλου τους ιερωμένους και το θρησκευτικό σύστημα αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτό δεν είναι αποκλειστικότητα του χριστιανισμού. Πολύ σωστά κάποιοι φίλοι αναφέρθηκαν σε παρόμοια φαινόμενα στο Βουδισμό και στην αρχαία ελληνική θρησκεία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θρησκεία δεν είναι μόνο οι λειτουργοί και πως, δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί ανάξιοι από δαύτους. Κοντά σε αυτούς, όμως, υπάρχουν και πολλοί φωτισμένοι πνευματικοί άνθρωποι, που έχουν ταχθεί στην αλήθεια που πρεσβεύουν και είναι κοντά στον άνθρωπο. Αναφέρω τυχαία για την Ορθόδοξη Παράδοση τον Παϊσιο και το Σωφρόνιο, αλλά υπάρχουν και άλλοι. Δεν είμαι κατά της κριτικής, αλλά θέλω να γίνεται καλοπροαίρετα και όχι κατ' αποκλειστικότητα, όπως δυστυχώς γίνεται, από μερικούς νοσταλγούς της αρχαίας λατρείας (χωρίς να εννοώ κάποιον από εσάς αλλά μερικούς δήθεν συγγραφείς και δήθεν ερευνητές). Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ελεύθερα όπου θέλει, δεν είμαι εγώ άξιος να κρίνω, αλλά ο προσυλιτισμός, ο φανατισμός και η μονομέρεια με ενοχλούν αφάνταστα. Υπάρχει κάποιος, ο οποίος μέμφεται το χριστιανισμό και τα θαύματά του, δηλώνοντας απερίφραστα ότι αυτά στα οποία πιστεύουν τόσοι άνθρωποι είναι μπούρδες και μάλιστα το αποδεικνύει με διάφορα πειράματα, αλλά δεν κάνει το ίδιο για τα θαύματα της αρχαίας λατρείας. Ή θα είμαστε αντικειμενικοί και δίκαιοι απέναντι σε όλους ή άδικοι και μονομερείς, άλλος δρόμος δεν υπάρχει, εκτός ίσως από τη λογική των ίσων αποστάσεων. Αλλά, δυστυχώς, έχει γίνει της μόδας πια να επιτίθεται κανείς στη θρησκεία, χωρίς να έχει αποδείξεις, χωρίς έρευνα, παπαγαλίζοντας απλώς ό,τι διαβάζει. Στην όποια θρησκεία, φυσικά. Εάν αντίθετα έχουμε κάποιες αμφιβολίες, ενστάσεις ή και μομφές, οι οποίες είναι τεκμηριωμένες και όχι απλοί φαφλατισμοί, τότε νομίζω ότι είναι εξαιρετικά γόνιμο να εκφράζονται και να συζητιούνται.
Πολυ ενδιαφερον το θεμα που εθεσε ο "νεος" Αλεξης. Σε σχεση με τους προηγουμενους συνομιλητες μου μαλλον θα "πρωτοτυπησω".
Οι Pholarchos και Agaliarep υποστηριξαν πως δεν πρεπει να μπερδευουμε το χριστιανισμο με τη διδασκαλια του Χριστου. Εδω θα διαφωνησω καθετα. Εφ'οσον δεν εχουμε αποδειξεις σχετικα με την υπαρξη του ως ιστορικο προσωπο (και εχοντας υπ 'οψιν μου ολες τις επιστημονικα τεκμηριωμενες ιστορικες αποδειξεις γυρω απο την ολη υποθεση) δεν εχω παρα να συμπερανω πως και ο Χριστος ειναι ενα κατασκευασμενο προσωπο απο τους "ιδιους" παπαδες που ανεφερε ο agaliarep. Eνδεικτικα σας παραπεμπω στο αρθρο του Χρηστου Μορφου που υπαρχει στο http://www.metafysiko.gr/textview.php?id=67 για να παρετε απλα μια μυρωδια για το ολο ζητημα.
Ο τιτλος του συγκεκριμενου τοπικ ειναι " Γιατι ολοι οι αναζητητες της αληθειας σιγα σιγα ριχνουν το χριστιανισμο?".
Αγαπητε Αλεξη μηπως αυτος και μονον ο τιτλος (ο οποιος προφανως αποτελει συμπερασμα σου) πρεπει να σε προβληματισει σοβαρα; Μηπως αυτοι οι αναζητητες (ή αυτο το ρευμα εαν θες) αντιδρουν ετσι διοτι προσεγγιζουν την ιστορικη αληθεια;
Οι Pholarchos και Agaliarep υποστηριξαν πως δεν πρεπει να μπερδευουμε το χριστιανισμο με τη διδασκαλια του Χριστου. Εδω θα διαφωνησω καθετα. Εφ'οσον δεν εχουμε αποδειξεις σχετικα με την υπαρξη του ως ιστορικο προσωπο (και εχοντας υπ 'οψιν μου ολες τις επιστημονικα τεκμηριωμενες ιστορικες αποδειξεις γυρω απο την ολη υποθεση) δεν εχω παρα να συμπερανω πως και ο Χριστος ειναι ενα κατασκευασμενο προσωπο απο τους "ιδιους" παπαδες που ανεφερε ο agaliarep. Eνδεικτικα σας παραπεμπω στο αρθρο του Χρηστου Μορφου που υπαρχει στο http://www.metafysiko.gr/textview.php?id=67 για να παρετε απλα μια μυρωδια για το ολο ζητημα.
Ο τιτλος του συγκεκριμενου τοπικ ειναι " Γιατι ολοι οι αναζητητες της αληθειας σιγα σιγα ριχνουν το χριστιανισμο?".
Αγαπητε Αλεξη μηπως αυτος και μονον ο τιτλος (ο οποιος προφανως αποτελει συμπερασμα σου) πρεπει να σε προβληματισει σοβαρα; Μηπως αυτοι οι αναζητητες (ή αυτο το ρευμα εαν θες) αντιδρουν ετσι διοτι προσεγγιζουν την ιστορικη αληθεια;
Το θέμα άρχισε να γίνεται πολύ ενδιαφέρον και επειδή διάβαζα πριν λίγο μια άλλη συζήτηση στο Forum να σας πω ότι έγραψα και εγώ όπως ο Μιχάλης για τον Παΐσιο αναφέροντας ότι δυστυχώς δεν είναι όλοι οι παπάδες σαν αυτόν.
