ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Το πείραμα της Philadelphia - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Το πείραμα της Philadelphia - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Spiral60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
SpiralΜέλος
02/12/2004, 21:43:33
Γεια σου Analphabet,

Πραγματικά, υπάρχουν φήμες για κάποιες περίεργες εγκαταστάσεις ή σφραγισμένα διαμερίσματα στο πλοίο, αλλά παράλληλα ας κρατάμε και την ψυχραιμία μας. Σε ένα καράβι 50 περίπου ετών είναι φυσικό να έχουν γίνει και κάποιες παρεμβάσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα κάτι.

Πάντως στις προηγούμενες σελίδες θα διαβάσεις σχετικές πληροφορίες καθώς και για το ημερολόγιο από το οποίο υποτίθεται πως έλειπαν ορισμένες σελίδες... αλλά είπαμε, ψυχραιμία.

Για το Πείραμα υποτίθεται ότι οι ναύτες ήταν εθελοντές, χωρίς όμως να ξέρουν ακριβώς περί τίνος είδους πειράματος επρόκειτο. Πέρα από αυτά που γράφεις για υψηλή τάση (και μερικοί κάηκαν) υπάρχει η εκδοχή ότι ενώ ένα άψυχο αντικείμενο -το πλοίο- "αποδομήθηκε" και "αναδομήθηκε" (σύμφωνα με την εκδοχή της τηλεμεταφοράς) με σχετικά μικρές ζημιές, δεν συνέβη το ίδιο και στους ανθρώπινους οργανισμούς. Φυσικό θα ήταν. (Αν δεν απατώμαι, είχε προηγηθεί ένα πείραμα με πειραματόζωα που το πλήρωσαν ακριβά.) Εκείνοι που βρέθηκαν σφηνωμένοι σε τοιχώματα ή καταστρώματα, ήταν γιατί κινήθηκαν στη διάρκεια του Πειράματος και "αναδομήθηκαν" σε άσχετο σημείο... που έτυχε να είναι τοιχώματα! Μερικοί από το φόβο τους πήδησαν από το κατάστρωμα και χάθηκαν στο υπερδιάστημα. Όσοι σώθηκαν, σίγουρα είχαν υποστεί διάφορες οργανικές βλάβες αλλά και ισχυρό ψυχολογικό σοκ. Μερικοί πέθαναν μετά, από παθολογικά αίτια ή επειδή παραφρόνησαν. Και όσους δεν παραφρόνησαν... τους παραφρόνησαν σκόπιμα, με ένα πιστοποιητικό που τους έβγαζε τρελούς.

Αυτά όλα βέβαια σύμφωνα με τη μυθολογία και την καλπάζουσα φαντασία.

Όσο για το πλοίο που μας χάρισαν, γιατί -ακόμα και αν το Πείραμα έγινε- να μη μας το χαρίσουν; Άπαξ και αφαιρέθηκε ο ειδικός εξοπλισμός, κατά τα άλλα ήταν ένα κανονικότατο πλοίο.

analphabetΜέλος
06/12/2004, 09:33:14
Φίλε spiral έχεις απόλυτο δίκιο. Αν διαβάσεις λίγο πιο προσεκτικά τα όσα γράφω θα δείς ότι ασπάζομαι πλήρως την άποψη πως το αν leon είναι το πλοίο στο οποίο έγινε το πείραμα, αυτό θα μπορούσε να εκχωρηθεί στην Ελλάδα αν και εφόσον τα όποιαδήποτε στοιχεία που αποδείκνυαν ή και απλώς παρέπεμπαν σε κάποιο μυστηριώδες πείραμα είχαν επιμελώς αφαιρεθεί.

Το έγραψα γιατί πιστεύω πως ανήκουν στη σφαίρα του μύθου απόψεις για σφραγισμένες πόρτες που τακτικά τις ανοίγαν Αμερικάνοι κτλ που αναφέρθηκαν στις προϊγούμενες σελίδες.

Όσο για αυτούς που κολλήσαν στα τοιχώματα λόγω της υψηλής τάσης απο τη δημιουργία των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, είναι η δική μου εξήγηση για το πείραμα, γιατί θεωρώ πως δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά, αλλά αδυνατώ να πιστέψω πως άνθρωποι αποικοδομούνταν και αναδομούνταν σε άλλο χωροχρόνο για να επιστρέψουν στο χωροχρόνο τους μέσα σε ...τοίχους.

Ότι απο λάθος χαθήκαν ανθρώπινες ζωές με φρικτό τρόπο και αυτό σηματοδότησε την έναρξη μιας μυθοπλασίας με υπερφυσικές προεκτάσεις είναι κάτι πιο κοντινό στη δική μου λογική και μπορώ να το ασπαστώ.

Αλλά επιμένω πως δε θα μάθουμε ποτέ όχι κάτι σχετικό με το πείραμα αλλά και αν το Λεων ήταν το πλοίο. Κανένα στρατιώτικό μυστικό δε θα μπορούσε να αποτελέσει βορά όχι για εμένα , την ερασιτέχνη μελετητή, αλλά και για όλους εκείνους που δαπανήσαν χρόνο και είχαν και κίνητρα να αποκαλύψουν την αλήθεια.

Ας συνεχίσουμε όμως να ανταλάσουμέ απόψεις για την χαρά της πολύφωνίας και γιάτι μπορεί να βγούν κάποιες συνιφασμένες με τη λογική των πολλών που θα αποτελέσουν τη δική μας θεωριτική πάντα εκδοχή για το θέμα.

analphabet

SpiralΜέλος
06/12/2004, 23:07:40
Μάλιστα, Analphabet. Έχει ενδιαφέρον να σημειώσουμε και το εξής: Υπάρχει και μια πιο ψύχραιμη θεωρία, που λέει ότι το Πείραμα έγινε μεν… αλλά σε όχι τόσο υπερβολικό βαθμό όσο τον θέλουν οι φήμες. Απλά, μέσω «χαλασμένου τηλεφώνου» η ιστορία έφτασε να πάρει τις γνωστές διαστάσεις.

