ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μάρτυρες του Ιεχωβά Νο. 1 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Μάρτυρες του Ιεχωβά Νο. 1 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

IndustrialAngel44 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
12/01/2012, 16:33:32
PanosT

quote:
ΟΣΟ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΑΝΤΑΤΕ ΟΥΔΕΝ, ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΑΣ...

Το να μην ασχολούμαστε με τις φαιδρότητές σου, δεν σου πέρασε από το μυαλό;

quote:
ΟΣΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΑΣ...

Τη μυθολογία του Ιησού-Μανώλη και της Κενής Διαθήκης μπορεί να τα αντιμετωπίσει ο καθένας που έχει στοιχειώδη λογική σκέψη και ελάχιστες γνώσεις για την περιοχή και την εποχή.

quote:
Τους προκαλώ με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο.
Αν δεν ανοίξουν και μετα απο αυτό θέμα...

Υπάρχουν διάφορα θέματα που ασχολούνται με τις ανοησίες των ευαγγελιστών και μπορείς να καταθέσεις την άποψή σου (και ενδεχομένως τα επιχειρήματά σου) εκεί μέσα. Βλέπω όμως ότι τα θέματα αυτά τα αποφεύγεις συστηματικά.

Αν ανοίγαμε ένα θέμα για τον κάθε νεοφώτιστο Ιουδαιοχριστιανό που ξαφνικά ανακάλυψε το esoterica και ήρθε "να προκαλέσει" (όπως δηλώνεις) και όχι να συζητήσει, θα ήταν κάτι που θα μας έφερνε στο επίπεδό του. Και τέτοια κατάπτωση, προσωπικά δεν θα την ήθελα.

quote:
Τα επιχειρήμητά μου όμως αυτά δημιουργήθηκαν μόνο μετά από συζητήσεις με ανθρώπους που ήθελαν να αναβιώσουν την Πατρώα Θρησκεία.

Τα δικά μου πάλι επιχειρήματα διαμορφώθηκαν από τη μελέτη (όχι χριστιανική ανάγνωση) της ΚΔ και από τη μελέτη της σχετικής επιστημονικής βιβλιογραφίας για την εποχή και την περιοχή και τα κατέθεσα στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί και που τμήμα αυτού βρίσκεται διάσπαρτο εδώ μέσα στα διάφορα θέματα.

Οπότε, βρες ένα θέμα που σε ενδιαφέρει, διατύπωσε τις αντιρρήσεις σου ή τις αντιπροτάσεις σου πάνω σε σχόλια που υπάρχουν και θα δούμε αν στέκουν.

Αν πάλι ήρθες απλά για να διασκεδάζεις τον κόσμο με τις φωνές σου, τότε βρίσκεσαι σε πολύ καλό δρόμο.

macedon

Edited by - macedon on 12/01/2012 16:36:56

12/01/2012, 21:04:30
quote:

Νικόμαχος

Πώς θα πείσεις κάποιον,που απορρίπτει την αγία γραφή ώς θεόπνευστο κείμενο και θα κάνεις συζήτηση με επιχειρήματα μέσα απο αυτήν,μόνο στη φαντασία σου υπάρχει.

Να σε πείσω για ποιο πράγμα καλέ???

Σε προκάλεσα να μιλήσουμε μόνο με κείμενα Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας αλλά φαίνεται ότι ούτε αυτά πολυεμπιστεύεσαι.

Μου είπες ότι για εσένα είναι απλές δεξαμενές σκέψεις και εσύ έχεις σχηματίσει την προσωπική σου άποψη απλά στηριζόμενος εν μέρει σε αυτές.
(Αυτό από μόνο του σε κάνει μεγαλύτερο Φιλόσοφο από αυτούς που διάβασες)

Και σου είπα ας μιλήσουμε για την προσωπική σου άποψη σε όποιο τομέα θέλεις αλλά φαίνεται ότι ούτε αυτές πολυεμπιστεύεσαι.

quote:

Κατα τα άλλα...μας κατατρόπωσες!!!!
Η όλη συμπεριφορά σου δείχνει "ταλιμπάν" ή "μουτζαχεντίν" του Τζόσουα και άν ζούσες και σε καμμιά άλλη χαμηλού βιοτικού επιπέδου και κατα συνέπεια νοημοσύνης χώρα, ίσως και να προέβαινες και στην ανακύρηξη "χριστιανικής τζιχάντ" κατα των απίστων!!

