ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΟΡΑ - μία ανεπιθύμητη επίσκεψη - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΜΟΡΑ - μία ανεπιθύμητη επίσκεψη - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Camelot60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
25/04/2014, 13:33:47
quote:
Elenlep
Ενα εχω να σας πω πριν 5 χρονια ενα βραδυ διαβαζα ενα βιβλιο με τα θαυματα του αγιου ραφαηλ το οποιο μ εκαναν δωρο απο το
Μοναστηρι !
Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες...
VAGOS123Νέο Μέλος
25/05/2015, 10:20:20
Καλησπερα και απο εμενα στην παρεα. Οπως σε ολους σας ετσι και σε εμενα συνεβη ακριβως το ιδιο φαινομενο. Μονο που με τυρραναει παρα πολλα χρονια. Σε σημειο που αρχιζω να το συνηθιζω. εχω δοκιμασει τα παντα για να φυγει αλλα δεν μπορεσα να κανω τιποτα. σχεδον καθε μερα το νιωθω ειτε στον υπνο μου ειτε οταν δεν κοιμαμαι. Παρακαλω πολυ οποιος μπορει να με βοηθησει ας μου στειλει ενα μηνυμα η εστω να επικοινωνησουμε μεσω τηλ.να μου πει. Ευχαριστω πολυ.

25/05/2015, 15:01:13
Βάγγο καλωσόρισες. Θες να περιγράψεις λίγο το γεγονός. καθώς ο καθένας το αντιλαμβάνεται διαφορετικά; Επίσης, ποια τα θρησκευτικά σου πιστεύω αν επιτρέπεται.

Μετά Τιμής...ο μικρός Κθούλου

https://www.youtube.com/watch?v=0aRi4R01CZM

Edited by - Italos on 25/05/2015 15:02:20

VAGOS123Νέο Μέλος
26/05/2015, 19:09:43
quote:

Βάγγο καλωσόρισες. Θες να περιγράψεις λίγο το γεγονός. καθώς ο καθένας το αντιλαμβάνεται διαφορετικά; Επίσης, ποια τα θρησκευτικά σου πιστεύω αν επιτρέπεται.

Μετά Τιμής...ο μικρός Κθούλου

https://www.youtube.com/watch?v=0aRi4R01CZM

Edited by - Italos on 25/05/2015 15:02:20

VAGOS123Νέο Μέλος
26/05/2015, 20:01:23
σχεδον ολα οσα αναφερατε μου εχουν τυχει.πλακωμα στον υπνο ειναι το πιο συχνο φαινομενο. αλλα το περιεργο ειναι οτι μου συμβαινουν και οταν δεν κοιμαμαι. περιεργα χτυπηματα πισω απο το ψυγειο ειναι ενα συχνο φαινομενο. οταν ειχε ερθει ο γιος μου στο σπιτι μου το ακουσε και ο ιδιος και δεν το πιστευε!! απλα θα ηθελα να μου πει καποιος αν και πως μπορω να απεμπλακω απο ολο αυτο. δεν εχω κανενα προβλημα αν μπορει καποιος να με βοηθησει να του δωσω τον αριθμο μου να μιλησουμε. και για να απαντησω στην ερωτηση σου ειμαι χριστιανος ορθοδοξος. με καποιες προσευχες εχει φυγει κατευθειαν εκεινη την στιγμη το πλακωμα αλλα την αλλη μερα ξανα τα ιδια. εχω αλλαξει αρκετα σπιτια και δεν σταματα να υπαρχει.οποιος μπορει και ξερει ας μου πει τι πρεπει να κανω. ευχαριστω.

30/05/2015, 15:26:57
quote:
περιεργα χτυπηματα πισω απο το ψυγειο ειναι ενα συχνο φαινομενο.
Τα ψυγεία βγάζουν πολλους τέτοιους ήχους.
Κατά πάσα πιθανότητα δεν ειναι το φάντασμα της πανσέτας.
VAGOS123Νέο Μέλος
07/06/2015, 09:49:07
δεν το βλεπω και τοσο αστειο ωστε να κοροιδευεις. μιλαω σοβαρα. δεν ειναι απο τους κλασικους ηχους αλλα κατι το διαφορετικο. απλα θα ηθελα να μαθω αν καποιος εχει ηρεμησει απο τις τοσο συχνες επισκεψεις και με ποιον τροπο. ευχαριστω.

markos.giannΝέο Μέλος
04/02/2017, 17:44:31
το έχω περάσει και εγώ αυτό.τώρα αν η προετοιμασία για αστρική προβολή έχει κι με την μωρά κάποια σχέση μπορεί.πάντως έχει τα ίδια χαρακτηριστικά.ένα πράγματα σα σεισμός κάτι σε πιέζει δε μπορείς να κουνηθείς κι ύστερα μπαμ έξω από το σώμα σου βγαίνεις.μπορεί να υπάρχει ταύτιση με αυτό .