Θα δανειστώ κάτι από την προηγούμενη σελίδα, η οποία έχει αρκετά ενδιαφέρουσες πληροφορίες:

quote:

Ένας νέος -και μοναδικός ως τώρα στο είδος του- μάρτυρας, ο Mπομπ Mπέκγουιδ, ηλεκτρολόγος - μηχανολόγος που στον πόλεμο είχε ασχοληθεί με την τεχνολογία Σόναρ, καταθέτει μια καινούργια άποψη. Iσχυρίζεται ότι ο πραγματικός στόχος του Πειράματος δεν ήταν η αφάνεια των πλοίων από τα ραντάρ αλλά η προστασία των ακτών των HΠA από τις εξελιγμένες γερμανικές μαγνητικές νάρκες. Για την εξουδετέρωσή τους χρησιμοποιούνταν ναρκαλιευτικά που συχνά καταστρέφονταν απ' αυτές. Έτσι καταστρώθηκε ένα σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος, με τεχνολογία ακουστικής επισήμανσης των ναρκών. Oι δοκιμές έγιναν αρχικά σε μια άγνωστη λίμνη του Nιου Tζέρσεϋ και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Λονγκ Άιλαντ, χρησιμοποιώντας το πειραματικό ναρκαλιευτικό IX-97 και την ιδιωτική θαλαμηγό Sardonix, αλλά δεν απέδωσαν. Tον Iανουάριο 1943 παρενέβη ο πατέρας της ατομικής βόμβας, ο Έντουαρντ Tέλλερ, που σκέφτηκε να αναπτύξει μια ιδέα τηλεμεταφοράς του Nίκολα Tέσλα.

O Tέσλα το 1907 είχε παρουσιάσει ένα πείραμα: Mετακίνησε ένα αντικείμενο πάνω σε ένα εργαστηριακό πάγκο και έβαλε σε λειτουργία ένα ηλεκτρικό πεδίο κάνοντας το αντικείμενο «να επιστρέψει στο χρόνο», στην αρχική του θέση. Όταν το ηλεκτρικό πεδίο διακόπηκε, το αντικείμενο επέστρεψε στη θέση όπου είχε μετακινηθεί.

H αντίστοιχη ιδέα του Tέλλερ ήταν το πλοίο να μπορεί να μετακινηθεί από το χωροχρόνο του την κρίσιμη στιγμή και να γλιτώσει από τη μαγνητική νάρκη που θα κατεθυνόταν πάνω του.

Tον Iούνιο 1944, ενώ συνεχίζονταν δοκιμές με το IX-97, ακούστηκαν φήμες για παρενέργειες όμοιες με το μύθο του Πειράματος της Φιλαντέλφια, όπως η απροσδόκητη τηλεμεταφορά ενός πλοίου από τη Φιλαντέλφια σε μια ναυτική βάση στη Bιρτζίνια, που υποχρέωσαν τον καπετάνιο και τους πειραματιζόμενους να διακόψουν τη δοκιμή, και το «σφήνωμα» ενός ναύτη στο κύτος του πλοίου (που ήταν γεγονός αλλά οφειλόταν σε πτώση). O Mπέκγουιδ πιστεύει ότι όλες αυτές οι φήμες ήταν ναυτικά ανέκδοτα, που συνηθίζονταν στον πόλεμο, και η μεγαλοποίησή τους δημιούργησε το μύθο. Kαμμία σχέση βέβαια με Eldridge. O Mπέκγουιδ πιστεύει ακόμα ότι η παραπληροφόρηση ήταν μια σκόπιμη ενέργεια του Nαυτικού για να αποπροσανατολίσει από το πραγματικό πείραμα με το IX-97.

Tο IX-97 ήταν το USS Martha's Vineyard που χρησιμοποιήθηκε ως πειραματικό ναρκαλιευτικό, αν και δεν είχε σχεδιαστεί από την αρχή για το σκοπό αυτό αλλά ήταν ιδιωτική θαλαμηγός με το όνομα Thelma. Παραχωρήθηκε στο Nαυτικό από τον ιδιοκτήτη του την 30 Mαρτίου 1943. Tη 18 Aπριλίου 1946 αποσύρθηκε από τη στρατιωτική αποστολή του, απαλλάχθηκε από το στρατιωτικό εξοπλισμό του και επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του. Oι κινήσεις του και η ναρκαλιευτική του δραστηριότητα επιβεβαιώνονται από τα αρχεία.

O Mπέκγουιδ δίνει ιστορικές και τεχνολογικές λεπτομέρειες στο βιβλίο του «Hypotheses» (1996).

Ένα χρόνο μετά την έκδοση του βιβλίου, ένας αξιωματικός σε αποστρατεία, ο Φίλλιπ Kόρσο, που φαίνεται ότι γνώριζε πολλά για το (πραγματικό;) πείραμα, κυκλοφόρησε το δικό του βιβλίο «The Day After Roswell», πετυχαίνοντας (παράδοξα για τέτοιο βιβλίο) ένα μπεστ-σέλλερ. Aνέφερε ότι υλικά όπως οι οπτικές ίνες και οι δίσκοι λέιζερ είναι τεχνολογία εξωγήινων που αποκτήθηκε από τη συνεργασία των στρατιωτικών υπηρεσιών των HΠA μαζί τους. Tον επόμενο χρόνο, ο Kόρσο πέθανε (περίεργο;).

O Mπέκγουιδ πάντως έχει να δηλώσει ότι η τεχνολογία της αφάνειας εφαρμόζεται από το αμερικανικό ναυτικό σήμερα. Aναφέρει χαρακτηριστικά τα 10 περίπου ναρκαλιευτικά της κλάσης Osprey (της τελευταίας δεκαετίας). Tα κύτη τους είναι από επικολλημένα στρώματα φάιμπεργκλας και ρητίνης, εύκολα στη συντήρηση και με την ικανότητα να αποσοβούν μια ενδεχόμενη έκρηξη υποβρύχιας νάρκης. Eπιπρόσθετα, τα πλοία είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να μεταδίδουν πολύ χαμηλά μαγνητικά και ακουστικά σήματα (θυμίζοντας την τεχνολογία Στελθ των αερομαχητικών, μη ανιχνεύσιμη από τα ραντάρ). Δεν επιτρέπεται κανένα είδος μετάλλου στα πλοία... ούτε καν συνδετήρες. Kι ακόμα, ο Mπέκγουιδ πιστεύει ότι τα πλοία αυτά, χρησιμοποιώντας ένα είδος τεχνολογίας νετρίνων, ενεργοποιούν ένα πεδίο γύρω τους που τα προωθεί κατά ένα δευτερόλεπτο μπροστά από το «φυσικό» χρόνο, ώστε πρακτικά να γίνονται αόρατα.

Πάντως μια διακλάδωση της μυθολογίας του Πειράματος αφορά τα πλοία που έλαβαν μέρος!

analphabetΜέλος
07/12/2004, 13:17:47
Η γνωστή θεωρία δηλαδή που ονομάζει το χρόνο τέταρτη διάσταση, αλλά διαρκώς μεταβαλλόμενη πάνω στον οριζόντιο άξονά της. Ορίσαν αρχή το 1 sec αντί του 0=τώρα.

