- Καταργωντας την αμαρτια - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:
Στο θέμα μας.. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν τίθεται θέμα αμαρτίας αλλά θέμα γνώσης/κατανόησης. Δεν μπορείς να καταλογίσεις αμαρτία σε κάποιον που δεν καταλαβαίνει τι κάνει (όπως ένα παιδί που σκοτώνει ένα έντομο, πχ). Ένας βιαστής/φονιάς/κλπ πραγματικά δεν καταλαβαίνει τις συνέπειες της πράξης του, απλά τις αντιλαμβάνεται σε ένα επιφανειακό επίπεδο.
Φίλε Οδοιπόρε, εάν ένας βιαστής/δολοφόνος κλπ δεν καταλαβαίνει τις συνέπειες των πράξεων που κάνει;
Γιατί εάν συμβαίνει αυτό, τότε γιατί πχ προσπαθεί να κρύψει τις πράξεις του από τον κοινωνικό περίγυρο;
Πολλές φορές διαπράττει το έγκλημα με τόσο οργανωμένο τρόπο και με "χειρουργική" ακρίβεια που μπορεί να μας δείξει ότι σαφώς κι έχει συνείδηση κι αντίληψη των πράξεων του.
Ένα παιδί πχ που σκοτώνει ένα έντομο και δεν προσπαθεί να κρύψει την πράξη του, μάλλον δεν έχει συνείδηση της άσχημης πράξης που έκανε οπότε μάλλον δεν θα κρύψει ό,τι έκανε.

In anticipation of my resurrection...
γίνεται αμαρτία, αφού συνειδητοποιηθεί και γίνει και συνειδητά...
Ο συνειδητός αμαρτωλός, λέγεται και κακός... Ἐίναι ο τύπος που
θέλει να χαλάει πράγματα... που θέλει δικά του τα πάντα... Καθαρά
ζωώδη αντιδράσεις... Γι αυτό η κατάργηση της αμαρτίας, περνάει απο την
αντίληψη και απορριψη της, ως λάθος και μερική κίνηση, που υπάρχει
μόνο παραλλαζοντας το ορθόν και δίκαιον...
Εκεί χωράει και το πόσο συνειδητοποιεί ότι κάνει κάτι λάθος...Γιατί
κανεἰς δεν θέλει να κάνει λάθη... Όταν βέβαια τα συνεδητοποιεί...
quote:
Άρα φίλοι μου, η αμαρτία πρωτοπροσδιορίζεται ως λάθος,
γίνεται αμαρτία, αφού συνειδητοποιηθεί και γίνει και συνειδητά...
Ο συνειδητός αμαρτωλός, λέγεται και κακός... Ἐίναι ο τύπος που
θέλει να χαλάει πράγματα... που θέλει δικά του τα πάντα... Καθαρά
ζωώδη αντιδράσεις... Γι αυτό η κατάργηση της αμαρτίας, περνάει απο την
αντίληψη και απορριψη της, ως λάθος και μερική κίνηση, που υπάρχει
μόνο παραλλαζοντας το ορθόν και δίκαιον...
Εκεί χωράει και το πόσο συνειδητοποιεί ότι κάνει κάτι λάθος...Γιατί
κανεἰς δεν θέλει να κάνει λάθη... Όταν βέβαια τα συνεδητοποιεί...
Αμαρτία .. σημαίνει Αστοχία.. βάζεις κάτι στόχο ... και αστοχείς ...
(δεν τα κατάφερες...)
αλλά ...εάν δεν με απατάει η μνήμη μου δεν ήταν ο Συνειδητός Αμαρτωλός (ληστής) ...που μπήκε πρώτος στην "βασιλεία των ουρανών" ?![]()
Γιώργος![]()
.. ο Ιππότης και η Πριγκίπισσα ... ζήσανε για πάντα καλά .. και το Μαγόπουλο γεμάτο χαρά και ικανοποίηση πήγε στο εργαστήριο του να φτιάξει άλλον ένα Δράκο.![]()
quote:
Πολλές φορές διαπράττει το έγκλημα με τόσο οργανωμένο τρόπο και με "χειρουργική" ακρίβεια που μπορεί να μας δείξει ότι σαφώς κι έχει συνείδηση κι αντίληψη των πράξεων του.
Υπάρχουν διάφορα επίπεδα συνείδησης. Σκέψου την διαφορά στη συνείδηση όταν ονειρεύεσαι (και έχεις πρωταγωνιστικό ρόλο) και όταν είσαι ξύπνιος. Στο όνειρο κάνεις/κάνουμε πολλά πράγματα που είναι απίστευτα, αδύνατα ή ακόμα και άσχημα. Έχουμε μία αίσθηση των πραγμάτων (ή των συνεπειών) αλλά η κρίση μας και η αντίληψη των πραγμάτων είναι θολή. Για αυτήν τη διαφορά συνειδότητας μιλάω.
quote:
Η αμαρτία δεν είναι η πράξη, αλλά η μη συνειδητοποίηση
Θα έλεγα ότι η μη-συνειδητότητα (έτσι όπως την περιγράφω παραπάνω) ακυρώνει την έννοια της αμαρτίας. Έτσι η καθαρή γνώση/συνειδητότητα εξυψώνει τον άνθρωπο κάνοντας τον να έχει αληθινή αντίληψη για τα πράγματα. Αυτό είναι το ζητούμενο (και το μεγάλο στοίχημα) για τον άνθρωπο και όχι η υπακοή σε κανόνες και η υποταγή του σε δίπολα ανταμοιβής (παράδεισος)/ τιμωρίας (κόλασης) [θρησκευτικό δίπολο] ή καλού πολίτη / εγκληματία [κοινωνικό δίπολο].