Όλα αυτά επειδή σε προκαλώ να συζητήσεις ανοικτά για το Ελληνικό Πνεύμα και την προσωπική σου άποψη???
Το όνομα σου σε δείχνει νικητή στην μάχη.
Απόδειξέ το!

quote:

Προσωπικά δεν είμαι σε θέση να κατέβω τα σκαλοπάτια,που με κόπο και πόνο ανέβηκα στη ζωή μου,για να συζητήσω μαζί σου!
Αν μπορείς ανέβα εδώ που είμαι και τότε ευχαρίστως να τα λέμε!!

Κάνουμε μια υπόθεση.
Αν με απέφευγες γιατί ΟΝΤΩΣ φοβάσαι τι θα έγραφες αντί για την παραπάνω μελοδραματική παράγραφο...

Επειδή όντως δεν φοβάσαι και επειδή είσαι ευγενής και γνωρίζεις πως λειτουργεί το σύστημα αυτός που είχε την ευκαιρία να ανέβει κάπου και να δεχτεί το Φως της Αληθείας προσπαθεί εν συνεχεία να ανεβάσει όσους περισσότερους μπορεί και δεν περιμένει να ανέβουν πρώτα οι άλλοι.

Κάποιοι μπορεί να αποδειχτούν ανεπίδεκτοι μαθήσεως οπότε τους παράταει και προχωράει.
Δεκτό και λογικό.
Εσύ δεν προσπάθησες καν...

Ερευνάτε τας Γραφάς

12/01/2012, 21:56:11
quote:

macedon

quote:

Το να μην ασχολούμαστε με τις φαιδρότητές σου, δεν σου πέρασε από το μυαλό;

Επειδή μιλάς για φαιδρότητες (πληθυντικός) μπορείς να μου βρεις ΜΙΑ?

quote:

Τη μυθολογία του Ιησού-Μανώλη και της Κενής Διαθήκης μπορεί να τα αντιμετωπίσει ο καθένας που έχει στοιχειώδη λογική σκέψη και ελάχιστες γνώσεις για την περιοχή και την εποχή.

Πόσο μάλλον εσείς.
Αφού είναι τόσο εύκολο γιατί δεν το κάνετε και με εμένα???
Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου

quote:

Υπάρχουν διάφορα θέματα που ασχολούνται με τις ανοησίες των ευαγγελιστών και μπορείς να καταθέσεις την άποψή σου (και ενδεχομένως τα επιχειρήματά σου) εκεί μέσα. Βλέπω όμως ότι τα θέματα αυτά τα αποφεύγεις συστηματικά.

Αν μιλάς για threads του esoterica μπήκα και σε άλλα, ο τίτλος του thread δεν είχε κανένα νόημα σε σχέση με το που είχει πάει η συζήτηση όπως καλή ώρα συμβαίνει και σε αυτό το thread απλά το προτίμησα γιατί ήταν πρώτο στη λίστα.
Και αν επιμένω για να ανοιχτεί καινούριο thread είναι για να προσπαθήσουμε να μιλήσουμε εξ'αρχής για ένα πράγμα.
Πάντως μην ανησυχείς θα πάω και στα άλλα.
Εσύ αν θέλεις μπορείς να ξεκινήσεις με ότι θέλεις για θέμα.

quote:

Αν ανοίγαμε ένα θέμα για τον κάθε νεοφώτιστο Ιουδαιοχριστιανό που ξαφνικά ανακάλυψε το esoterica και ήρθε "να προκαλέσει" (όπως δηλώνεις) και όχι να συζητήσει, θα ήταν κάτι που θα μας έφερνε στο επίπεδό του. Και τέτοια κατάπτωση, προσωπικά δεν θα την ήθελα.

Έλληνοχριστιανό θες να πεις.
Ιουδαιοχριστιανοί υπάρχουν αλλά είναι λίγοι. Οι περισσότεροι δεν μας έκαναν την τιμή και περιμένουν ακόμα τον Μεσσία...

Εμείς από την άλλη είμαστε κομματάκι περισσότεροι και πιο ψαγμένοι και κόβουμε πιο εύκολα τις μαρέγκες...

quote:

Τα δικά μου πάλι επιχειρήματα διαμορφώθηκαν από τη μελέτη (όχι χριστιανική ανάγνωση) της ΚΔ και από τη μελέτη της σχετικής επιστημονικής βιβλιογραφίας για την εποχή και την περιοχή και τα κατέθεσα στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί και που τμήμα αυτού βρίσκεται διάσπαρτο εδώ μέσα στα διάφορα θέματα.

