- Σε τι γλώσσα μίλησε ο Θεός στην Γένεση και άλλες πολλές απορίες ! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Δεν ειναι το ιδιο σε καμια περιπτωση. Στην αρχαιοτητα δεν υπηρχε καποιο δογμα, δεν υπηρχε μοναδικη αληθεια. Δεν υπηρχε θρησκεια με την σημερινη εννοια που επιβαλλει τις οντολογικες και ηθικες αρχες της σε νηπια.
Αντιθετως υπηρξε ελευθερια σκεψης γι' αυτο και ανθισαν φιλοσοφικες σχολες τοσο διαφορετικες. Το παιδι επαιρνε καποιες βασικες αρχες (οπως αυτες που αναφερει ο Πλουταρχος) και αργοτερα ειχε την επιλογη πληθωρας διαφορετικων σκεψεων και αποψεων.
Εφόσον ο Πλούταρχος συμβουλεύει να μαθαίνουν τα παιδιά να τιμούν τους θεούς και η τιμή των θεών συνοδεύεται από κάποια ιεροτελεστία είναι θρησκεία και όχι φιλοσοφία.
Μάθαιναν από μικρά πως θα σφάξουν το κατσικάκι και τι θα απαγγείλουν για να τιμήσουν τους θεούς.
quote:
Το πιό αστείο της υπόθεσης είναι ότι το παιδί μαθαίνει ως πραγματικό γεγονός την δημιουργία του ανθρώπου από τον θεό, τον κατακλυσμό του Νώε κλπ και ως μυθολογία την δημιουργία του ανθρώπου στην αρχαιοελληνική παράδοση, τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα κλπ.
Αστείο έως και επικίνδυνο θα ήταν να μαθαίνει το παιδί του χριστιανού σαν πραγματικό γεγονός ότι η πραγματικότητα είναι το 12θεο και το παιδί του εθνικού ότι η πραγματικότητα είναι ο Χριστός.
quote:
Σαν να λέμε φίλε Δημήτρη,η εκκλησία κάνει ότι κάνουν όλοι οι λαοί του κόσμου, μαθαίνουν τα παιδιά τους τα ήθη και έθιμά τους.
Εάν για κάποιο λόγω ερχόταν κάποιος να διαταράξει αυτήν την ισορροπία στα έθιμα, η εκκλησία θα αντιδρούσε. Όπως γίνεται τώρα με την εξομολόγηση στα Γυμνάσια, με την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου, την καύση των νεκρών κ.ο.κ.
Αντιδρά διότι αποτελεί την καθεστηκυία τάξη.
Όταν πριν από 1800 χρόνια έως πριν από 1200 χρόνια έγινε βίαιος προσυλιτισμός και βίαιη κατάργηση των εθίμων των ελλήνων, η εκκλησία δεν αντέδρασε. Διότι τότε ήταν από την πλευρά της βίας.
Αυτό ακριβώς είπα και το θεωρώ σωστό. Πρέπει τα πιστεύω του γονιού να μεταλαμπαδεύονται στο παιδί και αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος (η ειλικρίνεια του γονιού) να του δώσει τη δύναμη να αλλάξει αργότερα τη φιλοσοφία του. Με ψεματάκια, υποκρισίες, αδιαφορία του γονιού δε βγαίνει και τίποτα.
Δε νομίζω να γίνεται σήμερα εξομολόγηση στα σχολεία. Αυτό εξάλλου δεν είναι και το ορθόδοξο.
Σήμερα τα σχολεία είναι και ιδιωτικά. Τι να πεις στους γονιούς που πληρώνουν και θέλουν να έχουν τα παιδιά χριστιανική αγωγή; ότι είναι και 5 παιδιά που οι γονείς τους επιμένουν να μη προσεύχονται; Ε βγάλτα έξω από την προσευχή όπως ορίζει και ο νόμος και είναι όλοι ευχαριστημένοι. Το ίδιο ισχύει και στα δημόσια.
Για την κατάργηση του Θρησκευτικού όρκου οι μόνοι εκόπτοντο ήσαν οι γιαχωβάδες. Ο έλλην ορθόδοξος δε νομίζω να διαμαρτυρήθηκε. Πάντα άπλωνε το χέρι.
Πριν 1200 χρόνια αγαπητέ δεν ξέρουμε τι έγινε ακριβώς.
Αμφότεροι οι αντίπαλοι φουσκώνουν τα γεγονότα για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους.
Προσωπικά έχω αντιληφθεί ότι στην ιστορία προηγείται η πολιτική και ακολουθεί η θρησκεία.
quote:
dimitris2
Εφόσον ο Πλούταρχος συμβουλεύει να μαθαίνουν τα παιδιά να τιμούν τους θεούς και η τιμή των θεών συνοδεύεται από κάποια ιεροτελεστία είναι θρησκεία και όχι φιλοσοφία.
Μάθαιναν από μικρά πως θα σφάξουν το κατσικάκι και τι θα απαγγείλουν για να τιμήσουν τους θεούς.
