- Θεός Πάνας - Πανικός - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Ξαναρωτώ. Ξέρετε κάποιο αρσενικό δισύλλαβο και άνω να τελειώνει σε παν και να τονίζεται στην λήγουσα όταν είναι σε πτώση ονομαστική?
Ελληνικό, όχι ταλιμπάν κτλ.
Σε όσα εδάφια από αρχαίους αναφέρομαι γράφω πάντα και την ακριβή παράγραφο για να τη διαβάσετε.
Είναι τόσο δύσκολο να γράψετε και την αρχαία πηγή?
Ζητώ πολλά? 2 αριθμοί. Κεφάλαιο, παράγραφο (π.χ. 8.2) του τάδε βιβλίου.
Οταν ζητάει κάποιος την παράγραφο και ο άλλος δεν την φέρνει αλλά αντί να παρουσιάσει παράγραφο παρουσιάζει χαρακτηρισμούς όπως "Ή μήπως δεν είσαι Έλληνας ;" όπως αναγράφηκε παραπάνω,
Τότε πάμε αλλού.
Τότε η απάντηση είναι "δεν είμαι έλληνας απατεώνας".
Γιατί πολλοί νομίζουν ότι αν απατήσουν τον αναγνώστη τότε και μόνο είναι έλληνες.
Edited by - dimitris2 on 20/06/2007 23:02:17
quote:
Δημήτρη, άντε και το είδε ( μας έσκασες) αυτό σημαίνει, ότι αυτό το εντελώς αφύσικο και πέραν πάσης λογικής που ισχυρίζεσαι ( ότι υπήρχαν πλάσματα τα οποία ήταν γόνοι κτηνοβασίας ), είναι γεγονός που πρέπει να δεχθεί ένας λογικός άνθρωπος;
Για σένα το αφύσικο είναι αν υπάρχουν απόγονοι κτηνοβασίας και το φυσικό να θέτουν γυναίκα σε τράγο όπως περιγράφει ο ιστορικός?
Εντάξει φορούσαν στον τράγο προφυλακτικό.
quote:
dimitris2Για σένα το αφύσικο είναι αν υπάρχουν απόγονοι κτηνοβασίας και το φυσικό να θέτουν γυναίκα σε τράγο όπως περιγράφει ο ιστορικός?
Εξακολουθείς να κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις, αλλά έχω υπομονή.![]()
![]()
Άντε και βρεθήκανε μερικοί και το κάνανε, ήταν ψυχανώμαλοι, ήταν ηλιθιοι και πιστεύανε ότι αυτό θέλει ο θεός τους, ήταν ότιω θέλεις εσύ...
Εγώ σε ρωτάω η φύση επιτρέπει αναπαραγωγή μεταξύ γυναίκας και τράγου;;;;;;;;;;;;;;;;;
Χωρίς να αναφέρεις εδάφιο, πες ένα ναι ή ένα όχι.
Τόσο δύσκολο σου είναι;;;;;;;;;;![]()
![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Συνδυάζοντας το ανθρώπινο και ζωικό παράγοντα ο Πάνας απεικονιζόταν έχοντας κάτω άκρα ζώου «Θεός τραγοπόδαρος» πλέον ως προστάτης των κτηνοτρόφων, κυνηγών αλλά και των αλιέων με μόνιμη διαμονή του σε χώρους της φύσης (όρη, δάση, σπήλαια, κοιλάδες, ρεματιές κ.λπ). Η λατρεία του έλαβε μέγιστη ανάπτυξη παράλληλα με εκείνη του Δία και των άλλων Ολύμπιων Θεών σε όλο τον ελλαδικό χώρο και πέραν αυτού.
Πιθανότερη ετυμολογία του ονόματος φέρεται εκ της ρίζας Πα = περιποιούμαι, φυλάσσω και εξ αυτού πάομαι και λατινικό pasco = βόσκω. Ο Μαξ Μύλλερ δίνει ερμηνεία εκ του σανσκριτικού «Παβάνα» (= άνεμος) για αυτό ο Πάνας φέρεται να συμβολίζει το ελαφρύ άνεμο κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες.