Πολύ θα ήθελα να μάθω τον τίτλο του βιβλίου σου και να το αγοράσω ΑΜΕΣΑ

quote:

Οπότε, βρες ένα θέμα που σε ενδιαφέρει, διατύπωσε τις αντιρρήσεις σου ή τις αντιπροτάσεις σου πάνω σε σχόλια που υπάρχουν και θα δούμε αν στέκουν.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι πρώτα.
Για να δω τα κριτήριά σου στα μελλοντικά μου επιχειρήματα περί ιστορικότητας κτλ να δούμε πρώτα αν συμφωνούμε στις αποδόσεις στα Νέα από τα Αρχαία Ελληνικά.
Συμφωνείς με εμένα και το Ψηλό ή με το Σωτήρη στην ερμηνεία για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στο thread για το αν υπάρχουν οι 12 θεοί?

[quote]
Αν πάλι ήρθες απλά για να διασκεδάζεις τον κόσμο με τις φωνές σου, τότε βρίσκεσαι σε πολύ καλό δρόμο.

Ελπίζω να μου λες αλήθεια γιατί δεν σας βλέπω και τόσο χαρούμενους...

Ερευνάτε τας Γραφάς

12/01/2012, 22:04:50
quote:

Ελπίζω να μου λες αλήθεια γιατί δεν σας βλέπω και τόσο χαρούμενους..

Κοίτα καλύτερα αγαπητέ Πάνο...

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

12/01/2012, 22:58:24
PanosT

quote:
Επειδή μιλάς για φαιδρότητες (πληθυντικός) μπορείς να μου βρεις ΜΙΑ?

Να μια πρόσφατη:

"Έλληνοχριστιανό θες να πεις."

Δεν υπάρχει "Ελληνοχριστιανισμός" σαν θρησκευτικό μόρφωμα αλλά σαν πολιτικο-ιστορική κατασκευή δημιουργημένη τεχνητά από τον Παπαρρηγόπουλο.

Ανήκεις σε μια θρησκεία που είναι αίρεση του Ιουδαϊσμού, διατηρώντας το βασικό κορμό της Ιουδαϊκής θρησκείας, τις γιορτές, τους προφήτες, τους αγίους, τη γλώσσα, τα έθιμα, τον ίδιο το θεό των Εβραίων που λατρεύεις.

Δεν έχει τίποτε κοινό η θρησκεία σου με τον ελληνισμό και γι'αυτό χρειάστηκε να επιβληθεί με νόμο και να βαφτιστούν υποχρωτικά όλοι οι Έλληνες και οι υπόλοιποι λαοί της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, μετά από 6,5 αιώνες άγριων διωγμών. Το μόνο κοινό που έχει η ασιατική θρησκεία με τον ελληνισμό είναι οι αντιγραφές των ελληνικών μύθων και ιδεών που κάποιες απ' αυτές οι ανώνυμοι συγγραφείς των ευαγγελίων παρουσίασαν σαν έργα και λόγια του διαταραγμένου και σχιζοφρενή (σύμφωνα με τους ψυχιάτρους) Ιησού-Μανώλη, όπως π.χ. τον γάμο της Κανά.

quote:
Ελπίζω να μου λες αλήθεια γιατί δεν σας βλέπω και τόσο χαρούμενους...

Τότε θα πρέπει να δεις ένα οφθαλμίατρο.

quote:
Συμφωνείς με εμένα και το Ψηλό ή με το Σωτήρη στην ερμηνεία για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στο thread για το αν υπάρχουν οι 12 θεοί?

Η "ερμηνεία" σας είναι για γέλια. Την ερμηνεία θα στην παραθέσω στο σημείο που την έγραψες. Εδώ θα θέσω μόνο μια ερώτηση.

Ο ανώνυμος συγγραφέας του ευαγγελίου του Λουκά, έγραψε το ευαγγέλιό του γύρω στο 160 μαχχ. Πώς διάολο ήξερε τι είπε ο "άγγελος" 150 χρόνια πριν στη Μαρία, και τι του είπε αυτή;

Βέβαια, εδώ θα μου πεις ήξερε ο Ματθαίος τι ονειρεύτηκε ο Ιωσήφ 130 χρόνια πριν, ένα βράδυ που'βρεχε, ο Λουκάς θα κολλούσε;

macedon

D.P.J. 10Μέλος
13/01/2012, 08:58:56
macedon
quote:

Ο ανώνυμος συγγραφέας του ευαγγελίου του Λουκά, έγραψε το ευαγγέλιό του γύρω στο 160 μαχχ. Πώς διάολο ήξερε τι είπε ο "άγγελος" 150 χρόνια πριν στη Μαρία, και τι του είπε αυτή;

Tώρα αυτή τι ερώτηση είναι ;
Ούτε ένα ......ψιθύρισμα δεν μπορεί να κάνει ο Κύριος στο αυτί κάποιου πιστού του και αρχίζετε αμέσως τις αμφιβολίες και τους υπαινιγμούς.....
13/01/2012, 13:24:03

quote:
Είπες το μαγικό όνομα Όμηρος.
Όλη η ουσία παίζεται γύρω από εκεί.

Tι εννοείς εδώ Pano?

Σχετικά με τους Έλληνες θυμάσαι από τα βιβλία στο σχολείο περί της μεγάλης ποικιλίας απόψεων σχετικά με τη Δημιουργία του Κόσμου. Κεντρικό Πυρ, Αήρ, Ύδωρ, Άπειρο, Νους, Αριθμός, Αγαθό, Ακίνητο Κινούν είναι μερικές από τις ονομασίες της δημιουργικής πρώτης αιτίας για κάθε φιλόσοφο.

Το μεγάλο δυστύχημα είναι αυτό που λέει ο Καστοριάδης ότι "μιλάμε σαν να γνωρίζουμε τους αρχαίους Έλληνες ενώ στην πραγματικότητα δεν ξέρουμε παρά μόνο το 5% από το πνεύμα τους"!!! Για τους περισσότερους φιλοσόφους δεν γνωρίζουμε παρά μόνο γενικά τις απόψεις, την επιχειρηματολογία και μεθοδολογία τους, και κυρίως από δεύτερο χέρι.

Εάν σε ενδιαφέρει πραγματικά η θεώρηση των αρχαίων άνοιξε ένα θέμα να το συζητήσουμε. Ή ψάξε κάποιο παλιό θέμα γιατί λογικά θα έχει ξανασυζητηθεί στο φόρουμ. Το να ανοίξει όμως ένα θέμα απλά σαν πεδίο αντιπαράθεσης "χριστιανισμού-ελληνισμού" είναι εντελώς ανώφελο...

13/01/2012, 13:29:35

quote:
Kost
Για στοίχημα στο διαδίκτυο μιλούσαμε.

Ναι μπράβο, παλιότερα είχαμε πει κάτι. Σε ποιό θέμα όμως το συζητούσαμε? Στείλε μου πμ αν είναι ή γράψε στο "μεταξύ τύρου και αχλαδιού" και θα το δω.

13/01/2012, 14:52:02
quote:

Βέβαια, εδώ θα μου πεις ήξερε ο Ματθαίος τι ονειρεύτηκε ο Ιωσήφ 130 χρόνια πριν, ένα βράδυ που'βρεχε, ο Λουκάς θα κολλούσε;

Ίσως να μην έχει σημασία η ιστορική ή όχι ισχύ των λόγων, αλλά το περιεχόμενο αυτών.. Ίσως να μην είχε για τους ίδιους τους συγγραφείς σημασία η ιστορικότητα ή όχι αυτών που λέγανε, αλλά το περιεχόμενό τους..
13/01/2012, 15:53:31
quote:

Ίσως να μην έχει σημασία η ιστορική ή όχι ισχύ των λόγων, αλλά το περιεχόμενο αυτών.. Ίσως να μην είχε για τους ίδιους τους συγγραφείς σημασία η ιστορικότητα ή όχι αυτών που λέγανε, αλλά το περιεχόμενό τους..

Δεν σε ξέρω φίλε μου και συγγνώμη αν σε προσβάλλω (διότι είναι πολλοί οι ευέξαπτοι) αλλά αυτό που έγραψες είναι ότι θεολογικότερο μπορείς να πεις όσον αφορά την ΟΥΣΙΑ των ΕΥΑΓΓΕΛΙΩΝ και ΜΟΝΟ.

Παρόλα αυτά σημασία για εμάς (τους Ορθοδόξους) έχει και η ιστορικότητα και η ιστορική ισχύς διότι έχεις να μιλήσεις και σε πιο "περίεργους" και "πονηρούς" και "εξυπνάκηδες" όπου πρέπει να είσαι τύπος και υπογραμμός.

Και πάλι συγγνώμη αν σε πρόσβαλα.