Η θεωρία αυτή είναι γνωστή απο τον β παγκόσμιο πόλεμο αλλά πέρα του ότι μπορεί να κατάφεραν να την κάνουν πράξη, αυτό που με εντυπωσιάζει είναι που επέλεξαν να ΠΡΟΗΓΕΙΤΕ το πλοίο του φυσικού χρόνου κατά 1 sec.

Κατά την άποψή μου κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ευσταθεί ή όποιος το περιγράφει δεν έχει ακριβείς πληροφορίες ή τέλος η ομάδα των επίλεκτων επιστημόνων στερούταν κοινής λογικής (αυτό είναι κάτι που με μεγάΛη ευκολία θα μπορούσα να αποδεχτώ).

Ο λόγος είναι πως σε διαφορά χρόνου έστω και ενός δευτερολέπτου υπάρχει το στοιχείο του απρόβλεπτου. Μια δεύτερη νάρκη, ένας βομβαρδισμός, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ θα μπορούσε να συμβεί μέσα σε 1 sec και καταστρέψει το πλοίο καθιστώντας το προφανώς πανάκριβο και ενεργειακά δαπανηρότατο (με τις γνωσές πηγές ενέργειας), σύστημα ΑΧΡΗΣΤΟ !

Οπότε είτε η θεωρία είναι ανακριβείς και έχει εφαρμοστεί με αρκετά δευτερόλεπτα (οχι ένα , δε θα ήταν αρκετό) τηλεκίνησης του πλοίου στο παρελθόν αλλά με κάποια συσκευή απεικόνησης των όσων του συμβαίνουν στο φυσικό χρόνο ώστε να υπάρχει δυνατότητα αντίδρασης απο το πλήρωμα.

Και βέβαια υπάρχει και η εκδοχή που θα με έκανε πολύ ευτυχισμένη, η Αμερική να αποδείξει την ηλιθιότητά της ξανά και να έχει εφαρμόσει τη θεωρία όπως περιγράφει μεταφέροντας τις προηγούμενες σελίδες ο φίλος spiral !!!

Συγχωρέστε με που δε συμπαθώ τους Αμερικάνους, δεν έχω κάτι με το λαό, με εξοργίζει η υπεροψία των ηγετών του όμως, καθώς και ο υποτιθέμενος πουριτανισμός που τους αποβλακώνει.

BE CAREFUL WHAT YOU WISH IS WHAT YOU WANT !!!

analphabet

SpiralΜέλος
14/12/2004, 01:15:33
Στη φυσική δεν είμαι καλός, πάντως αυτό στο οποίο αναφέρεσαι, αγαπητή Analphabet, υποτίθεται ότι είναι μια άλλη προσπάθεια "μετατόπισης" κατά ένα χρονικό κλικ- με απλοϊκά δικά μου λόγια. Βέβαια όχι τόσο φαντασμαγορικό όσο το φημολογούμενο Πείραμα της Φιλαντέλφια, αλλά αρκετά ικανοποιητικό και σε τέλος πάντων πιο ρεαλιστικό πλαίσιο.

Αν είμαι τυχερός θα βρω την πηγή και θα επανέλθω σαφέστερος.

analphabetΜέλος
16/12/2004, 14:05:15
Αγαπητέ μου spiral βλέπω πως μόνο εμείς εξακολουθούμε να ασχολούμαστε με το θέμα , οπότε είναι ανευ ουσίας να μπεις στον κόπο να μου βρείς την πηγή.

Σ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον , ούτε εγώ έχω πολύ σχέση με τη φυσική , έγραψα απλά ότι μου υποδείκνυε η λογική μου.

Το θέμα μάλλον πάει για κλείσημο και ήθελα να προλάβω να σου εκφράσω τη συμπάθειά μου.

Θα σε δώ στα topics !

φιλικά

analphabet

SpiralΜέλος
16/12/2004, 22:15:54
Ευχαριστώ αγαπητή Analphabet, αλλά γιατί τόση απαισιοδοξία; Θα έρθει ο Nitro να μας κάνει παρέα.

To Eldridge σε μια αναμνηστική πόζα τον καιρό που ταξίδευε (και ήταν ορατό)

Να και ένα link:

http://www.softwareartist.net/philexp.html

nitro912grΜέλος
16/12/2004, 23:03:54
με φωναξε κανεις?

το θεμα μπορει να διχνει να εχει εξαντληθει analphabet αλλα αυτο δε συμενει οτι δεν ασχολουμαστε με αυτο,

εδω ειμαστε εχουμε το νου μας για κανα νεο , πινουμε κανα καφεδακι, κανουμε παρεα κτλ

(το σκοτωνω ασχημα με την ορθογραφια ωρες ωρες )

Η ΔΟΞΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΧΙΚΗ

Edited by - nitro912gr on 16/12/2004 23:05:35

analphabetΜέλος
17/12/2004, 09:49:29
Πάνω που είπα πως έκλεισε το θέμα βρήκα ένα φίλο ψαρέμπορά και μου είπε πως το Λεον δεν επέστρεψε στην Αμερική αλλά είναι παροπλησμένο και συνεχίζει να ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό.

Είχε ζητηθεί αλλά το κόστος της μεταφοράς του κριθηκέ ασύμφορο.

Θα σπευσώ να το επισκευτώ και θα σας μεταφέρω πληροφορίες απο πρώτο χέρι και ελπίζω και photos αν μπορέσω να τις σκανάρω !

BE CAREFUL WHAT YOU WISH IS WHAT YOU WANT !!!

analphabet

analphabetΜέλος
17/12/2004, 09:55:07
URL: http://www.dvdworld.gr/showprod.php?id=BSIL81006

URL: http://www.metafysiko.gr/articleload.php?art=arts/8.htm

ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΝΕΡΓΟ. ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΜΑΔΣΑ ΟΜΟΙΑΣ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ESOTERICA.