"Any fool can know. The point is to understand."
Albert Einstein
Edited by - Οδοιπόρος on 26/10/2008 16:55:41
ανθρώπου, δεν μπορεί να θεωρηθεί έργο, αλλά αποτυχία...
Άρα θέλει να διορθωθούμε, να βελτιώσουμε ότι έχουμε...
Όσο για τον ...δράκο, είδες που τους φτιάχνουν και δεν υπάρχουν,
τουλάχιστον όλοι;Και μπερδευόμαστε ποιοί είναι αληθινοί
και ποιοί όχι...
Φίλοι, η κατάργηση της αμαρτίας αποτελεί στόχο κι όχι θέμα
δικαίωσης ή όχι της αμαρτίας....Είναι το σταδιο όπου ο άνθρωπος
θα γιγνώσκει το αποτελεσμα πρίν την πράξη...Αυτο πάμε να φτάσουμε...
quote:
Η αμαρτία δεν είναι η πράξη, αλλά η μη συνειδητοποίηση
quote:
Άρα θέλει να διορθωθούμε, να βελτιώσουμε ότι έχουμε...
νομίζω.. το βασικό είναι να έχουμε το Γνώθι εαυτόν ότι και αν είμαστε .. ληστές... βιαστές ... άγιοι ... μάγοι ... ή και (και γιατί όχι) όλα μαζί .. ![]()
quote:
Φίλοι, η κατάργηση της αμαρτίας αποτελεί στόχο κι όχι θέμα
δικαίωσης ή όχι της αμαρτίας....Είναι το σταδιο όπου ο άνθρωπος
θα γιγνώσκει το αποτελεσμα πρίν την πράξη...Αυτο πάμε να φτάσουμε...
πιστεύω .. ότι η κατάργηση της αμαρτίας ή για να το πούμε διαφορετικά ....η "επίτευξη του στόχου" .... έρχεται με το Γνώθι Εαυτον.. έτσι μόνο γνωρίζεις όπως λες ...το αποτέλεσμα πριν την πράξη ...(γιατί απλά ξέρεις τι είσαι και τι κάνεις...) ....
έτσι και ο Ληστής που έχει το γνώθι εαυτό ...την συνειδητοποίηση που αναφέρεις ... δίκαια καταδικαστήκαμε, γιατί ανταμειβόμαστε ανάλογα με αυτά που πράξαμε.....έτσι χάνει την αμαρτία .. . .. και πάει στην "βασιλεία των ουρανών" .. όπως μας λένε και οι Γραφές...![]()
quote:
Όσο για τον ...δράκο, είδες που τους φτιάχνουν και δεν υπάρχουν,
τουλάχιστον όλοι;Και μπερδευόμαστε ποιοί είναι αληθινοί
και ποιοί όχι...
αληθινοί ή όχι.... σημασία έχει το happy end !!![]()
Γιώργος![]()
και τότε ο καλοντυμένος και καλοταισμένος μυημένος βορείων προαστίων κοίταξε τον εμφανέστατα ταραγμένο νεαρό που στεκόταν μπροστά του ...και είπε.... "και εδώ, είναι που λένε Pay no attention to that man behind the curtain.... αλλά κάτι μου λέει ότι δεν θα το κάνεις.. έτσι δεν είναι..."![]()
θα νικήσει τα ξύλινα σπαθιά των αριθμων τους...
Κάθε άνθρωπος ειναι ένας θεος, με τις ανάλογες προοπτικές...
Κανείς δεν έχει δικαίωμα να στερεί απο κανέναν τίποτα και εδώ
βλέπουμε τον έρπον φασισμό της νέας εποχής, όπου όλα τα αντίθετα
της πολεμούνται λυσσαλέα απο τα πάμπολλα μέσα που διαθέτει...
Η εξέλιξη,όμως ,συντελείται και η αμαρτία παύει να ειναι κατι κρυφό, γίνεται το
γνωστό, το λάθος...Να φύγει μόνο ο εγωιμός, μπας και το ξεπεράσουμε...
Να γίνει ο κόσμος έτσι που να μην ευνοούνται τα λάθη...Αυτή είναι η μεγαλύτερη
αλήθεια...Γύρω μας η αμαρτία βασιλεύει και τον κόσμο κυριεύει...
Αλλά ο άνθρωπος θα νικήσει...
Και βέβαια δεν υπάρχει ανάγκη να υπερασπιστούμε το λάθος...Πάμε
στο μέλλον που δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν που ξέρουμε ως τώρα...
Αν και καθυστερημένα παραθέτω και εγώ την άποψη μου.
Ίσως να θεωρηθεί κυνική από κάποιους, ίσως όχι.
Η έννοια της αμαρτίας είναι άμεσα συνυφασμένη με την θρησκεία.
