- Η ΠΛΑΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Γυρίζοντας σπίτι του μια μέρα ένας ραβίνος τσάκωσε ένα πουλί και σκεφτόταν πώς θα το μαγειρέψει για να το φάει. Όμως το πουλί του μίλησε με ανθρώπινη φωνή και του είπε: "Ούτε καν να το σκεφτείς!". Ο ραβίνος τα 'χασε που ένα πουλί μπορούσε να μιλήσει. "Δεν είμαι απλό πουλί", του είπε τότε εκείνο, "είμαι ραβίνος ανάμεσα στα πουλιά κι, αν με αφήσεις, θα σου δώσω τρεις πολύτιμες συμβουλές".
Ο ραβίνος σκέφτηκε ότι δεν συναντά κανείς πουλιά που μιλούν κάθε μέρα και ότι σίγουρα αυτό το πουλί θα πρέπει να ξέρει πολλά (πρώτο λάθος, γιατί η γνώση και η ομιλία δεν πάνε απαραίτητα πακέτο, δεν σημαίνει ότι όποιος λέει κάτι έχει απαραίτητα γνώσεις ούτε ότι όποιος έχει γνώσεις τις λέει κατ' ανάγκη). Κι έτσι, του υποσχέθηκε να το αφήσει ελεύθερο, αν αυτό του δώσει τις τρεις συμβουλές.
"Εντάξει", είπε το πουλί. "Νο 1: μην πιστεύεις ποτέ τις ανοησίες που σου λέει οποιοσδήποτε, ακόμη κι αν έχει φήμη, κύρος, δύναμη ή εξουσία. Αν κάποιος σου πει μια ανοησία, μην τον πιστέψεις". "Σύμφωνοι", είπε ο ραβίνος και το πουλί συνέχισε: "Νο 2: ό,τι κι αν κάνεις, ποτέ μην προσπαθήσεις να κάνεις το αδύνατο, γιατί θα αποτύχεις. Να έχεις επίγνωση του μέχρι πού μπορείς να φτάσεις". "Πολύ ωραία", είπε ο ραβίνος και το πουλί συνέχισε: "Νο 3: αν κάνεις κάτι σωστό, μη μετανιώσεις ποτέ". Και έτσι ο ραβίνος άφησε το πουλί χαρούμενος, επειδή σκεφτόταν ότι αυτές ήταν πράγματι τρεις σοφές συμβουλές και ότι θα μπορούσε να τις χρησιμοποιήσει στο κήρυγμα του Σαββάτου. Αποφάσισε να τις γράψει και στον τοίχο του σπιτιού του για να τις θυμάται πάντα.
Όμως το πουλί κάθισε στο κλαδί ενός δέντρου εκεί κοντά και γέλαγε, γέλαγε, γέλαγε περιπαιχτικά… "Τι συμβαίνει;" το ρώτησε ο ραβίνος. "Έχω στο στομάχι μου ένα πολύτιμο διαμάντι. Αν με είχες σκοτώσει για να με φας, τώρα το διαμάντι θα ήταν δικό σου". Ο ραβίνος θύμωσε, άφρισε, μετάνιωσε που άφησε το πουλί να του φύγει και έπιασε να σκαρφαλώσει το δέντρο για να το πιάσει. Ήταν όμως γέρος, δεν είχε ξανανεβεί σε δέντρο και το πουλί ήταν γρήγορο, πολύ γρήγορο. Κάθε φορά που ζύγωνε να το πιάσει, αυτό πέταγε όλο και πιο ψηλά. Στο τέλος, έφτασαν και οι δύο στην κορυφή του δέντρου, οπότε το πουλί πέταξε μακριά και ο ραβίνος κατάκοπος έπεσε κάτω και τσακίστηκε.
Ενώ κειτόταν μισοπεθαμένος στο έδαφος, τον πλησίασε το πουλί και του είπε: "Γιατί πίστεψες τις ανοησίες που σου είπα, ότι έχω ένα διαμάντι στο στομάχι μου; Και δεν φτάνει αυτό, προσπάθησες το αδύνατο, εσύ ένας γέρος άνθρωπος να ανεβείς στο δέντρο, τη στιγμή μάλιστα που δεν το είχες κάνει ποτέ πριν στη ζωή σου. Και μετάνιωσες που με άφησες ελεύθερο, ενώ είχες πράξει σωστά… δεν άκουσες πραγματικά καμία από τις τρεις συμβουλές μου".
Η γνώση δεν σημαίνει τίποτα αν δεν γίνει προσωπικό βίωμα, αν δεν μεταστοιχειωθεί σε σοφία. Ο άνθρωπος είναι όπως ο αλχημιστικός στατήρας που μεταστοιχειώνει τη material prima της γνώσης στο χρυσό της (προσωπικής του) σοφίας. Και δεν ξέρω πόσο ωφελεί εντέλει να μένει κανείς παγιωμένος σε μια διδασκαλία, όσο σοφή κι αν είναι, όταν το ταξίδι προς τη φώτιση έχει να κάνει με το πώς να εγκαταλείψουμε τις προσκολλήσεις μας, πώς να επιστρέψουμε στη ροή και να μη μείνουμε στην κατάσταση του πάγου, πώς να γίνουμε ξανά τρεχούμενο νερό…
Με αγάπη,
Unseen
***** Συγχώρεση. Αγάπη. Ευλογία. *****
quote:
Ποτέ μου δεν πίστεψα ότι όλα αυτά τα εκατοντάδες βιβλία που ασχολούνται με τον εσωτερισμό, με τα ωραία βαθυστόχαστα λόγια ,αλλά και εξίσου δύσκολα στην κατανόηση τους θα καταφέρουν να ξυπνήσουν τον άνθρωπο από την άγνοια του .