Όπως ανάφερα και εκεί πάντα κινούμουν γύρω από τους κύκλους της εκκλησίας. Σε καμία περίπτωση (αν βέβαια το σχόλιο αναφερόταν σε μένα) δεν είμαι από αυτούς που τα ρίχνουν στην εκκλησία χωρίς να βλέπουν τα καλά αυτής. Η ερώτηση ήταν όμως «Γιατι ολοι οι αναζητητες της αληθειας σιγα σιγα ριχνουν το χριστιανισμο?» Και όχι τα καλά του Χριστιανισμού.
Φυσικά και γνωρίζω ότι σε όλες τις θρησκείες αλλά και σε όλους τους τομείς της ζωής υπάρχουν οι ενάρετοι και τα καθίκια.
Δεν κατηγορώ τον Χριστιανισμό αλλά τον «Χριστιανισμό» όπως τον πέρασαν οι παπάδες, οι κληρικοί, οι βασιλιάδες του Βυζαντίου. Εκεί βασικά είναι η ένσταση και η δυσαρέσκεια μου όσο αναφορά τον Χριστιανισμό. Όχι προς την βασική του διδασκαλία αλλά στο ότι πολλά από αυτά που έχει καταλήξει να λέει (αλλά και το πιο άσχημο να πιστεύει ο κόσμος) δεν είναι παρά συμπληρώματα από κάποιους άλλους που απλά ήθελαν να συνεχίσουν να ασκούν την εξουσία τους ανενόχλητοι. Το πρόβλημα με τους ευαγγελιστές και τους οποίους ανάφερα δεν είναι κατά πόσο μας γέλασαν οι ευαγγελιστές, αλλά κατά πόσο αυτά που έγραφαν φίλε Pholarchos πέρασαν στα βιβλία τα οποία διαβάζουμε τώρα ως ευαγγέλια. Προφανώς δεν σου φαίνεται περίεργο ότι από τόσους μαθητές που είχε ο Χριστός μόνο 4 έγραψαν. Όταν όμως ανάφερα τον «μέγα» Κωνσταντίνο στην πρώτη απάντηση μου και είπα ότι έκανε απίστευτα πράγματα όπως π.χ. είχε κάψει βιβλία, ξέχασα να πω, ότι ο Κωστάκης, ήταν αυτός που έκαψε οτιδήποτε είχε σχέση με τον Χριστιανισμό και αφού συγκέντρωσε φίλε μου τα κείμενα που ήθελε, έκανε κολλάζ και εξέδωσε για πρώτη φορά τα ευαγγέλια, αφού πρώτα φρόντισε να βγάλει ότι δεν του καθόταν καλά, για την διατήρηση της εξουσίας του. Όπως καταλαβαίνεις το πρόβλημα δεν είναι κατά πόσο οι ευαγγελιστές έγραψαν ή εξαπάτησαν (ποτέ δεν το πίστεψα αυτό) αλλά κατά πόσο, αυτά που πέρασαν σαν λόγια τον ευαγγελιστών, ήταν δικά τους λόγια...Ή ήταν όλα τα δικά τους λόγια. Όσο για τα απόκρυφα Ευαγγέλια απλά θα σου αναφέρω ότι δεν έχει τόσο σημασία τι γράφουν, αλλά το γεγονός μόνο και μόνο ότι αναφέρουν την Μαρία την Μαγδαλινή, ως μαθήτρια του Χριστού, πρέπει να σας βάζει σε σκέψεις. Από την στιγμή που ένα τόσο σημαντικό στοιχείο αποκρύφτηκε (αν είναι έτσι) η εκκλησία του απόστολου Παύλου (γνωστού ως μισογύνης) και το Βατικανό ήταν πλέον γεγονός. Και γιατί να αποκρύψουν κάτι τέτοιο; Τι είχαν να χάσουν; Μα και βέβαια το μοναδικό προνόμιο που είχαν οι παπάδες ως τότε να είναι οι αντιπρόσωποι του Κυρίου στην γη. Αν ο Χριστός είχε μαθήτρια του μια γυναίκα δεν θα ήταν λογικό και μια γυναίκα να γίνει παπάς; Αν ήταν άξια για μαθήτρια του ίδιου του Υιού Του Θεού δεν ήταν άξια να ανεβεί στην Ιεραρχία και να έχουμε μια Πάπισσα ή μια Πατριάρχισα; Πόσο διαφορετικός θα ήταν τότε ο Χριστιανισμός; Που είναι η ισότητα για την οποία μίλησε ο Χριστός ; Την έφαγαν οι παπάδες; Γιατί γέμισαν τις γυναίκες με ενοχές για το αμάρτημα των πρωτοπλαστών και ακόμα και τώρα δεν αφήνουν της γυναίκες να μπαίνουν στην εκκλησία όταν έχουν περίοδο δήθεν γιατί αυτό είναι σημάδι του αμαρτήματος και μολύνει την εκκλησία; Πως μπορώ να μείνω αμέτοχος και όχι κριτικός και καυστικός σε αυτές τις βλακείες που γέμισαν οι παπάδες τον Χριστιανισμό; Που μιλάνε για αμάρτημα επειδή κάποιοι Εβραίοι αντέγραψαν ένα Σουμερικό μύθο για το δέντρο της γνώσης και το έβαλαν στην Θρησκεία, (όπως έχουν κάνει και σε άλλα σημεία) και οι παπάδες εκμεταλλεύθηκαν το γεγονός αυτό, για να συνεχίσουν να υποβιβάζουν την γυναίκα, για να μην τυχόν χάσουν τα πρωτεία, σε μια πατριαρχική κοινωνία. Θα την κρίνω την εκκλησία και θα κριθώ και γω. Θα συνεχίσω να αμφισβητώ και όσο πιο πολύ το κάνω, τόσο πιο πολύ πιστεύω στον Χριστιανισμό. Ανεξάρτητα από αυτό που είπε ο beetlejuice για τη ιστορικότητα του Χριστού ακόμα και έτσι να είναι, θα συνεχίσω να πιστεύω σε αυτόν, γιατί είναι ωραίος, αλλά χωρίς όλα αυτά τα προσκολλημένα σκοταδιστικά στοιχειά που του έχουν κολλήσει κάποιοι κολλημένοι στην εξουσία.
Όπως ανάφερα και εκεί πάντα κινούμουν γύρω από τους κύκλους της εκκλησίας. Σε καμία περίπτωση (αν βέβαια το σχόλιο αναφερόταν σε μένα) δεν είμαι από αυτούς που τα ρίχνουν στην εκκλησία χωρίς να βλέπουν τα καλά αυτής. Η ερώτηση ήταν όμως «Γιατι ολοι οι αναζητητες της αληθειας σιγα σιγα ριχνουν το χριστιανισμο?» Και όχι τα καλά του Χριστιανισμού.