mark.giann

Edited by - markos.giann on 04/02/2017 17:45:16

RigorMortisΝέο Μέλος
28/05/2017, 09:05:38
Γεια!
Θα ήθελα να καταθέσω κι εγώ την εμπειρία μου με την κυρία μόρα, η οποία δεν ήταν διόλου ευχάριστη και καθόλα τραυματική για το μυαλό μου.
Πριν 6 χρόνια, στα 19, μου ήμουν στο εξοχικό, το οποίο βρίσκεται σε μια πολύ ερημική και έντονα ενεργειακή (για μένα ίσως) περιοχή. Η πιο κοντινή πόλη βρίσκεται στα 9 χλμ και είσαι εσύ και η φύση. Τότε κοιμόμουν στο απόλυτο σκοτάδι και δήλωνα ακραία μηδενίστρια. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο, όλες οι τότε παρέες μιλούσαν για μια μόρα. Ωστόσο δεν τους άφησα ΠΟΤΕ να κάνουν περιγραφή μπροστά μου, με την αιτιολόγηση ότι λόγω ανθυποβολής, αν άκουγα πως/τι είναι, θα το έβλεπα. Μάλιστα το βράδυ που με "επισκέφτηκε", με θυμάμαι έντονα να δηλώνω πως όλοι πεθαίνουμε, μας τρώνε τα σκουλίκια,και τέλος, ο επόμενος.. Κάθε άλλη άποψη είναι θρησκευτικής βάσης και οπότε κατευθυνόμενη από το φόβο του θανάτου, οπότε και απαξιώ σαν άθεη.

Εκείνο το βράδυ λοιπόν, γύρισα σπίτι με μια φίλη. Κοιμόμασταν στο ίδιο δωμάτιο. Κατά τις 5:00, και έχει μεγάλη σημασία, καθώς εκτός του ότι δεν ήξερα κάτι άλλο για το "φαινόμενο" πέρα από την ύπαρξή του, κοιμόμουν ήδη για ώρες (σίγουρα 3), ανοίγω τα μάτια μου. Κοιτάζω και αρχικά βλέπω το δωμάτιο σε συνθήκες νύχτας αλλά ξεχώριζα τα πάντα. Σαν night vision.. Αμέσως μετά, παρατηρώ στην ευθεία από εμένα, στην πόρτα της ντουλάπας μου (ήταν ανοιχτή), μια φιγούρα ψηλόλιγνη, με πολύ μακριά/λεπτά χέρια-πόδια και μεγάλες τρύπες για μάτια. 'Εμοιαζε πιο πολύ με σκίτσο ή σαν να είχε μονο μια διάσταση και με κοιτούσε κι ας μην έβλεπα μάτια. Ξαφνικά αρχίζει να έρχεται προς τα μένα, χάνεται όπως κάνει παράσιτα και χάνεται το σήμα,παρουσιάζοντας αυτή τη χαρακτηριστική αλοίωση στην εικόνα και βρίσκεται από πάνω μου.

Ε εκεί πετάγομαι από το κρεβάτι μου, σε αυτό της φίλης, με τα μάτια γουρλωμένα, κοιτάζοντας προς το κρεβάτι μου, αλλά αυτή τη φορά μη μπορώντας να δω τίποτα απολύτως στο σκοτάδι. Σαν να εξέπεμπε ακτινοβολία εκείνο που είχα δει, η οποία πια δεν ήταν ορατή από εμένα.. Της λέω "άνοιξε το φως τώρα! Έρχεται προς τα εδώ μια σκιά (πίστευα ότι είναι ο χάρος..lol)!" Το ανοίγει και μου λέει "σε άκουσα που ούρλιαξες στον ύπνο σου..".

Για ένα μήνα, αφότου συνέβη αυτό, οδηγούσα νύχτα και ένοιωθα ότι θα εμφανιστεί, κοιμόμουν αφότου ξημέρωνε.. Το σπίτι αυτό από τότε μου προκαλεί ένα συναίσθημα απόκοσμο..Ακόμα δεν μπορώ να κοιμηθώ στο σκοτάδι (γενικά) και ανάβω κάποιο φως και ξέρω πως δεν ήταν εφιάλτης, γιατί όλοι έχουμε δει όχι 1-2 φορές, και δεν έχει καμία σχέση. Πέρα από τη σκιά, δεν υπήρχε τίποτα εκτός "πραγματικότητας" εκείνη την ώρα σε εκέινο τον τόπο (που πραγματικά δεν έχω ιδέα πόσο κράτησε, παρά μόνο ότι όταν ανοίξαμε το φως ήταν 5-5μιση τα ξημερώματα).

Γενικά έχω κάποιες εμπειρίες ακόμα άλλου είδους αλλά ίδιας φύσης. Σίγουρα έχει επηρεάσει τη σκέψη μου αυτή η εμπειρία. Κατά κάποιο τρόπο με έφερε σε επαφή με τη σκοτινή, αθέατη πλευρά μου και όσο με φόβισε, άλλο τόσο με "μάγεψε".
Από τότε κατα καιρούς ψαχνόμουν με τα μεταφυσικά, τώρα είμαι σε φάση που ξαναψάχνομαι, αλλά πιο σοβαρά.

