ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Λευκός Θόρυβος - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Λευκός Θόρυβος - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Chameleon61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
08/06/2005, 13:37:38
quote:

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΓΩ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ ΛΕΥΚΟ ΘΟΡΥΒΟ.
ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΥΧΑΙΟ ΗΛΕΚΤΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΘΟΡΥΒΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Η ΝΕΚΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΟ
ΜΗΝΥΜΑ.

Κοίταξε.
Άν στην ταινία η επιστημονικά τεκμηριωμένη έννοια "λευκός θόρυβος" παίρνει μια άλλη ερμηνεία, μην κακίζεις εμάς που σπουδάζουμε τεχνολογικούς κλάδους.

Να κακίζεις τους σεναριογράφους, που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την πραγματικότητα με τις ανάγκες της ταινίας.

Και απο κεί και μετά, ο καθένας τραβάει το δρόμο του.

Εγώ πιστεύω, οτι οι περισσότεροι άνυρωποι αισθάνονται άβολα όταν βρίσκονται έξω από το τέλμα της παραμύθιασης. Αναγκάζονται να επιβιώσουν σε έναν κόσμο σκληρό και πολλές φορές άδικο.

Το παραμύθιασμα προσφέρει μια ζεστασιά και θαλπωρή, κατά το δικό του τρόπο.

08/06/2005, 17:21:42
Ο ΣΩΣΤΟΣ ΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ELECTRONIC VOICE PHENOMENA (EVP)

quote:
Εγώ πιστεύω, οτι οι περισσότεροι άνυρωποι αισθάνονται άβολα όταν βρίσκονται έξω από το τέλμα της παραμύθιασης. Αναγκάζονται να επιβιώσουν σε έναν κόσμο σκληρό και πολλές φορές άδικο.

Το παραμύθιασμα προσφέρει μια ζεστασιά και θαλπωρή, κατά το δικό του τρόπο.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ?
09/06/2005, 04:10:28
Αγαπητέ φίλε open mind

quote:
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ?

Παρατηρήσιμα φαινόμενα που όμως δεν μπορούν να εξηγηθούν/ερμηνευθούν με τις υπάρχουσες γνώσεις και θεωρίες των Φυσικών/Θετικών Επιστημών υπάρχουν πάρα πολλά.

Σίγουρα όμως ο "Λευκός Θόρυβος" και ο κάθε είδους και "χρώματος" Θόρυβος ηλεκτρομαγνητικής φύσης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ, γιατί όπως σου είπε και o κάκιστος (άντε συνάδελφε σου κάνω το χατίρι!) Vril ερμηνεύεται με βάση την κίνηση των φορτισμένων σωματιδίων.

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

Edited by - PY8AGORAS on 09/06/2005 04:11:48

09/06/2005, 17:22:32
quote:
Σίγουρα όμως ο "Λευκός Θόρυβος" και ο κάθε είδους και "χρώματος" Θόρυβος ηλεκτρομαγνητικής φύσης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ, γιατί όπως σου είπε και o κάκιστος (άντε συνάδελφε σου κάνω το χατίρι!) Vril ερμηνεύεται με βάση την κίνηση των φορτισμένων σωματιδίων

ΦΙΛΕ PY8AGORAS ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ
quote:
ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΓΩ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ ΛΕΥΚΟ ΘΟΡΥΒΟ.
ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΥΧΑΙΟ ΗΛΕΚΤΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΘΟΡΥΒΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Η ΝΕΚΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΟ
ΜΗΝΥΜΑ.
ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ SITE ΠΟΥ
ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.
ΕΓΩ ΞΑΝΑΛΕΩ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ
ΟΥΤΕ ΞΕΡΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ
ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΑΛΛΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

quote:
Ο ΣΩΣΤΟΣ ΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ELECTRONIC VOICE PHENOMENA (EVP)

ΤΟ EVP ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ?

ΠετροςΜέλος
09/06/2005, 20:03:17
Αγαπητοί φίλοι,

Κατόπιν προτροπής του φίλου μου και μέλους του Esoterica ΠΥΘΑΓΟΡΑ, επιτρέψα-
τέ μου, να καταθέσω και εγώ την γνωστική μου προσφορά στο θέμα που συζητάτε.
Οπωσδήποτε δεν θα αναφερθώ στην ταινία μιά και δεν την έχω δει. Κατά συνέπεια
δεν μπορώ να εκφράσω γνώμη στο τρόπο με τον οποίον χρησιμοποιείται ο επιστημο-
νικός όρος «Λευκός Θόρυβος» στην ταινία αυτή. Επίσης θα ήθελα να ζητήσω συγνώ-
μη, εάν σε ορισμένα σημεία της αναφοράς μου κριθώ επαναλαμβανόμενος, για πλη-
ροφορίες που ήδη έχουν αναφερθεί από τους άλλους συζητητές.(Όπως πχ από τον Vril)...
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά τους.....
Συνήθως η έννοια «Λευκός Θόρυβος» και όχι «Ηλεκτρονικός Θόρυβος» αφορά στην
εξέταση του φάσματος των ήχων και ιδιαίτερα του ακουστικού φάσματος. Όπως όλοι
γνωρίζουμε, οι ήχοι διακρίνονονται σε τρείς κατηγορίες :
1. Υπόηχοι ή υποηχητικές συχνότητες με όρια φάσματος από 0 Hz-20 Hz.Οι συχνό-
αυτές δεν είναι ακουστές από το ανθρώπινο αυτί.
2. Ακουστικοί ήχοι ή ακουστικές συχνότητες με όρια φάσματος από τους 20 Hz-20 KHz. Η περιοχή αυτή ορίζει το φάσμα ακουστότητας του ανθρώπου.
3. Υπέρηχοι ή υπερηχητικές συχνότητες με όρια φάσματος από τους 20 KHz-100KHz
Περιοχή συχνοτήτων μη ακουστή από το ανθρώπινο αυτί.
Το «Ηz» καθώς και τα πολλαπλάσιά του είναι μονάδες μέτρησης της συχνότητας. Με
τον όρο «συχνότητα» περιγράφουμε την «ισομεγέθη» επανάληψη του φαινομένου στην μονάδα του χρόνου. Π.χ. ένα κινητό κινούμενο με ομαλή κυκλική ταχύτητα πά-
νω στην περιφέρεια κύκλου διέρχεται σε ίσα χρονικά διαστήματα από κάποιο σημείο
(Α) της περιφέρειας. Έτσι ορίστηκε αρχικά η συχνότητα με την σπουδή της ομαλής
κυκλικής κίνησης.
Εάν παρατηρήσουμε στον παλμογράφο μία ακουστική, βασική, συχνότητα, θα δούμε
ότι αυτή εμφανίζεται με την μορφή της καμπύλης ημιτόνου. Από εδώ προκύπτει και
ο όρος «κύμα» καθ’όσον η ημιτονική καμπύλη μοιάζει με ένα ομαλό θαλάσσιο κύμα.
Όμως ο ήχος που ακούμε ποτέ δεν αποτελείται από βασικές συχνότητες αλλά από σύ-
νολο συχνοτήτων. Ο ήχος μάλιστα (ομιλία, μουσική, θόρυβος κλπ) διακρίνεται και
από άλλα χαρακτηριστικά, εκτός της συχνότητας, όπως την «ένταση» και την «χροι-
ά». Ο παραγώμενος ήχος από ηχοπαραγωγικές πηγές όπως οι φωνητικές χορδές του
ανθρώπου, ένα μουσικό όργανο κλπ. συνιστά τον επικοινωνιακό και αντιληπτό ήχο.
Μάλιστα ο ήχος αυτός μπορεί να αποτελείται από συγκεκριμένες συχνότητες. Εάν
παρατηρήσουμε τον επικοινωνιακό ήχο με την βοήθεια παλμογράφου, θα δούμε μία
κυματομορφή που μεταβάλεται σε τιμή και συχνότητα. Δεν έχει δε καμμία οπτική
σχέση με την κυματομορφή της βασικής συχνότητας που μοιάζει με ημίτονο. Βέβαια
και ο σύνθετος ήχος μπορεί να αναλυθεί με σύγχρονα μηχανήματα ή να μελετηθεί
με την μαθηματική μέθοδο Fourier.
Είδαμε λοιπόν σε πολύ γενικές γραμμές τι συμβαίνει με τον ακουστικό ήχο.
Εάν τώρα έχουμε μία ηχοπαραγωγό πηγή που μπορεί να αναπαράγει συγχρόνως, όλο
το φάσμα των ακουστικών συχνοτήτων, στην μονάδα του χρόνου, τότε λέμε ότι έ-
χουμε παραγωγή «Λευκού Θορύβου». Ο ήχος αυτός γίνεται αντιληπτός από το αν-
θρώπινο αυτί σαν ένα παρατεταμένο «χσσσσς». Οι συσκευές που παράγουν λευκό
θόρυβο ονομάζονται «γεννήτριες λευκού θορύβου» και αποτελούν πολύ χρήσιμα
μηχανήματα για διάφορες εφαρμογές ακουστικής καθώς και συσκευές παρατήρησης
παραψυχολογικών φαινομένων. Εάν παρατηρήσουμε τον λευκό θόρυβο στον παλμο-
γράφο, θα δούμε μία πυκνή διατάραξη σταθερής τιμής, αποτελούμενη από όλο το
φάσμα των ακουστικών συχνοτήτων.( 20Hz-20 KHz)
Ο «λευκός θόρυβος» μπορεί να παρομοιαστεί με τον «ηλεκτρονικό θόρυβο» που παράγεται π.χ. από το tuner μιας τηλεόρασης όταν τούτο δεν είναι συνδεδεμένο
σε κεραία. Τότε ο θόρυβος αυτός αναπαράγεται από την οθόνη και ονομάζεται
«χιόνι». Ο «ηλεκτρονικός θόρυβος» σε αντιδιαστολή με τον «λευκό θόρυβο»
δεν είναι ακουστός,παρά μόνο από δευτερογενή αίτια.
Μερικά παραδείγματα γεννητριών λευκού θορύβου αποτελούν ο εν λειτουργία
ανεμιστήρας ή το νερό που τρέχει από μία βρύση. Όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές
ιδιαίτερα ακουστικοί ενισχυτές κλπ έχουν εκ κατασκευής τους την ικανότητα παρα-
γωγής τόσο ηλεκτρονικού όσο και λευκού θορύβου. Γι’αυτό και ένα κριτήριο ποιότη-
τας της συσκευής αποτελεί και ο παράγοντας που περιγράφει τον «λόγο σήματος
προς θόρυβο S/N».
Κατά τους ερευνητές παραψυχολογικών φαινομένων, οι γεννήτριες λευκού θορύβου,
αποτελούν ένα χρησιμότατο όργανο για τις έρευνες τους. Υποτίθεται ότι η προσε-
κτική εξέταση ενός καταγεγραμμένου μίγματος λευκού θορύβου και θορύβου περι-
βάλλοντος, μπορεί να περιέχει «φωνές από το Υπερπέραν». Η ίδια αρχή και μεθοδο-
λογία ακολουθείται και για τον ηλεκτρονικό θόρυβο «χιόνι» που παράγεται από μία
TV. Tο «χιόνι» αυτό μαγνητοσκοπείται πολλές φορές μέσω φίλτρου και μελετάται.