Για να αφυπνιστεί ένας άνθρωπος και να φύγει από την άγνοια του πιστεύω πως θα πρέπει ο ίδιος να επιτρέψει αυτήν την "δραπέτευση" του.
Μπορεί να έχει διαβάσει 1000 βιβλία αλλά να παραμένει μέσα σ' αυτήν.
Δεν έχει σημασία το κατά πόσο θα απομνημονεύσεις ένα βιβλίο, στο κατά πόσο θα μάθεις τους ορισμούς που αυτό περιέχει κι αν θα τους θυμάσαι αν δεν έχεις κατανοήσει αυτό που διαβάζεις.
Η ανάγνωση είναι πολύ ευκολότερη, μπορείς να διαβάσεις τόσες πολλές πληροφορίες και να τις μάθεις χωρίς να τις επεξεργαστείς, χωρίς να εμβαθύνεις στο νόημα τους και χωρίς να αναζητήσεις την χρησιμότητα τους στην ζωή σου.
Σχετικά με τους ανθρώπους που μπορεί να έχουν μάθει μια ολόκληρη βιβλιοθήκη αλλά να μένει σε μια επιφανειακή γνώση, πιστεύω πως είναι ένα φαινόμενο που είναι σύνηθες.
Οι γνώσεις που θα αποκομίσεις διαβάζοντας έναν Χ αριθμό βιβλίων λογικά θα πρέπει να σε ωφελούν ως άνθρωπο, να σε κάνουν να διευρύνεις τους νοητικούς σου ορίζοντες και να σε οδηγούν προς την εξέλιξη σου.
Το να μαθαίνεις για να εντυπωσιάσεις ή για να κομπάζεις πιστεύω πως είναι μια διαδικασία ανούσια γιατί τροφοδοτείς περισσότερο κάποιες δικές σου ανασφάλειες, κάποιες δικές σου φοβίες οπότε χάνεις τα πιθανά οφέλη που θα αποκόμιζες.
quote:
Βλέπεις φίλε μου oros777 ακόμα προσπαθώ να υπερπηδήσω ένα μεγάλο εμπόδιο για να καταφέρω να αποβάλω την άγνοια από μέσα μου ,τον ίδιο μου τον νου και όλα αυτά τα βουνά που σηκώνει μπροστά μου ,που με κάνει πολλές φορές και αναρωτιέμαι, το πόσο αληθινός μπορεί να είμαι και εγώ ο ίδιος .
Τουλάχιστον εσύ αντιλαμβάνεσαι ότι ο παράγοντας που σου βάζει εμπόδια είναι ο ίδιος σου ο νους!
Πόσοι άνθρωποι αγνοούν ότι τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν είναι δικά τους δημιουργήματα? ![]()

In anticipation of my resurrection...
Αγαπητέ φίλε elo
Ευχαριστώ για το καλά σου λόγια.
quote:
«Μην πιστεύετε κάτι επειδή σας το φανερώνουν κάποια παλιά χειρόγραφα, μην πιστεύετε κάτι επειδή είναι το εθνικό σας πιστεύω, μην πιστεύετε κάτι που σας ανάγκασαν να πιστεύετε στην παιδική σας ηλικία. Αλλά καθίστε κάτω και συλλογιστείτε τα όλα, ένα ,ένα κι αφού τα αναλύσετε έτσι και βρείτε κάτι που θα ωφελήσει τους πάντες, τότε πιστέψτε το, ζήστε σύμφωνα με αυτό, και βοηθήστε άλλους να ζήσουν σύμφωνα με αυτό»
Θα ήθελα να παραθέσω με την σειρά μου ένα μικρό απόσπασμα παρόμοιο νοηματικά με αυτό το «πολύ σοφό (όπως αναφέρεις) του Βιβεκανάντα».
