- υπαρχει Δημιουργος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Αληθώς ούτως εί και έχει λάβει χώρα. Αυτό δε, που εγώ συνιστώ, είναι
Η ανάγνωση της Αγίας Γραφής που αναφέρει τα ρήματα αυτά και είναι
Εύκολο εις τον καθένα, όπως εξάγει τα ιδία συμπεράσματα, άμα τη αναγνώσει
Αυτών των ιδίων κειμένων.
Υπάρχουν, δε, πλην του Βιβλίου των Βιβλίων και άγιοι και σοφοί που έχουν
Εντρυφήσει εις αυτές τις επεξηγήσεις, μαθηματικής υπακοής ορμούμενοι
Και ουχί αυθαιρετούντες.
Ημέρα 25 Μαρτίου ο διάβολος έδωσε το μήλο στην γυνή του Αδάμ, Εύα
Όπως και ο Αρχάγγελος Γαβριήλ το μήνυμα τη παρθένω,και ούτω καθεξής…
Δεν αρμόζει εις εμέ διδάσκειν, ή μη συνδιαλέγεται ότι άλλος ήτο ο Μέγας
Διδάσκαλος, Κύριος αυτός Ιησούς Χριστός και μένει διδάσκαλος εις τους
Αιώνας. Ο ευτελής εγώ, μεταφέρω τα αυτού κείμενα και ρήσεις…
Όσο για το ενδιαφέρον του Δημιουργού, θα σου αναφέρω τίνα παραδείγματι
Συγκρίνω τη σχέση του μεθ ημών.
Ως πλήρης διαυγείας Μέγας Ανήρ μετά μωρού εν καταστάσει μέθης και
Σκοτασμού ψυχής….
Τις διάλογος δύναται αποδοθεί μεταξύ των;…
Ουχί ως νέος και σοφός, όπως ήθελες ακούσει, αλλά, ως αποδόθει …
Γι’ αυτό,μην συγκρίνεις τα της χριστιανικής πίστεως άρρητα μυστήρια
Μετά των σοφισμάτων εταίρων
quote:
Baker:
μιλας φιλε μου για χειροπιαστα πραγματα την ωρα που ολοκληρη η θρησκεια στηρηζεται σε μυθους.τιποτα δεν εχει αποδειχθει μεχρι τωρα.αν εστω και κατι ειχε αποδειχθει τοτε αφτοι που δεν πιστευουν θα πιστευαν.εγω δεν ειμαι 'αντι'χριστος απλα πας με βαση τι λογικη και δεν μπορω να πιστεψω κατι που δεν εχει αποδειχθει.
-Πιο είναι αυτό που δεν έχει αποδειχτεί? Η ύπαρξη του Ιησού? ο βίος και τα θαύματα των Αγίων? για να το συζητήσουμε λίγο με ενδειαφέρει πολύ η λογική σου προσέγγιση γιατί με βάση αυτής εγώ πιστεύω το ακριβώς με αντίθετο με εσένα!
quote:
Baker:
μα και παλι φιλε μου, μου μιλας για θαυματα τα οποια δεν εχει αποδειχθει το πως γινονται.και ολα αφτα περι μηλου αδαμ και ευας ουτε αφτα εχουν αποδειχθει.λοιπον δεν εχει νοιμα να σινεχησουμε τον διαλογο δεν βγαζει πουθενα ο καθενας εχει τα πιστευω του και δισκολα αλλαζουν.δεν μπορω να σου αποδειξω οτι δεν υπαρχει θεος αλλα ουτε εσυ μπορεις να μου αποδειξεις οτι υπαρχει.χαρικα που τα ειπαμε :)
-Ας αρχίσουμε με την Εύα και τον Αδάμ...............