Η διαφορα ειναι τεραστια. Η προτροπη για τιμη των θεων, δεν περιοριζεται σε συγκεκριμενους θεους, σε μοναδικη αληθεια. Ουσιαστικα προτρεπει σε γενικο σεβασμο των θεων ακομη και μη ελληνικων.
Δεν υπαρχει στην αρχαιοτητα οργανωμενη θρησκεια με οντολογικα και ηθικα δογματα. Αυτο επαναλαμβανω οτι φαινεται απο την πληθωρα των φιλοσοφικων σχολων. Καθε σχολη διδασκει διαφορετικες αντιληψεις για την οντολογια, δηλαδη για την φυση του συμπαντος και των ιδιων των θεων, και για την ηθικη.
Και ευδοκιμησε η πολυφωνια γιατι δεν υπηρχε μια φασιζουσα θρησκεια, που θα επεβαλε σε νηπια μια και μοναδικη αληθεια και θα χαρακτηριζε τις αλλες αποψεις ψευδη χωρις βεβαια το παραμικρο επιχειρημα.
Επομενως εγω ξαναρωτω.
Γιατι μια θρησκεια να επιβαλει σε νηπια τις αποψεις της ως τις μονες αληθινες και ετσι να υποβαλλει παιδια σε πνευματικα δεσμα και να φροντιζει επιμελως ωστε να μην ξεφυγουν ποτε απο αυτα;;;![]()
Γιατι δεν ανταγωνιζεται με επιχειρηματα και με ισους ορους τις διαφορετικες θεολογικες και φιλοσοφικες αποψεις εναντι ανθρωπων με καποια ωριμοτητα;;;
Ετσι θα σεβαστει καθε ανθρωπινη προσωπικοτητα και τοτε θα φανει ποιος ειναι πιο κοντα στην αληθεια.
Ομως προφανως γνωριζουν οι πρεσβευτες αυτης της θρησκειας οτι δεν μπορουν να ανταγωνιστουν αλλες αποψεις με ισους ορους.
Αλλες αποψεις θεμελιωνονται με επιχειρηματα και αλλες με επιβολη σε νηπια.
Δεν ειναι εμφανης η εξαπατηση και το ψευδος;;;
quote:
Ostria
Το πιό αστείο της υπόθεσης είναι ότι το παιδί μαθαίνει ως πραγματικό γεγονός την δημιουργία του ανθρώπου από τον θεό, τον κατακλυσμό του Νώε κλπ και ως μυθολογία την δημιουργία του ανθρώπου στην αρχαιοελληνική παράδοση, τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα κλπ.
Εχεις απολυτο δικιο αγαπητη Ostria. Αλλα εστω ας δεχθουμε οτι η παλαια διαθηκη διδασκεται ως μυθολογια (που δεν ειναι αληθεια αλλα τελος παντων)
Καθε λογικος ανθρωπος θε επρεπε να σκεφτει το εξης.
Εχω πχ μυθολογιες δυο λαων και πρεπει να αποφασισω σε ποια θα επενδυσω το χρονο μου. Σκεφτομαι λοιπον. Ποιος απο τους δυο λαους εχει προσφερει στις τεχνες, τις επιστημες, τη φιλοσοφια και γενικοτερα στον πολιτισμο;;; Ποιος απο τους δυο λαους διακριθηκε για την φιλομαθεια και την παιδεια του;;; Με ποιου λαου λοιπον τις αποψεις και την μυθολογια, αξιζει να ασχοληθω;;; Των Ελληνων ή των Εβραιων;;;
Βεβαια των Ελληνων.
Μπορει να μου αιτιολογησει καποιος χριστιανος γιατι πρεπει να κανω το αντιθετο και γιατι ο ιδιος κανει το αντιθετο;;;
----- --- -------
Ερωτηθείς τίνι διαφέρουσιν οι πεπαιδευμένοι των απαιδεύτων, έφη, "ελπίσιν αγαθαίς"
Χίλων ο Λακεδαιμόνιος
(ένας εκ των επτά σοφών)
Να ρωτήσω κάτι θέλω μόνο, αν επιτρέπεται...
Η παλαιά διαθήκη δεν είναι εκείνο το βιβλίο που ανάμεσα στα άλλα μιλάει και για ένα λαό, που προχωρούσε και προχωρούσε, μη μπορώντας να τον σταματήσει κανείς, επειδή είχε τον Γιαχβέ με το μέρος του και τους σκότωνε όλους;
Ο ίδιος ο δημιουργός του σύμπαντος δεν είχε έρθει στη γη και μη έχοντας άλλη δουλειά να κάνει, παρακολουθούσε τον Αυνάνα να ικανοποιεί το πάθος του;
Εκεί μέσα δεν μάθαμε ότι υπάρχει και διάβολος για τα κακά παιδιά;
Συγγνώμη, αλλά εγώ προτιμώ το MAD MAX έχει πιό πολύ αίμα...
quote:
Καλημέρα σας...Να ρωτήσω κάτι θέλω μόνο, αν επιτρέπεται...
