ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Tο Πλάσμα της Χιλής - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Tο Πλάσμα της Χιλής - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

jim_the_greek54 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
DoubtΜέλος
06/03/2007, 10:38:58
Καλημέρα σε όλους.

mariha2912, σ' ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες. Εδώ που τα λέμε θα μου φαινόταν αδιανόητο να μην υπήρχε καθόλου το θέμα στο esoterica.

amalia, στη φωτογραφία το σαλάχι αυτό μοιάζει σαν εξωγήινος με δόντια λαγού και μαγουλάκια από αρκουδάκι...

quote:
εκτός από τις τελευταίες αντιπαθητικές του πόζες στο ισπανικό site - είναι συμπαθέστατο!

Ναι αλλά πολύ αντιπαθητικές όμως. Λέτε να τσαντίστηκε που του ταράζουν τον "ύπνο"?

αγνοών, μην στεναχωριέσαι, οι αλλαγές δίνουν ποικιλία στη ζωή μας.

Αλήθεια, εμένα δεν μου μοιάζει καθόλου με τετράποδο αυτό το πλάσμα, όπως υποθέτουν οι επιστήμονες. Η θέση των κάτω άκρων του δεν παραπέμπει σε ζώο νομίζω. Τι να πω... αυτοί θα ξέρουν

07/03/2007, 00:37:42
Ούτε με τετράποδο μοιάζει, ούτε και με έμβρυο.
Εκτός εάν είναι έμβρυο εξωγήινου!

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

homoΜέλος
03/04/2007, 03:58:53
πιστευω πως ειναι ενα νεογενιτο πιθικακι (η εμβριο)πιθανον να ειναι μικρο καπουτσινο η σκιουροπιθικος η ακομα και ενα μικρο μαρμοσετ που βεβαια τοy εχουν αφαιρεσει την ουρα.την υποθεση αυτη την στιριζω στο γεγονος οτι το κρανιο δεν μου θιμιζει τιποτε σχετικο με ελουροειδες αλλα μαλλον μου θιμιζει προτευον θηλαστικο.στην χιλη βεβαια δεν ξερω αν υπαρχουν τετοια προτευοντα αλλα σε αλλες χωρες της λατινικης αμερικης αυτα τα ζωα ειναι σχετικα κοινα.μπορει κανεις να ψαξει στο ιντερνετ και να δει πολλες φωτο τετοιων ζωων www.wikipedia.org/pygmy_marmoset www.ippl.org

η συνειδηση παμφωτη...

cloud7Νέο Μέλος
12/04/2007, 02:23:06
ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ!!!! ΚΩΦΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥ LINEAGE!!! ΣΑΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΨΕΙ ΟΛΑ!!! Τι για DNA εχω διαβασει τι για δαιμονες και αγγελους.... ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΡΕΕΕΕΕ!!!!

ΥΓ. Το παρων μηνυμα απευθηνεται σε καθε καμμενο που δεν ξερει τι να γραψει και γραφει οτι να'ναι... Δεν λεω και εγω τα εχω καψει αλλα οχι απο games αλλα απο την αληθινη ζωη!

20/07/2009, 00:22:20
quote:

quote:
Άσχετα είναι αυτά. Δεν επρόκειτο για εξαγνισμό "αρχαίων" δαιμονίων αλλά για ευ-λογία=καλό λόγο.

ευλογω(-εω)
επί ιερέως=καθαγιάζω τι δια προσευχής

και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει καθαγιάζω,δεν μιλάτε σε χριστιανούς αλλά σε σκεπτόμενους ανθρώπους

Και τι ακριβώς "σκέπτεσαι";
Ευλογία θα πει όντως "καλός λόγος". Κι αν τον καλό λόγο τον εννοεί κάποιος έτσι η αλλιώς, πάλι καλός είναι.
gilgameshΜέλος
23/07/2009, 12:03:30
Έντονη αντίδραση της Εκκλησίας για βίντεο που προβάλλεται στο Μουσείο της Ακρόπολης

Να αποσυρθεί βίντεο που παρουσιάζεται στο Μουσείο της Ακρόπολης και στο οποίο εμφανίζονται ανδρικές φιγούρες που σφυροκοπούν τα μάρμαρα του Παρθενώνα, ζητά η Εκκλησία της Ελλάδος, υποστηρίζοντας ότι οι μορφές παραπέμπουν σε ορθόδοξους ιερείς.

Το βίντεο υπογράφει ο Κώστας Γαβράς και δημιουργήθηκε για την πληροφόρηση των επισκεπτών της γυάλινης αίθουσας του Παρθενώνα.

Σύμφωνα με το Βήμα, η Ιερά Σύνοδος «είδε» στις φιγούρες ορθόδοξους ιερείς και ζήτησε η προβολή να σταματήσει. Από την πλευρά του και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ενημέρωσε ότι έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς το υπουργείο Πολιτισμού.

Όπως απαντά η προϊσταμένη του τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Κορνηλία Χατζηασλάνη, η ιδιότητα αυτών των ανθρώπων της βυζαντινής εποχής, με τα μακριά σκουρόχρωμα ενδύματα, δεν δηλώνεται σαφώς, ούτε άλλωστε υπήρξε τέτοια πρόθεση.

«Το ζήτημα θα εξεταστεί κι αν τα καταγγελλόμενα αληθεύουν, θα προχωρήσουμε σε επανόρθωση» δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έγινε αποδέκτης των συγκεκριμένων διαμαρτυριών.