Πιστεύοντας ότι βοήθησα κάπως την όλη συζήτηση, κλείνω εδώ την μάλλον κουρα-
στική αναφορά μου.

Φιλικότατα
Πέτρος

09/06/2005, 20:25:34
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΦΙΛΕ Πετρος ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ.
quote:
Κατά τους ερευνητές παραψυχολογικών φαινομένων, οι γεννήτριες λευκού θορύβου,
αποτελούν ένα χρησιμότατο όργανο για τις έρευνες τους. Υποτίθεται ότι η προσε-
κτική εξέταση ενός καταγεγραμμένου μίγματος λευκού θορύβου και θορύβου περι-
βάλλοντος, μπορεί να περιέχει «φωνές από το Υπερπέραν». Η ίδια αρχή και μεθοδο-
λογία ακολουθείται και για τον ηλεκτρονικό θόρυβο «χιόνι» που παράγεται από μία
TV. Tο «χιόνι» αυτό μαγνητοσκοπείται πολλές φορές μέσω φίλτρου και μελετάται.

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΚΟΣ
ΘΟΡΥΒΟΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ SITE ΠΟΥ ΕΨΑΞΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΟΠΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ Ο ΤΥΧΑΙΟΣ ΘΟΡΥΒΟΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΜΑΤΑ ΠΟΥΕ ΧΕΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Χ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΘΑΝΕΙ ΠΕΡΣΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΝ Ψ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΗΝΥΜΑ .
Ο Ψ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΟΥ Χ ΟΠΟΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΤΥΧΑΙΟ.
ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΗΧΗΤΙΚΟ
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟ SITE ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ .
10/06/2005, 07:09:55
Μια "τεχνική" ερώτηση

Ξέρετε τι είναι το VOCODER ???

Θέλετε να σας "φτιάξω" ένε ηχητικό "ντοκουμέντο", που μέσα από τον τυχαίο λευκό θόρυβο να ακούσετε κανα δυά Σπηαλιονύμφες, με μελίγλυκη φωνή, να λένε "Βρίλ, πάρε μας εδώ και τώρα και για τα καλά"...

Οχι τίποτ' άλλο, αλλά για να μην λέτε οτι μερικά πράγματα είναι ΤΥΧΑΙΑ στη ζωή.

AngelosΜέλος
10/06/2005, 10:15:26
quote:

Μια "τεχνική" ερώτηση
Ξέρετε τι είναι το VOCODER ???

VOice COder DEcodeR

Αλγόριθμος που με βάση κάποιο μοντέλο παραμετροποιεί μια
φωνητική κυματομορφή. Και φυσικά μπορεί να την αναπαράγει απο
τις παραμέτρους της.

Πρωτοασχολήθηκα πριν απο δε-θυμαμαι-ποσα-χρονια οταν ήταν της μόδας
τα LPC. Μέτά έγινα αστροφυσικός, ήρθε η απεριόριστη υπολογιστική ισχύς,
ήρθε το MP3 και δεν ξαναείδα τη λέξη για πάρα πολλα'χρόνια, μέχρι που
(ΤΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ) ! την τράκαρα εδώ.

Ειδες ? ξέρουμε. Κερδίζουμε τίποτα ?

Αγγελος.

10/06/2005, 11:43:23
quote:

Θέλετε να σας "φτιάξω" ένε ηχητικό "ντοκουμέντο", που μέσα από τον τυχαίο λευκό θόρυβο να ακούσετε κανα δυά Σπηαλιονύμφες, με μελίγλυκη φωνή, να λένε "Βρίλ, πάρε μας εδώ και τώρα και για τα καλά"...

Πάρε με, πάρε με, στα μαγικά σου ταξίδια...

Λοιπόν, αν κατάλαβα σωστά, υπάρχουν κάποιοι ερευνητές (οι οποίοι είναι και επιστήμονες, δηλ έχουν τα απαραίτητα τυπικά προσόντα- Tom and Lisa Butler- Lisa has a BA degree in psychology. Tom has a BS degree in electronics engineering) ok ως εδώ.

Αυτοί οι επιστήμονες έχουν και μεταφυσικές ανησυχίες, δηλ οι συγκεκριμένοι πιστεύουν ότι ο άνθρωπος όταν πεθαίνει συνεχίζει να έχει υπόσταση και ότι μπορεί να επικοινωνεί με τους ζωντανούς μέσω του λευκού θορύβου.

1ο θέμα που μπαίνει εδώ.
Ισχύει αυτό που λέμε, αθανασία της ψυχής;

2ο θέμα (αν απαντήσουμε θετικά στο πρώτο)
Η ψυχή έχει όλα τα ατομικά χαρακτηριστικά του ανθρώπου που πέθανε;(αυτοπροσδιορισμό, μνήμη κλπ.)