Ενας κώδικας άξιων δοσμένος κατευθείαν από τον «θεό» ,ένα εξ αποκαλύψεως σύστημα συμπεριφοράς , οι προτροπές-εντολές μιας ανώτερης δύναμης.
Άρα γεννάτε το ερώτημα πως εμφανίσθηκαν οι θρησκείες, ποιες ανάγκες ικανοποιούσαν και ποια η λειτουργία τους
Πριν από αρκετές χιλιάδες χρόνια , όταν ο άνθρωπος εγκατέλειψε τον μοναχικό βίο και ενώθηκε με άλλους του είδους του για να βελτιώσει τις πιθανότητες επιβίωσης και διαιώνισης ( ίσως και ανάγκη συντροφικότητας , διότι ο άνθρωπος είναι ζώο κοινωνικό) δημιούργησε τις πρώτες κοινωνίες του ανθρώπου.
Οι πρώτες αυτές μορφές συλλογικής ζωής δεν θα διαρκούσαν πολύ χωρίς την δημιουργία κάποιων κανόνων συμπεριφοράς.
Στη συλλογική ζωή , η έννοια του θανάτου έγινε υπαρκτή, αισθητή από τα μέλη, τα οποία είχαν ανάπτυξη δεσμούς , άρα , γεννήθηκε και ο φόβος του θανάτου και η άγνοια του μετέπειτα.
Τα μεγάλα «μυστήρια» της ζωής (ο κεραυνός τότε, η αρχή των χρόνων σήμερα) έγιναν θέμα κεντρικό στις συζητήσεις και εστία φόβου.
Μεταφυσικές αναζητήσεις, λοιπόν, και η ανάγκη μίας σχετικά δίκαιης κοινωνίας, στρέψανε την καρδιά και το μυαλό των τότε ανθρώπων στο υπερβατικό, στο «θειο».
Στο παρών θέμα μας ενδιαφέρει μόνο το σύστημα κανόνων δικαίου, τα πρότυπα συμπεριφοράς και οι λειτουργίες του.
Ο κάθε κανόνας , ηθικός η μη, ρητός η άρρητος , για να έχει επιρροή στους κοινωνούς πρέπει μετά την παράβαση του να ακολουθει μια ποινή.
Στην προκείμενη περίπτωση , η παράβαση της αμαρτίας έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα τον χλευασμό του κοινωνικού συνόλου( ειδικά σε ομοιογενείς κοινωνίες) και ως έμμεσο την τιμωρία μετά θάνατον η και σε κάποιες περιπτώσεις την τιμωρία εν ζωή, αλλά από μια ανώτερη δύναμη, μια νέμεσης.
Για παρά πολλά χρόνια η αμαρτία και ο φόβος της θεικης οργής έκαναν πολύ καλά την δουλεία τους. διατηρούσαν τις κοινωνίες σε μια πολιτισμένη κατάσταση , σε μια κατάσταση σχετικής δικαιοσύνης.
Η ανθρωπότητα σε κάποια στιγμή της πορείας της αποφάσισε, να κωδικοποιήσει σε γραπτό κείμενο που καλείτε ποινικός νόμος , κάθε πράξη η οποία τελούμενη εγείρει μιαν αντίδραση ,από την πλειονότητα των κοινωνών, η οποία καλείτε ποινή.
Δηλαδή, όλες οι αρχές που διασφαλίζουν την αρμονική συμβίωση των μελών μια κοινωνίας και την διαιωνίση της προστατεύονται με γραπτό νόμο
Και
Κάθε παράβαση τους ακολουθείτε από τιμωρία.
«Εάν λάβουμε υποψιών μας την ελληνική ιστορία σε αυτή τη φάση βρίσκετε η ανθρωπότητα τα τελευταία 2500 χρόνια.» (Ι Φαρσεδακης)
Άρα από τα προαναφερόμενα εύκολα γίνεται κατανοητό ότι οι θεϊκά δοσμένοι κώδικες συμπεριφοράς καθίστανται άχρηστοι , για το κοινωνικό σύνολο , από την εμφάνιση του ποινικού δίκαιου και έπειτα.
Θα ήταν αμέλεια να μην αναφέρω ότι μεγάλο μέρος του ποινικού δικαίου είναι κωδικοποιημένο εθιμικό δίκαιο , στη δημιουργία του οποίου καταλυτικό ρόλο έπαιξαν οι θρησκευτικοί κανόνες, ως πρότυπα συμπεριφοράς ευρέως αποδεκτά .
Βέβαια η νομοπαραγωγικη διαδικασία πλέον χαράσσει πορεία ανεξάρτητη των θρησκειών , με γνώμονα τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ωριμότητα της εκάστοτε κοινωνίας να αποδεχτεί η όχι μια κατάσταση (π.χ μαγεία, μοιχεία κτλ)
Σε προσωπικό επίπεδο όμως, ο κάθε ένας από εμάς επιλέγει Αξιακό σύστημα, κώδικα συμπεριφοράς ,ως πυξίδα των πράξεων του
Δηλαδή αν και σε συλλογικό επίπεδο η αμαρτία πλέον δεν αποτελεί το μέσο έλεγχου των κοινωνών, σε ατομικό ίσως σε κάποιους από εμάς να ορίζει τις πράξεις μας, και εμείς σαν μονάδες , Έμεσα να επηρεάζουμε την κοινωνία.