Πηγή:http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1035895&lngDtrID=253

Εφόσον γεννήθηκες με σώμα θνητό, φρόντισε να αφήσεις πνεύμα αθάνατο.
Αριστοτέλης speaking

23/07/2009, 12:35:12
Το λιγότερο παράλογο....Μπορεί ποτέ φορέας μιας
χώρας να κστηγορεί την θρησκεία των πολιτών της χώρας αυτής;
Όχι, αλλά,οι εχθροί του χριστιανισμού,οι γραφικοί ειδωλολάτρες,
προσπαθούν ακόμη μια φορά να κάνουν το ζόμπι τους να περπατήσει..
Που να πάει, μωρέ;Αρχαία ιστορία και τίποτε άλλο, μόνο ζημιά
για την Ελλάδα...
Κι όσο δεν το καταλαβαίνουν τύποι που απλά συγχίζουν τον κόσμο
με τις πράξεις τους, τόσο θα χάνουμε ότι έχουμε,την ταυτότητα
του Έλληνα που δοξάσθηκε ως πολίτευμα και ως θρήσκευμα,
σε σύγκριση με κάτι που δεν υπήρξε ποτέ στο πεδίο της δόξας, της
πνευματικότητας..Και μην βιαστέι κανείς να συδιάσει το
12θεο με τον πολιτισμό της Αρχαίας Ελλάδας....Το 12θεο το πίστευαν
οι αγράμματοι, όπως έχει γραφτεί πλειστάκις...
Ζούμε στην Ελλάδα του 2009, πως θα γίνει να το καταλάβουν μερικοί;
Πως θα γίνει να καταλάβουν ότι όχι απά δεν πρόκειται ποτέ να
πετύχουν τίποτε, αλλά και κακό θα κάνουν στη χώρα τους, συνειδητά
για να μην βγούν λάθος.....
Κανένας γιατρός;
23/07/2009, 15:13:09
Αγαπητέ φίλε gilgamesh, οι γνωστές γελοιότητες της εκκλησίας, δεν νομίζω ότι αξίζει να ασχοληθεί κάποιος στα σοβαρά με δαύτους...

Μπορεί να μετάνοιωσαν που "ευλόγησαν" το μουσείο και άρχισαν τα γνωστά θεϊκά κόλπα τους.

Άλλωστε φαίνεται πόσο φοβούνται την ιστορία και προσπαθούν να αποφύγουν τυχόν συσχετισμούς...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

23/07/2009, 15:19:51
τρεχα....

quote:
Μπορεί ποτέ φορέας μιας
χώρας να κστηγορεί την θρησκεία των πολιτών της χώρας αυτής;

Καλόόόόό...

quote:
Αρχαία ιστορία και τίποτε άλλο,

Ναι, μωρέ, σιγά τώρα, σαχλαμάρες...

quote:
Το 12θεο το πίστευαν
οι αγράμματοι, όπως έχει γραφτεί πλειστάκις...

Επίσης έχει γραφεί πλειστάκις, ότι στον χριστινισμό "πιστεύουν" ηλίθιοι ή επιτήδιοι που δουλεύουν τους ηλίθιους...

Είναι κουβέντες αυτές τώρα;;;

quote:
Κανένας γιατρός;

Τι έγινε;

Νοιώθεις ότι χειροτερεύεις;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

23/07/2009, 17:50:04
Αγαπητέ μου Γιάπετ, γιατί χειροτερεύω;Τα ίδια λέω εδώ και
καιρό...΄Άλλο ο πολιτισμός κι άλλο οι θρησκοληψίες των χωρικων.....
Μήπως διαφωνείς;
gilgameshΜέλος
25/07/2009, 15:31:12
Αντιδρά στο «κόψιμο» σκηνών από το φιλμάκι του ο Κώστας Γαβράς

Ο διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς αντέδρασε στην απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού να «κόψει» σκηνές από φιλμάκι του που προβάλλεται στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. «Λυπηρό και απαράδεκτο» χαρακτήρισε το γεγονός ο σκηνοθέτης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, ο Κώστας Γαβράς δήλωσε ότι βρίσκει πολύ λυπηρό και απαράδεκτο για την Ελλάδα, αυτό που συνέβη: «το να υποκύψει δηλαδή η Πολιτεία στις πιέσεις εκπροσώπων της Εκκλησίας και να προβεί σε αυτήν την πράξη παρέμβασης σε ένα φιλμ που αναφέρεται σε ιστορικά γεγονότα».

Ο σκηνοθέτης σημειώνει πως ό,τι δείχνει το βίντεο είναι ιστορικά αποδεδειγμένο και ότι σκοπός του φιλμ ήταν να δείξει τις καταστροφές που έχει υποστεί το μνημείο ανά τους αιώνες από ανθρώπινο χέρι.

Δήλωσε ότι δεν τον ξαφνιάζουν οι αντιδράσεις των εκπροσώπων της Εκκλησίας. «Η Εκκλησία αρνείται πάντοτε την πραγματικότητα, για να σώσει το δόγμα της. Νόμιζα ότι η Ελλάδα είχε ξεφύγει από όλες αυτές τις μικρότητες... Λυπάμαι πολύ!»

Όπως ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, ο σκηνοθέτης εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει την αφαίρεση του ονόματός του από το συγκεκριμένο βίντεο.