Ερευνάτε τας Γραφάς

dimitris2Μέλος
24/06/2005, 22:08:42
Όπως λέει και το τραγούδι, "εδώ είναι ο παράδεισος, η κόλαση εδώ"
Αν υποθέσουμε ότι δεν πρόκειται για τόπο, αλλά για εσωτερική διάθεση, (χαρά, λύπη), πώς μπορεί κάποιος από τον επίγειο παραδεισό του να πάει στην κόλαση, δηλ. να αλλάξει τον εσωτερικό του κόσμο, τον εαυτό του εν μια νυκτί?
Όταν λέει το ευαγγέλιο ότι ο πλούσιος πήγε στην κόλαση εν μια νυκτί, μάλλον εννοεί ότι ξαφνικά βρέθηκε γυμνός από τα υλικά, τους δούλους και την απατηλή υπεροψία ότι όλους τους ορίζει και ότι έμεινε αυτός και το σώμα του "γυμνό".
Το ίδιο κι αν μεταφερθεί στην άλλη ζωή ένας δεσπότης που ζει εδώ με την αυταπάτη ότι είναι κάτι περισσότερο από τους άλλους και σκοπός είναι η συσσώρευση πλούτου και η απόκτηση εξουσίας.
alexilexosΜέλος
25/06/2005, 08:30:43
quote:
Πείσμωσε και προσπάθησε να καλλιεργηθείς πνευματικά και να δεις ,να είσαι απόλυτα σίγουρος ,ότι θα μάθεις καινούργια περπατησιά.
Και τι περπατησιά, μιλάμε για πνευματική και αύλη.
Αξίζει τον κόπο.

Συμφωνώ. Η πνευματική καλλιέργεια, για να είναι δημιουργική προϋποθέτει ελευθερία, ελευθερία της σκέψης μακριά από δογματισμούς και μαντριά, διαφορετικά εγκλωβίζεται σε φαύλους κύκλους. Πνευματική περπατησιά λοιπόν ελεύθερη όμως.

'Η έκφραση "γυμνή αλήθεια" έχει εφευρεθεί για να μπορεί ο καθένας να την ντύνει όπως τον συμφέρει'

diosΝέο Μέλος
09/07/2005, 02:32:32
Μπορεί να μου θυμηθεί κάποιος σε ποια οικουμενική συνοδό αποφάσισαν ότι υπάρχει η κόλαση (όχι το γνωστό κακόφημο μπαρ) γιατί δεν μπορώ να το θυμηθώ.
Πριν δηλαδή δεν υπήρχε κόλαση και τώρα υπάρχει;;;; Όσοι κακοί πέθαναν πριν την οικουμενική συνοδό που πήγαν;;;;; Εγώ που οδεύω;;;;

aenao to peperasmeno toy photos to phasma ths anarxikhs taxis toy tipota.

filosofos3Μέλος
09/07/2005, 08:40:59
Αγαπητέ dios
δεν αποφασίστηκε σε κάποια οικουμενική σύνοδο ότι υπάρχει κόλαση αλλά ήδη από τα λόγια του Χριστού φαίνεται αυτό.Δες τα ευαγγέλια και θα πειστείς.
Το ερώτημα επομένως δεν είναι αν υπάρχει κάτι που ονομάζεται κόλαση αλλά τι είναι αυτή η κόλαση.

κατά τον Ιωάννη το Χρυσόστομο είναι η κατάσταση που βρίσκεται κανείς εσωτερικά. Όποιος κατέχεται και ελέγχεται από ένα πάθος πχ βρίσκεται στην κόλασι μέχρι να παλλαγεί από την εξουσία του. Αν πεθάνει σε αυτή την κατάσταση θα τη διαιωνίσει. Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η νγώμη των αγίων.
Ως τόπος αν υπάρχει πχ στο κέντρο της Γης ή αλλού ή σε περισσότερα του ενός μέρη είναι δευτερεύον.

Όλα είναι τέλεια

09/07/2005, 15:31:47
Όποιος στηρίζει την κοσμοθεωρία του στον φόβο και την ανταμοιβή, είναι επόμενο ότι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ μια Κόλαση και έναν Σατανά.

Με λίγα λόγια, η σχολαστική πλευρά μιας θρησκείας ή εάν το θέλετε και αλλιώς ο σημερινός Χριστιανισμός.

Με το που δημιούργησαν τον Σατανά, δημιουργήθηκε και η Κόλαση. Πρόκειται για τιμωρία ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ από τον ίδιο τον θάνατο, πράγμα που ξεκαθαρίζει δίχως περιστροφές τόσο ο Ιησούς όσο και οι λεγόμενοι Ευαγγελιστές.