---------------------------
O ΚΥΡΙOΣ ΒOΥΔΔΑΣ ΕΙΠΕ:
Ότι δεν πρέπει να πιστεύουμε σε κάτι που ειπώθηκε απλώς επειδή ειπώθηκε· ούτε στις παραδόσεις επειδή κληρονομήθηκαν από την αρχαιότητα· ούτε στις φήμες σαν φήμες· ούτε σε κείμενα σοφών επειδή γράφτηκαν από σοφούς· ούτε σε φαντασίες που υποψιαζόμαστε ότι τις εμπνευσθήκαμε από κάποιο Ντέβα (δηλαδή σε υποτιθέμενη πνευματική έμπνευση)· ούτε σε συμπεράσματα που προέκυψαν από κάποια τυχαία παραδοχή που κάναμε· ούτε σε ό,τι φαίνεται να είναι αναλογικά αναγκαίο· ούτε σε ό,τι βασίζεται στην απλή αυθεντία των εκπαιδευτών ή των δασκάλων μας. Όμως οφείλουμε να πιστέψουμε όταν το κείμενο, το δόγμα, το απόφθεγμα επικυρώνεται από τη λογική και τη συνείδησή μας. “Γιαυτό”, καταλήγει, “σας δίδαξα να μην πιστεύετε απλώς και μόνο επειδή ακούσατε, όταν όμως πιστέψετε συνειδητά, τότε να δράσετε με συνέπεια και χωρίς περιορισμούς.”
(Μυστική Δοξασία, Τόμ. ΙΙΙ, σελ. 401)
(Από το βιβλίο «Μύηση Ανθρώπινη και Ηλιακή»).
---------------------------------
Σε χαιρετώ φιλικά καλημέρα
Γνώθι σαυτόν
Καλή μου Unseen πολύ διδακτική η ιστορία που μας έγραψες .
Πολλές φορές αυτές η μικρές (ιστορίες) μπορούν να μας προσφέρουνε περισσότερη σοφία από το να κάτσουμε και να διαβάσουμε δέκα βιβλία .
Φίλε μου oros777 δεν είναι τυχαίο ότι στα σανσκριτικά το όνομα "Βούδας" σημαίνει «Αυτός που Έχει Ξυπνήσει» και αναφέρεται σε οποιονδήποτε έχει ξυπνήσει από τον ύπνο της άγνοιας και έχει απελευθερωθεί από το όνειρο της απατηλής εμφάνισης .
Φιλαράκια σας ευχαριστώ πολύ .

Αγνοια της Αλήθειας
Γνώση της Αλήθειας
Α-λήθεια... Μάλλον είμαστε Α-μνησιακοί, παρά Πλάνητες αυτής ή Ά-γνωμοι.
Εν οίδα, ότι ουδέν οίδα.
+
Γνώθι σεαυτόν.
Γνώρισε τον εαυτό σου, επειδή γνωρίζεις τίποτα (γι' αυτόν και γύρω από αυτόν) και γιατί μέσα σου κατέχεις αυτό που δεν θυμάσαι (λήθη).
Καμιά εικόνα γι' αυτό; Μπλέχτηκα στη δίνη των λέξεων και των φερόντων τους.
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo
quote:
Odysseus nemo_-Γνώρισε τον εαυτό σου, επειδή γνωρίζεις τίποτα (γι' αυτόν και γύρω από αυτόν) και γιατί μέσα σου κατέχεις αυτό που δεν θυμάσαι (λήθη).
Μα αυτό είναι η ομορφιά όλων αυτόν που γράφεις .
Το να καταφέρουμε να ζωντανέψουμε αυτές τις αρχέτυπες σκέψεις (λέξεις) που υπάρχουν μέσα μας και να τις κάνουμε ζωντανές εικόνες που θα μας κατευθύνουν μακριά από την λήθη που βρισκόμαστε .

quote:quote:
Odysseus nemo_-Γνώρισε τον εαυτό σου, επειδή γνωρίζεις τίποτα (γι' αυτόν και γύρω από αυτόν) και γιατί μέσα σου κατέχεις αυτό που δεν θυμάσαι (λήθη).Μα αυτό είναι η ομορφιά όλων αυτόν που γράφεις .
Το να καταφέρουμε να ζωντανέψουμε αυτές τις αρχέτυπες σκέψεις (λέξεις) που υπάρχουν μέσα μας και να τις κάνουμε ζωντανές εικόνες που θα μας κατευθύνουν μακριά από την λήθη που βρισκόμαστε .
Για αυτό πρέπει να βρεθεί η ΠΥΘΙΑ!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
el.elyon-Για αυτό πρέπει να βρεθεί η ΠΥΘΙΑ!
Αυτήν την ώρα φίλε μου η Πυθία κάνει τρέλες μαζί με τον Μωυσή στο Super Paradise της Μυκόνου …..

είναι ... Η ΑΛΗΘΕΙΑ....
και να σου πώ...ακόμα δεν έχω πολυ-καταλάβει
εάν είναι όμως να το προσεγγίσω το θέμα ...ας το κάνω από την άλλη πλευρά..
της ΑΛΗΘΕΙΑΣ...
κατ αρχής θεωρώ ότι όλα στο Σύμπαν (το οποίο δεν είναι ούτε άνθρωπος ούτε θεός) είναι ζωντανά... (και γιατί όχι) ακόμα και οι ιδέες.. και πρέπει να επιβιώσουν να έχουν ενέργεια...
ένα από τα τρικ - πλάνη που μία ιδέα χρησιμοποιεί για να επιβιώσει ... και να υπερισχύσει έναντι των άλλων ιδεών .. είναι να γίνει "πιστεύω"
γιατί τα πιστεύω μας τα υπερασπιζόμαστε ....και μάλιστα προσπαθούμε να πείσουμε τους άλλους να τα μοιραστούν μαζί μας... γιατί είναι φυσικά "ποιο αληθινά" - easy life για ιδέες...