ΦΙΛΙΚΑ

analphabet

pr_gidΜέλος
27/10/2006, 22:24:05
quote:
θινκ μαθ
Το μόριο αυτό υπο την παρουσία κατάλληλων ενζύμων που καταλύουν τις σχετικές αντιδράσεις , γίνεται καλούπι για την κατασκευή άλλων περίπλοκων μορίων , των πρωτεινών .
Εδώ κολλάει λοιπόν η δεσμευμένη πιθανότητα που ανέφερα .
Λάθος
η δεσμευμένη πιθανότητα δεν κολλάει μόνο εκεί κολλάει και στις συνθήκες δημιουργίας του DNA. Από το ήλιο και το υδρογόνο για να φτάσουμε στο DNA είχαμε μια τεράστια αλυσίδα δεσμευμένων γεγονότων. Αλλά και για να φτάσουμε από το DNA στα χόρτα έχουμε άλλη μια τεράστια αλυσίδα γεγονότων.

Αλλά και μονό του το DNA έχει πολύ δρόμο ακόμα και πρέπει να συντρέξουν άπειροι λόγοι (ταυτόχρονα) για να γίνει το DNA αυγό.

quote:
θινκ μαθ
Οι διαδικασίες που οδήγησαν στην κατασκευή του πρώτου κυττάρου δεν ήταν καθαρή τύχη , άλλα αποτέλεσμα χημικής συνεργασίας των συστατικών του.
Τώρα αν εσύ μπορείς να σκεφτείς ένα αυτοκίνητο που τα συστατικά του αλληλεπιδρούν , και συνεργάζονται μεταξύ τους για την κατασκευή του , αν τα αφήσουμε μόνα τους ,τότε το παραδειγμά σου εχει βάση...

Α μπράβο, ο σοφός δημιουργός δημιούργησε τους κανόνες που από το τίποτα από το ήλιο και το υδρογόνο φτάσαμε ως εδώ. Σε μια τυχαία διαδικασία ότι και να αφήσουμε όπως και να το αφήσουμε αποκλείεται να υπάρξει εξέλιξη. Η χημικές διεργασίες που αναφέρεις δεν έγιναν στην τύχη κάποιος έθεσε τους συγκεκριμένους κανόνες για να υπάρξει η εξέλιξη και μην μου πεις ότι αυτοί οι κανόνες δεν είναι συγκεκριμένοι. Όπως το πλαστικό και ο σίδηρος ότι και να κάνεις όσα χρόνια και να περιμένεις δεν πρόκειται να εξελιχθούν και να φτιάξουν από μόνοι τους αυτοκίνητο χωρίς τις κατάλληλες προϋποθέσεις που θέτει ένας σοφός νους γιατί την ίδια στιγμή αρνεισαι αυτό το αυτονόητο για την δημιουργία του συμπάντος , της ζωης , της λογικης;

quote:
θινκ μαθ
Γιατί αμφιβάλει κανείς οτι υπάρχουν κανόνες ?
Ακριβώς, η ύπαρξη κανόνων προϋποθέτουν την αιτία που δημιούργησε τους κανόνες. Το τίποτα δεν γεννά κανόνες.

Edited by - pr_gid on 27/10/2006 22:26:36

27/10/2006, 23:15:55
pr_gid:
«φυσικά και τα ενστερνίστηκαν, οι μοναχοί είναι ακτήμονες. Εσύ που τους κατακρίνεις είσαι ακτημονας;;»

Εγώ δεν ασπάζομαι την ιδεολογία που εκείνοι ασπάζονται, επομένως δεν έχω λόγο να το κάνω. Αντιθέτως, το θεωρώ ανούσιο. Ο μοναχισμός, είναι ΜΙΑ ΠΛΗΓΗ στον κόρφο της κάθε ευνομούμενης πολιτείας. Το ότι ο Εβραϊσμός δεν έχει υιοθετήσει το σύστημα του μοναχισμού κάτι ξέρει....

Ωστόσο, αυτό που έχει αξία είναι ότι η ιδιότυπη αυτή εκδοχή του «χριστιανού κολλήγα», βρίσκει αντίκρυσμα και όφελος ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μεταξύ των ομογάλακτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ.

Με άλλα λόγια, προστατεύουν τα στενά τους συμφέροντα καθώς οι περιουσίες των μονών δίδουν «καρπούς» για την οικονομική τους ευμάρεια, πράγμα που αποδεικνύεται και απο την ολοένα αυξημένη χρήση ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ που αιτούνται και λαμβάνουν.

Αλήθεια, εάν πάμε και τους ζητήσουμε να μας παραχωρήσουνε τις μισές εκτάσεις τους, σύμφωνα με το περίφημο «ο έχων δυο χιτώνες να δίνει τον ένα», τι θα πράξουνε φίλτατε?

Θα μας....κοιτάξουνε ως τρελούς ή θα μας κυνηγήσουνε?

pr_gid:
«Καταρχάς κεφαλή της ορθοδοξίας είναι ο Χριστός.»

Άντε!! Πάντως, δεν νομίζω να τον ρωτήσανε προσωπικά....

Μίλησα για ΙΕΡΑΤΕΙΟ, και είναι ηλίου φαεινότερο ότι μίλησα για την κεφαλή του οργανωμένου ιερατείου.

pr_gid:
«Ο Χριστόδουλος κάνει τον δικό του αγώνα και τα δικά του λάθη και θα κριθεί για τα λάθη του όπως και για τα σωστά του.»

Υπεκφεύγεις, καθώς το «δείγμα» δεν σε συμφέρει.

Ρώτησα εάν ο Χριστόδουλος είναι ένα ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΠΟΡΕΥΟΜΕΝΟ.

Είναι τα άμφια των πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ οι αξίες που δίδασκε ο Ιησούς? Είναι οι πολυτελείς επαύλεις, τα πανάκριβα χαλιά, οι θωρακισμένες λιζουζίνες με τους σωματοφύλακες, τα ταξίδια σε business class και η παραμονή σε ξενοδοχεία 5 αστέρων αυτοί για τους οποίους θα αισθάνεται ή θα αισθανόταν περήφανος ο Χριστός?
(φυσικά, τα ίδια ισχύουν και για τον Πατριάρχη..)

Είναι γενικά ΟΛΟ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ, και μάλιστα ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ, αυτοί για τους οποίους όντως άξιζε να σταυρωθεί ο Χριστός?

Αυτό ρωτάω, και άσε τις γενικεύσεις διότι όλα έχουνε όνομα. Όχι μόνο ο Χριστός!

pr_gid:
«Εσύ κάνεις τον δικό σου αγώνα ; Μήπως λακιζεις με το παραμικρό και χρησιμοποιείς τις αδυναμίες των άλλων για να δικαιολογήσεις τις δικές σου αδυναμίες;»

Εγώ, δεν απαιτώ τίποτα απο τους άλλους, δεν θεωρώ ότι «εκπροσοπώ» κανέναν θεό επί γης, δεν λέω ότι κατέχω την απόλυτη αλήθεια. Όλα αυτά και άλλα πολλά βαρύγδουπα, τα λένε όμως όλοι αυτοί για τους οποίους ερωτώ εάν αποτελούνε το καλύτερο παράδειγμα χριστιανού.