-Ο Θεός έκρινε κάποια στιγμή ότι έπρεπε να ασχοληθεί περισσότερο με τον άνθρωπο να τον κάνει καθ'εικόνα και καθ'ομοίωση! πως νομίζεις έπρεπε κάποιες εκατοντάδς χρόνια π.Χ. να ξεκινήσει την προσέγγισή Του στον άνθρωπο, αν όχι με απλά λόγια? Τα πάντα νε σοφία εποίησε και για αυτό ακόμη και η Παλαιά Διαθήκη η οποία είναι γεμάτη με παραβολές για αυτόν ακριβώς το λόγο θεωρείται και Θεόπνευστη γιατί πέρα από ιστορικά στοιχεία και διδαχές μέσα από τις παραβολές αλλά και τις προφητείες ξετυλίγεται ένα Θεόπνευστο έργο!
-Εσύ πως θα απευθυνόσουν 2.000 χρόνια πριν το Χριστό! για να εξηγήσεις στον άνθρωπο το πως δημιουργήθηκε και για πιον σκοπό! αν όχι με παραβολές. Για σκέψου τον 17ο αιώνα μ.Χ. πήγαν να κάψουν τον Γαλιλαίο επειδή είπε ότι <<η γη γυρίζει!>>..........................
-Το σκηνικό είανι απλό! με παραβολές απευθύνθηκε στο π.Χ. με πραγματικά γεγονότα στην εν Χριστώ εποχή! και με προφητείες που δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά η εμηνεία των Γραφών! στους μελλοντικούς ανθρώπους! το μόνο που χρειάζεται είναι η νόηση και η λογική...........ας ξεκινήσουμε λοιπόν!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!
quote:
trexagireve
Ίσως δεν διάβασες, αλλά, εγώ δεν τα ξαναγράφω, διάβασε τα προηγούμενα
Που είχανε σχέση με σένα μηνύματα μου. Κι όχι βρε ώψιμε βιβλιοαναγνώστη,
δεν Ανακάλυψες την Αμερική στο διάβασμα.
Τα δίαβασα φίλτατε αλλά δεν μπόρεσα να διακρίνω τίποτε περισσότερο από ένα θρησκόληπτο παραλήρημα . Καμία ιστορική αναφορά , κανένα τεκμήριο.
quote:
trexagireve
Κι όχι βρε ώψιμε βιβλιοαναγνώστη,
δεν Ανακάλυψες την Αμερική στο διάβασμα. Το κάνουνε χιλιάδες χρόνια τώρα
Πολλοί άλλοι, όπως φυσικά κι εγώ που σου ρίχνω καμιά δεκαριά χρόνια στο
Κεφάλι. Κι ημουνα σε πληροφορώ βιβλιοφάγος…
Τί λες βρε θηρίο !!! Είσαι 80 ετών ;;;!!!!
Ελπίζω τα βιβλία να μην τα έφαγες κατακέφαλα και σου προκάλεσαν διάσειση .
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ
17/2/2008

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
europaios28 στους 10 άθεους-άθρησκους όπως θέλουν ας αυτοαποκαλούνται, την έννοια του σεβασμού την έχουν ξεχάσει, εκεί κοντά που ξέχασαν και το φόβο Θεού!
Αλλη μια αστήρικτη μπαρούφα από το στόμα του φίλου europaios2. Δε μου λες ρε...έχουν διεξαχθεί σχετικές έρευνες για τη συμπεριφορά των άθεων-άθρησκων που να απέδειξαν τον παραπάνω ισχυρισμό σου ή απλώς την βρίσκεις να πετάς διαδικτυακά τούβλα σε ρυθμό πολυβόλου? Μήπως είσαι και μέλος της Κάπα Research?
Ασε που από τα λεγόμενά σου διαφαίνεται η τραγική σύνδεση της έννοιας του σεβασμου με τον φόβο Θεού. Η γνώση για την έννοια του σεβασμού μπορεί να επιτευχθεί μέσω καλλιέργειας ηθικής ανάπτυξης ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων και φυσικά χωρίς φόβο Θεού. Αντίθετα οι θρησκόληπτοι χρειάζονται έναν Θεό-μπαμπούλα πάνω από το κεφάλι τους για να τους εμπνέει σεβασμό, πάντα φυσικά με όρους ανταπόδωσης (εισητήριο πρώτης θέσης για τον παράδεισο κτλ)...τι μίζερο...τι θλιβερό...