"είναι το πιστεύω μου" .. λέμε .... και συγχρόνως ενθαρρύνουμε την πεποίθηση ότι τελικά ίσως υπάρχει ένας! .....Αληθινός εαυτός κάπου .. "στο βάθος"
και εδώ είναι ή πλάνη κατά την γνώμη μου...
θα μπορούσαμε άραγε ....να δεχτούμε ότι ο Νούς μας είναι μια πολυπλοκότητα που παίρνει μέρος σε ένα παιχνίδι ροής και πολέμου ιδεών ..... και ότι δεν είμαστε τίποτα περισσότερο από πιόνια σε ένα παιχνίδι εξέλιξης ...
ή ότι είμαστε μια συνειδητή οντότητα που μπορούμε να σταθούμε έξω από όλα αυτή την ροή εξέλιξη .. και ότι μπορούμε να την κατευθήνουμε.... (επιλέγοντας πάντα τις σωστές ιδέες... που τυχαίνει να είναι πάντα μεταφρασμένες στα Ελληνικά .. ωω.. τι τύχη ... ή απόκρυφη ιστορία και γνώση του κόσμου...σε 5 τόμους στο κοντινό σας βιβλιοπωλείο)...![]()
ο Νους όπως λέει ο αγαπητός Πλάτωνας παραπάνω.. είναι ταυτισμένος συνεχώς με το ευχάριστο ... και το shopping (όπως ξέρουμε όλοι μας) είναι ευχάριστό....
αλλά γιατί μωρέ ,να αγοράσεις μόνο 5 τόμους...![]()
και αυτό...

"τις παλιές ημέρες οι άνθρωποι δεν είχαν εκπαίδευση . Όλη ή σοφία και ή γνώση ερχόταν σε αυτούς από τα όνειρα."
τις παλιές (καλές..?) ημέρες οι άνθρωποι δεν λέγανε "έχω μια ιδέα" αλλά "οι θεοί μου στείλανε αυτή την ιδέα ....."
και αυτό είναι σημαντικό κατά την γνώμη μου .... ένα θέλουμε να καταλάβουμε την σχέση
που είχαν οι αρχαίοι (ήταν κάποτε και αυτοί Εσώπουλα) .. με τις ιδέες ... από "αληθινούς" όμως (για αυτούς) θεούς...
που τους συναντούσαν στον ονειρόκοσμο ... (ίσως...και...με την βοήθεια .. εν-θεογενών ουσιών) ...
όνειρα όμως ...μοναδικά για τον καθένα .... (όπως και σήμερα άλλωστε)
όπου μπορείς να τα βάλεις σε δοκιμασία (όπως συνεχίζει ή υπογραφή του elo)
γιατί έτσι μετράς την δύναμη σου....
που έμενα προσωπικά (σαν μαγόπουλο ) - η δύναμη - είναι το μόνο πραγματικό ή αληθινό (εάν θέλετε) σε όλη αυτή την ιστορία που ονομάζεται Εσω-
που σε αντίθεση με αυτό που μερικοί ονομάζουν "Αλήθεια" δεν μπορείς να την αμφισβητήσεις
Γιώργος![]()
τίποτα δεν είναι αληθινό ... όλα επιτρέπονται...![]()
Υ.Γ φίλε elo .. απο που την έχει πάρει την υπογραφή σου...
Edited by - Γιώργος on 14/07/2007 04:10:22
quote:
-κατ αρχής θεωρώ ότι όλα στο Σύμπαν (το οποίο δεν είναι ούτε άνθρωπος ούτε θεός) είναι ζωντανά... (και γιατί όχι) ακόμα και οι ιδέες.. και πρέπει να επιβιώσουν να έχουν ενέργεια...
-θα μπορούσαμε άραγε ....να δεχτούμε ότι ο Νούς μας είναι μια πολυπλοκότητα που παίρνει μέρος σε ένα παιχνίδι ροής και πολέμου ιδεών ..... και ότι δεν είμαστε τίποτα περισσότερο από πιόνια σε ένα παιχνίδι εξέλιξης ...
Γιώργο βλέπεις καμία ομοιότητα σε αυτά τα δυο αποσπάσματα που έχεις γράψει ;
Σύμπαν ,άνθρωπος (νους) =πολυπλοκότητα .
quote:
ένα από τα τρικ - πλάνη που μία ιδέα χρησιμοποιεί για να επιβιώσει ... και να υπερισχύσει έναντι των άλλων ιδεών .. είναι να γίνει "πιστεύω"
γιατί τα πιστεύω μας τα υπερασπιζόμαστε ....και μάλιστα προσπαθούμε να πείσουμε τους άλλους να τα μοιραστούν μαζί μας... γιατί είναι φυσικά "ποιο αληθινά" - easy life για ιδέες...
ο Νους όπως λέει ο αγαπητός Πλάτωνας παραπάνω.. είναι ταυτισμένος συνεχώς με το ευχάριστο ... και το shopping (όπως ξέρουμε όλοι μας) είναι ευχάριστό....