Βεβαιως, και το ρωτας;;;
quote:
Η παλαιά διαθήκη δεν είναι εκείνο το βιβλίο που ανάμεσα στα άλλα μιλάει και για ένα λαό, που προχωρούσε και προχωρούσε, μη μπορώντας να τον σταματήσει κανείς, επειδή είχε τον Γιαχβέ με το μέρος του και τους σκότωνε όλους;Ο ίδιος ο δημιουργός του σύμπαντος δεν είχε έρθει στη γη και μη έχοντας άλλη δουλειά να κάνει, παρακολουθούσε τον Αυνάνα να ικανοποιεί το πάθος του;
Εκεί μέσα δεν μάθαμε ότι υπάρχει και διάβολος για τα κακά παιδιά;
Αυτο το βιβλιο ειναι! Ειναι ενα βιβλιο που βοηθησε πολυ την ανθρωποτητα να προοδευσει
. Εβαλαν ολοι τη μαεστρια τους τα "σοφα" βλασταρια του εβραικου πολιτισμου, ενος πολιτισμου τσοπαναραιων, ψαραδων και ξυλουργων, για να σωσουν την ανθρωποτητα απο την γνωση, την επιστημη, την φιλοσοφια και την προοδο![]()
Επειδη ομως δεν τα πηγε καλα σε πωλησεις βγαλανε και νουμερο 2 το οποιο το εμπλουτησανε με πιο πιασαρικο περιεχομενο. Στην ουσια ομως δεν αλλαξε τιποτε. Ομως και αυτο δεν πηγαινε καλα μεχρι που ειδαν οι αυτοκρατορες οτι προτιμουσαν ποιμνιο προσευχομενων προβατων, παρα πολιτες με κριση και ανησυχιες. Τοτε το επεβαλαν με την βια και ετσι βυθιστηκε ο κοσμος στα σκοταδια για 1000 χρονια. Επειτα υπηρξε ενα ξεσπασμα που το εβαλε σχετικα στο περιθωριο ομως παραμενει αρκετα ισχυρη η επιρροη του, αφου συνεχιζει να επιβαλλεται σε νηπια γιατι μονο αυτα μπορει να πεισει.![]()
Τα προσυλητισμενα νηπια εχουν γινει μεγαλοι ανθρωποι που υπερασπιζονται την πιστη τους με καθε μεσο, παραβιαζοντας κατ' εξακολουθηση τις (ψευτικες οπως αποδεικνυεται στη πραξη) εντολες του θεου τους![]()
Οταν δεν μπορουν να απαντησουν, βρισκονται σε αμηχανια και "σκανδαλιζονται", γι' αυτο γυρνουν το κεφαλι, λενε ενα "κυριε ελεησον" και σιωπουν.
Να ξερουν ομως οτι η σιωπη ειναι απαντηση. Και αφου δεν μπορουν να απαντησουν στα ερωτηματα του προηγουμενου μηνυματος μου, αποδεχονται ουσιαστικα, οσο και αν δεν το παραδεχονται, οτι εχω δικιο. Για αυτο ας αφησουν το εγωισμο τους στην ακρη και ας δουν την αληθεια καταματα. Μονο καλο θα τους κανει.
----- --- -------
Ερωτηθείς τίνι διαφέρουσιν οι πεπαιδευμένοι των απαιδεύτων, έφη, "ελπίσιν αγαθαίς"
Χίλων ο Λακεδαιμόνιος
(ένας εκ των επτά σοφών)
Edited by - SperanS on 06/05/2007 12:45:08
Προσωπικα πιστευω στο Θεο αλλα εχω ενστασεις για την Εκκλησια...
Οπως πιστευω οτι ενας Θεος υπαρχει και δινουν αλλα ονοματα...
Πως προσπαθειτε να δειτε με λογικη κατι ΠΑΝΩ απο τη λογικη; Πιστευω οτι η Μυθολογια ειναι ιστορια και ψαχνω στοιχεια...Γιατι οι Αθηναιοι ειχαν Αγνωστο Θεο; Γιατι Ο Παυλος εγινε Αποστολος απο Διώκτης; Εκτος αν κι αυτος δεν υπηρξε ποτε....Ισως τιποτε δεν υπηρξε ποτε και ζουμε το "1984" ...Μια πλαστη πραγματικοτητα...
quote:
Η διαφορα ειναι τεραστια. Η προτροπη για τιμη των θεων, δεν περιοριζεται σε συγκεκριμενους θεους, σε μοναδικη αληθεια. Ουσιαστικα προτρεπει σε γενικο σεβασμο των θεων ακομη και μη ελληνικων.
Δεν υπαρχει στην αρχαιοτητα οργανωμενη θρησκεια με οντολογικα και ηθικα δογματα. Αυτο επαναλαμβανω οτι φαινεται απο την πληθωρα των φιλοσοφικων σχολων. Καθε σχολη διδασκει διαφορετικες αντιληψεις για την οντολογια, δηλαδη για την φυση του συμπαντος και των ιδιων των θεων, και για την ηθικη.
