- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ - Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΡΩΑΣ. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Πολυ ωραιο θεμα!
Να πω κι εγω με την σειρα μου...
Καθε βραδυ πριν κοιμηθω,μπορει να ανοιξω τηλεοραση ή ραδιο αλλα δεν ειμαι εκει απλα με βοηθαει να χαλαρωσω και να κανω τον απολογισμο μου.
Πως ηταν αυτη η μερα για μενα και τι ηταν αυτο που της εδωσε καποια αξια.Τι μπορει να εμαθα ή να κερδισα.
Επειτα απλα σκεφτομαι την επομενη μερα και τι εχω να κανω.Πως θα τα συνδιασω ολα ωστε να ειναι γεματη η μερα μου!
Και τελος ολους τους προβληματισμους μου.
Δυστηχως καποια πραγματα δεν εχουν ερθει οπως θα ηθελα στη ζωη μου,κι ετσι,οτι ποναει την ψυχη μου ερχετε στην επιφανεια.
Προσπαθω να βαζω αλλες σκεψεις στο μυαλο μου ,μα ματαια....
Μπορει να στριφογιριζω ακομα και ολη την νυχτα μεχρι να κοιμηθω.
Ζηλευω αυτους που απλος κλεινουν τα ματια και αφηνονται στην αγκαλια του Μορφεα.
Το περιεργο πως οταν με παρει απο κατω απλα κοιμαμε...
Λες και αρνουμε να ξυπνησω,λες και αρνουμε να αντιμετωπισω το οτιδηποτε.
Σε αυτη την περιπτωση αληθεια ειναι οτι χανω την αισθηση του χρονου,και μπορει να περασουν ακομα και μερες.(Αν φυσικα δεν δουλευω που ειναι υποχρεωτικο να σηκωθω)
Καποτε ενας φιλος πολυ διαβασμενος,μου ειχε πει πως οταν δεν βρισκεις λυση στο προβλημα σου,σκεψου το πριν κοιμηθεις!
Το μυαλο υποσυνηδητα λειτουργει σαν προγραμμα και το πρωι η πρωτη λυση που θα σκεφτεις θα ειναι και η καλυτερη.
Καλο βραδυ!
Mε εκτιμηση Άντα
πάντως, αγκαλιές με τούς προαναφερόμενους κυρίους δεν γουστάρω...
είμαι αρσενικό άγριο εγώ μιλάμε! ![]()
p.s.
ονειροπαγίδες βάζετε?
την εξώπορτα την κλειδώνετε?
Τις περισσότερες φορές μάλιστα προσπαθώ να βάλω κάτι,που μου αρέσει πάρα πολύ στο μυαλό μου(όπως π.χ. να πετάω),για να το δω στον ύπνο μου..
Ακόμη και να μην είναι κάτι ωραίο αυτό όνειρο,ξυπνάς το πρωί με μια διαφορετική αίσθηση από αυτήν που κοιμήθηκες..Προσωπικά δεν μου αρέσει και δεν έχω τίποτα να ζηλέψω από αυτούς που πέφτουν στο κρεβάτι και "πουφ" χωρίς να το καταλάβω να με έχει πάρει ο ύπνος και χωρίς να καταλάβω τίποτα πάλι να ξυπνήσω για την καθημερινότητα.Ο ύπνος και η προετοιμασία του σε διεγείρουν..Το καλύτερο είναι όταν φτάνεις στο σημείο,λίγο πριν κοιμηθείς,που είσαι σε ένα στάδιο στο οποίο το σώμα δεν σαλεύει ενώ ο νους σου προετοιμάζεται να χαλαρώσει απόλυτα και να αφεθεί στην χαοτική φάση του ύπνου...Εκεί όποιος μπορεί να συγκρατηθεί χωρίς να κοιμηθεί,μπορεί να κάνει οτιδήποτε με το μυαλό του,μπορεί όπως είπε και ο/η φίλος/η whiz να βρει και λύσεις για τα προβλήματα που το βαραίνουν περισσότερο..
Η αίσθηση της χαλάρωσης,της γαλήνης και της απόλαυσης που επικρατούν πριν τον ύπνο είναι αξεπέραστη...Αυτή την στιγμή το νιώθω στο περίπου γιατί όταν τελειώσω αυτό το μήνυμα θα πέσω για ύπνο..χεχε ![]()
Μόνο τα μικρά μυστικά χρειάζονται προστασία.
Τα μεγάλα προστατεύονται από τη δημόσια δυσπιστία.
αλλά εκτός από αυτά τα σενάρια μήπως κανείς κοιμάται και στην
αγκαλιά κάποιου άλλου εκτός από το Μορφέα?
