- Μάρτυρες του Ιεχωβά Νο. 1 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Αθανάσιος Θεολόγος:
... αλλά πίστευε είς πατέρα, μη ερευνήσεις δε το πράγμα. Προσκύνει τον Υιόν, μη πολυπράγμων την αυτού γέννησιν. Ανυμνεί το πνεύμα το Άγιον, μη εκζητών το της Αγίας Τριάδος μυστήριον
(Αθανάσιος Θεολόγος, Quaestiones ad Antiochum Vol 28 page 600 line 27 - 31.)O άγ. Ιωάννης ο Χρυσόστομος επίσης:
"Πιστεύω εις ένα Θεόν Πατέρα παντοκράτορα. Πιστεύω, ουκ ερευνώ...ού διώκω το ακατάληπτον...ού μετρώ το αμέτρητονΕφραίμ ο Σύρος, παρομοίως:
"...πίστευε, μή ερευνών...ο Θεός ο Πατήρ έπεμψε τόν μονογενή Υιόν...
Αυτά τα οποία παραθέτεις είναι πολησυζητημένα απο τους Πατέρες και μάλιστα υπήρχε για αυτό το ζήτημα ολόκληρη διαμάχη της Ανατολής και της Δύσης.
Με λίγα πολύ περιληπτικά λόγια η δυτική θεολογία δέχεται ότι μπορεί ο άνθρωπος να αναλύσει με το λογισμό του θεολογικά ζητήματα και να καταλήξει σε συμπεράσματα, ενώ η Ορθόδοξη θεολογία δέχεται σαν Θεολογία, μόνο τα προερχόμενα εξ αποκαλύψεως. Γιατί ακριβώς δεν μπορεί ο ανθρώπινος νους να γίνει άχρονος και να συλλάβει το θείο, πόσο μάλλον να θεολογήσει με το νου του.
Σου παραθέτω ένα απόσπασμα για να καταλάβεις περι τίνος πρόκειται:
"...Αυτός ό ορισμός της αλήθειας και του ψεύδους είναι σημαντικότατος, γιατί δείχνει ακριβώς και τι είναι ή ορθόδοξη θεολογία, πού συνδέεται με την αλήθεια. Αλήθεια είναι το ον, το υπάρχον, ό Θεός, πού φανερώνεται στους κεκαθαρμένους κατά την καρδία, ενώ το ψεύδος είναι το μη ον, είναι το ανυπόστατο, το φαντασιώδες. Όταν κανείς πλάσει το ον, τον Θεό με την φαντασία του, δηλαδή όταν κανείς στοχάζεται για τον Θεό, χρησιμοποιώντας λογικές προτάσεις, αναμεμειγμένες με το φαντασιώδες της πεπτωκυίας φύσεως του, τότε ζει μέσα σε ένα υπαρξιακό ψεύδος. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο και οί Πατέρες της Εκκλησίας θεωρούν ότι οι αιρετικοί πού θεολογούν με την φαντασία και τον στοχασμό βρίσκονται μέσα στο υπαρξιακό ψεύδος.
Ό άγιος Γρηγόριος Νύσσης, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του κατόπτρου - καθρέπτη, λέγει ότι, όταν κανείς αποφύγει την κακία και απαλλάσσεται από τα δολώματα του κακού και βάζει στην ψυχή του ένα κάτοπτρο, τότε στο καθαρό κάτοπτρο της ψυχής του αποκαλύπτονται από τον Θεό οί εικόνες και τα αποτυπώματα της αρετής. Έτσι, αντιλαμβανόμαστε ότι ή θεολογία είναι αποκάλυψη του ίδιου του Θεού στην καθαρή καρδιά του ανθρώπου. Ότι έχει σχέση με το φανταστικό και την Λογική και είναι αποκεκομμένο από την ορθόδοξη ασκητική μέθοδο, δια της οποίας καθαρίζει το κάτοπτρο της καρδίας, είναι ψευδές και ανυπόστατο, οπότε ό στοχαζόμενος βρίσκεται μέσα στα πλαίσια της ειδωλολατρίας, δεν θεολογεί για τον Όντα (τον Θεό), αλλά για κάποιο ανύπαρκτο ον πού είναι προϊόν της φαντασίας και του στοχασμού...."