Αναρωτιέμαι πολλές φορές μήπως αυτό που λέμε πιστεύω ( προσωπική μας αλήθεια ) ,δεν είναι παρά ένας δρόμος που καθώς τον περπατάμε ερχόμαστε αντιμέτωποι με δεκάδες αρχέτυπες εικόνες που υπάρχουν μέσα στο ασυνείδητο του νου .
Τώρα το κατά πόσο η κάθε εικόνα που αντικρίζουμε θα καταφέρει να μας κρατήσει στάσιμους σε ένα πιστεύω ή να μας φανέρωση μια καινούρια εικόνα μέσα από το ασυνείδητο μας ,εξαρτάται από πού θα βάλουμε την ζυγαριά να γέρνει .
Αριστερά (πνεύμα) ,δεξιά (ύλη) ή στην μέση (πνεύμα και ύλη) .
Προσωπικά έχω επιλέξει την μέση ….συνειδητό και ασυνείδητο .
quote:
γιατί έτσι μετράς την δύναμη σου....
που έμενα προσωπικά (σαν μαγόπουλο ) - η δύναμη - είναι το μόνο πραγματικό ή αληθινό (εάν θέλετε) σε όλη αυτή την ιστορία που ονομάζεται Εσω-
Το θέμα είναι φίλε μου από πού λαμβάνουμε αυτήν την δύναμη ;
Άραγε μπορεί κανείς μας να απαντήσει με σιγουριά ;
quote:
Υ.Γ φίλε elo .. από που την έχει πάρει την υπογραφή σου...
Από ένα ινδιάνικο (σοφό) γνωμικό .

quote:
Το θέμα είναι φίλε μου από πού λαμβάνουμε αυτήν την δύναμη ;
Άραγε μπορεί κανείς μας να απαντήσει με σιγουριά ;
με απόλυτη σιγουριά όχι ... αλλά "my best bet" ... είναι ..
διαβάζοντας το παρακάτω αξιόλογο άρθρο "Το Σύμπαν δημιουργήθηκε μόνο του!"
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=7879&whichpage=4&ARCHIVE=
quote:
Ο καλύτερος τρόπος για να σκεφτεί κανείς επάνω σ' αυτά τα ζητήματα είναι, ότι στην κβαντομηχανική συνδυάζονται πολλές πιθανότητες μαζί για να σχηματίσουν ένα αμάλγαμα και πως η παρούσα κατάσταση του σύμπαντος έχει προκύψει από όλες τις πιθανές παρελθοντικές του ιστορίες, που έχουν αναμειχθεί σε ένα τέτοιο αμάλγαμα, δίνοντάς μας αυτό που παρατηρούμε. Έτσι εάν σκεφτούμε για το σύμπαν με το πρίσμα αυτών των πολλαπλών ιστοριών του, θα πρέπει προφανώς να περιοριστούμε σε εκείνες τις ιστορίες που επέτρεψαν να υπάρξει ζωή και παρατηρητές, επειδή σ' αυτό ακριβώς το σύμπαν είναι που ζούμε.
εαν το καλο σκεφτείς .....και ο Σωκράτης με το «Εν οίδα ότι ουδέν οίδα» ....για τον 'παρατηρητή" δεν μιλάει ? ![]()
Γιώργος![]()
Once is happenstance, twice is coincidence, thrice is enemy action ......συμβουλές του θείου Γιώργου στα νέα μαγόπουλα..![]()
1.Η ηλικια της γης
--------------------
Απο την ΠΔ προκυπτει οτι η γη εχει ηλικια κατι χιλιαδων ετων ενω απο την επιστημη εκατομμυριων ετων(γεωλογια και αστροφυσικη)
Παρακαλουνται αστροφυσικοι και γεωλογοι του φορουμ να το αναλυσουν.
2.Η προελευση του ανθρωπου και της ζωης εν γενει.
-----------------------------------------
ΠΔ.Δημιουργια κατ εικονα και ομοιωση ενος ζευγους απο το οποιο προηλθαν οι αλλοι ανθρωποι (α καπου μπλεκουν και οι Νεφιλιμ που ηταν εκπεσσοντες αγγελοι που παντρευτηκαν ανθρωπινες γυναικες μαλλον απογονους των Αδαμ και Ευα,που αν δεχτουμε οτι ηταν οι γονεις τους πρπεπει να εγινε αιμομικτικος χαμος -δεν στεκει γενετικα θα εκφυλιζονταν το γενος των ανθρωπων).
Επιστημη:Εξελιξη.Απο ανοργανη υλη προερχεται η οργανικη.Απο αναγωγικο περιβαλον με την ενεργεια ηλεκτρικων εκκενωσεων προερχονται οι πρωτες αρχεγονες οργανικες ενωσεις δομικοι λιθοι των πρωτεινων,λιπιδιων και νουκλεικων οξεων (αμινοξεα,νουκλεοτιδια,οργανικα οξεα,γλυκερινη).Με εξελικτικα σταδια δημιουργουνται νεα ειδη,άλλα χανονται και αλλα επιβιωνουν και εξελισσονται.Απο απλες μορφες ζωης μονοκυτταριες και αναεροβιες φτανουμε σε αεροβιους οργανισμους (που αλλαξαν και την ατμοσφαιρα της γης απο αναγωγικη σε οξειδωτικη),αρχικα μονοκυτταρους κατοπιν δε πολυκυτταριους.