Σε αυτή τη περίπτωση είναι πιο γλυκά όλα και γαλήνια (και δεν
μιλώ για τη περίπτωση εκείνων που μετά από κάποια χρονάκια που
ζουν μαζί είναι ερωτευμένοι με το κομοδίνο που βλέπουν δίπλα τους)!
Agnostic συγνώμη αλλά κάπως έτσι σκέφθηκα να συμπληρώσω το (7)!![]()
![]()
![]()

Χμμμ... πριν τον ύπνο, τί;
Συχνά επιδιώκω πριν κοιμηθώ να έχω 1 ώρα για τον εαυτό μου:
Αυτό σημαίνει για εμένα να φτιάχνω ένα φλυτζάνι ζεστή σοκολάτα
με γάλα (έχω μάλλον εθιστεί σε αυτή τη συνήθεια! ![]()
)
να κάθομαι ήσυχη στον καναπέ, διαβάζοντας και γράφοντας σε ένα
τετράδιο κάποιες σκέψεις, και να σκέφτομαι. Έτσι χαλαρώνω
καπνίζοντας (απαραιτήτως και 1-2 τσιγάρα).
Συνδυάζω αυτή την "χαλάρωση" με κάποιες ασκήσεις σωματικής,
ψυχικής και νοητικής χαλάρωσης και αυτοσυγκέντρωσης, ενώ ενίοτε
προσθέτω στη διαδικασία διαφορες ασκήσεις, όπως διαλογισμός ή και
σωματική άσκηση, όπως γιόγκα ή τάι τσι.
Κάποιες φορές, κατά τη διάρκεια της άσκησης, νιώθωντας αρκετά
ανάλαφρα, βρίσκω τον εαυτό μου χαμένο, πελώριο ή μικροσκοπικό,
μέσα στο χώρο. Τότε ανοίγω τα μάτια και νιώθω ότι πετάω.
Ο χώρος γύρω μου αποκτά διάφορα χρώματα με πιό έντονο το κίτρινο και
το βαθύ λευκό, αν και το ψυχρό κόκκινο δε μου είναι άγνωστο.
Τα τρίγωνα και τα τετράγωνα αλληλοδιαδέχονται, η κούνια που κρέμεται
από τον ουρανό στροβιλίζει το σώμα μου, που σαν μυρμίγκι τρέφεται
με τους κόμπους του, και τότε...
τότε...
χρρρρ βζζζζ... χρρρρ βζζζζ...
το βαθύ ροχαλητό μου για ακόμη μια φορά αναρρωτιέται στην ησυχία
της νύχτας:
Μα πάλι στον καναπέ κοιμήθηκες χρυσή μου; Γρήγορα στο κρεββάτι!!!![]()
![]()
![]()
Αντίθετα, όταν έχει προηγηθεί μια δύσκολη μέρα και προμηνύεται μια ακόμη πιο δύσκολη, το μόνο που με στέλνει κατευθείαν για ύπνο, είναι η παρήγορη σκέψη σε έντονο βαθμό, πως το αύριο ίσως δεν θα έρθει ποτέ ή θα αργήσει αιώνες να έρθει ή ίσως θα είναι τόσο συγκλονιστικά διαφορετικό και όμορφο από το αύριο που φοβάμαι.
Αυτό πιάνει πάντα και λειτουργεί σαν ένα ισχυρό υπνωτικό χάπι. Βέβαια, δεν με στέλνει απόλυτα γαλήνια για ύπνο, πόσο γαλήνια είναι η πιθανότητα νε μη με βρει το αύριο άλλωστε, αλλά λειτουργεί και κάποιες φορές το έχω ανάγκη.
Παλιότερα, στο σχολείο ή στη σχολή, όταν αγχωνόμουνα για την επόμενη μέρα και δυσκολευόμουν να κοιμηθώ, έπαιρνα να διαβάσω ένα εκπαιδευτικό βιβλίο από μάθημα εκείνης της περιόδου, και, επίσης με έστελνε κατευθείαν στο Μορφέα! Όχι από βαρεμάρα μόνο αλλά και από την τάση που έχω να αποφεύγω να κάνω τα χρήσιμα και απαραίτητα πράγματα στην ώρα τους.
Εχουμε και λέμε λοιπόν...
Τηλεόραση δεν έχω στο δωμάτιό μου και πλέον έχω ξεπεράσει εδώ και πολλά χρόνια τα ξενύχτια που έριχνα σε αυτή(όταν δεν είχα υπολογιστή ακόμα να φανταστείτε - δηλαδή πριν το 2000). Επομένως το 2 σπάνια συμβαίνει.