Πηγή: http://www.pigizois.net/vivlia/ekosmikefsi_theologia.htm

Edited by - samuel1974 on 11/11/2008 15:13:35
Αν ναί, παραθέστε την να τη μάθω κι εγώ.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Edited by - γιαπετ on 11/11/2008 16:50:55
quote:
γιαπετ
ευρωπαίοι, γνωρίζετε κάποια πηγή, πριν το 180-200 μαχχ. η οποία να αναφέρει περί ευαγγελίων;;;
Αν ναί, παραθέστε την να τη μάθω κι εγώ.Edited by - γιαπετ on 11/11/2008 16:50:55
Και αν δεν υπάρχει τι πάει να πει αυτό;

quote:
Και αν δεν υπάρχει τι πάει να πει αυτό;
Πάει να πεί ότι τα ευαγγέλια, υπήρχαν απ' τον καιρό του χριστού, τα έγραψαν οι μαθητές του και αναφέρουν τη "ζωή" και τη "διδασκαλία" του.
Επίσης αποδεικνύουν την ύπαρξη του Ιησού, ως "θεανθρώπου", υα "θαύματα" που έκανε στο όνομα του Γιαχβέ και ότι ήρθε για να σώσει την ανθρωπότητα, τουλάχιστον όση άφησε ο μπαμπάς του...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
AΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Εσας σας ειναι ευκολο να δεχθειτε οτι δεν επιτρεπετε η ερευνα των θαυματων , με βαση την λογικη σκεψη και επιστημη , ακομη και στις μερες μας ;euroaios2:
Αυτό εδώ όμως δεν το καταλαβαίνω.....ένα παράδειγμα? είμαι σίγουρος ότι θα αναφέρεις κάποιο, οπότε θα έχουμε και θέμα...AΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Τι ακριβως δεν καταλαβες φιλε μου ; Εβαλες μια εκδοχη που κατα την αποψη σου (...Μεταλληνος και σια) πρεπει :μή ερεύνα λογισμοίς τό γενόμενον (σ.σ. το γενομενον θαυμα)
Eίπα εγώ να μην ερευνάται κάτι με τη λογική? Ο καθένας ας κάνει ότι του αρέσει.
Ο samuel1974, με κάλυψε.
quote:
AΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Αυτούσια οχι αυτουσία ... αλλη εννοια εχει .
Δεν το έθεσα σωστά, η ουσία αυτού του θέματος είναι που μας ενδιαφέρει και επάνω σε αυτήν προέκυψαν και τα άλλα (γραμματική-συντακτικό).
quote:
γιαπετ:
ευωπαίοι, γνωρίζετε κάποια πηγή, πριν το 180-200 μαχχ. η οποία να αναφέρει περί ευαγγελίων;;;
Αν ναί, παραθέστε την να τη μάθω κι εγώ.
Οι Απολογητές του 2ου αιώνα.
Για παράδειγμα ο Ιουστίνος 110-167μ.Χ. οποίος υπέστη μαρτυρικό θάνατο για την πίστη του στο Χριστό.
Έγραψε 8 απολογίες σώθηκαν οι 3. Αναφερόμενος στη ρύση του Ευαγγελιστή Ιωάννη ότι ο "Λόγος σάρξ εγένετο", προσπαθεί να αποδείξει ότι ο Λόγος αυτός είναι εκείνος στον οποίο, αναφέρεται η Ελληνική φιλοσοφία, με βάση τη τη θεωρία που ανέπτυξαν οι Στωικοί φιλόσοφοι.
Κατέληξε μάλιστα ότι οι Έλληνες φιλόσοφοι κατάφεραν να εύρουν την αλήθεια πριν έλθει ο Χριστός στον κόσμο.
Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε και ο Ειρηναίος (ένας από τους πατέρες της Εκκλησίας)2ος αιώνας μ.Χ........
Από που γνώριζαν για το Λόγο του Ιωάννη εάν αυτό δεν ήταν κάπου γραμμένο?
Αυτά τα μαχχχ τι είναι?
Η σοφία είναι ένα μόνο πράγμα: να γνωρίζει κανείς την αρχή που κυβερνά τα πάντα με τη βοήθεια των πάντων.
(Ηράκλειτος).
quote:
europaios2 -Αυτά τα μαχχχ τι είναι?