Πόσο χαίρομαι που διαφέρουμε....
quote:
trexagireveΦόβο Θεού έχουν οι πνευματικοί άνθρωποι, οι υλιστές
Τι φόβο Θεού να έχουν;
Αλλο ένα αυθαίρετο συμπέρασμα. Οι πνευματικοί άνθρωποι δεν διακατέχονται απαραίτητα από τέτοιες φοβίες θεϊκής φύσεως. Πνευματικοί άνθρωποι είναι αυτοί που καλλιεργούν το μυαλό και τις γνώσεις τους, αυτοί που εκφράζουν δημιουργικά τους συλλογισμούς τους, αυτοί που προβληματίζονται και φιλοσοφούν για ζητήματα της ζωής, της κοινωνίας και του κόσμου μας γενικότερα ανεξάρτητα απ'τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις. Τώρα ο φόβος Θεού αδυνατώ να καταλάβω πως προκύπτει...εκτός αν θεωρείς πνευματικους ανθρώπους αποκλειστικά τους ιερείς και τους εξομολόγους...κάτι που δεν με παραξενεύει και πολύ, κρίνοντας από τις φαντεζί θρησκόληπτες απόψεις σου μέχρι τώρα στο forum.
Πάντως εσύ και ο europaios2 πάτε πακέτο. Αχτύπητο δίδυμο μιλάμε! Παρόμοιες απόψεις, παρόμοιος παραλογισμός...ρε μπας και είστε συνάδελφοι (κλόουν σε κάποιο τσίρκο ας πούμε)?

17/2/2008
Μιλάμε για τον ίδιο παντοδύναμο Δημιουργό που ..σχίζει κολώνες και θάλασσες στα δύο , έβλεπε π.χ. την μάνα με τα 4 παιδιά να καίγονται ζωντανοί ενώ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να τους σώσει ; Θα μου πείς δικά του δημιουργήματα ήταν , ότι θέλει τα κάνει.....Nαι , ναι ξέρω υπάρχει ......και το θεϊκό σχέδιο !!!!!
Τώρα γιατί εμένα σε ανάλογη περίπτωση θα με έβριζαν , θα με έπερναν με τις πέτρες , θα με έκλειναν στη φυλακή ..κ.λ.π. .....δεν ξέρω . Αφού έχω και εγώ τα ...σχέδιά μου !!!
![]()
![]()
![]()
![]()
17/2/2008
ξερεις γιατι οι αθρησκοι-αθεοι ειναι αθρησκοι-αθεοι;
quote:
dimitris2quote:
Και στα πρώτα ξεκινήματα του χριστιανισμού ο Θεός έδινε προφητεία.Κάποιο παράδειγμα;
quote:
Σήμερα δεν δίνει γιατί μάλλον ζημιά θα γίνει και όχι όφελος και είναι νομίζω κατανοητό.Περίεργο. Και οι προφητείες του Παϊσιου; Οι προφητείες του Κοσμά; Του Αγαθάγγελου;
macedon
Πάλι ιστορικά στοιχεία ζητάς αγαπητέ και εκεί κόλλησες γιατί δεν κατάλαβες τι έγραψα παραπάνω.
Ας το πω διαφορετικά, αν και προσπάθησα να γράψω όσο πιο απλά μπορούσα.
