- "Περί Αθεΐας των μελών μας. Μύθος ή Πραγματικότητα? Νο2" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Τότε η ιερά εξέταση δεν γινότανε στον κοσμάκη αλλά σε τύπους με γεμάτες τις τσέπες που είχαν πονηρές βλέψεις. Τώρα η ιερά εξέταση γίνεται σε άφραγκους κακομοίρηδες από άτομα τα οποία δεν τα ελέγχει κανείς.
Τον εμφια στην Εκκλησία θα τον πληρώσεις;
quote:
1) Έχει αποδεδειγμένη θέση η «επιστήμη», για το πώς ξεκίνησε το σύμπαν;2) Έχει αποδεδειγμένη θέση η «επιστήμη», για το πώς ξεκίνησε η ζωή;
3) Έχει αποδεδειγμένη θέση η «επιστήμη», για το πριν πόσο χρόνο ξεκίνησε το σύμπαν;
4) Έχει αποδεδειγμένη θέση η «επιστήμη», για το πριν πόσο χρόνο ξεκίνησε η ζωή;
quote:
Χρυσή:
Τελικά αποδεικνύεται…
Πράγματι τελικά έχει αποδειχθεί πλέον Χρυσή, ότι η «επιστήμη» που πατρονάρει εσένα και τους ομοϊδεάτες σου, λόγω της παντελούς αγνωσίας της, σας έχει στερημένους από επιχειρήματα, για αυτό δεν μπορείτε να εμφανίσετε, ούτε μισή αποδεδειγμένη θέση της «επιστήμης» σε ΟΛΑ τα πάνω θέματα που απαρτίζουν την κοσμογονική πρόταση.
quote:
Πράγματι τελικά έχει αποδειχθεί πλέον Χρυσή, ότι η «επιστήμη» που πατρονάρει εσένα και τους ομοϊδεάτες σου, λόγω της παντελούς αγνωσίας της, σας έχει στερημένους από επιχειρήματα, για αυτό δεν μπορείτε να εμφανίσετε, ούτε μισή αποδεδειγμένη θέση της «επιστήμης» σε ΟΛΑ τα πάνω θέματα που απαρτίζουν την κοσμογονική πρόταση.
η δική σου απόδειξη δηλαδή ποιά είναι;ότι ο πολλαπλασιασμός γίνεται μέ τόν τρόπο πού γίνεται επειδή τό είπε ο θεός;μάς έχεις ζαλίσει μέ τό ότι δέν έχει εμφανιστεί αυτόματα η ζωή καί αυτό τό θεωρείς απόδειξη τής ύπαρξης τού θεού.Μέ τό ίδιο σκεπτικό δηλαδή από πού προκύπτει η απόδειξη γιά τήν ύπαρξη τού θεού;Μήπως έχει εμφανιστεί πουθενά καί δέν τό ξέρουμε;αναμασάς συνεχώς τά ίδια καί τά ίδια,έχεις μπερδέψει τίς αρχές τής Λογικής μέ τίς μεθόδους τής Επιστήμης καί γενικώς μέσα στό μυαλό σου επικρατεί ένας άνευ προηγουμένου αχταρμάς.Έχω λοιπόν νά σού κάνω μία πρόταση μήπως καί ξεμπερδευτείς επιτέλους καί σταματήσεις νά μάς ζαλίζεις.Γιατί δέν ανακοινώνεις τά αποτελέσματα τής "επιστημονικής" σου έρευνας σε κάποια απολογητική ιστοσελίδα,νά δούμε τί θά σού πούν κι αυτοί;θά συμφωνήσουν άραγε μαζί σου;
quote:Απο θεολογική άποψη είναι άγνωστος ο τρόπος του "πολλαπλασιασμού" όπως τον θέλησε ο Θεός.
...η δική σου απόδειξη δηλαδή ποιά είναι;ότι ο πολλαπλασιασμός γίνεται μέ τόν τρόπο πού γίνεται επειδή τό είπε ο θεός;...
...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ
quote:quote:
μάς έχεις ζαλίσει μέ τό ότι δέν έχει εμφανιστεί αυτόματα η ζωή καί αυτό τό θεωρείς απόδειξη τής ύπαρξης τού θεού.
Βεβαίως και είναι απόδειξη ύπαρξης του Θεού. Ύπαρξη δημιουργού και νοήμονος κατασκευαστή, όπως ακριβώς δέχεσαι ότι και το κινητό σου το κατασκεύασε κάποιος θεωρώντας παράλογο να δημιουργήθηκε μόνο του.