Επίσης, το να ακούω απλά μουσική χωρίς να κάνω κάτι άλλο παράλληλα είναι κάτι που επίσης έκανα πολύ παλιά, πριν το 2000 που δεν είχα υπολογιστή.
Οπως θα έχετε ήδη καταλάβει από τα παραπάνω, μια αρκετά αγαπημένη δραστηριότητα πριν πέσω στο κρεβάτι είναι η ενασχόλησή μου με τον υπολογιστή, το σερφάρισμα στο διαδίκτυο, το ποστάρισμα στο Esoterica , με παράλληλη μουσική υπόκρουση![]()
Μερικές φορές - πιο σπάνια είναι η αλήθεια - κάνω το 1, δηλαδή διαβάζω λίγες σελίδες από βιβλιό ή περιοδικό, αν και αυτό το κάνω πιο άνετα την υπόλοιπη διάρκεια της ημέρας.
Ωστόσο, η τελευταία μου ενέργεια αφού κλείσω τον υπολογιστή και ξαπλώσω είναι να σκέφτομαι στο κρεβάτι θέματα που με απασχολούν. Παλιότερα μου έπαιρνε αρκετή ώρα αυτό το "ταξίδι", αλλά ευτυχώς πλέον έχω καταφέρει να κοντρολάρω το φαινόμενο γιατί πράγματι όπως ορθά ειπώθηκε, οι πολλές σκέψεις πριν κλείσουμε τα μάτια μας, μπορεί και να μας βρυκολακιάσουνε![]()
Δύσκολα επίσης θα κοιμηθώ με τη μία πέφτοντας στο κρεβάτι ακόμα κι αν πέρασα κοπιαστική μέρα. Δυστυχώς μου δημιουργεί υπερένταση, εκνευρισμό και με απωθεί από το να κοιμηθώ αμέσως![]()
Συνοπτικά λοιπόν, οι ενέργειές μου πριν την παράδοση στην αγκαλιά των δύο νυχτερινών θεών, είναι ένας συνδυασμός του 5 και του 3, με λίγο συμπλήρωμα από το 4 και ελάχιστα ψήγματα του 1.
Τώρα ο λόγος για τον οποίο προτιμώ τις παραπάνω ενασχολήσεις, είναι πέραν της αϋπνίας που με πιάνει μερικές φορές, μάλλον και η βαρεμάρα να κοιμηθώ, ακόμαι κι αν νυστάζω!!!![]()
Πρωτοφανές ε? Κι όμως μου συμβαίνει! Προτιμώ μερικές φορές, ακόμα κι αν νυστάζω να κάτσω λίγο ακόμα ξύπνιος, να διαβάσω ένα ενδιαφέρον άρθρο στο ίντερνετ ή σε κάποιο περιοδικό ώστε να κερδίσω κάποιες επιπλέον γνώσεις που δεν θα κέρδιζα αν ροχάλιζα![]()
Τώρα η βαρεμάρα να κοιμηθείς, εντάσσεται στα πλαίσια της μεταφυσικής ή έχει λογική εξήγηση? Επιφυλάσσομαι να απαντήσω αυτή τη στιγμή![]()
Και τώρα λίγα σχόλια πάνω σε απαντήσεις των φίλων που συμμετείχαν ως τώρα.
Ευστράτιος
quote:
Προσπαθώ να μην σκέφτομαι τίποτα, αν και πέφτω σαν τούβλο, που σημαίνει ότι και να ήθελα δεν...
Η μόνη περίπτωση να μην τα καταφέρω, είναι μόνο λόγο θρύλου.
Η αλήθεια είναι ότι σε σκεφτόμουν όταν διατύπωσα την συγκεκριμένη ερώτηση προσθέτοντας την πεντάρα της αγαπημένη μας ομάδας![]()
Δεν πειράζει συνήθεια είναι![]()
quote:
7) Κάνεις κάτι άλλο? (τι άλλο?) ....
Δεν σου λέω !!!!
Ασε κατάλαβα![]()
Να ένα καλό του να είσαι παντρεμένος.
Λες να το επιδιώξω κι εγώ? Μπα είναι νωρίς ακόμα γιά μένα![]()
Κίρκη
quote:
Ιδιατερως μαλιστα αν ειμαι στεναχωρημενη , αγχωμενη, αν εχω καποιο προβλημα ή με απασχολει κατι καταφευγω στον υπνο. Εχω κοιμηθει πολλες φορες για να μην σκεφτομαι.