Ας θυμηθούμε λοιπόν λίγα λόγια φόβου και τρόμου. Χριστιανικού τρόμου:

«Και εάν σε σκανδαλίζη η χειρ σου, απόκοψον αυτήν• καλήτερον σοι είναι να εισέλθης εις την ζωήν κουλλός, παρά έχων τας δύο χείρας να απέλθης εις την γέενναν, εις το πυρ το άσβεστον. Και εάν ο οφθαλμός σου σε σκανδαλίζη, έκβαλε αυτόν• καλήτερον σοι είναι να εισέλθης μονόφθαλμός εις την βασιλείαν του Θεού, παρά έχων δύο οφθαλμούς να ριφθής εις την γέενναν του πυρός • όπου ‘ο σκώληξ αυτών δεν τελευτά, και το πυρ δεν σβήνεται» (Μάρκος θ 43,47-48).

Αυτά τα εδάφια δείχνουν ότι η Χριστιανική Κόλαση ή Γέεννα του πυρός, διαρκεί αιώνια, και δεν έχει τέλος. Συνεπώς είναι μια παντοτινή τιμωρία, και προκειμένου να την αποφύγουμε μπορούμε και ακολουθήσουμε τις…..σχετικές «συμβουλές» που αναφέρονται.

«Οι δε υιοί της βασιλείας θέλουσιν εκβληθή εις το σκότος το εξώτερον• εκεί θέλει είσθαι ο κλαυθμός και ο τριγμός των οδόντων» (Ματθ. η 12).
«Θέλει αποστείλει ο Υιός του ανθρώπου τους αγγέλους αυτού και θέλουσι συλλέξει εκ της βασιλείας αυτού πάντα τα σκάνδαλα, και τους πράττοντας την ανομίαν • και θέλουσι ρίψει αυτούς εις την κάμινον του πυρός • εκεί θέλει είσθαι ο κλαυθμός και ο τριγμός των οδόντων» (Ματθ. ιγ 41-42).

Εδώ βλέπουμε ότι η Χριστιανική Κόλαση δεν είναι μια απλή κατάσταση εξαφάνισης και ανυπαρξίας, αλλά συνειδητής τιμωρίας. Λέει η Αγία Γραφή ότι «εκεί θέλει είσθαι» όχι ο εκμηδενισμός και η έλλειψη πόνου, αλλά «ο κλαυθμός και ο τριγμός των οδόντων»! Δηλαδή θα υπάρχει βίωση συνειδητού πόνου και μεγάλης λύπης. Επίσης θα υπάρχει βίωση βαθύ σκοταδιού: «ζοφερόν σκότος» όπως λέει η Βίβλος (Β’ Πέτρου β 17).

Με άλλα λόγια, ο χειρότερος συνδυασμός πόνου και βασανισμού που μπόρεσε ποτέ να εκφράσει ο άνθρωπος σε ένα κομμάτι χαρτιού……….

Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΚΟΛΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ: «Λέγω δε προς εσάς τους φίλους μου, Μη φοβηθήτε από των αποκτεινόντων το σώμα, και μετά ταύτα μη δυναμένων περισσότερον τι να πράξωσι. Θέλω δε σας δείξει ποίον πρέπει να φοβηθήτε • Φοβήθητε εκείνον όστις αφού αποκτείνη, έχει εξουσίαν να ρίψη εις την γέενναν» (Λουκ. ιβ 4-5).

Προσέξτε, ότι η κόλαση είναι ΜΕΤΑ την θανάτωση του σώματος και κάτι χειρότερο από αυτόν!!

Η ΚΟΛΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟΤΕΡΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ: «Εάν τις αθετήση τον νόμον του Μωϋσέως, επί δύο ή τριών μαρτύρων αποθνήσκει χωρίς έλεος • πόσον, στοχάζεσθε, χειροτέρας τιμωρίας θέλει κριθή άξιος ο καταπατήσας τον Υιόν του Θεού, και νομίσας κοινόν το αίμα της διαθήκης με το οποίον ηγιάσθη, και υβρίσας το πνεύμα της χάριτος;» Εβραίους ι 28-29.