3ο θέμα (αν δεχτούμε όλα τα παραπάνω)
Η ψυχή μπορεί να εκφραστεί με φυσικό τρόπο, πχ να χρησιμοποιεί την αναγνωρίσιμη σε μας φωνή (χροιά) ή φυσική μορφή (πρόσωπο ή σώμα) που είχε πριν πεθάνει;

Το αν η επικοινωνία γίνεται ή όχι μέσω του λευκού θορύβου, είναι ένα επιμέρους θέμα ερεύνης, το οποίο θα πρέπει να εξετάσουμε σε δεύτερο επίπεδο, εφ όσον πρώτα εξετάσουμε και δώσουμε θετικές απαντήσεις στα παραπάνω θέματα.

Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

10/06/2005, 15:16:47
quote:

quote:

Πάρε με, πάρε με, στα μαγικά σου ταξίδια...

Γιατί μου ΑΡΕΣΕΙ αυτή η γλώσσα που κρέμεται ???

Μήπως πρεπει να ρωτήσω καμια ειδική ΨΥΧΟΛΟΓΟ ????

Γιατί το άλλο, το science κλπ, το έχω πάρει σε καλή τιμή ...!

10/06/2005, 15:21:33
και μια που ανέφερα και το VOCODER, το οποίο επειδή εγώ είμαι λίγο ... παλιός, το "πρόλαβα" και σε μορφή κουτιού (ξύλινο, με αλουμινένια πρόσοψη και πολλά βισματα, για να διασταυρώνονται τα φίλτρα με τους διαμορφωτές),

λέω,

μήήήήπως έκανε τώρα "κλίκ" σε κάποιους, πως "ακούγονται" οι φωνές μέσα από το λευκό θόρυβο ???

Είπα και ένα παράδειγμα, μπάς και το καταλάβουν μερικοί ...

10/02/2009, 02:47:01
quote:
europaios2

Η ερώτησή σου δεν ήταν της ανάλογης σοβαρότητας.....εκτός και εάν εσύ, ερωτήσεις-τοποθετήσεις του τύπου "Εσύ λοιπόν που ενδιαφέρεσαι για τα εδάφη αυτά τι κάνεις? Πώς πρέπει κατά τη γνώμη σου ένας πατριώτης που αγαπά την Ελλάδα να δείχνει έμπρακτο ενδιαφέρον για μέρη που άλλοτε κατοικούσαν πολυάριθμοι Ελληνικοί πληθυσμοί?
Με φωνές και δραματικά καλέσματα στο φόρουμ πιστεύεις ότι επιδεικνύεις έμπρακτο ενδιαφέρον γι' αυτές τις περιοχές? Πιστεύω ότι γίνεσαι γραφικός." τις θεωρείς ανώτερες των περιστάσεων....

Εσύ ξεκίνησες το θέμα "μέτρησης" του πατριωτισμού του καθενός σε σχέση με τις "αλύτρωτες πατρίδες" και πάνω σ'αυτό τοποθετήθηκα.

quote:
europaios2

Σωστά!! ο πλέον λοιπόν σοβαρός λόγος, για να εννοήσουν οι Χριστιανομάχοι ποιους συκοφαντούν και ποιους βρίζουν.
Κράτησε ο Χριστιανισμός τον Ελληνισμό όρθιο! και έρχονται τώρα οι όψιμοι Ελληναράδες για να τον κατηγορήσουν ως θύτη του Ελληνισμού, σπάζοντας κάθε κοντέρ μωρίας.

Μα είσαι σοβαρός? Σ'ενα φόρουμ με θεματική ενότητα που ασχολείται με τις θρησκείες φυσικά θα συναντάς και θέματα που ασκούν κριτική στο χριστιανισμό. Επειδή οι αγωνιστές του '21 ήταν χριστιανοί, είναι μωρία τα μέλη ενός φόρουμ να συζητάνε, να ασκούν κριτική και να αμφισβητούν το χριστιανισμό ή να εκφράζουν αρνητική γνώμη για τους πατέρες? Ο καθένας μπορεί να στηλιτεύει το χριστιανισμό, την αρχαία ελληνική θρησκεία, το ισλάμ, τον ινδουισμό και τις θρησκείες γενικότερα χωρίς να αισθάνεται ενοχές λόγω της θρησκευτικής ζωής των προγόνων του. Το επιθυμητό βέβαια ώστε να ξεχωρίζουμε τη σοβαρή κριτική από τη στείρα συκοφαντία είναι η παράθεση στοιχείων καθώς και η ποιότητα και το εύρος της επιχειρηματολογίας.

quote:
europaios2

Θα ξεκινήσω από το δεύτερο μέρος..........αν θυμάμαι καλά στους Ευρωπαίους πήγαμε πριν την επανάσταση του 1821 και μας έδειξαν τα μπεγλέρια τους.

Φυσιολογικό ήταν αφού οι εξεγέρσεις των λαών δεν ήταν σύμφωνα με το πνεύμα απολυταρχίας των Ευρωπαϊκών δυνάμεων. Οταν όμως είδαν ότι ήταν προς το συμφέρον τους ένα ελεύθερο ελληνικό κράτος που θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντά τους επενέβησαν αποφασιστικά. Είναι όμως επιπολαιότητα να συνδέεις την εξωτερική πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων του πρώτου μισού του 19ου αιώνα με υποθετικά σενάρια για ένα μελλοντικό πόλεμο της Ελλάδας για τους Ελληνες της Κωνσταντινούπολης διότι πολύ απλά δεν ξέρεις τι στάση θα κρατήσει η κάθε χώρα.

quote:
europaios2

Στους Ευρωπαίους πήγαμε με την Κύπρο και μας τα ξαναέδηξαν.

Δεν θα αναλύσουμε τώρα και το Κυπριακό! Το θέμα είναι πολυδιάστατο και φέρει ευθύνες και η ελληνική πλευρά.

quote:
europaios2

Στους Ευρωπαίους πήγαμε με την Ίμβρο και την Τένεδο και πάλι μας τα ξαναέδειξαν.........μ' αρέσει η λογική σου, θα αυτόνουν τους δικούς μας κι εμείς στα πλαίσια του πολιτισμού και της διαπραγμάτευσης, θα πηγαίνουμε να κλαψουρίζουμε......στους Ευρωπαίους......έχουνε άδικο μετά οι Σκοπιανοί που μας βλέπουν και ερεθίζονται.....έχω ξαναγράψει από παλιά ότι μάθανε πως αυτονόμαστε και πλάκωσαν κι οι γύφτοι.

Δεν μίλησα για κλαψούρισμα στους Ευρωπαίους, σύνελθε. Μιλάω για διαπραγματεύσεις, για διάλογο, για πολιτισμένα πράγματα δηλαδή. Αν εσύ νομίζεις ότι το πατριωτικό είναι μόνο η πολεμική επιχείρηση πλανάσαι πλάνη οικτρά.

quote:
europaios2

Στο πρώτο μέρος τώρα, το οποίο συνδέεται και με το δεύτερο, με ρωτάς για το σενάριο.
Για να πάει κάποιος σε πόλεμο θα πρέπει αν μή τι άλλο να υπάρχει σοβαρός λόγος. Τέτοιος είναι η προστασία της μειονότητας. Μη με ρωτήσεις τώρα τι εννοώ λέγοντας προστασία της μειονότητας........δε θα το αντέξω και θα κατεβάσω όσα καρτούν έχω.

Είδες πουθενά στίφη Ελλήνων (και Χριστιανών όπως θα δηλώναν οι περισσότεροι) να εξορμούν στην Κωνσταντινούπολη για να υπερασπίσουν τους Ελληνες της Πόλης από το πογκρόμ της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου του 1955? Να υποθέσω ότι οι Ελληνες(στην πλειοψηφία τους χριστιανοί όπως θα δήλωναν οι ίδιοι) που δεν έσπεψαν να υπερασπίσουν τους τότε διωκόμενους Ελληνες της Πόλης...έπασχαν από έλλειψη πατριωτισμού? Ή μήπως πρέπει να δεχτούμε τελικά ότι η έννοια του πατριωτισμού είναι πολυδιάστατη και όχι μόνο η στείρα εκδοχή που υπονοείς εσύ?

quote:
europaios2

Αυτό είναι απάντηση ή υπεκφυγή?