Σε πολύ γενικές γραμμές η καθαρά προσωπική μου άποψη,
πάντα χωρίς να επιθυμώ να θίξω και να κρίνω κανέναν και πάντα σεβόμενος την κάθε άποψη.
αλλά ήθελα να συζητήσουμε λίγο αυτό που λές περί σχέσης αμαρτίας, θρησκείας
αλλά κι ατόμου για μενα, ασφού η απόδοση των εννοιών, μπορεί
να γίνει κι αλλοιώς...
Δηλαδή, οι λάθος ενέργειες, που δε'ίχνουν έλλειψη ικανότητας, είναι αυτό
που λέμε αμαρτία. Η λέξη, όπως προείπαμε το λέει: Αμαρτία = αποτυχία...
Αυτό λοιπόν ξεπερνιέται με τη γνώση και τη βιωτική σε ανάλογα αρμονικό
περιβάλλον, ώστε να μην ευδοκιμεί η αμαρτία ή αποτυχία, ή και ζώο για μένα
με ενστικτα κτητικά..
Αντίθετα, δεν πιστεύω ότι μπορούμε να καταργήσουμε τον όρο αμαρτία, αποχαρακτηρίζοντας
το απο την εννοια του κακου...
Αν καταλαβαίνεις ότι το άτομο επηρεάζει την κοινωνία, σαν μέλος του
παγκοσμίου πνεύματος που είναι,τότε σίγουρα καταλαβαίνεις ότι η αμαρτία
αποτελεί θέμα να καταργηθεί δια της γνώσεως...

In anticipation of my resurrection...
Απλά θα το παίξουν τρελίτσα στο δικαστήριο......ο μπαμπάς μ' έδερνε η μαμά με εξέδιδε.......ο δάσκαλος με βάραγε.......και κατά συνέπεια δεν είχαν το πολυπόθητο Γνώθι εαυτόν
Δε χρειάζεται λοιπόν κάποιος να αποκτήσει κάτι που έχει......
Η σοφία είναι ένα μόνο πράγμα: να γνωρίζει κανείς την αρχή που κυβερνά τα πάντα με τη βοήθεια των πάντων.
(Ηράκλειτος).
quote:
Schwabe: Λες λοιπόν ότι το αντικείμενο της πίστης σου δεν είναι ψευδαίσθηση. Ας το δούμε!
Ο ορισμός της ψευδαίσθησης μας λέει πως πρόκειται για ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΜΑΣ, η οποία διαταραχή επέρχεται ως αντίδραση μετά απο ορισμένες είτε τοξικές ουσίες είτε διάφορες αναπαραγωγές (αυθυποβολή) εικόνων που δεν ανταποκρίνονται στον φυσικό κόσμο.
Νομίζεις ότι απλά και μόνο επειδή έχεις συγκεκριμένο πλαίσιο δόγματος (και άρα όχι αόριστη πίστη στο οιοδήποτε Θείο..), αυτό σε καθιστά κάτοχο μιας αναντίρρητης αλήθειας έναντι μιας γελοίας παραίσθησης?
Εξήγησε μας, με όποιο τρόπο επιθυμείς, ΓΙΑΤΙ ισχυρίζεσαι ότι κατα βάθος δεν πιστεύεις απλά σε μια ψευδαίσθηση?
Ο Βούδας είπε ότι όλα είναι μια ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ! άρα και εσύ για το Βούδα είσαι μια ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ! αυτό ο Βούδας το κατάλαβε συμφωνά με τον ορισμό που δίνεις: ως αντίδραση μετά απο ορισμένες είτε τοξικές ουσίες είτε διάφορες αναπαραγωγές (αυθυποβολή) εικόνων που δεν ανταποκρίνονται στον φυσικό κόσμο. ;
Όσο για μένα δεν με αφορα ο ορισμός! Το γιατί το γνωρίζεις, γιατί δεν υπάρχει καμιά άλλη αλήθεια! Και λογικό είναι να μην υπάρχει αφού ο Ιησούς Χριστός είναι η αλήθεια! Αλλά λογικό είναι για σένα η αλήθεια μου να είναι ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ!
quote:
Schwabe: Η Αγία Γραφή δεν λύνει το ερώτημα του Θεανθρώπου. Αντιθέτως, το καταρρίπτει.
Λίγες γνώσεις θεολογίας χρειάζονται...
Φίλτατε επειδή το καταρρίπτει είναι η λύση!
Γνώσεις θεολογίας χωρίς γνώση της Άγιας Γραφής;
quote:
Schwabe: Είσαι σίγουρος φίλτατε ότι ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ τον Θεό σου??
Εγώ είμαι σίγουρος φίλτατε αλλά εσύ δεν είσαι σίγουρος για μένα! Είσαι σίγουρος για σένα ότι γνωρίζεις τον Θεό μου;
quote:
Schwabe: Εάν επομένως ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ τι εστί Θεός και τι εστί ΑΛΗΘΕΙΑ πες το μας, και θα πάμε σε πιο συγκεκριμένα ερωτήματα.