Η ΚΟΛΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΕΒΩΝ, ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ………ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ!!!!: «Εκείνος δε ο δούλος όστις γνωρίσας το θέλημα του κυρίου αυτού, δεν ητοίμασεν , ουδέ έκαμε κατά το θέλημα αυτού, θέλει δαρθή πολύ. Όστις όμως μη γνωρίσας έπραξεν άξια δαρμών, θέλει δαρθή ολίγον» (Λουκ. ιβ 47-48).

Ώστε, η διαβάθμιση των τιμωριών δείχνει ότι η φύση της τιμωρίας είναι κάτι διαφορετικό από την εξαφάνιση?? Δεν μπορεί κανείς να εξαφανιστεί περισσότερο από τον άλλον ή……..μπορεί???

Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του από το συνονθύλευμα αυτών των εσχατολογικών ακροβασιών……..

Τέλος, και για να μην μπερδεύεστε αλλά και για να μην πέφτετε στα δίχτυα της επίπλαστης «αλληγορίας» που ορισμένοι επιχειρούν (π.χ. filosofos3), ας ξεκαθαρίσουμε ότι η κόλαση αφορά ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ και όχι τον σωματικό θάνατο.
Καλό είναι να γνωρίζουμε ότι όλα αυτά τα τρομερά και προς αποφυγή που πρεσβεύει ετούτη η κοσμοθεωρία, αφορούνε το πνευματικό μέρος, μιας και πιστεύουνε στην «αθανασία της ψυχής» που αποκλειστικά χειρίζονται και καθοδηγούνε (εάν το ξεχάσατε…) ή ποδηγετούνε. Ανάλογα με την περίσταση και το επίπεδο γνώσης.

Έτσι, η χριστιανική κόλαση είναι η βίωση του πνευματικού θανάτου, μετά την θρυλούμενη Δευτέρα Παρουσία που διακαώς αναμένουνε, από όσους είναι ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΝΕΚΡΟΙ! (δηλαδή το…..99% των Ελλήνων!!)

Αλλά, και για να μην έχετε την ψευδαίσθηση ότι έως τότε θα την περάσετε «στα μαλακά», ήδη και τώρα στον Άδη βιώνουν οι «άπιστοι» μία πρόγευση της χριστιανικής κολάσεως (Λουκάς ις 23-25).

Τι αναμένει τους ανθρώπους που δεν μετανόησαν άραγε όμως? «εις δε τους φιλονείκους, και απειθούντας μεν εις την αλήθειαν, πειθομένους δε εις την αδικίαν, θέλει είσθαι θυμός και οργή, θλίψις και στενοχωρία επί πάσαν ψυχήν ανθρώπου εργαζομένου το κακόν» (Ρωμ. β 8-9).

Γιατί θα βιώνουν τέτοια συναισθήματα? «Εκεί θα κλαίτε και θα τρίζετε τα δόντια, όταν θα δείτε τον Αβραάμ, τον Ισαάκ, τον Ιακώβ και όλους τους προφήτες στη βασιλεία του Θεού, κι εσάς να σας πετάνε έξω» (Λουκάς 13: 28, ΝΜΒ). Θα θρηνούν δηλαδή διότι θα βλέπουν την ευτυχία που θα βιώνουν οι δίκαιοι, ενώ οι ίδιοι δεν θα μπορούν να μετέχουν σε αυτές τις ευλογίες!!

Το πυρ της χριστιανικής κολάσεως επομένως δεν είναι μια κτιστή πραγματικότητα. Το πυρ αυτό είναι άκτιστο και άϋλο, διότι προορίζεται για πνεύματα, όπως ο διάβολος και οι άγγελοί του, καθώς και για όλους αυτούς που έκαναν το μέγα ολίσθημα και……..δέν είχαν για παράδειγμα την ιεροπρέπεια ενός Φλάβιου Βαλέριου!!!! (Ματθ. κε 41).

Και ο νοών νοειτω……….

diosΝέο Μέλος
11/07/2005, 19:45:24
quote:
δεν αποφασίστηκε σε κάποια οικουμενική σύνοδο ότι υπάρχει κόλαση αλλά ήδη από τα λόγια του Χριστού φαίνεται αυτό.Δες τα ευαγγέλια και θα πειστείς.
Το ερώτημα επομένως δεν είναι αν υπάρχει κάτι που ονομάζεται κόλαση αλλά τι είναι αυτή η κόλαση.

Μάλλον έχεις δίκιο, κάπου έχω ένα βιβλίο που λέγετε «Η ιστορία της Κόλασης».
Δεν θυμάμαι αν έλεγε για τον σατανά ή για την κόλαση. Θα το βρω το και θα το ξανακοιτάξω.

aenao to peperasmeno toy photos to phasma ths anarxikhs taxis toy tipota.