Απάντηση και συνάμα προτροπή. Αν τώρα επιθυμείς να παραμορφώνεις το θέμα με παραπανίσιες σάλτσες επιμένοντας σ'αυτές, δεν μπορώ να σου αλλάξω μυαλά. Ο "Θεός σου" ας σε φωτίσει φίλε μου

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Edited by - Agnostic on 10/02/2009 02:59:23

10/02/2009, 18:12:56
quote:
macedon:
Αυθαίρετο, και δυστυχώς οι ίδιοι οι πατέρες σε διαψεύδουν.

Kαθόλου αυθαίρετο, δεν το λέω εγώ, οι συγγραφείς του πολύτιμου και πολύτομου έργου της "Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους" το λένε.
Οι πατέρες της εκκλησίας πραγματεύονταν εκκλησιαστικά και θρησκευτικά θέματα, ως εκ τούτου δεν είχαν κανένα κίνητρο να πραγματευτούν τον Έλληνα ως έθνος.

quote:
macedon: 2. Ο Κωνσταντίνος ο Ζ΄έζησε τον 10ο αιώνα και περιγράφει στο έργο του την προσπάθεια εκχριστιανισμού των Ελλήνων της Λακωνικής.

Καμία σχέση διαβάζουμε στη σελίδα 139 από το έργο "ΑΚΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ" (του Γ.ΚΟΡΔΑΤΟΥ) για την επανάσταση των αγροτών στην Πελοπόννησο το 805-7.....

σελ.139 <<.....Στο αναμεταξύ γύρω στα 805-807, οι ελεύθεροι αγρότες στην Πελοπόννησο, που ανήκαν σε κοινότητες σλαβικές και Ελληνικές, στασίασαν όπως μας πληροφορεί ο Κων/νος Πορφυρογέννητος, χτύπησαν τους τσιφλικάδες, κι ακόμα έφτασαν απέξω από την Πάτρα και την πολιόρκησαν στη στεριά και στη θάλασσα. Δεν μπόρεσαν όμως να την πάρουν ο Βυζαντινός στρατός τους νίκησε.
Όταν οι στασιαστές υποτάχθηκαν, πολλοί σλάβοι αιχμάλωτοι πουλήθηκαν ως δούλοι στους γύρω φεουδάρχες. Ακόμα και τα χτήματα των σλαβικών κοινοτήτων δόθηκαν στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα (της Πάτρας) και οι σλάβοι αγρότες υποχρεώθηκαν να συντηρούν με δικά τους μέσα τους τοπικούς Βυζαντινούς στρατηγούς.....Μα και οι Ελληνικές κοινότητες τιμωρήθηκαν με τον ίδιο τρόπο.
Αργότερα όμως με τις εξεγέρσεις τους οι σλάβοι και οι Έλληνες αγρότες κατόρθωσαν να λιγοστεύουν τα βάρη, και τα δοσίματα που είχαν υποχρεωθεί να δίνουν .>>

Στη συνέχεια ακολουθεί η επανάσταση του Θωμά (σλάβος), η οποία έγινε και αυτή για οικονομικά κίνητρα. Ο Θωμάς πήρε την αρχηγία των εξαθλιωμένων αγροτικών μαζών και κάλεσε το λαό να σηκώση τα όπλα και να καταλύσει το καθεστώς της σκληρής επανάστασης (σελ.142)

Ο Θωμάς ξεκίνησε για την πρωτεύουσα με πολύ στρατό. Ογδόντα χιλιάδες λένε οι Βυζαντινές πηγές, μαζεύτηκαν γύρω του. Από αυτούς πολλοί ήταν ντόποιοι αγρότες, δούλοι, καθώς και Αρμένιοι, Σλάβοι, αγρόδουλοι, Ίβηρες, Πέρσες, κ.λ.π. (σελ.143) Το κίνημα τελικά απέτυχε, ο Θωμάς ητήθηκε.

Αμέσως μετά ακολουθεί το εικονομαχικό πρόγραμμα των Ισαύρων (σελ.145)και διαβάζουμε στη σελίδα 145:

"Το εικονομαχικό προγράμμα των Ισαύρων δεν μπόρεσαν πέρα για πέρα να ολοκληρωθεί, γιατί οι λαϊκές εξεγέρσεις που πήραν επαναστατικό χαρακτήρα, όπως είδαμε, ανάγκασαν τα κόμματα της άρχουσας τάξης να κρατήσουν ενιαία πολιτική απέναντι στις αγροτικές μάζες που σήκωναν κεφάλι.
Εξάλλου, η συμφιλιωτική πολιτική επιβαλλόταν γιατί εξόν από τις επαναστατικές εκδηλώσεις των αγροτών, και οι σλαβικές φυλές είχαν αρχίσει να στασιάζουν και να μην πληρώνουν πάλι τους κανονισμένους φόρους.
Στην Πελοπόννησο μάλιστα, ύστερα από το θάνατο του Θεόφιλου ξεσηκώθηκαν με σκοπό να αποκτήσουν την αυτονομία τους.

Η σλαβική ανταρσία φαίνεται πως ήταν καλά οργανωμένη, για αυτό ο Βυζαντινός στρατηγός Θεόκτισος Βρυένιος, που στάλθηκε να τους χτυπήσει, με πολύν κόπο <<υπέταξε και επιχειρήσατο>> τους σλάβους αντάρτες.
Αλλά και οι Μηλιγγοί και Εζερίτες, αν και είχαν ταμπουρωθεί στις βουνοκορφές της Μάνης, δε μπόρεσαν να τα βγάλουν πέρα με τον τακτικό στρατό και στο τέλος υπόκυψαν και αναγκαστήκανε να πληρώσουνε τους κανονισμένους φόρους."

Και ερχόμαστε τώρα στο ζουμί στη σελίδα 151:

σελ. 151....Έτσι ο Βόγορης (ηγεμόνας των Βουλγάρων, υπογράφοντας <<σύμφωνο φιλίας>>, με το Βυζάντιο, τα κατάφερε να αναγνωριστεί η βουλγαρική κυριαρχία σε μεγάλο μέρος της Βαλκανικής Έχοντας μεγάλα σχέδια στο νου του, έστειλε το γιο του Συμεών στη Βυζαντινή πρωτεύουσα να μορφωθεί και κάλεσε πολλούς Βυζαντινούς κληρικούς στη χώρα του, για να προπαγανδίσουν τη Χριστιανική θρησκεία.....

"-Ενώ όμως ο εκχριστιανισμός των σλάβων της Βαλκανικής προχωρούσε, στη Μάνη οι Σλαβικές φυλές με κανένα τρόπο δε θέλανε να αλλάξουνε τη θρησκεία τους.
Για αυτό η Βυζαντινή κυβέρνηση για να υποτάξει τους σλάβους της Μάνης, που κάθε τόσο στασίαζαν αποφάσισε να τους κάνει Χριστιανούς με το ζόρι , νομίζοντας πως έτσι θα τους έκανε πολίτες υποταχτικούς του Βυζαντίου. Έστειλε λοιπόν στρατό και με τη βία τους ανάγκαζε να βαφτίζονται και να μαθαίνουν την Ελληνική γλώσσα."

quote:
macedon:
3. Ο Ομηρος ΔΕΝ ήταν φιλόσοφος, ρήτορας ή οτιδήποτε άλλο. Ενστάσεις υπάρχουν ακόμη κι αν υπήρξε σαν πρόσωπο. Το σχόλιο του Ιουλιανού άσχετο με το δικό μου και άσχετο μ'αυτό που θέλεις να αποδείξεις.

Κάθε άλλο!!! ο Ιουλιανός δεν μπορούσε να γράψει όλους τους συγγραφείς...έτσι έγραψε "ή" άλλοι, από τους συγγραφείς που ερμηνεύουν"
και στάθηκε στον Όμηρο και στον Ησίοδο, γιατί αυτοί οι δύο θεωρούνται οι εισηγητές του δωδεκάθεου στην Ελλάδα.