Η προφητεία είναι φυσιολογική ανθρώπινη λειτουργία που συλλαμβάνεται από τον ανθρώπινο και απλό εγκέφαλο της Πυθίας, του Κοσμά, του Παισίου κλπ.
quote:
macedon:
Για να γίνει κατανοητό, ας υποθέσουμε ότι έχουμε μια συγκεκριμένη προφητεία η οποία προβλέπει ότι το 2009 θα καταστραφεί το λιμάνι του Πειραιά από σεισμό. Έχουμε το γεγονός (η καταστροφή του λιμένα), την αιτία που είναι ο σεισμός, το χρονολογικό πλαίσιο και την πρόβλεψη του γεγονότος αυτού. Η καταστροφή του λιμένα του Πειραιά δεν θα γίνει επειδή το λέει η προφητεία αλλά επειδή θα γίνει σεισμός. Η προφητεία υπάρχει έξω από το σύστημα αιτίας-αποτελέσματος. Δεν αλληλεπιδρά μ’ αυτό και δεν προκαλεί ούτε την αιτία ούτε το αποτέλεσμα. Απλά τα προβλέπει. Οποιαδήποτε προσπάθεια επέμβασης σε κάποια από τις παραμέτρους του συστήματος, προκειμένου να εκπληρωθεί η προφητεία, διασπά τη σχέση τους και αλλοιώνει το χαρακτήρα του. Αν δηλαδή κάποιος δει ότι τελειώνει το 2009 και δε γίνεται τίποτε και προκειμένου να εκπληρωθεί η προφητεία δημιουργήσει ένα σεισμό με τεχνητά μέσα στην περιοχή του λιμένα του Πειραιά, τότε το γεγονός δεν είναι το αντικείμενο της προφητείας. Αντικείμενο του γεγονότος γίνεται η εκπλήρωση της προφητείας και το ίδιο το γεγονός από αντικείμενο αρχικά, μετατρέπεται σε μέσο για την εκπλήρωση της προφητείας.
Για να καταλάβω, αν γινόταν φυσικά ο σεισμός, θα μιλούσαμε για προφητεία;

quote:
Η προφητεία είναι φυσιολογική ανθρώπινη λειτουργία που συλλαμβάνεται από τον ανθρώπινο και απλό εγκέφαλο της Πυθίας, του Κοσμά, του Παισίου κλπ.
Ο,τι πεις αφεντικό. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι μία ανύπαρκτη ανθρώπινη λειτουργία που λειτουργεί θαυμάσια προς την κατεύθυνση της χειραγώγησης των αφελών πιστών των θρησκειών που θεωρούν πως ο θεός μιλάει μέσω κάποιων "εκλεκτών". Η διάψευση όλων των προφητειών με συγκεκριμένο περιεχόμενο αποδεικνύει το παραπάνω.
libero
quote:
Για να καταλάβω, αν γινόταν φυσικά ο σεισμός, θα μιλούσαμε για προφητεία;
Για την ακρίβεια, για "προφητευμένο" γεγονός. Δυστυχώς, δεν έχουν καταγραφεί τέτοια... ![]()

macedon
Οι προφητείες μπορούν να διακριθούν γενικά σε 2 κατηγορίες:
- σε προφητείες που δεν εκπληρώνονται ποτέ
- σε προφητείες που εκπληρώνονται πάντα
Οι προφητείες που εκπληρώνονται πάντα, και που σ'αυτές ανήκει η συντριπτική πλειοψηφία των "προφητειών" των χριστιανών (εκτός της ΚΔ), οφείλουν την "εκπλήρωσή τους" στην ίδια τη φύση τους, καθώς αυτές είναι:
- κατασκευασμένες προφητείες
- πλαστογραφημένες προφητείες