Πηγή : Wikipedia

Τίτλος;;;
Τι χρώμα θα έχουν τα "παιδιά", αν οι γονείς είναι, η μεν μητέρα γυναίκα λευκή, ο δε "πατέρας" τράγος κανελί με βούλες στο βαθύ καφέ και βασικό χρώμα το λευκό.![]()
![]()
Δεν ξέρω μόνο σε ποιά κατηγορία να το βάλω.![]()
![]()
![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Edited by - γιαπετ on 21/06/2007 01:07:56
quote:
dimitris2
Αυτός έχει σχέση με Ελλάδα?
Θυμάστε άλλο όνομα τρισύλλαβο να τελειώνει σε παν και να τονίζεται στη λήγουσα?
Αστραχάν?
Αν έχετε συγγραφέα και το σχετικό εδάφιο θα είναι χρήσιμο για να μας φύγει και η απορία, γιατί κάτι λάθος θα έχει γίνει.
Αιγίπαν λογικό θα ήταν στην αιτιατική.
Τι βαθμο είχες στα Αρχαία Ελληνικά ???? ![]()
![]()
![]()
quote:
dimitris2
Καλά βρε Ευστράτιε θα με βγάλεις και ανθέλληνα επειδή έκανα ερώτηση γραμματικής?
Όχι μην ανησυχείς δεν σε έβγαλα ανθέλληνα επειδή έκανες μια ερώτηση γραμματικής.
Απλά σε ρώτησα... επειδή αν διαβάσει κάποιος αυτά που γράφεις, θα νομίζει ότι οι Έλληνες σαν απόγονοι αυτών των αρχαίων κτηνοβατών, έχουμε ουρές, κέρατα, οπλές, ράμφη και λοιπά αξεσουάρ.
Έτσι ή είσαι Έλληνας με κάποιο από αυτά αξεσουάρ και ξέρεις κάτι παραπάνω από εμάς γι' αυτό και επιμένεις...
ή δεν έχεις... και είσαι Σουηδός για παράδειγμα.![]()
Στράτος

Κατά αρχην προσπερνάω το ότι παρολο που τονισα ότι αυτή είναι απλως η προσωπική μου αποψη (και συνεπως δεν προσπαθω να πεισω κανενα), επελεξες η πρωτη σου απαντηση προς εμενα να είναι σε υφος του τυπου «υποθετεις ότι θελεις κ.λ.π» κατι που δεν είναι ότι ευγενικότερο και ότι καταλληλοτερο για την ομαλή διεξαγωγή μιας συζήτησης.
Θελω λοιπον να πω τα εξης.
Dimitris2
quote:Αναγνωρισε λοιπον την μορφη του Πανα - καμια αντιρρηση.
Είδε στην αίγυπτο τη μορφή του Πάνα να είναι ίδια με της ελλάδος
Ο Ηροδοτος στη συγκεκριμενη καταγραφη του μας περιγραφει ένα τροπο «λατρειας» του Πανα ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ.
Γιατι εμας τους Έλληνες θα πρεπει να μας νοιαζει τι συμβολιζει και πως λατρευεται ο Πάνας ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ?
....................................................................
quote:
Δεν υπήρχαν γυαλιά τότε για να αλλάξει οπτική γωνία.
Οπτικη γωνια αλλαζεις αν μετακινηθεις σε διαφορετικο σημειο παρατηρησης, οχι αν φορεσεις γυαλια.
..
quote:
Γιατι εμας τους Έλληνες θα πρεπει να μας νοιαζει τι συμβολιζει και πως λατρευεται ο Πάνας ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ?
ειναι πολυ απλο
οτι και αν κανανε η κανουν οι πολυθειστες τις οποιας θρησκειας αυτοματα για τους χριστιανους το κανουν ολοι οι πολυθειστες
και μεσα στα στενα ορια της χριστιανικης λογικης αν καποιος θεος σε καποια θρησκεια εχει τα ιδια χαρακτηριστικα με τον θεο μιας αλλης θρησκειας τοτε ειναι ο ιδιος
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβoλωντας το κεφαλι του
Βγείτε από τα στενά περιθώρια του μυαλού σας και αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη.
Περιγράψτε τη φωτογραφία που βλέπετε ,με ότι γνωρίζετε από τον μύθο και τον συμβολισμό που υπάρχει στον πάνα .