Και ευδοκιμησε η πολυφωνια γιατι δεν υπηρχε μια φασιζουσα θρησκεια, που θα επεβαλε σε νηπια μια και μοναδικη αληθεια και θα χαρακτηριζε τις αλλες αποψεις ψευδη χωρις βεβαια το παραμικρο επιχειρημα.
Εγώ σου γράφω τι είπε ο Πλούταρχος που ήταν αρχιερέας της αρχαίας θρησκείας και συ μου απαντάς τι έλεγαν οι φιλοσοφικές σχολές.
Οι φιλόσοφοι έλεγαν διάφορα αγαπήτε, δεν τόλμησαν όμως να παρεκκλίνουν από τη θρησκεία που πίστευε ο λαός.
Ενας έκανε το ατόπημα ο Σωκράτης και τον φάγανε λάχανο.
Και αφού ο κόσμος έφαγε το Σωκράτη για να τον φιμώσει επειδή αυτός έσπερνε διαφορετικές θεωρίες από τα πιστεύω του κόσμου, θα άφηναν ελεύθερα τα παιδιά να πιστεύουν σε όποιο θεό θέλουν;
Μα το λέει καθαρά, ότι ο Σωκράτης έσπερνε καινά δαιμόνια στους
νέους.
Δε νομίζω ότι ο Πλούταρχος ιερέας του 12θεου να είπε ότι τα παιδιά πρέπει να μάθουν να τιμούν τους θεούς οποιασδήποτε θρησκείας.
Φαντάσου μια οικογένεια που οι γονείς κάνουν θυσία στο Δία, ο μεγάλος γιός περιμένει με νεύρα πότε θα τελειώσουν με αυτές τις βλακείες για να κάνει θυσία στη μοναδική Ισιδα και ο μικρότερος κάνει χριστιανική υπομονή να τελειώσουν όλα αυτά για να θυμιατίσει το εικόνισμα του Ιησού να φύγουν τα δαιμόνια των προηγούμενων θρησκειών.
Ο Πλούταρχος καλά τα έγραψε γιατί έγραψε ότι πρέπει να τιμούν τα παιδιά τους θεούς που πιστεύουν οι γονείς τους.
Όταν μεγαλώσουν έχουν καιρό να αλλάξουν θρησκεία. Την εποχή του Πλούταρχου υπήρχε χριστιανισμός και πολλοί άλλαζαν θρησκεία.![]()
quote:
dimitris2 Απεστάλη: 11/05/2007, 22:26:48
Εγώ σου γράφω τι είπε ο Πλούταρχος που ήταν αρχιερέας της αρχαίας θρησκείας και συ μου απαντάς τι έλεγαν οι φιλοσοφικές σχολές.
Οι φιλόσοφοι έλεγαν διάφορα αγαπήτε, δεν τόλμησαν όμως να παρεκκλίνουν από τη θρησκεία που πίστευε ο λαός.
Ενας έκανε το ατόπημα ο Σωκράτης και τον φάγανε λάχανο.
Και αφού ο κόσμος έφαγε το Σωκράτη για να τον φιμώσει επειδή αυτός έσπερνε διαφορετικές θεωρίες από τα πιστεύω του κόσμου, θα άφηναν ελεύθερα τα παιδιά να πιστεύουν σε όποιο θεό θέλουν;
Μα το λέει καθαρά, ότι ο Σωκράτης έσπερνε καινά δαιμόνια στους
νέους.Δε νομίζω ότι ο Πλούταρχος ιερέας του 12θεου να είπε ότι τα παιδιά πρέπει να μάθουν να τιμούν τους θεούς οποιασδήποτε θρησκείας.
Φαντάσου μια οικογένεια που οι γονείς κάνουν θυσία στο Δία, ο μεγάλος γιός περιμένει με νεύρα πότε θα τελειώσουν με αυτές τις βλακείες για να κάνει θυσία στη μοναδική Ισιδα και ο μικρότερος κάνει χριστιανική υπομονή να τελειώσουν όλα αυτά για να θυμιατίσει το εικόνισμα του Ιησού να φύγουν τα δαιμόνια των προηγούμενων θρησκειών.Ο Πλούταρχος καλά τα έγραψε γιατί έγραψε ότι πρέπει να τιμούν τα παιδιά τους θεούς που πιστεύουν οι γονείς τους.