Το βίντεο προβάλλεται στη γυάλινη αίθουσα του Παρθενώνα με στόχο την ενημέρωση των επισκεπτών. Στο φιλμάκι εμφανίζονται ανδρικές φιγούρες που σφυροκοπούν τα μάρμαρα του Παρθενώνα και οι οποίες κατά την Εκκλησία της Ελλάδας παραπέμπουν σε ορθόδοξους ιερείς.

Η απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού συνάντησε την έντονη αντίδραση και του ΠΑΣΟΚ.

«Η απόφαση του υπουργού Πολιτισμού να ψαλιδίσει ένα τμήμα του Κώστα Γαβρά από την ενημερωτική ταινία για το νέο Μουσείο Ακρόπολης, είναι πολιτικά απαράδεκτη, δεν σέβεται την ιστορική αλήθεια και προσβάλει το καλλιτεχνικό έργο» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Πολιτισμού, Μαρία Δαμανάκη.

πηγή: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1036634&lngDtrID=253

Αριστοτέλης speaking

25/07/2009, 19:23:47
Θέλω να καταλάβω κάτι.....Όποιος γράφει κάτι για να εκπροσωπήσει
ένα κράτος, έχει δικαίωμα να περνά προσωπικές θέσεις;
Γιατί αν ο καθείς βάζει ότι θέλει, το κάνουμε διαγωνισμό
φαντασίας....
Πάντως, όταν ένας ναός γινεται χριστιανικός, είθισται, να
βγάζουν τα ειδωλολατρικά σύμβολα,΄οπως κάνουν όλοι οι χώροι λατρείας, όπως έγινε με την Αγία Σοφία....
Τι λέτε, να πάμε να βγάλουμε ένα φιλμάκι, με το ασβέστωμα της
Αγιάς Σοφιάς;;
Να δούμε πόσο θαρραλέοι και δημοκράτες είστε...
kostakisΜέλος
25/07/2009, 21:38:02
Καλησπέρα σε όλους

Αγαπητέ trexagireve

quote:
Πάντως, όταν ένας ναός γινεται χριστιανικός, είθισται, να
βγάζουν τα ειδωλολατρικά σύμβολα,΄οπως κάνουν όλοι οι χώροι λατρείας, όπως έγινε με την Αγία Σοφία....

Αν σε κάθε αλλαγή τέτοιου τύπου, απλά απομακρύνονταν τα σύμβολα της προηγούμενης λατρείας και συγκεντρώνονταν και κατατίθεντο λ.χ. σε κάποιο μουσειακό χώρο ή έστω αποθήκη, για να διδάσκουν τις επόμενες γενεές, πιστεύω θα ήταν καλύτερα. Το θέμα είναι ότι κανείς "νικητής" δε θέλει άθικτα (ή έστω εμφανή) τα του ηττημένου. Το γιατί θα αφήσω να το αναλύσουμε παρακάτω...

quote:
Τι λέτε, να πάμε να βγάλουμε ένα φιλμάκι, με το ασβέστωμα της
Αγιάς Σοφιάς;;

Αν υπήρχε κάποιος "καρυδάτος", ας ετοίμαζε ένα τέτοιο φιλμάκι, να το έκοβε το Υπουργείο Εξωτερικών ολόκληρο...
Το θέμα είναι : βάζεις λοιπόν στην ίδια βάση το "ασβέστωμα" της Αγια-Σοφιάς με την καταστροφή που υπέστη ο Παρθενώνας από κάποιους χριστιανούς στο παρελθόν; (δε λέω ότι ήταν οι μόνοι, απλά αυτή τη σύγκριση κάνουμε τώρα, μην πιάσουμε Μοροζίνηδες και λοιπούς καταστροφείς, αυτούς ως και δρόμους τους αφιερώνουμε).. αν ναι, εμένα με καλύπτει η θέση σου και είμαι υπέρ στο να φτιαχτεί το φιλμάκι που λες. Από ποιον.... μη με ρωτήσεις, σκηνοθεσία δεν έχω σπουδάσει.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

25/07/2009, 21:40:13
quote:
...Ο σκηνοθέτης σημειώνει πως ό,τι δείχνει το βίντεο είναι ιστορικά αποδεδειγμένο και ότι σκοπός του φιλμ ήταν να δείξει τις καταστροφές που έχει υποστεί το μνημείο ανά τους αιώνες από ανθρώπινο χέρι....
Από το τί "σημειώνει" ο σκηνοθέτης μέχρι το τι είναι "ιστορικά αποδεδειγμένο" υπάρχει κάποια απόσταση. Σε ποιο ιστορικό περιστατικό πχ (του 8ου αιώνα όπως λένε) αναφέρεται;
Και ποιο το περιεχόμενό του;
Γιατί πέτρες και μάρμαρα σπάζανε και για να τα επανα-χρησιμοποιήσουν ως δομική ύλη. Πάντοτε. Και αρχαίοι Ελληνικοί ναοί (πχ Απόλλωνα Δελφών) είναι χτισμένοι με πέτρες παλαιότερου (της Γαίας).
Ή μπορεί να αφορά περιστατικό της εικονομαχίας (αφού μιλάμε για 8ο αιώνα).
25/07/2009, 21:56:38
Αγαπητέ μου kostakis, ήμουν αρκετά σαφής.....¨Οταν μετατρέπεις
ένα ναό μιας θρησκείας σε ναό, άλλης, τότε έρχονται και οι
σχετικές "αλλαγές"...Παντού γίνεται αυτό λέω, ή μάλλον γράφω....
Όσο για τα "καρυδάτα" άτομα, ψάχνουμε σε λάθος μέρος..
Μόνο για κάτι "παλιοσυκιές" ακούω, εκεί που λέμε...
Εντός, Ελλάδας,ομως, θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματα των..άλλων...
Γιατί εκτός, "κλάνουμε μέντα" για τα δικά μας δικαιώματα...
Είναι θέμα σοβαροφάνειας, αντί σοβαρότητας, φιλε μου και η σημερινή
πραγματικότητα, βρίθει τέτοιων... ευρημάτων...
Φίλε πανπαμ,όταν παραγγέλνω κάτι, το θέλω κάπως..Όταν κανω τέχνη,
όπως ισχυρίζεται ο Γαβράς, δεν εκπροσωπω ένα έθνος, αλλά τον εαυτό
μου, με τα όποια ψώνια κουβαλάω και φυσικά, δεν με πληρώνουν για
να διασκευασω αλήθειες, ή να τονίσω σημεία όλων, ως ιδιαίτερα για
κάποιους....
Και ο νοών, νοήτω...
gilgameshΜέλος
26/07/2009, 14:25:49
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=54735&cid=4