Φυσικά και γνωρίζω ότι σε όλες τις θρησκείες αλλά και σε όλους τους τομείς της ζωής υπάρχουν οι ενάρετοι και τα καθίκια.
Δεν κατηγορώ τον Χριστιανισμό αλλά τον «Χριστιανισμό» όπως τον πέρασαν οι παπάδες, οι κληρικοί, οι βασιλιάδες του Βυζαντίου. Εκεί βασικά είναι η ένσταση και η δυσαρέσκεια μου όσο αναφορά τον Χριστιανισμό. Όχι προς την βασική του διδασκαλία αλλά στο ότι πολλά από αυτά που έχει καταλήξει να λέει (αλλά και το πιο άσχημο να πιστεύει ο κόσμος) δεν είναι παρά συμπληρώματα από κάποιους άλλους που απλά ήθελαν να συνεχίσουν να ασκούν την εξουσία τους ανενόχλητοι. Το πρόβλημα με τους ευαγγελιστές και τους οποίους ανάφερα δεν είναι κατά πόσο μας γέλασαν οι ευαγγελιστές, αλλά κατά πόσο αυτά που έγραφαν φίλε Pholarchos πέρασαν στα βιβλία τα οποία διαβάζουμε τώρα ως ευαγγέλια. Προφανώς δεν σου φαίνεται περίεργο ότι από τόσους μαθητές που είχε ο Χριστός μόνο 4 έγραψαν. Όταν όμως ανάφερα τον «μέγα» Κωνσταντίνο στην πρώτη απάντηση μου και είπα ότι έκανε απίστευτα πράγματα όπως π.χ. είχε κάψει βιβλία, ξέχασα να πω, ότι ο Κωστάκης, ήταν αυτός που έκαψε οτιδήποτε είχε σχέση με τον Χριστιανισμό και αφού συγκέντρωσε φίλε μου τα κείμενα που ήθελε, έκανε κολλάζ και εξέδωσε για πρώτη φορά τα ευαγγέλια, αφού πρώτα φρόντισε να βγάλει ότι δεν του καθόταν καλά, για την διατήρηση της εξουσίας του. Όπως καταλαβαίνεις το πρόβλημα δεν είναι κατά πόσο οι ευαγγελιστές έγραψαν ή εξαπάτησαν (ποτέ δεν το πίστεψα αυτό) αλλά κατά πόσο, αυτά που πέρασαν σαν λόγια τον ευαγγελιστών, ήταν δικά τους λόγια...Ή ήταν όλα τα δικά τους λόγια. Όσο για τα απόκρυφα Ευαγγέλια απλά θα σου αναφέρω ότι δεν έχει τόσο σημασία τι γράφουν, αλλά το γεγονός μόνο και μόνο ότι αναφέρουν την Μαρία την Μαγδαλινή, ως μαθήτρια του Χριστού, πρέπει να σας βάζει σε σκέψεις. Από την στιγμή που ένα τόσο σημαντικό στοιχείο αποκρύφτηκε (αν είναι έτσι) η εκκλησία του απόστολου Παύλου (γνωστού ως μισογύνης) και το Βατικανό ήταν πλέον γεγονός. Και γιατί να αποκρύψουν κάτι τέτοιο; Τι είχαν να χάσουν; Μα και βέβαια το μοναδικό προνόμιο που είχαν οι παπάδες ως τότε να είναι οι αντιπρόσωποι του Κυρίου στην γη. Αν ο Χριστός είχε μαθήτρια του μια γυναίκα δεν θα ήταν λογικό και μια γυναίκα να γίνει παπάς; Αν ήταν άξια για μαθήτρια του ίδιου του Υιού Του Θεού δεν ήταν άξια να ανεβεί στην Ιεραρχία και να έχουμε μια Πάπισσα ή μια Πατριάρχισα; Πόσο διαφορετικός θα ήταν τότε ο Χριστιανισμός; Που είναι η ισότητα για την οποία μίλησε ο Χριστός ; Την έφαγαν οι παπάδες; Γιατί γέμισαν τις γυναίκες με ενοχές για το αμάρτημα των πρωτοπλαστών και ακόμα και τώρα δεν αφήνουν της γυναίκες να μπαίνουν στην εκκλησία όταν έχουν περίοδο δήθεν γιατί αυτό είναι σημάδι του αμαρτήματος και μολύνει την εκκλησία; Πως μπορώ να μείνω αμέτοχος και όχι κριτικός και καυστικός σε αυτές τις βλακείες που γέμισαν οι παπάδες τον Χριστιανισμό; Που μιλάνε για αμάρτημα επειδή κάποιοι Εβραίοι αντέγραψαν ένα Σουμερικό μύθο για το δέντρο της γνώσης και το έβαλαν στην Θρησκεία, (όπως έχουν κάνει και σε άλλα σημεία) και οι παπάδες εκμεταλλεύθηκαν το γεγονός αυτό, για να συνεχίσουν να υποβιβάζουν την γυναίκα, για να μην τυχόν χάσουν τα πρωτεία, σε μια πατριαρχική κοινωνία. Θα την κρίνω την εκκλησία και θα κριθώ και γω. Θα συνεχίσω να αμφισβητώ και όσο πιο πολύ το κάνω, τόσο πιο πολύ πιστεύω στον Χριστιανισμό. Ανεξάρτητα από αυτό που είπε ο beetlejuice για τη ιστορικότητα του Χριστού ακόμα και έτσι να είναι, θα συνεχίσω να πιστεύω σε αυτόν, γιατί είναι ωραίος, αλλά χωρίς όλα αυτά τα προσκολλημένα σκοταδιστικά στοιχειά που του έχουν κολλήσει κάποιοι κολλημένοι στην εξουσία.
Κατα εμένα άλλο Χριστιανισμός και άλλο Χριστός. Η έννοια "Χριστός" αναφέρεται στον ίδιο τον Ιησού Χριστό, στην ζωή του, στο έργο του, στην διδασκαλία του, στα όποια θαύματα του, και στον θάνατο του.