Ελπίζω μόνο κάποιους να μην σοκάρει αυτή η φωτογραφία και αν ναι ,προκαταβολικά συγγνώμη .

quote:Αν καποιος τώρα.
συνειδητοποιεί ότι ο Ι. Χ. ΕΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ πάνω σ' όλες αυτές τις δαιμονικές δυνάμεις τις αρχές και τις εξουσίες, ότι
τις διαπόμπευσε σέρνοντάς τες νικημένες και την εξουσία του τυράννου καθαίρεσε, και κατάργησε με το ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΘΆΝΑΤΟ,
...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ, ..ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΟΝΤΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟς ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΔΗΛ. ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ.
ΑΥΤΟς λοιπόν τώρα Ο Ι. Χ. επιτάσσει τον εχθρό για μας!
..και μας θεωρεί είδη ελευθερωμένους!
ΠΕΣ τώρα, κι εσύ, στο Όνομα του Ι.Χ., ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΗς ΨΥΧΗς ΣΟΥ ΚΑΙ- ΝΙΩΣΕ -ΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΟς!-
..εχθρέ της Ψυχής μου, ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΊς ΝΑ ΕΞΈΛΘΕΙς ΝΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙς, από το πλάσμα του Θεού, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΣΤΡΈΨΕΙς ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙς
ΜΈΣΑ ΜΟΥ, ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙς ΞΑΝΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙς ΚΑΤ' ΕΜΟΥ ΒΙΑΙΩς ΟΥΤΕ ΗΜΈΡΑ ΟΥΤΕ ΝΥΚΤΑ Η ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΝ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗΝΑΛΛΆ ΑΠΕΛΘΕ ΕΙς ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΤΑΡΤΑΡΟΝ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΆΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΈΡΑ ΤΗς ΚΡΙΣΕΩς ΣΟΥ, ΕΞΕΛΘΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΟΝ ΑΠΌ ΕΜΕ ΑΠΌ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝ ΜΟΥ (ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ)ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΝΗΡΕς ΕΧΘΡΙΚΈς ΔΥΝΑΜΕΙς...
Όλο αυτό δόθηκε διότι υπάρχουν αυτοί, που είδη ετοιμάζουν, καθαρίζουν το έσωθεν της Ψυχής του Σώματος και του Πνεύματός τους..)
ειρήνη αγάπη χαρά
agelos,
Για να μιλήσω φίλτατε και στη δική σου γλώσσα,πράγμα που θες διακαώς και συνεχώς,
...ανάμεσα σε κάμποσες δεκάδες κείμενα,βιβλία,πληροφορίες που έψαξα,μελέτησα σε ίντερνετ και βιβλιοπωλεία,δες κι αυτό:

"Περιγραφή:
Δεν ήθελα να εξαπατηθώ για μια ακόμη φορά στη ζωή μου. Παρ όλα τα θαυμαστά γεγονότα που είχα δει από τον π. Παΐσιο... τον αμφισβητούσα. Δεν πίστευα τις εξηγήσεις που έδινε. Μπορεί αυτός να το βλέπει έτσι, η πραγματικότητα όμως να τον ξεπερνά. Μπορεί να κατέχει ένα τμήμα της αλήθειας, μπορεί κάποια άλλα τμήματα της αλήθειας να υπάρχουν και σ άλλα συστήματα σκέψης και σ άλλες θρησκείες. Μπορεί να είμαι τώρα επηρεασμένος από την έντονη προσωπικότητά του, από το περιβάλλον του Αγίου Όρους. Αν απομακρυνθώ, αν πάρω κάποια απόσταση ίσως δω διαφορετικά τα πράγματα.
Αποφάσισα λοιπόν να δώσω ίσες ευκαιρίες και στους Ινδουιστές γιόγκι. Τους γνώριζα βέβαια πριν γνωρίσω τον π. Παΐσιο, αλλά ποτέ δεν είχα πάει στην Ινδία, στο κέντρο τους, στην καρδιά τους. Αποφάσισα λοιπόν να ανοίξω την ψυχή μου και σε αυτούς, όσο την είχα ανοίξει στον γέροντα. Αποφάσισα να πάω να ζήσω μαζί τους, να ζυμωθώ μαζί τους, όπως είχα κάνει και με τους ορθόδοξους μοναχούς. [...] Έτσι βρέβηκα στην Ινδία και έζησα για μήνες μέσα στα άσραμ μαζί με τους Σουάμι και τους γκουρού.