Και προφανώς δεν απαντάς...

pr_gid:
«Πληροφοριακά σου λέω ότι οι άγιοι δεν σκανδαλίζονται εσύ τι έχεις και είσαι τιμητής των πάντων;»

Και εσύ, ΠΩΣ είσαι βέβαιος ότι είναι «Άγιοι»?? ΠΟΙΟ είναι το θεολογικό ΤΕΚΜΗΡΙΟ της «Αγιότητας» τους, και ΠΟΘΕΝ τεκμαίρεται η νομιμοποίηση αυτής της αξίωσης εκ των Λόγων του Ιησού?

Γενικά, πως είσαι βέβαιος ότι είναι «Άγιοι» και όχι απλά τσαρλατάνοι?

pr_gid:
«Τα καλά της εκκλησιάς δεν τα βλέπεις, γιατί δεν κάνεις λογο για αυτά;....Εσύ κάνεις φιλανθρωπικό έργο;;»

Ποιά είναι τα «καλά της εκκλησίας»? Η πόλωση και ο θρησκευτικός διχασμός? Η μισαλλοδοξία έναντι των άπιστων? Η ομοδοποίηση έναντι στο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης? Το χέρι του παπά στο κρεβάτι των ανθρώπων?

Θα αστειεύεσαι!!

Όσον αφορά δε το «φιλανθρωπικό έργο» της εκκλησίας, αυτό είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ!

Η μισθοδωσία των παπάδων (δημόσιοι υπάλληλοι βλέπεις..) υπερβαίνει το ποσό των 330.000.000. εκατομμυρίων ευρώ. Δηλαδή, περίπου 150 δισεκατομμύρια δραχμές!!

Γνωρίζεις πόσα ιδρύματα απόρων, πόσες εκατονάδες χιλιάδες μερίδες φαγητού, πόσες βιβλιοθήκες, πόσα νοσήλια απόρων μπορούνε να πληρωθούνε με αυτό το ποσό?

Ξέχωρα οι διάφορες ΕΙΣΦΟΡΕΣ του δημοσίου σε διάφορες οργανώσεις της εκκλησίας, όπως φυσικά και στο Πατριαρχείο. Σε σχέση δε με το «φιλανθρωπικό έργο» της εκκλησίας, είναι σε όλες τις περιπτώσεις εισφορές απλών πολιτών, το αποτέλεσμα των οποίων καρπούται ως διαχειριστής η εκκλησία.....

Να τα λέμε φίλτατε όπως έχουν και όχι όπως δείχνουν!

pr_gid:
«Εσύ κάνεις ότι λέει το ευαγγέλιο;;»

Είπαμε, δεν είμαι εγώ ο πιστός. Επίσης, δεν θεωρώ ότι το Ευαγγέλιο είναι «Λόγος θεού». Θα ήταν δράμα!

Think_MathΜέλος
28/10/2006, 00:08:34

quote:
Λάθος
η δεσμευμένη πιθανότητα δεν κολλάει μόνο εκεί κολλάει και στις συνθήκες δημιουργίας του DNA.

Επειδή απο αυτά που λες φαινεται οτι δεν γνωρίζεις τι είναι η δεσμευμένη πιθανότητα , μην την χρησιμοποιεις , γιατί έχει νόημα αντίθετο απο αυτό που θέλεις να της δώσεις .

quote:
Α μπράβο, ο σοφός δημιουργός δημιούργησε τους κανόνες που από το τίποτα από το ήλιο και το υδρογόνο φτάσαμε ως εδώ. Σε μια τυχαία διαδικασία ότι και να αφήσουμε όπως και να το αφήσουμε αποκλείεται να υπάρξει εξέλιξη. Η χημικές διεργασίες που αναφέρεις δεν έγιναν στην τύχη κάποιος έθεσε τους συγκεκριμένους κανόνες για να υπάρξει η εξέλιξη και μην μου πεις ότι αυτοί οι κανόνες δεν είναι συγκεκριμένοι. Όπως το πλαστικό και ο σίδηρος ότι και να κάνεις όσα χρόνια και να περιμένεις δεν πρόκειται να εξελιχθούν και να φτιάξουν από μόνοι τους αυτοκίνητο χωρίς τις κατάλληλες προϋποθέσεις που θέτει ένας σοφός νους γιατί την ίδια στιγμή αρνεισαι αυτό το αυτονόητο για την δημιουργία του συμπάντος , της ζωης , της λογικης;

Οχι φίλε μου εδώ κάνεις λάθος .
Δεν χρειάζεται να υποθέσουμε οτι υπαρχει ευφυής δημιουργός για να υπάρξουν κανόνες .
Οι κανόνες προέρχονται απο τις ιδιότητες της ίδιας της ύλης .

Θα ξαναλέω πάλι τα ίδια που έλεγα στον ψηλό ?

Οι κανόνες δημιουργούνται απο τις συσχετίσεις και τις αλληλεπιδράσεις των ιδιοτήτων των σωματιδίων.

Οταν δύο ηλεκτρόνια απωθούνται για παράδειγμα δεν επεμβαίνει κάποιος δημιουργός , αλλά το κοινό προσημο του φορτίου τους είναι η ιδιότητα που δημιουργεί την συμπεριφορά αυτή .

Τώρα αν μου πείς πως τα σωματίδια απέκτησαν τις ιδιότητες αυτές , θα σου έλεγα να περιμένεις πρώτα να υπάρξει μία ολοκληρωμένη θεωρία για την προέλευση της ύλης , γιατί αυτή την στιγμή κανείς δεν είναι σε θέση να σου πεί κάτι με βεβαιότητα.

quote:
Ακριβώς, η ύπαρξη κανόνων προϋποθέτουν την αιτία που δημιούργησε τους κανόνες. Το τίποτα δεν γεννά κανόνες.

Αμφίβολο .
Αν οι τελευταίες θεωρίες της φυσικής είναι σωστές , τότε το τίποτα μπορεί να δημιουργήσει την ύλη και την ενέργεια , και αυτές με την σειρά τους τους κανόνες .