Όταν μεγαλώσουν έχουν καιρό να αλλάξουν θρησκεία. Την εποχή του Πλούταρχου υπήρχε χριστιανισμός και πολλοί άλλαζαν θρησκεία.
pan_ths Απεστάλη: 11/05/2007, 21:34:02
--------------------------------------------------------------------------------
ΑΑΑαααα Πιστευω ολοι εσεις που φωναζετε να μην γραφουν οι (παλιες) ταυτοτητες Χριστιανος Ορθοδοξος... Ευτυχως που μου γινε παιδομαζωμα μικρος, γιατι οι Αρχαιοι ΣΟΦΟΙ οσους ηταν διαφοτρετικοι τους εκαναν δουλους..Και οι Σπαρτιατες ισως τους φαιροντουσαν ως μια ξεχωριστη ταξη....αλλα αυτοι πεταγαν τα παιδια τους στον Καιαδα...Ναι, πολιτισμενοι οι Αρχαιοι....Υποκλινομαι στη Γνωση τους, τη φιλοσοφια τους, οχι στη συμπεριφορα τους και τα παστευω τους....Αν δηλαδη γεννιοσασταν στην Αρχαια Ελλαδα, πιστευαν στον Θεο, θα σασταν Δουλοι η στον Καιαδα...Και σας αρεσει...Ασε που την Εκκλησια που σημερα βριζετε, σε πολλα μοιαζει με τα τοτε Ιερατεια....
pan_ths Απεστάλη: 11/05/2007, 21:22:16
--------------------------------------------------------------------------------
Γιατι δεν εξηγειτε βρε παιδια, σε μας τους "χαζοχριστιανους", τι αποδυκνυει οτι δεν υπαρχει Θεος? Ο Χριστος υπηρξε ως ιστορικο πρόσωπο και το αναφερει και καποιος σοφος του Θιβετ, οτι γνωρισε καποιον με φοβερες ικανοτητες και πνευματικοτητα, που ονομαζοταν Ιησους..Υπαρχουν γραπτα που μιλανε για το οτι θαρθει και τη ζωη του οταν γεννηθηκε..Ισως καποια πραγματα εμειναν κρυφα, αλλα και σε ποια Θρησκεια δεν εκρυψαν πραγματα?? Γιατι παντα ταυτιζετε Εκκλησια και Ιερατεια με τη Θρησκεια? εχετε παει ποτε στα Ιεροσολυμα να δειτε το Αγιο φως; Γιατι γινονται θαυματα; και μη μου πειτε οτι ειναι μονο η πιστη...Αν ολοι οσοι εχουν ζησει θαυμα ειναι τοσο πιστοι...Κια μη μου πειτε δεν γινονται...Ισως τελευταια εχουν λιγοστεψει αλλα γινονται..
Προσωπικα πιστευω στο Θεο αλλα εχω ενστασεις για την Εκκλησια...
Οπως πιστευω οτι ενας Θεος υπαρχει και δινουν αλλα ονοματα...
Πως προσπαθειτε να δειτε με λογικη κατι ΠΑΝΩ απο τη λογικη; Πιστευω οτι η Μυθολογια ειναι ιστορια και ψαχνω στοιχεια...Γιατι οι Αθηναιοι ειχαν Αγνωστο Θεο; Γιατι Ο Παυλος εγινε Αποστολος απο Διώκτης; Εκτος αν κι αυτος δεν υπηρξε ποτε....Ισως τιποτε δεν υπηρξε ποτε και ζουμε το "1984" ...Μια πλαστη πραγματικοτητα...
αν και τα περισοτερα απο αυτα που γραφετε ειναι ψευδες κατηγοριες και διαστρευλωσεις ας πουμε για χαρη της συζητησης οτι ειναι ετσι
εχετε καταλαβει τι λετε;;
"και πριν απο εμας μπουρδ... ηταν και τωρα μπουρδ.... τα εχουμε κανει"
αρα παραδεχεστε οτι δεν καλυτερεψατε τιποτα
μουφα η θρησκεια της αγαπης
μπουρδα η μοναδικη αληθεια
το μονο που καταφερατε ειναι να φερετε τον μεσαιωνα
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβoλωντας το κεφαλι του
Πολλές αντιφάσεις...![]()
quote:
SperanS: Να ξερουν ομως οτι η σιωπη ειναι απαντηση. Και αφου δεν μπορουν να απαντησουν στα ερωτηματα του προηγουμενου μηνυματος μου, αποδεχονται ουσιαστικα, οσο και αν δεν το παραδεχονται, οτι εχω δικιο. Για αυτο ας αφησουν το εγωισμο τους στην ακρη και ας δουν την αληθεια καταματα. Μονο καλο θα τους κανει.
Μπράβο σου SperanS έκανες τους ‘Χριστιανούς’ να σιωπούν!!!!!
quote:
SperanS: Επομενως εγω ξαναρωτω.