Αυτό δεν το έχω ξανακούσει. Καλή μαγκιά![]()
Διερωτώμαι βέβαια αν κι αυτό χρίζει μεταφυσικής έρευνας όπως και η δική μου βαρεμάρα να κοιμηθώ![]()
quote:
3. παιζω pc games, αυτη την περιοδο παιζω μετα μανιας Sims και Age of Mythology
Age of Mythology ε? Nice, nice....![]()
Πολύ πρωτότυπη απάντηση οφείλω να ομολογήσω![]()
λίλιθ
quote:
Συχνά επιδιώκω πριν κοιμηθώ να έχω 1 ώρα για τον εαυτό μου:
Αυτό σημαίνει για εμένα να φτιάχνω ένα φλυτζάνι ζεστή σοκολάτα
με γάλα (έχω μάλλον εθιστεί σε αυτή τη συνήθεια! )
Την επόμενη φορά, ετοίμασε κι ένα φλυτζάνι για μένα ε?
Μ'εκανες και ζήλεψα τώρα.
Μου έβαλες καλή ιδέα για το βράδυ. Μιαμ μιαμ![]()
BeTReX
quote:
Γιατί κάποιος να θέλει να βάλει ονειροπαγίδα??(χωρίς παρεξήγηση hendrix)
Δεν είναι υπέροχο όταν βλέπεις όνειρα??
Η ονειροπαγίδα χρησιμεύει ώς ένα ωραίο διακοσμητικό. Δεν πιστεύω ότι σχετίζεται με τα όνειρα. Τώρα για το αν είναι υπέροχο να βλέπεις όνειρα, εξαρτάται από το είδος των ονείρων. Οσο να'ναι δεν είναι και ότι πιο ευχάριστο να βλεπεις ότι σε κυνηγάει ο Σχιζοφρενής Δολοφόνος με το πριόνι![]()
Από την άλλη, να σου κάνει μασάζ η Angelina Jolie είναι ένα πολύ ευχάριστο όνειρο, αλλά...μπορεί να προκαλέσει "ατυχήματα" ![]()
![]()
hendrix
quote:
την εξώπορτα την κλειδώνετε?
Του σπιτιού ναι. Του δωματίου όχι.
vasiliskos
quote:
Παιδιά συγνώμη που θα φανώ λίγο ξενέρωτη και παλαιολιθική
αγκαλιά κάποιου άλλου εκτός από το Μορφέα?Σε αυτή τη περίπτωση είναι πιο γλυκά όλα και γαλήνια (και δεν
ζουν μαζί είναι ερωτευμένοι με το κομοδίνο που βλέπουν δίπλα τους)!Agnostic συγνώμη αλλά κάπως έτσι σκέφθηκα να συμπληρώσω το (7)!
Και πολύ καλά έκανες αγαπητή μου. Εκφράσου απολύτως ελεύθερα![]()
![]()
Μια παρέα είμαστε όλοι![]()
Ευχαριστώ για τη μέχρι τώρα συμμετοχή.
Καλή συνέχεια και ευχάριστα όνειρα να έχετε όταν παραδοθείτε πάλι στην αγκαλιά των δύο θεών.....

Edited by - Agnostic on 14/01/2007 19:13:26
quote:
Παιδιά συγνώμη που θα φανώ λίγο ξενέρωτη και παλαιολιθική
αγκαλιά κάποιου άλλου εκτός από το Μορφέα?Σε αυτή τη περίπτωση είναι πιο γλυκά όλα και γαλήνια (και δεν
ζουν μαζί είναι ερωτευμένοι με το κομοδίνο που βλέπουν δίπλα τους)!
Δεν είσαι ξενέρωτη αγαπητή μου,ίσα ίσα που κι εμένα ήταν η απορία μου όταν διάβασα τις απαντήσεις στο θέμα.Όλοι σερφάρουν στο νετ ή παίζουν παιχνίδια κτλ.Και θυμάμαι ότι αυτά τα πράγματα έκανα κι εγώ όταν ήμουν μόνη μου.
Για να απαντήσω,τώρα που δεν είμαι μόνη μου
Και να αναφέρω επίσης πως δεν έχω προβλήματα με τον ύπνο,κοιμάμαι σαν τούβλο!!!Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η συνείδησή μου είναι καθαρή,ε;
quote:
Φ α ί δ ρ αΠαλιότερα, στο σχολείο ή στη σχολή, όταν αγχωνόμουνα για την επόμενη μέρα και δυσκολευόμουν να κοιμηθώ, έπαιρνα να διαβάσω ένα εκπαιδευτικό βιβλίο από μάθημα εκείνης της περιόδου, και, επίσης με έστελνε κατευθείαν στο Μορφέα! Όχι από βαρεμάρα μόνο αλλά και από την τάση που έχω να αποφεύγω να κάνω τα χρήσιμα και απαραίτητα πράγματα στην ώρα τους
Τι προβλημα και αυτο....