Η αυτόματη γένεση της ζωής είναι επιστημονικά απαράδεκτη. Η ζωή απαιτεί μια άμεση, πολύπλοκη συγκυρία αλληλοεξαρτώμενων γεγονότων για να υπάρξει αλλά και για να συνεχίσει να είναι ζωή. Εξάλλου έχουμε και το dna και την λειτουργία του οργανισμού βάση προγράμματος.
Ιδού τί πιστεύεις. Δημιουργήθηκε ένα απλό κύτταρο(απλό στα λόγια, εδώ ούτε αμινοξέα δεν μπορούν να δημιουργηθούν) και συνέχισε να υπάρχει(σαν βράχος στο κύμα!) ώσπου ζωντάνεψε(πως;). Και μέσα σε λίγα δεύτερα εμφανίστηκε το dna(!), όλη η βιολογική γλώσσα που είναι υπεύθυνη για την λειτουργία του. Επίσης την ίδια στιγμή εμφανίστηκε και η φυτική ζωή, αφού άλλαξαν οι συνθήκες περιβάλλοντος σε μια στιγμή και έτσι το κύτταρο γλύτωσε από την ασφυξία.
quote:
Βεβαίως και είναι απόδειξη ύπαρξης του Θεού. Ύπαρξη δημιουργού και νοήμονος κατασκευαστή, όπως ακριβώς δέχεσαι ότι και το κινητό σου το κατασκεύασε κάποιος θεωρώντας παράλογο να δημιουργήθηκε μόνο του.
Όχι αγαπητέ μου.Απόδειξη τής ύπαρξης τού θεού δέν είναι η αδυναμία τής ανθρώπινης νόησης ούτε η απορία τής Επιστήμης νά απαντήσει σέ ορισμένα κοσμολογικά ή καί άλλης φύσης ερωτήματα.Μέ τόν ίδιο τρόπο σέ παλαιότερες εποχές,τό κάθε ανεξήγητο φαινόμενο αποδιδόταν στόν θεό.Καί οι σεισμοί καί οι εκλείψεις καί οι κεραυνοί καί οι ασθένειες, όλα τά έκανε ο θεός.καί η ίδια νοοτροπία εξακολουθεί ακόμη καί σήμερα.
Πρόκειται γιά εντελώς απλοϊκό καί ταυτόχρονα οπισθοδρομικό τρόπο σκέψης πού αποκλείει τήν έρευνα καί τήν πρόοδο αφού όλα τά ερωτήματα έχουν εξ ορισμού απαντηθεί.καί ευτυχώς πού κάποια ανήσυχα πνεύματα δέν πείθονταν από αυτήν τήν εξήγηση καί έψαχναν μέχρι νά βρούν τήν αιτία αλλιώς ακόμη στίς σπηλιές θά ήμασταν.
quote:
Είσαι ο πνευματικός πάτος.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Άσε τις πονηριές φανερωμένη...Για να τελειώνουμε...
Θα σου προτείνω να μου ζητήσεις "συγνώμη" για την προκλητική συμπεριφορά σου απέναντί μου και να χαθείς από μπροστά μου.
![]()
![]()
![]()
επικο-τραγικές ατάκες βγαλμένες από παλιές 'καλές' εποχές...το μαγικό με αυτό το φόρουμ είναι ότι εμφανίζεται ο Ψηλός και επι τόπου εμφανίζεται και ο Συνοδινός και αρχίζει το πανηγύρι μετά από και γω δεν ξέρω πόσο καιρό
...δηλασή τι στα διάλα, έχουν κάποια εφαρμογή που τούς ενημερώνει αυτόματα πότε επανέρχεται η νέμεσίς τους στο φόρουμ;; αμ ο άλλος ο ζιπ, εμφανίζεται όπου μυριστεί μπάχαλο και ακόμα τα χώνει στο φόρουμ...τουτέστιν μένουνε συντονισμένα τα παλιά μέλη με την επικαιρότητα! ο δε άλλος σε κάθε μήνυμα να ξηγιέται παραλήρημα για το πόσο ανώτερος φαντάζεται ότι είναι από τους Εβραίους
μαγεία
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
αν δεν μπορεσει να ξεφυγει θα ειναι παντα ερμαιο των καταστασεων
των επιθυμιων του και των αναγκων του...κατασκευασμενων εννοειται...
ναι φιλε μου Oannes νομιζω οτι συντηχουμε...