Στην Καινή Διαθήκη συναντιέται ένα άλλο είδος προφητειών που θα το αναλύσουμε αργότερα διεξοδικά και είναι οι "πετσοκομμένες" προφητείες. Αυτού του είδους οι προφητείες δεν έχουν καν σχέση με το αντικείμενο. Με άλλα λόγια, σε συγκεκριμένα γεγονότα της ΚΔ αποδίδεται μία "προφητεία" η οποία πολλές φορές δεν είναι καν προφητεία (μπορεί να είναι άσμα, ύμνος, κτλ.) ενώ πάντοτε χρησιμοποιείται ένα απόσπασμα του κειμένου (συνήθως 1-2 σειρές) η οποία, εφαρμόζοντας τη "θεωρία-λάστιχο" γίνεται προσπάθεια να αποδοθεί στο συγκεκριμένο περιγραφόμενο συμβάν. Κλασικό παράδειγμα της περίπτωσης αυτής είναι η προφητεία του Ζαχαρία που αναφέρεται στην είσοδο του βασιλιά του Ισραήλ πάνω σ' ένα πουλάρι. Ενώ ολόκληρη η προφητεία εκτείνεται σε 14 κεφάλαια, οι χριστιανοί απομονώνουν απ'όλο αυτό το κείμενο μόνο 1 σειρά (συγκεκριμένα το στίχο 9 του κεφαλαίου 9), πετούν την υπόλοιπη προφητεία και την αποδίδουν στον Ιησού. Φυσικά η προφητεία, με τον τρόπο αυτό, εκπληρώνεται σε κάθε πρόσωπο που θα έμπαινε στην Ιερουσαλήμ καβάλα σ' ένα πουλάρι (και σίγουρα από την εποχή του Ζαχαρία θα είχαν υπάρξει εκατοντάδες τέτοιοι, περιλαμβανομένου και του Ιησού). Δυστυχώς για τους χριστιανούς, κανείς απ'αυτούς δεν εκπλήρωσε την προφητεία, η οποία όπως είπαμε εκτείνεται σε 14 ολόκληρα κεφάλαια.
Τέλος, ένα άλλο είδος, που το καθιερώνει ο Ματθαίος, είναι οι "ανύπαρκτες προφητείες". Προφητείες δηλαδή που αναφέρονται από το Ματθαίο αλλά που δεν υπάρχουν και ούτε τις γνωρίζει κανείς, τώρα ή τότε. Κλασικό παράδειγμα η προφητεία περί "Ναζωραίου"(*), η οποία δεν υπάρχει, δεν την ξέρει κανείς και την εφευρίσκει ο Ματθαίος για να εξυπηρετήσει το σενάριό του.
Συμπερασματικά, δεν μπορεί να βρει κανείς προφητεία με συγκεκριμένο περιεχόμενο που να εκπληρώνεται. Οι προφητείες που (κατά τους χριστιανούς) εκπληρώνονται είναι είτε πλαστογραφημένες είτε κατασκευασμένες είτε ερμηνευόμενες στο όριο της αλλοίωσης και της διαστροφής.
Στα επόμενα θα δούμε κάθε είδος των προφητειών και κατόπιν θα πιάσουμε τις ίδιες τις προφητείες, η λεπτομερής εξέταση των οποίων θα αποδείξει το μέγεθος της απάτης που συναντάμε τόσο μέσα στα ευαγγέλια όσο και αργότερα στη χριστιανική "προφητολογία".
(*) Να σημειώσουμε εδώ πως το προσωνύμιο "Ναζωραίος" είναι επίσης λάθος, για κάποιον που υποτίθεται ότι γεννήθηκε στη Βηθλεέμ, καθώς ο τοπικός προσδιορισμός στο όνομα κάποιου, καθόριζε τον τόπο γέννησης (που ήταν σταθερός) και όχι τον τόπο κατοικίας (που μπορούσε να αλλάζει συνεχώς). Μια λεπτομέρεια που (μεταξύ άλλων) φαίνεται να αγνοούν οι ανώνυμοι ευαγγελιστές.

macedon
quote:quote:Διερωτάμαι εδώ τι να θελει ο Ησίοδος...
Φθόνος, φάουλ-στόμα,Edited by - Αίολος on 25/09/2010 19:57:56
ισα ισα, ο Ησιοδος εδω οχι μονο διατυπωνει μια προφητεια αλλα μια εσχατολογικη προφητεια...