3.Προθεσεις του θεου-δημιουργου
-------------------------------
ΠΔ.Σχεδιο για την σωτηρια του κοσμου
ΠΔ.Σχεδιο αγνωστο.Ολα δειχνουν τυχαια εξελιξη.Δεν αποδεικνυεται η υπαρξη θεου ουτε αποκλειεται.
Πληρης ομως αντιφαση με Π.Δ. κυριως αν ερμηνευτει κυριολεκτικα.
Και η αποψη μου οτι οι θρησκοληπτοι καιγονται να βγαλουν τους επιστημονες λαθος και γελοιοποιουνται διαρκως,ειναι εντος θεματος εφοσον ο δημιουργισμος προερχεται απο μια ομαδα θρησκοληπτων των ΗΠΑ που διαστρεβλωνοντας στοιχεια,παρερμηνευοντας την κβαντομηχανικη και με διαφορα αλλα τεχνασματα προσπαθουν να στριμωξουν την αληθεια στις θρησκευτικες τους δοξασιες.Μια ακρως προβληματικη συλλογιστικη.Οποιος ξεκιναει μια ερευνα με στοχο να δικαιολογησει τις θρησκευτικες του δοξασιες,δεν εχει στοχο την αληθεια αλλα την θρησκευτικη απολογητικη.
quote:
τι είναι το Decay of Light Speed (αν κατάλαβα καλά, κάποιοι υποστηρίζουν ότι η ταχύτητα του φωτός μικραίνει με τον καιρό)
Η ιστοσελίδα του Setterfield, που υποστηρίζει τα παραπάνω είναι η εξής : http://www.setterfield.org/
Ιδού και ο αντίλογος : http://www.talkorigins.org/indexcc/CE/CE411.html
http://www.talkorigins.org/faqs/c-decay.html
Αλλά μου φαίνεται ότι έχουμε να κάνουμε με άλλη μια περίπτωση αυτού που λέει και η medtech :
quote:
Οποιος ξεκιναει μια ερευνα με στοχο να δικαιολογησει τις θρησκευτικες του δοξασιες,δεν εχει στοχο την αληθεια αλλα την θρησκευτικη απολογητικη.
Πάντως, έχεις δίκιο, WWalker, ότι ένας φυσικός είναι απαραίτητος στο σημείο αυτό, ίσως για να μας το εξηγήσει με πιο απλά λόγια...![]()

Edited by - durden_alie on 10/01/2006 19:20:09
quote:
1.Η ηλικια της γης
--------------------
Απο την ΠΔ προκυπτει οτι η γη εχει ηλικια κατι χιλιαδων ετων ενω απο την επιστημη εκατομμυριων ετων(γεωλογια και αστροφυσικη)
Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό.
Βέβαια αν πάρεις κυριολεκτικά αυτό που λέει ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε σε 7 ημέρες και προσθέσεις και την γενεολογική χρονολογήση που προκύπτει από τις διαδοχικές γενεές μετά Αδάμ έχουμε όντως ένα νούμερο από κτίσεως κόσμου που προσεγγίζει το 5500 π.Χ !
Το θέμα είναι ότι εδώ η Γένεση κάνει ήδη 2 λάθη.
Αποκλείεται ο άνθρωπος να δημιουργήθηκε πριν 7000 χρόνια.
Έχουν βρεθεί σκελετοί πρωτόγογων ανθρώπων με ηλικία δεκάδων και εκατοντάδων χιλιάδων χρόνων.
Επίσης αποκλείεται και είναι εντελώς αστείο να λέμε ότι ο κόσμος και η Γη δημιουργήθηκε πριν από 7000 χρόνια.
Και αυτό λόγω και των πανάρχαιων αρχαιολογικών ευρημάτων αλλά και της ραδιοχρονολόγησης των ορυκτών, την πυρηνική φυσική, την αστροφυσική κλπ. Εκτός και αν ο Θεός άλλαξε τόσο πολύ τους φυσικούς νόμους στην αρχή του σύμπαντος και ακόμα τους αλλάζει με σκοπό να ξεγελάσει τους επιστήμονες του 20ου και 21ου αιώνα (για άγνωστο λόγο) και να φαίνεται ότι ο κόσμος έχει ηλικία δισεκατομμυρίων χρόνων αντί χιλιάδων ετών!!! Την τελευταία συλογιστική την θεωρώ εντελώς γελοία διότι όπως έχει αποδειχθεί οι φυσικοί νόμοι ισχύουν το ίδιο παντού μέσα στο χωροχρονικό σύμπαν εκτός ίσως από τα κέντρα των μαύρων τρυπών και τα πρώτα δευτερόλεπτα της δημιουργίας του σύμπαντος, όπου οι επιστήμονες θεωρούν ότι οι φυσικοί νόμοι καταρρέουν σε αυτές τις 2 σπάνιες περιπτώσεις.