Διάβασε αυτό το λινκ …{.......παχχ και μαχχ....ή.....π.Χ και μ.Χ. ???.......}

quote:
Για παράδειγμα ο Ιουστίνος 110-167μ.Χ. οποίος υπέστη μαρτυρικό θάνατο για την πίστη του στο Χριστό.
Έγραψε 8 απολογίες σώθηκαν οι 3. Αναφερόμενος στη ρύση του Ευαγγελιστή Ιωάννη ότι ο "Λόγος σάρξ εγένετο",
Πέραν του ότι δεν είναι απόδειξη των ευαγγελίων, αυτό που λες, είναι του Συμεών του νέου θεολόγου. Και είναι μεταγενέστερο κατά 800, περίπου, χρόνια.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
europaios2
Οι Απολογητές του 2ου αιώνα.
Έγραψε 8 απολογίες σώθηκαν οι 3. Αναφερόμενος στη ρύση του Ευαγγελιστή Ιωάννη ότι ο "Λόγος σάρξ εγένετο", προσπαθεί να αποδείξει ότι ο Λόγος αυτός είναι εκείνος στον οποίο, αναφέρεται η Ελληνική φιλοσοφία, με βάση τη τη θεωρία που ανέπτυξαν οι Στωικοί φιλόσοφοι.
Κατέληξε μάλιστα ότι οι Έλληνες φιλόσοφοι κατάφεραν να εύρουν την αλήθεια πριν έλθει ο Χριστός στον κόσμο.
Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε και ο Ειρηναίος (ένας από τους πατέρες της Εκκλησίας)2ος αιώνας μ.Χ........
Αγαπητά παπαγαλάκια europaioi , ο trexagireve διαφωνεί κάθετα τόσο με τον Ιουστίνο , όσο και με τον Ειρηναίο , καθ ότι ύστερα από εμπεριστατωμένες μελέτες , κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι ήταν ζωώδεις και με λιγότερη αντίληψη από τον σημερινό πολίτη .
*
quote:
ευρωπαίοιquote:
Έγραψε 8 απολογίες σώθηκαν οι 3. Αναφερόμενος στη ρύση του Ευαγγελιστή Ιωάννη ότι ο "Λόγος σάρξ εγένετο",Πέραν του ότι δεν είναι απόδειξη των ευαγγελίων, αυτό που λες, είναι του Συμεών του νέου θεολόγου. Και είναι μεταγενέστερο κατά 800, περίπου, χρόνια.
Για πες μας και εμάς βρε φωστήρα γιαπετ, ποιο είναι "αυτό που λέει" ο ευρωπαίος το οποίο παρουσιάζεις ως του Συμεών του Νέου Θεολόγου;
***Δεν σου έχει πει κανείς βρε γιαπετ να μην αρπάζεις ό, τι βρεις με το γουγλάρισμα;;![]()
Αν και το γνωρίζω πόσο αδιάλλακτος είσαι.
Αν και γνωρίζω πως το γνωρίζεις πως υπάρχουν μαρτυρίες και αποδείξεις γι΄ αυτό που ζητάς, αλλά κάνεις πως δεν τις γνωρίζεις.
…….
Εγώ, θα σου παραθέσω ορισμένες. Στην κρίση σου είναι (όχι σε αυτή που παρουσιάζεις εδώ, αλλά σε εκείνη που έχεις θάψει μέσα σου) να τις δεις και ας μην πεις τίποτα.!!
Καταρχήν ας δούμε συνοπτικά του ζωή του Αγίου Ιουστίνου:
Από τον συναξαριστή:
1 Ιουνίου
Ιουστίνου (1) του φιλοσόφου και απολογητού (†166) και των μετ` αυτού μαρτυρησάντων: Ιέρακος, Ευελπίστου, Λιβεριανού, Παίωνος, Χαρίτωνος και Χαριτούς της παρθένου.Μαρτύρων Γερασίμου, Θεσπεσίου, Ιουστίνου, Ιούστου, Νέωνος Φίρμου, των εν Αντιοχεία επί Δεκίου, Μυρίων Μαρτύρων. Οσίων Εράσμου, Πύρρου, του παρθένου, Διονυσίου του θαυματουργού και μακαρίου Αγαπητού, αμίσθου, των Ρώσων.