Στο παραπάνω link, από τη zougla.gr του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, υπάρχει το βίντεο του Κώστα Γαβρά που σκανδάλισε τόσο πολύ!!!!!!!!!! την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος.

Συγκεκριμένα οι φιγούρες που ενόχλησαν διακρίνονται στο βίντεο από το 01:32 έως το 01:45.

Οι δηλώσεις του Γαβρά ταυτίζονται αρκετά με τις δηλώσεις του trexagireve.

quote:
"Οταν μετατρέπεις
ένα ναό μιας θρησκείας σε ναό, άλλης, τότε έρχονται και οι
σχετικές "αλλαγές"...

Δεν πέρασε προσωπικές θέσεις αλλά απεικόνισε όλες τις καταστροφές που έγιναν στο μνημείο, για οποιονδήποτε λόγο.

Συγκεκριμένα δήλωσε ο κος. Γαβράς:
"Βρίσκω πολύ λυπηρό και απαράδεκτο για την Ελλάδα, μια χώρα που είναι και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό που συνέβη: το να υποκύψει δηλαδή η Πολιτεία στις πιέσεις εκπροσώπων της Εκκλησίας και να προβεί σε αυτήν την πράξη παρέμβασης σ' ένα φιλμ που αναφέρεται σε ιστορικά γεγονότα. Ό,τι απεικονίζεται σε αυτό το μικρό φιλμ είναι ιστορικά αποδεδειγμένο. Αναφέρεται στις καταστροφές που έχει υποστεί ανά τους αιώνες το μνημείο, από τους ανθρώπους. Οι πρώτοι χριστιανοί έκαναν αρκετές καταστροφές στα μνημεία και στα γλυπτά για διάφορους λόγους, ορισμένες φορές επειδή απλώς τους είχε σκανδαλίσει η γύμνια των αγαλμάτων. Η ιδέα του φιλμ ήταν να διατρέξουμε τις καταστροφές που έχει υποστεί το μνημείο από το ανθρώπινο χέρι για να φτάσουμε και στη μέγιστη καταστροφική πράξη του Έλγιν. Τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετώπισε, άλλωστε, το μνημείο ήταν από τους ανθρώπους. Αν δεν υπήρχαν αυτές οι καταστροφικές παρεμβάσεις, ίσως η Ακρόπολη να είχε παραμείνει όπως ήταν στην εποχή του Περικλή, πριν από 2.500 χρόνια. Όσο για τις αντιδράσεις των εκπροσώπων της Εκκλησίας, δε με ξαφνιάζουν. Η Εκκλησία αρνείται πάντοτε την πραγματικότητα, για να σώσει το δόγμα της. Νόμιζα ότι η Ελλάδα είχε ξεφύγει απ' όλες αυτές τις μικρότητες... Λυπάμαι πολύ!

Και μια που ο trexagireve αναφέρθηκε νωρίτερα στο ασβέστωμα της Αγίας του Θεού Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη ας δούμε και τη παρακάτω είδηση.

Στο φως μετά από έξι αιώνες η παράσταση ενός αγγέλου στην Αγία Σοφία

Κωνσταντινούπολη
Την παράσταση ενός αγγέλου, η οποία ήταν καλυμμένη εδώ και έξι αιώνες έφεραν στην επιφάνεια οι συντηρητές στην Αγία Σοφία.

Τα μωσαϊκά είχαν καλυφθεί λίγο μετά την Αλώση της Πόλης, το 1453, και τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Όπως δήλωσε στο Associated Press o Αχμέτ Εμρ Μπιλτιλί, οι συντηρητές έχουν τώρα στόχο να φέρουν στην επιφάνεια και δεύτερο άγγελο.

πηγή:http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1036665&lngDtrID=253

Μη μπεί τώρα κάνας κακοπροαίρετος σε συγκρίσεις..................