Εγω πλεον μολις δω Handbook παθαινω υπνηλια!
quote:
Λες να το επιδιώξω κι εγώ? Μπα είναι νωρίς ακόμα γιά μένα
Καλο, αλλα εισαι προετοιμασμενος οτι δεν θα ξανακοιμηθεις μονος σου στο κρεβατι ποτε???![]()
![]()
![]()
Εμενα δεν μου αρεσει ιδιαιτερα να ειναι και αλλος στο κρεβατι...

Όπως ξέρετε όλοι,θέλω να πιστεύω,ο ύπνος περιέχει 5 στάδια στα οποία ο εγκέφαλος τα επεξεργάζεται διαφορετικά. Θα τα αναλύσω στην απλούστερη μορφή τους...έχουν ως εξής:
Στάδιο 1
Στο στάδιο αυτό ο εγκέφαλος δίνει το μήνυμα στους μυς σου να χαλαρώσουν, λέει στην καρδία να χτυπά με λίγο χαμηλότερο ρυθμό και η θερμοκρασία του σώματος σου πέφτει λίγο.
Στάδιο 2
Λίγο μετά το στάδιο 1 μπαίνεις σε μια φάση ελαφριού ύπνου απ' όπου όμως μπορείς να ξυπνήσεις πολύ εύκολα.
Στάδιο 3
Σ'αυτό το στάδιο βρίσκεσαι σε πιο βαθύ ύπνο. Ο εγκέφαλος σου στέλνει μήνυμα για να χαμηλώσει η πίεση του αίματος σου. Το σώμα σου δεν είναι πια ευαίσθητο στην θερμοκρασία του αέρα και είναι πολύ πιο δύσκολο να σε ξυπνήσει κανείς σ' αυτό το στάδιο.
Στάδιο 4
Τώρα πια είσαι στον πιο βαθύ δυνατό ύπνο. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να σε ξυπνήσει κανείς σ'αυτό το στάδιο, κι αν τα καταφέρει τελικά, θα είσαι συγχυσμένος για λίγα λεπτά. Είναι σ΄αυτό το στάδιο (και στο προηγούμενο) που κάποια άτομα αρχίζουν να υπνοβατούν ή να μιλούν στον ύπνο τους.
REM (Rapid Eye Movement)
Η φάση των γρήγορων κινήσεων των ματιών και των ονείρων. Παρόλο που όλοι οι μυς του σώματος έχουν πάρει την εντολή να χαλαρώσουν, τα μάτια σ'αυτό το στάδιο κινούνται πολύ γρήγορα, μπρος-πίσω, ενόσω είναι κλειστά. Η καρδιά χτυπά πιο γρήγορα και η αναπνοή δεν είναι πάντα ρυθμική.
Τόσα στάδια γιατί?Δεν θα μπορούσαμε να κοιμηθούμε 1 ώρα και να περάσουμε μόνο ένα στάδιο(?)αυτό του ύπνου??
Το σώμα μας έχει πραγματικά την ανάγκη να ξεκουραστεί ή αυτό που κάνει το ύπνο να είναι κάτι άλλο?Η ψυχή.Η ψυχή μας λοιπόν χρειάζετε την ξεκούραση.Γιατί αν χρειαζόταν το σώμα δύναμη,θα μπορούσαμε απλά να φάμε κάποια φαγητά τα οποία θα μας δίναν πρωτείνες και ότι χρειάζετε ο οργανισμός(δεν ξέρω τι χρειάζετε ακριβώς για να λειτουργήσει ορθά)
Όταν δεν μπορούμε να κοιμηθούμε(δηλαδή τις στιγμές που γυρίζουμε στο κρεβάτι μας και σκεφτόμαστε ότι περνάει η ώρα και έχω να ξυπνήσω στις 7 ρε γαμώτο)τι συμβαίνει?Πιθανότατα κάτι από τα παρακάτω:φοβίες,εφιάλτες,άγχος...
Φοβίες, π.χ το τέρας της ντουλάπας,ειδικά για εσάς που φοβάστε τόσο πολύ τα τερατάκια, να δείτε το έργο "Monsters" που θα σας αποδείξει πως ακόμη κι αν υπήρχαν τα τέρατα, δεν θα υπήρχε λόγος να τα φοβάστε!(χεχε πλακίτσα)
Εφιάλτες. Αυτοί προκαλούνται κυρίως από έργα ή συζητήσεις στο esoterica.