Ο άγιος Ιουστίνος γεννήθηκε στη Φλαβία Νεάπολη της Παλαιστίνης στις αρχές του 2ου αι. Οι γονείς του, Έλληνες ειδωλολάτρες, φρόντισαν ώστε ο Ιουστίνος να λάβει εξαιρετική θεολογική αλλά και φιλοσοφική μόρφωση, η οποία ωστόσο δεν ήταν αρκετή για να δώσει απάντηση στα ερωτήματα που έθετε η ανήσυχη ψυχή του. Ο Θεός βλέποντας την αγνότητα και την ειλικρινή πρόθεση των αναζητήσεών του, ανταποκρίθηκε θαυμαστά. Κάποια ημέρα πού ο Ιουστίνος βάδιζε κοντά στη θάλασσα, συνάντησε ένα γέροντα, ο οποίος ήταν βαθύτατα καταρτισμένος στις αλήθειες των Θείων Γραφών κι έτσι μετά το διάλογο δίδαξε στον άγιο τη χριστιανική διδασκαλία {αλήθεια από που τη βρήκε και του τη δίδαξε;}. Όταν αυτοκράτορας ήταν ο Αντωνίνος Πίος, ο Ιουστίνος μετέβη στη Ρώμη, όπου παρέδωσε στον αυτοκράτορα απολογία, στην οποία εξέθετε τις βασικές διδασκαλίες του Χριστιανισμού και αναιρούσε όλες τις εναντίον των χριστιανών κατηγορίες και αποδείκνυε την πλάνη των ειδώλων, χρησιμοποιώντας επιχειρήματα από την Αγία Γραφή. Δια την ενέργειά του αυτή, εκλήθη και Απολογητής. Η χριστομίμητη όμως δράση του Ιουστίνου, ο οποίος δεν έπαυε να κηρύττει το λόγο του Θεού και να συγγράφει έργα απολογητικού και ποιμαντικού χαρακτήρα, προκάλεσε τη μήνιν των ειδωλολατρών. Για το λόγο αυτό ο μέγας φιλόσοφος και ευσεβής χριστιανός συνελήφθη και αφού υπέστη διάφορα βασανιστήρια, αποκεφαλίστηκε το 165 , αναδεικνυόμενος όχι μόνο απολογητής της ορθόδοξης πίστης αλλά και αθλοφόρος μάρτυρας.
Ήδη με το παραπάνω δεν χρειάζεται να προσθέσω τίποτα άλλο αλλά, .... ας «γουγλάρουμε» λίγο ακόμη.
"οι και λέγουσι μη είναι νεκρών ανάστασιν, αλλ’ άμα τω αποθανείν τάς ψυχάς αυτών αναλαμβάνεσθαι εις ουρανόν, μη υπολαμβάνετε αυτούς χριστιανούς» (Αγ. Ιουστ. Φιλ. «Διαλ.» 80, PG 6, 665)."
"Εμνήσθη δε Κύριος ο Θεός από Ισραήλ των νεκρών αυτού, των κεκοιμημένων εις γην χώματος, και κατέβη προς αυτούς ευαγγελίσασθαι αυτοίς το σωτήριον αυτού» (Άγ. Ιουστ. Φιλ. «Φιαλ..» 72)"
"Ας πάμε τώρα εν περιλήψει λίγο πιο πέρα, στον Άγιο Ιουστίνο (110 - 167 μ.Χ., στην Απολογία του Α΄ 46,3): "Και οι διαβιώσαντες συμφώνως προς τον λόγον {μα για ποιον λόγο μας μιλά;; Θα μας πει ο γιαπετ :-)} είναι Χριστιανοί, ακόμη και αν θεωρηθούν άθεοι, όπως εις τους Έλληνες μεν ο Σωκράτης και ο Ηράκλειτος και οι όμοιοι με αυτούς".
Αυτές οι μαρτυρίες, αλλά και άλλες πολλές, κάνουν λόγο για το Λόγο και για το Χριστό.
Ας αφήσουμε λοιπόν τους φίλους μας τους χριστιανομάχους να αναρωτιούνται ακόμη, ή μάλλον να κάνουν πως αναρωτιούνται, περί της ύπαρξης ή μη του Χριστού και του Λόγου.
