ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Διάβολος - Ενα καλό παιδί!! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Διάβολος - Ενα καλό παιδί!! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Belzevul61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/4
06/10/2013, 21:43:54
Alexandros

Και μια ερώτηση προαιρετική.

Παιδιά, είστε σίγουροι ότι είστε Άθεοι με την κοινά αποδεκτή έννοια του όρου?

Ελπίζω όπου και να πιστεύετε να σας βοηθήσουν ώστε να σας φέρουν ηρεμία και γαλήνη στο μυαλό σας...

Αλεξανδρε εγω πιστευω πως κανενας δεν ειναι αθεος ,απο μεσα μας βαθεια ολοι και σε κατι πιστευουμε,.............

06/10/2013, 21:45:17
Eίδες τι σου είπα γιαπετ?
Μόλις κάνουμε κουβέντα για...θεόπνευστους εξωγήϊνους, θα λακίσουν!

Δεν έχουν την νοημοσύνη να καταλάβουν, πώς όσο αλήθεια είναι ο γάμος στην κανά και το κοφίνι με τα...ατελείωτα ψάρια και ψωμιά, άλλο τόσο είναι και αυτα που τους λέμε!

οσο υπαρκτός είναι ο Δίας και οι άλλοι θεοί, άλλο τόσο είναι και ο Ιησούς και οι μαθητές του.

θεόπνευστοι άπαντες!
Ανθρώπινα δημιουργήματα.

( μεταξύ μας τώρα,για τον Δία δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι είναι ανύπαρκτος)

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

06/10/2013, 21:47:09
quote:

Πώς σε βοήθησε εσένα Νικόμαχε, αυτή η γνώση;

Γλύτωσα το...μάντρωμα σε κάποιο ιερατείο!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

06/10/2013, 21:53:35
Αλέξανδρε, μόλις σου ξανασηκωθεί η... διάθεση εδώ θα είμαι.
Σφύρα.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

06/10/2013, 21:54:57
Νικόμαχε, υφάρχει υφάρχει...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

06/10/2013, 21:59:39
Alexandros.

Αυτό το ξέχασα...

quote:

Προσωπικά, κατ' ακριβείαν, είμαι άθρησκος Αλέξανδρε, άθρησκος όχι άθεος.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

06/10/2013, 22:00:09
quote:
Χρίστος Έλ
Και σύμφωνα με την Βίβλο, δεν μπορεί ο άνθρωπος να φθάσει ψηλά από κάτω (ανεβαίνοντας σκαλοπάτια γνώσης), αλλά πρέπει να κατέβει κάποιος Θεός για να τον ανεβάσει.

Γιατί αν μπορεί το Κτίσμα να υψωθεί και να θεωθεί μόνο του, τότε τί χρειάζεται ο Κτίστης;

Ενας κατασκευαστής λογισμικού, χαίρεται όταν φτιάχνει λογισμικό που μπορεί να δουλέψει μόνο του σε κάθε υπολογιστή. Αν ήταν κάθε φορά που κάποιος χρειαζόταν λογισμικό να πήγαινε ο ίδιος ο κατασκευαστής εκεί για να δίνει εντολές στο μηχάνημα αντί του λογισμικού, τότε το λογισμικό θα ήταν άχρηστο.
Η ιδέα οτι ο Θεός κάνει όλη τη προσπαθεία αντί του ανθρώπου, ώστε αυτός να σωθεί, είναι μια βολική παρερμηνεία.
06/10/2013, 22:02:43
Χρίστος Έλ

quote:
Η Χρυσή Αυγή από ποιον γαλαξία ήρθε;

Το "Ελλάνιο Φως" δεν έχει σχέση με την Χρυσή Αυγή;

Καμμία μα καμμία σχέση, Χρήστο.

Το ακριβώς αντίθετο...

Αυτοί δεν ήρθαν από κάπου, είναι χθόνιοι που δεν επιδέχτηκαν καμμία βελτίωση...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

06/10/2013, 22:16:55
quote:

quote:

Πώς σε βοήθησε εσένα Νικόμαχε, αυτή η γνώση;

Γλύτωσα το...μάντρωμα σε κάποιο ιερατείο!!