Αριστοτέλης speaking

26/07/2009, 15:07:19
quote:
gilgamesh:
Αντιδρά στο «κόψιμο» σκηνών από το φιλμάκι του ο Κώστας Γαβράς

Ο διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς αντέδρασε στην απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού να «κόψει» σκηνές από φιλμάκι του που προβάλλεται στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. «Λυπηρό και απαράδεκτο» χαρακτήρισε το γεγονός ο σκηνοθέτης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, ο Κώστας Γαβράς δήλωσε ότι βρίσκει πολύ λυπηρό και απαράδεκτο για την Ελλάδα, αυτό που συνέβη: «το να υποκύψει δηλαδή η Πολιτεία στις πιέσεις εκπροσώπων της Εκκλησίας και να προβεί σε αυτήν την πράξη παρέμβασης σε ένα φιλμ που αναφέρεται σε ιστορικά γεγονότα».

O Κώστας Γαβράς, μπορεί να είναι διεθνούς φήμης! αλλά όχι ως ιστορικός!!, ως σκηνοθέτης, …..νομίζω ότι υπάρχει κάποια διαφορά!, τι λέτε?

Δικαίωμά του στα φιλμάκια του να παρουσιάζει ότι κατεβαίνει στο κεφάλι του. Δικαίωμα όμως αναφαίρετο είναι να κριθεί εφόσον αυτά αναφέρονται σε ιστορικά δρώμενα.

Η δικαιολογία και η γενικότητα του στυλ! : «το να υποκύψει δηλαδή η Πολιτεία στις πιέσεις εκπροσώπων της Εκκλησίας και να προβεί σε αυτήν την πράξη παρέμβασης σε ένα φιλμ που αναφέρεται σε ιστορικά γεγονότα», δε δείχνει παρά την απόλυτη αδυναμία της όρθωσης τεκμηριωμένης και ιστορικής αποδείξεως αυτού που ισχυρίζεται.

Θα έπρεπε ο κύριος Κώστας Γαβράς, να αναφέρει τα ιστορικά ντοκουμέντα που ενισχύουν την αυτή του ενέργεια και να μην αναφερθεί γενικώς και αορίστως επιβεβαιώνοντας την έλλειψη ιστορικών γνώσεων......γιατί άλλο σκηνοθέτης.....και άλλο ιστορικός.

quote:
gilgamesh:
Ο σκηνοθέτης σημειώνει πως ό,τι δείχνει το βίντεο είναι ιστορικά αποδεδειγμένο και ότι σκοπός του φιλμ ήταν να δείξει τις καταστροφές που έχει υποστεί το μνημείο ανά τους αιώνες από ανθρώπινο χέρι.

Δήλωσε ότι δεν τον ξαφνιάζουν οι αντιδράσεις των εκπροσώπων της Εκκλησίας. «Η Εκκλησία αρνείται πάντοτε την πραγματικότητα, για να σώσει το δόγμα της. Νόμιζα ότι η Ελλάδα είχε ξεφύγει από όλες αυτές τις μικρότητες... Λυπάμαι πολύ!»

Νόμιζε τι? ......ότι επειδή είναι σκηνοθέτης θα μπορεί σε μία ταινία μικρού μήκος που αναφέρεται στην ιστορία της Ακρόπολης να παρουσιάσει κατά το δοκούν αυτά που αυτός νομίζει ως ιστορία?
Αν νομίζει ότι αυτό είναι ιστορία!!!! τότε είναι γελασμένος και καλά έκαναν και τον έβαλαν στη θέση του!

quote:
gilgamesh:
Η απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού συνάντησε την έντονη αντίδραση και του ΠΑΣΟΚ.

«Η απόφαση του υπουργού Πολιτισμού να ψαλιδίσει ένα τμήμα του Κώστα Γαβρά από την ενημερωτική ταινία για το νέο Μουσείο Ακρόπολης, είναι πολιτικά απαράδεκτη, δεν σέβεται την ιστορική αλήθεια και προσβάλει το καλλιτεχνικό έργο» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Πολιτισμού, Μαρία Δαμανάκη.

Μάλιστα η κυρία Δαμανάκη!! ή λέγων το "ψωμί παιδεία ελευθερία!".... και η οποία μόλις κυβέρνησε.....πάπου ψωμί!...πάπου παιδεία!! πάπου ελευθερία!!!.....βρε ούστ!!!

quote:
kostakis:
βάζεις λοιπόν στην ίδια βάση το "ασβέστωμα" της Αγια-Σοφιάς με την καταστροφή που υπέστη ο Παρθενώνας από κάποιους χριστιανούς στο παρελθόν; (δε λέω ότι ήταν οι μόνοι, απλά αυτή τη σύγκριση κάνουμε τώρα, μην πιάσουμε Μοροζίνηδες και λοιπούς καταστροφείς, αυτούς ως και δρόμους τους αφιερώνουμε).. αν ναι, εμένα με καλύπτει η θέση σου και είμαι υπέρ στο να φτιαχτεί το φιλμάκι που λες. Από ποιον.... μη με ρωτήσεις, σκηνοθεσία δεν έχω σπουδάσει.

KAMIA AΠΟΛΥΤΩΣ ΖΗΜΙΑ ΔΕΝ ΥΠΕΣΤΗ Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ........ας φέρει κάποιος μία απόδειξη!!!!!

Οι πρώτες καταστροφές έγιναν επί Λάχαρη, τον οποίο όρισε τύραννο των Αθηνών ο Κάσσανδρος, σύμφωνα με την αφήγηση του Παυσανία
Αυτός απέσπασε τις ασπίδες από τον Παρθενώνα, το χρυσάφι και τα κοσμήματα από το χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς.

Καταστροφές υπέστη και ο οπισθόδομος του ναού, όταν τον χρησιμοποίησε ως προσωπικό του κατάλυμα ο Δημήτριος ο Πολιορκητής (ονομαστός Μακεδόνας στρατηγός 3ος 4ος αιώνας π.Χ.).

Το 1687 ο Βενετσιάνος Μοροζίνη πολιορκεί τους Τούρκους στην Ακρόπολη και με οβίδα που έπεσε τον Παρθενώνα γίνεται η μεγάλη καταστροφή, αφού οι Τούρκοι τον χρησιμοποιούσαν ως πυριτιδαποθήκη.

Ο αγάς του κάστρου Αλή είχε ενισχύσει την άμυνα της Ακρόπολης κατεδαφίζοντας τον ναό της Αθηνάς Νίκης και χρησιμοποίησε το υλικό του για τη δημιουργία προμαχώνα μεταξύ του ναού και του μνημείου του Αγρίππα.

Από την τρομερή έκρηξη κατέρρευσαν οι τρεις από τους τέσσερις τοίχους του σηκού και κατέπεσαν τα τρία πέμπτα των ανάγλυφων της αρχαίας ζωφόρου.
Πιθανότατα, η στέγη του ναού (η οποία είχε ξαναφτιαχτεί) κατέπεσε στο σύνολό της. Έξι από τους δεκαεπτά κίονες της νότιας πλευράς, όπως και το σύνολο των κιόνων της ανατολικής, εκτός από έναν, κατέρρευσαν.
Με την πτώση των κιόνων έπεσαν τα επιστήλια, τα τρίγλυφα και οι μετώπες.
Η πυρκαγιά που ακολούθησε ολοκλήρωσε το έργο της καταστροφής. Από την 26η έως και την 27η Σεπτεμβρίου 1687 η πυρκαγιά έκαιγε τα πάντα στο πέρασμά της, καταστρέφοντας και τα κτίσματα πέριξ του Παρθενώνα.

Ο Μοροζίνι επέλεξε τα καλύτερα διατηρημένα αγάλματα του δυτικού αετώματος και τα απέσπασε από τη θέση τους.
Ανάμεσα σ’ αυτά ήταν τα άλογα της Αθηνάς και ο Ποσειδώνας. Τα αγάλματα αυτά, όμως, καταστράφηκαν κατά την απόσπασή τους από το αέτωμα.

Αναμένω τις ιστορικές αποδείξεις.......

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

Edited by - europaios2 on 26/07/2009 15:08:42

Edited by - europaios2 on 26/07/2009 15:27:05

kostakisΜέλος
26/07/2009, 15:39:26
Καλησπέρα σε όλους

Αγαπητέ europaios2

quote:
KAMIA AΠΟΛΥΤΩΣ ΖΗΜΙΑ ΔΕΝ ΥΠΕΣΤΗ Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ........ας φέρει κάποιος μία απόδειξη!!!!!

Σε παραπέμπω στις σελ. 150-151 του πονήματος "Η λεηλασία και καταστροφή των ελληνικών αρχαιοτήτων" του Κυριάκου Σιμόπουλου, όπου αναφέρεται ότι γενικά δεν υπήρξαν καταστροφές και κατεδαφίσεις στον Παρθενώνα (και γενικά στα Αθηναϊκά οικοδομήματα) μέχρι τον 6ο αιώνα, καθώς το σχετικό διάταγμα του Θεοδοσίου Β' (435) δε δύνατο να εφαρμοσθή εκεί, λόγω μικρού αριθμού χριστιανών και υπεράσπισης των μνημείων από την Αθηναϊκή Κοινότητα. Η διακοπή λειτουργίας των φιλοσοφικών σχολών από τον Ιουστινιανό (529) και η γενικότερη παρακμή της Αθήνας ως κέντρου φιλοσοφίας και στοχασμού, αλλά και η κάθοδος των σλαβικών φύλων στο τέλος του 6ου αιώνα, οδηγούν (κατά το συγγραφέα) σε οριστική παρακμή. Στη συνέχεια, ο εκχριστιανισμός της παρηκμασμένης πόλης οδηγεί σε (περιορισμένες κατά τα όσα αντιλαμβάνομαι), αλλά υπαρκτές παρεμβάσεις στα αρχαία μνημεία για τη μετατροπή τους σε χριστιανικούς ναούς. Θα συμφωνήσω λοιπόν στο ότι δεν υπήρξε ζημιά στον Παρθενώνα, αλλά θα διαφωνήσω στο ότι δεν υπήρξε παρέμβαση στην αρχιτεκτονική των αρχαίων ναών. Ίσως ο φίλτατος Γαβράς αυτό να εννοεί (τραβηγμένο από τα μαλλιά, αν είναι όντως έτσι) ή να θέλει να εκφράσει με αυτόν τον τρόπο μία γενικότερη τάση καταστρεπτικής μανίας αρχαίων μνημείων από Χριστιανούς (την οποία θεωρεί αυτός - και αρκετοί άλλοι - πως έγινε).
Το δικό μου ερώτημα αφορούσε την αντιστοίχιση που έκανε ο trexagireve και με κάλυψε απόλυτα η απάντησή του. Θα επαναλάβω (και αυτό γράφει και ο ίδιος) ότι δυστυχώς κατά την επικράτηση μίας καινούριας λατρείας υπάρχει η τάση "αλλαγών" στους ναούς, οι οποίες για τους υποστηρικτές της πρώτης θεωρούνται (και ενδέχεται να είναι, σε κάποιες περιπτώσεις) πλήρως αλλοτριωτικές.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

26/07/2009, 19:06:04
Ακριβώς όπως τα γράφεις είναι αγαπητέ μου Kostakis, οπότε, το
θέμα που εγείρεται, είναι, ποιός ο λόγος, μετά απο 2000 χρόνια,
να ξεθάψουμε ιστορίες, που δεν κάνουν καλό,στη χώρα μας, τουλάχιστον...
Ένα μνημείο, ένα μουσείο, δεν μπορεί να εκπροσωπεί την διχόνοια ενός
λαού, ή την ζημιά που έκαναν κάποιοι θερμόαιμοι, ή η αλήθεια μιας
νέας πραγματικότητας, παράδειγμα η Αγιά Σοφιά, σήμερα είχαν ρεπορτάζ
για αυτό....
Το μουσείο της Ακρόπολης, πρέπει να δοξάζει την Ελλάδα, όχι να
την χωρίζει...Και ποιός το κάνει θέμα, απο το πουθενά;
Υποβολιμαίο, θα έλεγα, το όλο θέμα....
26/07/2009, 21:25:28
Αγαπητέ kostakis, διάβασε ένα ωραίο άρθρο (του Σιμόπουλου).εδώ
[Είναι απόσπασμα από το έργο που μας λες?].
.....επειδή όμως αναφέρεσαι σε συγκεκριμένη σελίδα! του έργου του, θα ήθελα να μας μεταφέρεις ακριβώς αυτά που λέει ο Σιμόπουλος....ώστε να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα

quote:
kostakis:
Στη συνέχεια, ο εκχριστιανισμός της παρηκμασμένης πόλης οδηγεί σε (περιορισμένες κατά τα όσα αντιλαμβάνομαι), αλλά υπαρκτές παρεμβάσεις στα αρχαία μνημεία για τη μετατροπή τους σε χριστιανικούς ναούς. Θα συμφωνήσω λοιπόν στο ότι δεν υπήρξε ζημιά στον Παρθενώνα, αλλά θα διαφωνήσω στο ότι δεν υπήρξε παρέμβαση στην αρχιτεκτονική των αρχαίων ναών. Ίσως ο φίλτατος Γαβράς αυτό να εννοεί (τραβηγμένο από τα μαλλιά, αν είναι όντως έτσι) ή να θέλει να εκφράσει με αυτόν τον τρόπο μία γενικότερη τάση καταστρεπτικής μανίας αρχαίων μνημείων από Χριστιανούς (την οποία θεωρεί αυτός - και αρκετοί άλλοι - πως έγινε).

O Παρθενώνας δεν υπέστη καμία απολύτως ζημιά για θρησκευτικούς λόγους. Αυτό είναι τελείως ατεκμηρίωτο ιστορικά. Η ιστορία δεν έχει γράψει κάτι τέτοιο.

Ο Σιμόπουλος αναφέρεται συγκεκριμένα στον Παρθενώνα? Γιατί γενικά έγιναν παρεμβάσεις σε αρχαίους ναούς οι οποίοι ήσαν ήδη εγκαταλειμμένοι.
Έγιναν και καταστροφές ναών σε επαρχίες της ανατολής και κανείς δεν το αρνείται! (αλλά αυτές ήσαν τοπικού χαρακτήρα και συνέβαιναν συνήθως για λόγους αντεκδίκησης αλλά και για πλιάτσικο).

Στον Παρθενώνα όμως δε συνέβη απολύτως τίποτα.
Στον Παρθενώνα το μόνο που έγινε από τους Χριστιανούς!, ήταν η "προσθήκη" μιας αψίδας (του ιερού), η οποία δε δημιούργησε καμία ζημιά αφού έχουμε προσθήκη και όχι αφαίρεση.

Κανείς δεν ασχολούταν με την αρχαία θρησκεία αφού τα παράδοξά της δεν μπορούσαν να πείσουν παρά μόνο μερικούς φανατικούς και φυσικά τους λιγοστούς ιερείς που είχαν συμφέρον.
Έχω πολλές φορές αναφερθεί στο θέμα.

Ο Παρθενώνας προστατεύθηκε από όλους! Ακόμη και από τους Τούρκους! Οι καταστροφές που οι Τούρκοι έκαναν δεν οφείλονταν σε θρησκευτικούς λόγους αλλά σε στρατιωτικούς!
Οι μόνοι που έκαναν πλιάτσικο ήσαν οι Λάχαρης, Φίλληπος, Ερούλο, Μοροζίνι και Έλγιν.

quote:
trexagireve:
Ακριβώς όπως τα γράφεις είναι αγαπητέ μου Kostakis, οπότε, το
θέμα που εγείρεται, είναι, ποιός ο λόγος, μετά απο 2000 χρόνια,
να ξεθάψουμε ιστορίες, που δεν κάνουν καλό,στη χώρα μας, τουλάχιστον...
Ένα μνημείο, ένα μουσείο, δεν μπορεί να εκπροσωπεί την διχόνοια ενός
λαού, ή την ζημιά που έκαναν κάποιοι θερμόαιμοι, ή η αλήθεια μιας
νέας πραγματικότητας, παράδειγμα η Αγιά Σοφιά, σήμερα είχαν ρεπορτάζ
για αυτό....
Το μουσείο της Ακρόπολης, πρέπει να δοξάζει την Ελλάδα, όχι να
την χωρίζει...Και ποιός το κάνει θέμα, απο το πουθενά;
Υποβολιμαίο, θα έλεγα, το όλο θέμα....