Καλή σας νύχτα ξενύχτες!![]()

quote:
Άρα θυμάσαι την πρόταση "πίστευε και μη ερεύνα" χωρίς κόμμακαι το ποιο σημαντικό.....ποιός την είχε πει?. Που ακριβώς την είχες διαβάσει?
Κάποιο απόγευμα λοιπόν που θα είμαι στο σπίτι μου και θα έχω τον χρόνο και την άνεση μου, θα τα βρω να στα παραθέσω.
quote:
Η επιστήμη δέχθηκε πιέσεις από την Καθολική εκκλησία αυτό είναι γεγονός. Όμως παρέμειναν πιέσεις και τίποτα περισσότερο, δεν ήσαν δηλαδή καθοριστικές για την εξέλιξη της επιστήμης.
Αλλά θέλω να μου πεις εκεί στο τέλος που γράφεις....."και την καταπίεση που δέχθηκαν κι οι απλοί άνθρωποι έως τις μέρες μας από πολλούς ιερωμένους προκειμένου να μην δώσουν εξηγήσεις για τις νουθεσίες τους."........
-Τι ακριβώς εννοείς?
Παρέμειναν μόνο πιέσεις; ![]()
Αγαπητέ, γνωρίζεις μήπως πόσοι άνθρωποι - κι ανάμεσα τους πόσοι επιστήμονες - κάηκαν στην πυρά ως αιρετικοί ή υπηρέτες του Διαβόλου λόγω της ιδεολογίας τους ή των ανακαλύψεων του;
Γνωρίζεις μήπως πόσο κατακρίθηκε το μοντέλο του ηλιοκεντρικού συστήματος για παράδειγμα;
Εάν εσύ λοιπόν θεωρείς την παπική εξουσία στο Μεσαίωνα ως μια απλή πίεση που παρέμεινε απλή πίεση και παραγκωνίζεις τις συνέπειες της, τότε δε μπορώ να πω κάτι... ![]()
Όσον αφορά τις πιέσεις που έχει δεχθεί ο απλός λαός από αρκετούς ιερωμένους στο να μην ερευνούν περαιτέρω πολλά πράγματα που σχετίζονται με τα θρησκευτικά ζητήματα αλλά να αρκούνται στην πίστη τους, δε μπορώ να καταλάβω τι δεν κατανόησες.
Για αιώνες όταν πολλοί άνθρωποι είχαν απορίες, η συνήθης απάντηση των ιερέως που ρωτούσαν ήταν να πιστεύουν απλά και να μην ερευνούν.
Την απάντηση αυτή την έχω λάβει κι εγώ προσωπικά...
Όσον αφορά την άποψη μου για τον Ιησού και την Παλαιά και Καινή Διαθήκη, την έχω καταθέσει πάρα πολλές φορές έως τώρα.
Δεν έχω τον χρόνο να επαναλαμβάνομαι και δυστυχώς δεν βρίσκω κάποιο νόημα σ' αυτό.
Εφόσον όμως σε ενδιαφέρει η άποψη μου, μπορείς να ψάξεις να βρεις τις απόψεις μου. ![]()
quote:
Κάθε άλλο, από δικής μου πλευράς έχω καταδείξει ότι είμαι υπέρ της ελευθερίας έκφρασης του ανθρώπου ακόμη και εάν αυτός έχει αντίθετες απόψεις από εμένα............ εκτός εάν είδες κάπου προσπάθειά μου
φίμωσης του συνομιλητή μου, οπότε και θα πρέπει να την παρουσιάσεις ώστε να με βάλεις στη θέση μου.......ξέρω όμως ότι το λες χαριτολογώντας
Αχ, πως τα ξέρεις όλα! ![]()
Μπορώ λοιπόν να κρατήσω αυτή την δήλωση σου στο προσωπικό μου αρχείο ώστε να σου υπενθυμίσω στο μέλλον - εύχομαι να μην υπάρξει ανάγκη για αυτό - την άποψη που έχεις εκφράσει για την ελευθερία της έκφρασης και της μη φίμωσης του συνομιλητή σου... ![]()

In anticipation of my resurrection...