Και δεν είναι που θέλω να ζήσω.
Είναι το γαμώτο που δεν έζησα.
Κ.Γ.

whizΜέλος
30/05/2017, 23:45:39
Καλησπέρα κι απο εμένα,

θα ήθελα να σας αναφέρω κι εγώ ενα περιστατικό που βίωσα σαν και της φίλης(ου) geodel .

Το προηγούμενο σπίτι που έμενα ηταν ημιυπόγειο... και τα παραθυρα μου ηταν ουσιαστικά μισό μέτρο πιο πάνω απο το έδαφος. Κάθε βράδυ στις 3 τα ξημερώματα άκουγα βήματα ενώ δεν ήταν κανείς έξω απο το σπίτι.Καποια στιγμή, ενώ βρισκόμουν σε κακή ψυχολογία και ημουν λυπημένη, παράλληλα και πολυ κουρασμένη... Συνειδητοποίησα οτι κάτι με ενοχλεί στα πόδια(4 ξημερωματα και παλι). Κοίταξα και δεν ειδα κάτι(δεν είχα ζώα στο σπίτι ).Δεν τρόμαξα κι απλά συνέχισα τον ύπνο μου. Δεν πέρασαν δυο λεπτάκια και ξανανιώθω το ίδιο. Ηταν σα να έχει κάθεται μια γάτα επάνω στα πόδια μου όπου σιγα σιγα το βάρος μεγάλωνε.Απο την νύστα που είχα κούνησα τα πόδια μου νευρικά.Απαλλάχτηκα για λίγο απο αυτο το βάρος αλλά το ξαναένιωσα. Αυτο επαναλήφθηκε 3-4 φορές... με τελευταια αυτή που απ τα νεύρα μου που δεν μπορώ να κοιμηθώ φώναξα δυνατά ΦΎΓΕ!!Εκείνη την στιγμή, άκουσα κάτι σαν ουρλιαχτο γάτας, δίπλα μου ακριβώς!!!! Σε αυτή την φάση, έπαθα αυτο που λένε: έκλασα μέντες!!!. Εμεινα εντελώς ακίνητη και περίμενα να δω αν θα ξανανιώσω κάτι αντίστοιχο. Ουτε ξαναένιωσα κάτι ούτε και άκουσα κάτι. Ετσι πιστευω πως μπορει να ειμαστε ευαλωτοι οταν ειμαστε σε κακη ψυχολογικη κατασταση, αλλα ειναι στο χερι μας να επιτρεψουμε ή οχι να μας επηρεασει το οτιδήποτε.

Φιλικά
Άντα

Mε εκτιμηση Άντα

Think_MathΜέλος
07/08/2007, 00:21:34

Καλησπέρα φίλε Libero :

quote:
Αυτό λέω κι εγώ, άκουσα για την θεωρεία της σχετικότητας και την σχολιάζω. Δεν χρειάζεται να τελειώσω το ωδείο για να σχολιάσω τον τραγουδιστή.

Κατ'αρχήν ποιά θεωρία της σχετικότητας ?
Μηπως έχεις μπερδέψει τα θέματα ?

Κατα δεύτερον υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο τραγούδι και την γνώση .
Για να σχολιάσεις την γνώση πρέπει πρώτα να την μελετήσεις .
Δηλαδή εσύ θεωρείς τον εαυτό σου ικανό να κρίνει το επιστέγασμα των προσπαθειών και της μελέτης χιλιάδων ανθρώπων επι χιλιάδες ώρες , επειδή κάπου κατα τύχη άκουσες κάτι απο κάποιον τυχαίο γιαυτό ??
Σε παρακαλώ ...
Το να κρίνεις και να κατακρίνεις κάτι είναι πολυ έυκολο .
Οσο μάλιστα πιό αδαής είσαι τόσο ευκολότερο είναι .

quote:
Μπορεί να τα εξηγήσει η θεωρεία της εξέλιξης?

Αφού η πρώτη ζωή δημιουργήθηκε στην θάλασσα, και είχε βράγχια, για ποιο λόγο να εμφανίζεται ο πνεύμονας στα σπλάχνα του ζώου αφού του είναι άχρηστο?

Συγνώμη αλλά... τις απαντήσεις μου τις διάβασες ?
Πριν εμφανιστούν ζώα με πνεύμονες εμφανίστηκαν τα αμφίβια που είχαν και τα δύο . Και πνεύμονες και βράγχια .
Για τα αμφίβια οι Πνευμονες δεν είναι άχρηστοι , γιατί παιρνούν πολλές ώρες στην ξηρά . (Βλέπε βάτραχος).
Που βλέπεις το παράξενο , δεν μπορώ να καταλάβω ...

quote:
Το αναπνευστικό σύστημα αποτελείται από πολλούς ιστούς και όργανα (βρόγχοι, πνεύμονες, αρτηρίες και φλέβες που θα αιματώνουν τους πνεύμονες, ρινική κοιλότητα , νεύρα, μύες, προστατευτικός οστέινος ιστός όπως τα πλευρά π.χ., κτλ.).
Όλα αυτά δημιουργήθηκαν μέσα σε μια γενιά;