Άγχος. Τα προβλήματα και το άγχος στο σχολείο,στη δουλειά και στο σπίτι πολλές φορές είναι αρκετά για να μας κρατήσουν ξύπνιους ολόκληρες νύκτες.
Μερικές φορές ο ύπνος καταντάει και σπαστικός...π.χ. όταν δεν έχω όρεξη να κοιμηθώ και λέω στην φίλη μου να κάνουμαι κάτι "διαφορετικό" από τον ύπνο και μου λέει αυτή<<σωτήρη μου,αφού ξέρεις πόσο κουραστική μέρα είχα.άσε με να κοιμηθώ>>δεν είναι σπαστικός ο ύπνος??
Για να μην πολυλογώ είναι ένα θέμα που θεμελιώνεται μέσα στο "μεταφυσικό"..
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Λες να το επιδιώξω κι εγώ? Μπα είναι νωρίς ακόμα γιά μένα--------------------------------------------------------------------------------
Καλο, αλλα εισαι προετοιμασμενος οτι δεν θα ξανακοιμηθεις μονος σου στο κρεβατι ποτε???Εμενα δεν μου αρεσει ιδιαιτερα να ειναι και αλλος στο κρεβατι...
Και γω προτιμώ να κοιμάμαι μόνος ώστε να απλώνομαι σε όλη την διάσταση του κρεβατιού σου αλλά δεν νομίζεις ότι έχει και τα καλά του??
<<Μόνο τα μικρά μυστικά χρειάζονται προστασία.
Τα μεγάλα προστατεύονται από τη δημόσια δυσπιστία.>>
quote:
Εμενα δεν μου αρεσει ιδιαιτερα να ειναι και αλλος στο κρεβατι...
Το έχεις δοκιμάσει καλέ;;;
Πάντως κι εγώ νομίζω ότι σημασία στην ερευνά μας έχει:
1. Αν κοιμόμαστε μόνοι μας και
2. Αν και πότε δουλεύουμε, δηλαδή τι ώρα ξυπνάμε το πρωί!
Κι αρχίζω εγώ: Δεν κοιμάμαι μόνη και ξυπνάω 7 γιατί δουλεύω στις 9.
Οπότε, κατ’ αρχήν δεν θα μπορούσα να ξενυχτάω κάθε βράδυ για πολύ, διότι θα με έβγαζε εκτός...
Επίσης, κάποια πράγματα όπως π.χ. ιεροτελεστίες χαλάρωσης, κλπ, που θα μου άρεσαν, δεν γίνεται να τα κάνω όταν υπάρχει κι άλλο άτομο στο σπίτι που θέλει να κάνει διαφορετικά πράγματα.
Θεωρώ λοιπόν, ότι η συμπεριφορά μας και ως προς το θέμα του ύπνου, επηρεάζεται κατά πολύ από τον τρόπο ζωής μας.
Τώρα για τα θετικά και αρνητικά του να κοιμάσαι με παρέα... Αν η αγκαλιά είναι η σωστή, νομίζω ότι χαρίζει τόση ζεστασιά, ασφάλεια και ηρεμία που δεν συγκρίνονται με τίποτα. Από την άλλη είναι ωραίο να απλώνεσαι στο κρεβάτι (και στο διπλό ακόμη καλύτερα!).
Εγώ τι κάνω? Απολαμβάνω την αγκαλιά και το πρωί που μένω για μισή παραπάνω ώρα μόνη στο κρεβάτι, γυρίζω στο διαγώνιο, ανακατεύω τα σκεπάσματα και απολαμβάνω...
Και τα δύο έχουν τα καλά τους!
quote:
Τι προβλημα και αυτο....
Εγω πλεον μολις δω Handbook παθαινω υπνηλια!![]()
![]()
Ένα περίεργο πράγμα που με έπιανε ήταν οτι μπορούσα να διαβάσω αμέτρητες σελίδες ενός βιβλίου το βράδυ χωρίς να νιώσω την παραμικρή νύστα.
Όταν όμως διάβαζα σχολικά - φοιτητικά βιβλία δεν προλάβαινα να τελειώσω ούτε την σελίδα!
Το αρνιόταν κι ο οργανισμός μου φαίνεται! ![]()
![]()
![]()

In anticipation of my resurrection...
quote:
Dying_IncubusΌταν όμως διάβαζα σχολικά - φοιτητικά βιβλία δεν προλάβαινα να τελειώσω ούτε την σελίδα!
Το αρνιόταν κι ο οργανισμός μου φαίνεται!