Κοιτάμε γύρω μας τους περισσότερους συνανθρώπους μας, οι οποίοι είναι ταγμένοι στο κυνήγι του χρήματος και θα θυσίαζαν τα πάντα στο βωμό του πλούτου. Οι πάντες προσπαθούν να τακτοποιηθούν και τελικά να κλειστούν στο καβούκι τους χωρίς να τους ενδιαφέρει, το μέλλον της ανθρωπότητας που είναι και δικό τους μέλλον. Είναι κοντόφθαλμοι.
Ζούμε σε ένα κόσμο που επικρατεί η διαφθορά και η ιδιοτέλεια και τότε συνειδητοποιούμε ότι όλα είναι μάταια. Τότε λοιπόν ρωτάμε,που καταλήγουν όλα αυτά. ΓΙΑΤΙ ΖΟΥΜΕ; Δεν υπάρχουν πια ήρωες;
Είναι δυνατόν να ήρθαμε στη ζωή για να... ΄΄περνάμε καλά΄΄, που είναι και το σλόγκαν της εποχής;
Δε μπορεί,κάπου μέσα σε αυτές τις αντιθέσεις θα βρίσκεται και το νόημα της ζωής.
δηλαδη ολα τα εσωτερικα, θρησκευτικα, φιλοσοφικα ειναι στη σφαιρα της ανθρωπινης φαντασιας;
τοσα βιβλια, τοσες θεωριες για την μειωση της ψυχης και την αυγατηση του πνευματος:-)
πω,πω, χτιστες μου τι εχει να γινει, εαν εδω καποιοι βρουνε τις αληθειες τους για να πατησουν τις οσες κουκουναρες βράζουν:ΡΡΡ
πω,πωωωωωωωω
αδερφε μου χτιστη δεν λες τιποτα για εκεινους που ψαρευουν ψυχουλες στο διαδιχτυο:ΡΡΡΡ
Έτσι, η όποια απάντηση δώσουμε στο Topic που δημιούργησες, θα είναι υποκειμενική και όχι αντικειμενική, διότι ο καθένας από εμάς βλέπει μέσα από το δικό του πρίσμα, μέσα από τη δική του «φιλοσοφία».
Λες πως παρατηρείς να ζούμε σε μια κοινωνία «εαυτούλιδων», σε μια κοινωνία που κύριο στόχο έχει την κατάλυση των πνευματικών και την ανάδειξη των υλικών.
Ναι συμφωνώ, μα θέλω να πιστεύω πως μέσα από αυτή την πάλη μπορεί να βγει κάτι καλό, μπορεί να γεννηθεί μια νέα ανθρωπότητα.
Υπάρχουν φωνές, μεμονωμένες, ρομαντικές, επαναστατικές, λόγιες. Σίγουρα αυτούς που αρθρώνουν τον αυτό λόγο τους κοιτάνε με περίεργο βλέμμα, τους χαρακτηρίζουν με διάφορα κοσμητικά επίθετα, μα κάποια στιγμή ακόμα και αυτοί οι σημερινοί κατήγοροι ίσως να είναι οι αυριανοί υποστηρικτές.
Ή επικρατούσα τάση «από πίτα που δεν τρως τι σε νοιάζει κι αν καεί» κάποια στιγμή θα εκλείψει, γιατί η «πίτα θα ψήνετε στο δικό τους φούρνο», νομοτέλεια είναι αυτή.
Αν παρατηρήσουμε την ιστορία θα δούμε πως η ανθρωπότητα ζει επαναλαμβανόμενους κύκλους, ξεχνάει, βιώνει, ξανακτίζει, δημιουργεί, ξαναξεχνάει.
Αν θέλεις κάποια προσωπική άποψη τότε ευχαρίστως να την κουβεντιάσουμε, θα είναι όμως μια απλή κατάθεση της όποιας οπτικής έχει ο καθένας για τη ζωή και θα εκδηλώνουμε τις απόψεις μας για το τι ευχαριστεί εμάς.
Αν κάνουμε κουβέντα καταγραφής των προβλημάτων της σημερινής κοινωνίας νομίζω πως όλοι θα συμφωνούμε σε θέματα όπως καταστροφή του περιβάλλοντος, έλεγχος των μαζών, αποξένωση, κατάργηση ηθών κλπ.

Ο κακός λύκος
Edited by - Ramoglou on 23/06/2004 20:24:52
quote:
Τελευταία με προβληματίζει πολύ έντονα το ερώτημα αυτό... Γιατί να ζούμε;
Aγαπητέ μου φίλε,
Γιατί να ζούμε? Γιατί να δημιουργηθήκαμε..??