Η έννοια "Χριστιανισμός" είναι ο τρόπος πού καπηλεύονται οι άνθρωποι απο την εποχή του μέχρι σήμερα, εδώ και 2.000 χρόνια δηλαδή οποιαδήποτε αναφορά στην έννοια και το πρόσωπο του Χριστού. Και τον καπηλεύονται για να φτιάξουν μιά θρησκεία στα μέτρα τους που θα τους δώσει κύρος, χρήμα, και κοσμική εξουσία. Όσα δηλαδή καταδίκασε απο πρώτο χέρι ο ίδιος ο Χριστός, και τα αναθεμάτισε τα έκαναν πράξη ζωής οι περισσότεροι υποτιθέμενοι οπαδοί του στην συνέχεια. Και είχαν το θράσσος και την αναίδεια να λένε οτι είναι οι εκπρόσωποι του στην γή στην εποχή τους, οι διάδοχοι και οι συνεχιστές του έργου του. Το ίδιο ισχύει και με τους σημερινούς ιερωμένους εδώ στην Ελλάδα.
Ο Χριστιανισμός πραγματικά τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να αποκαλύπτει τα ψεύδη του. Και βάλλεται μπορώ να πώ πολύ άσχημα και άδικα ίσως περισσότερο απο ότι θα έπρεπε. Αλλά έχει εδραιωθεί τόσο πολύ ισχυρά προπαντώς εδώ στην Έλλάδα που τον έχουν συνταυτίσει με τους αγώνες για την απελευθέρωση με τους Τούρκους, που το βλέπω απίθανο παρά τα τόσα σκάνδαλα να πάθει την παραμικρή φθορά. Τα βέλη έχουν στόχο περισσότερο την Βίβλο και τα ακατανόητα που λέει σχετικά με την Γέννεση και την δημιουργία και εξέλιξη της ζωής και του ανθρώπου. Σε αυτό οι ένοχοι είναι οι κατα περιόδους καπηλευτές του Χριστού που τα παρουσίασαν σάν όχι μόνο πραγματική αλλά και ΑΓΙΑ-ΙΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. Στην πραγματικότητα όμως αυτοί οι σοφοί που τα πρωτο-έγραψαν το έκαναν με στόχο να καταγράψουν συμβολικά μερικά πράγματα και τίποτε άλλο για την ανθρώπινη γνώση. Αλλα απορρίπτοντας την Βίβλο βάζουμε στην ίδια μοίρα τους συλλήβδην τους συγγραφείς με τους ερμηνευτές, όπως βάζουμε στην ίδια μοίρα τον Ιησού με τους οπαδούς του στην συνέχεια.
Πρέπει να κοιτάζουμε τελικά την ρίζα και τον κορμό του Χριστιανισμού και όχι τα φύλλα. Και ρίζα είναι ο ίδιος τα νοήματα που ήθελε να περάσει και ο τρόπος ζωής που ήθελε να διδάξει. Αλλά εμέννουμε συνέχεια σε όλες τις κακές αντιδράσεις των οπαδών του απο την εποχή του μέχρι σήμερα δηλαδή στα φύλλα και συνταυτίζουμε τις έννοιες Χριστός-Χριστιανισμός με αυτούς.
Η έννοια "Χριστιανισμός" είναι ο τρόπος πού καπηλεύονται οι άνθρωποι απο την εποχή του μέχρι σήμερα, εδώ και 2.000 χρόνια δηλαδή οποιαδήποτε αναφορά στην έννοια και το πρόσωπο του Χριστού. Και τον καπηλεύονται για να φτιάξουν μιά θρησκεία στα μέτρα τους που θα τους δώσει κύρος, χρήμα, και κοσμική εξουσία. Όσα δηλαδή καταδίκασε απο πρώτο χέρι ο ίδιος ο Χριστός, και τα αναθεμάτισε τα έκαναν πράξη ζωής οι περισσότεροι υποτιθέμενοι οπαδοί του στην συνέχεια. Και είχαν το θράσσος και την αναίδεια να λένε οτι είναι οι εκπρόσωποι του στην γή στην εποχή τους, οι διάδοχοι και οι συνεχιστές του έργου του. Το ίδιο ισχύει και με τους σημερινούς ιερωμένους εδώ στην Ελλάδα.
Ο Χριστιανισμός πραγματικά τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να αποκαλύπτει τα ψεύδη του. Και βάλλεται μπορώ να πώ πολύ άσχημα και άδικα ίσως περισσότερο απο ότι θα έπρεπε. Αλλά έχει εδραιωθεί τόσο πολύ ισχυρά προπαντώς εδώ στην Έλλάδα που τον έχουν συνταυτίσει με τους αγώνες για την απελευθέρωση με τους Τούρκους, που το βλέπω απίθανο παρά τα τόσα σκάνδαλα να πάθει την παραμικρή φθορά. Τα βέλη έχουν στόχο περισσότερο την Βίβλο και τα ακατανόητα που λέει σχετικά με την Γέννεση και την δημιουργία και εξέλιξη της ζωής και του ανθρώπου. Σε αυτό οι ένοχοι είναι οι κατα περιόδους καπηλευτές του Χριστού που τα παρουσίασαν σάν όχι μόνο πραγματική αλλά και ΑΓΙΑ-ΙΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. Στην πραγματικότητα όμως αυτοί οι σοφοί που τα πρωτο-έγραψαν το έκαναν με στόχο να καταγράψουν συμβολικά μερικά πράγματα και τίποτε άλλο για την ανθρώπινη γνώση. Αλλα απορρίπτοντας την Βίβλο βάζουμε στην ίδια μοίρα τους συλλήβδην τους συγγραφείς με τους ερμηνευτές, όπως βάζουμε στην ίδια μοίρα τον Ιησού με τους οπαδούς του στην συνέχεια.
Πρέπει να κοιτάζουμε τελικά την ρίζα και τον κορμό του Χριστιανισμού και όχι τα φύλλα. Και ρίζα είναι ο ίδιος τα νοήματα που ήθελε να περάσει και ο τρόπος ζωής που ήθελε να διδάξει. Αλλά εμέννουμε συνέχεια σε όλες τις κακές αντιδράσεις των οπαδών του απο την εποχή του μέχρι σήμερα δηλαδή στα φύλλα και συνταυτίζουμε τις έννοιες Χριστός-Χριστιανισμός με αυτούς.