Γιατι μια θρησκεια να επιβαλει σε νηπια τις αποψεις της ως τις μονες αληθινες και ετσι να υποβαλλει παιδια σε πνευματικα δεσμα και να φροντιζει επιμελως ωστε να μην ξεφυγουν ποτε απο αυτα;;;
Αν μια ΘΡΗΣΚΕΙΑ δεν επιβάλει τις απόψεις της ως τις μονες αληθινές τότε θα πάψει να υπάρχει! ΘΡΗΣΚΕΙΑ = ΔΟΓΜΑ!
quote:
SperanS: Γιατι δεν ανταγωνιζεται με επιχειρηματα και με ισους ορους τις διαφορετικες θεολογικες και φιλοσοφικες αποψεις εναντι ανθρωπων με καποια ωριμοτητα;;;
Γιατί πολύ απλά μπορεί να τους αρέσει το πίστευε και μη ερευνα και γιατί μάλλον δεν μπορούν! Πολλά γιατί μπορεί να υπάρχουν….
quote:
SperanS: Ετσι θα σεβαστει καθε ανθρωπινη προσωπικοτητα και τοτε θα φανει ποιος ειναι πιο κοντα στην αληθεια. Ομως προφανως γνωριζουν οι πρεσβευτες αυτης της θρησκειας οτι δεν μπορουν να ανταγωνιστουν αλλες αποψεις με ισους ορους.
Αλλες αποψεις θεμελιωνονται με επιχειρηματα και αλλες με επιβολη σε νηπια.
Δεν ειναι εμφανης η εξαπατηση και το ψευδος;;;
Θα μου πεις επιτελούς ποιες είναι οι άλλες απόψεις που θεμελιώνονται με επιχειρήματα? Πως μπορεί να είναι εμφανής η εξαπάτηση χωρίς να παρουσιάσεις αυτές τις απόψεις ?
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Παρακολούθησα και τα προηγούμενα με το ίδιο θέμα που κατέληξαν σε τσακωμό. Και όχι μόνο αυτό. Αν προσέξετε θα δείτε ότι πολλοί αξιόλογοι φίλοι σταμάτησαν να γράφουν εντελώς και μάλιστα σταμάτησαν να είναι συντονιστές ο Old tiger και ο Κέλσος και διαχειριστής ο Τoth.
Και έτσι πολλά καλά μέλη δεν ξαναέγραψαν, που τόσα πρόσφεραν στο φόρουμ.
Σε παρακαλώ φίλε Ράμογλου μια και είσαι ο μόνος που δεν παραιτήθηκες κράτα το επίπεδο και μην φτάσει το θέμα όπως τα άλλα. Και οι νέοι μπορουν να μιλάνε ελέυθερα φανταζομαι και οι παλιοι να τους διορθώνουν, όχι να τα κάνουν χειρότερα
Ο νοών νοήτω...

Edited by - Oannes on 02/11/2003 20:04:06
quote:
Γεια σας. Παρακολουθώ κι εγώ το θέμα, όπως και άλλα. Δεν συμμετέχω γιατί δεν γνωρίζω τίποτε για αυτό, αλλά σίγουρα είναι ενδιαφέρον. Πιστεύω και άλλοι κάνουν το ίδιο.
Παρακολούθησα και τα προηγούμενα με το ίδιο θέμα που κατέληξαν σε τσακωμό. Και όχι μόνο αυτό. Αν προσέξετε θα δείτε ότι πολλοί αξιόλογοι φίλοι σταμάτησαν να γράφουν εντελώς και μάλιστα σταμάτησαν να είναι συντονιστές ο Old tiger και ο Κέλσος και διαχειριστής ο Τoth.
Παρακολουθώ τα γραφόμενα και τις απόψεις στα Forums του Esoterica εδώ και σχεδόν έναν χρόνο τώρα -μόνο σαν παρατηρητής- χωρίς να έχω καταθέσει ποτέ τις σκέψεις μου, καθαρά για προσωπικούς λόγους και κυρίως γιατί ήθελα πρώτα να "ωριμάσω" έτσι ώστε όταν νιώσω έτοιμος να γράψω κάτι, αυτό να είναι κάτι ουσιαστικό και όχι σε κουβέντα να βρισκόμαστε ...
Η αλήθεια είναι ότι από την πρώτη στιγμή που γνώρισα αυτόν τον δικτυακό τόπο με είχε -και εξακολουθεί να με έχει- εντυπωσιάσει τόσο το ήθος και το επίπεδο, όσο και το εύρος των γνώσεων ορισμένων μελών τους οποίους και ευχαριστώ προσωπικά γιατί με έμαθαν πολλά και με βοήθησαν να δω κάποια πράγματα από άλλη οπτική γωνία. Ασφαλώς ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται και οι αγαπητοί φίλοι που αναφέρει η Λία.
Παρακολούθησα και εγώ τα δύο προηγούμενα Topics για την μασονία και ομολογώ ότι στεναχωρήθηκα αφάνταστα τόσο απο την τροπή που πήραν όσο και από την πικρία που άφησαν σε ορισμένά μέλη. Μεγαλύτερη πικρία βέβαια μου άφησε το γεγονός που επισημαίνει η φίλη Λία, οτι οι συγκρούσεις είχαν σαν αποτέλεσμα αξιόλογα μέλη να πάψουν να συμμετέχουν στα Forums και να παραθέτουν την άποψη τους, πράγμα πολύ αρνητικό για όλους εμάς τους αναζητητές της γνώσης ...