Δυστυχώς το ερώτημα σου είναι τόσο δύσκολο να απαντηθεί ..![]()
Αλλά και τόσο εύκολο να απαντηθεί![]()
Οχι δεν σε δουλεύω... κάθε αλλο....
Ζητάς να μάθεις το νόημα της ζωής. Το νόημα της ύπαρξης μας.
Θέλω να σε ρωτήσω κάτι..
Πιστεύεις οτι το νόημα της ζωής είναι δυσκολονόητο???
Δηλαδή για να καταλάβει κάποιος το νόημα της ζωής, είναι εφικτό για τους εκλεκτούς δηλαδή για τους μυημένους , δηλαδή για τους λίγους??
ή το νόημα της ζωής είναι εφικτό για όλους ακόμα και για τους υποανάπτυκτους???
Μην ρωτάς λοιπόν κανέναν... γιατί οταν πρωτορώτησα εγώ ``ποιό είναι το νόημα της ζωής`` μου απάντησαν ... ``να ευημερήσω... να αποκτήσω οτι περισσότερα μπορώ ... και να είναι το σπίτι μου πάντα καθαρό``...
Ο καθένας λοιπόν εχει το δικό του μονοπάτι....
Ενα μόνον θα σου πώ... το νόημα της ζωής .. ο σκοπός της ύπαρξής μας .. ο κυρίως λόγος για τον οποίο γεννηθήκαμε ...
είναι κατανοητός απο όλους μας... τον ξέρουμε ολοι μας...
Σημασία έχει ποιοί απο εμάς .. συμβάλλουμε στην υλοποίησή του..
Η υλοποίηση του είναι τόσο δύσκολη και μή αποδεκτή που μας κάνει να προσποιώμαστε οτι ... δεν γνωρίζουμε ποιός είναι ο λόγος της ύπαρξής μας ... ενώ στην πραγματικότητα τον γνωρίζουμε...
Αυτά...
ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ
ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΑΣ "ΕΦΡΙΞΕ" Ο ΘΕΟΣ. ΔΕΚΤΟΝ
ΑΛΟΙ ΠΑΛΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΤΥΧΑΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ. ΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ. ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΕΜΠΗΡΕΙΩΝ.
ΔΕΝ ΛΟΓΑΡΙΑΖΩ ΕΓΩ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΝΕΟ ΟΥΤΕ ΓΕΡΟ ΜΕ ΕΘΡΕΨΑΝ ΤΟ ΔΙΠΟΔΟ ΦΙΔΙ ΜΕ ΔΑΓΚΩΝΕΙ Η ΕΧΙΔΝΑ ΜΕ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ Ω ΓΗ ΜΟΥ Ω ΔΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΓΙΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΝΕΜΕ ΤΟΝ ΚΕΡΑΥΝΟ ΣΟΥ
Πολλοί θέλουν να επιτύχουν με λάθος κριτήρια όπως καριέρα,χρήματα,δόξα,καλοπέραση κ.α. εκείνοι κατά την γνώμη μου έχουν χάσει το νόημα. Βέβαια η απάντηση θα έρθει μετά θάνατον μέχρι τότε πρέπει να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι για να ζήσουμε μια καλύτερη ζωή.
quote:
Λες πως παρατηρείς να ζούμε σε μια κοινωνία «εαυτούλιδων», σε μια κοινωνία που κύριο στόχο έχει την κατάλυση των πνευματικών και την ανάδειξη των υλικών.
Ναι συμφωνώ, μα θέλω να πιστεύω πως μέσα από αυτή την πάλη μπορεί να βγει κάτι καλό, μπορεί να γεννηθεί μια νέα ανθρωπότητα.
Mα και εγώ συμφωνώ πως μέσα από τις συγκρούσεις, κάποιος αποκτά εμπειρίες, τις επεξεργάζεται και τελικά διαμορφώνεται σαν άνθρωπος.