Νομίζω οτι η λογική σου, που ξέρω οτι έχεις, θα υπεραρκούσε για αυτό. Τα διαστημόπλοια, οι Ελ, και τα σχετικά, είναι μια ευφάνταστη πινελιά. Αλλά δε πιστεύω οτι βοήθησαν κανέναν, πέρα ίσως από το να δημιουργήσουν μια ψευδή αίσθηση "γεμίσματος".
Προσωπικά είμαι αντίθετος όχι μόνο στις θρησκείες αλλά σε οτιδήποτε χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να γεμίσουν τους εαυτούς τους, το οποίο είναι ψευδές. Σε αυτό συγκαταλέγονται και οι διάφορες θεωρίες, ελληνοκεντρικές ή άλλου τύπου που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι.

Edited by - Πύρινος on 06/10/2013 22:19:46

06/10/2013, 22:34:12
quote:
stiv
Αλεξανδρε εγω πιστευω πως κανενας δεν ειναι αθεος ,απο μεσα μας βαθεια ολοι και σε κατι πιστευουμε,.............

Αυτό stiv αποδείχθηκε τόσο από τους συνομιλητές μας όσο και από το γεγονός ότι είμαι εδώ μαζί σας και μιλάω για Θεό.

06/10/2013, 22:44:54
quote:
Alexandros.
Αν δεν τα καταφέρεις πνίξε το πόνο σου σε κάποια Χολυγουντιανή ταινία ή τηλεοπτική σειρά (π.χ το V) ή εξέφρασέ τον σθεναρά στα ανεξάρτητα ΜΜΕ του πλανήτη.

Δεν κοιτάς την τύφλα σου και την αλλεργία σου (και εσύ) στη ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ που σου ζητάνε οι συνομιλητες σου (με το γαρ γαρ γαρ να κινδυνεύει να μας σπάσει τα τύμπανα), τα Εβραικά βιβλικά ονόματα σε μαράνανε βρε κατακαυμένε Sesostris...

Αλήθεια ο Αυτοκράτορας Ιουλιανός σου θυμίζει τίποτα???

Επειδή από την αρχή σε έχω καταλάβει Alexandre, δεν σου έχω ούτε μία φορά απαντήσει στα όσα γράφεις. Η μοναδική φορά που χρειάστηκε να σου δώσω απάντηση, ήταν αυτή:
quote:
Alexandros.
Sesostris, σου έχει περάσει ποτέ από το μυαλό εσύ όοοοολη αυτή την "επιχειρηματολογία" να την έχεις ακούσει και ενστερνιστεί πολλααααα χρόνια μετά από εμένα???
Sesostris
Προσωπικά, ποτέ μου δεν λέγω ποτέ! Βεβαίως και υπάρχει τέτοια πιθανότητα......αν είσαι 80 ετών.

Και τη μοναδική αυτή φορά δεν ήταν για να σε βρίσω, αλλά για να σου απαντήσω έμμεσα ότι όταν ένας διαβάζει ιστορία από τα παιδικά του χρόνια, επειδή στο σπίτι του υπήρχε από παλιά πλούσια βιβλιοθήκη, δεν έχει σημασία πότε απεξαρτήθηκε από τις θρησκείες. Προσωπικά αυτό έγινε στα 20 μου χρόνια.

Αντίθετα εσύ παρ' ότι δεν σου δίνω σημασία, μου επιτίθεσαι συνεχώς με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και ύβρεις. Αυτό και μόνο σημαίνει ότι αφού στέρεψαν τα επιχειρήματα, έπεσε το προσωπείο και φάνηκε ο πραγματικός χαρακτήρας του φανατικού χριστιανού. Αναλλοίωτος στους αιώνες.

*

06/10/2013, 22:46:12
quote:

γιαπετ

Αυτό το ξέχασα...

quote:

Προσωπικά, κατ' ακριβείαν, είμαι άθρησκος Αλέξανδρε, άθρησκος όχι άθεος.

Οκ!

Οπότε ο ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ δηλώνει Άθεος και εσύ άθρησκος αν και μάλλον πιστεύετε την ίδια θεωρία.

Σωστά?

Και αυτοί οι θεοί κατασκευαστές για ποιο λόγο σας κατασκεύασαν?

Μιλάμε για το Δία τον Κρόνο ως οντότητες και φυσικές παρουσίες οι εκφάνσεις των δυνάμεων της Φύσης?

Ο όποιος σκόπος τους, η θέληση τους για κατασκευή σας, η ίδια σας η κατασκευή, ο δικός σας τρόπος ζωής που πρέπει να ακολουθήσετε ώστε να βοηθήσετε το έργο τους κτλ δεν συνιστούν κάτι σαν θρησκεία?