Εγω εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι μολις δω Handbook ενεργοποιειται το ανοσοποιητικο. ![]()
quote:
BeTReXΚαι γω προτιμώ να κοιμάμαι μόνος ώστε να απλώνομαι σε όλη την διάσταση του κρεβατιού σου αλλά δεν νομίζεις ότι έχει και τα καλά του??
quote:
maraki8Το έχεις δοκιμάσει καλέ;;;.Δεν έχεις ιδέα πόσο γρήγορα σε παίρνει ο ύπνος...
quote:
BizarreΑν η αγκαλιά είναι η σωστή, νομίζω ότι χαρίζει τόση ζεστασιά, ασφάλεια και ηρεμία που δεν συγκρίνονται με τίποτα
Ειστε ολοι εδω μεσα πιτσουνακια σκετα!![]()
![]()
![]()
Ωραιες ειναι οι αγκαλιες, δε θα πω το αντιθετο.![]()
Αλλα για αλλες ωρες. Μου αρεσει να κοιμαμαι και κυριως να ξυπναω μονη μου... ![]()
Παραξενιες...
που να γερασω κι ολας...![]()
![]()
![]()

quote:
Ωραιες ειναι οι αγκαλιες, δε θα πω το αντιθετο.
Αλλα για αλλες ωρες. Μου αρεσει να κοιμαμαι και κυριως να ξυπναω μονη μου...
Παραξενιες... που να γερασω κι ολας...
Όντως,παραξενιές αγαπητή μου!!Μα να κοιμάσαι και να ξυπνάς μόνη σου;εμείς περιμένουμε πως και πως να έρθει το Σ/Κ για να ξυπνήσουμε παρέα...
quote:
Ειστε ολοι εδω μεσα πιτσουνακια σκετα!
Εχμ..δηλαδή..ναι..
καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη
quote:Πού τέτοια τύχη φίλε μου… από τότε που γεννήθηκε ο γιος μου διαβάζω μόνο τα τρία γουρουνάκια, την κοκκινοσκουφίτσα, άντε και καμιά Χιονάτη… και είμαι τυχερή αν δεν με πάρει ο ύπνος ΠΡΙΝ από αυτόν.
1) Διαβάζεις λίγες σελίδες από ένα αγαπημένο βιβλίο ή κάποιο περιοδικό που σε ενδιαφέρει
quote:Όχι, ποτέ τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα. Φτάνουν όλες οι άλλες δικαιολογίες που αρχίζει κανείς να βρίσκει μετά από 7 χρόνια γάμου. Εξάλλου προτιμώ να ζωγραφίσω ή να ακούσω μουσική όπως λες στην επιλογή (3). Με ακουστικά, μη φανταστείς τίποτα άγριο. Παίζει επίσης να δουλεύω μέχρι αργά, όπως τώρα καλή ώρα.
2) Χαζεύεις λίγο στην τηλεόραση ξαπλωμένος μέχρι τελικά να νυστάξεις (υπάρχει βέβαια ο κίνδυνος να πετύχεις μια καλή ταινία που θα σε ξενυχτήσει και άντε να σηκωθείς έγκαιρα το πρωί για να πας στη δουλειά σου)
quote:Αχ και βαχ. Πάντα ελπίζω ότι θα πέσω ξερή (βλ. επιλογή 6) και δεν θα έχω τίποτα να σκεφτώ, έστω κι αν ξεραθώ αγκαλιά με τα επτά κατσικάκια ή με τον Τζακ που σκαρφαλώνει στη μαγική φασολιά. Αλλά δεν είμαι πάντα τόσο τυχερή. Τις περισσότερες φορές χάνομαι σε όνειρα, φόβους, διάφορες σκέψεις…
4) Ξαπλωμένος στο κρεβάτι σκέφτεσαι διάφορα θέματα
quote:Πράγματι… πολλές φορές.
5) Σερφάρεις λίγο στο ίντερνετ, γράφεις κάνα ποστ στο Esoterica και γενικά ασχολείσαι με το pc σου.
quote:Τι να σου πω καλέ μου! Ζω σε ένα διαφορετικό σύμπαν από τους ανθρώπους με άνεση χρόνου. Καμιά φορά δεν ξέρω πού σταματάει η ανάγκη και πού αρχίζει η ευχαρίστηση. Άλλες φορές πάλι… τέλος πάντων, δεν θα κάνουμε ψυχανάλυση βραδιάτικα!
το κάνεις επειδή απλά σου αρέσει και σε χαλαρώνει ή θεωρείς ότι υπάρχει κάποιος πιο "σπέσιαλ", "μεταφυσικός" λόγος?