Το ζήτημα είναι πόσο ικανοί έιμαστε για να αντλούμε τις διδασκαλίες που μας προσφέρουν οι εμπειρίες αυτές. Αν δεν είμαστε ικανοί για να πραγματοποιήσουμε κάτι τέτοιο τότε πως θα μπορέσουμε να διακρίνουμε και το σκοπό της ζωής μας.
quote:
Αν θέλεις κάποια προσωπική άποψη τότε ευχαρίστως να την κουβεντιάσουμε, θα είναι όμως μια απλή κατάθεση της όποιας οπτικής έχει ο καθένας για τη ζωή και θα εκδηλώνουμε τις απόψεις μας για το τι ευχαριστεί εμάς.
Φυσικά και θέλω προσωπικές απόψεις.
Πιστεύω στο διάλογο, και στα συμπεράσματα που μπορούν να βγούν από αυτόν, αφού όλοι όσοι συμμετέχουμε εδώ είμαστε λίγο-πολύ αναζητητές και όχι ψαρέδες, χτίστες κ.τ.λ
Πιστεύω ότι πέρα απ'οτιδήποτε ορατό και γήινο υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος αισθήσεων και παράλληλων χρόνων που δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί βρισκόμαστε σ'ένα χαμηλό επίπεδο συνειδητότητας. Αλλιώς θα βρίσκαμε τους κρίκους της μαγικής αλυσσίδας που συνδέει το λογικό με το παράλογο, το όνειρο με την πραγματικότητα, την ζωή με τον θάνατο...Πάντως είμαστε εδώ γιά να κάνουμε ότι μπορούμε καλύτερο με την εσωτερική αναζήτηση του εαυτού και της τελειότητας μας.
Αυτός είναι ο λόγος του ταξιδιού...δεν υπάρχει προορισμός.
ath.
sxetika me to thema mas...
symfona me afta pou exo diavasei kai pou exo epivevaiosei, ola se afti tin zoi exoun ton skopo tous. ola einai ftiagmena etsi oste na min paei xameni oute mia kinisi, oute mia leksi, oute mia praksi.
otan erxomaste se afti tin zoi, exoun proigithei alles poses... erxomenoi loipon edo exoume ena karma, to opoio exei na kanei me tin proigoumeni zoi mas. epilegoume emeis to perivallon pou tha zisoume kai tha megalosoume, analoga me to an prepei na eksileothoume apo palies "amarties", eite na zisoume mia omorfi zoi logo tou kalou karmatos pou kouvalame. i kathe zoi pou zoume, gia to sympan einai ena defterolepto. i psyxi mas ksekinaei ena taksidi sto sympan. skopos tis kathe zois pou epilegoume einai na petyxoume mia megali anypsosi syneiditotitas, ospou kapoia stigmi tha erthei i ptosi tou anthropou. i ptosi tou anthropou symvainei, otan pia i psyxi exei toso ypsili syneiditotita, pou to epomeno stadio einai konta ston Theo. kai ekei teleionei kai to taksidi. kathe fora pou pername kati asximo anarotiomaste giati se emas. alla mono emeis kseroume ton logo. paratiriste tin zoi sas kai deite ti symvainei. skefteite ola afta pou exete perasei. tote katalavaineis.
ego stin arxi den pisteva se afta, an kai arxisa na psaxnomai apo poly mikri. i zoi mou den itan kai i efkoloteri, afou antimetopisa polla provlimata, oikogeneiaka, aisthimatika, oikonomika, psyxologika kai ygeias. anarotiomoun ti exo kanei kai ta pernao ola afta. kai arxisa na psaxno. kai kati vrika. etsi toulaxiston thelo na pistevo.
sigoura den mporo na po pos oti leo einai kai to sosto gia tous allous. emena pantos afti i antimetopisi tis zois me exei voithisei poly, giati ematha na eimai akrivodikaii, na min pligono anthropous pou den tous aksizei kai na ektimao akomi kai ta poulakia pou kelaidoun, efxaristontas ton Theo se kathe efkairia pou zo, pou mathaino kai pou vlepo ton omorfo kosmo mas. giati telika ti menei? oi prakseis mas. kai aftes tha krinei i syneidisi mas arga 'i grigora.
exo zisei katastaseis pou mou lene pos ola einai etsi, opos sas eipa parapano, alla sigoura afti einai mono i diki mou gnomi.
afto pou ematha sigoura, einai pos tipota den einai tyxaio kai pos arga 'i grigora oti dineis pairneis
na eiste oloi kala