Οι Χριστιανοί 1)Δεν αμφισβητούσαν την ύπαρξή του Όμηρου και
2)στεκόντουσαν μόνο στις θρησκευτικές του πεποιθήσεις και όχι στις ιστορικές του αναφορές.

quote:
macedon:
4.Οι χριστιανοί πατέρες πολεμούσαν την ελληνική φιλοσοφία την οποία ορίζουν σαφώς και κατονομάζουν, καθώς ήταν το μοναδικό εμπόδιο για την εξάπλωση της ασιατικής λαίλαπας. Στο έργο τους χρησιμοποίησαν τη διαβολή, τους αναθεματισμούς και φυσικά τη βοήθεια των νόμων του ρωμαϊκού κράτους που επέβαλλε εν τέλει με τη βία την ιουδαϊκή αίρεση.

Πουθενά δεν είδα κανέναν πατέρα να αναθεματίζει τον Ομηρο ή τον Ησίοδο. Αλλά είδα να αναθεματίζουν τον Πλάτωνα, τον Πυθαγόρα και εν γένει τους Ελληνες σοφούς.

Τον Πυθαγόρα γιατί να τον αναθεματίσουν? για το θεώρημα? .....βλέπεις και μόνος σου, πόσο εύκολα αντιστρέφονται αυτά που λές?
Στην προσπάθειά του ο Χριστιανισμός να υπερνικήσει τις άλλες θρησκείες ή αιρέσεις λογικό είναι οι Πατέρες να χρησιμοποιήσουν ακόμη και υπερβολές! προς κάθε κατεύθυνση! (δεν εξετάζω), μου είναι αδύνατον να πιστέψω ότι κάτι τέτοιο δε θα είχε συμβεί.΄

Από αυτό το σημείο όμως, μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να λέμε ότι στράφηκαν κατά κάποιου έθνους με αφορισμούς (λες και είχαν εδαφικές διαφορές) και οποιασδήποτε ή κάποιας φιλοσοφίας, πλην αυτών που έχουν να κάνουν με τη θρησκεία, όχι απλά είναι παραποίηση στοιχείων, αλλά, υπάρχει απόσταση ετών φωτός.

Απόδειξη είναι τα παραπάνω παραδείγματα που έφερα, με τον Ιουστίνο και τον Κλήμη.

Ο Χριστιανισμός αγκάλιασε τον Ελληνισμό και απόδειξη είναι το δόγμα της Ορθοδοξίας.

Ο μοναδικός λαός που ήταν Ορθόδοξος ήταν οι Έλληνες. Οι Αιγύπτιοι, οι Σύριοι, οι Αρμένιοι ήσαν μονοφυσίτες, οι Δυτικοί Καθολικοί (οι Σλάβοι εκχριστιανίστηκαν μετά από αιώνες).
Εάν δεν ήταν το Ελληνικό πνεύμα που έκανε αυτή τη διαφορά τότε τι ήταν?
Εάν οι Έλληνες δεν ήσαν οι Ορθόδοξοι τότε ποιοι ήσαν? Μην ξεχνάμε ότι και τα παράλια της Μικρά Ασίας, ήσαν καθ΄ αυτά Ελληνικά και Ορθόδοξα.
Ποιος λαός λοιπόν, ήταν ο Ορθόδοξος λαός?........ας μου πει κάποιος.

quote:
macedon:
5. Το κείμενο είναι μέσα στη συρραφή που ονομάζεται "Ευαγγέλιο". Βρες το.

Εσύ το επικαλείσαι........φέρε λοιπόν τα στοιχεία προς εξέταση. Έτσι γίνεται.......κατηγορεί κάποιος, φέρνει τα στοιχεία......και αυτά εξετάζονται.

quote:
macedon:
6. Ο όρος δεν εκφυλίστηκε. Απαξιώθηκε και πολεμήθηκε από τους χριστιανούς, μαζί με ό,τι πρεσβεύει και αντιπροσωπεύει. Συνεχίζει να υβρίζεται και να αναθεματίζεται ακόμη και σήμερα.

Έχεις καταντήσει γραφικός.

quote:
macedon:
7. Ο Κοσμάς ήταν υπάλληλος του Σουλτάνου και προπαγάνδιζε υπέρ της δουλείας. Η θανάτωσή του ουδεμία σχέση είχε με την εθνική υπόθεση και έκανε έξαλλο τον Κουρτ-Πασά που διέταξε τη σύλληψη του δολοφόνου του. Αλλωστε ο Αλή Πασάς ολόκληρο μοναστήρι έστησε εκεί προς τιμήν του.

Έχεις αποδείξεις ότι ήταν υπάλληλος του Σουλτάνου? Εγώ έχω αποδείξεις ότι υπάλληλος του Τούρκου υπήρξε η γενιά των Κολοκοτρωναίων, οι Φαναριώτες Φιλικοί, ο Οδυσσέας Ανδρούτσος, ο παπούς του Αλέξανδρου Υψηλάντη....κ.ο.κ.......διαφωνείς?
Όλοι αυτοί που προανέφερα δεν μπορούσαν να κάνουν και αλλιώς. Απλά έστω και ως υπάλληλοι του Τούρκου του πριόνιζαν την Καρέκλα.
Αλήθεια με τη είχε σχέση ο θάνατος του Κοσμά?......κανά τροχαίο?

quote:
macedon:
7)Για το Γενάδιο πασά είναι γνωστές τόσο οι ανθελληνικές του απόψεις όσο και η οσφυοκαμψία του στο Σουλτάνο, γεγονότα που τα εξαργύρωσε το 1454, γενόμενος ο πρώτος πατριάρχης της οθωμανικής αυτοκρατορίας με δόξα και τιμή (και 1000 χρυσά φλουριά πεσκέσι από το αφεντικό του).

Ο Γεννάδιος ούτε εξ όψεως δεν ήξερε τον Σουλτάνο. Με το μέρος του είχε τους μισούς Βυζαντινούς και απέναντί του, τους άλλους μισούς. Και οι μεν και οι δε ήσαν Ορθόδοξοι Χριστιανοί....

-Ερώτηση ποιοι από αυτούς ήσαν Έλληνες και ποιοι όχι?

-Το να μη θέλουν να ασπαστούν τον Καθολικισμό, ως αντάλλαγμα για βοήθεια από τη Δύση, είναι κατανοητό.

1) Ήσαν πολύ νωπές οι μνήμες των όσων τράβηξαν οι πρόγονοί μας από την Δ' σταυροφορία. Βιασμοί σφαγές και λεηλασίες για πρώτη φορά συνέβησαν σε τέτοιο βαθμό μας πληροφορούν οι Ιστορικοί. Μην ξεχνάς ότι κυρίως η Ιταλία είναι γεμάτη από Βυζαντινά γλυπτά κλοπιμαία, από την Δ' σταυροφορία που κατέστρεψε την Κωνσταντινούπολη.

2) Ο σουλτάνος ήταν όχι μόνο ανερχόμενη δύναμη, αλλά η μεγαλύτερη πολεμική μηχανή της εποχής. Το ότι άντεξε το Βυζάντιο την πολιορκία για τόσες μέρες είναι αληθινό κατόρθωμα. Και με τους Δυτικούς να είχαν τελικά συμπράξει τίποτα δε θα διασφάλιζε την μετά από 2 ή 3 χρόνια υποταγή του Βυζαντίου.

3) Οι Δυτικοί ανέκαθεν εποφθαλμιούσαν το Βυζάντιο. Έτσι και το έβαζαν στο χέρι τους δύσκολα θα το άφηναν.

4) Η Φραγκοκρατία-Ενετοκρατία στην Ελλάδα ήταν τόσο στυγνή που όπως πληροφορούμαστε οι πρόγονοί μας όταν ξεσπούσε πόλεμο ανάμεσα σε αυτούς και του Τούρκους, αδυνατούσαν να αποφασίσουν ποια τυραννία ήταν η λιγότερη κακή.