Ξέρω ότι ο όρος είναι αρνητικά φορτισμένος για εσάς αλλά προσπαθήστε να μας εξηγήσετε.

Παιδιά οι ερωτήσεις μου είναι άπειρες διότι ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ακούω μια τέτοια θεωρία σε forum οπότε αν θέλετε ανοίξτε ένα καινούριο θέμα και εξηγήστε μας όσα περισσότερα μπορείτε να μας πείτε γύρω από αυτήν!

Εδώ δεν πρόκειται να σας ζητήσω και βιβλιογραφία ρε σεις...

06/10/2013, 23:12:16
quote:
Sesostris
Και τη μοναδική αυτή φορά δεν ήταν για να σε βρίσω, αλλά για να σου απαντήσω έμμεσα ότι όταν ένας διαβάζει ιστορία από τα παιδικά του χρόνια, επειδή στο σπίτι του υπήρχε από παλιά πλούσια βιβλιοθήκη, δεν έχει σημασία πότε απεξαρτήθηκε από τις θρησκείες.

Κρίμα που δεν έχουμε δει κάποια αναφορά από αυτή την πλούσια βιβλιοθήκη παρόλα τα "παρακάλια" για εμφάνιση ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ.

Αν από αυτή την πλούσια βιβλιοθήκη κατέληξες στον Λυμπερίδη τι να πω...

quote:

Αντίθετα εσύ παρ' ότι δεν σου δίνω σημασία, μου επιτίθεσαι συνεχώς με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και ύβρεις.

Δικαίωμα σου να δίνεις σημασία σε όποιον θες αλλά από τη στιγμή που τοποθετήσε και ρωτάς σε ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ (ακόμα και αν ρωτάς συγκεκριμένα τρίτα πρόσωπα) θα παίρνεις απαντήσεις και ΑΝΤΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ και από εμένα και από εκεί και πέρα συνέχισε να απαντάς σε όποιον σου κάνει κέφι.

Πάμε και στο πιο σημαντικό.

Οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί και οι ύβρεις ΠΡΟΗΛΘΑΝ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ και αφορούσαν το Θεό τον Ιησού, την Παναγία, τους Προφήτες, τους Ευαγγελιστές ουφ κουράστηκα και σταματώ.

Όλο αυτο το παραλληρηματικό crescendo χαμαιτυπικού υβρεολογίου Τρούμπας για το Χριστιανισμό και τους Χριστιανούς τι σε έκανε να πιστεύεις ότι θα παραμείνει στο απυρόβλητο???

Ειλικρινά θεωρώ ότι δεν στο έχω ανταποδώσει ούτε στο ένα τοις χίλιοις πίσω και τολμάς να διαμαρτύρεσαι???

Δηλάδη οι Χριστιανοί του forum τι διαμαρτυρία έπρεπε να κάνουν τότε με όλη αυτή τη χλεύη και τη λάσπη που δέχονται από εσάς νύχτα μέρα???

quote:

Αυτό και μόνο σημαίνει ότι αφού στέρεψαν τα επιχειρήματα,

Τα ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ μου είναι ΕΚΕΙ όπως και οι ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΥΡΟΥΣ και σε περιμένουν.

Οι δικές σου ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ???

Εσύ ΞΕΜΕΙΝΕΣ με το Λυμπερίδη και με αστήρικτες προσωπικές απόψεις πλαισιωμένες από έναν οχετό ύβρεων τόσο για τους συνομιλητές σου όσο (και κυρίως) για τα πιστεύω τους.

quote:

έπεσε το προσωπείο και φάνηκε ο πραγματικός χαρακτήρας του φανατικού χριστιανού. Αναλλοίωτος στους αιώνες.

Καλά, καλά για Ιουλιανό/Δίκη Ιησού θα μας πεις τίποτα διότι οι προσωπικές σου επιθέσεις ούτε πείθουν κανένα ούτε πρόκειται να σε σώσουν.

Συνέχισε το υβρεολόγιο και εδώ είμαστε.

Δε χανόμαστε!

Εσύ τελικά Sesostris που φαίνεται να πιστεύεις στην ίδια θεωρία με ΝΙΚΟΜΑΧΟ και γιαπετ (πες μου αν έχω καταλάβει λάθος) είσαι άθεος, άθρησκος ή νεοπαγανιστής?