Ε.Ο. Ανδρομέδιος ]+[ http://andromedios.blogspot.com
Επίσης άλλο είναι η δημιουργία του ανθρώπου κατά την διάρκεια της γεννήσεως του κόσμου και άλλο είναι το σημείο που εμφανίζετε ο ΑΔΑΜ και ΕΥΑ.
Επίσης πρέπει να ξέρουμε ότι σύμφωνα με την βίβλο ο χρόνος για τον ΑΔΑΜ και την ΕΥΑ άρχισε να μετράει μετά την πτώση.
Δεν γνωρίζουμε πόσες χιλιάδες χρόνια ήταν εντός του παράδεισου πριν την πτώση καθώς σύμφωνα με την βίβλο δεν υπήρχε χρόνος για αυτούς μέχρι τότε διότι δεν τον είχαν ανάγκη.
Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι πολλά από τα ερωτήματα μας ίσως απαντηθούν
ΕΔΩ-Δημήτρης ![]()

Η πεταλούδα άμα καεί
στην φλόγα που τσαρέσει,
που να τα βρει άλλα φτερά
σάλλη φωτιά να πέσει
Edited by - rizitis on 10/01/2006 21:39:53
quote:
1.Η ηλικια της γης
--------------------
Παρακαλουνται αστροφυσικοι και γεωλογοι του φορουμ να το αναλυσουν.
Από την βίβλο δεν προκύπτει ότι ο κόσμος είναι 7000 χρόνων, προκύπτει ότι ο εκπεσών άνθρωπος εμφανίστηκε στον κόσμο πριν 7000 χρόνια.
Και γενικότερα συμφωνώ με αυτό, γιατί πριν από το 5500 πΧ δύσκολα βρίσκεις πολιτισμό, παρά ομαδικές κατοικίες και άλλα τέτοια προιστορικά.
Εκτός κι αν θεωρήσουμε πως μιλάμε για 7000 χρόνια + άλλες 6-7 μέρες για την δημιουργία, κρίνοντας πως η αφήγηση σχετικά με μια "ημέρα" στην Γένεση αντιστοιχεί σε 24άωρο, όταν:
α) Ο άνθρωπος δεν υπήρχε την πρώτη ημέρα ώστε αυτή να συμβαδίζει με τα σταθμά του (24 ώρες).
β) Ο Απ. Πέτρος μας αναφέρει ήδη μέσα στις επιστολές του πως μια μέρα για τον Θεό είναι σαν χίλια χρόνια, και χίλια χρόνια σαν μια ημέρα (δεν εννοεί 1 ημέρα -> 1000 χρόνια, αλλά ότι για τον Θεό δεν ισχύει η δική μας αντίληψη του χρόνου).
και άλλα, αλλά ας μην τα αναλύσουμε εδώ γιατί είναι θεολογικά και όχι βάσει της επιστήμης.
quote:
2.Η προελευση του ανθρωπου και της ζωης εν γενει.
-----------------------------------------
ΠΔ.Δημιουργια κατ εικονα και ομοιωση ενος ζευγους απο το οποιο προηλθαν οι αλλοι ανθρωποι (α καπου μπλεκουν και οι Νεφιλιμ που ηταν εκπεσσοντες αγγελοι που παντρευτηκαν ανθρωπινες γυναικες μαλλον απογονους των Αδαμ και Ευα,που αν δεχτουμε οτι ηταν οι γονεις τους πρπεπει να εγινε αιμομικτικος χαμος -δεν στεκει γενετικα θα εκφυλιζονταν το γενος των ανθρωπων).
Επιστημη:Εξελιξη.Απο ανοργανη υλη προερχεται η οργανικη.Απο αναγωγικο περιβαλον με την ενεργεια ηλεκτρικων εκκενωσεων προερχονται οι πρωτες αρχεγονες οργανικες ενωσεις δομικοι λιθοι των πρωτεινων,λιπιδιων και νουκλεικων οξεων (αμινοξεα,νουκλεοτιδια,οργανικα οξεα,γλυκερινη).Με εξελικτικα σταδια δημιουργουνται νεα ειδη,άλλα χανονται και αλλα επιβιωνουν και εξελισσονται.Απο απλες μορφες ζωης μονοκυτταριες και αναεροβιες φτανουμε σε αεροβιους οργανισμους (που αλλαξαν και την ατμοσφαιρα της γης απο αναγωγικη σε οξειδωτικη),αρχικα μονοκυτταρους κατοπιν δε πολυκυτταριους.
Την εξέλιξη την μελετούμε εδώ αυτή την στιγμή, και έχουν εκφραστεί αρκετές ανησυχίες για το πόσο μπορεί να ευσταθεί.