Μετά από αυτά δε νομίζω να υπάρχει απορία γιατί υπήρξε αυτός ο διχασμός ανάμεσα στην παπική τιάρα ή στο Τούρκικο σαρίκι.

Τα χρήματα που λες ο σουλτάνος τα έδωσε σε όλες τις θρησκευτικές κοινότητες όπως στους Ιουδαίους, ελπίζοντας τα ιερατείο να μην εγερθούν εναντίων του. Έκανε ότι έπρεπε να κάνει κάθε μυαλωμένος στρατηγός μια επένδυση.......και όπως ξέρεις οι επενδύσεις είναι ρίσκο, άλλοτε πιάνουν και άλλοτε όχι και οι δολοφονίες δεκάδων επισκόπων το καταμαρτυρούν.

Από εκεί και έπειτα ο Ελληνισμός, στην εκκλησία βρήκε το τελευταίο αποκούμπι του, εάν ήθελε να προχωρήσει θα έπρεπε να το κάνει με πολύ προσεκτικά και όχι βιαστικά βήματα. Αυτό το απέδειξε και η ιστορική πορεία, κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας.

quote:
macedon:
Για το Γρηγόριο πασά απαντάει ο Κοραής: "Ο Σουλτάνος κρεμάει τώρα τους δικούς του, αντί να τους φορέσει καφτάνια".

Αλλωστε οι τρεις αφορισμοί που έστειλε στην επανάσταση (ο ένας μυστικός και εν αγνοία του Σουλτάνου) και τα τουρκολάγνα κείμενα που έβγαιναν σωρηδόν από το πατριαρχικό τυπογραφείο, ελάχιστες αμφιβολίες αφήνουν για το ποιόν του εν λόγω πασά.

Τα ίδια και τα ίδια!! έχω απαντήσει εκατό φορές. Ο ίδιος ο Κοραής κατήγγειλε ως πλαστή την "πατρική διδασκαλία" υπερασπιζόμενος την εκκλησία.

Ο Υψηλάντης έχει απαντήσει για τους "ψεύτικους αφορισμούς"

Αλλά συμφωνείς με αυτά που γράφει ο Κοραής?

ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΥ ΚΟΡΑΗ, ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ, ΤΟΜΟΣ Γ’
ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΛΟΥΚΙΑΣ ΔΡΟΥΛΙΑ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ Μ.Ι.Ε.Τ., 1990

Ηθικά Νικομάχεια

σελ.65-66
"Αλλά τώρα τι γίνεται; Ο επί θρόνου μακελλάριος του Βυζαντίου, πωλεί, ως κτήνη εις την αγοράν, τας γυναίκας, τα τέκνα των ταλαίπωρων Γραικών, ληστεύει τα υπάρχοντά των, κολυμβά ο αιμοβόρος αγαλλόμενος εις αυτά των τα αίματα, και οι φωτισμένοι της Ευρώπης ηγεμόνες δεν τολμούν να ραπίσωσι τον μακελλάριον!

"Ο μακελλάριος Σουλτάνος κατασκάπτει τους χριστιανικούς ναούς, καταμιαίνει τα ιερά θυσιαστήρια, κατασφάζει τους λειτουργούς των θυσιαστηρίων, αναγκάζει τα ανήλικα των χριστιανών τέκνα να αποτάσσωνται τον Χριστόν, και να συντάσσωνται με τον Σατανάν? και ο Μακαριώτατος Πάπας, ο ονομαζόμενος από τους οικείους του κεφαλή της Εκκλησίας και Χριστός άλλος επί γης, ως κτυπημένος από θανατηφόρον αποπληξίαν , έχασε την φωνήν, με την οποίαν άλλοτε οι προκάτοχοί του εσήκοναν τους ηγεμόνας εις τους σταυροφορικούς πολέμους!"

σελ. 83
"δεν εντράπησαν να κηρύξωσιν ως παράβασιν Ευαγγελίου και αυτάς των ιερέων μας τας υπέρ της νίκης δεήσεις, τας οποίας και υπό τον ζυγόν ακόμη αναστενάζουσα η εκκλησία μας δεν έπαυσε να αναφέρει εις τον θεόν."

Περί των ελληνικών συμφερόντων διάλογος
σελ. 203

"Η απόκτησις της ελευθερίας είναι κατόρθωμα μόνων των Χριστιανών Ελλήνων˙ αντί συνεργών, οι Τούρκοι την επολέμουν, και οι Ιουδαίοι ηύχοντο κρυφά να μην την αποκτήσωμεν ποτέ".

quote:
macedon:
8)Κανείς δεν σε θεωρεί "εφευρέτη του ελληνοχριστιανισμού", κακομοίρη! Στον Παπαρρηγόπουλο αναφερόμουν! Αν δεν καταλαβαίνεις ότι αναφέρομαι σ'αυτόν και όχι σε σένα, τι θέλεις τις αναλύσεις της "Ιστορίας του Ελληνικού Εθνους"; Μια "Μανίνα" θα σε εξυπηρετούσε καλύτερα.

? Tην ερμηνεία μπορεί να τη δίνει και ο Παπαρηγόπουλος, και δεκάδες άλλοι όχι μόνο Έλληνες, αλλά και ξένοι ιστορικοί.
Εγώ σου παρέθεσα τους συγγραφείς της Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους, που έχω ήδη προλογίσει, ως απόδειξη. Τα ακριβώς γραφόμενά τους....απλά δεν έχω προλάβει, αλλά θα το κάνω, όπως έχω ήδη γράψει θα είναι το επόμενο μάθημα.
Όταν μεταφέρω τις ιστορικές απόψεις και μάλιστα "ειδικών επιστημόνων", αν μη τι άλλο σημαίνει ότι τις ενστερνίζομαι, εάν αυτό εσύ το λες Μανίνα.........τι να πω?

quote:
macedon:
9) Προφανώς και δεν αναφέρομαι σε σένα. Αναφέρομαι στους "εντεταλμένους ελληνοχριστιανούς που γράφουνε κατά παραγγελία την επίσημη ιστορία της Ελλάδας" (να σε βοηθήσω: Παπαρρηγόπουλος λέγεται), όχι στους αναμασητές που δεν γνωρίζουν ανάγνωση και γραφή (εδώ είσαι εσύ). Εκτός αν περνιέσαι για "επίσημος ιστορικός". Ισχύει το προηγούμενο σχόλιο.

Έχεις στην κατοχή σου τα παραστατικά από το Λογιστήριο για να αποδείξεις τον ισχυρισμό σου?.......αν ναι!! παρουσίασέ τα.

Εγώ πάντως μέχρι στιγμής δεν έχω "χρησιμοποιήσει τον Παπαρηγόπουλο"
όσον αφορά το όνομα "Έλληνας", (απλά για να δω τι θα πεις, σε σχέση με αυτούς), αλλά τους συγγραφείς που προανέφερα, παρά ταύτα όμως στον Παπαρηγόπουλο είσαι κολλημένος!
-Πήγαινε μια σελίδα πριν, να τους δεις........όλοι αυτοί λες να ήσαν εντεταλμένοι?

-Εδώ δε διαγωνιζόμαστε ούτε στην γραφή ούτε στη ανάγνωση.....στην ιστορία.....και μέχρι στιγμής είσαι στους μετεξεταστέους

quote:
macedon:
10. Αυτό που ρώτησες ήταν μια ανοησία, αντάξια της αντίληψής σου. Σου απάντησε ο Agnostic παραπάνω. Άλλωστε δεν είδα να απαντάει και κανείς Ελληνομάχος.

Kοινώς...υπεκφυγή.....
Ελληνομάχος?

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

Edited by - europaios2 on 10/02/2009 18:28:51

10/02/2009, 19:26:58
Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν.

Την επόμενη γράψε κάποιο σχόλιο που να έχει σχέση με τις θέσεις που γράφονται και όχι με τις θέσεις που φαντάζεσαι, αγαπητέ Ελληνομάχε.