Θα κλείσω τονίζοντας ότι η υπόθεση ενός ευφυούς δημιουργου δεν προσθέτει τίποτα αξιόλογο στην εξήγηση του κόσμου για τους παρακάτω λόγους:

1) Αν υπάρχει παντοδύναμος και ευφυής δημιουργός γιατί η ζωή έπρεπε να διανύσει τόσο μακρύ διάστημα χρόνου για να εμφανιστεί ?
Δεν θα μπορούσε να δημιουργηθεί αμέσως και το συμπαν να έχει ζωή λίγων χιλιάδων χρόνων ?

2) Αν υπάρχει παντοδύναμος και ευφυής δημιουργός γιατί οι συμπαντικοί νόμοι έχουν ατέλειες , που επιτρέπουν να γίνονται φοβερές καταστροφές και η ζωή στη γή να έχει κυνδυνεύσει να εξαφανιστεί πολλές φορές στο παρελθόν απο διάφορα ατυχήματα ??
Γιατί εντέλει οι νόμοι αυτοί να κάνουν το φαινόμενο της ζωής τόσο ευαίσθητο και σπάνιο ??

3)Αν υπάρχει παντοδύναμος και ευφυής δημιουργός γιατί η ίδια η ανθρώπινη ζωή να έχει τόσα σφάλματα , π.χ. το DNA να δημιουργεί τερατογενέσεις ???
Γιατί η εξέλιξη να οδηγεί σε λάθη , και να έχει ανάγκη την φυσική επιλογή για να προχωρήσει ???

4) Αν υπάρχει παντοδύναμος και ευφυής δημιουργός γιατί η δημιουργία δεν έχει τελειώσει , και συνεχίζεται ακόμη μέχρι σήμερα . Γιατί τα ζώα και ο άνθρωπος εξελίσονται ακόμα ???
Μήπως ο δημιουργός δεν έχει καταλήξει ακόμα στο τελικό του σχέδιο για τον κόσμο ???

5) Αν υπάρχει παντοδύναμος και ευφυής δημιουργός ο οποίος είναι και πανάγαθος ,πως έχει επιτρέψει το φαινόμενο της ζωής να κυριαρχείται απο τόση σκληρότητα και θάνατο ??
Γιατί τα πλάσματα της φύσης , και του ανθρώπου συμπεριλαμβανομένου , να κυριαρχούνται απο το νόμο της ζούγκλας ??

6) Αν υπάρχει παντοδύναμος και ευφυής δημιουργός , απο που προέκυψε ? Γιατί έφτιαξε τον κόσμο ?
Τι ανάγκη έχει ένας τέλειος δημιουργός έναν ατελή κόσμο ?

Οποιος πιστευει οτι έχει αρκετό θάρρος να απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα , θα τον ακουσω με πολύ ενδιαφέρον...

Εξαιτίας των παραπάνω η υπόθεση ενός ευφυούς δημιουργού δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απο όσα λύνει .( Αν λύνει κάποια .)
Συνεπώς για την επιστήμη είναι μία περιττή υπόθεση .

28/10/2006, 12:01:23
Μη δια φόβον, αλλά δια το δέον απέχεσθαι των αμαρτημάτων. (Δημόκριτος)

Όχι απο φόβο,αλλά απο καθήκον να μην σφάλετε. Αυτά μας παραδίδει η φωνή της ελληνικής φιλοσοφίας, εκεί όπου ο ιουδαιοχριστιανισμός υποθάλπτει τον φόβο θεού, την κατάκριση και τελικά τον διαχωρισμό των ανθρώπων σε πιστούς και άπιστους.

Με άλλα λόγια, σε πολίτες πρώτης και δέυτερης κατηγορίας!

Οι χριστιανοί, ιεροποιήσανε την άγνοια των διαφόρων μάγων-νομάδων της Ανατολής, και την ονομάσανε ΘΕΟ. Ταυτόχρονα, ανιεροποιήσανε τη γνώση και την αμφισβήτηση, και την ονομάσανε ΣΑΤΑΝΑ.

Θαυμάστε τους.

velialΜέλος
29/10/2006, 05:27:38
Για αυτο το λογο αλλωστε οι χριστιανοι ειναι σατανιστες. Με την ΚΑΚΗ την εννοια.

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά
βγάζει και κουνάει με βιά:

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κι' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."

VIKINGΜέλος
08/11/2006, 19:20:51
Καλησπερα σας απο το μακρινο Αμβουργο.

Επανηλθα υστερα απο καποιο διαστημα απουσιας.Εχασα απο οτι βλεπω αρκετα επεισοδια.

Δυστυχως εδωσε μαχη τις τελευταιες μερες με καποιους ΙΟΥΣ adware.
Απο οτι φαινεται δεν κανει καλα την δουλεια του το Norton Antivirus.

Επι του θεματος τωρα

CROWL

quote:

Προσπαθείς να εξηγήσεις τις βουλές του Κυρίου με την λογική σου.Ο άνθρωπός επέλεξε τον δρόμο της αμαρτίας όταν προσπάθησε να εναντιωθεί-ελπίζοντας να φτάσει και να ξεπεράσει και τον ίδιο το Θεό-στο Δημιουργό του, τον Πατέρα Θεό.

Η ευκολη απαντηση στην προσπαθεια να δικαιολογηθουν τα αδικαιολογητα ειναι να λες οτι δεν μπορεις με την πεπερασμενη λογικη να εξηγησεις την Βουληση του Κυριου.

Εφοσον ο Θεος ειναι παναγαθος και τελειος γιατι δημουργησε ενα ατελη κοσμο;Δεν εχει ευθυνη για το δημουργημα του;

Εφοσον αποδιδετε ως πιστοι τα διαφορα υποτιθεμενα θαυματα ως εργα Θεου δεν θα επρεπε να αποδωθουν σε αυτον και τα κακα εργα;

Δεν καταλαβαινω δηλαδη γιατι οταν γινεται κατι καλο π.χ θαυματα εχουμε την παρεμβαση του Θεου στα δρωμενα της ζωης δειγμα της αγαπης του και οταν συμβαινει κατι δυσαρεστο βρισκετε το γνωστο επικοινωνιακο τρικ αγνωσται βουλαι Κυριου και οτι γενικα δεν μπορει καποιος με την πεπερασμενη λογικη του να εξηγησει την βουληση του Θεου.

Edited by - VIKING on 08/11/2006 19:37:01

Edited by - VIKING on 08/11/2006 19:39:38

samuel1974Μέλος
12/11/2006, 11:48:29
@ Think_Math

Γράφεις:
"Το παραδειγμά σου είναι ατυχές .
Αν δεν μπορείς να αναγνωρίσεις την διαφορά του DNA απο μία πόρτα αυτοκινήτου δεν είναι δυνατόν να καταλάβεις τι ακριβώς γίνεται."