Φίλε Ταλώς αν έχεις διαβάσει τα προηγούμενα Forums όπως λες και όλα όσα ελέχθησαν εκεί, νομίζω ότι δεν πρέπει να σου κάνει καμία εντύπωση η στάση ορισμένων συνομιλητών μας και πολύ περισσότερο δεν θα πρέπει να τους παρεξηγείς.
Αυτό που θέλω να παρακαλέσω εγώ είναι όλα τα μέλη να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να μην αποτελέσει το παρών Topic εκ νέου πεδίο διαμαχών, συγκρούσεων και παρεξηγήσεων για το καλό όλων μας.
Κλείνοντας αν μου επιτρέπετε θα ήθελα εν συντομία να παραθέσω την άποψη μου για το θέμα που πραγματεύεται το παρών Topic. Με την συγκεκριμένη οργάνωση δεν έχω προσωπική επαφή, έχω όμως ερεθίσματα μέσω συνάδελφων κυρίως.
Η άποψη που έχω σχηματίσει μπορεί να λεχθεί συμπυκνωμένη σε μία φράση:
"Περασμένα μεγαλεία, διηγώντας τα να κλαις..." Σε ό,τι αφορά το ιστορικό και κοινωνικό υπόβαθρο από το οποίο ξεκίνησε δεν ξέρω περισσότερα από όσα ελέχθησαν στα προηγούμενα Topics, αλλά όμως μου έχει δοθεί να καταλάβω στις ημέρες μας δεν διαφέρει σε τίποτα από την Ερυθρόλευκη Στρατιά, ή την ΓΣΕΕ ή τον Πανλαγοκοτιακό Σύνδεσμο (Για να απαντήσω και στις ερωτήσεις σου αγαπητέ Ramoglou …) Όλα όσα λέγονται για επτασφράγιστα μυστικά, μυήσεις, σπαθιά, κεριά, λιβάνια και πετραχήλια δεν είναι τίποτε άλλο από μια ωραία καλοστημένη διαφήμιση έτσι ώστε σε δουλειά να βρισκόμαστε και να συντηρούμε αυτό το «κατιτίς» γύρω από εμάς.
Μπαίνεις. Βλέπεις, αν δεν σου αρέσει σηκώνεσαι και φεύγεις. Αυτό είναι όλο. Ούτε σε σκοτώνουν, ούτε σου βιάζουν την κόρη, ούτε σου στέλνουν τον σκύλο σου σε φέτες …
quote:
Αν προσέξετε θα δείτε ότι πολλοί αξιόλογοι φίλοι σταμάτησαν να γράφουν εντελώς και μάλιστα σταμάτησαν να είναι συντονιστές ο Old tiger και ο Κέλσος και διαχειριστής ο Τoth.
Ο καθένας είναι ελεύθερος να γράφει όποτε θέλει,σε όποιο θέμα θέλει,αρκεί φυσικά να σέβεται το χώρο και τους συνομιλητές.Οι αποχωρήσεις ή όχι μελών,δεν είναι το θέμα προς συζήτηση εδώ.Σας παρακαλώ να επικεντρωθείτε στη συζήτηση και ας κλείσει εδώ η παρένθεση.
quote:
Η αλήθεια είναι ότι από την πρώτη στιγμή που γνώρισα αυτόν τον δικτυακό τόπο με είχε -και εξακολουθεί να με έχει- εντυπωσιάσει τόσο το ήθος και το επίπεδο, όσο και το εύρος των γνώσεων ορισμένων μελών τους οποίους και ευχαριστώ προσωπικά γιατί με έμαθαν πολλά και με βοήθησαν να δω κάποια πράγματα από άλλη οπτική γωνία. Ασφαλώς ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται και οι αγαπητοί φίλοι που αναφέρει η Λία.
Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια!
quote:
Αυτό που θέλω να παρακαλέσω εγώ είναι όλα τα μέλη να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να μην αποτελέσει το παρών Topic εκ νέου πεδίο διαμαχών, συγκρούσεων και παρεξηγήσεων για το καλό όλων μας.
Ευχή-και εν δυνάμει έργο-όλων μας!
Καλή σας νύχτα ή μέρα...
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"
Σε ευχαριστούμε για τις πολύτιμες πληροφορίες που μας έδωσες έστω και κατόπιν πιέσεως…. κάτι ξέρουν αυτοί που την χρησιμοποιούν…
Εύχομαι να μην έχεις τώρα μπλεξίματα μετά από αυτές τις εκπληκτικές αποκαλύψεις και να μη σου συμβεί κανένα κακό. Αν δεις τίποτα ύποπτο για καλό και για κακό …. ε τότε άλλαξε γιατρό…
quote:
Οσοι ολυμπιακοι μετανοησουν που στηριζουν την μασονια στην Ελλαδα τους καλουμε να εξαγνιστουν ξαπλωνωντας στην λεωφορο Αλεξανρας (καταμεσης πρωι-πρωι με κινηση)
Αυτό μου θυμίζει τη γυμνή φωτογράφηση των μοντέλων στο αεροδρόμιο….