Οι ιστορικοφανείς ασυναρτησίες που γράφεις είναι απλά για γέλια. Δες για παράδειγμα τι λέει η Ιστορία του Ελληνικού Εθνους περί "εθνικής δράσης" του τουρκόδουλου Κοσμά και τι λέει η κοινή λογική (ακόμη και παιδιού του δημοτικού) για το λόγο που ο Υψηλάντης προσπάθησε να ακυρώσει τον αφορισμό. Μόνον ένας ανόητος δεν μπορεί να δει τους πραγματικούς λόγους της ενέργειάς του αυτής.

macedon

10/02/2009, 20:29:20
Η ύβρις σου ξεπερνά τα όρια Μακεδών...Δεν μπορείς να
καλείς ελληνομάχο συνέλληνα συμπατριώτη σου, μέσα απο το
εμφυλιοελληνικό σου παραλήρημα....Κάποια στιγμή πρέπει να
ωριμάσει μέσα σου ο διάλογος και να πάψει να πολεμάς με εχθρούς
που στήνεις μόνος σου απέναντι σου για να γίνεις ήρωας...
Ως εδώ και μη παρέκει...Ελληνομάχοι είναι όσοι μάχονται Έλληνες
κι εσύ Μακεδών, μάχεσαι το 98% του ελληνικού πληθυσμού...Εσύ
λοιπόν, έισαι ελληνομάχος κι όχι ο Ευρωπαίος που λέει αλήθειες
που αποκαλύπτουν πανούργες τακτικές...
Όλα στο φώς!!!!Να χαθούν οι σκοτεινές θέσεις...
10/02/2009, 20:39:10
quote:
trexagireve
Ελληνομάχοι είναι όσοι μάχονται Έλληνες

και όσοι συντάσσονται μ'αυτούς που τους μάχονται

macedon

10/02/2009, 22:06:54
quote:
Sesostris:
Μετά από τα μαθήματα ηθικής από τον Ψηλό , τώρα άρχισαν και οι europaioi να παραδίδουν μαθήματα ιστορίας , και έτσι όπως ο Amin Maalouf έγραψε τις «Σταυροφορίες από την πλευρά των Αράβων , αυτοί (αντι)γράφουν την «Ιστορία από την πλευρά των απολογητών» , την οποία μάλιστα απειλούν ότι θα την συνεχίσουν για πολύ καιρό με αποτέλεσμα να διαβάζουμε τους απολογητές για μεγάλο χρονικό διάστημα .

Όχι όμως για τις «Ύβρεις κατά των Ελλήνων» , που το θέμα καίει και ζεματάει λόγω ελλείψεως επιχειρημάτων , αλλά δια της μεθόδου του στρίβειν με ελαφρά πηδηματάκια πάνε να εκτρέψουν το θέμα στο αν το Βυζάντιο ήταν Ελλάδα ή όχι .
Αυτό που με φοβίζει φίλοι μου τελικά δεν είναι αυτά ταύτα τα μαθήματα της ιστορίας , άλλα το ότι αν συνεχιστούν κινδυνεύει ο σκύλος μου να ψοφήση από τα γέλια .

Θεωρείς το πολύτομο έργο της Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους, έργο απολογητικό?........Τι άλλο θα διαβάσουνε τα ματάκια μου?
- Τον σκύλο σου τον βλέπω στη βεράντα να χασμουριέται......μάλλον θα του διαβάζεις κανά μυθιστόρημα....

quote:
γιαπετ:
Μη νομίζεις ότι έθεσες ΤΟ ερώτημα.
Πήρες απάντηση απ' τον Agnostic, η οποία καλύπτει κι εμένα.

Εσύ μπορεί να θεωρείς χαμένες πατρίδες, όλη την οικουμένη που κάποτε ήταν Ελληνική, θα ήθελες να κηρύξουμε τον πόλεμο σε όλον τον κόσμο, κατά το παιδιάστικο "όλοι σας και μόνος μου";

Αυτό δεν θα μας εξαφάνιζε απ' τον χάρτη;

Πάντως έτσι για να το ευχαριστηθείς, στο υποθετικό ερώτημα που σου έθεσα και απάντησες ότι θα ήσουν στο πλευρό των ομοεθνών σου, εναντίον των χριστιανών, θα σου πω ότι θα είμαστε... συμπολεμιστές...

Έκανα σαφή και συγκεκριμένη ερώτηση. Έλαβα μόνο, υπεκφυγές.
Το ότι εκεί θα ήμασταν μόνο συμπολεμιστές αυτό το γνωρίζω.......αφού για σένα ο εχθρός απ' ότι φαίνεται δεν εξαρτάται από τα κίνητρά του και τις ενέργειές του, αλλά από τη θρησκεία του.
Κρίμα!!! αλλά αναμενόμενο.....
Δεν μίλησα για αλύτρωτα εδάφη σε όλη την οικουμένη! Το να κάνεις όμως την τρίχα τριχιά.......οφείλεται στην προσφιλή σου τακτική ως Χριστιανομάχος.
Μίλησα για την υπεράσπιση της Ελληνικής μειονότητας και μόνο......ψιλά γράμματα ε?

quote:
europaios2:
Αυτές είναι οι συμβουλές του Μωυσή προς τους συντοπίτες του, λίγο πριν πεθάνει. Οι λεγόμενοι κανόνες πολέμου.

γιαπετ:
Και λοιπόν;
Ποιά είναι η διαφορά, γι αυτούς που τα άκουγαν και για εσάς που τα πιστεύετε;

H διαφορά είναι ότι θα πρέπει να ψάξεις άλλα site, λιγότερο ανίκανα στη συκοφάντηση του Χριστιανισμού, το συγκεκριμένο σε έκθεσε για τα καλά.

quote:
γιαπετ:
Το γεγονός ότι εσένα σου παραδίδονται σαν μαθήματα, δεν σημαίνει ότι ισχύει και γι' αυτούς που τα διαβάζουν εδώ.

Μην τα μπερδεύεις...

Απλή αντιγραφή κάνω από ιστορικά έργα.....δε σ' αρέσει ε?

quote:
Agnostic :
Εσύ ξεκίνησες το θέμα "μέτρησης" του πατριωτισμού του καθενός σε σχέση με τις "αλύτρωτες πατρίδες" και πάνω σ'αυτό τοποθετήθηκα.

Εγώ έκανα μια ερώτηση, την οποία ο κάθε γνήσιος και Έλληνας πατριώτης, δε θα τη λιβάνιζε τόση ώρα........

quote:
Agnostic :
Μα είσαι σοβαρός? Σ'ενα φόρουμ με θεματική ενότητα που ασχολείται με τις θρησκείες φυσικά θα συναντάς και θέματα που ασκούν κριτική στο χριστιανισμό. Επειδή οι αγωνιστές του '21 ήταν χριστιανοί, είναι μωρία τα μέλη ενός φόρουμ να συζητάνε, να ασκούν κριτική και να αμφισβητούν το χριστιανισμό ή να εκφράζουν αρνητική γνώμη για τους πατέρες? Ο καθένας μπορεί να στηλιτεύει το χριστιανισμό, την αρχαία ελληνική θρησκεία, το ισλάμ, τον ινδουισμό και τις θρησκείες γενικότερα χωρίς να αισθάνεται ενοχές λόγω της θρησκευτικής ζωής των προγόνων του. Το επιθυμητό βέβαια ώστε να ξεχωρίζουμε τη σοβαρή κριτική από τη στείρα συκοφαντία είναι η παράθεση στοιχείων καθώς και η ποιότητα και το εύρος της επιχειρηματολογίας.

Μα δε συναντώ "και θέματα που ασκούν κριτική στο χριστιανισμό".
Συναντώ "μόνο" "θέματα που ασκούν κριτική στο χριστιανισμό", έχει διαφορά δε νομίζεις?
quote:
Agnostic :
Φυσιολογικό ήταν αφού οι εξεγέρσεις των λαών δεν ήταν σύμφωνα με το πνεύμα απολυταρχίας των Ευρωπαϊκών δυνάμεων. Οταν όμως είδαν ότι ήταν προς το συμφέρον τους ένα ελεύθερο ελληνικό κράτος που θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντά τους επενέβησαν αποφασιστικά. Είναι όμως επιπολαιότητα να συνδέεις την εξωτερική πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων του πρώτου μισού του 19ου αιώνα με υποθετικά σενάρια για ένα μελλοντικό πόλεμο της Ελλάδας για τους Ελληνες της Κωνσταντινούπολης διότι πολύ απλά δεν ξέρεις τι στάση θα κρατήσει η κάθε χώρα.