Επαναλαμβάνω, ΕΑΝ γνωρίζεις και δεν απλά πιστεύεις...
Φίλτατε τα έχουμε ξαναπεί! Εγώ μιλάω για αυτό που πιστεύω! Και αυτό που πιστεύω το γνωρίζω πάρα πολύ καλά!
Εάν ώμος εσύ γνωρίζεις και δεν απλά πιστεύεις τι εστι ΑΛΗΘΕΙΑ πες το, επαναλαμβάνω τι εστι ΑΛΗΘΕΙΑ και όχι ψέμα!
quote:
Schwabe: Πρώτον, καλά θα κάνεις να μειώσεις λιγάκι τα.......λογικά άλματα!
Ο Ιησούς (εάν υπήρξε καν..) ΦΕΡΕΤΑΙ να είπε πως είναι η αλήθεια. Αυτό είναι το ένα στοιχείο. Ένα άλλο είναι το ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ με αυτή την δήλωση του.
Ο Ιησούς ΦΕΡΕΤΑΙ να μιλάει και να διδάσκει ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΜΟΕΘΝΕΙΣ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ, σε μια εποχή όπου πάμπολλοι Ραβίνοι αισθάνονταν αποστροφή για τα θρησκευτικά ήθη που είχαν επικρατήσει στην κοινωνία των Ιουδαίων.
Η περίφημη «αλήθεια» που διδάσκει, μάλλον βρίσκει αντίκρυσμα στην ΣΤΕΝΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΤΕΥΧΟΥ παρά σε μια καθολική αλήθεια ολάκερης της ανθρωπότητας. Με άλλα λόγια, ΜΙΛΑΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΛΗΘΕΙΑ» ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΝ.
Πρώτον ξεκαθάρισε εάν υπήρχε και μετά τα υπόλοιπα!
Ο νοών νοείτω....
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
elo: Όσο για την αλήθεια που βρήκες , συνεχίσεις να την αντιγράφεις μέσα από ένα βιβλίο , όταν καταφέρεις να την νοιώσεις κιόλας και να μου την δώσεις πραγματικά από την καρδιά σου , τότε ευχαρίστως θα την ακούσω και θα την σεβαστώ .
Την διαστρέβλωση της αληθείας την αφήνω σε σένα! Το χάος, το αόριστο!= ο elo είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ! «Όπως και το τελευταίο που με ενδιαφέρει είναι το ποιανού η διδασκαλία και η θρησκεία είναι η καλύτεροι .
Έχω καταφέρει πλέον να κρατάω μέσα μου , αυτά που θα μου δώσουν και θα μου προσφέρουν τις σωστές ηθικές άξιες , ώστε να αποφεύγω κάθε καλούπι και χαρακτηρισμό , πάνω στις θρησκείες ( δόγμα ) .»
quote:
elo: Και κάτι άλλο σημαντικό , όταν διαβάζουμε κάποια βιβλία εκτός από την Αγια γραφή , τα διαβάζουμε για να γνωρίσουμε και να κατανοήσουμε αυτά που γράφουν , την βαθύτερη ουσία που κρύβουνε .
Και όχι φορώντας παρωπίδες , για τον λόγο ότι τα πάντα είναι ένα διαβολικό κατασκεύασμα , με σκοπό την παραπλάνηση .
Μα το ξέρω ότι διαβάζετε αλλά βιβλία εκτος από την Άγια Γραφή και όταν διαβαζετε την Άγια Γραφή φοράτε παρωπίδες!
quote:
elo: Εσύ άραγε για ποιο λόγο τα διαβάζεις , αφού την αλήθεια την έχεις βρει ;
Γιατί μου αρέσει το διάβασμα!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
EPAITHS: Ο Βούδας ήταν ένας υπαρκτός προφήτης ιστορικά καταγεγραμένος απο τους σημαντικότερους ανθρώπους της εποχής, είπε κάποια σωστά πράγματα απο κεί και πέρα όσοι ασπάστηκαν τα λόγια του τα έκαναν θρησκεία με σημαία τον δάσκαλο τους, δέν βρίσκω τίποτα παράλογο γύρω απο τον Βουδισμό.
Αυτό έλειπε να βρίσκεις και παράλογο αυτό που είπε Βούδας ότι όλα είναι μια ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ!
Και επειδή δεν βρίσκεις τίποτα παράλογο γύρω από τον Βουδισμό και επειδή λες ότι ήταν ένας υπαρκτός προφήτης μπορείς να μου πεις δυο πράγματα: 1) ποιανού προφήτης ήταν; 2) ποιο ήταν το συμπέρασμα της προφητείας του, ότι όλα είναι μια ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ;
quote:
EPAITHS: Εγώ δέν θα πάρω θέση το μόνο σίγουρο είναι οτι προσωποποιημένος Θεός δέν ήταν. Άν είναι αντικείμενο της πίστης σου αυτός δικαίωμα σου να πιστεύεις όπου θέλει, πίστεψε και σε καμιά κούκλα δέν σου το απαγορεύει κανείς.
Ευχαριστώ που μου αναγνωρίζεις το δικαίωμα να πιστεύω οπού θέλω!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
«Καλημέρα φίλε μου Schwabe.»