ειμαι η νεκρη γνωμη που ειχα χθες και αλλαξε...
quote:
Πολλές απόψεις γράφτηκαν στο topic. Τόσο σε σχέση με το φυσικό σώμα όσο και με νοητικά περιβλήματα. Το συμπέρασμα στο οποίο έχω κατασταλάξει, μέχρι τώρα, είναι πως η χειρότερη μορφή θανάτου είναι ο θάνατος της προσωπικότηταςΉ ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYME
KAI ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΙ ΝΕΚΡΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΣΤΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ.
ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΕΔΩ, ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ..[-].
εχεις σκεφτει οτι ισως καποτε περασαμε και εμεις ολοι η' το περναμε τωρα αυτο το σταδιο...
δεν πρεπει ουτε μπορουμε οιλοι να ειμαστε στα ιδια μονοπατια
ταυτοχρονα...
νομιζω οτι και εμεις γεννηθηκαμε και πεθαναμε χωρις ποτε να αναζητησουμε κατι πιο περα απο αυτο που βλεπαμε...
οχι οτι ειναι απαραιτητο οτι το κανουμε τωρα...
μπορει ακομα και η φιλοσοφια που αναπτυσουμε τωρα π.χ να μην ειναι κατι ανωτερο ειδικα οταν ειναι αντιδραση στα ερεθισματα γυρω μας...
καλησπερα...
ΕΓΩ ΘΑ ΠΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ
ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΠΑΡΑΖΕΤΕ ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΕΚΛΗΠΑΡΩ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΛΙΓΗ ΓΑΛΗΝΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΑΝ ΠΥΡΙΝΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΛΥΝΕΙ ΟΡΟΥΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΡΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...... ΘΑ ΤΟ ΥΠΟΔΕΧΤΩ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΛΤΟ ΜΗΤΕ ΣΚΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΤΟΜΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΨΩΝΩΜΑΙ ΝΑ ΜΑΘΩ ΟΤΙ ΚΟΙΜΑΙ.
ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΝΔΙΑΝΟΙ
ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΩ ΘΑ ΓΙΝΩ ΧΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΜΑ ΜΟΥ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΕΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΜΟΥ ΘΑ ΤΟ ΦΑΕΙ ΕΝΑΣ ΛΑΓΟΣ ΤΟΝ ΛΑΓΟ ΜΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΦΑΕΙ ΕΝΑΣ ΑΕΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ ΘΑ ΔΩ ΤΗΝ ΦΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΣΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΜΕ ΛΑΤΡΕΨΕ
""ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΓΕΝΝΑΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΜΑΚΡΙΑ ΖΩΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΣΚΟΤΑΔΙ ΖΗΤΩ ΣΕ ΑΝΑΡΧΟ ΧΑΟΣ ΝΑ ΜΠΩ ΝΑ ΧΑΘΩ ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΨΥΧΗΣ ΦΥΛΑΚΗ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΣΤΕΚΕΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΦΙΛΙ"
Για κάτι τόσο έντονο, τόσο δραστικό, τόσο μυστήριο όπως ο θάνατος, ίσως θα έπρεπε να μην το "αναλύουμε", μα απλά να το περιμένουμε.....................
ΠΡΙΝ ΑΠ' ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΗΣΟΥΝ ΦΩΣ,
ΠΡΙΝ ΑΠ' ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ, ΕΡΩΤΑΣ.
ΚΙ ΟΤΑΝ ΣΕ ΠΗΡΕ ΤΟ ΦΙΛΙ,
ΓΥΝΑΙΚΑ.