Συμφωνώ με τον Zeppelin και συνεχίζοντας θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη του Αλέξη για όλα αυτά. Εγώ τουλάχιστον σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να ακουμπήσω καν Τον Χριστό με τα λόγια μου. Παρά μόνο το Ιερατείο και πίστεψε με δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι το Ιερατείο ακουμπάει καθόλου τον Χριστό. Δεν θεωρώ ποτέ μπορώ να πω δεν πίστεψα (από μικρό παιδί) δεν μπορούσα να πιστέψω ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι εκπρόσωποι Του, ακόμα και όταν είναι μέσα στην εκκλησία. Γιατί αν είσαι διαβασμένος θα μου πεις την θεωρία τον θεολόγων. Ότι και καλά όταν βρίσκεται μέσα στο ιερό δεν είναι παπάς αλλά το μέσο για να έρθουμε σε επαφή με τον Θεό. Δεν έχει σημασία τι κάνει εκτός αυτού. Αλλά δεν κατάλαβα... ο Θεός ζεί μέσα στην εκκλησία; Όχι μέσα στην καρδιά μας; Αυτό είναι το μεγαλύτερο κακό που έκανε κατά την γνώμη μου το Ιερατείο. Έβγαλε τον Χριστό από την Καρδιά και όπως λένε και οι Jethro Tull τον έκλεισαν σε χρυσά κλουβιά (ναούς) Αυτόν που αναστήθηκε από τους νεκρούς. Βέβαια Υπάρχουν λαμπρές και φωτεινές εξαιρέσεις παπάδων και μοναχών (ευτυχώς). Αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο οι περισσότεροι δεν είναι ούτε Αρχιμανδρίτες ούτε Αρχιεπίσκοποι ούτε φορούν χρυσούς σταυρούς και συνολάκια ράσων που έχουν 1500 ευρώ το καθένα. Δυστυχώς δεν είχα την τιμή να γνωρίσω τον Πατέρα Παΐσιο αλλά από γνωστούς μου που είχαν την τύχη κάποια στιγμή να τον δουν ξέρω ότι ουδέ μία σχέση είχε με όλους αυτούς τους ρασοφόρους που κυκλοφορούν. Η Ελληνική εκκλησία έχει προσφέρει τα μέγιστα στο Έθνος των Ελλήνων και ειδικά στην μόρφωση του αλλά και στην απελευθέρωση του. Μπορώ να σου πω ότι χωρίς την εκκλησία, μπορεί να ήμασταν ακόμα γιουσουφάκια, αφού ήταν αυτή, που ενέπνευσε τον απλό λαό για να ξεσηκωθεί. Αλλά επειδή το θέμα που έθεσες εξαρχής δεν ήταν τα καλά που έκανε η εκκλησία, αλλά γιατί τα ρίχνουν στο Χριστιανισμό οι αναζητητές της αλήθειας, θα ήθελα πολύ να μάθω την γνώμη σου για όλα αυτά με την επισήμανση ότι τουλάχιστον όσο αναφορά εμένα αν και από πολύ μικρός πίστευα στον Χριστό, από μικρός όμως κάποια πράγματα δεν μου πήγαιναν καλά κάποια πράγματα, πολύ πριν «ψαχτώ» για την αλήθεια. Και να σου πω π@π@ρι@ ψαγμένος είμαι. Αλλά θεωρώ πως κάθε νοήμον άνθρωπος πρέπει να αμφισβητεί. Να μην πιστεύει σαν πρόβατο ότι του δίνουν. Δεν είμαι υπέρμαχος ούτε των Αρχαίων Θρησκειών, ούτε πιστεύω ότι πρέπει να γυρίσουμε στο Δωδεκάθεο. Αλλά απαιτώ από τον εαυτό μου να ψάχνει για την αλήθεια μέσα και έξω από την ψυχή μου. Άλλωστε και ο ίδιος ο Χριστιανισμός σύμφωνα με την «παράδοση του» (κλεμμένη ή μη) δέχεται ότι ο άνθρωπος έχει επιλογές στο δέντρο της γνώσης. Έχει την επιλογή να διαλέξει το μήλο ή όχι. Λοιπόν διαλέγω το μήλο και αν μέσα από την αναζήτηση μου βγάλω το συμπέρασμα ότι έκανα λάθος θα ζητήσω συγχώρεση και σαν άλλος άσωτος θα γυρίσω στην αγκαλιά της εκκλησίας. Και πίστεψε ότι εγώ θα έχω επιλέξει και θα έχω κατανοήσει περισσότερο τον Χριστιανισμό και τον Θεό από κάποιον που σαν πρόβατο πιστεύει αυτό που σαν παράδοση προσέφεραν οι γονείς του και οι πρόγονοι του χωρίς να ξέρουν τον λόγω. Συγνώμη για την αδιάκοπη ροή των όσων λέω και γιατί πάλι ξέχασα να βάλω τελεία.
.
.
Μια λέξη μόνο για το προηγούμενο παραλήρημα του συνοδινού:
...Η ιστορία εκτιμά από τα ιστορικά στοιχεία που υπάρχουν -και όχι από μύθους- ότι ο Ευριπίδης υπήρξε....
Το αυτό ακριβώς ισχύει για τον Χριστό.
...Η ιστορία εκτιμά από τα ιστορικά στοιχεία που υπάρχουν -και όχι από μύθους- ότι ο Ευριπίδης υπήρξε....
Το αυτό ακριβώς ισχύει για τον Χριστό.
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από αλεξης
τους αγαπαω ολους. Και μεχρι το τελος της ζωης μου θελω να παραμεινω χριστιανος.Ποναω οταν βλεπω νεους να ριχνουν(βριζοντας,αψιφωντας...) το χριστιανισμο επειδει νομιζουν οτι μαθαν κατι που τους κρυβαν και αμα στο κρυβαν τοσο καιρο γιατι στο ειπαν μηπως .........?
|
Ο Ιησους ειπε ΅αγαπατε αλληλους ως εαυτον΅. Περασαν 2000 χρονια απο τοτε.... Πιστευεις πως το δογμα αυτο εγινε κυριαρχο στον κοσμο η οτι ο κοσμος εξακολουθει να πορευεται οπως και πριν απ¨αυτον; Η ουτοπια της ΅αγαπης΅ και της ΅συγχωρεσης΅εγινε ΅σκοπος που αγιαζει τα μεσα΅απ΄τους ΅αγιους΅πατερες ιδρυτες, εμπνευστες, του χριστιανισμου για να κερδισουν την εξουσια, τον πλουτο και την δοξα. Πραγμα που καταφεραν μεχρι το 1789 οταν η Γαλλικη επανασταση με την επιτυχη εκβαση της ,εκανε την αρχη της επιστημονικης εξελιξης οπου η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ παραμερισε τον σκοταδισμο του μεσαιωνα που ειχαν επιβαλλει τα Ιερατεια. Αυτη την αντικειμενικη γνωση των πραγματων φιλε που απομυθοποιει τους θεους, τους δαιμωνες και τους μαγους οι χριστιανοι ηγετες σου πολεμησαν και πολεμουν μεχρι σημερα γιατι τους βαζει στο περιθωριο της ιστοριας.