Δυστυχώς πολλοί είναι προκατειλημμένοι με το θέμα οπότε δεν είναι εφικτή και η ανάλογη συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων. Όταν κάποιος δεν έχει τα αυτιά του ανοιχτά και δεν μπορεί να δει πως μπορεί να έχει εσφαλμένη άποψη για κάτι ή ακόμα να είναι και παραπληροφορημένος τότε είναι αδύνατο να μην προκαλέσει την αγανάκτηση μερικών μελών που επανειλημμένως έχουν προσπαθήσει να φέρουν την αλήθεια στο φως.

Elpida εγω που εχω ανοιχτα τα αυτια μου θα μπορεσω να δω?? ![]()
![]()
![]()
Μάρα
Η Σεναριογράφος
Strike like lightning and leave the thunder to those that like loud noises.
quote:
Ήταν, κατά την γνώμη μου μια καλή προσπάθεια αλλά μάλλον είναι μια συζήτηση που πρέπει να την κάνουμε όταν ωριμάσουμε.Έτσι λυπάμαι αλλά θα το κλειδώσω και θα τον παρακαλέσω να μην κάνει νέο topic στο άμεσο μέλλον.
Ευτυχώς που αυτό το θέμα μεταφέρθηκε στην κατηγορία "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού" .
Φανταστείτε να ήταν αλλού........
Mara με τέτοια αυτιά μπορεί και να τυφλωθείς.
Edited by - omega on 03/11/2003 11:23:39
Η γνωστή παρέα των τυρογαλο-εσωτεριστών(ξέρουν ποιοί είναι) έχουν αναλάβει την υπεράσπιση του Τεκτονισμού ώς εργολαβία στα Φόρουμ του Εσωτέρικα.
Με την (ΑΞΙΟΠΕΡΊΕΡΓΗ?) ανοχή πάντα των συντονιστών και διαχειριστών γελιοποιούν και προδικάζουν οποιοδήποτε θέμα πάει να ξεκινήσει περι τεκτονισμού ακόμα και αν αυτό είναι ένα απλό "κατηγορώ". Βέβαια ποτέ δεν τους είδαμε να σπεύδουν εκεί οπου κατηγορούνται άλλες ομάδες,λάοί,πολιτισμοί ολόκληροι οπότε οποιάδήποτε δικαιολογία του στυλ "είμαστε υπερ της αλήθειας γενικά" πέφτει στο κενό...
Απ'ότι φαίνεται είναι υπέρ της αλήθειας που έχουν δεχτεί και το κάνουν με τον πιο αηδιαστικό τρόπο θυμίζοντας τον γνωστό Ευρωπαιστή δημοσιογράφο που στην εφημερίδα και την εκπομπή του μας έχει πρήξει για το πόσο άξεστοι και μή Ευρωπαίοι είμαστε αλλά όταν η κάμερα τον έπιασε να πετάει μπουκάλια στο γήπεδο ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ...
Τα αυτάκια σου τα άνοιξες, τα ματάκια σου όμως??? Βέβαια τώρα αν απεικονίζεις τον εαυτό σου μέσα από αυτή τη φωτογραφία δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς τι ικανότητες μπορείς να έχεις. Επίσης δεν ξέρω αν στις στοές επιτρέπονται κατοικίδια ….. ας μας πουν οι γνώστες.
quote:
Με την (ΑΞΙΟΠΕΡΊΕΡΓΗ?) ανοχή πάντα των συντονιστών και διαχειριστών γελιοποιούν και προδικάζουν οποιοδήποτε θέμα πάει να ξεκινήσει περι τεκτονισμού ακόμα και αν αυτό είναι ένα απλό "κατηγορώ".
Καλέ μου ΑΙΟΝ,
Εδώ λέγεται πως οι μασώνοι όλα τα μπορούν και είναι χωμένοι παντού, μα τι στο καλό με τους διαχειριστές δεν θα έβγαζαν πέρα?
Όσο για το «κατηγορώ» που πολύ εύκολα οι περισσότεροι ξεστομίζουν με μεγάλη ευκολία καλό θα ήταν πρώτα να δουν και να κρίνουν τον εαυτούλη του και μετά να προχωρήσουν στην κριτική των άλλων.
Οπου Γαμος και Χαρα και η Βασιλω πρωτη.
Βρηκαμε Παπα να θεψουμε πεντε -εξι...
Στου κουφου την Πορτα παρτην πορτα και φυγε....
Και αλλα τετοια
Σημερα ελπιδα μου με ρωτησε η κομωτρια την συμβολικη Ερωτηση... καπως παραφρασμενη για να μην καρφωθει (υποθετω)
Αναψατ* καλοριφερ σπιτ*....????
Μην την παρεξηγησεις και νομισεις οτι ειναι βλαχάρα..
Ειναι η διαλεκτος τον ντοπιων μασωνων.
Αγαπη για οτι ερχεται και συγχωρεση για οτι εχει ηδη γινει