Ποιός είπε οτι όλα αυτά έγιναν σε μία γεννιά ?
Ποιός σου είπε οτι οι πνεύμονες όταν προτοεμφανίστηκαν είχαν την μορφή που έχουν σήμερα ?
Ποιός σου είπε οτι είχαν την ίδια λειτουργικότητα που έχουν σήμερα .
Για δές εδώ :
http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=12612&m=A69&aa=1

Φυσικά και χρειάστηκαν εκατομμύρια χρόνια για να πάρουν την σημερινή τους μορφή .
Και φυσικά για να διατηρηθούν ήταν απαραίτητοι σε ζώα που εβγαιναν για κάποιο λόγο πολύ συχνά έξω απο το νερό .

quote:
Φαντάζεσαι να βγάλει ξαφνικά ο άνθρωπος βράγχια, και να χρειαζόμαστε να βουτάμε κάθε λίγο το κεφάλι μας στην μπανιέρα, για παίρνουμε ανάσες.

Ξαφνικά ?
Μου φαίνεται οτι δεν πρόκειται να συνενοηθούμε ...

quote:
Σαν το πυθαγόρειο θεώρημα, ας πούμε? Υπάρχει κανένας άνθρωπος, επιστήμονας και μη, σοβαρός και ασόβαρος, σε αυτόν τον πλανήτη, που να αμφισβητεί το πυθαγόρειο θεώρημα? Όχι φυσικά! Γιατί το απέδειξε με τέτοιον τρόπο που να μην σηκώνει μύγα στο σπαθί του, άσε που ισχύει σε όλα τα ορθογώνια τρίγωνα. Αυτό εννοώ όταν λέω ΑΠΟΔΕΙΞΗ.

Πιστεψέ με , και αν το ψάξεις θα το δείς και μόνος σου , οτι η εξέλιξη είναι το ίδιο ισχυρά θεμελιωμένη και σωστή σχεδόν όσο και το πυθαγόρειο θεώρημα .

quote:
Υπήρχε πάντως στο βιβλίο της βιολογίας που διδάχτηκα στην Γ’ λυκείου.

Σε αυτό το βιβλίο που αναφέρεις κάνει την μοναδική εμφανισή της . Αν δεν κάνω λάθος την τετραετία 1987-1990 .
Απο κει και πέρα , και πάλι ο μεσαίωνας θριαμβέυει...

quote:
Εγώ πάλι, το απεύχομαι.
Με το να θεοποιούμε την επιστήμη και τους επιστήμονες καταργώντας παράλληλα την θρησκεία δεν νομίζω να λύνουμε το πρόβλημα, αλλά απλά, αλλάζουμε βοσκό.

Δεν θεοποιώ την επιστήμη ούτε θεωρώ την θρησκεία άχρηστη .
Αυτό που πιστεύω όμως είναι οτι στην κοινωνία μας υπάρχει άμεση ανάγκη εκλογίκευσης της πραγματικότητας .
Δυστυχώς η ανθρωπότητα εχω την εντύπωση οτι διολισθαίνει ξανά σε απολυταρχικές λογικές τύπου μεσαίωνα , με πρότυπο χώρες όπως οι ΗΠΑ .
Η επιστήμη , και η κατανόηση της απο τον απλό άνθρωπο , είναι για μένα η μόνη σανίδα σωτηρίας , μπροστα στην λαίλαπα της βλακείας και της άγνοιας που έρχεται προς το μέρος μας με συνεχώς επιταχυνόμενους ρυθμούς .

Επίσης μην ξεχνάς οτι η κατάκτηση της γνώσης είναι ο μόνος τρόπος που υπάρχει για να αποφύγεις να γίνεις "πρόβατο" .

07/08/2007, 01:15:41
Think Math...
quote:
Κατ' αρχήν ποια θεωρεία της σχετικότητας ?
Ουπς μπερδεύτηκα, με τόσες θεωρείες . Της εξέλιξης εννοούσα .

quote:
Σε αυτό το βιβλίο που αναφέρεις κάνει την μοναδική εμφανισή της. Αν δεν κάνω λάθος την τετραετία 1987 - 1990.
Από κει και πέρα, και πάλι ο μεσαίωνας θριαμβέυει...
Γ' λυκείου πήγα, το 1999.

quote:
Μου φαίνεται ότι δεν πρόκειται να συνενοηθούμε...
Κι εμένα το ίδιο μου φαίνεται .