Σε προσκαλω στο pathfinder club/maxim_97
Φιλικα Μαξιμος
Η αγάπη των Χριστιανών είναι μόνο στην θεωρία και στα λόγια πάρτε το χαμπάρι, στην πράξη απο σπάνια έως ποτέ.
Το "αγαπάτε αλλήλους" δέν βρίσκει καμιά εφαρμογή ούτε σήμερα, ούτε παλιότερα απο ανθρώπους που θέλουν να λέγονται Χριστιανοί ή οπαδοί της θρησκείας της αγάπης, η στάση τους είναι υποκριτική. Οπότε καλύτερο θα ήταν να δηλώνουν άθεοι ή οτιδήποτε άλλο, και δέν έχει κανένα νόημα η εφαρμογή του Χριστιανισμού άν είναι μηδέν στην πράξη.
Το "αγαπάτε αλλήλους" δέν βρίσκει καμιά εφαρμογή ούτε σήμερα, ούτε παλιότερα απο ανθρώπους που θέλουν να λέγονται Χριστιανοί ή οπαδοί της θρησκείας της αγάπης, η στάση τους είναι υποκριτική. Οπότε καλύτερο θα ήταν να δηλώνουν άθεοι ή οτιδήποτε άλλο, και δέν έχει κανένα νόημα η εφαρμογή του Χριστιανισμού άν είναι μηδέν στην πράξη.
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από zepellin
Η αγάπη των Χριστιανών είναι μόνο στην θεωρία και στα λόγια πάρτε το χαμπάρι, στην πράξη απο σπάνια έως ποτέ.
Το "αγαπάτε αλλήλους" δέν βρίσκει καμιά εφαρμογή ούτε σήμερα, ούτε παλιότερα απο ανθρώπους που θέλουν να λέγονται Χριστιανοί ή οπαδοί της θρησκείας της αγάπης, η στάση τους είναι υποκριτική. Οπότε καλύτερο θα ήταν να δηλώνουν άθεοι ή οτιδήποτε άλλο, και δέν έχει κανένα νόημα η εφαρμογή του Χριστιανισμού άν είναι μηδέν στην πράξη. |
Πρώτα από ολά θα συμφωνήσω με κάποιους που ανέφεραν ότι με τον χριστιανισμό δεν έχουμε τίποτα αλλά με τον χριστιανισμό των "παπάδων"(με λίγα λόγια πιστεύω ότι αυτό υπόθηκε).
Τώρα θα έρθω και να πω ότι το αγαπάτε αλλήλους σπάνια βρίσκει εφαρμογή σήμερα.Δεν είμαι ο φανατικός θρήσκος που θα πάει στην εκκλησία διότι έχω σηχαθεί την υποκρισία των παπάδων....η περιουσία της εκκλησίας φτάνει να καλύψει το εξωτερικό χρέος της χώρας μας και να τους περισέψουν και άλλα τόσα...μόνο να αναλογιστεί κανείς ότι η εκκλησία - και κατεπέκταση οι παπάδες- δεν φορολογούνται και ότι στο Άθως υπάρχουν τόσοι ανεκτίμητοι θυσαυροί.Εγώ θέτω το ερώτημα πως να με κάνουν να αγαπήσω τον χριστιανισμό αφού έχω μάτια και βλέπω, έχω αυτιά και ακούω;
Ο Ιησούς είπε ότι όπου και να κοιτάξετε θα με δείτε(διορθώστε με αν κάνω λάθος)είναι φοβερό πως μερικοί τα διαστρεβλώνουν και τα προσαρμόζουν όπως θέλουν αυτοί.
Με συγχωρείτε αν ξέφυγα από το θέμα αλλά όταν μάθεις κάτι που πίστευες ότι είναι αλήθεια τελικά αποδεικνείεται ότι είναι ένα ψέμα, μετά αρχίζεις να αναζητάς την "αλήθεια" σε αυτά που πίστευεις ότι είναι αλήθεια...
και πάλι ζητώ συγνώμη αν ξέφυγα από το θέμα.
Καλησπέρα φίλοι μου...Ειλικρινώς λυπούμαι,διότι βλέπω σε αρκετούς το γνωστό από της απαρχής του Χριστιανισμού άλογο εν πολλοίς νείκος κατά της εκκλησίας κ.λπ.Είναι αλήθεια πως όταν ωρισμένοι(sic),εν προκειμένω οι ιερείς,μας λένε κάτι που δεν μας αρέσει("όποιος θέλει το καλό μου με κάνει και κλαίω"),εμείς τα βάζουμε μαζί τους,με διάφορες μυθοπλασίες και μη...Εμείς (απο)δεχόμαστε τις απαραχάρακτες οικουμενικές Συνόδους(όσοι είναι Χριστιανοί).Η(ορθόδοξη) Εκκλησία σαφώς έχει κάνει λάθη,αν και τελευταία έχουν αρχίσει να "άγωνται ες φως"τα δόλια ψεύδη κατά της ορισμένων υπνοπαρμένων πολεμίων του Χριστού κ.λπ.Αναφέρομαι στην περίπτωση του Ιουστινιανού και τις φιλοσοφικές σχολές που λεγόταν ότι ήταν ενάντιος κ.λπ.Η(ελλαδική)εκκλησία κάνει τεράστιο έργο φιλανθρωπικό.Δίνει χιλιάδες μερίδες φαγητού κάθε μέρα,στέγαση κ.λπ.Τόσο μεγάλο έργο κάμνει που ορισμένοι την κατηγορούν επί τούτου ότι υπερβάλλει...Τα άμφια ποιος σας είπε ότι είναι χρυσά και πανάκριβα;;;Η εκκλησιαστική περιουσία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί,όπως έχει αποκαλύψει και ο Μητροπολίτης Θεσ/νίκης κ.Άνθιμος λόγω κάποιου ειδικού καθεστώτος που υπάρχει και γι'αυτο δεν μπορεί η Εκκλησία να πληρώσει σε τυχόν διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους χωρίς την συναίνεση του δευτέρου τους μισθούς στους ιερείς ...Κάποιοι πολιτικοί,ξέρετε,πολύ θα τό'θελαν,μέσω των αδιαφανειας σ'αυτές τις διαδικασίες,να βάλουν χέρι στην περιουσία της Εκκλησίας...Γιατί νομίζετε τόσο προβάλλονται αυτά τα θέματα από τα μέσα μαζικής επισκοτίσεως;
Ο ίδιος ο Ι.Χ. είναι παρών στην Ιστορία και αφήνει να δοκιμασθούμε μεν,αλλά όχι να γκρεμισθούμε...Αποδεικνύεται (υπάρχουν ισχυρότατες ενδείξεις)πως ο Θεός έχει επέμβει αμέτρητες φορές στην Ιστορία,βάζοντας τα πράγματα στην θέση τους,όπως όταν ο Ιουλιανός ο Παραβάτης είχε προσπαθήσει ν'αποδείξει ότι είναι ψέυδής η προφητεία του ίδιου του Χριστού περί αναδομήσεως του Ναού του Σολομώντος κατά-μόνον μετά την καταστροφή του τον 1ο αι.μ.Χ.-τους έσχατους καιρούς...