Καλή σου μέρα αγαπητέ!
el.elyon:
«Και λογικό είναι να μην υπάρχει αφού ο Ιησούς Χριστός είναι η αλήθεια! Αλλά λογικό είναι για σένα η αλήθεια μου να είναι ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ!»
Το μόνο πραγματικά λογικό σε αυτά που έγραψες, είναι ότι με την λογική δεν έχει τίποτα το κοινό η «αλήθεια» σου φίλτατε. Περιαυτολογείς, αλλά απάντηση (φυσικά..) δεν έχεις δώσει.
el.elyon:
«Φίλτατε επειδή το καταρρίπτει είναι η λύση!
Γνώσεις θεολογίας χωρίς γνώση της Άγιας Γραφής;»
Επειδή αγαπητέ μου δεν απευθύνεσαι σε κάποιο μαθητή της έκτης δημοτικού, καλά θα κάνεις να απαντάς τεκμηριωμένα και ενίοτε σοβαρά.
Εάν νομίζεις ότι κάπου γνωρίζεις την Αγία Γραφή αρτιότερα, ορίστε να μας το αναλύσεις. Σε κάθε περίπτωση, η απάντηση σου είναι άσχετη με αυτό που εγώ έγραψα...
el.elyon:
«Εγώ είμαι σίγουρος φίλτατε αλλά εσύ δεν είσαι σίγουρος για μένα! Είσαι σίγουρος για σένα ότι γνωρίζεις τον Θεό μου;»
Ξέρεις, ο καθένας δικαιούται να λέει και να γράφει ότι του κατέβει, δημοκρατία έχουμε βλέπεις!
Εξήγησε μας λοιπόν, ΜΕ ΒΑΣΗ ΠΟΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΟΥ?
Εξήγησε μας ΓΙΑΤΙ η «γνώση» που αναφέρεις δεν είναι μια αυθυποβολή? Εξήγησε μας ΠΩΣ έχεις έρθει στην γνώση του Θεού? Εξήγησε μας μέσω ΠΟΙΩΝ διαδικασιών έχεις διαπιστώσει ότι πρόκειται για γνώση και όχι για παιχνίδια του μυαλού σου?
Σίγουροι ήσαν αγαπητέ και πριν χιλιάδες χρόνια οι Αιγύπτιοι γοα τους Θεούς τους, για αυτό και προετοίμαζαν με τόσες λεπτομέρειες την μετάβαση τους στον άλλο κόσμο, όπως εξίσου σίγουροι ήσαν και είναι τόσοι και τόσοι πιστοί διαφόρων θρησκειών ανα τον κόσμο.
Και τότε και τώρα, όλοι ήταν και είναι «σίγουροι» όσο και εσύ!
Δεν κάνεις επομένως τον κόπο να μας αναλύσεις το ΓΙΑΤΙ η σιγουριά σου δεν είναι μια ψευδαίσθση και ένα όνειρο?
el.elyon:
«Φίλτατε τα έχουμε ξαναπεί! Εγώ μιλάω για αυτό που πιστεύω! Και αυτό που πιστεύω το γνωρίζω πάρα πολύ καλά!»
Η πίστη είναι μια ΥΠΟΘΕΣΗ και όχι μια απόδειξη!! Τουλάχιστον μετά απο τόσο καιρό εδώ μέσα τουλάχιστον αυτό όφειλες να το έχεις μάθει.
Για πες μας λοιπόν, ΤΙ ΕΙΝΑΙ αυτό που «γνωρίζεις»?? Η......υπόθεση που έχεις αυθυποβάλει τον εαυτό σου?
Νομίζεις ότι με μια υπόθεση («πίστη») και μια αυθαίρετη υποστασιοποίηση της σιωπής που περιβάλλει τον Κόσμο («Θεός»), έχεις φθάσει σε «Γνώση»????
Μάλλον έχεις μπερδέψει τα ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΙΑ με την Γνώση αγαπητέ!
el.elyon:
«Πρώτον ξεκαθάρισε εάν υπήρχε και μετά τα υπόλοιπα!»
Υπάρχει δεν υπάρχει είναι άσχετο για την κρίση των λεγομένων ΕΠΙ της Αγίας Γραφής!
Και τούτο διότι όλα όσα περιέχονται στην Κ.Δ. αναλύονται βάση της θεολογίας της Πεντατεύχου, και επομένως ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ οι αξιώσεις και σημειολογίες της Κ.Δ. δίχως να μας ενδιαφέρει το αληθινό ιστορικό τμήμα της αφήγησης.
Το αντιλαμβάνεσαι?
Με λίγα λόγια, θεωρώ πως δεν είσαι καν σε θέση να μέμφεσαι τρίτους, εν προκειμένω τα όσα φέρεται να είπε ο Βούδας περί ψευδαισθήσεων, διότι μια ολοκληρωτική ψευδαίσθηση είναι και η δήθεν «γνώση» που εσύ ο ίδιος επικαλείσαι περί της χριστιανικής θρησκείας, «γνώση» η οποία στηρίζεται σε ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ και ΣΕΝΑΡΙΑ, δηλαδή στην πίστη και μόνο......