Φυσικά και φοβάμαι τον θάνατο , αν και θα ήθελα να λέω ότι δεν τον φοβάμαι. Φυσικό δεν είναι να φοβόμαστε ότι δεν ξέρουμε, ότι δεν έχουμε ζήσει; Όσα κι αν διαβάσω , για το ταξίδι της ψυχής όταν το σώμα μου πεθάνει,όσο κι αν συνεχίζω να αναζητώ την απάντηση, η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω. Ο θάνατος είναι ένα τέλος ή ένα πέρασμα; Ή μήπως είναι μια αρχή, όπως πίστευαν οι Ορφικοί;
Κάποιος μου είπε πριν χρόνια και το απέδειξε και το αποδεικνύει ακόμα με την ζωή του , ότι "ο εσωτερικός πολεμιστής είναι ο εραστής του θανάτου". Ότι αυτός που ζει την κάθε στιγμή της ζωής του, που είναι σε μια πάλη με τον εαυτό του και μια συνεχόμενη αλλαγή , δεν φοβάται τον θάνατο, γιατί συνέχεια πορεύεται με αυτόν. Η αλλαγή δεν είναι ένας θάνατος; Κάθε αλλαγή για να γίνει δεν σημαίνει ότι κάτι παλιό και ήδη χρησιμοποιημένο πεθαίνειγια να αφήσει πέρασμα σε κάτι καινούργιο; Κάποιος που είναι συντηρητικός στην ζωή του , που φοβάται τις αλλαγές, το ρίσκο, την περιπέτεια, πως να μην φοβάται τον θάνατο; Και κάποιος που αναζητά την περιπέτεια και το ρίσκο πως να μην είναι τρελός, για τον κόσμο σήμερα;
Αλήθεια , πολύ ωραίο θέμα!
Θα μου άρεσε πολύ ο θάνατος να ήταν ο σύμβουλός μου, για να ζήσω μια ζωή άξια , απλά και μόνο για να γεφυρώσω τον φόβο μου σε αυτόν , με την ζωή μου!
Ίασπις
ΠOIOΣ EINAI;
Va(l)nta
Διχασμένη προσωπικότητα
+ Mοναδική απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
+(ξανά) αδερφή TAT Kύβου
quote:
Ωραίο θέμα!
Φυσικά και φοβάμαι τον θάνατο , αν και θα ήθελα να λέω ότι δεν τον φοβάμαι. Φυσικό δεν είναι να φοβόμαστε ότι δεν ξέρουμε, ότι δεν έχουμε ζήσει; Όσα κι αν διαβάσω , για το ταξίδι της ψυχής όταν το σώμα μου πεθάνει,όσο κι αν συνεχίζω να αναζητώ την απάντηση, η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω. Ο θάνατος είναι ένα τέλος ή ένα πέρασμα; Ή μήπως είναι μια αρχή, όπως πίστευαν οι Ορφικοί;
Κάποιος μου είπε πριν χρόνια και το απέδειξε και το αποδεικνύει ακόμα με την ζωή του , ότι "ο εσωτερικός πολεμιστής είναι ο εραστής του θανάτου". Ότι αυτός που ζει την κάθε στιγμή της ζωής του, που είναι σε μια πάλη με τον εαυτό του και μια συνεχόμενη αλλαγή , δεν φοβάται τον θάνατο, γιατί συνέχεια πορεύεται με αυτόν. Η αλλαγή δεν είναι ένας θάνατος; Κάθε αλλαγή για να γίνει δεν σημαίνει ότι κάτι παλιό και ήδη χρησιμοποιημένο πεθαίνειγια να αφήσει πέρασμα σε κάτι καινούργιο; Κάποιος που είναι συντηρητικός στην ζωή του , που φοβάται τις αλλαγές, το ρίσκο, την περιπέτεια, πως να μην φοβάται τον θάνατο; Και κάποιος που αναζητά την περιπέτεια και το ρίσκο πως να μην είναι τρελός, για τον κόσμο σήμερα;
Αλήθεια , πολύ ωραίο θέμα!
Θα μου άρεσε πολύ ο θάνατος να ήταν ο σύμβουλός μου, για να ζήσω μια ζωή άξια , απλά και μόνο για να γεφυρώσω τον φόβο μου σε αυτόν , με την ζωή μου!
Ίασπις
ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΟ ΙΑΣΠΙΣ...
ΚΙ ΕΓΩ ΛΑΧΤΑΡΩ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΞΙΑ, Η ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝ ΘΕΣ...
ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΩ ΛΑΘΗ, ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΩ ΠΑΘΗ, ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΑ ΑΓΑΠΑΩ ΒΑΘΥΤΑΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΩ.
ΠΡΟΣΔΟΚΩ ΚΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΖΩΗ, ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΦΩΣ, ΣΚΟΤΑΔΙ, ΒΡΟΧΗ, ΝΑ ΗΧΩ ΣΤΑ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΤΑ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΩ ΜΕ ΤΟ ΣΦΥΡΙΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ, ΝΑ ΞΑΝΑΡΘΩ ΣΑΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΧΘΕΣ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ..[-].
quote:
Υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε τον Θάνατο.
ΝΑ ΗΞΕΡΕΣ ΠΟΣΟ ΤΟ ΘΕΛΩ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ..[-].