Οπότε εάν ξεκινήσουν και τον τελευταίο διωγμό οι Τούρκοι (πράγμα απίθανο, δεν έμειναν παρά περίπου 1.500-2.000), εμείς θα κάτσουμε στις πολυθρόνες μας να ακούσουμε τις ειδήσεις, για να μάθουμε τελικά πόσοι και εάν μείνανε.........και φυσικά να παίξουμε και κανά στοίχημα....

quote:
Agnostic :
Δεν μίλησα για κλαψούρισμα στους Ευρωπαίους, σύνελθε. Μιλάω για διαπραγματεύσεις, για διάλογο, για πολιτισμένα πράγματα δηλαδή. Αν εσύ νομίζεις ότι το πατριωτικό είναι μόνο η πολεμική επιχείρηση πλανάσαι πλάνη οικτρά.

Καλά εσένα όταν σε "φάνε λάχανο" ξεκίνα τις διαπραγματεύσεις για το αλάτι.

quote:
Agnostic :
Είδες πουθενά στίφη Ελλήνων (και Χριστιανών όπως θα δηλώναν οι περισσότεροι) να εξορμούν στην Κωνσταντινούπολη για να υπερασπίσουν τους Ελληνες της Πόλης από το πογκρόμ της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου του 1955? Να υποθέσω ότι οι Ελληνες(στην πλειοψηφία τους χριστιανοί όπως θα δήλωναν οι ίδιοι) που δεν έσπεψαν να υπερασπίσουν τους τότε διωκόμενους Ελληνες της Πόλης...έπασχαν από έλλειψη πατριωτισμού? Ή μήπως πρέπει να δεχτούμε τελικά ότι η έννοια του πατριωτισμού είναι πολυδιάστατη και όχι μόνο η στείρα εκδοχή που υπονοείς εσύ?

Άλλη μια μεγάλη προδοσία που την έχουν κουκουλώσει οι κυβερνώντες.
"Έπρεπε να είχαμε μπει σε πόλεμο. Αυτή είναι η θέση μου."

quote:
Agnostic :
Απάντηση και συνάμα προτροπή. Αν τώρα επιθυμείς να παραμορφώνεις το θέμα με παραπανίσιες σάλτσες επιμένοντας σ'αυτές, δεν μπορώ να σου αλλάξω μυαλά. Ο "Θεός σου" ας σε φωτίσει φίλε μου

Και πάλι υπεκφυγή.

quote:
macedon:
Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν.

Την επόμενη γράψε κάποιο σχόλιο που να έχει σχέση με τις θέσεις που γράφονται και όχι με τις θέσεις που φαντάζεσαι, αγαπητέ Ελληνομάχε.

Οι ιστορικοφανείς ασυναρτησίες που γράφεις είναι απλά για γέλια. Δες για παράδειγμα τι λέει η Ιστορία του Ελληνικού Εθνους περί "εθνικής δράσης" του τουρκόδουλου Κοσμά και τι λέει η κοινή λογική (ακόμη και παιδιού του δημοτικού) για το λόγο που ο Υψηλάντης προσπάθησε να ακυρώσει τον αφορισμό. Μόνον ένας ανόητος δεν μπορεί να δει τους πραγματικούς λόγους της ενέργειάς του αυτής.

Aγαπητέ trexagireve, μόνο με συκοφαντίες ξέρει να στέκεται.......άστον στην ησυχία του, αυτός εκτίθεται.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

10/02/2009, 22:42:28
Ευρωπαίοι

quote:
Το ότι εκεί θα ήμασταν μόνο συμπολεμιστές αυτό το γνωρίζω.......αφού για σένα ο εχθρός απ' ότι φαίνεται δεν εξαρτάται από τα κίνητρά του και τις ενέργειές του, αλλά από τη θρησκεία του.
Κρίμα!!! αλλά αναμενόμενο.....

Δεν είσαι ευχαριστημένος με τίποτε, τελικά.

Τι θα ήθελες να απαντήσω για να το χαρείς, βρε;;;

Απάνω τους αδέρφιαααααα....................

quote:
Μίλησα για την υπεράσπιση της Ελληνικής μειονότητας και μόνο......ψιλά γράμματα ε?

Οκ, πάμε να πάρουμε τη Μελβούρνη, την Αστόρια, τη μισή Αίγυπτο και όλες τις χώρες που φιλοξενούν Ελληνική μειονότητα και αυτές που κάποτε ήταν γεμάτες Έλληνες... αφού μόνο με το τουφέκι υπερασπίζεσαι τις μειονότητες.

Δεν πάτε για κυνήγι να ρίξετε καμμιά τουφεκιά, να ξεχαρμανιάσετε...

quote:
quote: europaios2:
Αυτές είναι οι συμβουλές του Μωυσή προς τους συντοπίτες του, λίγο πριν πεθάνει. Οι λεγόμενοι κανόνες πολέμου.

γιαπετ:
Και λοιπόν;
Ποιά είναι η διαφορά, γι αυτούς που τα άκουγαν και για εσάς που τα πιστεύετε;

H διαφορά είναι ότι θα πρέπει να ψάξεις άλλα site, λιγότερο ανίκανα στη συκοφάντηση του Χριστιανισμού, το συγκεκριμένο σε έκθεσε για τα καλά.

Μήπως θέλετε όλα τα στοιχεία της π. διαθήκης που περιέχουν τέτοιες εντολές και παροτρύνσεις απ' το θεό σας;;;

Αν το θέλετε, πείτε το...

quote:
Απλή αντιγραφή κάνω από ιστορικά έργα.....δε σ' αρέσει ε?

Καλό θα ήταν, πριν τα αντιγράψει οποιοσδήποτε από εσάς, να τα διάβαζε λιγάκι, μήπως και καταλάβαινε τι αντιγράφει...

Καλά δεν έχετε κανέναν της προκοπής;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/
sarcalogosΝέο Μέλος
10/02/2009, 22:46:22
quote:
...Θεωρείς το πολύτομο έργο της Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους...
Μια και αναφέρθηκε αυτό το έργο. Στον τόμο που μιλά για τους Κύριλο και Μεθόδιο (7ος, 8ος, 9ος??? μου διαφεύγει) αναφέρει περιστατικό από κείμενο της εποχής όπου ο Κύριλος δύο φορές αναφέρεται στους Έλληνες πολύ θετικά - και ταυτίζει τον εαυτό του εθνικά με αυτούς. Είναι ίσως η πιο πρώιμη καταγεγραμμένη περίπτωση 'Βυζαντινού' που θεωρεί τον εαυτό του Έλληνα και ίσως δείχνει ότι η επίγνωση της Ελληνικότητας εθνικά κι όχι θρησκευτικά δεν είχε χαθεί ποτέ (και πως να χαθεί αφού ήξεραν ότι η γλώσσα που μιλούσαν ήταν Ελληνικά). Δεν έχω τους τόμους κοντά μου για να αναφέρω ακριβώς. Όποιοι θέλουν μπορούνε να το επιβεβαιώσουν.
10/02/2009, 23:27:58
quote:
europaios2
Θεωρείς το πολύτομο έργο της Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους, έργο απολογητικό?.

Του Παπαρρηγόπουλου , που κατηγορήθηκε ότι είδε την ιστορία μέσα από καθρέπτη , και ορισμένα αποσπάσματά του χρησιμοποιούν οι απολογητές , ΝΑΙ .
quote:
europaios2
Τον σκύλο σου τον βλέπω στη βεράντα να χασμουριέται......μάλλον θα του διαβάζεις κανά μυθιστόρημα

Λάθος ! Έχει ξεραθεί στα γέλια γιατί του διαβάζω τα μαθήματα ιστορίας που στέλνεις .

*