Το DNA είναι μία οργανωμένη μορφή σωματιδίων. Με το πέρασμα του χρόνου όμως η ανοργανωσιά των σωματιδίων αυξάνεται, γιατί αυτό λέει ο δεύτερος νόμος της θερμοδυναμικής:
"Η εντροπία αυξάνεται"

Παρένθεση: (Ο δεύτερος νόμος της θερμοδυναμικής είναι αυτός που κάνει το έργο The Matrix να είναι βλακώδες μιάς και δεν μπορείς να δίνεις σε ένα σύστημα λιγότερη ενέργεια απο όση παίρνεις. Επομένως εάν οι άνθρωποι χρησιμεύανε σαν μπαταρίες για τις μηχανές τότε θα καταναλώνανε περισσότερη ενέργεια απ όση θα προσφέρανε)

Επομένως το να μειώνεται η ανοργανωσιά με το να σχηματιστεί, έστω και μία μοναδική αλυσίδα DNA σημαίνει, ότι η εμφανιση της ζωής είναι ένα ενεργειακά ασύμφορο γεγονός. Και ασφαλώς υπάρχουνε ενεργειακά και άλλα ενεργειακά ασύμφορα γεγονότα, όπως ο σχηματισμός κρυστάλλων π.χ., αλλά η εμφανιση της ζωής δεν είναι μόνο αυτό, αλλά η απαρχή για μία σειρά άλλων ασύμφορων ενεργειακά γεγονότων, που μάλιστα πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο.

Ενώ λοιπόν όλα τα συστήματα έχουνε την τάση να αποδιοργανώνονται και να απελευθερώνουνε έτσι ενέργεια, η ζωή ρουφάει ενέργεια και οργανώνεται, κάνει δηλαδή ακριβώς το αντίθετο απο αυτό που της επιβάλλεται. Το δέντρο σαν σύστημα μπορεί να έχει την τάση να αποδιοργανώνεται και να απελευθερώνει ενέργεια, αλλά το ότι φροντίζει με τον σπόρο του να αφήσει άλλα 50 δεντρα που θα απορροφάνε ενέργεια για χάρη της οργανωσης, κάνει το όλο σύστημα, που λέγεται δάσος, να είναι ένα σύστημα που αντιτίθεται στον δεύτερο νόμο της θερμοδυναμικής.

Το κατα πόσο τυχαίο μπορεί να είναι τώρα το γεγονός το ότι σε ένα σύμπαν, που θέλει να αποδιοργάνωνεται, να εμφανίστηκε μέσα σε αυτό το σύμπαν ένας μηχανισμός που αντιτίθεται σε αυτήν την τάση του σύμπαντος, και μάλιστα αυτός ο μηχανισμός να εμφανίστηκε κατα την διάρκεια μίας αποδιοργανωτικής διαδικασίας, αυτό αφήνεται στην κρίση του καθενός...
Γιατί εδώ δεν πρόκειται για μία περίπτωση, όπως του ότι αν παίζω συνέχεια λότο κάποτε θα κερδίσω, αλλά για μία περίπτωση όπως του εάν είμαι τζογαδόρος και παίζω συνέχεια στην ρουλέτα (και βάσει πιθανοτήτων χάνω πάντα περισσότερα απ όσα κερδίζω) ξαφνικά εμφανίζεται κάποιος άγνωστος και με χρηματοδοτεί συνέχεια, ώστε να αποφύγω την χρεωκοπία...

Edited by - samuel1974 on 12/11/2006 11:51:10

Think_MathΜέλος
12/11/2006, 23:08:02

Φίλε samuel:
Απο αυτά που γράφεις φαίνεται οτι δεν γνωρίζεις τι λέει ο δευτερος νόμος της θερμοδυναμικής .
Δεν υπάρχει τίποτα αντιφατικό η παράλογο στην σχέση της ζωής με τον δεύτερο νόμο της θερμοδυναμικής .

Ο δεύτερος νόμος της θερμοδυναμικής λέει οτι σε κάθε απομονωμένο σύστημα , ( δηλαδή κάθε σύστημα που δεν μπορεί να ανταλλάξει ύλη η ενέργεια με κάποιο άλλο ) η εντροπία έχει την τάση να αυξάνει .

Ενας ζωντανός οργανισμός όπως το δέντρο που αναφέρεις δεν είναι απομονωμένο σύστημα γιατί ανταλλάσει ύλη και ενέργεια με το περιβάλλον .

Ενα μή απομονωμένο σύστημα μπορεί να μειώσει την εντροπία του με κόστος κάποια ποσότητα ενέργειας .
Το πιό απλό παράδειγμα τέτοιου συστήματος το έχεις μέσα στο σπίτι σου και είναι μία συσκευή που λέγεται ψυγείο .

Ενας οργανισμός με ανάλογο τρόπο , διατηρεί σε μία ισορροπία την εσωτερική του οργάνωση - εντροπία καταναλώνοντας ενέργεια . Ομως στο σύστημα οργανισμός - συμπαν η συνολική εντροπία αυξάνει γιατί μέρος της ενέργειας μετατρέπεται σε θερμότητα . Είναι πολύ απλό .

Να σου τονίσω επίσης οτι η εντροπία δεν σημαίνει κατ' ανάγκη αδυναμία οποιασδήποτε οργάνωσης . Σημαίνει απλά οτι κάθε τι που απαιτεί οργάνωση είτε είναι μόριο , είτε ολόκληρος γαλαξίας καλείται να πληρώσει το αντίστοιχο ενεργειακό τίμημα ώστε η συνολική εντροπία του απομονωμένου (απ' όσο ξέρουμε) συστήματος που λέγεται σύμπαν να αυξάνει .

Υ.Γ.
Για τις ερωτήσεις που έθεσα παραπάνω δεν βλέπω να υπάρχει καμμία απάντηση. Κρίμα γιατί θα είχε ενδιαφέρον να τις συζητήσουμε.

gentlemanΜέλος
13/11/2006, 00:44:08
> 1) Αν υπάρχει παντοδύναμος και ευφυής δημιουργός γιατί η ζωή έπρεπε να διανύσει τόσο μακρύ διάστημα χρόνου για να εμφανιστεί ? Δεν θα μπορούσε να δημιουργηθεί αμέσως και το συμπαν να έχει ζωή λίγων χιλιάδων χρόνων ?