Όσο για τις καύσεις βιβλίων,δεν γνωρίζω το γεγονός που αναφέρετε φίλτατε
,αλλά καύσεις βιβλίων(των σοφιστών)έχουν γίνει και στην αρχαία Ελλάδα(των σοφιστών).Και,αν έγινε,είναι πια τόσο βδελυρή πράξη που να αποκαλούμε τον(αποκαλούμενο από γίγαντες της ανά τους αιώνες λογιοσύνης Μεγάλο)Κωνσταντίνο...Κωστάκη;;
Αυτά,ζητώ συγγνώμη αν αποκάματε διαβάζοντας,αλλά πρέπει να πέσει μια ικμάδα φωτός επι τέλους μεσ'στα σκοτάδια που προσπαθούν κάποιοι(δεν εννοώ εσάς)να επιβάλουν.Οι Χριστιανοί(και ο Χριστιανισμός) πάντοτε και αποκλειστικώς πειράζαν κάποιους που ποτέ δεν λερώνουν όμως τα χέρια τους οι ίδιοι...
Ο ίδιος ο Ι.Χ. είναι παρών στην Ιστορία και αφήνει να δοκιμασθούμε μεν,αλλά όχι να γκρεμισθούμε...Αποδεικνύεται (υπάρχουν ισχυρότατες ενδείξεις)πως ο Θεός έχει επέμβει αμέτρητες φορές στην Ιστορία,βάζοντας τα πράγματα στην θέση τους,όπως όταν ο Ιουλιανός ο Παραβάτης είχε προσπαθήσει ν'αποδείξει ότι είναι ψέυδής η προφητεία του ίδιου του Χριστού περί αναδομήσεως του Ναού του Σολομώντος κατά-μόνον μετά την καταστροφή του τον 1ο αι.μ.Χ.-τους έσχατους καιρούς...
Όσο για τις καύσεις βιβλίων,δεν γνωρίζω το γεγονός που αναφέρετε φίλτατε
,αλλά καύσεις βιβλίων(των σοφιστών)έχουν γίνει και στην αρχαία Ελλάδα(των σοφιστών).Και,αν έγινε,είναι πια τόσο βδελυρή πράξη που να αποκαλούμε τον(αποκαλούμενο από γίγαντες της ανά τους αιώνες λογιοσύνης Μεγάλο)Κωνσταντίνο...Κωστάκη;;Αυτά,ζητώ συγγνώμη αν αποκάματε διαβάζοντας,αλλά πρέπει να πέσει μια ικμάδα φωτός επι τέλους μεσ'στα σκοτάδια που προσπαθούν κάποιοι(δεν εννοώ εσάς)να επιβάλουν.Οι Χριστιανοί(και ο Χριστιανισμός) πάντοτε και αποκλειστικώς πειράζαν κάποιους που ποτέ δεν λερώνουν όμως τα χέρια τους οι ίδιοι...
Στην κυριακατικη πρωινη εκπομπη του Alpha πρωινες σελιδες(αν δεν κανω λαθος τον τιτλο) παρουσιαστηκε αποψε ενα αποκαλυπτικο βιντεο,απιστευτα τρομακτικων εικονων(επιτρεψτε μου το σχολιο).Το επιμαχο βιντεο κατεγραψε εναν μοναχο του Αγιου ορους με το ονομα Γαβριηλ,να¨βαρα¨με τερατωδη θυμο κρατωντας μεγαλων διαστασεων βαριοπουλα,πορτα μοναστηριακου κτισματος απο την οποια πισω βρησκοταν αλλος μοναχος,ο οποιος και τον προκαλουσε συνεχως να ξανακτυπησει!
Και ολα αυτα στο περιβοητο¨περιβολι της παναγιάς¨.
Αξιο λογου επισης,ειναι να αναφερουμε οτι στον χωρο βρησκοταν πληθος αστυνομικων,οι οποιοι(τι περιεργο!)δεν εκαναν απολυτως τιποτα!Κατα την καταγραφη του βιντεο τουλαχιστον...
Και ολα αυτα στο περιβοητο¨περιβολι της παναγιάς¨.
Αξιο λογου επισης,ειναι να αναφερουμε οτι στον χωρο βρησκοταν πληθος αστυνομικων,οι οποιοι(τι περιεργο!)δεν εκαναν απολυτως τιποτα!Κατα την καταγραφη του βιντεο τουλαχιστον...
no slave...
Έχω εξηγήσει τους λόγους σε άλλα θέματα κι εσύ μάλιστα είχες λάβει μέρος σε κάποιες από εκείνες τις συζητήσεις. Δεν λέω να θυμάσαι τι γράφει ο καθένας, αλλά μια εικόνα όσων κατά καιρούς έχω πει, δεν μπορεί, θα την έχεις.
Εν συντομία και αν χρειαστεί τα ξαναλέμε...
Αυτά πάνε πακέτο. Η Βίβλος είναι νεκρή χωρίς έναν ιστορικό Ιησού, και οι πρωτόγονες και επικίνδυνες για την ανθρώπινη νοημοσύνη και εξέλιξη διδασκαλίες της, δεν θα ενδιέφεραν κανέναν.
Θα εννοείς βεβαίως, έναν Ιησού (απλό άνθρωπο) που έγινε Θεός σε ένα βιβλίο, γιατί, για τον Ιησού-Θεό της Βίβλου, είναι αυτονόητο, ότι δεν θα βρούμε ποτέ αποδείξεις.
Δεν θα άλλαζε λοιπόν, τίποτα για μένα.
Θα μου επιτρέψεις no slave, αλλά δεν το έχω αντιληφθεί αυτό που λες. Ίσως γιατί είχα και μια δύσκολη μέρα.
Έχω εξηγήσει τους λόγους σε άλλα θέματα κι εσύ μάλιστα είχες λάβει μέρος σε κάποιες από εκείνες τις συζητήσεις. Δεν λέω να θυμάσαι τι γράφει ο καθένας, αλλά μια εικόνα όσων κατά καιρούς έχω πει, δεν μπορεί, θα την έχεις.