...perche io sono libero
Think_MathΜέλος
07/08/2007, 02:16:14

Φίλε eidos :
quote:
επιμενω οτι η θεωρια της εξελιξης δεν εχει τεκμηριωθει και ετσι παραμενει θεωρεια. (δεν εχουμε δει ακομα ενα αλογο να βγαζει φτερα και να γινεται πουλι ουτε καποιο σχετικο απολιθωμα εχουμε)

Σου ξαναλέω μήπως καταλάβεις:
Στην επιστήμη δεν υπάρχουν δόγματα και για το λόγο αυτό κάθε σύνολο προτάσεων και θέσεων το λέμε θεωρία άσχετα με το πόσο καλά τεκμηριωμένο είναι .
Το οτι εσύ επιμένεις οτι η εξέλιξη δεν έχει τεκμηριωθεί έιναι θέμα προσωπικής σου πίστης .
Φέρε μου τα στοιχεία σου περι του αντιθέτου , να τα συζητήσουμε , και εκεί θα δούμε ποσο τεκμηριωμένη είναι η δεν είναι η εξέλιξη ...

quote:
ειχα την εντυπωση οτι η εξελξη προυποθετει απο την αρχεγονη οργανικη σουπα, να προεκυψαν ολως τυχαιως τα ψαρια, απο κει τα αμφιβια απο κει τα ερπετα απο κει τα θηλαστικα και τα πουλια και μερικα θηλαστικα εγιναν οι ανθρωποι. νομιζα οτι η εξελιξη θελει τον πιθηκο να εξελιχθηκε μετα απο μακρα διεργασια σε πιθηκανθρωπο και τελικα σε ανθρωπο. ποια ειναι τελικα οι ενδοιαμεσοι κρικοι;

Εχεις λάθος εντύπωση .
Πουθενά η εξέλιξη δεν ισχυρίζεται οτι όλα προέκυψαν κατα τύχη.
Αυτή είναι η πιό κοινή συκοφαντία που της επιρίπτουν .

Η εξέλιξη λειτουργεί με βάση τους νόμους της οργανικής χημείας , τον νόμο της φυσικής επιλογής αλλά και πολλους νόμους της φυσικής και των μαθηματικών .( Αυτοοργάνωση πολυπλοκότητα , και ίσως και άλλους που δεν γνωρίζουμε ακόμα ).
η τύχη υπεισέρχεται μόνο στο κομμάτι της αντιγραφής του γενετικού υλικού και των μεταλλάξεων και είναι ο παράγοντας που προσδίδει την ποικοιλομορφία της ζωής που παρατηρούμε στην φύση .

quote:
ποια ειναι τελικα οι ενδοιαμεσοι κρικοι;

Οπως σου εξήγησα υπάρχουν χιλιάδες ενδιάμεσοι κρίκοι που ουδείς απο αυτούς δημιούργησε ποτέ κάποιο ανεξάρτητο είδος .

quote:
παρολα αυτα αν πραγματικα θελεις να πιστευεις οτι εχεις κοινο προγονο με τον πιθηκο, και οτι πιθηκος και ανθρωπος εχουν κοινα χαρακτηριστικα, εγω λυπαμαι δεν θα παρω!

Και πάλι καταφευγεις στην τυφλή πίστη .
Μπορείς να αγνοείς την πραγματικότητα αν αυτό σε βολεύει , αλλά τα τεκμήρια υπερ της εξέλιξης είναι συντριπτικά είτε σου αρέσει είτε όχι...

quote:
οπως επισης δεν θα ηθελα με τιποτα να ειχα κοινο προγονο με οποιοδηποτε αλλο ζωο.
το ανθρωπινο ειδος, ειναι ξεχωριστο.

Οπως καταλαβαίνεις το τι θέλει ο καθένας δεν αλλάζει την πραγματικότητα .
Αποδείξεις υπάρχουν γιαυτά που γράφεις ?
Αν θες να κάνουμε δογματική συζήτηση δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος .

quote:
τα δεκαδες διαφορετικα ειδη σκυλων που εχουμε, παραμενουν δεκαδες διαφορετικα ειδη σκυλων και δεν μεταλασονται σε γατες.
και εν παση περιπτωση αυτος ο κοινος προγονος που ειναι;(θα ηταν πολυ ενδιαφερον να παρω μαζι μου μερικα λυκοσκυλα και πεκινουα στο νησι, να τα απομονοσω εκει και μετα απο 40.000χρ. φτανουν; οι απογονοι μου να εχουν συντροφια μερικες αρκουδες)

Οπως σου εξήγησα η δημιουργία ενός νέου είδους απαιτεί ΜΕΓΑΛΑ χρονικά διαστήματα .
40.000 χρόνια είναι υπεραρκετά για τα μικρόβια , αρκετά για τα έντομα , αλλα όχι αρκετά για τα θηλαστικά .
Ο Homo sapiens εξελίσσεται αργά εδώ και 2.000.000 χρόνια περίπου χωρίς νά έχει αλλάξει σημαντικά απο τότε .
Συνεπώς η εμφάνιση ενος νέου είδους στα θηλαστικά απαιτεί εκατομμύρια χρόνια για να πραγματοποιηθεί.