Παρ'όλα αυτά, θα πρέπει κάποιος να εννοεί την γένεση εντελώς κυριολεκτικά, την στιγμή που μεγάλοι άνθρωποι/ιεράρχες της Εκκλησίας πιστεύουν ταυτοχρονα τόσο στην αφήγηση πίσω από την γένεση, όσο και στην θεωρία της καταγωγής του ανθρώπου μέσω εξέλιξης. Εντελώς πρόχειρα να αναφέρω το βαρύ πυροβολικό: Πάππας Ιωάννης Παύλος ΙΙ.
quote:
ΠΔ.Σχεδιο για την σωτηρια του κοσμου
ΠΔ.Σχεδιο αγνωστο.Ολα δειχνουν τυχαια εξελιξη.Δεν αποδεικνυεται η υπαρξη θεου ουτε αποκλειεται.
Το σχέδιο για την σωτηρία των ψυχών των ανθρώπων αφορά τον κόσμο σε επίπεδο προσωπικότητας και νοημάτων, όχι σε επίπεδο φυσικών νόμων.
Η επιστήμη πάλι δεν νομίζω ποτέ να μας πει κάτι αντίστοιχο ως σχέδιο δημιουργού.
quote:
Πληρης ομως αντιφαση με Π.Δ. κυριως αν ερμηνευτει κυριολεκτικα.
Και εγώ δεν νομίζω πως μιλάω συνέχεια κυριολεκτικά, συνέχεια χρησιμοποιώ λεκτικά σχήματα και παρομοιώσεις για να πω αυτό που θέλω.
Εκτός αυτού, η Βίβλος δεν είναι ούτε βιβλίο Φυσικής ούτε Ιστορίας, βιβλίο θρησκείας είναι, και αυτήν έχει σκοπό να εξυπηρετήσει.
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

quote:
Επίσης άλλο είναι η δημιουργία του ανθρώπου κατά την διάρκεια της γεννήσεως του κόσμου και άλλο είναι το σημείο που εμφανίζετε ο ΑΔΑΜ και ΕΥΑ.
Επίσης πρέπει να ξέρουμε ότι σύμφωνα με την βίβλο ο χρόνος για τον ΑΔΑΜ και την ΕΥΑ άρχισε να μετράει μετά την πτώση.
Κι αν θυμάμαι καλά ο Κάιν έλαβε την γυναίκα του πριν η αφήγηση αναφέρει πως η Εύα έκανε και άλλους γίους και κόρες μετά τον Κάιν και τον Άβελ...
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

quote:
Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι πολλά από τα ερωτήματα μας ίσως απαντηθούν
Είναι σίγουρο ή ίσως;
:)
![]()
![]()

Η πεταλούδα άμα καεί
στην φλόγα που τσαρέσει,
που να τα βρει άλλα φτερά
σάλλη φωτιά να πέσει
Παραδοξο πως ο επιστημονικος κοσμος δεχεται την θεωρια της εξελιξης.
Παραδοξο που εχουμε απολιθωματα που δειχνουν διαδοχικες μορφες ζωης.
Παραδοξο που το DNA και το RNA ειναι παροντα σε ολους τους ζωντες οργανισμους με την ιδια χημικη συσταση.
Παραδοξο που το DNA δεν ειναι σταθερο μοριο και υφισταται μεταλαξεις που κληρονομουνται.
Παραδοξο που το πειραμα του Miller που σας περιεγραψα ηταν πετυχημενο (μαλλον εβαλε ο Εξαποδω την ουρα του για να πετυχει και να κλονισει την θρησκευτικη σας πιστη)
Επισης ειναι τρομερα παραδοξο που η γη γυριζει γυρω απο τον ηλιο (μαλλον ο Εξαποδω εβαλε και εδω την ουρα του για να διαψευσει τους απεσταλμενους του Κυριου και να μειωσει την εξουσια του θεου lol)
Ολα ειναι παραδοξα για τους θρησκευτικους απολογητες.
------------------------------------------------------------------
Μα αφου δεν μπορουμε να παρουμε κυριολεκτικα τα οσα λεει η ΠΔ για την Γεννεση γιατι να παρουμε κυριολεκτικα και οσα ολα μας λεει για το πως πρεπει να ζουμε την ζωη μας και οσα λεει περι "σωτηριας" των αμαρτωλων ανθρωπων -για να μην αναφερω τις αντιφασεις και τα ανατριχιαστικα εγκληματα που αναφερονται μεσα σε αυτη οπως και το γεγονος οτι παει να μας φορτωσει ως εκλεκτο λαο τους εβραιους (μια αλλη θεωρηση θα μπορουσε να ειναι οτι εβραιοι εγραψαν την ΠΔ,οτι ειναι απλα η Εβραικη μυθολογια και οπως ολοι οι αλλοι λαοι,θεωρησαν οτι ο Θεος προτιμουσε αυτους μονο,οτι ο Θεος ηταν μοναχα δικος τους).
Για να μην αναφερω οτι αρχικα η ΠΔ ερμηνευοταν κυριολεκτικα απο ολους τους θρησκευομενους,κληρο και λαο και μονο οταν η επιστημη κατεδειξε τις αντιφασεις αρχισαν να μαζευονται και να λενε ολα αυτα περι συμβολικοτητας των οσων περιγραφονται στη Γεννεση κτλ.
-----------------------------------------------------------
Τιμη στον Θαλη τον Μιλησιο,τον πρωτο επιστημονα.
Edited by - medtech on 11/01/2006 21:57:46