Απόκτησα εμπειρίες και από τους δύο χώρους. Πάλεψαν μέσα στην ψυχή μου. Μπόρεσα να συγκρίνω την ποιότητα και την προέλευσή τους.
Ήταν χωρίς κίνδυνο αυτή μου η στάση; Όχι, κινδύνεψα πολύ. Δεν τα έβγαλα πέρα με τις δικές μου δυνάμεις. Βοηθήθηκα ή καλύτερα σώθηκα χάρη στις επεμβάσεις του Θεού που έλυνε πολλά πρακτικά καθημερινά προβλήματα, πέρα από τα πνευματικά.
Αν δε βοηθούσε ο Θεός, θα είχα καταστραφεί ολοκληρωτικά."

Η εργασία μας Γιούγκι αφορά και την απόκτηση της αγνείας (αγνότητας).
Να δούμε μέσα μας και τις αρετές μας και τα πάθη μας.
Λέω επίσης ότι δεν υπήρχε ίχνος επίθεσης προς το άτομό σου, κι όλα γίνονται μόνο για την εσωτερική έρευνα.
Γι αυτό θα πούμε όλοι, ότι σωστά λέει ο Λόγος, ότι, αν δεχθούμε ράπισμα (χαστούκι) από τους δικούς μας στοχασμούς που μας λένε,
για τα καλά μας έργα και για τις τόσες αρετές μας, και μας γεμίζουν έπαρση και άστοχη υπερηφάνεια, αυτό πηγάζει από μέσα μας,
(Αυτό είναι το χαστούκι στο δεξί μάγουλο,)ας γυρίσουμε και το αριστερό μάγουλο, να φάμε κι άλλο χαστούκι,
(αυτό κι αν είναι ασκητισμός).
Και τρώω κι άλλο ράπισμα, (δηλ. από τα πάθη μου, την εμπάθεια, τις διάφορές κακίες, κ.ο.κ. και δέχομαι κι αυτό το ράπισμα
στην συναίσθησή μου, έτσι ώστε να ισορροπήσω την συνειδητότητα, και να μην επιτρέψω στην έπαρση να επικρατήσει μέσα μου,
..όμως θα επεκταθώ..
Αν αναλύσουμε ψυχολογικά τον μύθο της ύδρας,
που ανάφερα πιο πάνω, αυτό το τέρας, έχει το υποκειμενικό του αντίστοιχο. Κατοικεί στα σπήλαια του νου.
Ανθίζει στο σκοτάδι και το βόρβορο των αφώτιστων νοητικών κοιλοτήτων. Μένει στις βαθιές υπόγειες περιοχές
του υποσυνειδήτου, άλλοτε ήρεμο κι αλλοτε ξεσπώντας με ταραχώδη φρενίτιδα.
Δύσκολα ανακαλύπτεται η ύπαρξή του. Περνά πολύς καιρός ώσπου το άτομο να αντιληφθεί ότι τρέφει και συντηρεί ένα τόσο άγριο πλάσμα. Όταν κόβεις ένα κεφάλι, άλλο φυτρώνει στη θέση του, κι όταν μια ποταπή επιθυμία ή σκέψη υπερνικάται, άλλες παίρνουν τη θέση της.
Με τη διάκριση αναγνωρίζει την ύπαρξή της, με την υπομονή ανακαλύπτει την φωλιά της, με την ταπεινότητα
φέρει τα λασπώδη στοιχεία του υποσυνειδήτου στην επιφάνεια και τα εκθέτει στο Φως της Σοφίας.
Στο βάλτο πολεμά, στη λάσπη, στην ακαθαρσία, στο βόρβορο, ανίκανος να νικήσει την ύδρα.
Σήκωσε το τέρας στον αέρα, δηλαδή μετέφερε το πρόβλημά του σε μια άλλη διάσταση, και με όλη την ταπεινότητα γονάτισε στη λάσπη, κι εξέτασε το δίλημμά του στο Φως της Σοφίας και στην εξυψωμένη ατμόσφαιρα της ερευνητικής σκέψης.