Τόσο καλά!![]()
![]()
quote:
Την διαστρέβλωση της αληθείας την αφήνω σε σένα! Το χάος, το αόριστο!= ο elo είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ! «Όπως και το τελευταίο που με ενδιαφέρει είναι το ποιανού η διδασκαλία και η θρησκεία είναι η καλύτεροι .
Έχω καταφέρει πλέον να κρατάω μέσα μου , αυτά που θα μου δώσουν και θα μου προσφέρουν τις σωστές ηθικές άξιες , ώστε να αποφεύγω κάθε καλούπι και χαρακτηρισμό , πάνω στις θρησκείες ( δόγμα ) .»
Άραγε el.elyon έχεις αναρωτηθεί τι υπήρχε πριν από αυτό ..( Εν αρχή εποίησεν ο Θεός τον ουρανό και την γην) . ( Γενεσις ) , μήπως το χάος ;
Απλά για μια άλλη φορά σου υπενθυμίζω ότι θα ήτανε καλό αυτά που βλέπεις και γράφουμε , να τα αντιγράφεις όπως είναι , και όχι μεμονωμένες λέξεις και να δημιουργείς με το μυαλό σου πράγματα που σε συμφέρουνε . .. «μια αρχή που προϋπήρχε μέσα στο χάος» αυτό ακριβώς είχα γράψει , και όχι σκέτο ΧΑΟΣ .
Εκτός και αν διαφωνείς ότι αυτό που λες εσύ Θεός , δεν προϋπήρχε πριν από όλα .
Και όσο για το αν ο «elo είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ!» , ούτε αυτό μου φαίνεται δεν το έχεις δει πουθενά να το γράφω .
Αλλά αν προσέξεις καλύτερα αυτά που γράφω θα δεις πολλές φορές αυτό με κεφαλαία …. «ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙΠΟΤΑ»
Αν μπορείς να κατανοήσεις αυτήν τη πρόταση , θα καταλάβεις ότι δεν εκπροσωπώ καμία αλήθεια , όπως εσύ , εναντίων την ψάχνω και την ερευνώ σε ότι μπορεί να αγγίξει την καρδιά μου .
Οπότε el.elyon σου έδωσα και άλλη τροφή , για να διαλέξεις αποκλειστικά πάλι μεμονωμένες λέξεις και να γράψεις αυτά που σε συμφέρουνε , και όχι αυτά που είναι εμφανείς σε μια συζήτηση .

quote:
Αυτό έλειπε να βρίσκεις και παράλογο αυτό που είπε Βούδας ότι όλα είναι μια ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ!
Και επειδή δεν βρίσκεις τίποτα παράλογο γύρω από τον Βουδισμό και επειδή λες ότι ήταν ένας υπαρκτός προφήτης μπορείς να μου πεις δυο πράγματα: 1) ποιανού προφήτης ήταν; 2) ποιο ήταν το συμπέρασμα της προφητείας του, ότι όλα είναι μια ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ;
http://www.diamondway-buddhism.gr/buddhism.html
http://www.livepedia.gr/index.php?title=%CE%92%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82
Αγαπητέ μου εγώ δέν δήλωσα οπαδός του Βούδα, δήλωσα οτι ήταν ένας υπαρκτός σοφός άνθρωπος με πλούσια δράση τέτοια που μετα θάνατο θεοποιήθηκε απο πλήθος οπαδών του.
Δέν υπήρξε και ο μοναδικός έχουν περάσει στην ανθρωπότητα εκατοντάδες άνθρωποι σάν τον Βούδα, θα έλεγα οτι ανήκει και ο δικός σου Ιησούς Χριστός στην συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων άν υπήρχαν ιστορικές μαρτυρίες για την ύπαρξη του. Κάτι τέτοιο δέν υπάρχει ούτε για δείγμα απο ανθρώπους που έζησαν στην εποχή του, κανένα κείμενο, καμιά ιστορική μαρτυρία.
Τα ευαγγέλια αγνώστου συγγραφικής ταυτότηταν γράφθηκαν πολύ αργότερα.
Για την ψευδαίσθηση που αναφέρεις δέν θα είχα κανέναν λόγο να μήν συμφωνήσω. Η ιδέα που έχουμε απο μόνοι μας για τον κόσμο πολύ σπάνια συμπίπτει να είναι και η πραγματική. Αυτό που νομίζουμε εμείς ώς "πρέπει" σάν τρόπο ζωής και συμπεριφοράς δέν φέρνει την αρμονία, την ευτυχία γιατί δέν ταυτίζεται με το πραγματικό.
quote:
Schwabe: Δεν κάνεις επομένως τον κόπο να μας αναλύσεις το ΓΙΑΤΙ η σιγουριά σου δεν είναι μια ψευδαίσθση και ένα όνειρο?
Φίλτατε, έχω ήδη απάντηση σ’ αυτά:Αλλά λογικό είναι για σένα η αλήθεια μου να είναι ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ!
Όχι δεν θα κάνω το κόπο να σου αναλύσω και να σε πείσω γιατί η σιγουριά μου δεν είναι μια ψευδαίσθηση και ένα όνειρο, αλλά θα σου πω αυτό που σου είχα πει κάποτε ότι, δεν μπορώ να σου αποδείξω τον Θεό μου άμεσα! Για να πλησιάζεις τον Θεό χρειάζεται πιστή! Μόνο με πιστή μπορείς να πλησιάζεις τον Θεό! Αλλά εσύ φίλτατε δεν πιστεύεις τίποτα!