quote:
και αυτο το ενα ειδος (αληθεια πως ηρθε σε υπαρξη;) καταφερε και μεταλαχτει σε κατι αλλο, οταν στη φυση ειναι ξεκαθαρο οτι οσες παρεκκλισεις κι αν παρουσιασει καποιο ειδος ακομα και με τη συνεργασια της φυσικης επιλογης, ακομα και με το πλεονεκτημα απεραντων χρονικων περιοδων, παραμενει το ιδιο;

Τι είναι ξεκάθαρο ?
Ποιός ισχυρίζεται κάτι τέτοιο , εκτός απο τις αμπελοφιλοσοφίες των διάφορων απολογητών ?
Το οτι διαφορετικά ζωικά είδη έχουν προκύψει απο κοινούς προγόνους ειναι κάτι που μπορει να μην είναι εφικτό να παρατηρηθεί στην πράξη , αφου κανείς δεν θα ζήσει αρκετά για να το δεί , μπορεί όμως να αποδειχθεί εύκολα απο την σύγκριση του DNA των ειδών αυτών .

Οταν λοιπόν το DNA του ανθρώπου και του χιμπαστζή διαφέρουν μόνο κατα 1% και παρουσιάζουν παρόμοια μορφολογικά χαρακτηριστικά τι άλλο χρειάζεται ώς απόδειξη ?
Εκτός αν θελεις να κάνουμε συζήτηση για το τι κάνει νιαόυ - νιάου στα κεραμμύδια ...

Οσο για το πως εμφανίζεται ένα νέο είδος στο εξήγησα και πιό πάνω .
Μία ομάδα ζώων απομονώνεται γεωγραφικά απο τους ομοίους της , και εξελίσεται ανεξάρτητα , χωρίς να υπάρχει ανταλλαγή γονιδίων ανάμεσα στους δύο πλυθυσμούς .
Αν συμβεί ανταλλαγή γονιδίων τότε έχουμε εξέλιξη στο ίδιο είδος και όχι δημιουργία ενός καινούριου .

Κάποια στιγμή οι αλλαγές που συσσωρεύονται είναι τόσο πολλές που οι δύο πληθυσμοί δεν μπορούν πλέον να ανταλλάξουν γονίδια ακόμα και αν συναντηθούν , γιατί δεν είναι δυνατή η δημιουργία βιώσιμων εμβρύων , η αυτά που γενιούνται είναι στείρα .
( όπως συμβαίνει με το Αλογο και το Γαιδούρι ).

Εκεί ακριβώς μπαίνει η διαχωριστική γραμμή που χωρίζει το αρχικό είδος σε δύο καινούρια .
Είναι σαφές οτι κανένα απο τα δύο δεν διατηρεί τα ίδια χαρακτηριστικά με τον αρχικό κοινό πρόγονο , απλώς έχει το καθένα εξελιχθεί με τον δικό του μοναδικό τρόπο .
Απο εκει και πέρα τα δύο νέα είδη χαράζουν τον δικό τους εξελικτικό δρόμο ο οποίος τα απομακρύνει όλο και περισσότερο .

quote:
δεν καταλαβαινω γιατι αμφισβητεις την Αμερικανικη εγκυκλοπαιδεια

Δεν την αμφισβητώ .
Μόνη της φάσκει και αντιφάσκει , αν τα γραφει όπως λές .

quote:
τη μεταλλαξη απο γουρουνι σε ελεφαντα μπορει να την πιστευεις εσυ εγω οχι!

Οπως καταλαβαίνεις , χρησιμοποίησα αυτό το ακραίο παράδειγμα για να σου δείξω το είδος της γνώσης που έχεις για την εξέλιξη .

quote:
οι τρεις παραγοντες που αναφερεις ειναι υποθετικοι, δεν εχουμε επι ιδιου ομματος γνωση επι τουτου και ετσι αυτοι παραμενουν φλογεροι ποθοι.

Οι τρείς παράγοντες που ανέφερα στηρίζονται στην κοινή λογική και στις αποδείξεις που έχουμε απο το γενετικό υλικό , και το αρχείο των απολιθωμάτων .
Η επιστήμη δεν λειτουργεί με ευσεβείς πόθους .
Αυτοί είναι ειδικότητα των πιστών κάθε θρησκείας που πιάνονται απο οτιδήποτε έστω και λάθος , για να στηρίξουν την τυφλή τους πίστη.

quote:
οσο για τον Δαρβινο, ξερεις που στηριξε ολη τη θεωρεια του; στα νησια Γκαλαπαγκος παρατηρησε το πουλι σπινος. επειδη οι σπινοι που βρισκοταν στο νησι ειχαν διαφορετικο σχημα στο ραμφος, με αλλους σπινους που βρισκοταν στην Νοτια Αμερικη, πιστεψε οτι αυτο ηταν σημαδι εξελιξης.