Συμπέρασμα: Οι απαντήσεις έρχονται όταν κατορθώσουμε μια νέα εστίαση της προσοχής δηλ. όταν εδραιώσουμε μια νέα προοπτική.
Ας δούμε το τέχνασμα στο οποίο κατέφυγε ο Ηρακλής, διότι την ύδρα την προκάλεσε την ενόχλησε, της έριξε εξ αρχής βέλη πυρωμένα,
βύθισε τα βέλη του σε φλεγόμενη πίσσα και τα έριξε βροχηδόν στο άνοιγμα της σπηλιάς,
δηλαδή, προτού ανακαλύψει την παρουσία της εξαπολύει τα καυτά βέλη της φλογερής έφεσης.
Ένα από τα κεφάλια της ύδρας είναι αθάνατο, που σημαίνει ότι κάθε φοβερή δυσκολία περιέχει ένα πετράδι μεγάλης αξίας.
Καμιά απόπειρα δεν είναι μάταιη. Εξουσιάζοντας την κατώτερη φύση, θα μας αποκαλυφθεί αυτό το πετράδι!
Χώρισε επίσης το κεφάλι από το σώμα της ύδρας, και το κεφάλι τάφηκε κάτω από το βράχο.
Αυτό σημαίνει, ότι η συγκεντρωμένη ενέργεια που δημιουργεί το πρόβλημα, παραμένει ακόμη,
όταν εξαγνισθεί, παίρνει μια νέα κατεύθυνση και αύξηση με την κατάκτηση της νίκης.
Κατω από το το βράχο της επίμονης θέλησης το αθάνατο κεφάλι γίνεται πηγή δύναμης.
ΓΙΑ το Βιβλίο Γιούγκι,
Οι γκουρού ο νέος και ο γέροντας,
ήρθε στα χέρια μου, πριν χρόνια, ένα βράδυ μου έφτασε να απαντηθούν τα ερωτήματά μου,
όταν το ξημέρωμα με πήρε για λίγο ο ύπνος, έλαβα μέσα μου την απάντηση κι αυτή ήταν:
Ναι, υπάρχει παντού πολύ λέρωμα, αυτό σοκάρει όταν σου αποκαλυφθεί,
όμως δεν είναι μόνο εκεί στους γκουρού είναι παντού,
διανύουμε την πιο σκοτεινή ώρα της κοσμικής νύχτας.
Πυκνό το σκοτάδι κι εκεί κι εδώ, και πάνω και κάτω,
και μέσα και έξω, όμως έρχεται χρόνος και καιρός κι ευλογημένη ώρα να λάμψουν όλα!
Ωραία η ιστορία κι αντιπαραβολή του Ηρακλή και της λερναίας ύδρας.
Κάτι ακόμη...ναί λέγεται πως διανύουμε τη πιο σκοτεινή περίοδο της σιδηράς εποχής προτού ανατείλει το φώς της χρυσής εποχής.
λέγονται κι άλλα,μα δεν είναι της ώρας.

ΑΓΓΙΓΜΑ ΨΥΧΗΣ
Υ.Γ. μιχάλης χατζηγιάννης μάγος της μουσικής,ποιός να ναι ο μάγος της σιωπής...

Πονηρουλη, διαβάζεις Πλωτινο? ![]()
![]()
Αγαπά μας!
Πλάτωνας,
(με ισραηλινό χειρουργό και Αιγυπτιο αναισθησιολογο! )
Θεός και Απόστολος! (κάτι ακομα θυμαμαι), Αγγέλε SOS!
Ρε Νικ, εσυ τι έκανες τελικά?
Τι με πέρασες εμένα?Αντρας είμαι!!!!
Την άλλη εβδομάδα χειρουργούμαι Πλάτωνα.Ευτυχώς είναι μόνο μέσα στην κύστη και τα νέα είναι θετικά.Ιδομεν.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
οι Ιταλοί λένε, in bocca al lupo! (στο στόμα του λύκου) μα είναι ευχη..![]()
Εγω το μετεθεσα για την παραπάνω βδομάδα.
Χωρίς τον Άγγελο φυλακα, δεν κάνω τίποτα! ![]()
Edited by - stiv on 25/02/2012 01:01:22