Και πως θα κρίνουμε εμείς ποια κλίμακα χρόνου είναι σωστή; Γιατί είπες χιλιάδες χρόνια, και δεν είπες ένα μήνα, ή ένα nanosecond, ή 1.000.000 χρόνια, ή 7.000.000.000 χρόνια; Όλα σχετικά είναι.

> 2) Αν υπάρχει παντοδύναμος και ευφυής δημιουργός γιατί οι συμπαντικοί νόμοι έχουν ατέλειες , που επιτρέπουν να γίνονται φοβερές καταστροφές και η ζωή στη γή να έχει κυνδυνεύσει να εξαφανιστεί πολλές φορές στο παρελθόν απο διάφορα ατυχήματα ??
Γιατί εντέλει οι νόμοι αυτοί να κάνουν το φαινόμενο της ζωής τόσο ευαίσθητο και σπάνιο ??

Διότι η ζωή ΔΕΝ υπάρχει μόνο στη γη.

> 3)Αν υπάρχει παντοδύναμος και ευφυής δημιουργός γιατί η ίδια η ανθρώπινη ζωή να έχει τόσα σφάλματα , π.χ. το DNA να δημιουργεί τερατογενέσεις ???

Γιατί έτσι προτίμησε ο θεός, τη ζωή να εξελίσσεται και όχι να μένει στατική, κι αυτή η δυναμικότητα της ζωής είναι η δύναμη της: το ζώο που βγαίνει με το σφάλμα ενός μακρού λαιμού, κάποια μέρα είναι το μόνο που φτάνει τα ψηλά κλαδιά και επιβιώνει. Από τα λάθη, η ευελιξία.

> 4) Αν υπάρχει παντοδύναμος και ευφυής δημιουργός γιατί η δημιουργία δεν έχει τελειώσει , και συνεχίζεται ακόμη μέχρι σήμερα . Γιατί τα ζώα και ο άνθρωπος εξελίσονται ακόμα ???
Μήπως ο δημιουργός δεν έχει καταλήξει ακόμα στο τελικό του σχέδιο για τον κόσμο ???

Εγώ αν είχα τη δυνατότητα να δημιουργήσω, θα προτιμούσα κάτι δυναμικά εξελισσόμενο, αντί για κάτι βαρετό.

5) Αν υπάρχει παντοδύναμος και ευφυής δημιουργός ο οποίος είναι και πανάγαθος ,πως έχει επιτρέψει το φαινόμενο της ζωής να κυριαρχείται απο τόση σκληρότητα και θάνατο ??
Γιατί τα πλάσματα της φύσης , και του ανθρώπου συμπεριλαμβανομένου , να κυριαρχούνται απο το νόμο της ζούγκλας ??

Άρα δεν είναι πανάγαθος. Πάμε παρακάτω.

6) Αν υπάρχει παντοδύναμος και ευφυής δημιουργός , απο που προέκυψε ? Γιατί έφτιαξε τον κόσμο ?
Τι ανάγκη έχει ένας τέλειος δημιουργός έναν ατελή κόσμο ?

Δεν είπαμε ότι τον έχει ανάγκη τον κόσμο. Ένα παιχνίδι μπορεί να είναι ο κόσμος. Ένα κάστρο στην άμμο.

Dare To Dream

Think_MathΜέλος
13/11/2006, 03:22:17

Φίλε gentleman :
quote:
Και πως θα κρίνουμε εμείς ποια κλίμακα χρόνου είναι σωστή; Γιατί είπες χιλιάδες χρόνια, και δεν είπες ένα μήνα, ή ένα nanosecond, ή 1.000.000 χρόνια, ή 7.000.000.000 χρόνια; Όλα σχετικά είναι.

Εβαλα την κλίμακα αυτή , γιατί σε χιλιάδες χρόνια μετριέται η διάρκεια της ύπαρξης του σύγχρονου ανθρώπου.
Και υποτίθεται οτι όλο το πανηγύρι της δημιουργίας έγινε για χάρη του ανθρώπου . Κατάλαβες ?

quote:
Διότι η ζωή ΔΕΝ υπάρχει μόνο στη γη.

Δεν διαφωνούμε , αλλά ενας ευφυής δημιουργός δεν θα έπρεπε να είχε προνοήσει για την ασφάλεια των δημιουργημάτων του ?

quote:
Γιατί έτσι προτίμησε ο θεός, τη ζωή να εξελίσσεται και όχι να μένει στατική, κι αυτή η δυναμικότητα της ζωής είναι η δύναμη της: το ζώο που βγαίνει με το σφάλμα ενός μακρού λαιμού, κάποια μέρα είναι το μόνο που φτάνει τα ψηλά κλαδιά και επιβιώνει. Από τα λάθη, η ευελιξία.

Αν είναι όπως τα περιγράφεις (και όντως έτσι είναι) ο δημιουργός είναι μιά περιττή υπόθεση , γιατί η διαδικασία της φυσικής επιλογής εξηγεί μια χάρα το φαινόμενο της εξέλιξης και της συμπεριφοράς όλων των ζωντανών πλασμάτων , χωρίς "άνωθεν βοήθεια" .

quote:
Εγώ αν είχα τη δυνατότητα να δημιουργήσω, θα προτιμούσα κάτι δυναμικά εξελισσόμενο, αντί για κάτι βαρετό.

Αν είναι έτσι τότε ο άνθρωπος δεν είναι η κορωνίδα της δημιουργίας άλλα απλά ένα παρακλάδι της εξέλιξης .
Αν ισχύει αυτό , ο τελικός σκοπός της δημιουργίας δεν είναι ο άνθρωπος , άρα όλο το φιλοσοφικό υπόβαθρο των θρησκειών καταρέει.

quote:
Άρα δεν είναι πανάγαθος. Πάμε παρακάτω.

Και τότε τι είναι ???

quote:
Δεν είπαμε ότι τον έχει ανάγκη τον κόσμο. Ένα παιχνίδι μπορεί να είναι ο κόσμος. Ένα κάστρο στην άμμο.

Αν εσύ πιστευεις οτι υπάρχει Θεός που έφτιαξε τον κόσμο για να παίζει και να περνάει την ώρα του , να τον χαίρεσαι .
Μια τέτοια "συμπεριφορά" όμως του στερεί αυτομάτως οτιδήποτε "θεικό", με την έννοια που δίνουμε συνήθως στην λέξη αυτή .
Με τέτοιες ανθρωπομορφικές προσεγγίσεις δεν νομίζω οτι μιλάμε για τίποτε περισσότερο παρά για έναν αυτοαναιρούμενο θεό.