Γνωρίζω πολύ καλά σε τι στηριχτηκε . (και φυσικά όχι μόνο στους σπίνους).
Οι σπίνοι αυτοί παρόλαυτά μας εκπλήσουν και σήμερα :

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=724224

Και δείχνουν πόσο διορατικός ήταν ο Δαρβίνος στα λεγομενά του .

quote:
κι αν ο Δαρβινος δεν φοβηθηκε να γραψει ολοκληρο βιβλιο για μια καινουργια και ανατρεπτικη θεωρεια, μια και δυο προτασεις θα εκαναν πιο ανωδυνο το εγχειρημα; νομιζω οτι ο ιδιος δεν ηταν απολυτα πεποισμενος για αυτα που ελεγε

Το οτι δεν ήταν απόλυτα πεπεισμένος με τα λίγα στοιχεία που είχε , μπορεί να είναι κάπου λογικό .
Με τον Ογκο όμως των στοιχείων που έχουμε σήμερα είμαστε πλέον βέβαιοι οτι το ενστικτό του δεν έκανε λάθος ...

quote:
ολοι οι ασχετοι περι δημιουργιας κανετε το ιδιο λαθος: αγνοειται τον Δημιουργο

Αρχισες πάλι την αναφορά στην τυφλή πίστη .
ΠΟΥ είναι ο δημιουργός που επικαλείσαι , και ποιά στοιχεία δικαιώνουν την ύπαρξή του ?

Impious VarmintΜέλος
07/08/2007, 11:34:34
Μπορεί σας παρακαλώ κάποιος σας να σταματήσει τον eidos?
Διότι αν συνεχίσει έτσι βλέπω την συζήτηση να συνεχίζει για πολύ καιρό ακόμα και να μην βγαίνει άκρη.Ο Think_Math θα μας αναλύσει ο ανθρωπος σε λίγο όλη την θεωρία της εξέλιξης και ο eidos θα μας μιλάει για τα γουρουνια,τους ελέφαντες,τους σπίνους και την τυφλή του πίστη στον ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ ΖΩΟΔΟΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟτου.

Κάποιος πιο διαλλακτικός και ανοιχτόμυαλος για κουβέντα???

Impious Varmint

eidosΜέλος
07/08/2007, 13:03:30
ειναι προφανες Τ. Μ. οτι βλεπεις καποιους ανθρωπους ως απλους, (δηλαδη βλακες) και καποιους αλλους ως συνθετους, (δηλαδη πανεξυπνους) (επιστημονες)
μπορω να υποστηριξω λοιπον οτι καθε ειδους ανθρωποι στην πραγματικοτητα βαθεια μεσα μας πιστευουμε σε ενα Δημιουργο, σε μια ανωτερη δυναμη (και αυτο φαινεται στις δυσκολες προσωπικες μας στιγμες οταν του ζηταμε βοηθεια να μην τα κακαρωσουμε)

κατι μου λεει οτι εισαι πανεξυπνος!! (επιστημονας)
κατι που δεν ειμαι εγω! (βλακας) (επιστημονας)

μια διαπιστωση: οσο φανατικοι και επιμμενοντες ειμαστε οσοι υποστηριζουμε τον Δημιουργο αλλο τοσο φανατικοι και κλειστομυαλοι εισται οσοι υποστηριζεται την εξελιξη. μην μας προσαπτεται λοιπον λοιπον τον μωμο που και σεις κουβαλατε!

για τα νεωτερα η αποντηση αργοτερα

el.elyonΜέλος
07/08/2007, 13:16:33
quote:
Impious Varmint: Μπορεί σας παρακαλώ κάποιος σας να σταματήσει τον eidos?

Είναι σαν να ζητάς κάποιος να μπορεί να σταματήσει την εξέλιξη ή τον Δημιουργό.......???????!!!!!!!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

07/08/2007, 14:40:38

quote:
επιμενω οτι η θεωρια της εξελιξης δεν εχει τεκμηριωθει και ετσι παραμενει θεωρεια. (δεν εχουμε δει ακομα ενα αλογο να βγαζει φτερα και να γινεται πουλι ουτε καποιο σχετικο απολιθωμα εχουμε)

Αγαπητέ eidos όχι άλογο να βγάζει φτερά δεν έχουμε δει, αλλά σαν αρχικό είδος αλόγου έχουμε το ιππάριο που είχε μέγεθος σκύλου και με την εξέλιξη του έχουμε το σημερινό άλογο.

quote:
ειχα την εντυπωση οτι η εξελξη προυποθετει απο την αρχεγονη οργανικη σουπα, να προεκυψαν ολως τυχαιως τα ψαρια, απο κει τα αμφιβια απο κει τα ερπετα απο κει τα θηλαστικα και τα πουλια και μερικα θηλαστικα εγιναν οι ανθρωποι. νομιζα οτι η εξελιξη θελει τον πιθηκο να εξελιχθηκε μετα απο μακρα διεργασια σε πιθηκανθρωπο και τελικα σε ανθρωπο. ποια ειναι τελικα οι ενδοιαμεσοι κρικοι;

Όταν μιλάμε για πίθηκο και για άνθρωπο μιλάμε για τις αρχέγονες μορφές τους καμία σχέση με αυτό που είναι σήμερα.Όλα τα ζώα ανήκουν σε κάποιες οικογένειες ,πχ: κυνοειδών(σκύλος, λύκος, τσακάλι,αλεπού)έχουν κοινό πρόγονο, κοίταξε λίγο τα site που παραθέτω:

http://www.physics4u.gr/news/2007/scnews2806.html

http://www.physics4u.gr/news/2007/scnews2768.html

http://www.physics4u.gr/articles/2005/originofhuman1.html

http://www.physics4u.gr/news/2005/scnews1895.html

http://www.physics4u.gr/news/2002/scnews773.html

ελπίζω να σου έλυσαν κάποιες απορίες.