Edited by - Alexandros. on 06/10/2013 23:22:35

07/10/2013, 01:01:31

ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ "ΚΑΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ"

Έπεται συνέχεια....

*

07/10/2013, 01:17:55

Έπεται συνέχεια....

*

07/10/2013, 01:31:17

Ες αύριον η συνέχεια......

*

07/10/2013, 07:42:12
quote:

quote:
Χρίστος Έλ
Και σύμφωνα με την Βίβλο, δεν μπορεί ο άνθρωπος να φθάσει ψηλά από κάτω (ανεβαίνοντας σκαλοπάτια γνώσης), αλλά πρέπει να κατέβει κάποιος Θεός για να τον ανεβάσει.

Γιατί αν μπορεί το Κτίσμα να υψωθεί και να θεωθεί μόνο του, τότε τί χρειάζεται ο Κτίστης;

Ενας κατασκευαστής λογισμικού, χαίρεται όταν φτιάχνει λογισμικό που μπορεί να δουλέψει μόνο του σε κάθε υπολογιστή. Αν ήταν κάθε φορά που κάποιος χρειαζόταν λογισμικό να πήγαινε ο ίδιος ο κατασκευαστής εκεί για να δίνει εντολές στο μηχάνημα αντί του λογισμικού, τότε το λογισμικό θα ήταν άχρηστο.
Η ιδέα οτι ο Θεός κάνει όλη τη προσπαθεία αντί του ανθρώπου, ώστε αυτός να σωθεί, είναι μια βολική παρερμηνεία.

Ένας Θεός που ελαττώνεται σε άνθρωπο, ο οποίος όμως δεν κατάγεται από τον Αδάμ.

Δεν μπορούμε να σωθούμε μόνοι μας από τον θάνατο γιατί είμαστε αμαρτωλοί - ατελείς(μια αμαρτία είναι αρκετή). Όση προσπάθεια και να κάνουμε, όσο και να δουλέψουμε πάλι δεν θα βρεθούμε χωρίς ψεγάδι. Έτσι αρνούμαστε και την Χάρη του θεού, η οποία δεν είναι μισθός δουλείας αλλά δώρο.

Αυτό δεν σημαίνει πως είναι κακό ένας να προσπαθεί να βελτιώνεται ηθικά, αλλά δεν πρέπει να νομίζει πως αποκλειστικά και μόνο με τις δυνάμεις του θα σωθεί(όπως και να την εννοεί την σωτηρία).

Όλες οι ανθρωποκεντρικές θεωρίες, ουσιαστικά καταστούν τον Θεό - Πλάστη κάτι εντελώς άχρηστο.

07/10/2013, 07:54:21
Γιατι αυτό Σέσοστρι καταργεί την ελεύθερη βούληση του Θεού και των πλασμάτων Του. Και ο Σατανάς όπως ο άνθρωπος αναφέρεται ως δημιούργημα του Θεού.

"Τα κακά θα τα αποφύγει, τα καλά θα τα επιδιώξει". "Τί ποιο ηλίθιο από τον άνθρωπο που δεν μπορεί να διακρίνει το καλό από το κακό". "Ο Θεός είναι φθονερός".

Δεν υπάρχει καμμιά εγγύηση πως κάποιος θα επιδιώξει το καλό και όχι το κακό. Η ανθρώπινη ιστορία έχει αποδείξει το αντίθετο. Ποιος λέει πως ο Αδάμ και η Εύα δεν γνώριζαν το καλό αφού περνούσαν τέλεια; Στην αθώα (βρεφική) κατάσταση κανείς δεν ξέρει ακόμη το κακό, παρά μόνο το καλό. Τί ποιο ωραίο από εκείνον που δεν γνώρισε το κακό. Ο Θεός δεν είναι φθονερός. Αν ήταν δεν θα τους άφηνε ελεύθερους να γευτούν.

NotirkΜέλος
07/10/2013, 09:16:37
Χριστο Ελ , οι λεγόμενοι Ευαγγελιστές , πιστεύεις ότι είναι αιρετικοί???

07/10/2013, 10:10:20
quote:

Χριστο Ελ , οι λεγόμενοι Ευαγγελιστές , πιστεύεις ότι είναι αιρετικοί???

Ευαγγελικοί! όχι "ευαγγελιστές" (που είναι οι γνωστοί 4!)