Brie BoyΜέλος
11/07/2005, 23:03:23
Μα νομίζω άλλωστε, πως η έννοια της κολάσεως υπήρχε προ της παρουσίας του Χριστού στην χριστιανική και εβραϊκή πίστη. Δεν νομίζω πως τίθεται θέμα καθιέρωσης από Οικομενική σύνοδο, τουλάχιστον βάσει όσων γνωρίζω...

Μια αρκετά όμως ενδιαφέρουσα πτυχή του θέματος νομίζω είναι -ελπίζω να μην έχει συζητηθεί προηγουμένως-, η ελληνική ή μάλλον η αρχαιοελληνική αντίληψη για την κόλαση και τον παράδεισο. Αυτό που πάντα με μπέρδευε ήταν ο διαχωρισμός Άδης- Ηλύσια Πεδία- Λήθη- Τάρταρα στην Αρχαία Ελλάδα. Μερικές φορές βλέπουμε οι ενάρετοι και αγαθοί να πηγαίνουν στα Ηλύσια Πεδία, ενώ άλλες φορές, όλοι, καλοί ή κακοί πάνε στον Άδη, μέσα από τα γνωστά περάσματα-σπήλαια που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα.

Το γνωστό πέρασμα στον Άδη -ή αλλιώς στην κόλαση- βρίσκεται στην Ήπειρο, στον ποταμό Αχέροντα, ο οποίος μοιάζει να χάνεται μέσα στην γη, και τα νερά του είναι χειμώνα καλοκαίρι παγωμένα.

Πρόσφατα όμως, σε μια επίσκεψη μου στην Σπάρτη, κάποιοι ντόπιοι μου μίλησαν για την δική τους Πύλη στον Άδη, ένα σπήλαιο καλά κρυμμένο στον Ταϋγετο, αν θυμάμαι καλά, σε περιοχή μη προσβάσιμη με αυτοκίνητο. Δυστυχώς οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν να το επισκεφτώ...

Brie BoyΜέλος
11/07/2005, 23:07:49
Αυτά τα βρήκα στο Διαδίκτυο, αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα, θα χαρώ να με διαφωτίσει...

Ηλύσια Πεδία: τόπος στα πέρατα της Γης όπου, μετά θάνατον, ζούσαν οι ήρωες, τα παιδιά των θεών και όλοι οι ενάρετοι σε κατάσταση διαρκούς ευτυχίας και χωρίς πόνους.

Λήθη: (μυθ.) προσωποποίηση της λήθης, κόρη της Έριδας και μητέρα των Χαρίτων.
Lethe, in Greek mythology, the river of forgetfulness, situated in the underworld. The spirits of the dead drank from its waters to forget the sorrows of their earthly life before entering Elysium. When the Trojan prince Aeneas visited the world of the dead, he found a great number of souls wandering on the banks of the stream. His father, Anchises, with whom he was joyously reunited, told him that before these spirits could live again in the world above, they must drink of the river of oblivion to forget the happiness they had experienced in Elysium.

Τάρταρα: (τα) (ή Τάρταρος, ο) (μυθ.) σκοτεινή άβυσσος, βαθύτερη απ' τον Άδη. Τόπος της αιώνιας τιμωρίας των αμαρτωλών.

12/07/2005, 00:35:37
Φίλη georgia9 , πάνω στο θέμα που έβαλες , έχω ειλικρινά σκεφθή πολλές φορές μήπως ο καλός θεούλης προκειμένου να μας τιμωρήση για τις αμαρτίες προηγούμενης ζωής , μας στέλνει στην παρούσα ένα δυό κόπανους στο περιβάλλον μας ,( δεν εννοώ την σύντροφό μου και τα παιδιά μου ) , και μας την κάνουν πατίνι .¨
Έχω άδικο ;;;;
Demon_LordGRΜέλος
17/07/2005, 02:40:44
ένα ρητό λέει"καλύτερα άρχοντας στην κόλαση,παρά δούλος στον παράδεισο"το πιστεύω!ενα τραγούδι των cradle of filth(black metal συγκρότημα για όσους δεν πνωρίζουν το είδος)λεει"better to reigh in hell"και αυτό το πιστεύω πολύ.αν κάνω λάθος ας το πεί κάποιος όμως να έχει σοβαρά επειχηρήματα!υπάρχει κανείς?έτσι όπως έχει καταντήσει ο κόσμος δεν νομίζω!