Θα κάνω το κόπο για άλλη μια φορά να σου ζητήσω να απαντήσεις σ΄ αυτά που ζητάς από τους άλλους: Εάν ώμος εσύ γνωρίζεις και δεν απλά πιστεύεις τι εστι ΑΛΗΘΕΙΑ πες το, επαναλαμβάνω τι εστι ΑΛΗΘΕΙΑ και όχι ψέμα!
Θα σου ζητήσω να κανείς το κόπο να μας αναλύσεις το ΓΙΑΤΙ η σιγουριά σου δεν είναι μια ψευδαίσθηση και ένα όνειρο?
Αυτά για τώρα φιλτατε…
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
elo: Άραγε el.elyon έχεις αναρωτηθεί τι υπήρχε πριν από αυτό ..( Εν αρχή εποίησεν ο Θεός τον ουρανό και την γην) . ( Γενεσις ) , μήπως το χάος ;
Στην αρχή ήταν ο Λόγος,
και ο Λόγος ήταν προς το Θεό,
και Θεός ήταν ο Λόγος.
2 Αυτός ήταν στην αρχή προς το Θεό.
3 Τα πάντα μέσω αυτού έγιναν,
και χωρίς αυτόν δεν έγινε
ούτε ένα απ’ ό,τι έχει γίνει.
quote:
elo: Απλά για μια άλλη φορά σου υπενθυμίζω ότι θα ήτανε καλό αυτά που βλέπεις και γράφουμε , να τα αντιγράφεις όπως είναι , και όχι μεμονωμένες λέξεις και να δημιουργείς με το μυαλό σου πράγματα που σε συμφέρουνε . .. «μια αρχή που προϋπήρχε μέσα στο χάος» αυτό ακριβώς είχα γράψει , και όχι σκέτο ΧΑΟΣ .
Εκτός και αν διαφωνείς ότι αυτό που λες εσύ Θεός , δεν προϋπήρχε πριν από όλα .
Φίλε elo εγώ αναφέρομαι στο χάος που επικρατεί στη σκέψη σου και προσπαθώ να δω αυτήν την αρχή που υπάρχει μέσα στο χάος σου, προσπαθώ να δω τον Θεό που είναι μέσα σου αλλά στο χάος που υπάρχει δεν μπορώ να δω τίποτα!
quote:
elo: Και όσο για το αν ο «elo είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ!» , ούτε αυτό μου φαίνεται δεν το έχεις δει πουθενά να το γράφω .
Αλλά αν προσέξεις καλύτερα αυτά που γράφω θα δεις πολλές φορές αυτό με κεφαλαία …. «ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙΠΟΤΑ»
Φίλε elo, σαφώς και δεν το έχω δει πουθενά. Είναι το δικό μου συμπέρασμα από τα λεγόμενα σου! ιδού τα ένα μέρος από τα λεγόμενα σου: Κατά πρώτον σου υπενθυμίζω κάτι που είχα γράψει ποιο πριν , για να καταλάβεις ότι δεν έχω καμία δουλεία με κανέναν Βούδα .. «Όπως και το τελευταίο που με ενδιαφέρει είναι το ποιανού η διδασκαλία και η θρησκεία είναι η καλύτεροι .
Και για αυτό που γραφείς με κεφαλαία είναι μια θεωρία που την γραφείς με κεφαλαία αλλά η πράξη σου- τα λεγόμενα σου- αναιρεί την θεωρία σου!
quote:
elo: Αν μπορείς να κατανοήσεις αυτήν τη πρόταση , θα καταλάβεις ότι δεν εκπροσωπώ καμία αλήθεια , όπως εσύ , εναντίων την ψάχνω και την ερευνώ σε ότι μπορεί να αγγίξει την καρδιά μου .
Αυτό το έχω καταλάβει, αφού εκπροσωπείς την αλήθεια σου, τον elo! Αυτό το σέβομαι αλλά αυτό που δεν σέβομαι είναι διαστρέβλωση της Αληθείας!
quote:
elo: Οπότε el.elyon σου έδωσα και άλλη τροφή , για να διαλέξεις αποκλειστικά πάλι μεμονωμένες λέξεις και να γράψεις αυτά που σε συμφέρουνε , και όχι αυτά που είναι εμφανείς σε μια συζήτηση .
Φίλε elo καλή σου μέρα!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
EPAITHS: Τα ευαγγέλια αγνώστου συγγραφικής ταυτότηταν γράφθηκαν πολύ αργότερα.
Φίλε πότε αργότερα γραφθήκαν και από ποιον;
quote:
EPAITHS: Η ιδέα που έχουμε απο μόνοι μας για τον κόσμο πολύ σπάνια συμπίπτει να είναι και η πραγματική. Αυτό που νομίζουμε εμείς ώς "πρέπει" σάν τρόπο ζωής και συμπεριφοράς δέν φέρνει την αρμονία, την ευτυχία γιατί δέν ταυτίζεται με το πραγματικό.
Ποιο είναι το πραγματικό;
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!