Ο Λατίνος ρήτορας Κλαύδιος αναφέρει ότι επί Ιουλιανού ήδη είχε εγκαταλειφθεί κάθε δημόσια ή ιδιωτική λατρεία στον Παρθενώνα.....δεν υπήρχαν πιστοί σε τέτοιο αριθμό ώστε να βρίσκεται σε λειτουργία.

Αγαπητέ trexagireve, κατά τον 6ο αιώνα δεν υπήρχε ειδωλολάτρης ούτε για δείγμα, όλοι οι Έλληνες ήσαν Χριστιανοί!
Η πτώση της αρχαίας θρησκείας είχε ξεκινήσει από πολύ νωρίς!
Οι Έλληνες απλά εγκατέλειψαν το δωδεκάθεο και δέχτηκαν τον Χριστιανισμό.

Το δωδεκάθεο ποτέ δεν κατάφερε να κάνει αυτό που έκανε ο Χριστιανισμός!......να ενώσει τους Έλληνες!.....και πως θα μπορούσε άλλωστε αφού οι θεοί του ήσαν αυτοί της απάτης και του πολέμου?

Πολλά χρόνια π.Χ., είχαν ήδη αρχίσει οι αρχαίοι Έλληνες να αποστρέφονται της αρχαίας θρησκείας!.....και μη ξεχνάμε ότι σχεδόν όλοι οι προΣωκρατικοί φιλόσοφοι ειρωνεύονταν το δωδεκάθεο και έλεγαν ότι ο Θεός δεν μπορεί παρά να είναι ένας!

-Το 201 π.Χ., ο Φίλιππος εισβάλλει στη Μ. Ασία, κυριεύει την Πέργαμο όπου ηγεμόνευε ο Άτταλος Α΄, και με λυσσώδη οργή «λυττώντι τω θυμώ», (όπως γράφει τ Πολύβιος), καταστρέφει μνημεία και έργα τέχνης. «Εις τα των θεών έδη και τεμένη διετίθετο την οργήν» Δεν αρκείται όμως στον εμπρησμό και την κατακρήμνιση των ναών, των βωμών και των αγαλμάτων.
Κατασυντρίβει και τους λίθους για να μην ξαναχτιστούν τα ξεθεμελιωμένα ιερά. «προς το μηδέν ανασταθήναι των κατεφθαρμένων. Πελέκησε ακόμα και τα ιερά άλση. (Πολύβιος Ιστορίαι ΚΑ΄ 1).

-Το 200 π.Χ., ο Φίλιππος πάλι, κατέστρεψε και τα έργα τέχνης της Αττικής κατά την εισβολή του.
Όπως κατήγγειλαν οι Αθηναίοι στο συνέδριο των Αιτωλών (στο Θέρμον), θρήνισαν για τον χαλασμό του τόπου τους, για τον αφανισμό της σοδειάς, την κατεδάφιση των σπιτιών και τη λαφυραγωγία.

Αλλά εκείνο που τους συγκλόνισε και τους εξαγρίωσε, γράφει ο Λίβιος, ήταν οι βέβηλες και ανίερες πράξεις του Μακεδόνα μονάρχη.
Το γκρέμισμα των μνημείων, η βεβήλωση των ιερών, η καταπάτηση κάθε θείου και ανθρώπινου νόμου
«Κατέστρεψε τα προγονικά ιερά που στόλιζαν και τον μικρότερο δήμο (της Αττικής), πυρπόλησε ΟΛΟΥΣ τους ναούς, ακρωτηρίασε τα αγάλματα των θεών που κατάκεινται σήμερα ανάμεσα στις γκρεμισμένες πύλες των ναών» (Λίβιος Τίτος Ρωμαϊκή ιστορία ΧΧΧΙ, 30).

Πλούταρχος αναφέροντας την παρακμή των αρχαίων μαντείων, γράφει μεταξύ άλλων παραδειγμάτων πανάρχαιων μαντείων που σίγησαν στην εποχή του, ότι το ίδιο το δελφικό μαντείο, άλλοτε είχε δύο «προφήτιδες» και μια τρίτη εφεδρική, ενώ στην εποχή του (1ος –2ος μ.Χ. αι.) μία ήταν αρκετή.
Ο
Ο Παυσανίας (2ος μ.Χ. αι.), τότε που ο Χριστιανισμός δεν ήταν επίσημη θρησκεία, αλλά υπό διογμών, αναφέρει πλήθος εγκαταλελειμμένων ναών της αρχαιοελληνικής θρησκείας στην ελληνική ύπαιθρο.
Μόνο στην Αρκαδία, στο κέντρο της Αρχαίας Κλασσικής Ελλάδας, ο Παυσανίας (Αρκαδικά) αναφέρει πλήθος ναών ερειπωμένων, δίχως στέγη, και εγκατελειμένων: της Αφροδίτης, της Αθηνάς, του Απόλλωνα κ.ο.κ

Νομίζω ότι δε χρειάζεται να αναφέρω άλλα......

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

Edited by - europaios2 on 26/07/2009 21:53:05