Όσο για σένα φίλε μου, αυτή η βαρεμάρα να κοιμηθείς… τι να κρύβει άραγε; Περιμένεις κάτι, προσμένεις κάτι; Είναι η αγάπη για τη ζωή ή ο φόβος της παράδοσης;
Όπως και να’ χει σ’ ευχαριστώ για την «παρέα» που μου κράτησαν οι ερωτήσεις σου στο διάλειμμά μου. Και τώρα ξανά μέσα το κεφάλι.
Όνειρα γλυκά
Unseen
***** Συγχώρεση. Αγάπη. Ευλογία. *****
quote:
Πού τέτοια τύχη φίλε μου… από τότε που γεννήθηκε ο γιος μου διαβάζω μόνο τα τρία γουρουνάκια, την κοκκινοσκουφίτσα, άντε και καμιά Χιονάτη… και είμαι τυχερή αν δεν με πάρει ο ύπνος ΠΡΙΝ από αυτόν.
Κι όμως αυτά τα παραμύθια κρύβουν μια γοητεία, γυρνώντας μας στις εποχές της αθωότητας.
Εγώ ακόμα ρίχνω μια κλεφτή ματιά στα παραμύθια "ΑΜΠΡΑ ΚΑΤΑΜΠΡΑ" που συνοδεύονταν από εκείνες τις κίτρινες κασέτες και μου έπαιρνε η μάνα μου στα παιδικά μου χρόνια
(τα θυμάται κανείς αλήθεια?)
Ετσι για επανάληψη ρε παιδί μου![]()
quote:
Όσο για σένα φίλε μου, αυτή η βαρεμάρα να κοιμηθείς… τι να κρύβει άραγε; Περιμένεις κάτι, προσμένεις κάτι; Είναι η αγάπη για τη ζωή ή ο φόβος της παράδοσης;
Μακάρι να 'ξερα αγαπητή μου. Μπορεί να παίζουν και οι δύο περιπτώσεις ή και κάτι ακόμα.
quote:
Όπως και να’ χει σ’ ευχαριστώ για την «παρέα» που μου κράτησαν οι ερωτήσεις σου στο διάλειμμά μου. Και τώρα ξανά μέσα το κεφάλι.
Κι εγώ ευχαριστώ![]()
Keep up the good night work![]()
Και καλό κουράγιο
Κίρκη
quote:
Καλο, αλλα εισαι προετοιμασμενος οτι δεν θα ξανακοιμηθεις μονος σου στο κρεβατι ποτε???
Εχμμμ....μάλλον όχι ακόμα, αλλά μπορούμε να προσαρμοζόμαστε σε αλλαγές, ειδικά αν είναι ευχάριστες.![]()
Εχει ο καιρός βέβαια πολύ ακόμα για μένα![]()

quote:
quote:
Μακάρι να 'ξερα αγαπητή μου. Μπορεί να παίζουν και οι δύο περιπτώσεις ή και κάτι ακόμα.
Βρε παιδιά, εγώ πάλι δεν βαριέμαι καθόλου να κοιμηθώ!
Αλλά βαριέμαι απίστευτα να ξυπνήσω! ![]()
Λέτε να πάσχω από καμία ασθένεια επικίνδυνη κι ανίατη? ![]()
![]()

quote:
Βρε παιδιά, εγώ πάλι δεν βαριέμαι καθόλου να κοιμηθώ!
Αλλά βαριέμαι απίστευτα να ξυπνήσω!
Λέτε να πάσχω από καμία ασθένεια επικίνδυνη κι ανίατη?
Από αυτή την ασθένεια αγαπητέ μου,πάσχω κι εγώ.Αλλά από ότι λέει η μητέρα μου,υπάρχει ίαση.Όσο πιο πολύ γερνάς,τόσο λιγότερο κοιμάσαι..Και είναι αλήθεια!!!Τώρα,κοιμάμαι 12 ώρες τα βράδια των Σ/Κ(γιατί τις καθημερινές έχει δουλειά) και όχι 15 που κοιμόμουν κάποτε....
καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη
Καλά, τα Σαββατοκύριακα κι εγώ κάνω υπνοθεραπεία!
Ειδικά το Σάββατο το πρωΐ αν δεν σηκωθώ μετά από τουλάχιστον 11 ώρες ύπνου κάτι δεν πάει καλά!
Κυριακή γύρω στο 9ωρο...
Αν χάσω αυτή τη ροή νομίζω πως κάποιος με καταράστηκε!
Το ανώτερο που έχω φτάσει είναι 15,5 ώρες αλλά με γρίπη... ![]()