Wolf
07/08/2007, 17:52:09
quote:
libero :
Δεν νομίζω.
Δεν αποτελει υβρη κατα της κοινωνιας μας ; Να κυρηξουμε παρανομες τις επιστημες και την γνωση που απορεει απ΄αυτες λοιπον ;
quote:
Νεοδιαφωτιστές=Έλληνες?
θα ελεγα πως εννοει "νεο-ειδωλολατρες" !

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

07/08/2007, 20:05:51
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ...
quote:
Δεν αποτελει υβρη κατα της κοινωνιας μας ; Να κυρηξουμε παρανομες τις επιστημες και την γνωση που απορεει απ΄αυτες λοιπον ;
Αναλόγως τη εννοείς εσύ με την λέξη ύβρεις.

Με την έννοια που είχε στην αρχαία Ελλάδα μπορεί, αλλά τότε δεν νομίζεις πως ο χριστιανισμός δέχεται πολύ περισσότερη? Με την σημερινή σημασία δεν βλέπω καμιά βρισιά.Τουλάχιστον στο πρόλογο που μας παραθέτεις.

Προσωπικά δεν τις θεωρώ ύβρεις.Άσε που δεν πιστεύω να έχει πρόβλημα ο Χριστόδουλος με την επιστήμη και την γνώση (αυτά που τόνισες με bold), ειδικά τώρα που τις έχει ανάγκη, λόγω των προβλημάτων υγείας που έχει.

...perche io sono libero
Think_MathΜέλος
07/08/2007, 23:22:55
eidos καλησπέρα .

quote:
ειναι προφανες Τ. Μ. οτι βλεπεις καποιους ανθρωπους ως απλους, (δηλαδη βλακες) και καποιους αλλους ως συνθετους, (δηλαδη πανεξυπνους) (επιστημονες)

Πότε τα είπα όλα αυτά και και δεν το κατάλαβα ?

quote:
μπορω να υποστηριξω λοιπον οτι καθε ειδους ανθρωποι στην πραγματικοτητα βαθεια μεσα μας πιστευουμε σε ενα Δημιουργο, σε μια ανωτερη δυναμη (και αυτο φαινεται στις δυσκολες προσωπικες μας στιγμες οταν του ζηταμε βοηθεια να μην τα κακαρωσουμε)

Μήν κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια .
Οσο για το επιχείρημα σου περί ύπαρξης του δημιουργού με άφησε άφωνο .
Αν η επίκληση του Θεού πιστοποιεί και την ύπαρξη του , τότε υπάρχουν ταυτόχρονα ο Γιαχβέ ο Δίας , ο Βισνού , η θεά Κάλι ο Θώρ ο Πωσειδώνας ... κ.ο.κ.

Οπως καταλαβαίνεις κάτι τέτοιο είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να συμβαίνει .
Συνεπώς η επίκληση του Θεού σε μιά δύσκολη στιγμή δεν είναι απόδειξη της ύπαρξης ενός παντοδύναμου Θεού , αλλά της ύπαρξης ενός αδύναμου ανθρώπου .

quote:
κατι μου λεει οτι εισαι πανεξυπνος!! (επιστημονας)
κατι που δεν ειμαι εγω! (βλακας) (επιστημονας)

Δεν καταλαβαίνω το πνευμα σου .
Η άγνοια δεν συνεπάγεται την βλακεία .
Η εμμονή στην άγνοια ίσως .

quote:
μια διαπιστωση: οσο φανατικοι και επιμμενοντες ειμαστε οσοι υποστηριζουμε τον Δημιουργο αλλο τοσο φανατικοι και κλειστομυαλοι εισται οσοι υποστηριζεται την εξελιξη. μην μας προσαπτεται λοιπον λοιπον τον μωμο που και σεις κουβαλατε!

ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ .
Δεν είμαστε ίσα και όμοια .
Αυτός ο συμψηφισμός είναι δικό σου αυθαίρετο συμπέρασμα που δεν στηρίζεται πουθενά .
Η εξέλιξη στηρίζεται σε ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ στοιχεία και έχει επαληθευτεί χιλιάδες φορές και εργαστηριακά .
Εσύ εκτός απο την τυφλή σου πίστη , τι έχεις να αντιπαραθέσεις ?
Επίσης να σου τονίσω οτι στην επιστήμη δεν υπάρχουν φανατικοί .
Υπάρχουν μόνο πειράματα , Θεωρίες και αποδείξεις .

Edited by - Think_Math on 07/08/2007 23:41:49