Εν συντομία και αν χρειαστεί τα ξαναλέμε...
Παράθεση:
| Ο λογος που αντιμαχεσαι τον χριστιανισμο αφορα καθαρα την (μη) ιστορικοτητα του Ιησου ή μηπως εχει να κανει και με αλλες παραμετρους, οπως τη γενικοτερη διδασκαλια του |
Παράθεση:
| Αν υποθεσουμε οτι ειχαμε στα χερια μας τις αποδειξεις περι υπαρξεως του Ιησου,εσυ θα ησουν οκ με τον χριστιανισμο? |
Δεν θα άλλαζε λοιπόν, τίποτα για μένα.
Παράθεση:
| Η παραπανω ερωτηση αποσκοπει στο να καταλαβετε οτι κακως "σκοτωνεστε" για την ιστορικοτητα,τουλαχιστον σε αυτο το νημα. |
Παράθεση:
|
Καλύτερα να μην μπερδεύουμε τον Χριστιανισμό και τη διδασκαλία του Χριστού με τη θρησκεία που μας σερβίρουν, ή με τους "χριστιανούς" που έκαψαν και βίασαν για να "εκχριστιανίσουν". Αλλά αυτό δεν είναι φαινόμενο μόνο του Χριστιανισμού. Στις περισσότερες "βουδιστικές" χώρες ο καθημερινός τρόπος "λατρείας" του απλού λαού δεν έχει καμιά σχέση με τον Βουδισμό και τη διδασκαλία του Βούδα (που δεν περιλαμβάνει καμιά "λατρεία").
Τα παραδείγματα γύρω μας δείχνουν ότι ο εκφυλισμός μιας διδασκαλίας/θρησκείας είναι λίγο πολύ αναπόφευκτος. Ακόμα και η αρχαία Ελληνική θρησκεία (ως ιδεώδες) πολύ μικρή σχέση σχέση έχει με την καθημερινή πρακτική των αρχαίων Ελλήνων (που ήταν γεμάτη δεισιδαιμονίες), κι αν σήμερα ακούμε για Ελληνική θρησκεία (στη θεωρία) ας περιμένουμε λίγα χρόνια να γίνει "καθεστώς" και τότε θα δούμε το πόσο (και αν) διαφέρει σε τίποτα. Έχουμε πια αρκετά ιστορικά παραδείγματα για να θεωρούμε ότι πιθανότατα θα έχουμε τα ίδια: ένα ιερατείο (με χιτώνα και όχι ράσα) αλλά ίδια "εξουσιαστική" συμπεριφορά με εκείνους που φορούν σήμερα τα ράσα. |
ΑΡΑ ο εκφυλισμος του λογου του Χριστου οδηγει σ αυτα που οδηγησε
ο εκφυλισμος της αρχαια θρησκειας των Ελληνων οδηγει σε δεισιδαιμονιες
Παράθεση:
| Αυτό με το Δία και την Ήρα δεν το σχολιάζω καν. Αντιλαμβάνεσαι, εύχομαι, ότι το παράδειγμά σου είναι εξόχως άστοχο. |
Το παράδειγμά μου είναι εξόχως εύστοχο και δεν θα το σχολιάσεις γιατί δεν ξέρεις τι να πεις.
Παράθεση:
| Το ότι οι ίδιοι οι πρόγονείς μας απέβαλαν από μόνοι τους κάθε τι σχετικό, τα λέει όλα. |
Παράθεση:
| Και που ξέρεις εσύ βρε άνθρωπε του θεού τι έχω δηλώσει? |
Παράθεση:
| Απλώς, έχω βαρεθεί τις βλακείες των αρχαιολάγνων και των προσκυνημένων γιατί σίγουρα δεν έχουν στόχο την οποιαδήποτε μορφή αλήθειας. |
Παράθεση:
| Θα μπορούσε να ήταν υιός του Θεού, θα μπορούσε να είναι και κεντρικό χαφ στη μακαμπι χάιφα. |
Οι μαθητές του πάντως, δεν ήταν το ίδιο καλοί στο ψηλό παιχνίδι και ήταν επιρρεπείς στα αυτογκόλ. Ένας από αυτούς μάλιστα, ο Θωμάς, έκοψε το αυτί ενός αντιπάλου παίχτη. Ενώ ο Ιούδας, ο τερματοφύλακας, πούλησε ένα παχνίδι της ομάδας για λίγα αργύρια.
Παράθεση:
| Βρε χριστιανέ μου, |
Παράθεση:
ένα από τα σημαντικότερα (...) επιχείρηματά σου ήταν ότι υπήρξαν και άλλοι με το όνομα του Ιησού. Άρα με τη δική σου λογική δεν υπήρξε καν ο Ευριπίδης, Θουκυδίδης κλπ.
|
Ο Ευριπίδης δεν αποτελεί πρόσωπο κάποιας μεταφυσικής ιστορίας, όπως ο Οδυσσέας, ο Ιησούς, οι Θεοί του Ολύμπου και ο παπουτσωμένος γάτος, για να θεωρούμε και αυτονόητο ότι ένας τέτοιος Ευριπίδης δεν υπήρξε ιστορικά.
Αν λοιπόν κάποιοι υποστηρίζουν, πως ο Ευριπίδης είναι γιος του Θεού, να τους πεις το αυτονόητο: Δεν υπήρξε κανένας τέτοιος Ευριπίδης.
Η ιστορία εκτιμά από τα ιστορικά στοιχεία που υπάρχουν -και όχι από μύθους- ότι ο Ευριπίδης υπήρξε. Ενδεχομένως, κάποιες πληροφορίες να είναι λάθος. Μπορεί και όλες. Αλλά ποιόν χαλάει αυτό..;
Παράθεση:
| Μα δεν είχα σκοπό να πω και τίποτα πιο σοβαρό μιας και το παραπάνω δεν απαντήθηκε επί της ουσίας. |
Εγώ το ξέρω ότι δεν είσαι σε θέση να σκεφτείς και να συζητήσεις σοβαρά. Ήρθες να κάνεις παιχνίδι.
Παράθεση:
| Δηλαδή δεν με παίζετε? |
Παρακαλώ να επιστρέψουμε στο θέμα μας. Οποιεσδήποτε διαφωνίες υπάρχουν του είδους που αναπτύχθηκαν τελευταία μπορούν να συνεχιστούν σε πολλά θέματα της συγκεκριμένης κατηγορίας.

δεν υπήρξε καν ο Ευριπίδης, Θουκυδίδης κλπ.