μας λεει δηλαδη οτι ο Διας θα εξολοθρευσει με πονους το δικο μας γενος οταν αρχισουν να γεννιονται παιδια με ασπρους κροταφους (συμβολισμος που σημαινει παιδια χωρις ζωτικη ορμη και ενδιαφερον για ζωη, ισως παιδια εκφυλισμενων βιολογικα γονεων απο χρηση αποκλειστικα μεταλλαγμενων τροφιμων;) και αφου πρωτα εχει κυριαρχησει γενικευμενη παρακμη, αντιστροφη των αξιων και επικρατηση των αδικων και των φαυλων...
η εσχατολογικη προφητεια του Ησιοδου για τελος του κυκλου μας αφου πρωτα επικρατησουν οι αρνητικες αξιες ειναι στο ιδιο μηκος με την ινδικη παραδοση περι Καλι Γιουγκα και Καλκι, με τις παραδοσεις των Χοπι αλλα και με τις παραδοσεις των Σιβυλλων της ρωμαικης εποχης..
quote:
dimitris2quote:
Η προφητεία είναι φυσιολογική ανθρώπινη λειτουργία που συλλαμβάνεται από τον ανθρώπινο και απλό εγκέφαλο της Πυθίας, του Κοσμά, του Παισίου κλπ.Ο,τι πεις αφεντικό. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι μία ανύπαρκτη ανθρώπινη λειτουργία που λειτουργεί θαυμάσια προς την κατεύθυνση της χειραγώγησης των αφελών πιστών των θρησκειών που θεωρούν πως ο θεός μιλάει μέσω κάποιων "εκλεκτών". Η διάψευση όλων των προφητειών με συγκεκριμένο περιεχόμενο αποδεικνύει το παραπάνω.
Τα ίδια έλεγαν πριν λίγα χρόνια για την αύρα οι ορθολογιστές επιστήμονες μέχρι που τη φωτογραφήσανε και τους την πέταξαν στα μούτρα.
Και τον Βίλχεμ Ραιχ με ένα κάρο πτυχία τον έκλεισαν μέσα οι επιστήμονες και κυνήγησαν τους ογονοθεραπευτές γιατί τι θα έκαναν οι φαρμακοβιομηχανίες αφού θεραπεύει ακόμη και τον καρκίνο;
Τι σημαίνει επιστήμονας στην σημερινή εποχή είναι ανάξιο λόγου να γράψω και δεν μιλώ για τους ηθικούς.
Κάπου θα πρέπει και ο απλός άνθρωπος να αμύνεται από ορισμένους "επιστήμονες".
Edited by - dimitris2 on 26/09/2010 13:09:42
quote:
Οι προφητείες μπορούν να διακριθούν γενικά σε 2 κατηγορίες:- σε προφητείες που δεν εκπληρώνονται ποτέ
- σε προφητείες που εκπληρώνονται πάνταΟι προφητείες που εκπληρώνονται πάντα, και που σ'αυτές ανήκει η συντριπτική πλειοψηφία των "προφητειών" των χριστιανών (εκτός της ΚΔ), οφείλουν την "εκπλήρωσή τους" στην ίδια τη φύση τους, καθώς αυτές είναι:
- κατασκευασμένες προφητείες
- πλαστογραφημένες προφητείες
ποιος υπογραφει αυτο το κειμενο που ανεβασες;

macedon
quote:
Τα ίδια έλεγαν πριν λίγα χρόνια για την αύρα οι ορθολογιστές επιστήμονες μέχρι που τη φωτογραφήσανε και τους την πέταξαν στα μούτρα.
ΛΑΘΟΣ!Η φωτογραφια Κιρλιαν δεν απεικονιζει την αυρα!
Τιποτα δεν καταφεραν να πεταξουν στα μουτρα των επιστημονων,η αυρα εχει απομυθοποιηθει πλεον ΚΑΙ αυτη.

The plural of anecdote is not data.
http://www.skepdic.gr/entries/Kapa/kirlian.htm
«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen